Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Şeriat isteyenlerin oranı (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=37400)

Hüdaverdi 07-26-2008 14:35

Şeriat isteyenlerin oranı

internet haber her nedense başlığın altına çarşaf giyen 6 bayanın fotoğrafını koymuş.
Şeriat=çarşaf mantığını güdenlerden sanırım.

----

Türkiye'nin yüzde kaçı şeriat ister? Anketin sonucunda çıkan oran şok edici... Bakın şeriatla yönetilmek isteyenlerin oranı ne?

Türklerin yüzde 74'ü şeriat kanunlarına sıcak bakıyor! Şeriatın ulusal hukukun içinde yer alması gerektiğini düşünenlerin içinde yüzde 69'luk kesim şeriatı kadınlar için iyi bir adalet sistemi olarak görüyor.

ŞERİAT İSTEYENLERİN ORANI YÜZDE 74

Dünyanın önde gelen kamuoyu araştırma şirketlerinden olan Gallup'un Mısır, İran Türkiye'de yaptığı ankete göre Türklerin yüzde 74'ü şeriata "olumlu" bakıyor. Geçen yılın Mayıs ve Haziran aylarında 737 yetişkinle yüz yüze yapılan ankette, Türkiye şeriat konusunda Mısır ile İran'dan daha ılımlı çıktı ama ortaya çıkan tablo oldukça şaşırtıcı...

2007'DE ORAN YÜZDE 26'YDI

Gallup'un 2007 yılında yaptığı son araştırmada Türkler'in yüzde 7'sinin tam şeriat istediği, yüzde 26'sının ise bazı şeriat hükümlerinin hukuka bir şekilde entegre edilmesini desteklediği görülmüştü. Çekimser kalanların oranı ise yüzde 26 gibi çok yüksek bir orandı...

İŞTE SONUÇLAR:

Mısırlıların yüzde 91'i, İranlıların da yüzde 90'ı şeriat ile ilgili "pozitif" görüşlere sahip olurken bu oran Türkiye'de de yüzde 74 oldu.

Neden şeriat istiyorlar?

Şeriat hakkında olumlu görüşe sahip olan Türkler'in gerekçeleri... (Birden fazla seçenek işaretleyebildikleri için toplamları 100'ün üzerinde)
%70: Yolsuzluğu azaltır
%69: Kadınlar için adalet sağlar
%68: Suç oranlarını düşürür
%63: Adil bir hukuk sistemi oluşturur
%62: İnsan haklarını korur
%55: Ekonomik adaleti sağlar
%53: Halkın yönetime katılımını sağlar
%52: Bilimsel gelişimi sağlar
%51: Azınlıkları korur

%33: Zalimce cezalar getirir
%32: Kişisel hakları kısıtlar
%26: Bilimsel gelişime taş koyar
%23: İktidardakilerin güçlerinin azaltılmasını sağlar
%22: Kadınlar için baskı olur
%21: Azınlıklar için baskı olur

%21: Hükümete sonsuz güç verir

NOT: Şeriat hakkında olumlu görüşe sahip olan bazı kişiler, gerekçelerde şeriatın kendilerine göre bazı olumsuz yönlerini de işaretlediği için listede sadece olumlu yönleri yer almıyor.

internethaber

oguzdesouza 07-26-2008 14:38

İnanılması çok zor bi anket..

CHP'nin %47 oy aldığı bir anket gibi geldi. :)

Gerçi son günlerde millet sırf bu cehapelilerin yüzünden cumhuriyetten soğudu ama bu kadar da değildir...

Sonuna kadar CUMHURİYET :)

Meftun 07-26-2008 14:39

Daha neler!

Hiç inandırıcı değil ;)

eddie 07-26-2008 14:45

"Türkler'in yüzde 7'sinin tam şeriat istediği, yüzde 26'sının ise bazı şeriat hükümlerinin hukuka bir şekilde entegre edilmesini desteklediği görülmüştü."

tam şeriat-yarım şeriat :o o nasıl oluyor yahu?
oranlar inandırıcı mı değil mi bilmem de bence gereksiz bir anket olmuş

maviinsan 07-26-2008 14:45

saçma olmuş bence

Sukût-u_Hayal 07-26-2008 14:56

Şeriatı neden istiyorsunuz sorusuna

%70 yolsuzluğu azaltır , %69 da kadınlar için adalet sağlar demiş ... Gerçekten inanılması imkansız saçma bir anket olmuş ...

LoNeLiNeSS 07-26-2008 14:59

Alıntı:

%70: Yolsuzluğu azaltır
%69: Kadınlar için adalet sağlar
%68: Suç oranlarını düşürür
%63: Adil bir hukuk sistemi oluşturur
%62: İnsan haklarını korur
%55: Ekonomik adaleti sağlar
%53: Halkın yönetime katılımını sağlar
%52: Bilimsel gelişimi sağlar
%51: Azınlıkları korur
İnsan haklarını korumak, Kadınlar için adillik, Halkın yönetime katılması Bilimsellikde gelişim ve şeriat.. Şeriat dünyanın en iyi rejimi de dünyanın haberi mi yok acaba. Saçmalıkdan da öte bir anket.. Bilinçli yapılan halkı yalnış bilgilendirme anketlerinden birisi dahadır.. Zaten anketin sonucundan önce kimin yaptığına da bakacaksın nasıl ne şekilde yapıldığına..[/i][/b] :o :o :o

Hüdaverdi 07-26-2008 15:10

Yolsuzluğu azaltır
Kadınlar için adalet sağlar
Suç oranlarını düşürür
Adil bir hukuk sistemi oluşturur
İnsan haklarını korur
Ekonomik adaleti sağlar
Halkın yönetime katılımını sağlar
Bilimsel gelişimi sağlar
Azınlıkları korur

Şeriat bunları getirmez mi ???
İstanbul Eyüp'te yaptılar ise sonuç doğrudur,nişantaşında yapsalar tam tersi çıkardı.
Bunların olabileceğini düşünen insanların olması sevindirici,olumlu yandan bakmakta fayda var :-*

Kafes 07-26-2008 16:24

Direk 'Seriat istiyor musunuz' diye sorulmamistir eminim. Seriatin gercek kelime anlamindan cikan ilke ve getirileri madde halinde sunmuslardir ve insanlarda ona gore oylama yapmistir. Sonucta seriat kotu bir sey degil, cogu akilli ve egoizmden uzak insanin kabullenebilecegi bir duzen.

politikaci 07-26-2008 16:24

e yani fazlalık çıkması normal bencede bende evet derdim ;)

politikaci 07-26-2008 16:26

şeriat gelince hırsızlık,yolsuzluk pislikler biter kesiceksin kolunu bacağını Allahın emrettiği şey ne zamandan beri yanlış olmuş

YavuzSultanSelim 07-26-2008 16:29

Sadece cezalarda Allah'ın hükümleri uygulansa çok isabetli olur. Hırsızlık yapanların elini kolunu keseceksin milletin önünde bak bakalım bir daha hırsızlık yapan oluyor mu???

Tecavüzcüleri sapıkları taksimde sallandırcaksın bak bakalım bir daha tecavüz oluyor mu???

politikaci 07-26-2008 16:32

Alıntı:

YavuzSultanSelim Nickli Üyeden Alıntı
Sadece cezalarda Allah'ın hükümleri uygulansa çok isabetli olur. Hırsızlık yapanların elini kolunu keseceksin milletin önünde bak bakalım bir daha hırsızlık yapan oluyor mu???

Tecavüzcüleri sapıkları taksimde sallandırcaksın bak bakalım bir daha tecavüz oluyor mu???

neden sadece cezalarda? Allahın emri o zten

YavuzSultanSelim 07-26-2008 16:36

Alıntı:

politikaci Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Başka şeyler de de uygulanmasını isterim tabi ki ama şu an Şeriat için hazır değil ülkemiz hele ki şu durumda.

Şu an da en iyi yönetim Cumhuriyet

politikaci 07-26-2008 16:36

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Başka şeyler de de uygulanmasını isterim tabi ki ama şu an Şeriat için hazır değil ülkemiz hele ki şu durumda.

ama Allah herzaman en uygun olmasaydı kurana yazmazdı dmi..neyse dah afazla uzatmıcam :)

EpiVaTeS 07-26-2008 16:40

Alıntı:

oguzdesouza Nickli Üyeden Alıntı
İnanılması çok zor bi anket..

CHP'nin %47 oy aldığı bir anket gibi geldi. :)

Gerçi son günlerde millet sırf bu cehapelilerin yüzünden cumhuriyetten soğudu ama bu kadar da değildir...

Sonuna kadar CUMHURİYET :)

˙·٠٠•● Cumhuriyeti bırakalım diyen yok sanırım şeriat bir yönetim biçimi değil Allah ın insanlara uyun diye emrettiği kurallardır
Bir şey söyleyecez yine başımız belaya girecek susuyorum˙·٠٠•●••٠·˙

Hüdaverdi 07-26-2008 16:44

Şeriat gelse dahi yönetim şekli yine cumhuriyet olacak,seçimler-meclis vs vs.
Tek değişiklik yasalarda olacak,ceza hukuku-medeni hukuk vs. vs.

Islamic Republic of Turkey (doğrumu yazdım) ???

YavuzSultanSelim 07-26-2008 16:44

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

ama Allah herzaman en uygun olmasaydı kurana yazmazdı dmi..neyse dah afazla uzatmıcam :)

Kur'an yazarsan daha iyi olmuş olur. Yazdığın kelime basit birşey değil...

Ayrıca Alemdar'ın dediği gibi Şeriat bir yönetim biçimi de değil. Allah'ın emirlerinin bütünüdür.

politikaci 07-26-2008 16:46

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Kur'an yazarsan daha iyi olmuş olur. Yazdığın kelime basit birşey değil...

Ayrıca Alemdar'ın dediği gibi Şeriat bir yönetim biçimi de değil. Allah'ın emirlerinin bütünüdür.

şimdi konumuz yazım hatası filan değil konunun basit olmadığını bend ebiliyorum herhalde.
evet allahın emirlerinin bütünüdür ama buna rağmen çıkıp diyor birisi yok sonuna kadar cumhuriyet cumhuriyetçiyiz filan. şeriatı istemiyor olabilir kişi ama onun yanında başka yönetim şeklini kıyaslayamaz

EpiVaTeS 07-26-2008 16:47

Alıntı:

Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı

˙·٠٠•● görecekmiyiz nüfüs cüzdanlarında o ismi acaba?˙·٠٠•●••٠·˙

YavuzSultanSelim 07-26-2008 16:49

Herkesin Allah'ın emirlerine uymasını bekleyemezsin. Bu Faşizm olur. Zorlama olur. Herkes istediğine inanır, istediği yönetim biçimini de ister. Bu onun en doğal hakkıdır.

YavuzSultanSelim 07-26-2008 16:49

Alıntı:

Alemdar Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı

˙·٠٠•● görecekmiyiz nüfüs cüzdanlarında o ismi acaba?˙·٠٠•●••٠·˙

amannnn yine haberlere çıkıcaz :D

politikaci 07-26-2008 16:50

Alıntı:

Herkesin Allah'ın emirlerine uymasını bekleyemezsin. Bu Faşizm olur. Zorlama olur. Herkes istediğine inanır, istediği yönetim biçimini de ister. Bu onun en doğal hakkıdır.

Allah emrini vermiştir.Buna izin vermeyenler çekicek olanlardır zaten

Hüdaverdi 07-26-2008 16:50

Türkler ne çok devlet görmüş,ne çok devleti yıkılmış,isim değiştirmiş,bakarsın görürüz bakarsın görmeyiz,zamanla belli olur herşey :-*

Halk istedikten sonra her şey olur ama böylede huzurluyuz,başımızda iyi yöneticiler olduktan sonra :-*

mehmed_akif 07-26-2008 17:17

yahu keşke şeriatle yönetilen bir ülke olsaydık da en doğru adil kararlar alınsaydı..allah insanların yaratıcısı olrak onlar için en hayırlı olanı bilmez mi haşa.bilir tabiki.en ideal olanda tabiki islami bir yönetim biçimidir ki cumhuriyeti de kapsar..bunu batılı aydınlar da kabul etmişlerdir.

Deniz.Feneri 07-26-2008 18:30

garip %74 büyük bir rakam

maviinsan 07-26-2008 19:08

Alıntı:

mehmed_akif Nickli Üyeden Alıntı
yahu keşke şeriatle yönetilen bir ülke olsaydık da en doğru adil kararlar alınsaydı..Allah insanların yaratıcısı olrak onlar için en hayırlı olanı bilmez mi haşa.bilir tabiki.en ideal olanda tabiki islami bir yönetim biçimidir ki cumhuriyeti de kapsar..bunu batılı aydınlar da kabul etmişlerdir.

abdurrahman duymasın :D

**yanlız_02** 07-26-2008 19:50

Alıntı:

Deniz.Feneri Nickli Üyeden Alıntı
garip %74 büyük bir rakam

NERESİ GARİP BUNUN......ŞERİAT DEMEK NE DEMEK BİLİYOR MUSUN? ALLAHU TEALA (C.C)NUN KOYDUĞU KANUNLAR (BİLİYORSAN KONUŞ İNSAN SANSINLAR;BİLMİYORSAN SUS ADAM SANSINLAR)TAMAM MI İNŞALLAH

Umut ZORLU 07-26-2008 20:40

Şeriat, Tarikat, yoldur varana,
Hakikat, Marifet, ondan içeru..

(Yunus Emre)

aşk-ı ilahi 07-26-2008 20:55

şeriatı....şu anki laik kesimin bize lanse ettiği öçü şeklinde hayall etmeyelim...

şeriat ...allahın emirlerinin bütünüdür...

şeriat ..asmak kesmek..kelle uçurmak değil...adaletle yönetilmektir...

dini özgüce yaşamak demektir...

böyle şeriatı tabiki bende isterim...

böyle bir sonuç beni şaşıtmaz...

tersine guruur duyarım...halkımızı şeriatın aslında kötü bir şey olmadığını anlamış diye...sevinirim...

LoNeLiNeSS 07-26-2008 23:05

Şeriatı savunan bir çok kişi daha şeriatın ne olduğunu bilmeyen kişiler.. Allah (c.c) in emirleri deyip geçilecek bir şey değildir.. Şeriat isteyen arzulayan önce şeriat rejimi ile yönetilen ülkeleri incelesinler.. İnsan hakları ne durumda demokrasi ne durumda, yolsuzluklar ne durumda, ekonomi ne durumda, insanlar nasıl yaşıyor, bilim ne durumda. Bunları yeterince araştırmadan çıkıpta şeriatı savunmayalım..

mehmed_akif 07-28-2008 13:40

Alıntı:

LoNeLiNeSS Nickli Üyeden Alıntı
Şeriatı savunan bir çok kişi daha şeriatın ne olduğunu bilmeyen kişiler.. Allah (c.c) in emirleri deyip geçilecek bir şey değildir.. Şeriat isteyen arzulayan önce şeriat rejimi ile yönetilen ülkeleri incelesinler.. İnsan hakları ne durumda demokrasi ne durumda, yolsuzluklar ne durumda, ekonomi ne durumda, insanlar nasıl yaşıyor, bilim ne durumda. Bunları yeterince araştırmadan çıkıpta şeriatı savunmayalım..

onlar gerçek şeriati uygulamıyorlar ki..
orada şeriat yönetiminden çok monarşik bir yönetim var..
insan hakları diyorsunuz da şeiatin getirdiği hakları bilmiyorsunuz sanırım..
şeriat bize yıllarca sadece asmak kesmek şeklinde lanse edildi..
bunu özellikle tekin alp ismini kullanarak moinz kohen yaptı.kahrolsun şeriat diyerek..
halbuki gerektiğinde kol el kafa kesen şeriat yönetimi bunu yapmadan önce bu tür cezalara neden olan fiilleri ortadan kaldırmak için önlemler alır.hırsızlığı önlemek için fakir halka dodyal güvence sağlar.zinayı önlemek için fakirleri devlet kendisi evlendirir.evliliği teşvik eder.vs vs vs...
bilmedem konuşmayalım lütfen

Demokrat 07-28-2008 13:42

demokrasiyle yok mu o halde isteyen, istedigini isteyebilir ;)

maviinsan 07-28-2008 13:44

Geçen gün yayınlanan bir ankette türkiyenin %51'i sosyal demokrat idi. ;D Demek ki Türkiyede şeriatçı-sosyal demokrat olan büyük bir kesim var :D ;D

mehmed_akif 07-28-2008 13:45

evet isteyebilir de karşı tarafın fikirlerine saldırmadan

Demokrat 07-28-2008 13:46

Alıntı:

evet isteyebilir de karşı tarafın fikirlerine saldırmadan

Iste demokrasinin bittigi yer oradir!.. ne zaman fikrin baskasinin fikrine engel olmaya basliyorsa orada demokraside, özgürlükte biter ;)..
ben hep demisimdir birakin isteyen komunizm istesin, isteyen seriat istesin, isteyen liberalizm istesin önemli olan bireyden cok halkin cogunlugunun ne istedigi ve ülkenin bu istege hazir olup, olmadigidir..;)

mehmed_akif 07-28-2008 13:56

tabi tabi haklısın :-*
haklısın da bazı durumlarda çoğunluğun tercihi azınlığı ezebiliyor.bunu yıllar önce çok yaşadık.
önemli olan hiçbir tarafı ezmeden adil olanın uygulanması bence

Demokrat 07-28-2008 13:58

Alıntı:

tabi tabi haklısın :-*
haklısın da bazı durumlarda çoğunluğun tercihi azınlığı ezebiliyor.bunu yıllar önce çok yaşadık.
önemli olan hiçbir tarafı ezmeden adil olanın uygulanması bence

Demokrasi ne cogunlugun, azinliga tahakkümü nede azinligin, cogunluga tahakkümüdür aslinda demokrasi cogunlugun hakkinda cok azinligin hakkini savunmaktir..
yani bir tarafta yüzde 99 diger tarafta yüzde 1 varsa demokrasi o yüzde 1 in hakkinida savunur yoksa cogunluk azinliga yada azinlik cogunluga tahakküm ederse bunun adi demokrasi degil diktatörlük olur ;)

siyah gül 07 07-28-2008 13:59

Hiç inandırıcı bir anket değil dikkate almamak en güzeli sanırım :-\

Fasl-ı Gül 07-28-2008 14:05

Flaş Haber!!!

Evet sayın izleyiciler. Ak Parti'nin kapatılma davasının görüşüldüğü bugünde Ak Gençlik şeriatle yönetilmek istediklerini itiraf etti. Görüşmenin durdurulup, kapatılma gerekçeleri içine bunların da konulmasını talep ediyorum. Savcılarımız hemen harekete geçmeli, tam itiraf etmişlerken yakalamalı bunları.. Ayrıca % 70'lik oranı da göz altına almalı. Hatta göz hapsine alınmalılar ki her an için şeriat kurmaya yönelik faaliyetleri engellenmiş olsun!!!!.... Tehlikenin farkında mısınız ??

All times are GMT +3. The time now is 01:14.