![]() |
Canan Bezirgan'dan çelişkili sözler - İZLE
İzleyin görün---------> http://www.samanyoluhaber.com/haber-105063.html
|
Samanyoluhaber abartmış gibi geldi bana.
Orada birisi derken peygamber efendimizden söz etmemiş bence.Öyle olsaydı önder savın durumuna düşerdi. Kartel basını gibi hereket etmiş samanyolu,kadını konuşturmamışlar,bazı cümlelerini cımbızla çekip başka anlamalr yüklemişler. Sizce ? |
bazen susmayı bileceksin :) zaten yeterince şeyle muhatap oluyoruz bi de bunla mı uğraşıcaz..
madem kötü niyeti yok sussun gitsin.. |
Alıntı:
Zeynep Hanım konuya dair yorumunuz bu mudur? O genç kadının başörtüsü eylemlerinde bebeği düşmüş, bir kolu kırılmış, telefonu dinlenmiş, telefonunu dinleyen derin bir sesin tehditine maruz kalmış... Sizin gibi bir insan konuya dair bunu mu söyleyebiliyor?.. Teessüf ediyorum. |
Alıntı:
bana göre yanlış zamanda yanlış yerde konuşmuş.... ben de buna benzer şeyler yapıyım mı mesela biranda çıkıyım aşırı şeyler söyliyim sana bana davamıza faydası var mı? başbakanımız böyle mi yapıyor? hata yapacak lüksümüz yok bizim benim fikrim bu... |
Bu olayın açığa çıkacağı günü merak ile bekler oldum. ;)
|
acikcasi banada samimi gelmedi bu bayan gerci söylediklerine yada söylemediklerin takilmadim...kendiside demis söyledikleri onu baglar, bütün basörtülüleri baglamaz ama gelde bunu birilerine anlat ;)
|
ben izliyemiyorum sorun bendemi :-\
|
İzledim hiç de bir çelişki göremedim. Bir dönem Kanada'da yaşadığı ve Kanada vatandaşı olduğu belirtiliyor. Ayıp çok ayıp bunu samanyolu söylüyor bir de, bunu söyleyerek o kadının gizemli biri olduğu mu ima ediliyor?.. Benim teyzemin kızı da Kanada vatandaşı o da Nur Cemaati mensubu ne olacak şimdi?.. Kanada'ya keyfinden gitmemiş, neden gittiğini haber yaptık. Onur ve iffetleri için böylesine cefa çekmiş kimseler hakkında çelişkili, provokatör, ajan, Fadime Şahin yakıştırmaları yapanlar Nuray Canan Bezirgan'ın bu dramatik hayatını okuduktan sonra utanacaklar mı?..
|
Alıntı:
Birisi konusuna gelince. Röportaj kesilerek verilmiş. Tam bir anlam çıkarmak zor. Ama bana sanki birisi derken Atatürk'ü kastediyor gibime geldi. Yani şu şekilde algıladım ben; Önder Sav'ın dediği gibi (Peygamber Efendimize gülerek hakaret ettiği gibi) ben de birisine (Atatürk'e) hakaret etmedim (Yani sadece sevmediğimi söyledim. Hakaret etmedim.) Ben böyle algıladım. Ama Samanyolu birisi sözünün Peygamber Efendimiz olduğunu söylemiş. Ben Samanyolu'na çok güvenirim. Hoca Efendimizin bir kanalında böyle bir çelişkiye asla müsade edilmez. Hata olmuşsa da mutlaka düzeltilirdi. Kartelcilerle Samanyolu'nu aynı kefeye koyman da beni ayrıca rahatsız etti. Kusuruma bakma kardeşim. |
murat su hayat hikayesini versene birde oradaki "birisi" nden kasti kesinlikle Peygamberimiz degil Atatürk ;)
|
Benim öngörüm kesinlikle 2. bir Fadime Şahin vakasıdır. O zaman dinlediğimde Fadime Şahinide haklı buluyordum. tarih tekerrür ettirilmek isteniyor. Bugün Başrolde bu kızımız seçilmiş. Yönetmen de Reha Muhtar değil,Fatih altaylı olmuş. Bugünlere "ratgelmeside" büyük "tesadüf" değil mi?
Utanacak olanın ben olmadığıma da öngörümce eminim. Çok kolay bunu söylemem ama söyledim . Tartışmaya da asla girmem. Saygı bizden olsun. ;) |
Buyur mavera
http://www.akpartiforum.com/index.php?topic=50838.0 samanyoluhaber.com bu haberi yayınlayabilecek mi acaba?.. Çelişkili dediğimiz insan bu dava uğruna ne çileler çekmiş, yazıklar olsun bize diyebilecekler mi?.. Ve bu sitenin gazına gelip, ileri geri konuşanlar... Özür Borçlusunuz arkadaşlar özür. Bana değil Nuray Canan Bezirgan'a |
murat istersen bu kadar emin konusma kardes, bende ilk fadime sahini izledigimde o kiza o kadar hak veriyordum ki simdi yogurdu üfkeyerej yiyorum..
Simdi bu kizimizin yaptigi ne kadar dogrudur resmen ortami gerdi, bizi birbirimize düsürdü, belli kesimlerin ekmegine yag sürdü! |
Alıntı:
|
Ne çekiyorsak dilimizden çekiyoruz... Sever ya da sevmez şahsi bir kanaat ama her doğruyu her yerde söylememeyi öğrenemedik... Yok kardeşim burada özgürlük yok, burada yargı birilerinin tekelinde, anayasanın maddeleri kişisel çıkarlara göre insanların işine gelen maddeleri ile işlerlik gösterir... O zaman susacaksın.
Ne oldu şimdi? O kadar söz söyleniyor kaç tanesi onun şahsına, kaç kişi çıkıp bu onun kişisel fikri diyor... Hiç kimse... Birilerinin ekmeğine yağ sürülüyor bu şekilde ve bizim gibi mağdur olanlar daha zor durumda kalıyorlar. Çünkü genele atfediliyor... Şimdi ne diyecek? Bu benim şahsi fikrim demesi yeterli mi? Fatih Altaylıya başıma bir şey gelirse sorumlu siz olursunuz demişti ne olacak şimdi.. Yoksa kız savunmasında Fatih Altay'lı baskı yaptı falan mı diyecek onu mu suçlayacak... Bence Fatih Altaylının programında hiç samimi değildi. Çok yapmacıktı. Tarihten bir şeyler söylemeye kalktı Sonra Fatih Altaylı gibi bir adam "Nene hatun Maraş'lı değil Erzurum'lu " dedi söylediklerinin tüm doğruluğu sıfıra indi... |
Suizanda bulunmak istemiyorum ama yapmacık, inandırıcı değil...
|
Fadime Şahin'e benzetmek istemem; fakat ben de provokatör olduğunu düşünenlerdenim. Bir taraftan da cahil diyesim geliyor, ama aldığı eğitime de bu sıfatı yakıştıramıyorum...
Şöyle bir gerçek var ki; Fatih Altaylı onu ekrana çıkartırken C. Bezirgan olarak çağırmadı. Bunu kendisi de biliyordu. Dolayısıyla söyleyeceği sözler bütün başörtülüleri bağlayacaktı. Şimdi çıkıp "bunlar benim görüşlerimdi" demenin anlamı yok. O Kanada'ya gidecek olan yine buradakilere olacak. Durum bu.... |
Alıntı:
Arkadaşlar konuyu doğru zeminde tartışalım. Mavera ben de Fadime Şahin'e inanmıştım diyorsun, ben o günleri pek hatırlamıyorum, çok az biliyorum genç bir kadın ağlıyordu televizyonda hatta misafirlikteydik.. mavera Fadime Şahin'i sana kim savunuyordu Star Tv ve benzeri kanallar değil mi? Nuray Canan Bezirgan'ı biz savunuyoruz. Özgür-Der savunuyor: http://www.akpartiforum.com/index.php?topic=50808.0 Hayat hikayesi ortada; http://www.akpartiforum.com/index.php?topic=50838.0 "inandırıcı gelmedi" "samimi bulmuyorum" gibisinden tuhaf tuhaf laflar söyleyen arkadaşlara diyorum: Ne demek istiyorsunuz, önce ne demek istediğinize karar verin, sonra tartışalım. samanyoluhaber ne derse o doğrudur sizin için öyle mi?.. Ama samanyoluhaber ya her zamanki gibi "rejime hoş görünme" çabasıyla bu kardeşlerimizi harcamaktan imtina etmiyorsa... |
Murat, senin böyle basit bir tezgahı yediğine inanamıyorum, inanmak istemiyorum...
Diyelim ki tezgah değil, kızlar öyle düşündükleri için söylediler... Bu sözleri söylemenin zamanımıydı şimdi... Bu forumda bile böyle tehlikeleri söylemlerin yapılmasını eleştiren sen değilmiydin... Muhalifler koz olarak kullanabilir diyen sen değilmiydin... Bir de sana çelişkili gelmiyor mu şu muhabbet: -Humeyni' yi seviyormusun... -Evet seviyorum... -Ama o şii... -Şii olması beni ilgilendirmez... -Ama o İran' dakiş baskısıcı rejimin kurucusu... -Ben İran' daki sistemi savunmuyorum... -Ama bu sistemin kurucusu Humeyni... -Olabilir ben Humeyni' yi seviyorum... İyi güzelde arkadaş, sen bu Humeyni' yi neden seviyorsun. Herşeyine karşısın... |
Nusret asıl sen bu gerçeği nasıl göremiyorsun da linç kampanyası ağzıyla konuşuyorsun. İkiside camiada yeri olan, bilinen kişiler... Eğer bir eleştiri yapacaksak, "yersiz söylem" üzerinden yapaılm.
Nusret ben forumda bu tür söylemlerin tehlikeli olduğunu söylerken ortalık güllük gülistanlıktı. Ama görüyorsun ki sağduyumuz hiçbir işe yaramadı. Bugün partimiz kapatılmanın eşiğinde, başörtüsü düzenlemesi iptal; herşey ortada, sağduyuculuk oynamanın lüzumu kalmadı artık. Muhaliflere o kadar koz yeter de artar bile Nusret, ihitayaçları da kalmadı. Ya da kozlarının olup olmaması hiçbirşeyi değiştirmiyor mesele de bu nusret bu sözün altını çiziyorum. Evet evet kozlarının olup olmaması hiçbirşeyi değiştirmiyor. Kozları yokken parti kapanıyor, kozları yokken başörtüsü düzenlemesi iptal oluyor. Sebepsiz yere bunları yapabiliyorsalar neden sağduyuculuk oynayayım. O muhabbet bana hiç çelişkili gelmiyor. Zira biz İran Rejiminin baskıcı olduğu konusunda hemfikiriz. Devrim hedeflerini tam olarak gerçekleştiremedi, istenilen noktaya ulaşamadı, baskıcı bir yöne kaydı. Bizim sevdiğimiz; bir halk hareketiyle statükonun devrilmesi yani halk devrimi ve o devrimin lideri Humeyni.. Humeyni'ye karşı değil o... Şu anki baskıcı rejimden hoşnut değil sadece, yoksa Humeyni büyük bir devrimcidir. |
Anlaşılan sen kendi dünyanda tüm gemileri yakmışsın Murat...
Ne sağduyusu kardeşim, hiçbir işe yaramıyor bu sağduyu diyorsun... Ama bunu kendi içinde yapabilirsin ancak, bu forum yeri değil... Sağduyu ve ılımlılık konusunda sana hak vermiyor değilim ama burada böyle olacak. Bunun başka yolu yok. Böyle olmak zorunda... |
Alıntı:
Yo bütün gemileri yakımş değilim. Ümitsizlik caiz değildir der dururum hep.. Forum konusunda tabi ki haklısın. Ona birşey demedik canım. Nusret forumda tabi ki olmamalı bu tür söylemler, bunu forumda kimse yapmıyor zaten. Zira sorumluluğumuzun bilincinde olmak durumundayız. benim bu konuyla ilgili baştan beri söylediğim bu kişiler özgür kişilerdir, diledikleri gibi konuşabilirler, böyle dediler diye onlara kızma hakkımız yok, "sağduyuculuk" yöntemini bensimsemek durumunda değil herkes"... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Ne saçmalayacağım , yazmışın işte açık açık ... sen saçmalama , arkasında dur söylediğin sözün. |
Alıntı:
yaw kız haklı da olsa masum da olsa doğru da düşünse konuşmanın zamanı değildi.neyi nerede konuşacağını bilmek gerek.Başbakanımız gelir gelmez başörtüsünü serbest bırakabilirdi ama doğru zamanı bekledi.Halkı kışkırtıcı sözler söylemedi.Sözlerle vakit kaybetmedi.demek istediğin şeyi kastetmediğimi gayet iyi biliyorsun.bana laf ebeliği yapmaa |
berikayı kızdırmayın >:( :D
o kadar açık ki bu kız ya saf farkında değil yaptığının ya da provakatör... ama bir tv programına konuk olabiliyorsa 'saf kızı kandırmışlar' demek bana mantıklı gelmiyor... n ne oldu? ertesi gün fatih altaylı balıklama atladı olaya yazı yazdı...'işte biz bundan korkuyoruz ,humeyniyi seviyorlar,rejim düşmanları' mealinde bir yazıydı... TAM DA BU SIRADA ne kadar iyi geldi değil mi? tevafuk işte.... |
Sn Ak Saliha ben bu dediğinizi dün yazdım zaten , olayın en fazla kime yarar sağladığını yazdım Fatih Altaylı ya dedim ama arkadaşlar sırf bu kızlar başörtülü diye bilinçsiz savunma yaptılar.
Bu kızlardan biri açık lise mezunu , olabilir tabii ama o konuyu yorumlayacak kişi o değil daha dolu biri çıkmalıydı oraya. Diğeri hem islamiyeti yaşayamıyorum diyen ama islamiyetle yönetilen ülkeler değilde kanada yı tercih eden biri. Şimdi bunları kalkıp burada korumayın diyorum , bunların söylemleri hatalı zarar verici insanları birbirine düşürücü ... Bu arada kimseyi sinirlendirmek gibi bir amacım yok , tartışma ortamındayız ve biraz gerginlik olacak elbette ... |
Özgün Genç kardeşim. Tamam, bu bayan çok acılar çekmiş olabilir. Ama unutma ki tüm baş örtülü bayanlar bu ülkede zulüm görüyor. Yerlerde sürüklenmesi, evladını düşürmesi, polis tarafından dövülmesi elbette çok üzücü. Ama bana göre bir insana yapılabilecek en büyük zulüm, inancına yönelik zulümlerdir.
Düşün, bayanlarımız baş örtüsünü inancı gereği takıyor. Baş örtüsünü çıkartmak zorunda kalan bayanların, yaşadığı acıyı, utancı bir düşün! Bundan daha büyük bir ızdırap olabilir mi? Bundan daha büyük bir zulüm olabilir mi? Olmaz elbet. Demek ki bu zulme bu işkenceye maruz kalan sadece Canan Bezirgan değil. Şu forumdaki bayan kardeşlerimiz bile bu ızdırabı çekiyor. Peki ben niye inandırıcı bulmuyorum? Bunu anlamak için Beziran'ın verdiği cevapları diğer cepheden düşünmelisin. F. Altaylı "Atatürk'ü seviyormusun?" diye sorduğunda (ve diğer pek çok sorusunda) amacı neydi? Amacı ortalığı karıştırmak değilmiydi? Yoksa iyi niyetli bir soru mu? Eğer iyi niyetli sordu diyorsan, o zaman sana söyleyecek bir sözüm yok. Ama iyi niyetli değildi. Amaç suyu bulandırmaktı. Altaylı'nın sinsice hazırladığı sorulardı ve Bezirgan'dan istediği malzemeyi de aldı. Ben başta bunu kabullenemiyorum. Altaylı'nın karşısına çıkması bile başlı başına bir yanlış. Niye böyle bir oyuna geliyorsun? Niye başındaki örtüyü malzeme ediyorsun? Cahil bir insanda değil ki. Başta da söylediğim gibi bu ülkede zulüm gören birçok baş örtülü bayan var. Ve o bayanlar Bezirgan gibi Kanadaya gitmeyecek. Bezirgan'ın bulandırdığı suyun içinde yaşamaya devam edecekler. Ülkedeki siyasi sorunları da bir kenara bıraktım. Şimdi öyle bir tablo oluştu ki, sanki baş örtülü bayanlar Humeyni yanlısı, Atatürk düşmanı oldu. En azından basın öyle gösterme çabasında. Çünkü ellerine bir malzeme var. Altaylı'nın elde etmeye çalıştığı malzeme de buydu zaten. Bu sokağa çıkan bayanlarımızı ne kötü etkiler? Hiç düşünebiliyor musun? Son olarak şunu da söylemek istiyorum. Bu ülkede acıların en büyüğü yaşanmaya devam ediyor. Hala baş örtüsüne el uzanıyor. Peki ülkemizde bu zulme uğrayan bir bayana desen ki "Çık Altaylı gibi birinin karşısına, anlat herşeyi?" Sence kabul eder mi? Kesinlikle etmez. Çünkü bilir ki onların amacı sorun çözmek değil, malzeme bulup sorunu daha da çıkmaza sürüklemek. Allah yolunda söylenecek her söz, atılacak her adım çok önemlidir. Bunu malzeme konusu edeni de, ettireni de ben sevmem. |
Alıntı:
ama sen yukarıda öyle bir tavır takınmışsın ki berikanın söylediklerinden sonra sanki gizli bir gündemimiz var açıklamayı bekliyoruz gibi.... biz mesela başörtüsünün serbest olmasını istiyoruz demi...ama her fırsatta özgürlük vermeyenler şöyle kemalist böyle faşist diye söylenip ortalığı germiyoruz... neden? çünkü, HERŞEYİN BİR YERİ ZAMANI VE ZEMİNİ VARDIR... |
Alıntı:
|
tamam bugünkü talihli benim çok güzel...
anlaman için baştan anlatıyorum tek tek.... bak kardeş bu kız başörtülü mü?bir yerde beni temsil ediyor mu? ediyor... fatih altaylı gibi din düşmanı bir adamın programına çıkıyor ve benişm düşünce tarzıma göre saçmalıyor mu?saçmalıyor... beni düşünmediğim düşünce tarzlarıyla muhatap ediyor mu ediyor aynen şu an olduğu gibi... ben mesela Atatürkü severim.Borçlu olduğumuz şeyler çok fazla..Ama Atatürkün arkasına sığınıp bize bin bir türlü baskı yapan insanları sevmiyorum.Bakınız Deniz Baykal.... yani ben bu kız gibi düşünmüyorum.Eeee bu kız o zmana haddini bilecek tüm başörtülüleri temsil ettiği bir programda susacak... bu resmen oyuna gemektir. benim derdim bu... Ben başbakanı çok severim ve örnek alırım.. Kötü olaylar karşısındaki duruşunu hep takdir etmişimdir. demek istediğim şu başbakan nasıl bizi zor duruma düşürecek konuşmalar yapmıyorsa aklı selim davranıyorsa biz de olmalıyız... atıyorum asker hakkında zamanında ahmet necdet sezer hakkında aklı selim davrandıysa biz de davranıcaz..rejim falan bunları kastetmeiğimi gayet iyi biliyorsun... ha daha iyi anlamak istersen erbakan döneminde başbakanlıkta şeyhlerle yemek yemek falan filan bunlar bize zarar veriyorsa bana göre aşırıdır.. beklediği zaman meselesine gelince...gün gelecek bu ülkede insanlar fikirleri yüzünden soruşturma geçirmeyecek...gün gelecek fikir özgürlüğü olacak bu ülkede kimse mahkı-um omayacak..işte o zaman fikrini söylesin beni ilgilendirmezzzz.... |
++++
|
Yahu zamanında Şii adetleri müslümanlığa girmesin diye Osmanlı çok uğraşmıştır ama bu kızımız gidip Şii Humeyni'yi seviyorum diyor ... Cehaletten başka bir şey değil ve bu gibi insanlar tarafından temsil edilmek hoşuna gittiyse sana ve seni + lara boğanlarada diyecek lafım yok ...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
yani bu bizim isteğimiz çerçevesinde olan birşey değil... tekrar tekrar söylüyorum ama birkez daha söyleyeceğim...bu kız bunu deyince 'bütün başörtülüler rjim düşmanı gibi lanse edildi.' yani problemimiz kızın humeyniyi sevmesi değil... |
Alıntı:
|
hanımlarla muhabbet iyi geldi be valla ... kısır varmı acılı ... :)
|
çiğ köfte var en ACILIsından
|
| All times are GMT +3. The time now is 11:02. |