Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Vakit'in bulmaca rezilliği (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=36733)

Berika 07-20-2008 20:31

Vakit'in bulmaca rezilliği

http://www.internethaber.com/images/...0720104914.jpg
20 Temmuz 2008 Pazar 18:52

internethaber
Vakit bir ilke daha imza attı ve okuyucuları için ilginç bir bulmaca hazırladı. Bulmacanın çözülen şifresi herkesi şaşırttı!
İlgili Haberler
Şehit ailesinden Vakit'e tepki
Vakit’in çengeline bu defa da şehitler takıldı. Çengel bulmacasına ABD Başkonsolosluğu önünde şehit düşen 3 polisin resmini koyan Vakit Gazetesi, bulmacanın şifre cümlesinde şoke etti: Gavurlar için değer miydi?

Vakit Gazetesi, tartışmalara yol açan soru ve “şifre” sözcüklere yer verdiği çengel bulmacasına bir yenisini daha ekledi. Vakit dünkü sayısında yer alan çengel bulmacada, İstinye’deki ABD Başkonsolosluğu’na yönelik El Kaide’nin yaptığından şüphelenilen saldırıda şehit olan polislere “Gavurlar için değer miydi” ifadesiyle yer verdi.

Konsolosta vardı!
Akşam gazetesinin haberine göre Fatih Uğurlu tarafından hazırlanan Vakit’in dünkü çengel bulmacasında ana tema, ABD Başkonsolosluğu’na yönelik saldırı oldu. 3 Türk polisinin şehit olduğu saldırıyı bulmacasına taşıyan gazete, şehit polislerin tek karede montajladığı büyük fotoğrafını yayınladı. Bu fotoğrafların altında da yine

büyük ebatta, ABD Başkonsolosu Sharon Wiener’in fotoğrafı vardı. “Şifre Sözcük” bölümünde ise, İstinye saldırısı kastedilerek “Gavurlar için değer miydi” ifadesi yer aldı.

İlk örnek bu değil
Vakit’in çengel bulmacası daha önce de benzer yakıştırmalarla sert tepki toplamıştı. Komutanların fotoğrafının yer aldığı çengel bulmacasında şifre sözcük “Kral değilsiniz” olurken, ünlü müzisyen Fazıl Say’a yönelik de yine aynı bulmacada “Başörtüsü düşmanı müzisyen” sorusu sorulmuştu. Vakit’in çengel bulmacasından, Ak Parti’ye yönelik kapatma davası açan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya da nasibini almıştı. Yalçınkaya’nın yer aldığı bulmacada şifre sözcük “Tek kişilik Meclis”ti.

Hıfz-ı lisan 07-20-2008 20:32

Hiç hoş bir durum olmamış..Neyi düşünerek yaptılar acaba.. :-\

YavuzSultanSelim 07-20-2008 20:40

Yuh artık

Supraliminal 07-20-2008 20:44

dalgınlığımdan dolayı özür diliyorum
bugün baya yoruldum da dikkat etmedim gazetenin ismine.

Üç mevsim 07-20-2008 20:49

ABD'deki Türk konsolosluğunun önünde Amerikan Koruma Polisleri var mı arkadaşlar bilen var mı?.. Polislerimiz, saldırganların o kadar korunaklı bir yere giremeyeceğini düşünmeli ve kulübelerinde beklemeliydiller. Saldırganlar en fazla konsolosluğa doğru ateş açıp kaçardılar. Ama o anda bunları düşünebilmek kolay olmaz. Polislerimize yazık oldu.

Ergenekoncu Medyanın Yönlendirmelerine Aldanmayalım.. .
Haberin ilk cümlelerini okurken haberdeki yönlendirmeye aldanarak kızar gibi oldum bulmacaya ancak daha sonra biraz kapsamlı düşününce bulmacada haberde bahsedildiği gibi rezillik bir durum olmadığı farkettim.

Arkadaşlar aldığımız bir haberi tamam bütünüyle alalım zaten altında kaynağı var ama (özellikle kartel medyası haberleri için söylüyorum) dışarıdan görünen başlıkları düzeltelim. Dışarıdan görünen başlık, haberi bizim duyuruş şeklimizdir. Kartelin pervasızlığını buraya aynen yansıtmayalım.

YavuzSultanSelim 07-20-2008 20:53

O adamların amacı ortalığı karıştırmaktı. Bu olayla psikolojik olarak halkı etkilekti. Polisler orda burda kalsaydı işleri teferruat...

Polisler güvenli bir ortamda olsalardı dahi olayı karıştırmak için saldırganlar yoldan geçenleri bile vurabilirlerdi

Berika 07-20-2008 20:55

Haberi değiştirmek bana doğru gelmiyor.O zaman kaynak yazmak çok mantıksız olur.
Vakit gazetesini sevsem de bence de rezillik..

Berika 07-20-2008 20:58

Şehit ailesinden Vakit'e tepki
20 Temmuz 2008 Pazar 18:19
Vakit gazetesinin bulmaca rezilliği şehit ailelerinin de tepkisine sebep oldu. Şehit aileleri Vakit Gazetesi'ne öfke kustu.
Vakit Gazetesi'nde dün yayınlanan çengel bulmacada, İstanbul'daki konsolosluk baskınında şehit olan polislerin fotoğraflarına yer verilmiş ve isimleri sorulmuştu. Bulmacanın anahtar kelimesinin "Gavurlar için değer miydi" şeklinde çıkması da çeşitli tartışmalara yol açmıştı.

Konsolosluk baskınında şehit olan polis memuru Nedim Çalık'ın Rize'nin Çaykent Beldesi Kokulukaya Mahallesi'nde yaşayan annesi Şefaat Çalık ile babaannesi Emine Çalık da, Vakit Gazetesi'nin hazırladığı bulmacaya tepki gösterdi.

TERÖRİSTLERLE MÜCADELE ETTİ

Şehit oğlunun acısını yaşayan anne Şefaat Çalık, oğlunun görevini yaptığını belirterek, "Kulübesinden çıkıp teröristlerle mücadele etti. Kulübesinden çıkmadığı söylenseydi ben zaten ona inanmazdım. Kulübesinde dursaydı ve ben bunu duysaydım daha kötü olurdum. Kulübesinden çıktı ya, teröristlerle çatıştı ya, o benim en büyük tesellimdir" dedi.

DIŞARDA SAVAŞ OLUR DA TORUNUM İÇERDE DURUR MU?

Babaanne Emine Çalık ise, torununun Karadeniz çocuğu olduğunu belirterek, "Dışarıda savaş olur da benim torunum içeride durmazdı. Allah şehitlerin ailelerine sabırlar versin. Benim yavrum 10.30'da oraya gitti. Bu iş başına geldi. Teröristler onları mı bekliyordu bilmiyorum. Bir şey söyleyemiyorum. Karadeniz çocuğu dışarıda savaş olurken içeride mi duracaktı? Durur mu, durmaz. O bulmacayı hazırlayanları inek gibi çekip bacaklarından atsınlar aşağıya, anneleri de seyretsin" diye konuştu.

İki teröristi Rizeli polis memuru vurmuş

Bu arada anne Şefaat Çalık, İstanbul ve Rize Emniyet Müdürlüğü yetkililerinin kendilerine iki teröristi oğlunun öldürdüğünü bildirdiklerini söyledi. Anne Çalık, "Daha önce iki teröristi diğer polis memurunun öldürdüğü söylenmişti. Ancak polis yetkilileri bize silahların balistik incelemesi sonucu iki teröristi benim oğlumun öldürdüğünü söyledi. Bu benim için gurur oldu" dedi.

internethaber

Umut ZORLU 07-20-2008 21:01

Alıntı:

AkGenc*onur Nickli Üyeden Alıntı
faşist bir gazetenin bunları yapması doğal .
kınıyorum

Sen Git faşist olmayan Hürriyet Posta Milliyet vatan Al oku, Biz bu İnançsız kartele inadına VAKİT Okumaya ant içtik..

Duygu'Seli~ 07-20-2008 21:03

Alıntı:

kınıyorum

Ne faişisti dikkat edin kelimelerinize lütfen.. Vakit DEĞERMİYDİ lafını ölen şehitlere dememiştir..Vakit gazetesi konsolosluğun Türk polisleri tarafından korunmasına karşıydı ve onların yüzünden öldükleri için değmeyeceğini ifade eder biçimde bu kelimeyi kullandı..Yanlış anlatılmış,yanlış ifade edilmiş..Vakit bundada kendisini en güzel şekilde Aklıyacaktır eminim.. Polislerimize bir kastı olmadığını bu gazateyi okuyan herkes iyi bilir..

Umut ZORLU 07-20-2008 21:06

Alıntı:

duyguseli Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

kınıyorum

Ne faişisti dikkat edin kelimelerinize lütfen.. Vakit DEĞERMİYDİ lafını ölen şehitlere dememiştir..Vakit gazetesi konsolosluğun Türk polisleri tarafından korunmasına karşıydı ve onların yüzünden öldükleri için değmeyeceğini ifade eder biçimde bu kelimeyi kullandı..Yanlış anlatılmış,yanlış ifade edilmiş..Vakit bundada kendisini en güzel şekilde Aklıyacaktır eminim.. Polislerimize bir kastı olmadığını bu gazateyi okuyan herkes iyi bilir..

Allah senden Razı olsun..

Supraliminal 07-20-2008 21:07

Alıntı:

Alıntı:

kınıyorum

kusura bakmayın vakit gaztesini vatan gazetesi ile karıştırdım.
:'(

YavuzSultanSelim 07-20-2008 21:08

Gavurlar için değer miydi?

Bu çok ağır olmuş bence...

Supraliminal 07-20-2008 21:09

Alıntı:

Umut ZORLU Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

kınıyorum

Sen Git faşist olmayan Hürriyet Posta Milliyet vatan Al oku, Biz bu İnançsız kartele inadına VAKİT Okumaya ant içtik..

arkadaşım yanlış anlaşılma oldu ya .vakiti vatan diye gördüm o yüzden o yorumu yazdım :-[.
tepkin çok ağırdı ama senin :(.ben kartel medyaya her zaman en büyük tepkilerimi burada
dile getiriyorum.
affedin lütfen bi an dalgınlığıma denk geldi

Umut ZORLU 07-20-2008 21:12

Alıntı:

Alıntı:

Umut ZORLU Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

kınıyorum

arkadaşım yanlış anlaşılma oldu ya .vakiti vatan diye gördüm o yüzden o yorumu yazdım :-[.
tepkin çok ağırdı ama senin :(.ben kartel medyaya her zaman en büyük tepkilerimi burada
dile getiriyorum.
affedin lütfen bi an dalgınlığıma denk geldi

Problem yok Kardeşim Sizi seviyoruz, Allaha emanetsin..

Berika 07-20-2008 21:13

ya ben anlamadım siz gazetelerin isimlerine göre mi eleştiri yapıyorsunuz :o

vatan aynı şeyi yapsaydı tüm hakaretleri hakediyor

vakit yapınca süper :o

inanamıyorum

Supraliminal 07-20-2008 21:15

Alıntı:

Berika Nickli Üyeden Alıntı

inanamıyorum

hayır tabikide ayrıca ben içereği dikkatli okuyunca fazla kötü yanınıda bulamadım haberin.
ama vatan zaten sürekli boş boş haberler yapıyo onlara karşıyız.
vakit veya örn;yeni şafakta kötü bir haber yapsa tepkimi dile getiririm.

Umut ZORLU 07-20-2008 21:23

Alıntı:

inanamıyorum

Kardeşim Tabiki öyle bişey yok, Allah bizleri nefislerimize bırakmasın fakat Ben Abone olduğum halde Bugün Marketten Vakit'i aldım Ama Öyle kasıtlı bi şey yok.. Zaten bugünlerde Herkes Vakit'in Üstüne gidiyor sen, ben destek olmayacaksak İslam'ı savunan Kaçtane medyamız var.. Bana göre bulmaca değil Haber kasıtlı.. Orada vakit gazetesi ABD Konsolosluğunu kastetmiştir.. Bizim Askerlerimiz Onları korumak için şehit oldular, Ama ama ABD'liler İçeriye kaçtılar.. Olaya buradan bakalım..

KAmusal mışş 07-20-2008 21:27

Alıntı:

Alıntı:

kınıyorum

:-*
Kesinlikle katılıyorum
Ayrıca bulmacalarında bile mesaj verilen bir gazete.
Yanlış anlamaya gerek yok bence ;)

Berika 07-20-2008 21:27

Ben olaya buradan falan bakamam.
İslamı savunan bir gazete olabilir.
Ama islamı savundu diye herkese destek vermem
,birilerine mesaj yollayayım derken başkalarının canını yakan gazeteyi ne yapayım ben.
Şöyle manşetten bu polisler neden Yabancıları koruyor falan deselerdi eminim daha doğru mesaj vermiş olurlardı.
Ben beğenmedim bunu veriş şeklini.

O yüzden gazetenin ismine falan bakmam ;)

Duygu'Seli~ 07-20-2008 21:28

Ak genç onur yanlış anlama olmuş sende hakkını helal et özür dilerim kardeşcan..
Vakiti burda çok iyi anlıyorum..Onun kastı şehit askerlerimize değil..Olay çarpıtılmış sadece.. Vakit gazetesi Amerikan Konsolosluğunun Türkler tarafından korunuyor olmasına karşıydı..Ve bu yaşanan olaydada onlar polisleri kuralları(!) gereği içeri almayıp ölümlerine neden oldular..Vakitte tepkisini dile getirmiş..Değermiydi demiş..Haklılarda..Değermiydi..İçeride izmandut gibi adamları var..Kendilerini koruyabilirler kendi görevlileriyle.. Ben bu açıdan bakıyorum ve hak veriyorum..

ümitli_bekleyis 07-20-2008 21:29

Vakit'in polislerimizi kastederek bunu yazdığını düşünmüyorum. Sonuçta köşe yazılarında da bu konuya değinmelerinden bakış açılarını anlayabiliriz. Söz güvenliğin içeri kaçıp , sadece kendini düşünmesi ile patlak veren rezilliğe gönderme yapmak için yazılmıştır diye düşündüm :-\

Ama söylenmese imiş daha iyi olurmuş .Sonuçta kartel açık için an kolluyor hele de lafını esirgemeyen böyle gazeteler için ...

Üç mevsim 07-20-2008 21:30

Berika Hanım bu haber başlığı konusunda ara ara problem çıkıyor, Ergenekoncu bir medyaya sahip olduğumuz için çıkması da normal. Bu konuda ben de sizin gibi 'haberle oynanmaz' diye düşünüyordum. Ancak konuyu düşünce süzgecinden geçirdikten sonra "dışarıdan görünen başlığı değiştirmenin" haberle oynamak olmadığı kanısına vardım.

Düşünelim.. Merkez Medya yani Kartel Medya yani Yaygın Medya değerlerimize ters düşen ve çoğu zaman da doğruluğu şüpheli Bazen Gülen Hoca'yla bazen Erbakan Hoca'yla bazen Başbakan Erdoğan'la bazen Bülent Arınç'la ilgili asılsız haberlere imza atıyor. Haberin başlığını sırf insanları yönlendirmek için gerçekdışı bir tarzda sunuyorlar. Neden buna mahkum olalım.

Düşünelim.. Haberler ajanslara düşer, gazete televizyon ve haber siteleri bu gelen haberleri alırlar kendilerince ve biraz da ideoloji katarak, biraz da göze çarpması daha çok ilgi görmesi için başlıklandırılar. Bizde burada bir nevi habercilik yapıyoruz. Ben başlığı değiştirelim demiyorum ki; haberi bu sayfaya ekliyoruz değil mi? Haberi bu sayfaya olduğu gibi ekleyelim altına kaynağı da yazalım hatta bazen istersek bizim notumuz olduğunu belirtip haberin üstüne not da düşelim. Haberin o beğenmediğimiz başlığı yine olsun, burada haberinin başında dursun.

Benim demek istediğim o dışarıdan görünen başlık haber başlığı değil, bizim haberi duyuruşumuz. Haber bu sayfada.

Duygu'Seli~ 07-20-2008 21:31

Alıntı:

Ben olaya buradan falan bakamam.
İslamı savunan bir gazete olabilir.
Ama islamı savundu diye herkese destek vermem
,birilerine mesaj yollayayım derken başkalarının canını yakan gazeteyi ne yapayım ben.
Şöyle manşetten bu polisler neden Yabancıları koruyor falan deselerdi eminim daha doğru mesaj vermiş olurlardı.
Ben beğenmedim bunu veriş şeklini.

O yüzden gazetenin ismine falan bakmam ;)

Sanada şu yönden hak veriyorum Zeynep..Bende bakmam islami gazete olup olmadığına..Ama arkadaşalar alışmışlar artık her haberleri neredeyse yalan olunca insanın onlara itibarı kalmıyor açıkçası..Yoksa bir haksızlık vs olursa gazetenin adına değil yaptıklarına bakarım kesinlikle.. :-*

ümitli_bekleyis 07-20-2008 21:34

Bu haber başlığı olayı benim başıma da gelmişti.Sonuç olarak sadece başlığa bakılırsa her başlık yanlış anlamaya müsaiittir. Ben de başlıklarla oynanmaması taraftarıyım .Üşenmeyelim , yazıyı okuyalım ve net bilgi sahibi olalım .Ayrıca kaynak belirttiğimiz için yorum ile haberi vermek ne derecedoğru olur takdir siizin :)

Berika 07-20-2008 21:39

Ben birinin fikrine göre değiştirdiği haberi okumak istemiyorum.
Haberi olduğu gibi görmek istiyorum.
Haberi okurum kendimce fikrimi söylerim.Kaynağı eleştiririm başlık olmamış derim bu kadar basit.

Supraliminal 07-20-2008 21:45

Alıntı:

Ak genç onur yanlış anlama olmuş sende hakkını helal et özür dilerim kardeşcan..
Vakiti burda çok iyi anlıyorum..Onun kastı şehit askerlerimize değil..Olay çarpıtılmış sadece.. Vakit gazetesi Amerikan Konsolosluğunun Türkler tarafından korunuyor olmasına karşıydı..Ve bu yaşanan olaydada onlar polisleri kuralları(!) gereği içeri almayıp ölümlerine neden oldular..Vakitte tepkisini dile getirmiş..Değermiydi demiş..Haklılarda..Değermiydi..İçeride izmandut gibi adamları var..Kendilerini koruyabilirler kendi görevlileriyle.. Ben bu açıdan bakıyorum ve hak veriyorum..

rica ederim ne demek ya böyle sorunların aramızda lafı bile olmasın .
fakat her gazete küçükde olsa hatalar yapabilir .

LoNeLiNeSS 07-21-2008 01:16

Saçmalık kimin ülkesinde kimi koruyorsunuz sizin ülkenizdeki bir elçiliği tabiiki de sizin ülkeniniz kolluk kuvveti koruyacak.. Diğerini düşünün bakalım aynı görev yerlerinde ABD ajanlarının beklediğini hoşunuza gidermiydi.. Orası bu ülkenin sorumluluğundadır.. Hangi ülke olursa olsun korumak zorundasınız..

Vakitin bulmaca saçmalığına gelince çıkıpda şehit olmuş polis memurlarının resimlerini bulmaca sayfalarına alet etmek ne kadar doğru.. Bulmacanın sonucu değil önemli olan o resimleri bulmacalara taşıması.. Alay mı ediyorlar. Vakit işde bunun için sevilmiyor.. 1 ay önce ülke gündemini değiştirdi bu gün ise herşeyi berbat etti..

CeVHeR 07-21-2008 01:21

Evet, Vakit rezillik yapmış mı diyeceğiz yani şimdi!!! Diyen arkadaşlarada saygı duyuyorum ama bunu anlamakda zorluk çekiyorum. O olayda, kapı önünde bekleyen izmandut gibi amerikan korumaları çatışma esnasında içeri kaçtılar. Kapılarıda içeriden kapattılar. Türk polisini dışarıda tek başlarına bıraktılar. Türk poliside kurşum geçirmez mobolarında saklanmak yerine çıkıp çatıştılar. Vakit' in amacı bu olaya tepki vermek, başka hiç birşey değil. HAbere bakarken yayınlanığı gazeteye göre yorum yapmam diyen arkadaşlarıda anlamıyorum. Haberi veriş şekli, olayın bütün içeriğini yanlış anlamamıza sebebiyet verebilir. Başlığı demiyorum, veriş şekli diyorum...
VE emin olun ki, o tepki veren şehit polislerin ailelerinin hiç biri o bulmacayı görmediler. O ailerle görüşen muhabirler, olayı nasıl anlattılarsa ona göre tepki verdiler. Tepki verilecek veya rezillikle adlandırılacak bir durum yok ortada.
Bugüne kadar Vakit' in üzerine hep ordu mensuplarını, kemalistleri, burjuva kesimi salan malum medya. Artık hedefi değiştirmiş anlaşılan.Artık şehit ailelerini Vakitin üzerine yönlendirmeye çalışıyorlar. Dışarıdan yıkamadık biz de içeriden yıkarız mantığıyla hareket ediyorlar ve malesef bizde bu oyunlara gelebiliyoruz...

CeVHeR 07-21-2008 01:23

Alıntı:

LoNeLiNeSS Nickli Üyeden Alıntı
Saçmalık kimin ülkesinde kimi koruyorsunuz sizin ülkenizdeki bir elçiliği tabiiki de sizin ülkeniniz kolluk kuvveti koruyacak.. Diğerini düşünün bakalım aynı görev yerlerinde ABD ajanlarının beklediğini hoşunuza gidermiydi.. Orası bu ülkenin sorumluluğundadır.. Hangi ülke olursa olsun korumak zorundasınız..

Vakitin bulmaca saçmalığına gelince çıkıpda şehit olmuş polis memurlarının resimlerini bulmaca sayfalarına alet etmek ne kadar doğru.. Bulmacanın sonucu değil önemli olan o resimleri bulmacalara taşıması.. Alay mı ediyorlar. Vakit işde bunun için sevilmiyor.. 1 ay önce ülke gündemini değiştirdi bu gün ise herşeyi berbat etti..

Sende ki Vakit düşmanlığının sebebini anlayamıyorum...
Ne yaptı yahu sana Vakit...
O kadar kinin var ki, sırf bu kininden dolayı Merve Kavakçı' ya bile saldırabiliyorsun...
Seni anlamakda güçlük çekiyorum...

hakansükür 07-21-2008 01:23

Tek kelimeyle harika

Vakiti tebrik eder böyle bulmacalar vermesini dilerim

Berika 07-21-2008 01:40

sizler sevdiniz mi eleştirilemez görüyorsunuz

benim tek derdim bu

vatan yapınca hakaret vakit yapınca iltifat

bu ayrımı gördüm tamamdır benim için

ben de sizleri anlamakta zorlanıyorum

hakansükür 07-21-2008 01:45

Hayır bende vakiti eleştirdiğim yanları olmuştur.
Ancak bu bulmacanın şifresi son derece mükemmeldir.
bence ABD konusolosluğu için hiç değermiydi
Harikasın vakit

CeVHeR 07-21-2008 01:50

Alıntı:

benim tek derdim bu

Bu olayda rezillik diye adlandırılacak bir durum göremiyorum Berika...
Yoruma açık, yanlış anlaşılabilecek bir durum dersen eyvallah derim ama Vakit bunu artniyetli olarak şehitlere saygızılık için yapmıştır ve bu rezillikten başka birşey değildir dersen seni anlayamam...
Ayrıca böyle yoruma açık mevzularda Vatan' la Vakit' i ayırmazsan hata yaparsın zaten. Aynı senin dediğin gibi yorumda ne demek istediğini anlayamıyorsan, çelişkiye düşüyorsan gazetenin ismine bakacaksın ve ona göre yorum yapacaksın. Bu gazetelerin yayın politikaları bellidir. Ona göre kararını vereceksin...

Üç mevsim 07-21-2008 01:53

"Gavurlar İçin Değer miydi?.."

Alıntı:

Ben birinin fikrine göre değiştirdiği haberi okumak istemiyorum.
Haberi olduğu gibi görmek istiyorum.
Haberi okurum kendimce fikrimi söylerim.Kaynağı eleştiririm başlık olmamış derim bu kadar basit.

Siz bal gibi de birinin fikrine göre değiştirdiği haberi okuyorsunuz! Vatan gazetesi adlı bir tutam kağıt parçası Vakit Gazetemizin bulmacasında çıkan olayı almış "Vakit'in Bulmaca Rezilliği" diye vermiş. Siz de bu kasıtlı tutumu savunmakta direniyorsunuz. Vakit Gazetesi'nde çıkan bulmacanın anahtar cümlesi "Gavurlar İçin Değer miydi".. Yani haber bu. Haber olan bu Berika Hanım... "Vakit'in Bulmaca Rezilliği" değil haber olan. Bunu anlayacak durumdayız hepimiz.

Haberi olduğu gibi görmek herkesin hakkı ama bunun için bakılacak adres Akşam Gazetesi olmasa gerek,misal yukarısı.. Birşeyi vurguladım ama esgeçmişsiniz haberi ilk bulan ideoloji habere yorumunu basıp servis eder. Sazan gibi kancaya takılıp, 'lezzetli bir yem"miş diyor durumundasınız şu anda.

Olayın rezillikle hiç ilgisi yok. Saçma diyebiliriz.

Orhu_N_utu_Kuran 07-21-2008 01:56

ordaki polislerin hayatını kaybetmelerinin o amaca değip değmemesi vakite sorulsaydı zaten,bunlar kore de şehit olan askerlerimizin şehitliğini bile tartışmaya açarlardı...

polislerin verdiği mücadelenin gerekli ya da gereksiz olduğunu sorgulayacaklarına,din iman adına masum insanları katleden teröristleri,kendini havaya uçuran dangalakları sorgulasınlar,değdimi değmedimi diye?

Berika 07-21-2008 01:59

Alıntı:

nusret Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

benim tek derdim bu

Bu olayda rezillik diye adlandırılacak bir durum göremiyorum Berika...
Yoruma açık, yanlış anlaşılabilecek bir durum dersen eyvallah derim ama Vakit bunu artniyetli olarak şehitlere saygızılık için yapmıştır ve bu rezillikten başka birşey değildir dersen seni anlayamam...
Ayrıca böyle yoruma açık mevzularda Vatan' la Vakit' i ayırmazsan hata yaparsın zaten. Aynı senin dediğin gibi yorumda ne demek istediğini anlayamıyorsan, çelişkiye düşüyorsan gazetenin ismine bakacaksın ve ona göre yorum yapacaksın. Bu gazetelerin yayın politikaları bellidir. Ona göre kararını vereceksin...

Nusret ; vatan ile vakiti ayıramayacağımı düşünüyorsan beni hiç tanımamışsın derim ben...

Şehitlere saygısızlık için söylediklerini düşünmüyorum.Hatta vakite biraz da olsa hak veriyorum ama veriş şekilleri hiç hoş değil.

Ben o gazetelerin ne olduğunu gayet iyi biliyorum.

Ama vakiti de hata yapmaz olarak görmüyorum.

Sen de vakitin kusursuz olduğunu düşünmekle hata yapıyorsun.

...

Berika 07-21-2008 02:03

Özgün Genç yine saçmalamışsın.
Bir kere bu haberin kaynağı Akşam ve İnternethaber.
Vatan gazetesi değil.
Arkadaş vatan gazetesi anlamış kınamış ama vakit olduğunu anlayınca haklı bulmuş.

Bunu bana izah et.

İkincisi ben haberi kendim yorumlarım.Senin bana ders vermen gerek yok.
Vakit bu şekilde bulmaca yapmış mı şifre de bu çıkmış mı?çıkmış burası yalan sa tamam eyvallah.Ama böyleyse bence AŞIRI..

CeVHeR 07-21-2008 02:05

Ben Vakit kusursuz demedim asla....
Ki yazdım da eğer bana dersen ki; ''yoruma açık, yanlış anlaşılabilecek, insanları çelişkiye düşürebilecek bir durumdur bu'' Ben de sana eyvallah derim...
Senin Vakit' le Vatan' a ayıramayacağını falan da düşünmedim ben. Demek istediğim bunun gibi yoruma açık, tam olarak ne mesaj vermek istendiğini anlayamadığımız konularda gazetenin ismine göre hareket etmeliyiz dedim. Senin gazetenin ismine göre hareket etmem sözüne karşılık olarak...
Yanlış anlaşıldıysam ve ya yanlış anlattıysam affola... ;)
En karizmatik üyeyi üzmek istemem... 8) :)

Umut ZORLU 07-21-2008 02:08

Alıntı:

benim tek derdim bu

Ülkedeki Bu Kadar din Düşmanı Gazete varken Vakit Gazetesinin Size göre hatasını bu kadar abartmanız çok düşündürücü, Hadi senin dediğini Kabul edelim Ama Hergün Kartelde Harem Selamlık Manşetlerini Öne Çıkaracağımıza Onlara tepki göstereceğimize Dindaşımız Vakit'i yerden yere vuruyoruz.. ne için?
ABD'ye Gavur Dediği için,, Şahsım Adına İmzamı çakıyorum Vakit'in Bulmacasına.. (Hatasız dost arayan Dostsuz kalır.. Hz. Mevlana)

All times are GMT +3. The time now is 09:38.