Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Alevilerin Fethullah Gülen Görüşü (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=32431)

Hüdaverdi 06-16-2008 14:06

Alevilerin Fethullah Gülen Görüşü

Cem Vakfı Başkanı Prof. İzzetttin Doğan, Fethullah Gülen'le ilgili konuştu ve aralarında Nazım Hikmet'le ilginç bir kıyaslama yaptı

Cem Vakfı Başkanı Prof. İzzetttin Doğan, Mine Şenocaklı'nın sorularını yanıtladı. İşte röportajın en ilginç bölümü:

Sizin Fethullah Gülen'e yakın olduğunuz söyleniyor...

Fethullah Hoca'yı tanırım. Saydığım bir insan. Onu İslam'la ilgilenen bir düşünür, bir filozof olarak görüyorum. Birkaç defa görüştük, konuştuk, kendisi geldi. Cemevlerinin yapımında olumlu bir katkısı vardır. Hatırlarsınız, yıllar önce 'Camilerin yanında cemevleri de yapılmalı' diye beyanat vermişti.

Manevi desteğin yanısıra maddi bir desteği de oldu mu cemevleri yapımı için?

Hayır. Maddi bir destek yok. Ama manevi olarak savunmuştur; 'Cemevleri olmalı' diye... Bu önemli bir olaydır. Artı, tartışmaya açık bir insan. Ben o açıdan Fethullah Hoca'nın düşüncelerinden hiçbir zaman çekinmedim. Zaten bizdeki yanlış o. Fethullah Hoca ile konuşmak, dost olmak bence bir sakınca değil, tam tersine insanlar konuşarak anlaşır. Onun öcü gibi gösterilmesi yanlış. Fethullah Hoca kendi alanında bilge bir kişi. Ben düşüncelerini paylaşmasam da öyle...

ECEVİT DE SORMUŞTU

Fethullah Gülen'in AKP üzerinde etkisi ne sizce?

Onu bilmiyorum. Doğrusunu isterseniz 10 yıl önce Fethullah Hoca'nın gücü neydi? Bunu rahmetli Ecevit de bana sormuştu. 'Fethullah Hoca'yı nasıl buluyorsunuz?' diye... 'Fethullah Hoca'nın düşüncesi açık ve net. Eğitim yoluyla, demokratik yolla 15-20 yıl içersinde Türkiye'yi bir Müslüman devlet haline dönüştürmek istiyor. Amacı bu' dedim. 'Gerçekten öyle mi düşünüyorsun?' dedi. 'Evet, ben öyle düşünüyorum, öyle görüyorum' dedim. Bugün de o konudaki kanaatim değişmiş değil. 10 yıl geçti. Kendisi değişti mi, neler düşünüyor onu bilemiyorum. Ama bence bir Nazım Hikmet'i düşünün... Nazım Hikmet'i sevmeyebilirsiniz, Marksist'ti diye, komünistti diye... Ama Nazım Hikmet'in büyük bir şair olduğunu reddedebilir misiniz? Ne oldu? Yurtdışında öldü. Hâlâ da mezarı getirilemiyor. Türkiye bu tip şeyleri aşmalı.

Yani Nazım Hikmet'e yapılanlar Fethullah Gülen'e yapılmamalı mı diyorsunuz?

Elbette... Fethullah Gülen konusu da, onun Türkiye'ye gelmesi konusu da müsamaha görmeli. Eğer varsa işlediği suçlar, adil bir şekilde yargılanmalı. Yani Fethullah Hoca olduğu için değil, bir insandır o da ve insan gibi yargılanmalı...

Kafes 06-16-2008 14:12

hmm sonucu olmayan bir soylesi

ilginc

ATmaCA53 06-16-2008 15:01

evet fethullah hocamız barışçıl, yardımsever bir kişiliğe sahip bir insandır, en sonunda fethullaha düşman olan chplilerde fethullah gülenin değerini geçte olsa anlıyacaklardır.

oguzdesouza 06-16-2008 15:15

Alıntı:

ATmaCA53 Nickli Üyeden Alıntı
evet fethullah hocamız barışçıl, yardımsever bir kişiliğe sahip bir insandır, en sonunda fethullaha düşman olan chplilerde fethullah gülenin değerini geçte olsa anlıyacaklardır.

Her şeyi görürüz ama bunu asla göremeyiz... chpliler kendi çıkarlarına ters düşen bir şeyi asla sevmezler...

ATmaCA53 06-16-2008 16:18

Alıntı:

oguzdesouza Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Her şeyi görürüz ama bunu asla göremeyiz... chpliler kendi çıkarlarına ters düşen bir şeyi asla sevmezler...

sevdireceğiz benim chpli arkadaşlarım var fethullah güleni övüyorlar, deniz baykalı eleştiriyorlar onlarda deniz baykalın bu ülkeye bir faydası olmadığı, fethullah güleninde bu ülkeye bir şeyler verdiği için onla gurur duyduklarını söylüyorlar böyle gerçekleri gören insanlarımızda var..

EpiVaTeS 06-16-2008 16:19

Reklam kokan haberler bunlar... 8)

Parantez 06-16-2008 16:20

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

sevdireceğiz benim chpli arkadaşlarım var fethullah güleni övüyorlar, deniz baykalı eleştiriyorlar onlarda deniz baykalın bu ülkeye bir faydası olmadığı, fethullah güleninde bu ülkeye bir şeyler verdiği için onla gurur duyduklarını söylüyorlar böyle gerçekleri gören insanlarımızda var..

ee neden chp'li o zaman :o

Akmehmet_Akif 06-16-2008 17:01

Alevilere neden namaz kılmıyorsun diye sor Ali bizim yerimize kıldı diyorlar

minegül 06-16-2008 17:29

Sonuçta Fethullah Gülen hocaefendi de bir insan. Eğer Türkiye' de Fethullah Gülen yoksa bence bu büyük bir eksikliktir. Şuan Dünya olimpiyatları yarışmasında dini,dili, ırkı farklı insanlar Türkçeyi konuşuyorsa bu Fethulah hoca efendinin manevi desteği sayesindedir.

Türkiye' yi çok seven CHP liler Fethullah Gülen' i eğer sevmiyorlar ya da çekemiyorlarsa, önce kendilerine bir baksınlar ve bu ülkede yaşarken hiç birşey yapamamış olmanın utancıyla durup bir düşünsünler.

oguzdesouza 06-16-2008 18:47

Alıntı:

minegül Nickli Üyeden Alıntı
Sonuçta Fethullah Gülen hocaefendi de bir insan. Eğer Türkiye' de Fethullah Gülen yoksa bence bu büyük bir eksikliktir. Şuan Dünya olimpiyatları yarışmasında dini,dili, ırkı farklı insanlar Türkçeyi konuşuyorsa bu Fethulah hoca efendinin manevi desteği sayesindedir.

Türkiye' yi çok seven CHP liler Fethullah Gülen' i eğer sevmiyorlar ya da çekemiyorlarsa, önce kendilerine bir baksınlar ve bu ülkede yaşarken hiç birşey yapamamış olmanın utancıyla durup bir düşünsünler.

Güzel konuşmuşsun da onlara kaldın mı hocaefendi CIA ajanı,ABD yandaşı falan filan başkalarından duydukları yalan dolan sözleri gerçek sanıyorlar Fethullah Gülen'e düşman oluyorlar...

_Yeniden_ 06-16-2008 19:28

İzzettin Doğan Alevi'lerle ilgili ön yargılarımı yıkıyor ara ara ... :)

Şu iftar meselesini hatırlarsanız, bu iftara katılacakları düşkün ilan eden dedelere katılmadığını söylemişti....

manifesto 06-16-2008 19:34

Alıntı:

'Fethullah Hoca'nın düşüncesi açık ve net. Eğitim yoluyla, demokratik yolla 15-20 yıl içersinde Türkiye'yi bir Müslüman devlet haline dönüştürmek istiyor. Amacı bu'
Doğan DEDE böyle demiş..

yuvarlak konuşmuş..kendisinin amaçlarını yolunu sevmem ama saygı duyuyorum der gibi

tayyipleyiz 06-16-2008 20:17

En azından saygı duyuyor, ona göre cümle kuruyor. Bu bile yeter ders adına ... ;)

ATmaCA53 06-17-2008 16:47

Alıntı:

akkparti Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

ee neden chp'li o zaman :o

chpliyiz diyorlar ama deniz baykalcı olmadıklarını söylüyorlar, deniz baykal olduğu sürece bir başka partiye ve baykalın inadına ak partiye oy vereceklerini söylüyorlar.

Eşref 06-17-2008 17:00

Eğer bu ülke laiklik adına kurbanlar vermemiş olsaydı, şimdi bambaşka bir Türkiye vardı.

ATmaCA53 06-17-2008 17:23

Alıntı:

KaraEsref Nickli Üyeden Alıntı
Eğer bu ülke laiklik adına kurbanlar vermemiş olsaydı, şimdi bambaşka bir Türkiye vardı.

bu insanları laiklik kurbanı yerine koyanlar mason tarikatlarıdır, bunlar islamdan vaz geçirmek için elinden gelen gayreti yapıyorlar, chp`li bir kadın milletvekili var kocası gibi kendiside islama mason tarikat üyelerinden biridir bunlar islama hakaret edip, türk halkını islamdan soğutuyorlar, bunlar ATATÜRKÜ ve laikliğin arkasına sığınarak siyaset yapıyorlar, bizler bunların oyununa gelmiyeceğiz...

Hüdaverdi 06-17-2008 18:49

Zulüm gören müslüman kardeşlerimiz için fethullah gülenin ne yapıp ne yapmadığını nerden biliyorsunuz ?
Kimse bilemez :-*
Bu yüzden atıp tutmanlar hesaba çeksin kendilerini.
Fethullah güleni bende tanımam,etmem,okumam,tanımadığım içinde hakkında yorum yapmam.Atıp tutmak kolay :-*

Deniz.Feneri 06-17-2008 19:11

http://img139.imageshack.us/img139/5...qw8copytk3.jpg

yavaş yavaş dünya bizim elimize geçecek nasıl mı? Türk okulları ile onları içeriden yıkacağız her şeyin biz zamanı var ki zamanı gelmeden atıp tutmak çok kötü davranıştır. Ben Fethullah Gülen Hocaefendi'nin kendi dünyası vatanı ve milleti uğruna güzel şeyler yapmak istediğine ve bunu başardığına inanıyorum.

http://img139.imageshack.us/img139/5...qw8copytk3.jpg

islam 06-17-2008 19:14

çok doğal bir diyalog....
çünkü alevilerin lideride en az feytullah gülen kadar islami bir lider oda kendi görüşünün efendisi...

islam 06-17-2008 19:23

Alıntı:

yalçın Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

islam Nickli Üyeden Alıntı
çünkü alevilerin lideride en az feytullah gülen kadar islami bir lider oda kendi görüşünün efendisi...

Güzel kardeşim neden dünyanı gölgeliklere doğru sürüklüyorsun , niyetlerine tecavüz ettiğin insanların ahı sana dokunmayacağına o kadar inanmışşınızki hiç bir endişe duymadan hoyratca ifade kültürü geliştiriyorsunuz , ben inanıyorumki gelecek olan asrın nimetleri ve dünyanıza intikal eden evrensel güzellikler ile hakiki kulvarına kayacaktır , mevlam senide benide yalnış ifadelerin dehşet sancısı ile muhattap etmesin .

abicim haklısınız fakat unutmayalım ki alevilerde müslüman ve bunların liderleri de en feytuullah hoca kadar kendi cemaatlerinde söz sahiBi yani her ikiside kanaat lideri... bunda garip senecek ne var biri aleviliğin, diğeri ehli sünnet vel cemaat'de kendi çapında liderler...

islam 06-17-2008 19:33

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Güzel kardeşim neden dünyanı gölgeliklere doğru sürüklüyorsun , niyetlerine tecavüz ettiğin insanların ahı sana dokunmayacağına o kadar inanmışşınızki hiç bir endişe duymadan hoyratca ifade kültürü geliştiriyorsunuz , ben inanıyorumki gelecek olan asrın nimetleri ve dünyanıza intikal eden evrensel güzellikler ile hakiki kulvarına kayacaktır , mevlam senide benide yalnış ifadelerin dehşet sancısı ile muhattap etmesin .

abicim haklısınız fakat unutmayalım ki alevilerde müslüman ve bunların liderleri de en feytuullah hoca kadar kendi cemaatlerinde söz sahiBi yani her ikiside kanaat lideri... bunda garip senecek ne var biri aleviliğin, diğeri ehli sünnet vel cemaat'de kendi çapında liderler...

Tıpkı isimdeki yalnışlık gibi özdeş olan bir kulvar ve cemaat ayrışması yapmışşınız , böyle bir yapılanma ve kendine ait bir cemaat kültürü gibi lanse edilmesi hizan ile bir alakası yoktur. tavır ve hayata geçenlerin siyer ve kutsal verilere dayanması bir evrenselliktir , aksi kendi bünyesine ve anlayışına göre sınırlar belirleyip islam için yeni bir islam üretme gibi lanse edilen ifadeleri yakışıklı bulmuyorum.

bakın abicim ben kesinlikle art niyetle cemaat ayırmıyorum fakat ürkiyede ahtta dünyada bu ayrlışım aşikar... Feytullah dülende ayrı bir cemaat lideri bunu hiç kimse ylanlayamaz ayrıca bu kötü bir şey değil...
Peygamberin hadisi var ; benim dinim kollara ayrılarak büyüğecek diye..

Duygu'Seli~ 06-17-2008 19:37

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Yok artık..Alevilerde müslüman demişsiniz..Gerçek bir müslüman dininde var olmayan bir olguyu mezhep diye kabul edip uygulamaz.. Alevilik bırakın din olmayı,bir mezhep bile değil..Müslümanlıklada bağdaşır hiç bir tarafı yok..Hz. Ali camide şehit edildi diye '' biz camiye girmeyiz'' diyen insandan müslüman olur mu..?'Peygamberlik Ali'nin hakkıydı,ama saygısından sesini çıkarmadı'' diye peygamber efendimize,Allah'ın habibine iftira eden insanlardan müslüman olur mu..? Din hakkında kendi düşüncelerinizle bağdaştırdığınız saçma sapan fikirleri lütfen burada ifade etmeyin..Din konusu hassas bir konudur..Her önüne gelen kendi fikrini söyleyemez..Ben alevilere karışmam,kendi seçimleridir saygı duyarız..Ama kalkıpta onlara müslüman diyenler karşısında beni bulur..Siz hiç Kuran'ı Kerimde ''ALEVİLİK'' diye bir mezhep,din yada emir lafı işittiniz mi..? Elbette onlarında kendi liderleri bağlı oldukları cemaatte söz sahibidir..Buna lafımız yok zaten..Ama sakın ola bir daha aleviler müslümandır deme gafletine düşmeyin..Bu en başta Allah'a,onun peygamberine ve dinine büyük bir saygısızlıktır.. Kullandığınız nickin hakkını verin..Veyahut değiştirin..

Kemalist59 06-17-2008 19:54

Peygamberliğin değil ilk halifeliğin Ali'nin hakkı olduğunu savunurlar.Ayrıca müslüman olduklarını inkar edemezsiniz.Bir inanana inanmıyor derseniz alacağınız günahıda az çok bilirsiniz.
Alevilerin acı çektiği haklarının verilmediği ülkemizde bu yorumlarda din faşizmini görüyorum.Arkadaşlar sağduyulu olup bu vatanın ahdevefasını düşünmeliyiz.

islam 06-17-2008 19:59

Alıntı:

duyguseli Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Yok artık..Alevilerde müslüman demişsiniz..Gerçek bir müslüman dininde var olmayan bir olguyu mezhep diye kabul edip uygulamaz.. Alevilik bırakın din olmayı,bir mezhep bile değil..Müslümanlıklada bağdaşır hiç bir tarafı yok..Hz. Ali camide şehit edildi diye '' biz camiye girmeyiz'' diyen insandan müslüman olur mu..?'Peygamberlik Ali'nin hakkıydı,ama saygısından sesini çıkarmadı'' diye peygamber efendimize,Allah'ın habibine iftira eden insanlardan müslüman olur mu..? Din hakkında kendi düşüncelerinizle bağdaştırdığınız saçma sapan fikirleri lütfen burada ifade etmeyin..Din konusu hassas bir konudur..Her önüne gelen kendi fikrini söyleyemez..Ben alevilere karışmam,kendi seçimleridir saygı duyarız..Ama kalkıpta onlara müslüman diyenler karşısında beni bulur..Siz hiç Kuran'ı Kerimde ''ALEVİLİK'' diye bir mezhep,din yada emir lafı işittiniz mi..? Elbette onlarında kendi liderleri bağlı oldukları cemaatte söz sahibidir..Buna lafımız yok zaten..Ama sakın ola bir daha aleviler müslümandır deme gafletine düşmeyin..Bu en başta Allah'a,onun peygamberine ve dinine büyük bir saygısızlıktır.. Kullandığınız nickin hakkını verin..Veyahut değiştirin..

aleviler müslümandır salih mümin olmaya bilirler, ben müslümanım diyene kafirsin demek dinimizde yoktur günahkarda olabililer nekadar bizim günahkar olduğumuz aşikarken günahkarlarakafir demek yakışmaz..
saygılarımla.

Duygu'Seli~ 06-17-2008 20:13

Alıntı:

Kemalist59 Nickli Üyeden Alıntı
Peygamberliğin değil ilk halifeliğin Ali'nin hakkı olduğunu savunurlar.Ayrıca müslüman olduklarını inkar edemezsiniz.Bir inanana inanmıyor derseniz alacağınız günahıda az çok bilirsiniz.
Alevilerin acı çektiği haklarının verilmediği ülkemizde bu yorumlarda din faşizmini görüyorum.Arkadaşlar sağduyulu olup bu vatanın ahdevefasını düşünmeliyiz.

İnkar ederim efendim..Çünkü müslümanlıkta alevilik diye bir kavram yoktur..Onu geçelim..Bizim dinimizde islamın şartları vardır..Ve bu şartlardan bir tanesini inkar eden küfre girer..Küfre giren müslüman olabilir mi..? Asla.. Aleviler islamın en önemli şartlarından bir tanesini yerine getirmiyorlar..Namazı ya evlerinde yada kendilerine aiit cem evlerinde kılıyorlar..Niçin..? Çünkü onlara göre Hz Ali camide şehit edilmiştir ve eğer camide namaz kılarlarsa bu günah olur..Onuda geçelim..Erkeklere cuma namazı farzdır..Ama bir aleviyi cuma namazı kılarken gördünüz mü..? Yada işittiniz mi..? İstisnai bir durum olsa dahi o kişide gerçek manada bir alevi değildir zaten..
Bunuda geçelim.. Şehadet etmekte islamın en önemli şartıdır..Aleviler şehadet etmekten kaçınıyorlar..Niçin..? Çünkü bir kısmı peygamberimizi inkar ediyor..Ona muhalefet ediyor.. Biz zor bir durumda Ya Allah Ya Muhammed deriz..Peki aleviler ne diyorlar.. ''Ya Allah Ya seyyidina Hızır..'' ;)
Aleviler Allah'a ve islama ve peygamber efendimize muhalefet ediyorlar.. Aleviler dört büyük küfür içersindedirler..

Birincisi: Allah'a inat etmek.. (camiye girmekten kaçıyorlar..)

İkincisi: Rasulüne (s.a.v.) inat etmek.. (halifelikte haksızlık yaptığını iddia ediyorlar..Peygamberimiz'e adil değil demektir bu..)

Üçüncüsü: Temiz olan şeriatına inat edip onu iptal etmeye çalışmak..( kendilerine ait şeriat hükümleri verip; hanefilik,malikilik,şafilik ve hanbelilik gibi ehli sünnet itikadlarına muhalefet ediyorlar..)

Dördüncüsü: Sahabeleri (Allah onlardan razı olsun) tekfir etmek..(kendi fikirlerine göre onların islama ters düştükleri hükmünü veriyorlar..)

Bir hükmün altında yaşamak ayrıdır, o hükmü kabul etmek, ayrıdır. Bu sebeple “Allah’ın indirdiği ile hükmetmeyenlerin kâfir olması” ancak o hükme inanmadığından dolayıdır. Yoksa bir müslüman da günaha düşmekle yahut günahı emretmekle Allah’ın hükmü dışına çıkıyor ama yine müslümandır.Misal bizde bir çok günah işliyoruz ama müslümanız..Ama Aleviler Allah'ın emrini uygulamadıkları için değil,emrine karşı geldikleri için müslüman olamazlar..Aleviler bir kere ''Muhammed(sav) yanlış yaptı,halifelik Ali'nin hakkıydı,Cebrail yanlış yaptı,Allah peygamberliği Ali'ye göndermişti..'' diyerek en büyük küfrü işliyorlar..Varın gerisini siz düşünün..Günah işlemekle küfre girmek aynı şey değildir..Küfre giren dinden çıkar..Ama günah işleyen tövbe eder,etmezsede cezasından sonra cennete gider..!!

Hüdaverdi 06-17-2008 20:17

Yanılmıyorsam aleviler Hz.Ömer ve Hz.Hz.Ebu Bekir'in halifeliğini kabul etmez.Bu yüzden sevmezler.
Hz.Ali'nin biat ettiği bu halifeleri sevmeyenler ve Hz.Ali'yi bir şekilde oyunlarına alet edenler (o dönemde) müslüman kanı akıttılar.Günümüzde Hz.Ali'yi sevdiğini söyleyip diğer halifeleri tanımayan,çocuklarına isimlerini dahi koymayan,ve dahası peygamber efendimizin sözlerini çarpıtanlar (karşıma çıkan alevilerin çoğu bu tiptedir),namazı önemsiz hatta yok sayanlar -ki Allah'ın açık bir emridir- günahkar mı oluyor yoksa kafir mi ?

Hasan Üstadın bunlar için güzel bir sözü var: 'Ali'siz Aleviler' :-*

Duygu'Seli~ 06-17-2008 20:24

Alıntı:

aleviler müslümandır salih mümin olmaya bilirler, ben müslümanım diyene kafirsin demek dinimizde yoktur günahkarda olabililer nekadar bizim günahkar olduğumuz aşikarken günahkarlarakafir demek yakışmaz..
saygılarımla.

Güzel kardeşim her ben müslümanım diyen müslüman değildir..Müslüman günah işler..Ama küfre girerse dinden çıkar..Müslüman olmaz..Bunu ben değil Allah'u teala söylüyor..Müslümanım diyipte Allah'ın emrine muhalefet edenler sence günahkar mı oluyorlar yoksa küfre girip,dinden mi çıkıyorlar..Haşa biz nasıl Allah'ın emrine muhalefet edebilirz.. :o ama onlar ediyorlar..Lütfen dikkat edin..Günahkar olmak ile küfre girmek arasında dağlar kadar fark var..Alevilere saygı duyarız..Nasıl ki hristiyan ve diğer dinden olanlara duyuyorsak..Ama bu açık bir gerçektir..Aleviler sözde müslüman olduklarını iddia etselerde,müslümanlığın gereğini yerine getiren gerçek müminler değillerdir..Her şey bir kenara,Kuranı Kerimde alevilik diye bir mezhep,bir din,bir emir yoktur..Bunları bence iyice ayırd edin..Dinimiz öyle atıp tutulacak,her önüne gelenin fikrini söyleyecek bir oyuncak değildir..

Duygu'Seli~ 06-17-2008 20:25

ALEVİLİK HZ ALİ'yi SEVMEK İSE..O ZAMAN BENDE ALEVİYİM.. :-* HER MÜMİN ALEVİDİR..!! ;)

Deniz.Feneri 06-17-2008 20:34

duyguseli kesinlikle katılıyorum Aleviliğin müslümanlıkla bir alakası yok kendilerini müslümanca göstermeye çalışanların sözleri. Müslümanlar camiye giderler ama aleviler gitmiyor ve cami Allah'ın evidir. namaz kılmak islamın şartıdır.

Hüdaverdi 06-17-2008 20:34

Peygamberimiz için canını ortaya koyan,Mekke'den Medine'ye kadar yürüyen,kızgın kumlar yüzünden ayakları perişen olan.Savaşta peygamberimizin yanında yer alan,peygamberimizli birlikte putlar yıkan,peygamberimizin yanında yetişen,peygamberimizin damadı olmayı hakeden Hz.Ali'yi sevmeyen peygamber efendimizi nasıl sevsin :-*

Duygu'Seli~ 06-17-2008 20:37

:) işte budur ya.. Artı arkadaşlar.. :-*

Deniz.Feneri 06-17-2008 20:37

Peygamberimiz için canını yola koyan ardından peygamberimizin yolundan şaşıp Hz Ali (r.a)'yi kendilerine örnek seçenler

Hüdaverdi 06-17-2008 20:52

Alıntı:

gece_gezgini89 Nickli Üyeden Alıntı
Peygamberimiz için canını yola koyan ardından peygamberimizin yolundan şaşıp Hz Ali (r.a)'yi kendilerine örnek seçenler

Hasan Karakaya'nın 09/12 /2007 tarihinde yazdığı Sünni-Alevi gerginliğini kim, neden istiyor? başlıklı yazısı:

Alıntı:

Bakın ne diyor sayın Hasan Meşeli:

“Özellikle Alevî gençliği büyük bir boşluk, bunalım ve arayış içerisindedir. Marksist ve ateist ideolojiyi çeşitli oryantalist yazarlar empoze etmeye çalışarak, Alevîliği İslâm dışı gibi göstermeye çalışmaktadırlar.

Anadolu Alevîliği adı altında yapay ve dogmatik bir din icat etme girişimleri mevcuttur. Bunun kaynağı yurtdışıdır. Batılı oryantalistler, dinsel/ inançsal açıdan büyük bir boşluk içerisinde kalan, arayış içerisinde olan bu toplumu İslâm’dan ayırmak için oyunlar oynamaktadır.

Hacı Bektaş-ı Veli’nin, Pir Sultan Abdal’ın ve Hz. Ali’nin isimleri kullanılarak yıllardır Türkiye’de çeşitli vakıf ve dernekler kurulmaktadır.

Ama ne acı ki bu derneklerin çoğu siyasi amaç ve maksatlıdır.

İşte biz Malatya’da bu yanlış gidişata dur diyebilmek için, Türkiye’de milli birlik ve beraberliği sağlamak için gayret gösteriyoruz.”
:-*

Hıfz-ı lisan 06-17-2008 21:26

Hizmetin amaçlarını kavrayamadan,neyi niçin yaptıklarını hakkıyla anlamaya çalışmadan önyargı ile yorumlarda bulunmamak en iyisi olsa gerek.. :)

Hıfz-ı lisan 06-17-2008 21:38

Hakkında bilgi sahibi olmadığınızı düşünüyorum..Müslüman kardeşlerimize önem vermediğini nerden biliyorsunuz? :)

Duygu'Seli~ 06-17-2008 21:40

Alıntı:

ADP Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı
Zulüm gören müslüman kardeşlerimiz için fethullah gülenin ne yapıp ne yapmadığını nerden biliyorsunuz ? evet göremiyoruz sorun orda yatiyor ya,Diyaloga verdigi önemin yarisini Müslüman kardeslerimiz icin yapsa ne olur?, 10 Yildir Dinler arasi Diyalog ugruna papazlarla olsun Yahudilerle olsun Dostluk mesajlari veriyor,10 yillik bu Diyalok ne getirdi Zülüm bitti mi azaldi mi göster de görelim
Kimse bilemez :-* bildiklerimiz Müslüman kardeslerimizin Diyaloga ragmen zulüm görmeleri,Yandasi olan gazetenin Zulüm gören Kardeslerimize Militan,sehit olanlara ölü (Buna iftira demeyin)diye hitap etmelerinden görebiliyoruz Bu yüzden atıp tutmanlar hesaba çeksin kendilerini.
Fethullah güleni bende tanımam,etmem,okumam,tanımadığım içinde hakkında yorum yapmam.Atıp tutmak kolay :-*

:) :) daha öncede söyledim ...Fetullah Gülen zulüm gören akrdeşlerimiz için ne yaptı diyorsunuz..Bende size soruyorum.. Siz zulüm gören kardeşleriniz için ne yaptınız..? Cihad mı ettiniz..? Malınızı mı feda ettiniz..Ağladınız mı onlar için..Yada her neyse işte.. Önce kendinizi sorgulayın..Müslümanım diyorsanız kendinizi hesaba çekip ne yaptığınıza bakın..Başkalarının ne yapmadığı değil,sizin ne yaptığınız sizi ilgilendirsin.. ;) karalamak için başkalarının kusurlarını ayıklamayın..Önce ben ne yaptım onlar için diye sorun kendinize..Sonra başkalarının yaptıklarına bakın..

tayyipleyiz 06-17-2008 21:43

Kortekslerindeki kin gerçekleri görmene, bakış zaviyen anlamana engel sanırım. Gerçekleri görebilmen için öncelikle basamak atlaman gerek. Bu öyle bir basamak olsun ki; müslüman kardeşlerin için papaz, hristiyan kefesini benzer şekilde bile kullandırtmayacak bir basamak. Bu enginliğe ufuksal yaklaşıma açılan yelken niteliği taşıyacaktır.

Dinler arası diyalog her nev-i beşerin anlayışına mukabil gelebilecek bir gönüllüler hareketi olmasa gerek. Veya şartlanmışlar diye de genellyebiliririz. Nev-i Şahsına münhasır bir kişilik ancak bunu enginliğe ulşatığında ufuk kazndığında farkedebilir. kelimelere takılıp kavramsal paradokslara hapsolmuş köhne zihinler bunun dışında kalacaktır. Diyalog temsiliyet adına zirve bir adımdır. Hakk ı temsilde kendine kafi diyebilen adanmışlar, bunu dünyaya yaymış Temsiliyet böyle olur. İSlam budur diyebilmişler. Birkaç kelimenin arkasına sığınıp klavye kahramanlığın değil ... Kendilerini Önce Hakk a sonrada vatanına adamışlar. Temsiliyetleri HAKK olunca buna haiz yaşayınca gelen mükemmel başarı da gözler önünde ve takdir toplayıcı olmuştur. Nedense bunu bazı şartlanmışların dışındaki korteks sahipleri kabulleniyor, görüyor ve de sahipleniveriyorlar.

Önce kini yenmeli, sonra pencereyi açabilmeliyiz. Ki gerçekler gerekçesiz hele gelebilsin değil mi? :)

Sevgi bizden olsun. :)

mustafaşıt 06-17-2008 21:45

ne yapıp ne yapmadığı konusuna girmeyeceğim fakat şunu görmenizi isterim en somut örnek olarak;
TÜRKÇE OLİMPİYATLARI sayesinde tüm dünyada TÜRKÇE DİLİ tanıtımı yapıldı. bunun farkındaysanız O adamın neler yapıp yapmadığını anlarsınız.

Hıfz-ı lisan 06-17-2008 22:05

Estagfrullah Abi yazınız düşünceleri kuruttu :) Allah Razı Olsun sizlerden ; )

Hıfz-ı lisan 06-17-2008 22:17

Faydasını görmek için bakan körlerden olmamak olsa gerek :)

All times are GMT +3. The time now is 17:20.