![]() |
Paylaşımlarımız neden gereken ilgiyi görmüyor, az okunuyor veya hiç okunmuyor ?
Saygıdeğer Arkadaşlar! Forumda paylaşmış olduğumuz konular, paylaşımlar gereken ilgiyi görmüyor gibi sanki ... Özellikle de okunası olanlar yani ... Bu konudaki düşüncelerinizi merak ediyorum. Seçenekleri yazdım ancak; diğer kısmı renk katıcı ve de ufuk verici olacaktır. Saygıdeğer yorumlarınızı bekliyorum.
Saygı ve sevgilerimle. :) |
genelde benim ilgilendiğim bir başlık değilse yorum yazmam.. çok uzun konuları okumayı bol vaktimin olduğu zamanlara ertelerim o zaman da yorum yapmak için çok geç olmuş olur :)
|
bana hitap etmiyor vede çok uzun
|
Genelde her hangi bir konu ilgimi ceker, hepsine bakmaya calisirim
fakat ayni anda bir cok is yaptigim icin konuyu tam anlamiyla okuyup anlamadan yorum yapmak istemiyorum ama tum paylasimlar gercekten yoruma deger, cok guzel, herkesin emegine yuregine saglik :-* |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Çok ciddi, çok uzun,bana hitap etmiyor gibi seçenekleri işaretleyecekler pek samimi gelmiyor açıkcası. Çünkü burada atıyorum "neden köşe yazılarını okumuyorsunuz " dense verilenler belki mantıklı cevaplar olurdu ancak, dini anlamda, kişisel gelişim alanında, sevgi evlilik üzerine, güncel konular üzerine olan kaç konu okunuyor. Bu konuların hiçbiri mi hitap etmiyor?
Bence ilgi görmemesi çoğunluğun forumu kafa dağıtmak eğlenmek amaçlı görmesi. Bu mantıkla ben olsam bende gelip köşe yazısı ya da ne bileyim başka bir yazıyı uzun ya da ciddi gibi bir nedenle okumam.(Herhangi birine yönelik konuşmuyorum kimse üstüne alınmasın ben genel anlamda kendi bakış açımla yorumladım. |
Aslında benim kanaatim çok güzel konular var ancak kimse uzun yazıları okumak istemişyor gibime geliyor...
Herkes konuya giriyor, bakıyor, uzun olduğunu görüp hemen çıkıyor... Sanıyorum bir fikri tartışmaya açmak daha ilgi görebilir ama o fikri uzun bir yazı şeklinde koyunca bakmak istemiyorlar... |
arkadaslar bence karsi tarafin ne yaptigini degil kendi dusuncelerinizle yorumlarsaniz daha verimli bir sonuc cikabilir :-*
|
Alıntı:
|
Tartışmaya açarken anahtar niteliğinde fikirler üretmek gerekir sanki ... Bu fikirleri de tetikleyici olacak insanalar yapabilmeli. Bu başlık hiç önemli değil, her konuda da olabilir, alakasızda da; önem arzeden beyin fırtınasının çıkış noktası.
faydalı olabilmek de burada başlıyor aslında. Yoruma bile yorum yapabilmek, tetikleyici rol oynar kanımca ... Başlığı çok da dağatmıyayım. :) |
Alıntı:
|
Benim yorum yazmadigim konular "reyting!" yapmiyor be abicim sen bana o ilgi gösterilmeyen konulari ilet ben reytingleri tavan yaptirayim abicim 8)
acik konusayim yorum yapmis olmak icin yorum yapmak yerine gercekten beni ilgilendiren, bilgim oldugu, tartismak istedigim konularda yorum yapiyorum ;) |
Senden bu başlıkta yardım bekliyoruz o zaman ... 8)
|
Alıntı:
Bu kişilerde ilk başlarda heycanla yorum yapmaları normal ama bir süre sonra yorumdan bıkıp arkadaş ortamına giriyorlar ve bir cümleyle geçiştiriyorlar yada hiç birmiyorlar.. Hepimiz buna dahiliz aslında.. Online listesinde ki arkadaşlar mükemmel yorumlarıyla hatırladığım kişiler ancak bir süre sonra sadece siteye giriyorlar ama yorum yapma gereği duymuyorlar... Birde şu çok önemli... Sitede genel olarak muhafazakarız ve açılan konular bu yönde olunca çoğumuz ''çok güzel paylaşım teşekkürler'' şeklkinde geçiyorlar çünkü zaten diyecek birşey kalmamış...Aklında ki herşey ortada... Ama farklı açılardan konular açsak çok ilgi görür gibime geliyor çünkü siteye ne zaman farklı görüşten biri gelse dikkat ediyorum o konu anında hit alıyor ve bütün online üyeler toplanıyor... :) |
Burayi karsilikli suclama mekanina cevirmesek ???
|
Öyle birşey yok meraklanmayın. Beyin trafiği başladı şu anda ... :)
|
ben malesef ama bazen çok uzun olanları okumuyorum
|
Güzel nitelendirmeler, tebrik ederim Ayşe. ;)
Sadece eğlenmek için olanlar, hem eğlenip hem öğrenmek için olanlar ve sadece öğrenmek için olanlar. |
Kisileri bu sekilde gruplandirmanin yanlis oldugunu dusunuyorum
|
iyi ama doğal değilmi o konulara daha çok yorum yapılması
örn: farkettim ki konusu oraya yazacaklar bitmez ama bi makaleyle ilgili yazacağın şey sınırlı... |
Uzun ve tartışarak öğretici nitelikteki konular kimsenin pek ilgisini çekmiyor...
Şu bir gerçek ki forum olarak polemiği seviyoruz...Yalan haber, iftira vs. konularına hücum ediyoruz...Ama köşe yazıları pek ilgi çekmiyor... Ben Fransa'da gelişen laiklik süreci ve bunun Türkiye'de benimsenmesine ilişkin Fransız sosyologlarının da Türkiye'de ki çarpık laikliğe dair düşüncelerini içeren bir konu açmıştım...İlgi görmedi haliyle :) Yani böyle konuları pek okumak istemiyoruz anlaşılan...Daha kısa ve net cevap verebileceğimiz konuların olması işimize geliyor çoğumuzun... Bir de burda hepimiz zaten hemen her konuda hemfikiriz....İnsan bazen + vermekten başka birşey akıl edemiyor ya da gerek bile duymuyor.... |
Örnek veriyorum bir ara Tunahan forumda Ahmet Kaya ile ilgili konu açtı ve konu forumu aniden hareketlendirmişti...
Biz her ne kadar muhafazakar olsakta forumdakilerin diğer görüşleri öğrenmesi açısından diğer ideolojiler, dinler hakkında konular açsak bunlar ilgi görebilir... Şimdi bana ''madem öyle niye sen açmıyosun'' diye sorarsanuz da bişey diyemem açıkçası çünkü bende bunu şimdi düşündüm :) |
Aslında gereksiz gördüklerimizin içeriğinde nice bilmediklerimiz saklı. İnsanlar yazmaya başladığında bununda farkına varıveriyoruz. Aynı düşünsekteyazılmalı, bilgiler sayfada görülmeli ki; bilmeyenlerinde bilmediklerini farketmesi sağlansın, onlarda birşeylerden sebeplenebilsinler.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
zaten yazdigi mesajda asikar :) |
Alıntı:
|
çok uzun oluyo .. :-X
|
Bireyden çok genele muatıf yazalım ki; faydamız olsun. İstifade adına yani .. :)
|
Ben şahsen çok uzun konuları okumayı sevmiyorum o yüzden de fazla ilgi göstermiyorum... :-*
|
Sizi basliginizla basbasa birakiyorum :)
|
Alıntı:
Buna da gerek yoktu; fikir havuzu kurmuştuk, istifade ediyorduk, ama siz bilirsiniz tabi ... :) |
Haberler saatlik değişiyor, köşe yazılarıda günlük değişiyor...bu yüzden görüntüleme oranı düşük olabilir...ama eğer burası siyasi bir partinin sitesiyse bu kısımlara herkesin bir kere girip faydalanması lazım...yorum sayısıyla görüntüleme sayısı bazen başabaş gidiyor..yani giren ve yorum yapan hep aynı kişiler..
Elbetteki diğer bölümlerede girelim ama esas olan şeyi burdaki amacımızı, bir oluş gayemizi unutmamalıyız..birde gençlik olarak okumaktan uzak bir toplum oluyoruz.. Bir dini konular bölümüne bakıyorum belki 10 konudan 2'sinin anlatımı ağır ...ama diğerlerinede ilgi yok...hani görüntüleme oranı yüksek olsa diyeceğim okumuşlar ama yorum yapmamışlar.. Öğle geğil ama malesef çoğumuz esas faydalanacağımız konulardan biraz uzak kalmışız.. Birde arada farklı görüşteki arkadaşların gelmesi iyi oluyor ..bari tartışma babında herkes hırs yapıyor ve konuya odaklanıyor...ama katılım için illada tartışmanın olması gerekmez...birbirimize konudan nasiplendiğimizi bildirelimki birbirimize daha verimli olalım... Birde espirinin dozunuda kaçırmadan saatlerce bir bölüme takılmadan yaparsak daha iyi olur kanısındayım Bu anlamlı anket için teşekkürler Levent bey |
Herkezin ilgisi farklı farklı.Ankette belirtilen sebebelerde kişiye göre farklılık gösterebilir.Doğal olarakta herkez ilgi duydugu konuya cevap verir ve onunla ilgilenir.Bu konunun bu kadar uzatılmasına gerek yok.
|
birbaşka bencede AyşeBerra'nın yaptığı ayırımda doğruluk payı var
yani kişileri kırmak için demiyor sonuçta gözlemlediğini söylüyor ki ben katılıyorum kendisine ama forumda yaşı küçük olanlar yahut siyasetten çok anlamayanlar var bundan kaynaklanıyor bence ama forum çok yararlı bir forum ve bütün mesajları oyun mizah vs. bölümlerde de olsa bu kişilerin az çok forumdan yararlandığını ve bilgi sahibi olduğunu düşünüyorum birgün olur yavaş yavaş diğer konulara da ilgi göstermeye başlarlar |
Genel olarak konuların çok ciddi ve uzun olmasından kaynaklanıyor olabilir. Belki yaş ortalamasının da etkisi vardır, bilemiyorum.
Kendi adıma ise; okumak konusunda bir sıkıntım yok; bulduğunu okuyanlardanım. Fakat iş yoruma gelince, belki kafamızdan geçenleri kelimelere dökememekteki yetersizliğimizden, belki de üşengeçliğimizden kaynaklanan bir eksiklik var... Bu arada popüler konulara baktım da; onlar arasında sadece ikisine yazılmış birer mesajım var. Sanki bu daha büyük bir problemmiş gibi geldi bana... :) |
Bütün forum burda Levent bey ne yaptınız... :D
|
[b]Nezamandır böyle bir konunun nezaman açılacağını merak ediyordum açıkcası anket şeklinde olması daha güzel olmuş teşekkürler Levent Bey....
Bence arkadaşlar herşey biryana arkadaş hatrına yorum yapanlar daha çok diye düşünüyorum(kanımca) :)[/b] |
Alıntı:
|
All times are GMT +3. The time now is 06:38. |