Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Kıbrıs' kaybedeceğiz diye düşünüyorum (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=31367)

turk_oglu 06-07-2008 15:37

Kıbrıs' kaybedeceğiz diye düşünüyorum

"Kıbrıs' kaybedeceğiz diye düşünüyorum"
İstanbul - KKTC 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, ''İki toplumlu federasyon safsatasıyla devam edilecekse Kıbrıs'ı kaybedeceğiz diye düşünüyorum'' dedi.

Denktaş'a, Liberal Demokrasi Grubu Derneğince ''liberal düşüncenin ve demokrasinin Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) yerleşmesi için yaptığı özverili çalışmaları'' dolayısıyla plaket verildi.

Kıbrıs Evi'nde düzenlenen törende Dernek Başkanı Tunay Gürsel tarafından plaket takdim edilen Denktaş yaptığı konuşmada, Kıbrıs konusunun, yaşanan son süreçlerle çok nazik bir noktaya itildiğini savundu. ''Gelinen noktayla devam edilecekse yani 'iki toplumlu federasyon' safsatasıyla devam edilecekse Kıbrıs'ı kaybedeceğiz diye düşünüyorum'' diyen Denktaş, bu yoldan çıkılması gerektiğini belirtti.

Denktaş, iki devlet esası üzerindeki bir anlaşmada ısrar edilmesi gerektiğini ifade ederek, ''Milli Güvenlik Kurulu'ndaki karar, Kıbrıs gerçekleri, iki halk ve garantilerin devamı kararıdır. Büyük bir oyun oynanıyor. Biz, Kıbrıs'ta büyük bir reaksiyon gösterdik. Ümit ederim ki Türk hükümeti de aynı reaksiyonu gösterir'' dedi

http://haber.mynet.com/detay/guncel/...an2008/N154652

hiperaktif 06-07-2008 15:39

Kaybedesen ne olur be dostum oradaki gençler Türkiye'yi çoktan silmiş .

turk_oglu 06-07-2008 15:42

Alıntı:

hiperaktif Nickli Üyeden Alıntı

Denktasın dedigi gibi giden de Türk gelen de Türk zaten avrupa ya göc ediyolar Türkiye den doldurmak lazım orayı

hiperaktif 06-07-2008 15:43

Hemen dolduralım yav gidin kardeşim bırakın bu türkçü ayakları yav hiç bir şeyin hiçbiryere gittiği yok

turk_oglu 06-07-2008 15:47

Alıntı:

Hemen dolduralım yav gidin kardeşim bırakın bu türkçü ayakları yav hiç bir şeyin hiçbiryere gittiği yok

Türk büyük harfle yazılır saygı göster

O zaman Rauf bey boşa yazmıs bu yazıyı Sen ondan daha bilgilisin Kktc de yasıyorsun herhalde

hiperaktif 06-07-2008 15:49

Ben yazarım usta Kıbrıs kıbrıs al foruma yeni bir yapay gündem bizene kardeşim Denktaş ne demiş bizene

turk_oglu 06-07-2008 15:50

Alıntı:

Ben yazarım usta Kıbrıs kıbrıs al foruma yeni bir yapay gündem bizene kardeşim Denktaş ne demiş bizene

Kıbrıs da askerimiz yokmu? Garantörlügümüz altında degilmi? Ne demek bize ne ? Doguda Kürt devleti kursunlar genemi bize ne ?

hiperaktif 06-07-2008 15:53

Hadi be sende oradan git bu türkçü mavralarını ülkücü çapulcuların sitesinde at buradaki herkes senden daha milliyetçi pc milliyetçileri sizi.

turk_oglu 06-07-2008 15:55

Alıntı:

Hadi be sende oradan git bu türkçü mavralarını ülkücü çapulcuların sitesinde at buradaki herkes senden daha milliyetçi pc milliyetçileri sizi.

Haklısın kıbrıs ab icin ingiltere icin yunanistan icin rum icin önemli bizim icin önemsiz o yuzden bu konuyu tartısmayalım ayrı yeten burdaki yazı kktc 1.cumhurbaskanın ve uyarılarda bulunuyor seni ilgilendirmiyorsa kıbrıs sesini kıs otur ama toplumun belli bir kısmını ilgilendiriyor Buna ak partililerinde dahil olduguna inanıyorum

Eşref 06-07-2008 15:57

Kıbrıs'ın hiçbir yere gittiği yok. İçin rahat olsun kardeşim.

Alıntı:

Diğer sözlerine katılsam da bu söz hoşuma gitmedi kardeşim. Kim kimi siliyormuş? O topraklar için kan döken bizim askerlerimizdi. Kıbrıs'ta yaşayan bir grup Türk (!) yanlışa sapsa bile bunun bizim için hiçbir anlamı yok.

turk_oglu 06-07-2008 15:58

Alıntı:

KaraEsref Nickli Üyeden Alıntı
Kıbrıs'ın hiçbir yere gittiği yok. İçin rahat olsun kardeşim.

Alıntı:

Diğer sözlerine katılsam da bu söz hoşuma gitmedi kardeşim. Kim kimi siliyormuş? O topraklar için kan döken bizim askerlerimizdi. Kıbrıs'ta yaşayan bir grup Türk (!) yanlışa sapsa bile bunun bizim için hiçbir anlamı yok.

Ordaki Türk lerinde bizi sildigi yok medya insanları o derece kandırıyor ve ab fonlarından beslenen dernek ler var

Kıbrıslı sanıyorki ab ye girdigi gün ucakla para dagıtcaklar

hiperaktif 06-07-2008 16:00

Bana bak dostum kıbrıs kıbrıs diye haykırma aha git orada duruyor al eline bir bayrak dik.

turk_oglu 06-07-2008 16:03

Alıntı:

Bana bak dostum kıbrıs kıbrıs diye haykırma aha git orada duruyor al eline bir bayrak dik.

Bos konusma hristiyanmısın nesin zaten imzana isa yı birde hac koymussun kıbrıs senin hristiyan dostlarının eline gecmesi senide memnun eder Lefkosenin gobeginde büyük bir klise ve hac koy sende git onları dik

hiperaktif 06-07-2008 16:05

Sanane la milletin dininden ırkından buraya gelip din dil ırk mezhep ayrımcılığı yobazlığı yapamazsın. Sende seni bu foruma gönderenlerin de niyeti belli bu forumda huzursuzluk çıkarmak.

Hüdaverdi 06-07-2008 16:07

''Kıbrıs sadece bir karaparçası,şuan bir çatışma olsa oranın halkı Türk askerinin yanında değil,Türk askerinin karşısında olur'' Abim der bunu,oradaki halkın Türk askerine duyduğu nefreti gördüğünde baya şaşırmış.Sadece kara parçası :-*

politikaci 06-07-2008 16:07

sadece kıbrısı değil yakında başörtüsüne bile izin vermiyen kafaya allah yardımını kesecek ve tüm yurt elimizden gidecek

turk_oglu 06-07-2008 16:08

Alıntı:

Sanane la milletin dininden ırkından buraya gelip din dil ırk mezhep ayrımcılığı yobazlığı yapamazsın. Sende seni bu foruma gönderenlerin de niyeti belli bu forumda huzursuzluk çıkarmak.

Beni kimse göndermedi git yazılarıma bak birde bu konuda yazdıgın sacma sapan yazılara bak Bana git bayrak dik diye emir veriyorsun ya

Sende git imzandaki hacı Lefkosenin göbegine dik Yada dedigim gibi biz susalım elestirmeyelim konusmayalım senin hristiyan arkadasların rumlar kıbrısın tamamına sahip cıkıp o haccı diksinler

Tabi bizim konusmamız tartısmamız sana ters duser anca konuyu bozmaya calısırsın Seni ilgilendirmiyor olabilir Kıbrıs beni ilgilendiriyor ne dusuncegimi de sana sorcak degilim

hiperaktif 06-07-2008 16:11

Tamam ne güzel seni ilgilendiriyor git ilgilendiklerini söylyenlere konuş umuma açık yerde nutuk atma hala yobazlık peşindesin siz ve yandaşlarınız bu kafayla Kıbrıs'ı değil Türkiye'yi yıkacaktır. Sanane milletin dininden.

turk_oglu 06-07-2008 16:12

Alıntı:

Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı
''Kıbrıs sadece bir karaparçası,şuan bir çatışma olsa oranın halkı Türk askerinin yanında değil,Türk askerinin karşısında olur'' Abim der bunu,oradaki halkın Türk askerine duyduğu nefreti gördüğünde baya şaşırmış.Sadece kara parçası :-*

Savas dan sonra Turkiyeden göc edenlerin cogu issiz duzeni olmayan insanlardı O yuzden orda cok sorun yasamıslar Kıbrısın yerli halkı ile ama göcler sonunda kıbrısda Turkiyeden göc etmis belli bir kesim var Nufusun yarısına yakın Ve kıbrıs bir savas gemisi niteliginde butun dogu sınırlarımızı batı sınırlarımızı koruyacak bir konuma sahip Keske Turkiyenin bir ili olabilse o zaman hersey farklı olur

turk_oglu 06-07-2008 16:14

mesaj hakaret icerikli oldugu icin tarafimca düzeltilmistir!...

demokrat

Hüdaverdi 06-07-2008 16:16

Abim askerken 'oraya giden Türk askerlerinin Kıbrıslı kızlara asıldığını,kimisinin tecavüz ettiğini ve Türkiyeden büyük göç olduğu için nefret duyduklarını' söylemişti :-* Oradan duymuş abimde,bilmem ne kadar doğrudur.

hiperaktif 06-07-2008 16:18

[quote=turk_oglu ]
Alıntı:

Tamam ne güzel seni ilgilendiriyor git ilgilendiklerini söylyenlere konuş umuma açık yerde nutuk atma hala yobazlık peşindesin siz ve yandaşlarınız bu kafayla Kıbrıs'ı değil Türkiye'yi yıkacaktır. Sanane milletin dininden.

Bak biz burda konusuyoruz tartısıyoruz kimse birbirini kırmaya calısmıyor senden baska bir Ak partili kardesimde kıbrıs konusunda duyarlılıgını gosterdi.

Bizim bu konuyu burda konusmamız seni neden rahatsız ediyor Ben bunu anlayabilmis degilim? Senmisin buranın zabtiyesi insanlara acacagı konular hakkında karar verecek olan?

Seni ilgilendirmeyen bir konu ise kaparsın sayfayı kimseye de karısmazsın havlamanın aceti yok

Yürülan hadi denktaşıda al git lafını bil de konuş çapulcu. Hadilen oradan hadi haberler bölümüne ne açmış türkçü müsün türküçümüsün neysen hadilen oradan hadii sanmı soracaz lan ne yorum yapacağımızı yürü lan oradan

Demokrat 06-07-2008 16:18

Rauf Denktas söylediyse sallayin :) simdilerin hizli solcusu denktasin bir kuyruk acisi var o yüzden ne diyecegini sasirmis 8)

Demokrat 06-07-2008 16:19

Türk oglu adli gereksiz arkadasimizin pravakasyonuna gelmeyelim, zaten ömrü cok uzun degil ;)

Eşref 06-07-2008 16:20

Alıntı:

Abim askerken 'oraya giden Türk askerlerinin Kıbrıslı kızlara asıldığını,kimisinin tecavüz ettiğini ve Türkiyeden büyük göç olduğu için nefret duyduklarını' söylemişti :-* Oradan duymuş abimde,bilmem ne kadar doğrudur.

Tövbe Tövbe ! Lütfen güzel kardeşim, bu tip sözleri yazmadan önce kesin bilelim, kesin deliller olsun elimizde. Belki bir olay yaşanmış olabilir. Ama bunu genele yaymak, kesin deliller olmadan, duyumlara dayanarak böyle sözler söylemek çok yanlış.

turk_oglu 06-07-2008 16:20

Alıntı:

Sokak hikayeleri hic bitmez :) Bosna hersek de bulundum bir ara 1 tane bosnak Turk askerleri burda tecavuz ettiler sunu yaptılar bunu yaptılar tabi biz sok icinde izliyoruz adamı en son dedim sen sırp sın herhalde. tartısmaya basladık adamı kovdular ordan

Asparagas haberler dolu zaten ab ajanları orda cirit atmakda kıbrısı tek taraflı ab ye almaları yasa dısı cunku yunanistan ve Turkiyenin uye olmadıgı bir yere kıbrıs uye olamaz bu garantorluk anlasmamız da var

Yasa dısı olarak kıbrısı uye aldılar zamanın basbakanı ve basbakan yardımcısı tansu ciller ve murat karayalcın sadece bir gumruk birligi anlasması sonucu sesini cıkarmadılar ve kıbrısın uye olmasını izlediler. iste kaybettigimiz noktalardan biri

bu hatayı yapmasalar ab uyeligimiz daha kolay gidecek ve kimse bize al bu sorunu coz dayatması yapamayacaktı

Hüdaverdi 06-07-2008 16:24

Yalan olup olmadığını oranın halkı dah iyi bilir :-*

Eşref 06-07-2008 16:29

Alıntı:

Yalnız güzel kardeşim, Kıbrıs halkı ne biliyor bilemem ama Türk askeri dersen, gökten zembille inmiş yaratıklar değil, beni seni kastetmiş olursun.

turk_oglu 06-07-2008 16:34

Alıntı:

Alıntı:

Yalnız güzel kardeşim, Kıbrıs halkı ne biliyor bilemem ama Türk askeri dersen, gökten zembille inmiş yaratıklar değil, beni seni kastetmiş olursun.

Türk askeri savas psikolojisini iyi biliyor . Bir general in konusmasını dinledim ırak hakkında. isgal ettiginiz ülkedeki insanlara iskence yapmazsınız ki otoriteyi ele alabilesiniz. Irakda Amerikan askerlerinin yaptıklarına aklım ermiyor isin icinde baska bir is var diyordu. O resimlerin cekilmesi yayınlanması hususunda

Hüdaverdi 06-07-2008 16:35

Elbette öyle değil,öyle olsalardı şuan kıbrıslı Türk kalmazdı ortada :-*
Sadece orada askerlik yapan abim,abimin yakın arkadaşı ve 3 yıldır orada üniversite okuyan kuzenimden duyduklarımı söyledim :-* Anlattıklarına bakılırsa inanılmaz şekilde nefret ediyorlar Türk askerlerinden,belki nefret edenler kanı bozuklardandır onlar bilinmez :-*

Eşref 06-07-2008 16:38

Alıntı:

Sadece orada askerlik yapan abim,abimin yakın arkadaşı ve 3 yıldır orada üniversite okuyan kuzenimden duyduklarımı söyledim :-* Anlattıklarına bakılırsa inanılmaz şekilde nefret ediyorlar Türk askerlerinden,belki nefret edenler kanı bozuklardandır onlar bilinmez :-*

Senden beklediğim açıklamayı yaptığın için teşekkür ediyorum.

turk_oglu 06-07-2008 16:42

Alıntı:

Alıntı:

Senden beklediğim açıklamayı yaptığın için teşekkür ediyorum.

Evet asker bizim askerimiz :) cok tehlikeli bir cografyada yasıyoruz . Bogazlar bizim elimizde tarih boyu bize kin besleyen ülkeler var 600 sene dünyanın her yerinde at kosturduk. Hala o gunlerden kalan kinleri var haclı seferlerini durdurduk . ve ordumuza sahip cıkmamız lazım buda güclü ordu ile olur

All times are GMT +3. The time now is 22:10.