![]() |
Hatırla Sevgili dizisi terörü sevdiriyor,RTÜK uyuyor!
TV'den izledi, heyecan olsun diye İzmir sokaklarına sol bir örgütün ismini yazdılar. Başları da beladan kurtulmadı tabi...
İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki İnsan Hakları Anıtı'na, 12 Eylül öncesi faaliyet gösteren yasa dışı sol bir örgütün adını yazan 15 yaşındaki lise öğrencisi M.İ. göz altına alındı. Herhangi bir örgütle bağlantısı olmadığı anlaşılan M.İ, bir televizyon kanalında yayımlanan diziden etkilenerek anıta yazı yazdığını iddia etti. Alınan bilgiye göre İzmir'de çalışan kimya mühendisi babasını ziyaret için Ankara'dan İzmir'e gelen kolej öğrencisi M.İ, Karşıyaka'daki İnsan Hakları Anıtına, yasa dışı örgüt adı yazdığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Hiçbir terör örgütüyle bağlantısı bulunmadığı anlaşılan M.İ, yasa dışı örgütün adını özel bir televizyon kanalında yayınlanan ve 1960-1970 dönemini anlatan dizide gördüğünü anlattı. Siyasetle ilgilenmediğini söyleyen M.İ, şunları söyledi: ''Kuzenim Z.D ile Karşıyaka'da dolaşırken duvarlara çeşitli yazılar yazıldığını gördüm. Canımız sıkılıyordu. Biz de yazmaya karar verdik. Sprey boya aldık. Dev-Genç'in ne olduğunu tam olarak bilmiyorum. Televizyonda izlediğim dizide bu ibareyi görmüştüm. Duvara yazdım. Bu sırada polisler geldi. Benim siyasi konularla ilgim yoktur. Siyasetle ilgilenmiyorum. Kuzenimle sıkılmıştık. Biraz heyecan yaşayalım diye yazdım. Şu anda faaliyette bulunan terör örgütleriyle bağlantılı olduğunu bilseydim kesinlikle yazmazdım. Örgütün adını ilk defa dizi filmde duydum. Başka herhangi bir yerde duymadım.'' Gözaltına alınan Z.D. de kuzenini uyardığını, ancak kendisini dinlemediğini öne sürerek, ''Çevreyi kirletmesini istemediğim için yazı yazmasına karşıydım. Ancak beni dinlemedi'' şeklinde konuştu. Gençler serbest bırakılırken olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi. internethaber |
zaten hep can sIkIntisi, bir yerlere ait olabilme duygulari esliginde gencler ne oldugunu bilmedikleri nice ideolojileri benimsiyorlar
din gibi hayat unsuru bir ogenin hayatlardan cikarilmaya calismasi da bunu tetikliyor tabii RTUK de gorevini en guzel sekilde yerine getirir umarim |
bu dizi baştan yasaklanmalıdır deniz gezmiş gibi solcuların hayatını anlatan gençliği solculuğa yönlendiren dizilerin başında geliyor neden kurtlar vadisi terörü henem yasakladılar vatanı milletini sevmesin bu insalar ondan değilmi.
|
iyi de ben burada rtük ün ve dizinin suçunu göremedim :o
hatırla sevgiliyi ben de izlerdim.. önce 60 darbesini sonra 71 muhtırasını en sonda 80 darbesini anlattı.. ee o dönemde 'dev-genç' yok muydu? vardı.. yayınlamasa mıydı? bence burada suçlanması gereken tek şey o çocuklar ve onlara eğitim verenler... adam gibi öğrenselerdi.. sonuçta,rtük izleyici kalitesini değil yayın kalitesini denetler ;) |
Alıntı:
bu arada dizi zaten bitti haberiniz olsun... dizi adnan menderesi anlatırken sorun yoktu, solcu öğrencileri anlatınca problem oldu... bu çifte standarta girer. dizi yapımcısı da söyledi solcular açısından bakıyoruz diye..bu çok aşikar hangi dizi bakmıyor ki? dizi şiddeti ve darbeleri körüklemek bir yana bunlara karşı yapılmıştır.. önce biraz durup düşünelim yahu lütfen :) |
Dev-genç olabilir,olduğu içinde yayınlamaları doğal gayet ama çıkıp 'dev-genç'i överek yayınlamaları bu gibi olumsuzluk doğuruyor.Bu dizi oldu olalı ufacık gençler (15-16 daha çok) devcilik,yoldaşçılık oyunları oynamaya başladı.Eğer yayınlıcak iseler tarafsız yayınlamalılar,'iyi güzel hoş' gibi gösterip genç beyinleri yıkıyarak özendirmemeliler.
Askeri dayakçı olarak gösteriyorlar sürekli,hapis yatan solcuları-komları artık ne iseler mazlum gösterip duygu sömürüsü yapıyorlar.Milliyetçileri serseri-solcuları 'düzenli hayat yaşayan insanlar' olarak gösterdikleri sürece daha çok gencin beyni yıkanır. Hizbullah veya ergenekon ile ilgili dizi çevirirlerse ne olacak ;) |
Alıntı:
arkadaşlar yapmayın lütfen yanlı yaptığı aşikar zaten... o zaman biri de çıkar der ki stv de abilerin evlerini falan yayınlıyor...bunlara özendiriyor... biz iyi ne hoş deriz, başkası kepazelik olarak değerlendirir... gücün varsa çıkıp sen de sağcıları (akıncıları) anlat... her ne kadar solcuları mağdur gibi gösterseler de hem solcuların hem ülkücülerin ne olduğunu gayet iyi anlatıyordu bence ;) |
severek izledigim bir dizi 8)
|
eleştirmekle olsaydı :-X
çekeceksin tarafsız sadece doğruları anlatan bir dizi o zaman tamam ama bir de şöyle bir şey var o zaman her iki taraf da birbirinden suçluydu kimin tarafsız olmasını bekliyoruz? düşünüyorsan tarafsındır ;) izledim pişman değilim anarşist olmadım :D |
Alıntı:
ve ayrıca bu diziyi diğer gençler gibi bizde izledik ama biz onlar gibi kominist olmadık yani savunduğumuz fikirlerden bir nebze bile olsa kuşku duymadık.aksine savunduğumuz fikirlerin doğruluğunu görmüş olduk...tabiki toplumumuzdaki bazı sırf kendini göstermek için maceraya atılmak gibi bencilce yaptığı bu hareketleri onların çocukluğuna veriyorum... |
O kadar olur. Rahat bırakın gençleri.. Geçin bunları... Ayrıca asker ve polis bazı dönlemlerde dayakçı olur Hüdaverdi ve buna karşı solcular kadar biz de direnmeliyiz.
Meftun hanım Akıncılar'a sağcı dersek onlara büyük haksızlık yapmış oluruz. Akıncılar'ın önde gideni şehid Metin Yüksel'i o dönemde sağcılar öldürmüştür. Yani biz sağcı değliz, sağcılığı kabul etmiyorum. Sağcılar ülkücüler oluyor, Akıncılar değil. |
akıncılar yani bizim geldiğimiz siyasi fikir kuşağı 'islamcı' diye tabir ediliyor ve bizler siyasi kartelanın sağında kalıyoruz o dönem...
sadece ben dizide sağcıların yani muhafazakar kesimin ülkücüler olarak anılmasına karşıydım... tabii olaylara karışmadığımızdan oluyor..diziye tek eleştirim buydu..o bakımdan antiparantez belirtmek istemiştim.. |
Hatırla Sevgili dizisi öyle masum bir dizi değil, tek amacı tamamen unutulmuş tarihi hatırlatmak söylemleriyle, tarihteki sahte kahramanları gençlere kahraman göstermektir.. Zaten amacına da ulaşmış görünüyor, gençler onun sayesinde Deniz gezmişleri tanıdı, yeniden sahte fikirlerle genç zihnini meşgul etmeye başladı.. Bu dizinin tahribatı o kadar ağır ki, bir sol aileyi konu alarak, Türkiye'de komünistlerin güye nasıl zulümlere maruz bırakıldığını ima etme gayreti sarfetmiştir.. Ardından devrim türkülerini ezberlere yerleştirmiştir... Bu dizi bittiğine sevindim, keşke bizde fikirlerimizi öğretmek, anlatmak için diziler yapabilsek.. Hareket noktasında öyle kayıtsız kalıyoruz ki, onlara yol veriyoruz...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
stv'deki ne var bilmiyorum ama kötüye özendiren bir şey varsa onada karşı çıkılmalı.Abiler bildiğim kadarıyla hayırlı iş yapan insanlar,abileri ise terör yandaşlarını bir tutmak komik kaçar :-* Dizi bana göre boş şeylerden başka hiç bir şey anlatmıyor taraflı ve aşırı şiddet yanlısı olduğu sürece :-* Ne sağcılık ne solculuk,askidendi bu tür özentiler,insan olmayı bilelim yeter bize,insanlığı anlatalım :P ;) |
Alıntı:
dizi bir 'dönem' dizisi...dolayısıyla o dönemi anlatırken ne kadar 'cici' bir askerimiz var diyemezler... mesela ben ciddi manada bütün bu darbelerden, kuvvet komutanlarının, rütbeli komutanların yaptıklarından,en başta da başörtüme yaptıklarından dolayı nefret ediyorum tsk dan... aynı zamanda tsk yı seviyorum..çünkü askerdir...peygamber ocağıdır...güvenliktir... hiç bir fark yok gözümde...siysete bulanmış tsk yı sevmem ;) Alıntı:
ne kadar makul değil mi?çift taraflı düşünsek iyi olacak... hasılı kelam dizi solcular tarafından gençliklerinde yeşil parkaları ile gezen yapımcılar tarafından yazılmış ve yapılmış...solcuları haklı göstermeye çalıştıkları doğru...yine de ben örn deniz gezmişin banka soyması sahnesinden sonra 'haklı canım' demedim..sonuçta bunun bir dizi olduğunu biliyorsun ve tarih üzerine bilgilerin sadece bu dizi ile sınırlı değil..gelişmek isteyene sadece bir ipucu...zaten siyaseten gelişmek istemeyenin olaylardan çok aşk sahneleri ile ilgilendiğini düşünüyorum :) |
Alıntı:
O dönemlere askerin işkencesine maruz kalanlar işkenceye maruz kalamdan önce askerlerin yardımıyla devrim hayalini kuruyorlardı,istedikleri gerçekleşmediği ve kendilerine karşı darbe yapldığı için askere her zaman nefret beslicekleri açık seçik ortada.Çamhuriyet mitinglerinde dahi askeri göre çağırmış olsalar dahi askere karşı nefretleri yok olmuş değil,bu her zaman devam edecek.Onlar senin gibi askere nefret edip dah sonra 'peygamber ocağıdır ana kocağıdır bilmemnedir' diyerek sevgi duymazlar,vicdani redcilerdir her zaman,Irak'ın Kuzey'ine dahi yapılan operasyona karşı çıkanlardır.Pkk yandaşları ile ünilerde reklam yapan-pkklılarla birlikte ülkücülere saldıranlardır.Hayal kahramanlardır.Türk askerinin kıbrısta işgalci olduğunu kabul edenlerdir.Onların suyundanda-etindende-ana sütündende hayır gelmez.Kin ve nefretlerini dizi yoluyla yaymaya çalışıyorlar :-* Dizi önceleri aşk dizisiydi,o zamanalr farklı olduğu için bende izliyordum.Siyasete kaydıkça dizni çamurlaştı kirkefleşti, Gelişmek için bu diziyi izleyen yarın bir gün 'darağacında 3 fidan' adlı diziden daha katı yanlı kitabı okumaya başlarsa o kişiyi kaybetmiş oluruz.denizciklerle-yusufcuklarla-sinancıklarla-ibrahimciklerle kafayı yiyenler ortada,onlarla yatıp onlarla kalkarlar,onlarla ilgili kitap okuyup kimisi hayatını kararır kimisi ekmek kamısı yapar kendilerilene.O vakit bizde Metin Yüksel'i veya Nurullak Saatçioğlu isimlerini öne çıkararak liman yapalım kendimize. Bu dizi insanı dünya kızına aşık etmekten başka hiç bir işe yaramaz. Tek hedefleri zavallı gençlik. |
eyvallah...
diyeceklerimizi dedik, anlayacaklarımızı anladık diye düşünüyorum :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
sizin bu soruyu sorma gereksiminiz nedeniyle, ben de açıklamaya çalıştım. Ben farklı bir noktaya vurgu yaparken aniden başka bir noktaya vurgu yapılınca; böyle bir söylem kullandım... Anlatmaya çalıştıklarımdan böyle bir noktayı neden vurguladınız, oraya takıldım diyelim.
|
Bu arada benim gözümde o milliyetçi dedikleriniz faşisttirler!
değil mi ki kan döküldü, bitmiştir.... o dönem solcular odtüde ne yaptıysa ülkücüler de gazide onu yapmıştır... buradan tek nemalanan o derin devlet ve darbe operatörleri olmuştur... mazlumsa ikisi de mazlum, mağdursa ikisi de mağdur,suçluysa ikisi de suçlu... kimse sütten çıkma ak kaşık değil bence... |
Alıntı:
Buradan yola çıkarak sordum.Merak ettirdiniz ??? tek taraflı anlatıyor olabilir ama koministlere işkence yapıldığı acı bir gerçek.. hayatta en sevmediğim şey birini ya da bir fikri savunurken diğer tarafa haksızlık etmektir.Bu da benim kötü özelliğim :) |
Alıntı:
|
ne diziymis be hepimizi gomunist yapacak :) birde dizinin atv de yayinlanmasida ayri bir ironi olsa gerek 8)
|
All times are GMT +3. The time now is 17:22. |