![]() |
Taraf'tan kan donduran bir haber daha
Taraf'ın ele geçirdiği belgelere göre hain Dağlıca saldırısına ait kan donduran bilgiler ortaya çıktı.
On üç askerin şehit olmasına, rehin düşen sekiz erin de "hain" ilan edilmesine neden olan Dağlıca baskınının yapılacağı bilgisinin, baskından dokuz gün önce "ivedi" kaydıyla Hakkari Dağ Komando Tugayı'nda başlayarak Genelkurmay Başkanlığı'na kadar tüm sorumlu ve yetkili birimlere ulaştırıldığı ortaya çıktı. Taraf'ın ortaya çıkardığı belgelere göre 12 Ekim 2007 tarihli, "ivedi" kaydıyla Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı istihbarat raporuyla baskının nerden yapılacağı, başta Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı olmak üzere Kara Kuvvetleri Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı, Jandarma Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı 2. Ordu Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ve Dağlıca Tabur Komutanlığı'nın bağlı bulunduğu Hakkari Dağ Komando Tugayı'na kadar her komuta kademesine bildirildi. Baskını bilmeyen kalmamış 3590-2292-07/İDAM (63939) numarasıyla saat 18:36 faks mesajıyla ulaştırılan "Haber Talimatı" ibareli raporda, Dağlıca Taburu'na yapılacak saldırı birebir şu ifadelerle yer aldı: “Hakkari-Yüksekova İkiyaka bölgesinde faaliyet gösteren Zindan sorumluluğundaki T.Ö (Terörist Örgüt) grubunun işbirlikçileri aracılığıyla, Dağlıca (20-37) 3. Motorize Tabur Komutanlığı’nın faaliyetleri hakkında bilgi almaya çalıştığı, önümüzdeki günlerde Dağlıca Bölgesi’nde bulunan Keri Tepe (19-35) üs bölgesiyle Geper (22-35) olarak adlandırılan bölgede icra edilecek faaliyet esnasında askeri birliklere yönelik eylem yapmayı planladıkları…” Jandarma da raporlaştırdı Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı tarafından 12 Ekim’de gönderilen bu istihbarat raporundan iki gün sonra ise Jandarma Genel Komutanlığı da bir “İç İstihbarat Raporu” düzenleyerek ilgili birimlere gönderdi. 14 Ekim tarihli bu raporda da “Hakkari Yüksekova bölgesinde faaliyet gösteren terörist grupların Dağlıca’da operasyona çıkan güvenlik güçlerine yönelik eylem yapmayı planladığı” bilgisi ayrıca kayıtlara geçirildi. Eylemcilerin isimleri de var Baskına ilişkin bütün bu bilgilerin yanı sıra her iki raporda ayrıca Şırnak, Siirt, Van bölgelerinde de eylemler beklendiği uyarısı yapılarak PKK’lıların baskın düzenleyeceği karakollar hatta eylemlerde yer alacak örgüt üyelerinin kimlikleri bile ayrıntılı olarak bildirildi. MEHMET BARANSU /TARAF Samanyoluhaber http://medya.zaman.com.tr/2008/06/25/taraf-belge.jpg |
güvenilebilir mi güvenilmez mi kararsız kaldım :( söylemek istemiyorum asker açıklma yapmalı 15 ay ne için askerlik yapacağız biz :( :-\
Allah'ım sen vatanımı milletimi koru zalimlere fırsat verme :( |
Birileri artık hesap verir hale gelebilmelidir. Büyük hesabı beklemeden ... ;)
|
Allahım hergün yeni bir skandal... birileri açıklama yapmadıkça vicdanımızdaki yargılama süreci hız kazanıyor... sonunda korkarım en önemli kurumlarımızdan birine güvenimiz sıfırlanacak... |
Alıntı:
icin rahat olsun son zamanlarda tsk yi parcalama halkın gözünden düsürme calısmalarından birisi bu halkın yuzde 90 ı ordusunun arkasında birsey yapamayacaklar tsk da gerekli cevabı verecektir |
Sen orduda mı görevlisin. Bot falan mı boyuyorsun? :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Generaller milletin kendilerine olan güvenini suistimal etmesin!.Çok gördük biz bu ayakları...VAtan millet gazına getirip malı götürdüler. |
ya da derin devlet dediğimiz şey tam da bu belgeler olabilir mi? evet her türk asker doğar.. Türk milleti tarihten bu yana savaşçı gibidir.. yarın savaş olsa hepimiz cepheye gitmeye CAN ATACAĞIZ... ama ben 20lik çocuklardan bahsetmiyorum... ordu komutanlarından bahsediyorum... bu ilk balans ayarı denemeleri değil... yaşadık biliyoruz.. ve bunları ortaya çıkaran kim olursa olsun ben arkasında olacağım.. tabii ispatlı olduğu müddetçe... dün bunu nokta dergisi yaptı..bugün taraf.. var olduğunu bildiğimiz şeylerin belgeleri işte... |
özellikle bu konularda atlamak istemiyorum ancak dayanamıyorum işte. Malum nişanlımın asker olması nedeniyle bu tür istihbarat bilgilerine dayanan olayları çok yaşıyoruz. Faksların ulaştığı ilk el. Normal şartlarda gelen bilgileri paylaşmıyor tabiki ancak bazı bilgiler kasıtlı paylaşılıyor. Mesela 1 ay önce gelen bir istihbarata göre İran'dan giriş yapacak teröristler van'ın 3 ilçesinden bazı karakolları basmayı planlıyor. 1 aydır Ankara'dan gitmeyen komutan kalmadı, kara kuvvetleri komutanlığının 2.adamı başta olmak üzere. Ve bizimle her konusmasında o ve aynı birimdeki arkadasları gelen bilgiyi ve ona karsı alınan önlemleri anlatıyor sürekli. Onlarda dinlendiklerini biliyorlar ama dinleyenlerde biliyorki boş durmuyorlar... Birçok olay yaşadık biz 9 ayda ve hepsi ordunun titiz çalışmaları sayesinde önlendi. Bu haber direk bir kışkırtma bence. Eğer ki yaşamasam bende vay be! derdim belki ama bu kadar da değil.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu belgenin dogruluguna inanmıyorum . Demokrasi hersey degildir . Demokrası demokrasi olması icin tarafsız bir basın lazım basın basın degilken ne demokrasisi |
Alıntı:
|
Yayımcı ispatlarım diyor rest çekiyor. Sen inanmıyorum diyorsun. Samimiyet sınavından kaldın bir kere ... ;)
|
Alıntı:
|
siz bence neden sonuç ilişkilerini karıştırıyorsunuz ak yüz
demokrasi araçtır...basın özgürlüğü için de...ifade özgürlüğü için de...dini özgürlükler için de...laikliğin tesisi için de... bu arada ayşe o senin nişanlın işte iş burada bitiyor... düşünsene demirtaşın o mevkide olduğunu sence ne olurdu? iyi bir düşün... ayrıca teşekkürler alameti farika :) |
Alıntı:
|
Bu kadar güvensizlik içinde boğulduğumuz bir dönemde bu belgenin doğruluğu neye yarayacak ki bir dalımızı daha kırmaktan başka...Bu yüzden karşıyım bu haberlere. Kaç yere prim veriliyor, açık veriliyor...
|
Alıntı:
İnsanlık ve insana verilen değer burada başlar ... |
Alıntı:
ses çıkarmadıkça bazı kendini bilmezler 'sukut ikrardır' diyorlar ve planlarına devam ediyorlar... benim çok yakın akrabam da albay...kişileri değerlendirmiyorum burda...ama bu yapılanların bir adım ötesi 28şubattır...post modern darbedir ;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Sabah akşam halkın değerlerine küfür eden, halkın değerlerini aşağılayan, halkı arasında almayan, askerinin annesine oğlunun yemin törenini sırf başındaki örtüsü yüzünden seyrettirmeyen, ama aynı asker şehit olduğunda gidip pişkin pişkin annesinin elini öpen, halkın istediği yönetime muhtıra çeken, o yönetimi kirli oyunlarla alaşağı etmek isteyn vs. vs. TSK Üst kademesine; yine aynı halkın %90'ı güveniyormuş. Yahu bırakın Allah aşkına ya...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Ayrıca unutma bu bahsettiğin kuruma sende asker olacaksın, olmak zorundasın... Sevmesende, inanmasanda... Ama en önemlisi saygı duymadığın ya da zerre kadar bile olsa inancının olmadığı bir kuruma hiçbir şey veremezsin...Doğal olarak vatan için bir şey veremezsin... Haddimi aştım kusura bakmayın ama malum vatan, millet, asker en hassas olduğum konular... |
Alıntı:
http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=485335 http://www.tgrthaber.com.tr/news_vie...f-f13c80ebea93 http://www.tumgazeteler.com/?a=1756822 http://www.milliyet.com.tr/2005/01/1...set/siy12.html |
Alıntı:
üstüne gitmeli ve doğru mu demeliyiz!!! doğruluğunu öğrenmeliyiz!!! ben sessiz kalmamk gerktiğini düşünüyorum nacizane ;) |
Memlekette yapılan askerliği vatana hizmet olarak yorumlamak çok komik geliyor bana. Normal er olarak askerlik yapanlar, komutanlarına ve onların ailelerine hizmet etmekten başka bişey yapmıyor. Hanımefendi konkene gider asker peşinden sabaha kadar nöbet bekle, komutan bara pavyona gider asker sabaha kadar başında nöber bekle. Ve bu komedi tam 15 ay. Hayatının baharından çalınan tam 15 ay. Neden; komutanlar rahat etsin diye. Şu anda mevcut bulunan asker sayısın 10 da biri kadar profosyönel askerin olsa, bu askerlerin yaptığı işin 10 katını rahatlıkla yaparsın ve hayatlarında ellerine silah almamış gençleri, doğduklarında beri silah altında yaşayıp geriila eğitimi almış eşkıyaların önüne yem olarak atmayacağından zaiyatıda sıfıra indirebilirsin. Ocakları söndürmezsin...
|
Alıntı:
Yapılan bir ankette görmüştüm HAlkın %82 si darbe istemiyor...Orduya güvenmek ile darbe-muhtıra aynı şeyler değil :-* |
Ki Dağlıca baskınında o kadar çok çelişkili olay ve TSK tarafından cevaplanmayan o kadar çok soru işareti verdı ki, şüphelenmemek elde değil. İşte o zamanlar sorulan ve cevabı gelmeyen sorulardan bazıları...
Mesela… Tabur Komutanı Onur Dirlik, çatışmanın üç gün sürdüğünü ve 23 Ekim’de bittiğini söylüyor… Genelkurmay açıklamasında ise, çatışmaların 21 Ekim sabahı, sıfır dört otuzda bittiği belirtiyor… Ya, bunun da tartışması mı olur?.. Ne kadar sürdü bu çatışma?.. Tabur Komutanı’nın dediği gibi üç gün mü?.. Genelkurmay’ın “iddia ettiği gibi” 36 saat mi?.. Tabur Komutanı “yalan” mı söylüyor?.. öyle yapıyorsa, niye yapıyor?.. Yapmıyorsa… Nasıl oluyor da, üç gün boyunca PKK’lılarla çatışan kahramanlarımıza gerekli destek ulaşmıyor?.. Avustralya’dan yardım gelir üç günde!.. Hatta… Otuz altı saatte!.. çavuşların ifadelerine bakıyoruz; PKK baskıncılarının yaklaştığını günler öncesinden rapor etmişler… Bununla da yetinmeyip helikopter talebinde bulunmuşlar!.. Kanlı baskın, önceden rapor edildi mi gerçekten?.. Helikopter istendi mi?.. Ve bu istek, Tabur Komutanı tarafından reddedildi mi?.. Bir de, Tabur Komutanı’nın günler öncesinden raporlandığı belirtilen “PKK baskınının” vuku bulduğu gece “düğünde” olduğuna dair ifadeler var… Bilemiyorum, düğüne değil de cemaat toplantısına gittiği iddia edilseydi eğer neler gelirdi başına? Sorular biter mi: Diğer zamanlarda 100 askerin koruduğu mevzide, saldırı gecesi 26 asker bulunuyormuş… Doğruysa; asker sayısı niçin azaltılmış?.. Ben en çok PKK’lılar tarafından kaçırılan, DTP’li vekillerin arabuluculuğuyla da teslim alınan 8 er arasındaki R.Y.nin durumuna takılıyorum… İddianameye göre, bu çocuk PKK’yla ilişkili… “Vatana ihanetle” suçlanan R.Y., telsizdeki Kürtçe konuşmaları “kasten” yanlış tercüme etmiş!.. PKK’lılar kendi aralarında konuşurken, “Cumartesi günü baskın yapacağız” demişler de… R.Y. bunu kasten “Pazartesi” olarak nakletmiş!.. bir başka ifadeyle “Şemî”yi “Duşem” olarak aktarmış, hınzırlık olsun diye! Böyle olunca da… Hazırlıksız yakalanmamıza sebep olmuş!.. Hem zaten… Bu R.Y. var ya; “PKK’ya yardımdan” yargılanmakta olan bir adammış!.. Peki… Böyle bir adam, “Telsiz dinleme gibi” hayati bir göreve mi verilir?.. R.Y.’ye iş mi yoktu? Mıntıka yapamaz mıydı, ot yolamaz, eşya taşıyamaz mıydı? “Er ve erbaşlar içinde, telsiz işini üstlenecek PKK’ya yardımdan yargılanmayan adam mı yoktu?” Ve daha önemlisi; “Bu işleri yapacak subaylar, astsubaylar ne güne duruyordu?!” PKK telsizlerinin, uzmanlaşmış subaylar, astsubaylar tarafından dinlenmesi gerekmez miydi?.. |
Dağlıca baskınında şüphe uyandıran, cevaplanmayan sorulara devam edelim:
- Askeri birliğimize "250 PKK'lı"nın saldırdığı bildiriliyor... Peki, bu 250 kişilik PKK'lı grup sınırdan içeri girerken, askerlerimiz neredeydi?.. Askerî istihbarat uyudu mu ki, "uydu"lar ve "radar"lar devre dışı mı kaldı ki bunca insanın "sınırdan 6 kilometre içeri"ye gireceğini öğrenemedi?.. kurulmadı?..- Alçakça saldırı "sınır ötesi"nden gelenler tarafından yapılmış olsa da, olayın meydana geldiği bölge, sınırdan 6 kilometre içeride... Oysa, o bölgede "220 bin asker"imiz bulunuyor... "220 bin askere rağmen" PKK'lılar içeriye nasıl sızabildi ve nasıl kolayca kaçabildi?.. Hem de sırtlarındaki "ağır silah"lara ve "dağlık arazi"ye rağmen?.. - "Sınır ötesi operasyon"a onay veren "tezkere"den sonra böylesine "kanlı bir saldırı"nın düzenleneceği beklenmiyor muydu?.. Bekleniyor idiyse, niçin gerekli tedbir alınmadı?.. - Askerî birliğin geçtiği Avaşin Çayı üzerindeki köprü, 1994 yılında da benzeri bir saldırıya maruz kalmıştı... Bu bilindiği halde, 20 metrelik köprüye, "12 araçlık konvoy" niçin aynı anda sokuldu?.. - Şehit askerler arasında bir "astsubay çavuş" var... Böylesine büyük bir askerî birliğin başında niye bir "teğmen", "üsteğmen" veya "yüzbaşı" yok? - Bu ülkede "bakan"lar ve "başbakan"lar için çeşitli suçlamalarda bulunuldu... Bakanlar ve başbakanlar, haklarındaki suçlamalar için "Yüce Divan"da hesap verdiler... Peki, bunca "şehit"in hesabının sorulacağı bir "komutan" yok mu?.. Siyasiler "Yüce Divan"larda yargılanırken, askerî sorumlular için, bugüne kadar niye "Divan-ı Harp" |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Vatan borcu, komutanların botlarını boyayıp onların hizmetkarlığını yapmak değildir. İşte bu yüzden boşuna...
|
All times are GMT +3. The time now is 11:09. |