Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Tam 4 gün sonra darbe olacaktı! (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=34424)

KaRaYı-L-aN 07-03-2008 11:55

Tam 4 gün sonra darbe olacaktı!

Ergenekon operasyonunun altıncı dalgasında ele geçen belgelere göre; 4 gün sonra darbe planının devreye gireceği iddia edildi. İşte müthiş iddialar:

- Planda, Ergenekon örgütünün 7 Temmuz'da başlatmayı hedeflediği 4 aşamada yaratılacak kalkışmanın ayrıntıları yer alıyor

- Buna göre, 7 Temmuz pazartesi sabahı eşzamanlı olarak 40 kentte, izinsiz mitingler düzenlenecek. Böylece gerilim tırmandırılacaktı

- 30 tetikçi önemli isimlere suikastlar düzenleyecek, kaosu derinleştirmek için "Ekonomi batıyor" havası yaratılıp hükümet düşürülecekti

1- 40 ilde izinsiz miting yapılacak

Bir yıldan fazla süredir yürütülen Ergenekon operasyonu kapsamında önceki gün 5 ilde düzenlenen ve 5'i emekli asker 21 kişinin gözaltına alındığı "4 yıldızlı" operasyonla ilgili ortaya atılan bir iddia, gözleri yeniden darbe girişimlerine çevirdi.

İddiaya göre aramalarda ele geçirilen belgelerde, "yaz döneminde" darbe için kaos ortamı yaratma hazırlığını ortaya çıkarıldı. Gizli yapılanma, 7 Temmuz'da verecekleri startla, 40 ilde ADD aracılığıyla izinsiz mitingler düzenleyecek, buralarda polis ve halk karşı karşıya getirilerek, silahlı çatışma ortamları yaratılacaktı. Örgütteki gazeteciler yapacakları yayınlarla toplum üzerinde "buhran" ortamı yaratacak, sabıkalı "sahte Yeşil" Osman Gürbüz liderliğinde Jİ- TEM ve itirafçılardan kurulacak 30 kişilik özel ekip ise cinayetler işleyecekti. ATO Başkanı Sinan Aygün ülke ekonomisinin kötüye gittiği yönünde açıklamalar yapacak, hatta AKP'ye alternatif bir parti oluşumu sağlayacaktı.

START 7 TEMMUZ

Yaratılan bu kaos ortamında da "yaz darbesi" için düğmeye basılacaktı. 7 Temmuz günü 40 ayrı ilde Atatürkçü Düşünce Derneği'nin şubeleri aracılığıyla "Yargıya Sahip Çık" adıyla izinsiz mitingler düzenlenecekti. Böylelikle polis ve halk karşı karşıya getirilerek, arbede ile silahlı çatışma ortamları yaratılacak. Bu olaylar halk isyanına dönüştürülecekti.

2- 30 kişilik ekip provokasyon için topluluğa ateş edecekti

Emekli tuğgeneral Küçük'ün tutuklanmasının ardından polis, emekli orgeneral Şener Eruygur'u teknik takibe aldı. Eruygur'un halen görevde olan bir komutana söylediği, "Ya yenilgiyi kabul edeceğiz. Ya da gereğini kabul edip sonuna gideceğiz" sözleri takıldı. Takip genişletilince, yeni bir darbeye zemin için "kaos planı"yla karşılaşıldı. Cinayet ve gasp gibi çok sayıda suçtan sabıkası bulunan "sahte Yeşil" Osman Gürbüz liderliğinde, JİTEM ve itirafçılardan oluşan 30 kişilik özel bir ekip oluşturulacak. Silahlı grup, 7 Temmuz'da başlayacak gösterilerde topluluk üzerine ateş ederek provokasyon yapacak. Bu ekip, ünlü isimlere faili meçhul suikastlar da düzenleyecek.

3- 'Ekonomi kötüye gidiyor' anketleri

Orduevi'nde ele geçirilen planlara göre; Tercüman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ufuk Büyükçelebi ile Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın liderliğindeki medya oluşumu, yapacakları yayınlarla toplum üzerinde buhran ortamı yaratacak. Halen aranan yönetmen Halis Yavuz Işıklar ise örgütün politikasına uygun film, dizi ve klipler çekecek ve yine kendilerine yakın televizyon kanallarında yayınlayacak. Darbe hazırlığı yapanların bir başka planı da olayın ekonomik boyutuyla ilgiliydi. Buna göre, ATO Başkanı Sinan Aygün de darbe senaryosunda "aktif rol" aldı. Aygün, sık sık anketler düzenleyip, daha sonra "ülke ekonomisinin bittiği" yönünde açıklamalar yapacak. Ayrıca AKP'ye alternatif bir parti oluşumuna gidecek.

4- YAŞ'ı da ertelemek gündemde

7 Temmuz'da kanlı bir kaos için yapılan planların bir boyutu da askeri kanattaydı. Ağustos ayında yapılacak Yüksek Askeri Şura'nın tarihini de ertelemeyi amaçladılar. Ergenekon örgütü içerisinde "Ergun" olarak isimlendirilen gruba dahil olan darbe yanlısı emekli generaller, böylelikle TSK içerisinde "NATO'cular" olarak isimlendirilen grupta yer alan askerlerin YAŞ'ta rütbe almasını engellemeyi planladılar.

SON ADIM DARBE

7 Temmuz'da düğmesine basılacak "senaryo" ile kaos ortamı yaratılıp darbe için gerekli zemin oluşturulacaktı. Ardından da darbe için düğmeye basılacak ve bundan sonraki adım olarak AKP hükümeti iktidardan düşürülecekti.

meridyen 07-03-2008 14:06

yazık çok yazık.. güzel ülkemde hala darbeyle yatıp darbe rüyalarıyla uyanan insanlar var.

Nagihan 07-03-2008 16:42

Aygün, sık sık anketler düzenleyip, daha sonra "ülke ekonomisinin bittiği" yönünde açıklamalar yapacak. Ayrıca Ak Parti'ye alternatif bir parti oluşumuna gidecek.

Planlara bakın ya... :o >:( Emniyeti niye suçladıkları anlaşılıyor.. Allah yardımcımız olsun... (+)

EpiVaTeS 07-03-2008 16:43

"inanlara oyun kuranlara
ALLAH ın da bir oyunu vardır ve
o tuzak kuranların en hayırlısıdır"

düsünen_genc 07-03-2008 18:20

bu habere kaynak gosterebilirmisin ?

birde bu ergenekoncular cokmu aptalmıs? butun arkadasları yakalanmısken hala evlerinde burolarında belge saklıyolar :)

siz bu habere inanıyormusunuz?

Benim ortaklarım yakalancak ben belgeleri yok etmeyecegim?

tayyipleyiz 07-03-2008 18:22

Sen yakalanınca onu da düşünürsün. "Düşünen" kardeşim benim ... :)

LoNeLiNeSS 07-03-2008 18:29

Alıntı:

düsünen_genc Nickli Üyeden Alıntı

birde bu ergenekoncular cokmu aptalmıs? butun arkadasları yakalanmısken hala evlerinde burolarında belge saklıyolar :)

Kendine çok güvenen ahmakların sonları böyle olur işde..

Duygu'Seli~ 07-03-2008 18:33

:) Her zaman ki gibi cevabımı başlığa mahsuben veriyorum.. '' İşte o biraz SIKAR.. '' ;)

düsünen_genc 07-03-2008 19:28

Alıntı:

LoNeLiNeSS Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

kaynak nerde haberin daha yok

ayrıyeten bu insanlar daha mahkemeye cıkmadı suclulukları kanıtlanmadan siz suclu ilan ettiniz cok inanclı insanlarsınız eger bunlar iftira ise sizde gunaha girmiyormusunuz?

LoNeLiNeSS 07-03-2008 19:33

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

ayrıyeten bu insanlar daha mahkemeye cıkmadı suclulukları kanıtlanmadan siz suclu ilan ettiniz cok inanclı insanlarsınız eger bunlar iftira ise sizde gunaha girmiyormusunuz?

Ben senin yaptığının yoruma karşı yorumumu yapdım. Kendilerine çok güveniyorlardı yakalanamayacaklarını hiç bir kuvvetin kendilerine dokunamayacağını düşünmüşlerdi sonuçda bu kadar açık verdiler..

Suçluluğu kanıtlanana kadar herkez masumdur. Yalnız onların söylediği sözleri düşünüyorumda pekde suçsuz gibi görünmüyorlar .. Kimseye iftira attığımız yok..

düsünen_genc 07-03-2008 19:36

:) hangi sözü söylemisler

Tolon Paşamız tayyip e hain dedi diye icerde olmasın?

Turkiye tarihinde hic bir emelki general darbe yapamaz bastaki generaller izin vermez adam zaten emekli olmus isi bitmis

omu darbe yapacak

Deniz.Feneri 07-03-2008 19:36

günah münah demeyeceğim nasıl davranırlarsa ben de onlara öyle davranacağım >:(

düsünen_genc 07-03-2008 19:40

Alıntı:

gece_gezgini89 Nickli Üyeden Alıntı
günah münah demeyeceğim nasıl davranırlarsa ben de onlara öyle davranacağım >:(

hakimmisin yargıcmı Allahın izni ile pasalarımız ifadeleri alınıp serbest bırakılacak 2 gundur suclarının ne oldugunu bilmeden bekliyolar ki bu insanlar 50 sene bu vatana hizmet ettiler

LoNeLiNeSS 07-03-2008 19:40

Alıntı:

Turkiye tarihinde hic bir emelki general darbe yapamaz bastaki generaller izin vermez adam zaten emekli olmus isi bitmis

omu darbe yapacak

Darbeyi öven ben değildim heralde..
Darbe yapmak için çalışmalar yapanda ben değilim Şu Ayışığı Sarıkız darbesi kim tarafından planlanmışdı.. Kanıtlanmadı mı..
Senin gibileri hergün geliyor buraya aynı hikayeler istediğiniz olmadı Akparti davasında yargı ya bağımsızlık diyordunuz şu anda nedense tam tersini düşünmeye başladınız..

Boş bilgilerle burayı gelme boşuna cevabını alır geri dönersin..

Deniz.Feneri 07-03-2008 19:41

onlar bu milleti birbirine düşürmeye çalışıyorlar paşalarımız değil yanlış anlaşılmasın darbe yanlıları.
o kargaşayı yarattıklarında kendileri hiç zarar görmeyecekler mi

LoNeLiNeSS 07-03-2008 19:44

Kafasına postal yemeye alışmışsınız siz. İşinize gelince demokrasi işinize gelince postal .. Yazık siz hakkediyorsunuz da bu halk hakketmiyor ..

düsünen_genc 07-03-2008 19:44

Alıntı:

Alıntı:

omu darbe yapacak

Darbe yapmak için çalışmalar yapanda ben değilim Şu Ayışığı Sarıkız darbesi kim tarafından planlanmışdı.. Kanıtlanmadı mı..
Senin gibileri hergün geliyor buraya aynı hikayeler istediğiniz olmadı Akparti davasında yargı ya bağımsızlık diyordunuz şu anda nedense tam tersini düşünmeye başladınız..

kanıtlandımı ? nokta dergisi iddaa etti pasa benim degil dedi.

pasa kabullenmiyor sorusturma acılmasınada gerek olmadıgı acıklandı simdi pasa mahkemeye cıkıp suclumu bulundu?

kesilen ceza ne mahkemeler ne zaman olmus?

tabi sen kendi beyninde kendi kendine ceza kesmis olabilirsin

sendeki bilgi ölcerle ölc bakalım kendi puanınıda sonra konus 5dakikada insanları tanıma kabiliyetine ermissin

Duygu'Seli~ 07-03-2008 19:45

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Topluma mal olmuş kişilerin,yani milyonlarca insanın tanıdğı önemli kişilerin gözönünde yaptıkları şeylri konuşmak,eleştirmek iftira değildir..
Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Bir söz vardı hani iğneyle çuvaldız meselesi..Tam hatırımda değil siz iyi bilirsiniz o sözü.. ;) Peki tüm bunlar iftira diyelim.. Peki sizin yaptıklarınız ne oluyor..? Başbakanımız hakkında yaptığınız asılsız suçlama ve iftiralar ne oluyor..? Hükümetimiz hakkında,milletin seçtiği vekiller hakkında ortaya atılan asılsız suçlamalar ne oluyor..? Onlar sevapta bizimkiler günah mı oluyor..? :-\ Topluma mal olmuş,ünlü kişilerin,tanınan kişilerin alalen yaptıkları şeyleri konuşmak,eleştirmek iftira değildir.. Bunun tartışmasını isterseniz 5 gün sonra beraber yapalım ne dersiniz ..? Çünkü bu kısa süre içersinde o savunduğunuz,saygıdeğer(!) insanların niçin tutuklandıklarını yüce Türk hükümeti açıklayacak.. :) Perinçkek içinde yandaşları böyle köpürüp,çıngar çıkarmışlardı ama yaptığı REZİLLİKLER açıklandıktan sonra ne güzelde sustular.. ;) Perinçkek ve yandaşları için UTANÇ verici bir durum..Dileirm aynı durumu sizlerde yaşamazsınız.. :-* Allah'ın sopası yok..Bizim adaletmiz şaşar,onun ki şaşmaz..Rahat olun siz.. ;)

Duygu'Seli~ 07-03-2008 19:49

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

omu darbe yapacak

pasa kabullenmiyor sorusturma acılmasınada gerek olmadıgı acıklandı simdi pasa mahkemeye cıkıp suclumu bulundu?

sendeki bilgi ölcerle ölc bakalım kendi puanınıda sonra konus 5dakikada insanları tanıma kabiliyetine ermissin

Siz daha ayakta uyuyun kardeşim.. Benim sevgili köşe yazarım Şamil Tayyar var tanırmısınız...? Bence tanıyın.. :) Onların foyalarını nasıl ortaya çıkardığını..Geçmiş ve şu andaki bir çok paşanın red ettiği sonradanda gün yüzüne çıkan o aşağılık planların aslını duydunuz mu..? Gerçi siz işinize gelenleri duyarsınız.. Peki tüm bunları geçtik.. Varsayalım ki paşamıza iftira edildi..Peki paşa bu kadar gurursuz mu ki bu iftira(!) ları sadece red etmekle kalıp dava açmadı..? Niçin kendisini tekzip kararlarıyla AKlamadı..? ;) Sen daha uç kardeşim..Allah sanada gösterecek sopasını merak etme.. Bir vuracak.. PUFFFF... :-X birde bakmışsın paşalarla fasıl yapıyorsunuz.. ;D Allah'ım ya ne kadar keyifli bir durum.. İyiki varsınız sevgili provakatörler.. Sizi seviyorum.. :-X

LoNeLiNeSS 07-03-2008 19:50

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

omu darbe yapacak

Ne kadar savunursan savun ne kadar umutla beklersen bekle sonları imralı o kadar.. Bunun gibileri TSK nın ismini yıpratıyor..

Eğerki Nokta dergisinin yapdıkları yalan olsa idi bugün nokta dergisi yetkilileri içeride olurdu.. Onlar aklandı ama dokunulamayana dokunuldu artık bundan sonrasına bakalım.. Biz inanıyoruz Türkiye pisliklerden kurtulacak Siz diyorsunuz biz yarı demokrasi ile yaşamaya alışdık..

Sen alışmışsın sen meraklısın postal yemeye ama bu halka bunları yapmaya kimsenin hakkı yok..

düsünen_genc 07-03-2008 19:51

http://img.blogcu.com/uploads/bozkurt60_1001897qb.jpg

Neden adalet bakanınız senelerdir bu kisiler icin kolunu kıpırdatmadı? Neden ic isleri bakanı osman baydemir denen adamın mahkemeye verilmesini engelledi? adama sormazlarmı nerde bu adaletiniz? bunlar terorist degilmi diye?

http://www.bingolonline.com/resimhaberi/14069.jpg

zana yı neden 5 sene hapsiligi kala özel afla cıkardınız?

LoNeLiNeSS 07-03-2008 19:52

Sıkıştı yine saçmalamaya başladı başka konu varmı bak ekonomiyide getir bekliyoruz.. :D :D :D

ümitli_bekleyis 07-03-2008 19:53

Arkadaşın düşünmüş hali bu mu ? 8)

düsünen_genc 07-03-2008 19:53

önce siyasiler dokunulmazlıklarını kaldırsınlar basta basbakan ve cumhurbaskanı yargılansınlar temizlensinlerde sonra da örnek alıp herkes yargılansın 7 senedir muhalefet bas bas bagırıyor dokunulmazlıklar icin ama kaldırmıyorsunuz

neyseki kapanınca kalkacak dokunulmazlıklar o zaman gorecez kayıp trilyonu gemicikleri

Hüdaverdi 07-03-2008 19:53

Ne bir kimseye iftira atılıyor nede yargısız infaz gerçekleştiriliyor.İfadeler alınmayıp direk hücreye tıkılsalardı söylediklerin doğru olabilirdi :-*

doğu perinçek'in suçu kanıtlandı içeri atıldı,biz bu kişiye terörist damgasını vurabiliriz,ama çıkıp suan yargılananlar hakkında hiç bir şey demeyiz,foruma yeni gelmişsin ve paçandaki çamuru atmak için iftirada bulunuyorsun.Çelişmeyin kendinizle :-*

Polis ve savcılar 'haydi basalım belki bunlarda teröristtir' diye baskın yapmıyorlar.Ellerinde bazı belgeler var,araştırıp bir sonuca varmaya çalışıyorlar.Tiyatro izler gibi olaylara bakmayın,bunun bilmediğimiz sahne arkasıda var,ne oluyor ne bitiyor hiç kimse bilemez.Türkiyedeki Hizbullah terör örgütü nasıl çökertildi ? Bu insanlar villarındaki cesetlerin bulunacağını bilmicek kadar aptal mıydı ? Herşey görüldüğü kadar basit değil. :-*

Bizi 'iftiracısınız,günah işliyorsunuz' diye bizi suçlayan 'pkklısınız' diye iftira atmaya çalışıyor :D
Kandil bugün,dua edelima rkadaşımız için :)

LoNeLiNeSS 07-03-2008 19:54

Alıntı:

ümitli_bekleyis Nickli Üyeden Alıntı

Düşünecek kadar da gelişmiş olduğunu düşünmüyorum.. :D :D :D :D

Duygu'Seli~ 07-03-2008 19:54

Alıntı:

http://img.blogcu.com/uploads/bozkurt60_1001897qb.jpg

Neden adalet bakanınız senelerdir bu kisiler icin kolunu kıpırdatmadı? Neden ic isleri bakanı osman baydemir denen adamın mahkemeye verilmesini engelledi? adama sormazlarmı nerde bu adaletiniz? bunlar terorist degilmi diye?

http://www.bingolonline.com/resimhaberi/14069.jpg

zana yı neden 5 sene hapsiligi kala özel afla cıkardınız?

Baydemir bizim hükümetimiz döneminden biri değil ki birkere ki kaç defa hakkında soruşturma açıldı.. ;) Hadi bana Zanayı bu hükümetin özel afla serbest bıraktırdığını kanıtla bende tüm artılarımı sana vermezsem ADİYİM.. :) Klavye kahramanlığı yapıp sallama delikanlı.. :) Adam gibi kanıt göster..

Necip Fazıl 07-03-2008 19:54

Alıntı:

adı üstünde 8)

düsünen_genc 07-03-2008 19:55

Alıntı:

Sıkıştı yine saçmalamaya başladı başka konu varmı bak ekonomiyide getir bekliyoruz.. :D :D :D

konu teror orgutu uyeleri degilmi?

Bu osman ile zana da teror orgutunu ovup desteklemiyormu bende soruyorum sizlere terore karsı hassasdıysanız 7 senedir neden bu pkk lılar icin 1 sey yapmadınız

Anlama kıtlıgı olustu sanırım sende

ümitli_bekleyis 07-03-2008 19:55

Duygu büyük konuştun kız :D Demek artılarını vereceksin .Arkadaş bunun önemmini kavrayacak olgunlukta ve bilgide değil ama .. ;)

Duygu'Seli~ 07-03-2008 19:56

Alıntı:

önce siyasiler dokunulmazlıklarını kaldırsınlar basta basbakan ve cumhurbaskanı yargılansınlar temizlensinlerde sonra da örnek alıp herkes yargılansın 7 senedir muhalefet bas bas bagırıyor dokunulmazlıklar icin ama kaldırmıyorsunuz

neyseki kapanınca kalkacak dokunulmazlıklar o zaman gorecez kayıp trilyonu gemicikleri

Haklısın..Zaten Muhalefetin çıkması için çabaladığı(!) başka bir şey yok ki..? Halkın yararına olacak hangi yasaya kaldırdı o Mübarek(!) öpülesice ellerini.. :)

Duygu'Seli~ 07-03-2008 19:58

Alıntı:

Duygu büyük konuştun kız :D Demek artılarını vereceksin .Arkadaş bunun önemmini kavrayacak olgunlukta ve bilgide değil ama .. ;)

??? Kanıtlasın bakalım..Ak Parti hükümeti'inin Zana adlı gereksizi ÖZEL AF ile serbest bıraktığını..Vermeyen Adi olsun.. :) Göçtü gitti ama ..Fasıl yapmaya mı gitti acaba..? :o :D

düsünen_genc 07-03-2008 19:58

Ankara 1 No'lu DGM, kapatılan DEP'in eski Diyarbakır milletvekilleri Dicle ve Zana, eski Şırnak milletvekilleri Doğan ve Sadak'ı, PKK'nın liderlerinden aldığı emir ve talimat doğrultusunda ülke içinde ve dışında yoğun bölücü faaliyetlerde bulundukları gerekçesiyle, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) ''yasadışı örgüt üyeliği'' fiilini düzenleyen 168-2 ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun ''ceza artırımını'' öngören 5. maddesi uyarınca, 15'er yıl ağır hapis cezasına mahkum etmişti.

AB'ye uyum yasaları çerçevesinde, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararlarının yeniden yargılanma nedeni sayılması yönünde düzenleme yapılması dolayısıyla, DEP'lilerin yeniden yargılanmalarına başlanmıştı.

LoNeLiNeSS 07-03-2008 20:00

Alıntı:

Alıntı:

konu teror orgutu uyeleri degilmi?

Bu osman ile zana da teror orgutunu ovup desteklemiyormu bende soruyorum sizlere terore karsı hassasdıysanız 7 senedir neden bu pkk lılar icin 1 sey yapmadınız

Anlama kıtlıgı olustu sanırım sende

Sana bu konuda cevap verirsem heralde bayağı bir gereksiz tartışma olur geriye doğru gider dururuz.. Onun için konumuz Ergenekon konuşacaksan düşünen postalcımısın nesin onu konuş.. Sıkışınca başka konuları taşıma git başka başlıkda orda tartış...

Duygu'Seli~ 07-03-2008 20:00

Alıntı:

Ankara 1 No'lu DGM, kapatılan DEP'in eski Diyarbakır milletvekilleri Dicle ve Zana, eski Şırnak milletvekilleri Doğan ve Sadak'ı, PKK'nın liderlerinden aldığı emir ve talimat doğrultusunda ülke içinde ve dışında yoğun bölücü faaliyetlerde bulundukları gerekçesiyle, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) ''yasadışı örgüt üyeliği'' fiilini düzenleyen 168-2 ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun ''ceza artırımını'' öngören 5. maddesi uyarınca, 15'er yıl ağır hapis cezasına mahkum etmişti.

AB'ye uyum yasaları çerçevesinde, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararlarının yeniden yargılanma nedeni sayılması yönünde düzenleme yapılması dolayısıyla, DEP'lilerin yeniden yargılanmalarına başlanmıştı.

Evet peki ya sonra..? Devamını kalbim çarparak bekliyorum.. :o

düsünen_genc 07-03-2008 20:01

DEP'li milletvekilleri tahliye edildi...

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, kapatılan DEP'in 4 eski milletvekili Leyla Zana, Hatip Dicle, Orhan Doğan ve Selim Sadak hakkındaki infazı durdurarak, tahliyelerine karar verdi.
Cezaevindeki işlemlerin tamamlanmasından sonra Leyla Zana, Hatip Dicle, Orhan Doğan ve Selim Sadak, Ankara Merkez Kapalı Ceza ve Tutukevi'nden saat 18.13'te salıverildi ve 10 yıl sonra özgürlüklerine kavuştu.
Cezaevi önündekilerin arasından güçlükle kendilerini bekleyen otomobile binen kapatılan DEP'in eski milletvekillerini, cezaevi kapısında DEHAP Genel Başkanı Tuncay Bakırhan çiçeklerle karşıladı.
Bu sırada cezaevi önünde bekleyenler, Kürtçe ve Türkçe çeşitli sloganlar attılar.
İzdiham nedeniyle cezaevinden çıkışta Leyla Zana'nın bir ara yere düştüğü görüldü.
Selim Sadak, kendisine mikrofon uzatan gazetecilere, ''kalıcı barış için, Türkiye'yi güzelleştirmek için, çağdaş medeniyet seviyesine çıkarmak için var güçleriyle çalışacaklarını'' söyledi.
Alınan bilgiye göre, Yargıtay 9. Ceza Dairesi, kapatılan DEP'in 4 eski milletvekilinin avukatı Yusuf Alataş'ın, müvekkillerinin tahliye edilmelerine ilişkin dilekçesini bugün karara bağladı.
Daire, başvuru üzerine, sürpriz bir kararla, hükümlülerin, tutuklu kaldığı süreyi de dikkate alarak, infazı durdurdu ve başka bir suçtan tutuklu veya hükümlü değillerse tahliyelerine karar verdi.
Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin kararı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.
Başsavcılık, kararı, gereğini yerine getirmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.
Ankara 1 No'lu DGM, 4 eski DEP'li milletvekili hakkında 1994'te verdiği 15'er yıl ağır hapis cezasına ilişkin kararı, yeniden yargılama sonucunda tasdik etmişti.
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı da bu kararın usulden bozulmasını talep etmişti.
Temyiz incelemesini yapacak olan Yargıtay 9. Ceza Dairesi, temyiz duruşması günü olarak 8 Temmuz 2004 tarihini belirlemişti.
DEP'li milletvekillerinin cezaevinde bulunması, Türkiye ile Avrupa Birliği ilişkileri arasında bugüne dek çözülemeyen en önemli sorun olarak gösteriliyordu.
Hukukçular yargılamanın tutuksuz olarak devam edeceğini belirtiyorlar.
4 milletvekilinin infazı 2005'in Mart ayından itibaren doluyordu.

LoNeLiNeSS 07-03-2008 20:03

Bu eklediğin yazılara göre Hükümet yargıtaya müdahale mi etti. Onları zorladı.. Kararı bize dava açan Yargıtay vermedi de Hükümet mi verdi..

Düşünemeyen Postalcı..

düsünen_genc 07-03-2008 20:03

http://www.milliyet.com.tr/2004/06/09/

kaynak bulmak zaman alıyor fasılda falan degilim 4 sene evvelki olay bu ab yetkililerinin baskısı sonucu serbest bırakıldı zana daha 5 sene hapis yatması gerekiyordu

Duygu'Seli~ 07-03-2008 20:04

Alıntı:

DEP'li milletvekilleri tahliye edildi...

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, kapatılan DEP'in 4 eski milletvekili Leyla Zana, Hatip Dicle, Orhan Doğan ve Selim Sadak hakkındaki infazı durdurarak, tahliyelerine karar verdi.
Cezaevindeki işlemlerin tamamlanmasından sonra Leyla Zana, Hatip Dicle, Orhan Doğan ve Selim Sadak, Ankara Merkez Kapalı Ceza ve Tutukevi'nden saat 18.13'te salıverildi ve 10 yıl sonra özgürlüklerine kavuştu.
Cezaevi önündekilerin arasından güçlükle kendilerini bekleyen otomobile binen kapatılan DEP'in eski milletvekillerini, cezaevi kapısında DEHAP Genel Başkanı Tuncay Bakırhan çiçeklerle karşıladı.
Bu sırada cezaevi önünde bekleyenler, Kürtçe ve Türkçe çeşitli sloganlar attılar.
İzdiham nedeniyle cezaevinden çıkışta Leyla Zana'nın bir ara yere düştüğü görüldü.
Selim Sadak, kendisine mikrofon uzatan gazetecilere, ''kalıcı barış için, Türkiye'yi güzelleştirmek için, çağdaş medeniyet seviyesine çıkarmak için var güçleriyle çalışacaklarını'' söyledi.
Alınan bilgiye göre, Yargıtay 9. Ceza Dairesi, kapatılan DEP'in 4 eski milletvekilinin avukatı Yusuf Alataş'ın, müvekkillerinin tahliye edilmelerine ilişkin dilekçesini bugün karara bağladı.
Daire, başvuru üzerine, sürpriz bir kararla, hükümlülerin, tutuklu kaldığı süreyi de dikkate alarak, infazı durdurdu ve başka bir suçtan tutuklu veya hükümlü değillerse tahliyelerine karar verdi.
Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin kararı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.
Başsavcılık, kararı, gereğini yerine getirmek üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.
Ankara 1 No'lu DGM, 4 eski DEP'li milletvekili hakkında 1994'te verdiği 15'er yıl ağır hapis cezasına ilişkin kararı, yeniden yargılama sonucunda tasdik etmişti.
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı da bu kararın usulden bozulmasını talep etmişti.
Temyiz incelemesini yapacak olan Yargıtay 9. Ceza Dairesi, temyiz duruşması günü olarak 8 Temmuz 2004 tarihini belirlemişti.
DEP'li milletvekillerinin cezaevinde bulunması, Türkiye ile Avrupa Birliği ilişkileri arasında bugüne dek çözülemeyen en önemli sorun olarak gösteriliyordu.
Hukukçular yargılamanın tutuksuz olarak devam edeceğini belirtiyorlar.
4 milletvekilinin infazı 2005'in Mart ayından itibaren doluyordu.

Hopp..Dur bakayım tükürdüğünü yalama.. Sen ne dedin..? Bunları bizde biliyoruz.. '' Özel Af '' ile serbest bırakıldı dedin..!! Adamsan kanıtla özel af ile serbest bırakıldıklarını..Buraya mahkeme kararları falan getirip yapıştırma..Ki bunların bile kaynakları yok..Bak senin için artılardan geçtim..Kanıtla özel af nasıl olmuş..Benim niye haberim yok..Hükümet bana sormadan özel af yapmıyorda ŞAŞURDUMmm.. :o :P Klavye kahramanı by gerçek.. 8)

Necip Fazıl 07-03-2008 20:04

kaynağa bak seennnn :D ;D :D ;D :D ;D :D ;D :D ;D :D ;D ;) :D :D :D :D :D

All times are GMT +3. The time now is 03:51.