![]() |
Flaş! Anayasa Mahkemesi'nde sürpriz hareketlilik
Anayasa Mahkemesi, Ak Parti hakkında açılan kapatma davasına ilişkin açıklama yapılacağı haberleri hareketli dakikaların yaşanmasına neden oldu. Anayasa Mahkemesi, Ak Parti'nin kapatılması istemiyle açılan davanın üçüncü gün görüşmelerinin öğleden sonraki oturumuna başladı. Yüksek Mahkeme heyeti, saat 12.05'te verdiği öğle arasını bugün 14.30'a kadar uzattı. Heyet, öğleden sonraki oturuma saat 14.30'da girdi. Bu arada, basın mensuplarının beklediği alanda kurulan kırmızı bant şeridin mahkeme görevlileri tarafından içeri alınması, mahkemenin giriş kapısının alt tarafında bekleyen basın mensupları arasında heyecan yarattı. Bu gelişme üzerine mahkemenin bir açıklama yapacağı son dakika gelişmesi olarak verildi. Televizyonlar ve haber ajansları haberi tüm Türkiye'ye duyurdu. Görevliler, herhangi bir açıklama olmadığını ve basın mensuplarının şu an için içeri alınmayacağını bildirdiler. Ancak daha sonra gazetecilerin yanlışlıkla içeri alındığı anlaşıldı. Böylece Anayasa Mahkemesi'nde ve sonrasında tün Türkiye'de 15 dakikalık büyük bir heyecan yaşandı. Anayasa Mahkemesi üyeleri kapatma davası ile ilgili toplantıya kaldıkları yerden devam ediyor. Anayasa Mahkemesi heyeti tarafından iddianamenin bitirildiği detayları üzerinde görüşmelerin devam ettiği bildiriliyor. 30 Temmuz 2008, Çarşamba Kaynak: Zaman ( http://www.zaman.com.tr/haber.do?hab...z-hareketlilik ) |
Hadi hayırlısı.. :-\
|
Sanki bir futbol maçının sonucunu beklioymuşcasına heyecan içerisindeyim...
İnşallah beklediğimiz sonuç çıkar ve ülkemiz kazanır... |
Rabbim sevindir bizi :)
|
Kararın açıklanması bekleniyormuş , hakkımızda hayırlısı .... :-\
|
akp kapatılırsa bu site ne olacak :D
|
Alıntı:
|
Parti kapatılırsa site ye ne olacağı değilde parti kapanırsa (Allah korusun
) Memleketin durumunun ne olacağı daha vahim bir durum :-\ :( |
˙·٠٠•● şu anda samanyoluhaberi takip ediyorum herhangi bir açıklama yok merak etmeyin˙·٠٠•●••٠·˙
|
karar belli arkadaslar ;)
|
MAHKEME HALA KARARINI VERMEDİ YÜKSEK MAHKEME'DE YANLIŞ ALARM Anayasa Mahkemesi önündeki ani heyecanlamanın sebebi sonradan anlaşıldı. Türkiye'nin ve tüm dünyanın merakla beklediği Ak Parti hakkında açılan kapatma davası kararının birazdan açıklanacağını duyurmuştuk. Fakat daha sonra gelen açıklamaya göre yanlış bir alarm verildiği anlaşıldı. Anayasa Mahkemesi'nde görevli polislerin mahkeme önündeki bariyerleri kaldırmalarının gazeteciler tarafından yanlış anlaşıldığı ortaya çıktı. Başkan Haşim Kılıç'ın koruması gazetecilerin yanına gelerek henüz bir kararın verilmediğini ve görüşmelerin sürdüğünü söyledi |
Alıntı:
|
güncelleme... |
Ben karar ne olursa olsun saygı duyulması taraftarıyım..Akp kapatılırsa kaos çıkar iddaları bence saçmalıktan başka bir şey degil.Ama bakalım ben mahkemenin en iyi kararı verecegine inanıyorum.Ama akp 2 0 önce başlıyor çünkü haşim kılıç ve 1 üye nin oyları kesin kapatılmasın olacak.
|
˙·٠٠•● açıklama felan yapılmıyor ˙·٠٠•●••٠·˙
|
Ulen o kadar da heyecanlanmıştık beee..
|
Bu kadar kısa sürede karara bağlamaları hayırlı olmaz bana göre :-*
Tabi google.com iddianamesini ciddiye almazlarsa hayırlı karşılarım :-* |
Alıntı:
erken açıklanması kapatılmayacağı anlamına geliyormuş geç olursa kimin yasaklanacağını görüşüyorlar anlamına gelirmiş |
Bilmem bence öyle,acele işe şeytan karışır ???
|
Alıntı:
hoş zaten açıklansa ne olacağını görürürz :-X |
Herkesin bir derdi var,durur içerisinde....
Ülkenin koltuğu iyi kullanıldığı zaman kıskanır birileri.Mutlaka bir yolla o koltuğa oturmaya çalışır.Sistem bu ne gelir elden. İhtiraslar havuzu gibi muhalefete sahibiz... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Hukuk siyasetle işlememeli. |
yanlış alarm ;)
|
Bu halkın bir çok partisi kapatıldı ve kaos çıkmadı,Ak parti kapatılırsa yine kaos çıkmaz.
Biliyoruz ki kapatılsa dahi yeni kurulacak parti tek başına iktidar olacak. ''411 el kaosa kalktı'',''Abdullah Gül cumhurbaşkanı olursa kaos çıkar'',''başörtüsü kaos getirir'' safsatasını ortaya atanlar ''Ak parti kapatılırsa kıyamet kopar'' diyebilecek akıla sahipler mi merak ediyorum ;) |
˙·٠٠•● onlarda akıl var mı ki?˙·٠٠•●••٠·˙
|
Alıntı:
Sonuçta stratejik konumu ve sözü var. Ak Parti ülke politikasının belirlenmesini ve diğer ülkelerle uyumu sağlamıştır. Dünyanın en iyi 2.Lideri R.Tayyip Erdoğanın yasak alması piyasaları sallar. |
Ekonomi de olcak elbet,Allah göstermesin.Bir kriz daha yaşanırsa vay halimize.
|
ABD ilişkilerini bizimle bozarsa savaş bile çıkar derdim ama,ABD artık savaşı gözüne yediremiyor.IRAK a girdi çıkamıyor.
İran bunu bildiği için ABD nin gözünü korkutuyor. |
Bir an önce sonuçlansın kalpten gidecem :(
|
5 oy alırsak yetecek .. of çok heyecanlıyım
|
Alıntı:
Sacid adalı - kesin Mustafa yıldırım - bilemiyorum şevket apalak - bilemiyorum ve fulya kantarcıoğlu - bilemiyorum bunlar iyi gibi geliyor bana :-\ |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
ntv den takip ediyorum ben de... elim ayağıma dolaştı..
|
heyacan yapmayin arkadaslar, hersey olacagina varir ancak ümidinizi kirmayim ama daha sonra hayal kirikligi yasamamak icin kendinizi kapatilma olayina alistirsaniz iyi olacak, acikcasi aksi benim icin cok büyük sürpriz olur ;)
|
7 oy hayal gibi o grup arasında...
Neyse yapıcak birşey yok... |
Tek ihtiyacımız 5 oy.. ikisi garantide :(
|
cuma günü beklenmemeside cok enterasan...
|
Bence Ak Parti hazine yardımından yoksun bırakılacak...
|
All times are GMT +3. The time now is 17:40. |