Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Kişisel Gelişim (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=182)
-   -   Titrek Kalemim... Kalemin değil, yüreğin titreyişi... (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=35590)

yolcu44 07-12-2008 00:25

Titrek Kalemim... Kalemin değil, yüreğin titreyişi...

Hep hicretini bekler durur, çünkü buruk bir hicranın sürgünüdür insan.

Sürgün hükmü giymiş yüreğin iç çekişleri bir gün bilgilerin dilinde söz olur.

O söz titreyen bir sese döner.

İşte o ses yüreğimin sesidir !

{Alıntı}

İlk mesajıma bu anlamlı söz ile başlamak istedim :)

Bu konu benim düşüncelerimi, tespitlerimi ve titrek kalemimden bir kaç satırı paylaştığım konu olsun.

Kadim Sevgiler...

yolcu44 07-12-2008 00:40

Titrek Kalemim... {DolunAy Kadim}

Bir başkaydı İstanbul, bambaşkaydı cilvesi,

Türkçesi bozuldu, değişti kökten şivesi !

"Yapacağım" > "Yapıcam" oldu, "Gideceğim" > "gidicem" oldu...

Sen bu kadar düşmemeliydin İstanbul !

{Kadim}

yolcu44 07-12-2008 00:42

Üslup öyle bir şeydir ki;

Doğrulara kötü üslup karışınca, o doğrular talan olur biter !

Yanlışa güzel üslup karışınca, o yanlışlar merhametle sıyrılır gider !

{Kadim}

yolcu44 07-12-2008 00:43

Hiç bir şey değişmemiş demeyin, bilakis dağlar taşlar bile değişir.

Gözlüklerinizi değişmediğiniz sürece çevreye hep aynı gözlüklerle bakarsınız !

{Kadim}

yolcu44 07-28-2008 23:41

Bir insanın %100 suçlu olduğundan emin olsanız bile, o insanı dinlemeden yargılamak, idam etmek adaletsizliğin sonucudur.

El Adl Celle Celalühü.

{Kadim}

yolcu44 07-29-2008 13:22

İnsanların çoğu 'dost' kavramını yanlış bilir.

Haksız da olsa kendisini savunan kişilere 'dost' diye bakanların yanılacakları gün gelecektir.

Dost, seni hatalarınla, yanlışlarınla kucaklar ama kesinlikle hata ve yanlışlarına destek çıkmaz. Ve dost, çok iyi bir eleştirmendir.

{Kadim}

yolcu44 07-31-2008 08:04

Cehaletle ilim tartıştığında üstün gelen ilimdir ama üstün görünen cehalettir !

{Kadim}

yolcu44 07-31-2008 09:27

Bizim gözümüz gerçekleri arar durur,
Kalbimizde herkes hak ettiği yeri bulur !

Sevgiyi yitirip, öfkeyle boğuşma arzusu içerisinde olan nefis, karizma uğruna beyaza kara derken, yok olacağını hiç düşünmez mi?

{Kadim}

yolcu44 07-31-2008 13:24

İnsan, bir nevi bulut gibidir. Bir çift bakış, bulutları farklı biçimde şekillendirirken, diğer çirf bakış onları farklı şekillerde biçimlendirebilir.

Bir insanı yorumlamak, bir insanın mealini kati bir şekilde alalen duyurmak, o insanı bir çift bakış ile şekillendirmekten ibaret olduğunu öğreneli çok olmadı !

{Kadim}

yolcu44 07-31-2008 16:33

Kimileri koşarken birden ayağı kırılır ve emeklemeye başlar ve bir zaman sonra sürünmeye, ve sonra kalır kuytu bir köşede.

Ama kimileri yeniden doğar... Yeniden sürünür ve yeniden emekler. Yeniden yürür ve yeniden koşmaya başlar.

Yorulmadan koşanların içerisinde 'Aşk' vardır, 'İstikrar' vardır. Biz Aşk'ı ve İstikrar'ı 'O'ndan öğrendik. :)

{Kadim}

yolcu44 08-01-2008 19:55

Kalbimde açsın şimdi Bir Gül, kokusu duyulsun en kara kalplerde.

Sevgimiz en kara kalplerde duyulabiliyor ve hisedilebiliyorsa o sevgi Kadim Sevgidir.

{Kadim}

yolcu44 08-01-2008 22:06

Doğa boşluğu sevmez ve boşluğu her zaman doldurmaya çalışır. Havası çekilip tüketilen her yerde devasa güçte bir vakum vardır.

Ortaya bir çok kişinin aklındaki soru işaretine cevap olabilecek bir örnek atıyorum :)

"Eğer bir yerde yüzlerce ressam varsa, yüzlerce ressam arasına giren başka bir kişi oradaki boşluğu doldurmalıdır. Yüzlerce ressam arasına bir ressamın daha girmesi bir müzisyenin girmesi kadar etkili olamaz !

Biz doğadaki boşluğu doldurmaya geldik. Ressamız ! fakat diğer ressam arkadaşlarımıza ilham vermemiz için müzisyen olmaya karar verdik !

Düşünebiliyorsanız O İş Tamam ;)

Önyargılardan sıyrıldığımızda, işte o zaman kalbimizin derinliklerinde gizlenmiş huzur ortaya çıkacaktır. Size ilham veren müzisyenleri küçümsemeyin :)

{Kadim}

yolcu44 08-05-2008 12:21

Ve biz, siyah renk olarak yaşama başladık...

“Siyah renk, diğer renkleri yanlış ve kusurlarıyla örtmede oldukça başarılıdır, kucaklayıcıdır. Ama bir gün siyah renk yanlışa düşer, kusurlu olur. Ve diğer renklerin hiç birisi bu kusuru örtmede, siyah renk gibi başarılı ve kucaklayıcı olamaz.”

Ve insan sadece düşünmeli...

{Kadim}

Kadim Segiler...

yolcu44 08-05-2008 21:02

"Her hata bir öğretmendir !" Hata yapanlar her zaman bir adım öndedir. Başarısız olmuş ve yenilmiş olsalar da, onlar asla ikinci defa başarısız olmazlar. Buda onların bir adım öne geçmesine kafidir.

{Kadim}

yolcu44 08-14-2008 19:55

Her yolun sonu, geriye dönüldüğünde bir başlangınçtır ! {Kadim}

yolcu44 08-14-2008 19:56

"Bir fidan iken meyve verme derdinde olan bir ağaçcık, büyümeyi unutur ve yerinde sayar. {Kadim}"

yolcu44 08-14-2008 19:58

"Başarının olduğu yerde stres yoktur" sözü yanlış, "Stresin olmadığı yerde başarı vardır" sözü doğrudur. {Kadim}"

yolcu44 08-15-2008 17:48

Dedikodu, yokuş aşağı bırakılan bir kartopu gibidir.
Bir avuçluk kartopu uzunca bir yokuştan aşağı bırakılırsa, önüne çıkan herşeyi kendine katar ve büyür.

Bir avuçluk gerçek, tezviratlarla süslenmiş koca bir yalan olur !

{Kadim}

yolcu44 08-15-2008 22:55

"Nasihat edenler tecrübeli insanlardır. Tecrübeli insanlar ise hata yapanlardır." {Kadim}

yolcu44 08-22-2008 10:31

Başarının en önemli pistonu aile...

Her bireyin zeka seviyesi* aynı olmasına rağmen (Zihinsel sorunu olanlar hariç) bazı bireyler başarıyı yakalayabiliyor. Maddi destekten çok, manevi destek alan kişilerin özgüveni artar. Özgüveni olan kişiler yola 'Olumlu Düşünce' ile çıkar. Olumlu düşünce ile yola çıkan kişiler ise başarıya doğru ilerler.

{Kadim}

yolcu44 08-31-2008 15:47

İnsanların hemen hemen hepsi çevrenin potansiyeli ile eyleme geçer. Kendi potansiyelimizi yakaladığımızda ışığımız farklı renkte aydınlatacak dünyayı.

Çevrenin olumlu akımına açık, negatif akımına kapalı olan yürek pozitiftir. Çevrenin olumsuz ve olumlu akımına açık yürek negatiftir.

Kimi zaman bir papuç da oluruz. Kimi zaman baştacı da ediliriz. Ama biz kendi potansiyelimizle yolumuza devam ederiz Elhamdulillah. :)

{Kadim}

yolcu44 09-07-2008 14:46

Her beşer bir mum taşır sinesinde. O mum doğup, ömrün hitamına kadar yanmaya devam eder.

Kâinatın karanlık yollarında ilerlemek için, her kişi, başka kişilerin de ışığına ihtiyaç duyar.

Hülasa, ilerlemek için kendi ışığımız yetmez; başka sinerde yanan ışığada ihtiyaç vardır.

{Kadim}

yolcu44 09-08-2008 18:45

Sevgi dolu, nezih bir yürekte bulunur mu garaz?
Nefretle, hırsla kuşatılmış bir yürekte çıkar mı maraz?

Kalbim şimdi mümeyyiz. Faikiyet takva sahiplerindir.

{Kadim}

yolcu44 09-27-2008 15:32

Kin, öfke, nefret besleyen her yürek, içerisinde azgın bir canavar büyütür. O canavar mütemadiyen yüreğin inşirahını eritip, huşunet getirir. Bu hezimetten kurtulmanın tek yolu SEVGİ'dir. :gul3::1a::gul3::1a::gul3::1a:

yolcu44 09-30-2008 23:58

İnsan küçümsenemez !

Bir insan asla küçümsenemez. Çünkü insan, her an küçümsenemeyecek kadar büyük bir canavara dönüşebilir ! {Kadim}

yolcu44 01-16-2009 15:30

Açsın ve miden zil çalıyor, yemek yemeden derse giriyorsun, hoca dersi anatmaya başlıyor; eğer doymuyorsan kazanmıyor, derse odaklanmıyorsun demektir !

Hedef > Azim > İstikrar = Başarı !

{Kadim}

All times are GMT +3. The time now is 08:38.