Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Meclis, bu kararı yok sayabilir mi? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=31260)

Feyza 06-06-2008 18:28

Meclis, bu kararı yok sayabilir mi?

Üç partinin iradesini hiçe sayıp anayasa değişikliğini vetoeden Anayasa Mahkemesi'nin kararı tartışılırken, 'Meclis bu kararı görmezden gelebilir tezi' ortaya atıldı. Peki bu mümkün mü?

Anayasa Mahkemesi'nin türban düzenlemesi için verdiği "iptal kararı" tıpkı 367 kararında olduğu hukukçuları adeta ayağa kaldırdı.

CHP'nin başvurusu ile AK Parti, MHP ve DTP'li 411 milletvekilinin oyları ile yapılan düzenlemeyi reddeden Anayasa Mahkemesi'nin bu kararının yok sayılması gibi bir tez ortaya atıldı. Verilen kararı eleştiren Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Şentop Zaman Gazetesi'ne verdiği demeçte, "Meclis, bu kararı yok sayıp mevcut değişikliği uygulamaya devam edebilir" yorumunda bulundu...

MAHKEME HÜKÜMETİ DE DÜŞÜRÜRSE...

Mahkeme'nin kendi meşruiyetini çiğnediğini ifade eden Şentop, Anayasa Mahkemesi'nin kararlarını denetleyen bir organın olmamasında dikkat çekerek şunları söyledi; "Mahkeme, kendi meşruiyetini çiğnedi. Türkiye'nin en önemli hukukî sorunu haline geldi. Mahkemenin kararlarını denetleyen bir organ yok. Meclis, bu kararı yok sayıp mevcut değişikliği uygulamaya devam edebilir. Mahkeme hükümetin düşmesine karar verse, Resmi Gazete'de yayımlasa bu geçerli mi olacak? Geçerli olmayacak. Çünkü mahkemeye böyle bir yetki verilmemiş. Bu nedenle karar yok hükmündedir."

Haber 7

turk_milleti 06-06-2008 19:01

Alıntı:

feyza Nickli Üyeden Alıntı
Üç partinin iradesini hiçe sayıp anayasa değişikliğini vetoeden Anayasa Mahkemesi'nin kararı tartışılırken, 'Meclis bu kararı görmezden gelebilir tezi' ortaya atıldı. Peki bu mümkün mü?

Anayasa Mahkemesi'nin türban düzenlemesi için verdiği "iptal kararı" tıpkı 367 kararında olduğu hukukçuları adeta ayağa kaldırdı.

CHP'nin başvurusu ile AK Parti, MHP ve DTP'li 411 milletvekilinin oyları ile yapılan düzenlemeyi reddeden Anayasa Mahkemesi'nin bu kararının yok sayılması gibi bir tez ortaya atıldı. Verilen kararı eleştiren Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Şentop Zaman Gazetesi'ne verdiği demeçte, "Meclis, bu kararı yok sayıp mevcut değişikliği uygulamaya devam edebilir" yorumunda bulundu...

MAHKEME HÜKÜMETİ DE DÜŞÜRÜRSE...

Mahkeme'nin kendi meşruiyetini çiğnediğini ifade eden Şentop, Anayasa Mahkemesi'nin kararlarını denetleyen bir organın olmamasında dikkat çekerek şunları söyledi; "Mahkeme, kendi meşruiyetini çiğnedi. Türkiye'nin en önemli hukukî sorunu haline geldi. Mahkemenin kararlarını denetleyen bir organ yok. Meclis, bu kararı yok sayıp mevcut değişikliği uygulamaya devam edebilir. Mahkeme hükümetin düşmesine karar verse, Resmi Gazete'de yayımlasa bu geçerli mi olacak? Geçerli olmayacak. Çünkü mahkemeye böyle bir yetki verilmemiş. Bu nedenle karar yok hükmündedir."

Haber 7

yok sayılamaz eger öyle 1 seye tesebbus edilse dahi dönüsü olmayan olaylar meydana gelir

Eşref 06-06-2008 19:21

Alıntı:

turk_milleti Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

[color=navy]

Haber 7

yok sayılamaz eger öyle 1 seye tesebbus edilse dahi dönüsü olmayan olaylar meydana gelir

Yok sayılamaz değil, yok saymayız. (Benim tahminim)

maviinsan 06-06-2008 19:22

nasıl yok sayılabiliyor ki?Anlamadım ben ;)

turk_milleti 06-06-2008 19:22

Alıntı:

KaraEsref Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Alıntı:

[color=navy]

Haber 7

Yok sayılamaz değil, yok saymayız. (Benim tahminim)

Bence yok sayılamaz anayasa mahkemesinden donen bir kanunu nasıl cıkarcaksın ki? O zaman cumhurbaskanıda secilmis olurdu

Eşref 06-06-2008 19:24

Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Şentop'un sözlerine istinaden söylüyorum. Yani yok sayma gibi bir seçeneğimiz varsa bile Ak Parti bunu uygulamaz.

turk_milleti 06-06-2008 19:26

Alıntı:

KaraEsref Nickli Üyeden Alıntı
Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Şentop'un sözlerine istinaden söylüyorum. Yani yok sayma gibi bir seçeneğimiz varsa bile Ak Parti bunu uygulamaz.

O dekan neye dayanarak bu kararı vermis Anayasa ya göre anayasa mahkemesinin onay vermedigi kanun onaylanamazken nasıl yok sayıp onaylarsın cok merak konusu keske yeterince acıklama yapsada ögrensek

Mcht_Ln 06-06-2008 19:29

Mhp ve diğer partilerden destek gelirse yok sayar.Ak Parti tek başına bunu yapmayacak.

Böyle bir desteği de vermeyecekleri için böyle bir durum söz konusu olmaz.

turk_milleti 06-06-2008 19:32

Alıntı:

Mcht_Ln Nickli Üyeden Alıntı
Mhp ve diğer partilerden destek gelirse yok sayar.Ak Parti tek başına bunu yapmayacak.

Nasıl yapabilir onu? Anayasa Mahkemesini gecersiz kılarak yada kapatarak mı? Anayasamızda böyle bir sey varmı bilmedigim icin soruyorum yanlıs anlama

varsa bildigin kısmı yazabilirmisin

tesekkurler

tayyipleyiz 06-06-2008 19:35

Alıntı:

Alıntı:

Nasıl yapabilir onu? Anayasa Mahkemesini gecersiz kılarak yada kapatarak mı? Anayasamızda böyle bir sey varmı bilmedigim icin soruyorum yanlıs anlama

tesekkurler

Bizde tam Anayasa mahkemesini kaldırmaya karar vermiştik ki; sen geldin ... :)

turk_milleti 06-06-2008 19:36

Alıntı:

tayyipleyiz Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Alıntı:

tesekkurler

Bizde tam Anayasa mahkemesini kaldırmaya karar vermiştik ki; sen geldin ... :)

Tabi kaldırılabilir cogunluk saglanırsa ama anayasa mahkemesinin kapanması da anayasa mahkemesine gitmesin :)

tayyipleyiz 06-06-2008 19:40

Bak onu düşünemedim maalesef tüh ... evet ya, Cehalet sancağını taşıyan, Anyasa mahekemesine üye atayan Bir CeHalet Pe var bu ülkede, haklısın ... ;)

Ama biz "kadrolaşarak" onu da çözeriz hani ... :)

turk_milleti 06-06-2008 19:45

Alıntı:

Bak onu düşünemedim maalesef tüh ... evet ya, Cehalet sancağını taşıyan, Anyasa mahekemesine üye atayan Bir CeHalet Pe var bu ülkede, haklısın ... ;)

Ama biz "kadrolaşarak" onu da çözeriz hani ... :)

evet anayasa mahkemesine kendi dusuncelerinizdeki üyeleri atayıp bu sorunu cozebilirsiniz ama buda anayasa mahkamesinin kararını yok saymak degildir :)

ve anayasa mahkemesi sessiz kalırsa boslugu baskaları doldurur

bu sefer Generaller konusmaya baslar

Ama orayada kadolarınıza atayabilirseniz bu is bitmis demektir

tayyipleyiz 06-06-2008 19:48

Güzel senaryo hazırlamışsın, sen orasını bize bırak ... ;)

turk_milleti 06-06-2008 19:49

Alıntı:

Elbet devleti korumak isteyen bazı gucler bunların farkındaki buraya yazılabildigine gore farkındadırlar. Oturup izleyeceklerinide sanmıyorum dikkat edin planlarınız ters tepmesin Sonra bu gunleride ararsınız

turk_milleti 06-06-2008 19:51

CHP Genel Başkanı “Başbakan tartışmaları bıraksın hesap vermeye hazırlansın, bunu söylemekle yetiniyorum” dedi. Baykal sağlamcı ve bu konularda sonuç alabilen bir siyasetçidir. Kendisini emin olmadığı bir konuda riske etmez

Aynı uyarı Rahmetli Menderese İsmet Paşa tarafından verildi

Sizi ben bile kurtaramam...

tayyipleyiz 06-06-2008 19:52

Alıntı:

Alıntı:

Elbet devleti korumak isteyen bazı gucler bunların farkındaki buraya yazılabildigine gore farkındadırlar. Oturup izleyeceklerinide sanmıyorum dikkat edin planlarınız ters tepmesin Sonra bu gunleride ararsınız

Bu günler, gelecek olan güzel günlerin hazanı ... Gelecek adına sancı çeken biz olalım . İstikbalimiz, köhne zihinlerden, örümcek beyinlilerden, korteksiz sinelerden kurtulabilsin ... Biz bu yola baş koyduk, binler baş da feda olsun. ;)

tayyipleyiz 06-06-2008 19:53

Alıntı:

CHP Genel Başkanı “Başbakan tartışmaları bıraksın hesap vermeye hazırlansın, bunu söylemekle yetiniyorum” dedi. Baykal sağlamcı ve bu konularda sonuç alabilen bir siyasetçidir. Kendisini emin olmadığı bir konuda riske etmez

Aynı uyarı Rahmetli Menderese İsmet Paşa tarafından verildi

Sizi ben bile kurtaramam...

Sen kimsin ki ... 8)

turk_milleti 06-06-2008 19:55

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Bu günler, gelecek olan güzel günlerin hazanı ... Gelecek adına sancı çeken biz olalım . İstikbalimiz, köhne zihinlerden, örümcek beyinlilerden, korteksiz sinelerden kurtulabilsin ... Biz bu yola baş koyduk, binler baş da feda olsun. ;)

Haklısın Cumhuriyet yoluna da bu ulkede canlar baslar konuldu Halada konulur

tayyipleyiz 06-06-2008 19:56

Başı ezilecek olanların çırpınışları da fayda vermeyecek ... Böcek aramaya devam. Nice böceksiz Cumhuriyetlere ... ;)

All times are GMT +3. The time now is 10:59.