![]() |
Bir Beyin Hanımına Yazdığı Mektup..
İzzetli, hürmetli, akıllı, gayretli, şevkatli, güzel yüzlü, şirin sözlü, melek huylu, çelebi kollu, nazik belli, şirin yıldızlı, has ve talihim, kızlarımın annesi, gönlümün canan eşi inci tanesi hatunum ve hanımım huzuruna candan selamlar ve gönülden dualar edip, ol mülayim hatırın kat kat sual ederiz. ALLAH'ın birliğine emanet veririz. Benim güzel hanımım,benim emektarım .ne keyiftesin, ne haldesin ne demdesin ne eğliyorsun,ne işliyorsun iyimisin,hoşmusun ALLAH yardımcın olsun kendin küçük iken bizlerin hizmetine düştün.ALLAH emeklerini zayi etmesin ,seni bana bağışlasın bir dahi dünya gözüyle ile görüşmek müyesser eylesin. Amin.. Acep cihanda senin gibi varmıdır.Hanımım O tatlı ,bakışını seveyim.hiç fikrimden gitmezsin .böylece ayan gönlümde durursun .maşALLAH maşALLAH benim nazlı aşığım ,senin için her yerde ,dualar ediyorum, inşaalah seninle diz dize verelim de, güzel dualar ve kitaplar okuyalım .Alahu taala ya aşık olalım ,sefalar edelim. Bir küçük kız gördüm,hemen sana benzettim .selam-sabah ettim .sesi dahi sana benzerdi .senin hatırın için sokak ortasında ona yarenlik edip ahvalini sordum. bir ihtiyar annesi varmış, hasta, ona ekmek götürürmüş. On lira paraverip onu halas edip sevabını sana bağışladım. ALLAHuteala sendenrazı olsun .zira ben senden yer-gök dolusu razıyım . ALLAH bütün çocuklarımızı bağışlasın,amin …Benim hakkımda siz bana dünyada yetersiniz hak teala seni bana dünyada bağışlasınve ahirette firdevs-i alada dahi seni bana versin.amin ,ya erhame,r-rahimin... |
Unutmayın ki siz “Hatice” olmadan eşiniz “Muhammed” (s.a.v.) olmayacaktır. Unutmayın ki Siz "Talha" olmadan eşiniz "Rumeysa" Olmayacaktır. ::) ::) ::) ::) |
Kalbi ve İlahi muhabbet bu olsa gerek. İki cihan saadeti ancak bu muhabbetle ile mümkün olabilir. Teşekkürler Duygu ...(+) :)
|
::) rica ederim abim..Sende sağol inşAllah.. :-[
|
Alıntı:
|
ÖNCE KİM OLMAYA BAŞLAYACAK..
DOĞUŞTAN ÖYLE OLMADIĞIMIZ KESİN.. BİRİ BAŞLAMASI LAZIM Kİ DİĞERİDE ARKADAN GELSİN.. |
maşşallahh imrendim valla bu çifte ama herşey karşılıklı eşlerin birbirlerinden razı olması hele ebedi hayatımız içinde çok çok önemli RABBİM karşılıklı razı olmayı nasip etsin +1 :-*
|
Alıntı:
:-* :-* artıyı hakettin yine:) ++++1 |
??? Hepside benim mi ablacım..Yani dördü birden..? ::) Teşekkür ettim..
|
herkesin muhabbetini ifade ettiği bi biçim vardır kimse bu adam gibi fakir edebiyatı yapmaya zorlanamaz...Herkes kendi gibi olmalıdır talha rümeysa kim ya.......
|
Mektubun biçimi şekli değil ana fikrini ele alsak daha güzel olacak.. Bana göre bir beyin hanımına olan güzel ve samimi duyguları anlatılıyor burda fakir edebiyatı değil.. Tabiki herkesin sevgisini gösterme ve belli etme şekli farklıdır..(ki olmalıdırda) Bu vefa ve sevgi örneği bir mektup sadece.. Yani kimse kimseyi bir şeye zorlamıyor abartmasak.. ;)
Hz Talha ve Rümeysa sahabilerimizdir bu arada.. Hz Talha Rümeysa hanımın vesilesiyle müslüman olmuştur..Ve onun eşidir..Sevgileri ve aşklarıda örnek gösterilecek kadar güzel olduğu için isimlerini zikrettik.. ;) |
Alıntı:
Rivayete göre, Talha b. Ubeydullah, Busra panayırında bulunduğu bir sırada, oradaki bir manastırın rahibi: "Sorun bakayım, bu panayır halkı arasında, ehl-i Harem'den bir kimse var mı?" diye seslenir. Talha da: "Evet var! Ben Mekke halkındanım" diye cevap verir. Bunun üzerine rahip: "Ahmed zuhur etti mi?" diye sorar. Talha: "Ahmed de kim?" der. Rahip: "Abdullah b. Abdulmuttalib'in oğludur. Bu ay O'nun çıkacağı aydır. O, peygamberlerin sonuncusudur. Haremden çıkarılacak; hurmalık, taşlık ve çorak bir yere hicret edecektir. Sakın O'nu kaçırma" der. Rahibin söyledikleri Talha'nın kalbine yer eder. Oradan alelacele ayrılarak Mekke'ye döner ve yakında herhangi bir olayın meydana gelip gelmediğini sorar. Abdullah'ın oğlu Muhammedü'l-Emîn'in peygamberliğini ilan etmiş oldûğunu ve Ebubekir'in de O'na tabi olduğunu öğrenir. Hemen Ebubekir'in yanına vararak rahibin anlattıklarını haber verir. Sonunda her ikisi birlikte Resulullah (s.a.v.)'a giderler. Talha oracıkta müslüman olur. (İbn Sa 'd, "et- Tabakâtü'l Kübrâ", III, 215, Beyrut; el-Askalânî, a.g.e., III, 291). Birçok müslüman gibi, Talha b. Ubeydullah da İslam'a girdikten sonra müşriklerin eziyetlerine maruz kalmış, ama yolundan dönmemiştir. İslam'ın azılı düşmanlarından Nevfel b. Huveylid, Talha'nın müslüman olduğunu duyunca, Ebubekir'le onu bir iple biribirlerine bağlamış, uzun süre iplerini çözmemiş, Teymoğulları da bu duruma seyirci kalmışlardır. Ashâbın zenginlerindendi. Zengin olduğu kadar da cömertti. Cömertliği sebebiyle kendisine "el-Fayyâd" denirdi. Vefat ettiği zaman, miras olarak bir hayli gayrimenkul, nakit para ve değerli eşya bırakmıştır. Rivâyete göre gayri menkullerinin tutarı otuz milyon dirhem, nakitlerinin tutarı iki milyon ikiyüz dirhem ve ikiyüz bin dinar idi. Sadece Irak'tan gelen yıllık geliri yüzbin dirhem civarındaydı |
Google den mi buldun:)..Ben kim olduğunu merak ettiğimden sormamıştım onu yukarıda bir arkadaş yazmış örneklemiş diye sordum tamam?...
Herkesin kendisi olması gerektiğini başka birinin kimliğine bürünmeye çalışmamasını vurgulamak istemiştim ama bu kadar ayrıntılı anlatmaya gerek de duymamıştım.. |
Alıntı:
|
Talha kim..?
Muhammed yaralı ceylanım.. Bi fark var mı ilahide coşup gaza geliyosunuz burda niye hakaret olarak algılanıyor sahabenin ismi talha mı değil mi adıyla hitap etmek yanlış mı?..... Yoksa sizde ünvanları zorunlu gören zoraki saygıyı mı kastediyorsunuz bana göre değil o....... |
Bu çocuk her yerde muhalefet zaten..yanlışmıyım Muhammed..? Yani beğendim eline sağlık vs deseydin tüm artılarımı bağışlardım sana.. Şaşarım.. :-X
|
Alıntı:
Duygu Hanım, böylesine güzel bir paylaşımı eşsiz yorumlarınızla bize aktardığınız için teşekkür ediyorum. +1 Alıntı:
|
Alıntı:
|
Paylasimin icin tesekkurler Imrendim vallahi
|
Ben sakinim gocunmuyorum da tepkilerinden benim zoruma gittiği değil senin zoruna gittiği de anlaşılıyor zaten :)
Ayrıca cennetle müjdelenmiş sahabe yoktur.. |
CENNETLE MÜJDELENMİŞ 10 TANE SAHABEİ GÜZİNİN OLDUĞUNU BİLİYORUZ KARDEŞİM
|
Yoktur işte öyle bir kesinlik kimse belirtemez...
|
All times are GMT +3. The time now is 11:51. |