Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   AK PARTİ'de Olağanüstü hal, yarın 15.00 da MYK toplanıyor (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=31172)

HaKaNia 06-06-2008 00:23

AK PARTİ'de Olağanüstü hal, yarın 15.00 da MYK toplanıyor

FLAŞ Erdoğan'ın tüm programı iptal

Anayasa Mahkemesi'nin 'İptal' kararından sonra AK Parti'de olağanüstü hal ilan edildi. Başbakanın yarınki tüm programları edilirken saat 15:00'da MYK'nın toplanacağı belirtildi.
05 Haziran 2008 22:25

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) kurmayları, başörtüsü kararının ardından TBMM'de toplandı.

Anayasa Mahkemesi'nin başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin Anayasa değişikliğinin iptali ve yürürlüğünün durdurulmasına ilişkin aldığı kararın ardından AK Parti kurmayları, Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat başkanlığında TBMM'de toplandı. Toplantıya grup başkan vekilleri ve Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek de katıldı.

Kararın ardından durum değerlendirmesi yapan AK Parti kurmaylarının, önümüzdeki süreçte izlenecek stratejiyi ele aldığı öğrenildi.

http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=324156

tayyipleyiz 06-06-2008 00:31

Alıntı:

akhti Nickli Üyeden Alıntı
KORKU TOPLANTISI DİYİN ŞUNA

Böcek korkusu ... ;)

ümitli_bekleyis 06-06-2008 00:31

Alıntı:

KORKU TOPLANTISI DİYİN ŞUNA

Korkması gerekenler korksun . Bizim kimseden korkumuz yok ...Allah 'tan başka ! ;)

Sukût-u_Hayal 06-06-2008 00:34

Korkması gerekenler korktu demek ki garip beklentiler içerisindeler... Kimseden korkumuz yok, korksaydık bu yola baş koymazdık ...

HaKaNia 06-06-2008 00:34

korkuyla ne alakası var yaa..

tayyip bey oturup kendi başına karar vermiyor, o partisinde bir DİKTATÖR değil, istişare ile hareket ediyor. Koltuğunu kurtarmak uğruna herkesi merkezden uzak tutmaya çalışmıyor..

Asıl siz korkun ordan çıkacak kararlardan :)

herkes de biliyor ki AK PARTİ kapatılsa bile bu hareket devam edecek.. O toplantıdan ne çıkarsa tamam reis diyeceğiz..

tayyipleyiz 06-06-2008 00:41

Birde anlayabilsem yazamadıklarını ... ;)

HaKaNia 06-06-2008 00:47

ben de anlam veremedim ama anladığım kadarına cevap vereyim,

kim neden İran'a gitsin ki? ya da Laik Cumhuriyet'e kim ne dedi? İran filan diyorsun, sorayım sana bu ülke kimin? Türk halkının değil mi? Egemenlik kimin? halkın. uygulamada nasıl olur, halkın temsilcileri tbmm'yi oluşturur, ülkeyi halk adına yönetir. Peki neden halkın istediği, meclisin verdiği karar bozuluyor? Halk hep İran'a mı gitsin yoksa halkın başına bela olanlar Küba'ya mı gitsin? hangisi mantıklı?

tayyipleyiz 06-06-2008 00:47

Alıntı:

Alıntı:

tayyipleyiz Nickli Üyeden Alıntı

kelimeleri anlayamıyorsunki napalım tabi siz genclerin dilinden anlamssınız Ak Parti kapnacak az kaldı

Kelimeler anlanmaz, cümle anlanır. Bütünlüğü varsa; yoksa anlamı sorgulanır. :)

ümitli_bekleyis 06-06-2008 00:48

Alıntı:

Alıntı:

kelimeleri anlayamıyorsunki napalım tabi siz genclerin dilinden anlamssınız Ak Parti kapnacak az kaldı

Anladığınız dilden konuşacağımız dakikaları çabuk getiriyorsunuz.... Ha gayret ...

HaKaNia 06-06-2008 00:50

neye seviniyorsunuz muhalifleer, bakın ben ak partiye hiç oy vermemiştim, şimdi dört gözle seçimi bekliyorum ;D

16 327 291 idi, artık ben de varım, 16 327 292

hatta daha nice %60 lar var ;D ;D ;D

niye seviniyorsunuz??

akhti 06-06-2008 00:52

Alıntı:

HaKaNia Nickli Üyeden Alıntı
neye seviniyorsunuz muhalifleer, bakın ben ak partiye hiç oy vermemiştim, şimdi dört gözle seçimi bekliyorum ;D

16 327 291 idi, artık ben de varım, 16 327 292

hatta daha nice %60 lar var ;D ;D ;D

niye seviniyorsunuz??

gorecez halk sizden bıktı din dagıtıyosunuz daha guzel ne olur islam dagıtılmaz

HaKaNia 06-06-2008 00:53

niye atalım babamın sitesi değilya konuş, saygılı oldukça sana da bana da bişey demezler saygısızlık yaparsak sen de ben de atılırız ;)

şeriat getiren laikliği yıkan kim böyle basit laflarla kimi kandıracaksınız ki? 47 değil zaten, 518 vekilden 411 i oy vermişti bu kanuna. provokasyon için burda olduğun açıkça belli oluyor sana kimse atacaz filan demeden başladın ;D ;D ;D ;D

AdnnSmr 06-06-2008 00:54

laiklik sana kaldı zaten merak etme laiklik karşıtı hareket olursa senden önce burdaki gençler karşı koyar

ümitli_bekleyis 06-06-2008 00:56

Kelimeleri seçerek cümle kuralım lütfen !

Üç mevsim 06-06-2008 00:59

Hem darbecilik yapıyorsunuz hem de DENİZ GEZMİŞ'in hesabını bizden soruyorsunuz, önce memleklet tarihini okuyacaksınız sonra Deniz Gezmiş'i kendinizin astığını öğreneceksiniz. Ve sonrada yüzünüz varsa utanacaksınız

HaKaNia 06-06-2008 01:01

valla haberi koyduk herkes okur, ucuz sataşmalara da cevaba gerek yok, birşey sorup açıklama isteyecekler zannederek cevap verdik, amaç sadece provokasyon ve kavga olduğundan artık yazmıyorum herkese iyi geceler.. bu şarkı burada bitmez, Atatürk'ün yolunda, tam milli egemenlik gelecek. Atatürk'ün gençliği cumhuriyeti korur siz merak etmeyin. Bizi kandıramayacağınız da malum, gidip kandırabileceğiniz birilerini bulup beynini yıkayın..

ne demişti tayyip reis,

B U Ş A R K I B U R A D A B İ T M E Z . .

bir köşe yazarı da şöyle demişti;

G E Ç K A L D I N I Z S A Y I N S A V C I , G Ü N E Ş İ G Ö R D Ü K B İ ' K E R E . .

BaDe_EsNa 06-06-2008 01:10

anayasa mahkemesi yine tam bağımsız tam tarafsız bir karar verdi(!) >:( >:(
ama yaptıkları karşısında artık eli kolu bağlı oturacak sesini çıkarmayacak kimseler yok artık
demokraside çareler tükenmez bu ülke için çare Ak Parti yine bulacak bir yolunu inşaallah

Hüdaverdi 06-06-2008 01:12

Ak parti 2002'de hükümeti kurduğunda 'aha ülke satıldı,şeriat devleti kuruluyor' diyip bununda yanında kalmayarak baya küfür etmiştim.Sebebi Başbakanı tam olarak tanımamam,ön yargılı olmam,siyasetten anlamamam (şuanda anlamıyorum ama o zamanki kadar cahil değilim en azından).Sonra bir baktım ülke gül bahçesine dönmüş.2002-2007 arasında ne şeriat devleti kurulmuş,ne İran olmuşuz,ne ülke satılmış nede bilmemneler olmuş.Hiç birisi yok.

Benim o zamanlarda söylediğim 'aha ülke satıldı,şeriat devleti kuruluyor (veya kurulcak)' cümleyi şuan söyleyenler cahilliğine yansın,önyargılı olduklarına yansın,darbe darbe diye çığırtkanlık yapıp başları her sıkıştığında -ki tembel olduklarının bir göstergesidir- anıtkabire koşmalarına yansın.Mezarında yatan çok sevdikleri(!) atatürkü rahatsız etmelerine yansınlar.

Islah olmucak seviyeye indiler :-*

HaKaNia 06-06-2008 01:15

Alıntı:

Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı
Ak parti 2002'de hükümeti kurduğunda 'aha ülke satıldı,şeriat devleti kuruluyor' diyip bununda yanında kalmayarak baya küfür etmiştim.Sebebi Başbakanı tam olarak tanımamam,ön yargılı olmam,siyasetten anlamamam (şuanda anlamıyorum ama o zamanki kadar zahil değilim en azından).Sonra bir baktım ülke gül bahçesine dönmüş.2002-2007 arasında ne şeriat devleti kurulmuş,ne İran olmuşuz,ne ülke satılmış nede bilmemneler olmuş.Hiç birisi yok.

Benim o zamanlarda söylediğim 'aha ülke satıldı,şeriat devleti kuruluyor (veya kurulcak)' cümleyi şuan söyleyenler cahilliğine yansın,önyargılı olduklarına yansın,darbe darbe diya çığırtkanlık yapıp başları her sıkıştığında -ki tembel olduklarının bir göstergesidir- anıtkabire koşmalarına yansın.Mezarında yatan çok sevdikleri(!) atatürkü rahatsız etmelerine yansınlar.

SANA KATILIYORUM BEN DE ÇOK ÜZÜLMÜŞTÜM BUNLARA İNANIP AMA GERÇEK FARKLIYMIŞ İRAN OLMA SATILMA FİLAN YOKMUŞ SADECE BİRİLERİNİN TAHTI SALLANIYORMUŞ.. (tamam gittim iyi geceler ;D)

Üç mevsim 06-06-2008 01:16

Alıntı:

Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı
Ak parti 2002'de hükümeti kurduğunda 'aha ülke satıldı,şeriat devleti kuruluyor' diyip bununda yanında kalmayarak baya küfür etmiştim.Sebebi Başbakanı tam olarak tanımamam,ön yargılı olmam,siyasetten anlamamam (şuanda anlamıyorum ama o zamanki kadar zahil değilim en azından).Sonra bir baktım ülke gül bahçesine dönmüş.2002-2007 arasında ne şeriat devleti kurulmuş,ne İran olmuşuz,ne ülke satılmış nede bilmemneler olmuş.Hiç birisi yok.

Benim o zamanlarda söylediğim 'aha ülke satıldı,şeriat devleti kuruluyor (veya kurulcak)' cümleyi şuan söyleyenler cahilliğine yansın,önyargılı olduklarına yansın,darbe darbe diya çığırtkanlık yapıp başları her sıkıştığında -ki tembel olduklarının bir göstergesidir- anıtkabire koşmalarına yansın.Mezarında yatan çok sevdikleri(!) atatürkü rahatsız etmelerine yansınlar.

Hüdaverdi inanmıyorum sana ya :) Vay be.. Hidayete erdim diyosun ha :)

Hüdaverdi 06-06-2008 01:18

Alıntı:

ozgun_genc Nickli Üyeden Alıntı

Hüdaverdi inanmıyorum sana ya :) Vay be.. Hidayete erdim diyosun ha :)

Ooooo ben ne hatalar yapmışım ???
Şeriata küfür eden,başörtüsünün serbest olmasına karşı olan birisiydim,Allah afetsin beni :-*
Cahillik dönemim işte ne yaparsın :-*

Üç mevsim 06-06-2008 01:45

Aha biri daha Hakania sen de mi?.. Allah sizi seviyormuş, doğru yola göstermiş.. Şükürler olsun. Gerçekleri hiç göremeyebilirdiniz de.. Elhamdülillah

Hüdaverdi 06-06-2008 01:54

Alıntı:

tahrip Nickli Üyeden Alıntı

:) iktidar degistikce dönüyon herhalde yarın chp gelse chp ci mhp gelse mhp ci olursun :)

İktidar değiştikçe dönme ihtimalim sıfır arkadaş,o zamanlar siyaseti takip etmez takamazdım :-*
Döneklerle (chp-mhp) karıştırmayın kimseyi ;)

Üç mevsim 06-06-2008 01:58

Yalnız, o kişiler Ak Parti'den nefret ettiklerini sanıyorlar ama aslında halktan nefret ediyorlar.. Çünkü isteklerinin hemen hiçbiri halkın çoğunluğunun isteklerine uymuyor .

Hüdaverdi 06-06-2008 02:01

'dtp' diyince aklıma güneydoğuda oy kullanan okuma yazma bilmeyen,yanlarında gençlerin bulunduğu yaşlılar geldi her nedense,bağlantıyı bul beğeniyi kap :-*

RDönmezs 06-06-2008 02:06

Bu üyelerde hiç mi Allah korkusu yok bu nasıl adalet bu nasıl insanlık gelde bunlara sıkma adamı delirtirler bu demek oluyor ki partimizde çatır çatır kapatılacak..

HaKaNia 06-06-2008 02:34

Alıntı:

ozgun_genc Nickli Üyeden Alıntı
Aha biri daha Hakania sen de mi?.. Allah sizi seviyormuş, doğru yola göstermiş.. Şükürler olsun. Gerçekleri hiç göremeyebilirdiniz de.. Elhamdülillah

ben dindarlara filan karşı değildim de akp vatanı satacak lafı 2002 de inandırıcı geliyordu, tayyip gelsin görürsünüz diyolardı bende aman gelmesin diyordum ama geldi gördük beğendik ;D ;D ;D

Allah başımızdan eksik etmesin..

rikopasa 06-06-2008 09:55

okuyorumda ben önceden böyleydim şimdi böyleyim diyen arkadaşlar ... çok komiksiniz ... hele birde "şeriata küfür ediyordum ama şimdi etmiyorum" diyorsunuz ya ... kendi paradoksunuzun içinde sallanıp duruyorsunuz , hem bizler varken laikliğe birşey olmaz diyorsunuz aynı anda şeriata küfür ettiğinize pişman oluyorsunuz ...

"değiştim" olayı sizde gelenek halini alacak galiba ... Ak Parti 5. geleneksel "değiştim" konferansızna hoşheldiniz arkadaşlar ...

rikopasa 06-06-2008 10:16

Alıntı:

Birde siz değişşeniz ne dersiniz
O zaman o eleştirdiğim insanlardan ne farkım kalır ...

Bu arada ben laikliği öne çıkartmadım söylemek istediğim ; biz koruruz dedikleri bir şeyi onu yok etmek isteyen birşeyi destekleyerek nasıl koruyacak bazı arkadaşlar , burada bu genç arkadaşların yaşadığı paradoksmudur yoksa yapılan şey bir kandırmacamıdır ? ve bu iki seçeneğin dışında başka bir seçenekte yoktur.

Müntesip 06-06-2008 10:37

Alıntı:

rikopasa Nickli Üyeden Alıntı
O zaman o eleştirdiğim insanlardan ne farkım kalır ...

Bu arada ben laikliği öne çıkartmadım söylemek istediğim ; biz koruruz dedikleri bir şeyi onu yok etmek isteyen birşeyi destekleyerek nasıl koruyacak bazı arkadaşlar , burada bu genç arkadaşların yaşadığı paradoksmudur yoksa yapılan şey bir kandırmacamıdır ? ve bu iki seçeneğin dışında başka bir seçenekte yoktur.

İnsanlar çağın gerekliliklerine ve hayatlarının belli dönemlerine göre ögrendikleri bilgiler ışıgında değişim gösterirler.Aslında okuyan,araştıran,ögrenen her insan değişir ;) . Bence bizlerden değiştik diye utanmamızı bekleyeceğinize,kendinizin değişemediğine üzülün ! Bizler belki geçmişte çogunluk olmanın ve zulme ugramanın acısıyla bize bu zulmu edenlere karşılığını vereceğiz şeklinde filizlenirken bugün bize taş atanı gül ile karşılamanın daha insani oldugunu keşfettik.Soruyorum şimdi sizler neyi keşfettiniz ? Bunca sene,bu ülkenin her sıçrayısında paçalarına sarılıp geri çekmekten ne zaman vazgeçeceksiniz ? Bu halkı birtakım hassasiyetler üzerinden birbirine düşürmeyi ne zaman bırakacaksınız ? Bu ülkeye çok az faydanız olmasına rağmen,ülkeyi kimseyle hatta kenddi sahibi olan millet ile paylaşmaya ne zaman başlayacaksınız ? Ne zaman korkularınızdan sıyrılıp,ininizden çıkıp halkla ve HAKK'la beraber olup bu ülkeyi aydınlık günlere taşımak için çırpınacaksınız ? Öncelikle bunun cevabını verinde sonra arkadaşlarımızı eleştirmeye yeltenin ...Kendi kusurlarınızı düzeltinde sonra gelin burada millete öğütler verin !

rikopasa 06-06-2008 10:44

Yalçın arkadaş despotluk gibi kelimeler kullanmışsın ama böyle değil o işler , yanlış hatırlamıyorsam Sakarya da yaşıyorsun ve bugünlerde oralar ile ilgili bazı hoş olmayan haberler geliyor , kürek takımına saldırı , iki genci parkta ele ele oturuyorlar diye uyarma ... başka yerlerdende bu tip haberler geliyor başını örtmeyen nişanlısıyla evlenmeme başını ört baskısı ... bunun gibi bir çok örnek var , şimdi geleyim bunları neden anlattığıma ... işte bu tip baskılar , dini birilerinin dayatmaya çalışmaları olmasa başörtüsüde ,sarıkta , cübbede serbest olurdu bu ülkede ... çünkü o insanlar bazı insanlara öcü gibi gelmezdi. şimdi bana sakın öcü ne demek oluyor yok öyle birşey demeyin , bal gibide var böyle bir çekince.

İşin özü ben Akp nin söylemlerini samimi bulmuyorum ve inanmıyorum Ak Partiye , kapatılmasına karşıyım , kapatılmamalı ama din üzerinden siyaset yapmak çok tehlikeli birşeydir.

Ak Parti güzel işler yapmadımı evet yaptı , çevreme bakıyorum belediyecilik anlamında tatmin oldum diyebilirim bunun yanı sıra Sn Başbakan bana her zaman sempatik gelmiştir ve uzun boyu ile avrupa liderleri arasındaki duruşu karizması Türkiyeme yakışır bir lider diye düşünürüm tabii şeklen , futbolcu olması ayrıca ek puandır benim için ...

Ama dediğim gibi Akp hükümetini samimi bulmuyorum ve inanmıyorum ...

Müntesip 06-06-2008 10:54

Alıntı:

rikopasa Nickli Üyeden Alıntı
kürek takımına saldırı , iki genci parkta ele ele oturuyorlar diye uyarma ... başka yerlerdende bu tip haberler geliyor başını örtmeyen nişanlısıyla evlenmeme başını ört baskısı ... bunun gibi bir çok örnek var , şimdi geleyim bunları neden anlattığıma ... işte bu tip baskılar , dini birilerinin dayatmaya çalışmaları olmasa başörtüsüde ,sarıkta , cübbede serbest olurdu bu ülkede ... çünkü o insanlar bazı insanlara öcü gibi gelmezdi. şimdi bana sakın öcü ne demek oluyor yok öyle birşey demeyin , bal gibide var böyle bir çekince.

Ben seni daha ciddi birisi sanıyordum ! Yanılmışım !
Sen gerçekten inanıyormusun yukarıda ki haberlere ? Son iki ayda 60'tan fazla yalan haberi cıkan gazetelerin haberlerini burada paylaşmak sığlığın alameti olsa gerek ! HAlbuki gerçek birçok haber var bu ülke'de,mesela sağlık karnesinde başörtülü diye tedavi edilmeyen başı açık fotografı gelmesi beklenirken vefat eden hanımlar var bu ülke'de ! Üniversite kapılarında en önemli hakları ellerinden alınanlar var bu ülkede,eşi başörtülü diye makamından alınanlar var bu ülkede bunlar oku biraz istersen, ÇÜnkü bunlar gerçek senin söylediklerin muhal ! Hatırlarmısın birtanesi de kızların bacaklarına şırıngayla kezzab sıkmıştı da sebebi bacaklarının açık olmasıydı ! Sonra ne oldu ? Meğersem adam hastaymış ! vs vs eğer sen hala böyle üfürükten haberlerle tartışıyorsan yolun açık olsun ;)
Sevgiyle kal !!!

rikopasa 06-06-2008 11:08

herşey yalan dimi , kimseye baskı yok dimi , yahu benim kendi annemin başından geçen olay var yahu benim şahit olduğum , el kadar çocuk kalktı hiç utanmadan benim anneme "yaşın kaç olmuş utanmıyormusun başı açık dolaşmaya" diyebilme cesaretini gösterdi bu ülkede , hadi herşeyi geçtim beyni yıkanmış garibiminde , saygındamı yok be kardeşim onu öğretin bari çocuklara ...

sen beni ciddiye almaya devam et bence , yanılmadığını sende anlarsın ... benim gibilerden bu vatana zarar gelme olasılığı sıfırdır.

rikopasa 06-06-2008 11:32

Alıntı:

Güzel kardeşim isterdimki bu kadar düşme , ama düştün, madem elinden tutalım
Sn Yalçın aramızdaki tartışmalarda kalitenizi korumanız benim size olan saygımı her defasında perçinlemişti ama bu söylemleriniz karşısında asıl ben çok üzüldüm.

Size iyi günler dilerim ... gitme vaktidir , son barikatta yıkılmış ...

tayyipleyiz 06-06-2008 12:03

Gerçekleri görememek "Mağdur edebiyatı" ile suçlama pencerisini açar, oradan da baktırır olmuş . Oy oranının artışının büyük çoğunluğu halkın siyasete yeni bir vizyon getiren yenilikçiliğe açık, kucaklayıcı tavırlar sergilenmesi ve de buna haiz atılımlar nedeni ile gerçekleşti . Cehalet Pe nin sergilediği tutum, açtığı davaların sonucunda bir miktar yükselme olduğu da doğrudur . Ancak bu mağduriyet edebiyatından değil mağrur ve de haklı oluştan meydana gelen bir artış ...

Bu açıdan bakıldığında mağrur olan gerçekte realiteyi savunan ve de ona haiz tutum içerisinde olandır.

Dini kullanmaya gelince de bu partinin tabanında muhafazakarların olduğu doğrudur. Ama tümü muhafazakar da değildir. Din kullanlıyor iddiası, diğer görüşlü tabanı yok saymak olacağı gibi, oy kazanılması yani oyların artışı değil, azalacağı yönde bir iddiadır ki bu da çürütülmüş olur. Erbakan' ın siyaseti ile karşılaştırmak da taban tabana zıttır. Hiçbir benzerlik de taşımıyor. Yakın tarihi bilenler, iki karşılaştırmayı sentezlemyi de bilirler. Tabi sentez yapabiliyorlar ise ...

Saygılarımla ...

tayyipleyiz 06-06-2008 12:16

Seviyeni koru ... "Noktaların" çok şey ifade ediyor . Senin ne olduğunu biliyorum ben ... 8)

tayyipleyiz 06-06-2008 12:20

Alıntı:

tahrip Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Seviyeni koru ... "Noktaların" çok şey ifade ediyor . Senin ne olduğunu biliyorum ben ... 8)

seviyeyi bozan sensin ben degil. Her seyi yanlıs yapsa benim chp ye olan saygım Atatürk ün o partiyi kurmasıdır. Cok partiye gecene kadar savastan cıkmıs bir ülkeyi insa etmesi insan sadece bu yuzden saygı gösterir

Benim samimi düşüncemdir. :) Atatürk' ün kurmuş olması, onun yönettiği anlamına gelmez. ;)

Demokrat 06-06-2008 12:21

Buralarda oldugumu hatirlatmama gerek var mi 8)...bu arada duydum ki burada fazlalik biri varmis, birazdan gider herhalde ;)

Demokrat 06-06-2008 12:25

Burada kimse artistlik yapip demokrasiden dem vurmasin!...defalarca banlanip bir cok nickle girip ortaligi karistirmaya calisan pravakatörlere karsi demokratik degiliz....
isinize gelirse, gelmezse biz bakariz caresine ;)
herkes hakettigi degeri alir, Müslüman mahallesinde salyangoz satmaya calisanlara gereken itinayla yapilir!

All times are GMT +3. The time now is 10:35.