Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   25 öğrenciye 900 yıl hapis isteniyor (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=31540)

Hüdaverdi 06-09-2008 00:57

25 öğrenciye 900 yıl hapis isteniyor

Mart ayında Uludağ Üniversitesi'nde güvenlik görevlilerini yaralayıp, kamu malına zarar verdikleri iddia edilen 25 öğrenciye, toplam 900 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Edinilen bilgiye göre, 10 Mart'ta Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'nde iki grup arasında çıkan kavganın büyümesi üzerine Medika Sosyal'in önünde toplanan yaklaşık 100 kişilik sol görüşlü öğrenci grubu, 'Faşizmi döktüğü kanda boğacağız', 'Türkeş'in itleri öldüremez bizleri', 'Faşizme karşı omuz omuza', 'Uludağ Faşizme mezar olacak', 'Devletin itleri, jandarma üniversiteden defol', 'Katil devlet hesap verecek', 'Jandarma defol, üniversite bizimdir' sloganları atarak yürüyüşe başladı.

Kredi Yurtlar Kurumu'na ait binaya girmek isteyen öğrenciler ile özel güvenlik görevlileri arasında kavga çıktı. Demir olan yurdun giriş kapılarını kıran öğrencilerin eylemi karşısında zor durumda kalan Yurt Müdürü, Nilüfer İlçe Jandarma Komutanlığı'nı arayarak yardım istedi. Olay yerine gelen jandarma ekiplerinin "dağılın" ihtarına uymayan öğrenciler ile kolluk kuvvetleri arasında arbede yaşandı. Jandarmaya taş, cam şişe ve sopalarla saldıran öğrenciler, çöp varillerini güvenlik görevlilerinin üzerine fırlattı.

Olayla yatıştırmak için zor kullanan jandarma, 60 kişiyi gözaltına aldı. Yapılan soruşturma sonucu 44 öğrenci hakkında yeterli delil olmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verildi.

Cumhuriyet Savcılığı'nın kamera kayıtlarını çözerek belirlediği 25 öğrenci hakkındaki soruşturma da sona erdi.

Savcılık, 7 kişinin kasten yaralanmasıyla ilgili olarak her bir öğrencinin toplam 21 yıla kadar hapsini istedi. Ayrıca yaralanan mağdurların kamu görevi sebebiyle yaralandığı gerekçesiyle şüphelilere verilecek cezanın yarı oranında arttırılması istendi. Savcılığın hazırladığı 13 sayfalık iddianamede, şüphelilerin kamu malına zarar vermek suçundan da 6'şar yıla kadar hapisleri talep edildi.

Toplam 900 yıla kadar hapisleri talep edilen 25 öğrenci, önümüzdeki günlerde 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

Haber Editör

RDönmezs 06-09-2008 00:59

yuhhh 900 yılmı bu ne biçim dava beee saçmalık.. verirsin müebbet hapis anlarızda 900 yıl ne oluyor beee

Düş Sokağı Sakini 06-09-2008 00:59

gövde gösterisi oluyor..

Hüdaverdi 06-09-2008 01:00

Başörtüsüne 'siyasi simge' diyenler üniversitede siyaset yapan-terör estirenlere ne diyecekler acaba ?
cevap: helal olsun aslanlarıma :-X

Sukût-u_Hayal 06-09-2008 01:00

Alıntı:

RDönmezs Nickli Üyeden Alıntı
yuhhh 900 yılmı bu ne biçim dava beee saçmalık.. verirsin müebbet hapis anlarızda 900 yıl ne oluyor beee

Bende ona şaşırdım 900 yıl nedir ya ? :o :o :o

Yâren 06-09-2008 01:03

Topluma ders olsun diye Taksim meydanı örneği vermek isterdim ama geçti artık o günler

Berika 06-09-2008 01:03

900 bölü 25 eşittir 36 yıl eder...çok da fazla değil

YavuzSultanSelim 06-09-2008 01:05

Aileleri bunları okusun da Vatana Millete ve DEVLETE hizmet etsin diye yolluyor...

Düş Sokağı Sakini 06-09-2008 01:06

fazla değil mi? şaka yapıyorsun heralde..

Berika 06-09-2008 01:07

şaka yapıyorum

Düş Sokağı Sakini 06-09-2008 01:08

iyi o zaman.. çünkü o gençler oraya gelmek için ömürlerini, çocukluklarını veriyor. ayrıca bir ömürde hapis yatacaklar. saçmalık..

Berika 06-09-2008 01:11

Alıntı:

Düş Sokağı Sakini Nickli Üyeden Alıntı
iyi o zaman.. çünkü o gençler oraya gelmek için ömürlerini, çocukluklarını veriyor. ayrıca bir ömürde hapis yatacaklar. saçmalık..

,tamam o kadar yıl abartı ...ama cezasız da kalmamalı..rahat dursunlar o zaman..

Üç mevsim 06-09-2008 01:12

Üniversitede böyle atışmalar, tartışmalar olur ara sıra... Faşist bir zihniyetle uğraşmak kolay değildir onun için böyle istenmeyen durumlar oluşabilir. Solcu öğrenciler çok abartmış, biraz daha bilinçli hareket edebilseydiler, öteye beriye böyle şuursuzca saldırmasaydılar kendileri için daha iyi olurdu. Arkadaşlar en nihayetinde gençlik heyecanıdır bu, olur böyle şeyler.. Çok fazla kızmayalım onlara, suskun puskun duyarsız olsaydılar daha mı iyiydi.. Bazen solcu gençleri takdir ediyorum, laikçilik yapmayanlarını tabi ki..

Kemalist59 06-09-2008 01:17

Orada ki öğrencilerin çoğu dolduruluşa gelmiş insanlardır.Üni.lerde iyi çalışan sosyalist öğrenci grupları üyeleridir.Oysa görüşünü zorla kabul ettirme yolunda baskı uygulayan herkez faşisttir.Benim için Gazi'deki ülkücüler ne kadar faşitse Odtü'deki Sosyalistlerde Ankara Üni.deki ESP lilerde o kadar faşisttir.Yani faşizme direniş sloganıyla terör estiren bu gençlerde faşizmin oyununa alet olmuşturlar.
Ancak hayatını yeni oluşturmaya başlamış pek çok genci hiç acımadan olağanüstü ağırlıkta cezalar varmekte faşizmin bir başka boyutunu oluşturmaktır diye düşünüyorum...Ancak her ne olursa olsun adaletin önünde boyun kıldan incedir....

YavuzSultanSelim 06-09-2008 01:19

Alıntı:

Kemalist59 Nickli Üyeden Alıntı
Orada ki öğrencilerin çoğu dolduruluşa gelmiş insanlardır.Üni.lerde iyi çalışan sosyalist öğrenci grupları üyeleridir.Oysa görüşünü zorla kabul ettirme yolunda baskı uygulayan herkez faşisttir.Benim için Gazi'deki ülkücüler ne kadar faşitse Odtü'deki Sosyalistlerde Ankara Üni.deki ESP lilerde o kadar faşisttir.Yani faşizme direniş sloganıyla terör estiren bu gençlerde faşizmin oyununa alet olmuşturlar.
Ancak hayatını yeni oluşturmaya başlamış pek çok genci hiç acımadan olağanüstü ağırlıkta cezalar varmekte faşizmin bir başka boyutunu oluşturmaktır diye düşünüyorum...Ancak her ne olursa olsun adaletin önünde boyun kıldan incedir....

Haklısın ama kimseye ağır ceza vermeden bunları durdurmanın bir yolu yok. Belki bu cezalar akıllarını başlarına getirir... Bu cezayı yiyenlerin değil. Bunları tekrar yapacak olan gençlerin

Duygu'Seli~ 06-09-2008 01:20

Hangi adalet..Bizim ülkemizde adalete güvenmiyorum..Eminim pek çok kişide güvenmiyordur emin olun..Ortada bir haksızlık var ise burda karşılığı verilmeyebilir..Ama burasının birde diğer tarafı var unutulmasın..En doğru adalet Allah'ın adaletidir şüphesiz.. ;)

Üç mevsim 06-09-2008 01:24

Alıntı:

YavuzSultanSelim Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Haklısın ama kimseye ağır ceza vermeden bunları durdurmanın bir yolu yok. Belki bu cezalar akıllarını başlarına getirir... Bu cezayı yiyenlerin değil. Bunları tekrar yapacak olan gençlerin

Sen de haklısın Osman ama durum tam tersi. Bu afaki ceza büyük bir mağduriyet hissine neden olur ve arkadakileri kamçılar bana kalırsa. Kemalistin dediği gibi daha olgunlaşmaya yeni başlayan gençlerimize böyle cezalar vermek doğru olmaz.

Düş Sokağı Sakini 06-09-2008 01:25

Alıntı:

Berika Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Düş Sokağı Sakini Nickli Üyeden Alıntı

,tamam o kadar yıl abartı ...ama cezasız da kalmamalı..rahat dursunlar o zaman..

yapılanı onaylamıyorum, ama cezayıda onaylamıyorum. 36 yıl! dile kolay.. abartı olduğunuda kendin belirtiyorsun zaten.

Kemalist59 06-09-2008 01:28

Şöyle düşünelim Deniz Gezmiş'ler bakın daha öncede dedim saygı duyduğum insanlar ama devlete silahlandılar idamı hakettiler...Ama bakın bugün onlar kahraman yapıldı.İdama giderlerken ki hareketleri olsun...Gençlik onlar gibi mücadele uğrunda kandırıldı...Sembol oldular....Bazen cezalar tetikleyebilir...Menderes sembol olmadı mı?Suçları da olsa idamı haketmemişti.Şimdi onun mağduriyetini savunanlar yassıadada en son tören yapmadı mı?Onu doğrusuyla yanlışıyla savunanlar güçlenmediler mi?

25 Kişiye 900 yıl dile kolay....

YavuzSultanSelim 06-09-2008 01:32

Alıntı:

Şöyle düşünelim Deniz Gezmiş'ler bakın daha öncede dedim saygı duyduğum insanlar ama devlete silahlandılar idamı hakettiler...Ama bakın bugün onlar kahraman yapıldı.İdama giderlerken ki hareketleri olsun...Gençlik onlar gibi mücadele uğrunda kandırıldı...Sembol oldular....Bazen cezalar tetikleyebilir...Menderes sembol olmadı mı?Suçları da olsa idamı haketmemişti.Şimdi onun mağduriyetini savunanlar yassıadada en son tören yapmadı mı?Onu doğrusuyla yanlışıyla savunanlar güçlenmediler mi?

Hepsi öyle olmadı ki. Bakın bunlar iki grup

1. Ele başları işi yönetenler
2. Kandırılanlar

Bu cezayı büyük ölçüde kandırılan gruplar yedi ve bence haketti. Akıllarını başlarına toplamaları lazım. Üniversiteler eğitim yurdu siyaset meydanı değil

Kemalist59 06-09-2008 01:37

Biz de hep böyle oldu yılanlar sinsice kurtulup kandırılanlar hiç uğruna acı çekti...Ki bu da asıl faşizmdir.Yılanları içeri tıkmalı...Gerçekten bişeyler yapmalı... :) :)

Üç mevsim 06-09-2008 01:39

Alıntı:

Demek istediğini anlıyorum. Ancak Deniz Gezmiş idamı haketti dersen buna katılmam. Bu benim görüşümdür yeri gelir devlete karşı da silahlanılır. Bu işlerin öyle şablon gibi bir kalıbı ya da prensibi yoktur. Deniz Gezmişler, Menderesler İdam edilenler nedense hep vatanseverler...

YavuzSultanSelim 06-09-2008 01:48

Yapma abi ne vatanseveri. Hiçbir vatansever onların işledikleri suçları işlemezler

LüGaT 06-09-2008 01:50

Sistem ancak böyle yasaklarla ayak üstünde kalabilir, çünkü kendine güveni yok.

Hüdaverdi 06-09-2008 01:52

Akdeniz Üniversitesi provokatörü hakkında 25 yıl hapis talep edilmiş,bilginize :-*

Kemalist59 06-09-2008 01:56

Deniz Gezmiş ben gerçekten saygı duyarım inanmış bir insan vatansever ama kahraman da hainde değil...
Ben Deniz Gezmiş'i Hulki Cevizoğlu'nun kod adı 68,Nihat Behram'ın Darağacında üç fidanında okudum.Yazarını hatırlamadığım ülkücü kitabı olan bir isyancının izinde de okudum....
Doğruları var yanlışları var....Ancak Cumhuriyete isyan edip komünizmi savunmuş devlete karşı silahlanmışlar....
Devlet kendini korumak için onların idamına gerek duymuş hukuken okadar ağır suçları olmasada siyaseten belki faşistçede olsa buna gerek duymuş...
3 e 3 te diyorlar.Hesaplaşma.....O hesaplaşmanın iki tarafında da vatanseverde olsalar hataları devleti buna mecbur etmiş...Demem o ki görüldüğü gibi bugün bile Menderesler Gezmişler halkta beraat edip kullanılabiliyor.25 gence 900 yıl gençleri tahrik edebilir...
Akdeniz üni.de olaylar daha farklı olduğundan ona pek yorum yapmak istemiyorum.

Saygıdan önce Sevgilerimle

YavuzSultanSelim 06-09-2008 01:58

Bu ülkede ben sağcıyım solculara ölüm yada ben solcuyum sağcılara ölüm diyen herkes benim gözümde vatansever değildir

Üç mevsim 06-09-2008 02:12

O 3'e 3 lafı öyle saçma ve aptalca bir laftır ki, buna inanıp bu lafı söyleyenlere şaşıyorum. Deniz Gezmiş ve 2 arkadaşı idam edildiğinde Adalet Partili bir vekil Menderes, Polatkan ve Zorlu'yu kastederek 3'e 3 ödeştik gibi bişey demişti yanlış hatırlamıyorsam. Bir kere Deniz Gezmiş'i asan da STATÜKO'dur, Menderes'i asan da STATÜKO'dur. O halde bu neyin ödeşmesidir.. Kaldı ki Deniz Gezmiş laik-kemalist-cumhuriyetçi takılan biri değildir ki Menderes'e karşılık olsun...

Arkadaşlar biz sağcı değiliz, ey Ak Parti Gençliği sağcıılık kof birşeydir. Kendimizi sağcı olarak nitelendirmemeye bakalım. Ha siyasi terim istiyorsanız, Başbakan'ın dediği gibi muhafazakar-demokratız... Sağcı mağcı değiliz biz..

Kemalist59 06-09-2008 02:15

Sağ-sol olayları zaten bitmiştir.O lafıda sadece benzetme olarak söyledim...

YavuzSultanSelim 06-09-2008 02:17

Alıntı:

Nereye bitti sadece günyüzüne çıkmıyor hiçbiri yine milletin kafasında ben sağcıyım şu solcu.

Zaten sağcılar böyle yok solcular şöyle. Hala böyle konuşuyolar

Kemalist59 06-10-2008 01:35

Alıntı:

YavuzSultanSelim Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Nereye bitti sadece günyüzüne çıkmıyor hiçbiri yine milletin kafasında ben sağcıyım şu solcu.

Zaten sağcılar böyle yok solcular şöyle. Hala böyle konuşuyolar

Bitmiştir derken ideoloji olarak demek istedim.Aslında evet bugün kişiler sol ya da sağ olduğunu söylesede sol iktidarlar dahi liberal politikalar sergileyip sağcı partilerin sosyalist yapılanmayla halka yayıldığını gördük.Kavram kargaşası olan ülkemizde artık sağ-sol kavgası yapmak abez ve gerçek dışı nostalji takılmaktır.Gerçek ideoloji kavgası artık Kemalistler,Demokratlar,Milliyetçiler,Muhafazakarl ar şeklindedir.Bu kavgada kinle değil uzlaşıyla aydınlık yarın umuduyla yapılır.

All times are GMT +3. The time now is 23:17.