Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Milli iradeden Samsun'da dev miting (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=34760)

Berika 07-05-2008 20:14

Milli iradeden Samsun'da dev miting

KAYIT YOK, ŞART YOK EGEMENLİK MİLLETİN!

Samsun'da Ortak Akı Hareketi tarafından ''Milli Egemenlik'' mitingi düzenleniyor.

Mitingde konuşma yapan HAK-İŞ Başkanı Saim Uslu'nun konuşmasından satır başları.

- Ergenekon, el bombası davasıdır, belgeleri ortaya çıkmış bir cunta günlüğü, bir darbe girişimi davasıdır.

http://resim.samanyoluhaber.com/resi...08_miting2.jpg
- Kapatma davası, velevler üzerinden açılmış bir niyet okuma davasıdır.

http://resim.samanyoluhaber.com/resi...08_miting3.jpg
- Ergenekon davası bombalar ve cesetler üzerine bir açılmış davadır. Kapatma davası kelimeler ve niyetler üzerine açılmış bir davadır.
http://resim.samanyoluhaber.com/resi...08_miting1.jpg

- Niyetle cesedi aynı kefede taratanla büyük bir yanılgı içindedir.

- Bunların asıl derdi milletin iradesini yok saymaktır.

- Darbeli demokrasilere müsade etmeyeceğiz millette müsade etmeyecektir.

- Milletimiz özlemi, hakkın hak sahiplerine verildiği bir sistemmin tecelli ettiği bir demokratik sistemdir.

- Bu yeni anayasa sivil olmalıdır, katılımcı olmalıdır, özgürlükçü olmalıdır...

- Bir kez daha haykırıyoruz, Daha çok demokrasi isityoruz. Daha çok refah istiyoruz. Özgürlüklerin genişlemesini istiyoruz. Kızlarımızın, kapılarından çevrilmediği üniversite istiyoruz. Bağımsız bir yargı istiyoruz.

- Yaşasın birliğimiz yaşasın dayanışmamız

- Ümitsiz değilsiniz, Ümit sizsiniz...

http://resim.samanyoluhaber.com//hab...8/5/107854.jpg

[img][/img]

LoNeLiNeSS 07-05-2008 20:21

Tebrikler Samsun.. Medya nerde medya cumhuriyet mitinglerinde bangır bangır yayın yapan medya nerdesiniz..

cartman 07-05-2008 20:38

ERkenekon diye bir pankart olcaktı :)

Deniz.Feneri 07-05-2008 20:43

Sesim kısıldı

dur de dur de
darbelere dur de diyerek bağırmaktan ıslık çalmaktan. Bu muhteşem kalabalığa alışkın samsun. Açılan büyyük bayrağın önünde ergenkoncuların kulaklarının tıkanması için basbas bağırdım arkadaslarımla. Darbecilere halk cezasını verecektir. 1960-70 li yılların halkı yok artık. Darbeye izin verilmeyecek. Ya bu düzen böyle gidecek ya da çarşı karışacak hemşerim.

http://img530.imageshack.us/img530/200/miting1ke1.jpg

http://img151.imageshack.us/img151/2906/miting2mj9.jpg

http://img376.imageshack.us/img376/7...miting1sq2.jpg

Demokrat 07-05-2008 20:52

geze gezgini bagir bakayim cidden kisildimi öyleyse bir arti daha vereyim :)

Deniz.Feneri 07-05-2008 20:56

Kayıt Yok
Şart Yok
Egemenlik milletin

duyuyor musun abi bak cidden kısıldı ancak görebilirsin sesim kısılmasıyla birlikte sıcağın etkisiyle ter su içinde kaldım. Bayrakları salladım kollarım koptu çünkü hepsi milletimiz içindi halkımız içindi. Teşekkür ederim abi. Samsun alışık bu tür kalabalıklara tüm karadeniz de gelmiş zaten komşu illler felan. Karadeniz ve Samsun Egemenliğin Kalesidir. :-*

Demokrat 07-05-2008 20:57

hadi verdim, verdim iyisin :)

Deniz.Feneri 07-05-2008 20:58

:) herşey memleket için

Berika 07-05-2008 20:59

garip bir huzur hissediyorsun değil mi :)

Hüdaverdi 07-05-2008 21:12

Helal olsun Samsun'lulara :-*
keşke video çekseydiniz :-*

Deniz.Feneri 07-05-2008 21:47

yaramı deşmeyin lütfen makinemi evde uınuttum

karışık bir duygu içerisindeyim

Supraliminal 07-05-2008 21:50

Bu Mitingi KArtel Medyası Gösterdimi Haberlerde İzlemedimde Sölerseniz Sevinirim.Göstermemiştir Büyük ihtimalle çünkğ Miting Demokrasi Mitinigi Darbeye Hayır Mitingi Nasıl göstersinler.

Hüdaverdi 07-05-2008 21:51

Alıntı:

gece_gezgini89 Nickli Üyeden Alıntı
yaramı deşmeyin lütfen makinemi evde uınuttum

karışık bir duygu içerisindeyim

Yakın bir ilde gerçekleşirse gider çekersin inşaAllah :-*
Genç sivillerinkine katılamadım ama İstanbul'da bir daha olursa katılıp bol bol çekme şansım olur umarım :-*

Deniz.Feneri 07-05-2008 21:54

TRT - ATV Samanyolu - Ülke TV gibi kanallarda rast geldim onlar gösterdiler.

Deniz.Feneri 07-05-2008 21:55

Yakın bir ilde gerçekleşirse gider çekersin inşaAllah :-* Hüdaverdi kardeş Samsun daki kalabalık diğer komşu yada yakın illerde olmaz. Samsun normalden fazla kalabalık oluyor bu tür mitinglerde

Supraliminal 07-05-2008 21:59

Alıntı:

gece_gezgini89 Nickli Üyeden Alıntı
TRT - ATV Samanyolu - Ülke TV gibi kanallarda rast geldim onlar gösterdiler.

Teşekkür ederim hiç şaşırmadım zaten gösterenlere o kanalla demokrasiyi savunan kanallardır tebrik ediyorum.

Deniz.Feneri 07-05-2008 22:01

Ben de tebrik ediyorum darbe karşıtları belli oluyor canlı yayın sanırım yerel televizyonda yapıldı

Hüdaverdi 07-05-2008 22:02

O zaman Samsun'a kalemiz diyebiliriz :-*

Deniz.Feneri 07-05-2008 22:06

Hocam ben onu foruma ilk adım attığım günlerde zaten söylemiştim yine söylüyorum Samsun AK Parti'nin kalesidir. 22 Temmuz gecesi cumhuriyet meydanında yapılan eğlencede bayrak koşturanlardan biri bendim. % 57 oy kolay değil. yarıdan fazlası Türkiye genelinin verdiğinden % 10 daha fazla. :)

AK Parti'nin Samsun daki kalesinin komutanlarından biriyim vesselam :D

Deniz.Feneri 07-05-2008 23:04

Anadolu ayakta; Milli irade'den Samsun ve Konya'da dev 'Demokrasi' yürüyüşü
Ortak Akıl Hareketi etrafında toplanan 300'den fazla sivil toplum örgütü, darbelere karşı başlattığı miting serisinin ikincisini Samsun'da gerçekleştirdi.

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Salim Uslu, "Türkiye'de niyetle cesedi aynı kefeye koyan vicdanın, halkın vicdanı olamaz." dedi.

Samsun'da Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı, Hak-İş, Memur-Sen, MÜSİAD, Mazlum-Der ve Genç Siviller'in öncülük ettiği mitinge on binlerce vatandaş katıldı.

Ellerinde Türk bayrakları ile Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan on binler, 'Darbeye Hayır' derken, 'daha demokratik bir Türkiye' istediklerini dile getirdi.

"Darbelere dur de! Darbeye hayır." şeklinde slogan atan katılımcılar, 'Ortak akılla çıktık yola demokrasi yolunda vermeyeceğiz mola', 'Egemenlik ne yargının ne de darbelerindir, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Hemen şimdi kesintisiz adalet. Sivil Anayasa hemen şimdi. Milli İrade Engellenemez. Aydınlık yarınlar bizim olacak. Ne tanklarnı sesi, ne cübbelerin gölgesi, tek çare demokrasi.' yazılı pankartlar taşıdı.

Mitinginde konuşan Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Salim Uslu, Türkiye'nin gerilimle bir yere getirilemeyeceğini, yağmura göre tarla olan, rüzgara göre pozisyon alanlar olduğunu ve bunlara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'de son günlerde yaşanan olaylardan ciddi ders çıkartılması gerektiğini ve yaşanan süreçte Ergenekon olayının içeriğine girilmediğini belirten Uslu, "Mücadeleyi mugalataya çevirerek, parti kapatmayla Erginekon'u eşleştirmeye, aynı kefeye koymaya çalışıyorlar. Oysa parti kapatma davası tenelinde, gazete küpürlerinden oluşmuş, bir fikir ve ifade özgürlüğü davasıdır. Bir velev ki davasıdır. Faraziyeler ve vehimler davasıdır. Ergenekon davas ise bir el bombası davasıdır. Hakikiliği tescil edilmiş bir cunta günlüğü davasıdır. Cinayet davasıdır. Silahlı örgüt davasıdır." dedi.

Uslu, "Pratik vicdanı totaliter işleyenler, belirsiz bir ihtimalle, kanlak içinde yerde yatan bir gerçeği ayna kefeye koyabiliyorlar, bir kelimeyle bir el bombasını aynı terazide tartabiliyorlar. Ergenekon davası, bombalar ve cesetler üzürenden, parti kapatma davası niyetler ürezinden yürüyor. Niyetle cesedi aynı fekeye koyan vicdan, halkın vicdanı değildir. Yasa ve yargı ne karar verirse versin, halk adaletli hükmünü vermiştir. Niyetle cesedi bundan böyle aynı terazide tartamayacaklar. Sakin ve itidalle yeni bir Anayasa yapılmasını bekleyecektir." diye konuştu.

Aylardır süren huzursuzluk, darbe günlükleri, bombalar, cesetler, parti dergi ve sendika kapatmaları karşısında neden aynı duyarlılığı göstermediklerini soran Uslu, şöyle konuştu: "Cumhuriyet mitinglerini canlı yayınlarla tüm ülkenin gözüne sokmaya çalışanlar, Malatya'daki 100 bin kişinin vicdanı ile ilgilenmediler. Biliyorum ki Samsun'daki 100 binleri de haber değeri olarak görmeyecekler. Malatya mitinginde sesimizi doymayanlar, 'Demokrakiye saygı ve Yeni Anayasa talebimizi dikkate almayanlar şimdi büyük bir gayretkeşlik içindeler. Amacımıza ilişkin farklı senaryolar kuruyorlar, bizi bir oyunun parçası haline getirmek istiyorlar. Bu spekülatif yorumları yapanlara sesleniyorum: "Bu toplum, 1960'ların, 1970'lerin toplumu değildir. Mitingler, toplumsal dinamiklerin demokratif refleksidir."

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise "Hakimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir" sözüne kayıt ve şart düşen bürokratik oligarşiye son verilmesi gerektiğini söyledi.

Gündoğdu, "Milli iradeye yönelik sergilenen tavırları hayretle izliyoruz. Fildişi kulelerine çekilmiş toplum mühendisleri bu gidişata seyirci kalacağımızı zannetmesin, hayallere kapılmasın. Siz toplum mühendisleri hangi planı yaparsanız yapın, planlarınız milli iradeye çarparak geri dönecektir. Bu millet defolu demokrasi değil, tam demokrasi istiyor. Milletin değrelerinden bihaber toplum mühendislerine bu meydandan sesleniyoruz: 'Ne kadar hesap ederseniz edin, bölün, toplayın, çarpın, çıkartın, ama şunu bilin ki hiçbir şey elde edemeceksiniz. Çünkü milletimiz demokrasi ve iradesine sahip çıkmaktadır.' İmtiyazlı kurum, kurul veya zümre hakimiyetinden ziyade haklı olannı güçlü olduğu yapı temin edilmelidir." diye konuştu.

Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda 14 ilden 10 binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen 'Ortak Akıl Haraketi' mitingi, hiçbir olumsuzluk yaşanmadan sona erdi.

RDönmezs 07-06-2008 01:41

Kalabalık güzel..

anatolia 07-06-2008 01:42

babamda katıldı biraz önce geldi

Deniz.Feneri 07-06-2008 10:38

baban nereden katıldı yoksa samsundan mı? :)

Üç mevsim 07-06-2008 18:27

Dur de Dur de Darbelere Dur de (Samsun)

Trabzon olarak biz de oradaydık. En az 75 otobüs vardık. Bizim organizasyonda Memur-Sen etikiliydi, parti de organizasyondaydı. Yolculuğumuz biraz zoırlu geçti. otobüste takometre varmış, 80'le gidiyorduk. 6 saat gidiş 6 saat geliş 12 saat boyunca yollardaydık.Normalde 3-4 saat tutuyor Trabzon-Samsun.. Ben de + artı istiyorum. ;D

Müsiad'ın da destek verdiği mitingde
Hak İş Başkanı Salim Uslu
Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu
Mazlum-Der Genel Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu
Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Başkanı Necati Ceylan
Genç Siviller adına Pınar isimli bir konuşmacı ve
Ortak Akıl Hareketi Genel Koordinatörü Ayhan Ogan
kürsüye çıktılar.

Resimlerde çok güzel görünüyor ama katılım hoşuma gitmedi gezgin.. Meydan dolmadı bile, bakmayın siz resimlere, hayal kırıklığına uğradım, laikçiler kadar olamadık... Gezgin ilk defa gördüğüm o meydan hınca hınç dolmalıydı ve etraf da dolmalıydı. Bu mu koskoca Karadeniz?.. sadece Samsun o meydanı doldurmalıydı. Bizim ekipten biri orda akrabalarına uğradı. Adama demişler "ne işin var solcuların mitinginde" (hep laikçiler miting yapıyor ya)... Bu çok üzücü, bu bizim noksanlığımız.

Mitingde, Asker Türküsü olarak bilinen "Ay Akşamdan Işıktır" için de ilginç bir uyarlama yapıldı
"Ay akşamdan ışıktır / Yaylalar yaylalar / Söz daima halkındır / Dilo dilo yaylalar / Halk sözünü sağlam tut / Yaylalar yaylalar / Sanma bu halk unutur / Dilo dilo yaylalar."

Ortak Akıl çok yeni bir oluşum, zamanla daha iyi tanınacaktır.

Necip Fazıl 07-06-2008 18:30

rize'den de arabalar kalkmış sabah 8:00 de ben uyanamadım o saatte :-[ ::)

All times are GMT +3. The time now is 22:07.