Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   ABD'den Gülen'e:1 ay içinde ülkeyi terk et! (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=33451)

Berika 06-25-2008 16:01

ABD'den Gülen'e:1 ay içinde ülkeyi terk et!

ABD, Fethullah Gülen'e Yeşil Kart vermedi 25 Haziran 2008

Razi CANİKLİGİL / NEW YORK

Uzun süredir ABD'de yaşayan ve Türkiye'de "Laik devlet düzenini değiştirmek amacıyla örgüt kurmakla" suçlanan, aldığı beraat kararı Yargıtay tarafından onaylanan Fethullah Gülen'e ABD'den kötü haber. ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Servisi, Yeşil Kart başvurusunu reddetti. Göçmenlik Servisi'nin bu kararı şu demek: 1 ay içinde ülkeyi terk et!

ABD’de oturma, seyahat etme ve çalışma izni sağlayan "Green Card" (Yeşil Kart) için yaptığı başvuru ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Servisi (USCIS) tarafından reddedilen Fethullah Gülen, kararın düzeltilmesi için açtığı davayı kaybetti.

Mahkeme, Gülen’in "olağanüstü yetenekli eğitimci" statüsünde Yeşil Kart alabilmesi için öne sürdüğü argümanları yetersiz buldu. Göçmen bürosunu haklı bulan Pennsylvania Doğu Bölgesi Mahkemesi yargıcı Stewart Dalzell’in kararı sonrası Gülen’in bir ay içinde ABD’yi terketmesi gerekiyor. Ancak yasalarda açıkca belirtilmediği için bu süre kesin değil. Kaçak olarak ülkede kalabileceği bu sürenin de 6 aya kadar uzayabileceği belirtiliyor.

GÜLEN ÖNEMLİ LİDER

Göçmen bürosunun yanı sıra Yurtiçi Güvenlik Bakanı Michael Chertoff ve FBI Direktörü Robert S. Mueller’den de şikayetçi olduğu davada Fethullah Gülen’i, Klasko, Rulan, Stock & Seltzer avukatlık şirketi savundu. Göçmenlik bürosu ise Eyalet savcısı Patrick L. Meehan ve yardımcısı Mary Catherine Frye tarafından savunuldu. Avukatları, dava dilekçesinde Gülen’in Türkiye’nin en önemli dini lideri, dini hoşgörü savunucusu ve dünyanın sayılı eğitimcilerinden biri olduğunu iddia etti. Gülen için 1992’de Pennsylvania’da "Golden Generation Worship and Retreat Center Inc." tarafından "özel göçmen din görevlisi" statüsünde vize başvurusu yapıldığı ifade edildi.

DOSYADAKİ MEKTUPLAR

2000 sayfadan oluşan dosyada ABD’deki Rumi Forum’un Başkanı Ali Yurtsever’in yardımı ile Türkiye’de ve ABD’de Gülen’e yakın önemli isimlerden referans mektuplarına yer verildi. Yurtsever, mahkeme kararının ardından 17 Haziran 2008’de mahkemeye gönderdiği mektupta, geçen kasım ayında Washington’da Georgetown Üniversitesi’nde Gülen hareketi için bir konferans tertiplediklerini, Gülen ile yakın temasta olduğunu daha fazla bilgi için kendisiyle temasa geçilebileceğini belirtti.

40 KİTABI VAR

Mahkemeye sunulan belgelerde Fethullah Gülen’in, Vatikan’da Papa 2. John Paul ile görüştüğü, yüzlerce kitap ve gazete makalesinde kendisi hakkında bilgiler yer aldığı, ayrıca kendi kurduğu hareket hakkında dünyanın sayılı üniversitelerinde konferanslar verildiği, Gülen hareketinin ABD başta olmak üzere dünyada yüzlerce okul açtığı bildirildi. Gülen’in 40 kitap ve yaklaşık 100 makale yazdığı, "Gülen Hareketi"nin de kurucusu olduğu belirtildi.

FİNANSAL KAYNAKLAR

Savcılık kayıtlarında ise Gülen’in finansal kaynakları üzerine iddialara yer verildi. Burada Gülen hareketinin projelerinin arkasında Suudi Arabistan, İran, Türk Hükümeti ve hatta CIA’ nın da bulunduğu iddia edildi. Ankara’da yıllık gelirinin yüzde 10 ve yüzde 70 arasındaki payını Gülen hareketine bağışladığını itiraf eden işadamlarının olduğu, bu rakamların kişi başına yılda 20 bin ile 300 bin dolar arasında değiştiği ileri sürüldü. İstanbul’da yaşayan bir işadamının 4-5 milyon doları her yıl Gülen hareketine bağışladığı, Gülen okullarından mezun olan gençlerin de her yıl 2 bin ile 5 bin dolar arası bağış yaptıkları belirtildi.

Siyasi figür Savcı Gülen için şöyle dedi: "Dini ve siyasi bir figür, akademisyenlere para ödeyerek kendisi ve hareketi için yazı yazdırıp akademik prestij elde etmek istiyor." Gülen’in yazdığı kitaplara da atıfta bulunan savcı, "Gülen’in yazdığı kitapların hiçbiri eğitimle ya da eğitim modelleri ile ilgili değil, tamamı dini çalışmalar. Ayrıca geleneksel laik eğitim ile inançlara karşı hoşgörünün harmanlanmasıyla bir eğitim modeli yaratıldığı şeklindeki ifade de inandırıcı değil" dedi.

REFERANSLARI YETERLİ OLMADI

Fethullah Gülen’in Yeşil Kart başvurusu için mahkemeye sunulan destek mektupları arasında ilk sırada CIA’den analiz ve prodüksüyon direktörü olarak emekli olan George Fidas’ın yazdığı mektup yer alıyor. CIA’nın Balkanlar uzmanı Fidas, Washington Üniversitesi Uluslarası İlişkiler Bölümü’nde ders veriyor.

Yunan asıllı olan Fidas, ayrıca Joint Military Intelligence Council’de görevli. Referans mektubu yazanlardan eski CIA ajanı Graham Fuller, "Rand Corporation"da danışman. Mektup yazanlar arasında eski Başbakan Yıldırım Akbulut, AKP Kahramanmaraş Milletvekili, Meclis Milli Eğitim Komisyonu Başkanı ve eski Milli Eğitim Bakanı Mehmet Sağlam, ABD’nin eski Ankara büyükelçisi Morton Abramowitz de var. ABD’nin çeşitli üniversitelerinden teoloji profesörlerinin yanı sıra evanjelik ve katolik papazlarla TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Saraylı da Gülen için mektup yazmışlar.

LoNeLiNeSS 06-25-2008 16:06

Sağlığı yerinde olsa zaten sizin ülkenize çok da muhtaç değil.. Bunlar kendilerini ne sanıyorlar acaba. Bulunmaz hint kumaşı mı.

ak_yüz 06-25-2008 16:07

Alıntı:

LoNeLiNeSS Nickli Üyeden Alıntı
Sağlığı yerinde olsa zaten sizin ülkenize çok da muhtaç değil.. Bunlar kendilerini ne sanıyorlar acaba. Bulunmaz hint kumaşı mı.

1 doktor ordamı var :)

Beni Türk Hekimlerine Emanet Ediniz

Mustafa Kemal Atatürk

Berika 06-25-2008 16:13

Alıntı:

ak_yüz Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Mustafa Kemal Atatürk

tamam yakında gelecek inşaAllah

bu kadar üzülme :)

ak_yüz 06-25-2008 16:17

Alıntı:

.:Alamet-i_Farika:. Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Alıntı:

Mustafa Kemal Atatürk

Eyvallah yakın zaten seni emanet edeceğimiz hekim nasıl olsun ... :)

Türk olsun tabi :) Ben ne cocuklarımı abd de okuturm ne cocuklarımı abd ye tedaviye yollarım nede abd de gemicikler alırım

tayyipleyiz 06-25-2008 16:19

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Mustafa Kemal Atatürk

Türk olsun tabi :) Ben ne cocuklarımı abd de okuturm ne cocuklarımı abd ye tedaviye yollarım nede abd de gemicikler alırım

Senin sonun ABD gibi olmaz umarım. ;)

KırıkTesti 06-25-2008 16:20

Basit insanlar, basit bakar ve basit görürler. O nedenle bahanelerde basit olur. Bir kaç cümle dudaklarda " slogan " haline geliverir ve tekrarlar dururlar ... Bu basitlik de, bakmasını ve görmesini bilen insanların değer kazanmasına vesile olur.

Eksik olmasınlar ;)

maviinsan 06-25-2008 16:25

beni sadece türk hekimlerine emanet etmeyin.İşini iyi yapan hekimlere emanet edin :-*

tayyipleyiz 06-25-2008 16:27

Biz "bizi ısrmayan yılan bin yıl yaşasın" diyenlerden değiliz, gemiciklere takılacak kadar sığ bir zihin bana ne yapacığımı işkembesinden haykırmasın. Önce kayık ol ki; gemi olabilesin. Gemi ol ki; yelkenle rüzgar ile uğraşmayasın. Ne taraftan es "kahpe" rüzgar diyebilesin. Ufuk olabilmen için ufku bilmen gerek. Bilmem anlayabildin mi?

Haddini bilmedikçe had bildirmeye devam edeceklerdir. İmzanı alırlar boynuna asarlar haberin olsun. Burası CHP forum değil. Bizim tahammülümüz vardır amma sınırlarımız da vardır. Aşarsan hakettiğini görür, elveda dersin. ;)

tayyipleyiz 06-25-2008 16:36

Alıntı:

Alıntı:

Biz "bizi ısrmayan yılan bin yıl yaşasın" diyenlerden değiliz, gemiciklere takılacak kadar sığ bir zihin bana ne yapacığımı işkembesinden haykırmasın. Önce kayık ol ki; gemi olabilesin. Gemi ol ki; yelkenle rüzgar ile uğraşmayasın. Ne taraftan es "kahpe" rüzgar diyebilesin. Ufuk olabilmen için ufku bilmen gerek. Bilmem anlayabildin mi?

Haddini bilmedikçe had bildirmeye devam edeceklerdir. İmzanı alırlar boynuna asarlar haberin olsun. Burası CHP forum değil. Bizim tahammülümüz vardır amma sınırlarımız da vardır. Aşarsan hakettiğini görür, elveda dersin. ;)

adam gibi birsey yazda adam sansınlar cocuk gibi aglamaktan baska 1 sey yaptıgın yok böyle sacma sapan yazılarınada artık cevap vermeyecegim diger arkadaslarla devam ederiz inadına kendisine hakeret etmem icin ugrasan bir sahıssın sen

Gömlek büyük geldiyse üstüne giy. Senin ne olduğunu bildiğim için böyle yazıyorum. Ne ilksin ne de son olacaksın. :)

LoNeLiNeSS 06-25-2008 16:47

:) :) :)

tayyipleyiz 06-25-2008 16:51

Gereksiz olan, gereksiz bir yere gönderildi. Devam edebiliriz arkadaşlar. :)

Kırık_Çocuk 06-25-2008 16:59

E bunları atınca da Tadı tuzu kalmıyor :)

hipermuhafazakar 06-25-2008 17:11

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Mustafa Kemal Atatürk

sen önce büyük bir adam olda milyonların elinden tutan yön veren o zaman bakarız sana

Deniz.Feneri 06-25-2008 17:15

hakaret sınırlarını bilmeyenler aşanlar atılmalı. Karar hayırlı olur inşallah

tayyipleyiz 06-25-2008 17:19

Alıntı:

Kırık_Çocuk Nickli Üyeden Alıntı
E bunları atınca da Tadı tuzu kalmıyor :)

Çok çalıştım haketmesi için merak etme ... :D

Üç mevsim 06-25-2008 19:20

ABDliler ne yaparsa yapsın, Gülen Hoca işini bilir

islam 06-25-2008 19:22

yok ya demiyolar affa uğradı artık türkiyeye dönecek gelmek için kapı açıyolar... ama normal daha önce gelse idi yakalnırdı ama keşke delikanlı gii artık affa uğradı vatana dönüyoruz desler.

Berika 06-25-2008 19:25

Alıntı:

islam Nickli Üyeden Alıntı
yok ya demiyolar affa uğradı artık türkiyeye dönecek gelmek için kapı açıyolar... ama normal daha önce gelse idi yakalnırdı ama keşke delikanlı gii artık affa uğradı vatana dönüyoruz desler.

kapıyı kim açıyor?

LoNeLiNeSS 06-25-2008 19:29

Alıntı:

Daha önce gelme şansı varken gelmemişdir.. Nedeni ise af ile değil mahkeme ile aklanmakdır..

Hüdaverdi 06-25-2008 19:31

Alıntı:

ne abd bilim adamlarının ilaçlarını içerim,ne abd cipsi yerim,ne abd kolası içerim,ne abd dış macunu kullanırım,ne abd dizi-filmlerini izlerim,devamını ben getirdim sıra sende :)

Berika 06-25-2008 19:31

o artık yok :)

LoNeLiNeSS 06-25-2008 19:32

Alıntı:

Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

ne abd bilim adamlarının ilaçlarını içerim,ne abd cipsi yerim,ne abd kolası içerim,ne abd dış macunu kullanırım,ne abd dizi-filmlerini izlerim,devamını ben getirdim sıra sende :)

Güzel cevap Hüdaverdi Colayı içerler ondan sonra laf atarlar sonra çok konuşan olursa bu yanıt yeterli sanırım...

RDönmezs 06-26-2008 03:13

Gel hocam gel artık..

tayyipleyiz 06-26-2008 15:14

Alıntı:

Birazcık "delikanlı" olabilmek sana çok yakışacaktır. Bundan eminim ... :)

islam 06-26-2008 19:10

Alıntı:

Alıntı:

şüpen mi var kardeş...

tayyipleyiz 06-26-2008 19:21

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

şüpen mi var kardeş...

Kişinin işdir aynası, lafa bakılmaz derler ya ..."Kardeş" ... :)

Demokrat 06-26-2008 19:23

Birileri birsey kanitlamaya kalkisiyor anlasilan ama bence hic cürret bile etmesinler, gereken itinayla yapilir 8)

islam 06-26-2008 19:23

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

şüpen mi var kardeş...

işimimi gördünüz beni tanıyorsunuzda benimi haberim yok...yoksa sadece değim kullanayımı dediniz...

tayyipleyiz 06-26-2008 19:26

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

şüpen mi var kardeş...

işimimi gördünüz beni tanıyorsunuzda benimi haberim yok...yoksa sadece değim kullanayımı dediniz...

Yazdıkların buradaki "işin" oluveriyor. Buraya yazdığın için de beni bağlayıcı oluyor. Yoksa" işin" beni ilgilendirmez. Değim, değil; deyim kullanmak da betimleme oldu. Tevafuk dersek de izah noktası olur. Çıkış noktan "değim" olmasın, bence ... ;)

Demokrat 06-26-2008 19:26

Herkes haddini bilsin!... burasi kimsenin egosunu tatmin etme yeri degildir.. yüz kere banlanip, yine yüzsüz sekilde buraya gelenlerin amaci bellidir onun icin bir zahmet konulari provoke etmesinler!..
bundan sonraki gereksiz mesajlar silinecektir ;)

Kırık_Çocuk 06-26-2008 19:40

Kendisi Röportajında niye gelmediğini söylemiş..Onun üzerinden yapılanlarla bazı kimselerin hizmetleri sekteye uğrayacakmış..zarar görecekmiş..Ve ekliyor belki birgün geliriz gelip gelmediğimiz belli olmadan diyor..

islam 06-26-2008 19:42

Önecelikle banlanmak, yasaklanmak bu ülkenin her ferdinin alıştığı şeyler ... Ne büyük tevafuktur ki, Akp kapatılması gündemde ikien ve yeni oluşum hazırlığı altan başlamışken bu banlanma ve yüzsüzlük ifadesi çok manidar...Hak bildiğimi her platforrmda söylerim fakat beni hiç bir proveke amacım yok ,Bilhassa bu konu gibi hassa ve dini manevi bir konuda..... Ayrıca Fettullah Hoca'ya da her hangi bir kinim nefretim yok , olmaz ,olamaz... Hata başka bir tevafuk ise bugün elime aldığım kitap "Küçük Dünyam" ama olsun.. Bizi kim nasıl tanırsa tanısın ama şu bi kesin benim söylediğim bu güne Kadar ben hangi cemaatle bağlantılı kimselere sordu isem hoca hasta dediler şimdi ise Gelecek diyorlar.. benim kırgınlığım bu bizi enayimi gördüler diye bilirlerdi hoca ;Türkiyedeki baskılardan ve yasaklaradan uzak durmak istiyo...
Ama olsun lafımızda bu sözümüzde..Benim kendim için düşüncem ise kralda beenim sultanda benim bin kere ölsem yine gelirim..

tayyipleyiz 06-26-2008 19:45

Ya nickini değiştir kardeşim, ya da altında ezilebildiğin kadar ezil. O zaman belki sultan olabilirsin. :)

islam 06-26-2008 19:47

Alıntı:

Ya nickini değiştir kardeşim, ya da altında ezilebildiğin kadar ezil. O zaman belki sultan olabilirsin. :)

nicin nick mi? değiştirim :o

Kırık_Çocuk 06-26-2008 19:48

Laiklik karşıtı odak olabilir yada irticayı hortlatabilir :)

Demokrat 06-26-2008 19:49

Konuyu kisillestirme istersen burada kimse senin samiyetini ölcmüyor ancak eger sen milyonlarca insanin sevdigi bir sahsiyetin "delikanliligini" sorgularsan ona bir dur denilir!..
Fikirler beyan edilir, tartisilir ancak fikir ne zamanki hakarete varir, niyet okuyuculuga yönelir orada dur denilmelidir nasil ki ben cikip erbakan hoca da adam mi diye absürd bir cümle kursam sende hakli olarak buna karsilik vermeyecek misin?
Dönüp. dönmemesi tartisilir, konusulur ancak olayi ideolojilerimize kurban ederek yorumlamayalim yoksa samimi olmayiz ;)..
Iste sen neden banlandigini anlamiyorsun sen fikrini savunurken karsi fikirlere hakaret ettigin icin, saygisiz oldugun icin banlaniyorsun yoksa karsit fikirli oldugun icin degil yoksa ak partili herkes hocaefendiyi sevecek diye bir kaide yok ;)...
Sapla, samani ayiralim fikir belirtecegiz diye birbirimizin hassasiyetlerine hakaret edersek etki-tepki geregi cevap gecikmez ;)..

tayyipleyiz 06-26-2008 19:50

Alıntı:

Alıntı:

nicin nick mi? değiştirim :o

Sen nickini değiştir. Olurmu ? :)

islam 06-26-2008 19:52

niye İslam rahatsızmı eti ki.. neyi var.

islam 06-26-2008 19:54

ayrıca ben hoca ya ve ya cemaate bir şey demedim 2. mesajımda söyledğim gibi bana hoca hasata o yüzden gelmiyo demelerine kızdımam şimdi o kişiler gelecek diyo... hoş gelsin sefa gelsin oda allah için Hizmet eden biri...Ama benim sitemim yine söylüyorum bunları diyenlere...

All times are GMT +3. The time now is 04:20.