![]() |
Kemalistlere Mahçupyan Dersi
Taraf yazarı Etyen Mahcupyan sert konuştu: 'Türkiye'de bir vesayet rejimi var ve bu rejimin demokrasiye alerjisi var. Aslında Türkiye'de laiklik yok.'
Taraf Gazetesi yazarı Etyen Mahcupyan TRT 1'de katıldığı bir programda Türkiye'de rejimi ve demokrasi anlayışını sert sözlerle eleştirdi. 'Cumhuriyet halktan korkuyor' diyen Mahcupyan 'Bu cumhuriyet 70 milyon insanın cumhuriyeti.. Millet isterse bu cumhuriyet de değişir. Halka rağmen bir şeyi korumaya çalışırsanız bu korunamaz. Bu halkın dışında bir korumadır.' derken, 'Belli bir bakış, cumhuriyeti belli bir noktada aynı ilkelerle tutmaya çalışıyor. Fakat toplum çatışıyor. Bu kaçınılmaz bişi.. O yüzden halkla çatışıyor. Bunlar laik kesimle de çatışacaktır. Değişen toplum değişmeyen cumhuriyet olmaz. DÜnya değişiyor. Laik kesim daha demokrat bir cumhuriyet arıyor' uyarısında bulundu. Etyen Mahcupyan şunları söyledi: ''Yok ben bu düzeni hukuk dışına çıkarak, silahla korurum derseniz o zaman meşruiyet sorunu başlar. Ve şu an da meşruiyet sorunu vardır. Bu sorun bu noktadan sonra çözülecek gibi değildir. Türkiye'de yargı bir tür yürütme.. Yargı yürütmenin üzerine çıkan bir vesayeti meşru olarak kendine atfediyor ve hayata geçiriyor. Bu baştan beri aynı... 1923'ten beri böyle.. Türkiye'de bir vesayet rejimi var ve bu rejimin demokrasiye alerjisi var. İnsanların eşit olması laikliğe aykırı görünüyor. Yani aslında Türkiye'de laiklik yok.'' VİDEO İÇİN... |
güzel konuşmuş gerçekten..
teşekkürler lügat + |
Yaşananlardan herkes yapılan yanlışlığın farkında da bizim yargı makamımız bunun neresinde bilmiyorum..yaptığı anayasa ihlalini bile meşru sayıp demokrasi ve hukuk devletinden bahseden başka yargı varmı acaba?
Adam yerinde konuşmuş....anlayıp nasiplenirlermi orası muamma.. Paylaşım için teşekkürler.. |
aslında bunları konuşmak bile gelişmedir ;)
|
Taraf gazetesi şu iktidardan iktidara kiralanan liboş yazarların,döne döne başı dönmüş yazarların gazetesi değil miydi?
Eşitlik ile Laikliği birbirinden ayrı düşünmesi kendisinin zaten Kemalizmi bilmemesinden kaynaklanıyor. Halkçılık ilkesi Laiklikten koparılamaz. Türkiye'de Laiklik yokmuşmuş.Laikliğin yeniden yorumlanmasını beklerseniz olmaması normaldir. Türkiye'de Laiklik Kubilay'ın başında,Sivas katliamında,Tokat'ta,Maraş'ta tehlikeye girmiştir. |
Kemalist fikirlere değil kişilere takılıyor ve saldırıyor olmanız. Arka planında hangi güçlerin olduğu bilinen en nihatyetinde kimsenin değil halkın infiali sonucu ortaya çıkan bir takım oalyları ağzınıza tekerleme yapmanız.
1. Rasyonel değil yobaz, yani antilaik yani gerici olduğunuzu. Bilimsel ve akılcılıktan yüzlerce kilometre ötede olduğunuzu. 2. Barutunuzun bittiğini. Açıkça ortaya çıkarıyor ;) Dünde böyleydiniz bugün de böylesiniz. Samimi değilsiniz. Ne Atatürk'ü biliyorsunuz, Ne batıyı, ne islam medeniyetini. Sadece çıakrlarınız ve sloganlarınız var. Cemil Meriç de memleketin diğer aydınları gibi kemalistlerin ciğer haritasını çizenlerden biriydi. Buyurun senin itirazlarının hepsinin cevabı bu cümlelerde: "Babıali kodamanlarının gergedanlaşan enselerinde cehaletin şahane tuğrasını okumuyor musunuz?" "Cehaletin sadakat madalyasını hak kazanmış az mı hocamız var? O hoca ki kafası antikacı vitrinlerindeki bozuk saat gibi yarım saat önce durmuş. Gazeteci ki, en önemli davalar karşısında susar haksızlığa kuyruk sallar, manevi afyon satıp apartman kurar. O muharrir ki, müstehçen roman fabrikatörüdür." "Memlekette irtica yok; memlekette cumhuriyet devri aydınının, kafasını karanlıkla yoğurup madrabazlara sunduğu masum ve samimi insanlar var. Ve Anadolu hep fikir susuzluğu, ideal haseti içinde." "Yarı aydın, sadizmini, kendi tanrılarına secde etmeyen namuslu insanlar üzerinde tatmin etmeyi adet haline getirmiştir" "Habis suratlarına mürekkep hokkası fırlatacak Martin Luther nerde?" |
Hiçbir şey değil de daha dün evine hizmetçi diye aldığı başörtülü kadınlar sosyal hayatta bir yere geldi diyte cıyak cıyak bağıran kemalistler de halkçı oldu ya ona yanıyorum :) Kavramları idealleştirmenin mantığı yok, kemalistler artık elitist bir havaya büründüklerini "itiraf ediyorlar". Bunun tartşılacak bir yanını da görmüyorum.
|
Şimdi size bir açıklama yapacağım.Ancak uzun ve gerçeklerle dolu hiç bir açıklamamı kabuıl etmeyip geçin efendim okumaya değmez diyerek başınızdan savdınız şu ana kadar girdiğimiz tartışmalarda....
Öncelikle açın rahmetli Ahmet Taner Kışlalı'nın Kemalizm-Laiklik ve Demokrasi isimli kitabını okuyun.Belki daha iyi anlarsınız... Şimdi Kemalizmi tartışçaksak kulaktan dolma bilgileri savunmayın.Ben Kemalizmi Uğur Mumcu'dan,Hablemitoğlu'ndan,Kışlalı'dan okudum.Ortak paydaları hepsi vatanını sevdiği için öldürüldü. Kemalizmin tanımı şudur:Bir milletin antiemperyalist devrimci duruşu... Milletin bakın altını çiziyorum.Çünkü Kemalizmi millet ytarattı.Bugün sen fikir özgürlüğüne sahip olup Kemalistlere küfredebiliyorsan bu bile kemalizmin halkçı duruşundandır. Uzun uzadıya tartışabilirdim sizinle ama hiç bir tartışmamda bana ikna edici şeyler söylemediniz.O yüzden sizinle tartışmayacağım. Ancak biz başörtüsüne saygılıyız.Başörtüsünü siyasete alet edenlere karşıyız.İnanç sömürüsü yapmaya çalışanlara. |
Alıntı:
"Ben manevi miras olarak hiçbir ayet.hiçbir dogma,hiçbir kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım bilim ve akıldır.Zaman süratle ilerliyor.,milletlerin,toplumların,kişilerin mutluluk ve mutsuzluk anlayışları bile değişiyor. Böyle bir dünyada,asla degişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur. Benim Türk milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır.Bundan sonra beni benimsemek isteyenler ,bu temel eksen üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse,manevi mirasçım olurlar.’’ Mustafa Kemal (İsmet Giritli ,Kemalist devrim ve ideoloji,İÜ yayınları) " Bir milletin anti emperyalist duruşunun adını sen kemalizm diye tanımlıyorsun diye ben de öyle tanımlamak zorunda değilim. Neden kominist değilsin o zaman ? Onlar da eşitlikçi ve bir yerde anti emperyalist. Sen ideal olmayan bir ideoloji gördün mü? Garipsin... Ben senle uzun uzadıya tartışmam çünkü bana "birşey" bile söylemedin. Sloganları heryerde duyuyoruz. |
Komünist değilim.Çünkü Komünizmin ne olduğunu biliyorum.Temeli Marksizmdir.Onun temeli dinsizliktir.Bana ters...
Kemalizmi ben sloganlarla konuşuyorum.Evet bir sürü alıntı da yapardım.Ancak sonra uyarı puanımı 2 saatte yüzde 40 arttırıp.Saygısızlıkla suçluyorsunuz yazmayacağım.Bugün tartışmayacağım. |
Alıntı:
Adamların dinleri bizi ilgilendirmez. 8) Fikirleri gayet net. Bakalım şöyle hakikaten güzel bir ideal, insanların kardeşliği, burjuvanın zulmune son vermek, kollektif ve verimli üretim kıstasları... Demek ki hiçbir ideoloji zaten "kötü" birşeye çağırmaz. Ama ideolojiler insan mahsulü olduğu için insanla birlikte kötüleşir. Ben de patatesizm diye bir kitap yazayım, güzel olan herşeyi doldurayım patatesizme inanmayanı da cahillikle yargılayım nasıl fikir? |
Pekala yazayım.
Kemalizm ve marksizmin ortak noktası antiemperyalist oluşlarıdır.Ancak Marksizm günümüz dünyasında içe kapalılığı ve hayalperestliğiyle varolurluğunu yitirmiştir.Kemalizm ne marksizm gibi kitaplarda kalmıştır.Ne de Leninizm gibi halka zorla uygulatılmıştır.Kemalizmi Mustafa Kemal'in öncülüğünde bu halk kendisi yaratmıştır. Sorun Kemalizme inanmama sorunu değildir.Ben Ataütrk ilke ve devrimlerini savunma mücadelesi vermeyi Kemalizm diye tanımlarım.Ancak herkezin Kemalist olma zorunluluğu yoktur.Bu zaten Kemalizmin getirdiği fikir özgürlüğüne terstir.Sorun provakatörlerin kullanılması ve Atatürk ilke ve devrimlerine alçakça hakaret etmesidir. |
Alıntı:
Başka söze gerek yok. İdeolojiler çıktığı çağda parlar ve söner. Sosyalizm,Marksizm, Liberalizm, Nasyolizm hepsi "öldü" Neoliberaller, Neokomkomlar vs..vs... hepsi kaynaklarından uzaklaşıp başka birşey oldu. Çünkü Atatürk'ün de dediği gibi, "Zaman süratle ilerliyor.,milletlerin,toplumların,kişilerin mutluluk ve mutsuzluk anlayışları bile değişiyor. Böyle bir dünyada,asla degişmeyecek hükümler getirdiğini iddia etmek,aklın ve ilmin gelişimini inkar etmek olur." Kemalizm rasyonelse kendini aşmalıdır, eğer bir dinse kusura bakmayın bizim dinimiz zaten var. |
Kemalizmin bitmemesi ve güne ayak uydurması hep beklenir.Çünkü Kemalizm bilime herşeyden çok önem verir.DEVRİMCİ VE İLERİCİ anlayısıyla gelişime açıktır.
|
Alıntı:
Duyduğum en basit savunmalardan biri. Bilime öncelik verirmiş. Peki bilim kemalizme öncelik vermiyorsa ne oalcak? Diplomasi bilimi bağırıyor mesela.Siyaset bilimi artık yeter diyor. İnsanlık bilimi defol diyor. Sonra kominizmin ilerici ve devrimci olmadığını nerden biliyoruz. Diyelim ki uyarlandı kimin eliyle başlka insanların peki o başka insanlar neye dayanarak hangi yetkiyle ideoloji uyarlamaya kalkıyor. Uyarlamalarına katılmayan başka ideoloji müntesipleri ne olacak? Mesela 40 fırka kemalist var, hangisi kemalist bunların :) |
Bunların hiçbiri kemalist değil.Ancak gerçek Kemalist alternatif olunca söylerim ben rahat olun.
Mustafa Kemal'den başka örnek aldığım insan da yok.Kemalizmi onun ışığıyla savunuyorum. İlerici,Çağdaş,Demokrat ve Cumhuriyetçi duruşumla savunuyorum. |
Alıntı:
En kısa soluklu ideoloji de Kemalizm desek yeri hani ... Atatürk ilke ve inkılapları deyince hep tarih vurgusu hatırıma geliyor. Mustafa Kemal bunları nasıl ve ne için yapmıştır gereçeğini sorguluyorum. Kaynaklara bakıca da (Reel olanlar ) bana diyor ki bir çoğu dış yaptırımlı. Tercih yaptırtılmış kendisine .. .Halka bunu Reva görmek çok da Mustafa Kemal yapısına uymuyor bence ... Mustafa Kemal gerçeğini yeni öğrensemde Kemalizm gerçeğini biliyordum. Kemalizm savunulası değil, savunulmaması ideal olan bir gerçek olarak önümde durur olmuş durumda. Biz değerlerimizi evrensel olanlardanseçeriz. Güne haiz değişenleren değil. Kemalizmin hayatiyeti kalmamıştır. Mustafa kemal yaşasa idi kesinlikle söyleyebilirim ki ne kemalist olurdu ne deKemalizmi savunur olurdu. Adının bu kavramla anılmasıda onu rahatsız ediyordur. hani maske olarak kullanılmak insanı aşağılamak olsa gerek ... Saygı ve sevgilerimle ... :) |
Evet sakinleştim.Artık şunu söyleyebilirim.Atatürk ideoloji olarak dogmalar değil gelişmeye açık bir ideoloji bırakmıştır.
Atatürkçülük ya da Kemalizm, Mustafa Kemal Atatürk'ün ortaya koyduğu düşünce, ilke ve gerçekleştirdiği devrimlerden oluşan ideoloji. Aynı zamanda kuruculuğunu Atatürk'ün yaptığı Türkiye Cumhuriyeti'nin resmî ideolojisidir.[1] Atatürkçülük; temel ilkelerini Atatürk'ün belirlediği, Türk ulusunun, akıl ve bilimin yol göstericiliğinde ileri bir toplum olarak çağdaş uygarlık düzeyine erişmesini[2], tüm insanlığın içinde bağımsız, eşit ve şerefli bir biçimde yer almasını amaçlayan bir düşünce sistemidir. Kemalizm olarak da adlandırılan bu sistem, Türk toplumunun gereksinim ve isteklerinden doğmuş; devlet yaşamına, düşünce yaşamına, ekonomik yaşama, toplumun temel kurumlarına ilişkin gerçekçi düşünce ve ilkeleri içeren tümden bir ulusal çağdaşlaşma, değişim ve dönüşüm modelidir. "Kemalizm" terimi 1930'larda kullanılmaya başlanmıştır; bunu 1934'de İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanmaya başlayan, Türk kültürü ve Türkiye Cumhuriyeti'ni tanıtmaya yönelik "La Turquie Kemaliste" (Kemalist Türkiye) dergisinin adında görebiliriz.[3] Mustafa Kemal'in kurduğu bu düşünce sistemi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 9 Mayıs 1935’te toplanan IV. Kurultayı'nda kabul edilen 1935 Programı’nda da "Kâmalizm" olarak geçmiştir |
Alıntı:
Yani onlara değil sana inanayım. Hakikatin ölçüsü az önce ideolojindi, şimdi sen oldun. Onlar bu konuda sana katılıyor mu acaba? Eminim senden daha ilerici, çağdaş, demokrat olduklarını çok güzel savunurlar. |
Cumhuriyetçiyiz: Ulu önderimiz gibi Türk halkının karakterine en uygun idare şekli cumhuriyet olduğu için Cumhuriyetçiyiz.
Halkçıyız: En büyük iradenin halk olduğuna inandığımız için Halkçıyız. Devletçiyiz: Türkiye'yi iktisadî açıdan kalkınmış ve tam bağımsız bir ülke haline getirebilmek için Devletçiyiz. Milliyetçiyiz: Milletimizi ve vatanımızı dil,din,mezhep ve ırk ayırmadan sevdiğimiz için Milliyetçiyiz. Laikiz: Siyasetin dini kirletmesini ve Dînin de siyaseti gölgelemesini istemediğimizden Laik'iz. Devrimciyiz: Yozlaşmadan ilerlemenin tek yolunun sürekli yenilenmek olduğuna inandığımız için Devrimciyiz. Ve Mustafa Kemal’in tüm ilkelerine inanıp güvendiğimiz için KEMALİSTİZ. |
çok güzel olmuş.. alıştık bunlara biz
|
Bak yine slogana döndü iş, her zaman ki gibi. Bir koministe sorsam buraya ilkelerini yazı "biz komnistiz biz şöyleyiz, biz böyleyiz" diye bir yerlerden kopyalar yazar yani. Kimse de teoride karşı çıkamaz.
Ben şu patatesizm kitabımı yayınlayım da ne sloganlar var görün. 8) |
Devletin bir ideolojisi olursa devletin adı ne olur acaba ? Devlet olmaz sanırım veya diğer bir deyişle devlet adamları da bu ideolojiden seçilmeli diyebiliriz. Tektipleştirmenin başka bir gerekçesi de aranamaz hani ... Bu tektipleştirme bugünkü deyimle kadrolaşma olsa gerek. hani acısını halen çektitğimiz.
İdolleri ve de ideolojileri bırakıp, çağı okuyan ilerici bir döneme geçmek evla olanı sanırım. İlericiliği tavsiye eden özümüzdür. Özümüze dönmek, bize yeter de artar. ;) |
Türkiyede artık kemalizm atatürkten sonra ölmüştür. şimdide bu bölücüler atatürkün ve kemalizm başlığının arkasına saklanıp ülke bölme peşindeler .. ama artık bu kesimden çok üstünüz allah yardımcımız olsun
|
Atatürkçülük.
Kendi başına bir "izm": Kemalizm. Ulusalcılık. O da bir "izm": Nasyonalizm. * * * "İzm" ne demek? "İdeoloji" demek. Peki "ideoloji" ne demek: Dünyayı ve topumu anlamaya yönelik tutarlı bir inanç ve düşünce sistemi demek. Son zamanlarda moda oldu. Pek çok köşede okuyoruz: "İzm'lere bağlı olmayın". "İzm'ler kötüdür". * * * 1960'lı ve 1970'li yıllarda "izm" denince akla gelen ideolojiler, Marksizm, Leninizm, Maoizm, Komünizm, Sosyalizm idi. Sonunda 1980 darbesini gerçekleştiren egemen güçler, "ideoloji" sözcüğünü neredeyse yasa dışı ilan etmişlerdi. "Sen ideolojik konuşuyorsun" denildiğinde, aslında "Sen komünistsin, vatan hainisin" demek isteniyordu. * * * Oysa ideolojisiz insan olmaz. Hatta her insanın (genellikle birbiriyle tutarlı, ama bazen de birbiriyle çelişen) birden çok ideolojisi olabilir. Demokrasi de bir ideolojidir, din de, laiklik de, hümanizm de. Örneğin bir insan, birbiriyle tutarlı olarak hem demokrat, hem dindar, hem laik, hem de hümanist olabilir. * * * Son zamanlarda dinci ve liberallik adı altında dincilik yapan yazarlar, 1960'ların, 1970'lerin geleneğini geri getirdiler ve "ideoloji" sözcüğüne yeniden olumsuz bir anlam yüklediler. Bunlar, bu kez, "ideoloji" sözcüğünün eşitliğine Kemalizm, Nasyonalizm ve Laisizm kavramlarını yerleştirerek, bu kavramları karalamak için "ideoloji" terimine de saldırmaya başladılar: "Atatürk iyidir, Kemalizm kötüdür!..." "Milliyetçilik, ulusalcılık, nasyonalizm, faşizmle eşittir, kötüdür!..." "Laiklik iyidir, laisizm kötüdür!..." gibi ipe sapa gelmez, kendi içinde çelişen, oksimoron vecizeler yumurtlamaya başladılar. * * * Herkes için bu "izm"lerin çağdaş anlamlarını bir kez daha yineleyelim: Günümüzde Kemalizm, ne tepeden inmeciliktir, ne jakobenlik ne de tek parti yönetimini istemektir. Günümüzde Kemalizm, çağdaş uluslararası toplumun saygın ve eşit haklı bir üyesi olmayı istemek, din-tarım toplumlarının inanca dayalı otoriter yapısını değil, endüstri-bilgi toplumlarının insan haklarına dayalı demokratik yapısını benimsemek ve bunları gerçekleştirmek için de bilimin yol göstericiliğine inanmaktır. Günümüzde milliyetçilik ya da ulusalcılık veya nasyonalizm, ne ırka dayalı bir devlet ve toplum yapısını arzulamaktır, ne farklı din, ırk, dil sahiplerinin bir arada yaşamasına karşı çıkmak, ne de onlardan birini dışlamak veya öne çıkarmaktır. Günümüzde ulusalcılık, ulusal çıkarları, öteki ulusların (özellikle de komşularımızın ve A.B.D.'nin) kendi çıkarlarını savunduğu ölçüde, eşit ve adil olarak savunmaktır. Kafakarıştırologlara kulak asmayın sevgili okurlarım. Kaynak: www.kongar.org 27.07.2006 |
:D :D :D ismetizm olmasın bu ?
|
Kemalizm kökleri kurtuluş savaşımıza dayanan ,ilkeleri ve içeriği (ortaya koyulmuş olan bütün başlangıç
tahlilleri teorileri ve pratiği)bu düşünce sisteminin temel kaynağı olan Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük nutuk’unda ifade edilmiş bir ideolojidir..Üstelik günümüzün en çağdaş ve insanlık tarihinin en kalıcı vede ölümsüz ideolojilerinden biridir. KEMALİZM ; Başta Kurtuluş Savaşımızın ve Büyük Türk Devrimi’nin ölümsüz önderi Mustafa Kemal Atatürk’ün olmak üzere Laik-demokratik Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve Türk Ulusunun dünyaya, topluma ve insana yönelik duygularını, tutumlarını ve düşüncelerini temsil eden bir fikir ve eylem sistemidir. Batıda rönesans ve reform olayları sonrası din ve devlet işleri kesin olarak ayrılmış ama ülkemzde bu süreç yaşanmadığından saltanat ve hilafet kaldırılmış,diyanet işleri başkanlığı kurularak laik bir sistem sağlanmıştır.Türk dil kurumu ve türk tarih kurumu oluşturularak milli bilinç sağlanmış ve milli bir eğitim sistemiyle desteklenerek toplumu bir arada tutan en önemli unsurlardan biri olan milliyetçilik gerçek anlamda hayata geçirilmiştir Bütün bu uygulamalar atamızın hedeflediği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak ve hatta geçmek için yapılmıştır.Bu kadar kapsamlı bir topyekün kalkınma hamlesinin genel ismi ise kemalizmdir ve ancak atamızın dehası sayesinde toplumumuzda hayat bulmuştur |
Hocam biz bunları biliyoruz boşuna yorma kendini ... Bu yüzden de savunmuyoruz zaten. ;)
|
kemalizmi ben açıklıyım:
kemalizm:türklerin lideri atatürkün arkasına saklanıp ülkede karışıklık çıkarmaktır.gerektiğinde atatürkün söylemlerine bile zıt düşen şeyleri uygulamak ve üstüne üstük zıt şeyleride ata nın yaptığı gibi göstermektir.sonra cumhuriyetçiyim ayağına dindar vatandaşları rahatsız etmek.ve özgürlükçüyüm laikim diyerek bunları uygulayan azınlık kesimdir. |
Kongar yine çuvallamış. Kendi tanımları çerçevesinde kendi hayal dünyasını kurgulamış. Sosyal bilimlerde atış serbest olduğu için böylelerini de hoşgörmek lazım.
Alıntı:
Bir Allah'a tapmayan otuz tane ideolojiye, puta vs.. tapar olay budur.Bu kadar basit 8) |
Ayrıca buraya kopyalama yazılar koymak etik olmamakla beraber, barut bitiminin işaretidir.
|
Kopyalama yazılar barut bitimi o yüzden sıkıştığında buraya Mustafa Kemal Paşa'nın sözlerini kopyala yapıştır yapıyorsun değil mi?
Kemalizmi istemeyenlere bakalım... Geçen günlerde okuyorum internette Türkiye'nin içe kapalılığının sebebi Kemalizmmiş.Söyleyen Avrupalı... Kemalizm BOP için tehditmiş.Kim söylüyor Amerikalı.... Kemalizmin özü bağımsızlıkmış.Sömürgelerine zarar veriyormuş.Kim söylüyor Fransız... Kemalizmin TSK tarafaından silahla korunduğu söylenmekte.Kim söylüyor....AntiLaik düzeni savunanlar... Başka söze gerek var mı?Kemalizmi kimin istemediği ortada... |
kemalizm ne ya allah allah :D bunlar işi iyice oyuna çevirdiler ;)
|
Alıntı:
Alıntı:
Bu da bir barut bitmesi midir, Avrupalıların sözüne itimat etmeye başladınız :) Hani Aihm Başörtüsü kararına sarılma gibi ;) Sen ötekini tepeden inme tanımlarla tanımlamayı bırakmadıkça objjektif bakamazsın. Şu söyleyenlere bakalım: Türkiye'nin içe kapanıklığının sebebi kemalizm değilmiş. Kim söylüyor, yıllarca düşüneni, konuşanı hapse tıkan, irtica havucunu gösterip bankaları boşaltan, başörtülü hanımları üniversiteye almayan kemalistler. Kim söylüyor? Şu AB sürecinden kurtulsak da ağzıızın tadıyla darbe yapsak diyen sözümona bağımsızcılık söyleminde bulunanlar. Kemalizm BOP için tehdit değilmiş? Kim söylüyor kemalistler. Bopun ucundan kıyısından ülke menfaatine katacağımız projeleri olduğunu düşünerek bakalım. Arap sermayesine kim karşı kemalistler. Neden karşı ? Çünkü ülkenin menfaati için(!) birilerinin arap düşmalığı yapması lazım. Neden karşı çünkü ırkçılık duygusunu tatmin etmenin başka yolu yok. Ab. İle teknik proje gelecekmiş, siyasete hukuka, teknolojiye...Kim karşı? kemalistler. Yabancı hukuk sistemlerini Türk hukukuna kodifiye eden kimdi ? Kemalist olmayan Gazi. Kemalizmin özü bağımsızlıkmış.Sömürgelerine zarar veriyormuş.Kim söylüyor Kemalistler. Fransa'nın laiklik anlayışına tapan, sömürgelerinde uyguladığı dini hürriyet ksıtlamalarına, kimlik erozyonuna dişlerini sivriltim avuçlarını ovarak bakan kemalistler. Kim daha Frazsızca yaşıyor, kemalistler, kim bu ülkenin halkına Fransız kemalistler. Kemalizmin TSK tarafından silahla korunmadığını kim söylüyor, kemalistler. Onlara sadece gülüyoruz :) Yaşasın kemalizm 8) |
Ne diyeyim ki ben yobaz bir Kemalistöişim.Avrupacıymışım.Yine de senin ağzından Yaşasın Kemalizmi duydum ya....Ölsemde gam yemem. :) :)
|
yaşasınn kemalizm .. al sevin istediğin kadar nasıl olsa seçimlerde çok üzüldünüz bizde kıyak yapalım :D
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Mecliste bişeyler savunur diye Cevizoğlu'na oy verdim.O da seçilmedi.Zaten binde 4 aldı.Üzdü beni aslında... |
All times are GMT +3. The time now is 01:14. |