![]() |
"Atatürk Cumhuriyetinin Peşindeyiz.."
"ATATÜRK CUMHURİYETİ'NİN PEŞİNDEYİZ"
http://haber7turk.com/files/buyukanit5.jpg Org. Büyükanıt Anayasa Mahkemesi kararını yorumlamasını isteyen gazetecilere tepki gösterdi... Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt gazetecilere kısa bir değerlendirmede bulundu. Gazetecilerin Anayasa Mahkemesi'nin kararına ilişkin sorusuna Org. Büyükanıt şöyle yanıt verdi: "Bu konuda benden yorum beklerseniz üzülürüm. Düşüncemiz hiçbir zaman değişmez. TSK'nın laiklik konusundaki düşüncesi ve duruşu değişmez. Bunu söylemeye de yorulduk. Biz Atatürk Cumhuriyeti'nin peşindeyiz. Karar yargı kararıdır. Hayırlı olsun. Asker olarak nasıl yorum getirebilirim?" haberturk.com |
Askerle hemfikiriz ne güzel 8)
|
Zaman değişiyor,asker hükümetten daha ön plandaken artık 2. plana hakettiği yere doğru ilerliyor.Asker terörle mücadele eder,siyasilerle değil.Asker teröre karşı ne yaptığını açıklar,yargı kararlarına yorum getiremez. :-*
|
Helal olsun ben bu adamı çok seviyorum gerçekten....
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
sayın genelkurmay başkanı;anayasa mahkemesinin türban kararı için malumun ilamı oldu diye yorumda bulunmuştu.bu karara neden yorum yapmıyor,ben anlayamadım.aleyhte olduğu içinmi?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
27 nisan da muhtıra verildi sayın arkadaşım.ne çabuk unuttun.sanki bunlar ortamı germiyor...neyse yaaaa.vardır bi bildikleri.ben kendi çapımda yorum yapıyom işte.. |
Asker olmasına asker de işine geldiğinde nasıl da siyasete karışıyor (örneğin; başörtüsü konusunda) ... Bu konu da nasıl yorum yapmamış ben de şaştım doğrusu...
|
Alıntı:
Akıllanma diye birşey duymuşsundur sanırım :-* |
Alıntı:
Yorum yapmamasına gelince asker oy bile kullanamaz yani askeriyeye siyaset giremez(malesef giriyor ama)...Genelkurmayın açıklama yapması yanlış olurdu en doğrusunu yaptı bence... Ayrıca Büyükanıt son derece muhafazakar bir yapıya sahiptir bazı konularda tam taraf olamamasının sebebi birazda kuvvet konutanlarıdır çünkü onlar AKPye tamamen karşıdır adam da ancak bu kadar tarafsız olabiliyor işte.... |
İyi yorum yapmamış.. yok biz başka birinin cumhuriyetinin peşindeyiz.. tövbe tövbee
|
Bu Ergenekon Davasında da bu açıkça görülmüştür...
Bazı komutanlar ne kadar darbeyi istese de Kara Kuvvetleri ve Genelkurmay hep karşı çıkmıştır... Ülkenin ne duruma geleceğini biliyorlardır ve ona göre davrandılar Sonuç olarak Türkiye Cumhuriyeti bu sınavdan Mahkemesiyle, Hükumetiyle, Askeriyle başarıyla çıkmış oldu... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bunlar çok stratejik hareketler arkadaşlar... Berilinde dediği gibi kesinlikle bir tepkinin verilmesi gerekliydi yoksa Ordunun da adı Hükumetle anılacaktı...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Biz zaten belli kısmın beğenisi kazanmak istedi demedik ki... Bunlar ince düşünülmüş olaylar...
Paşayı seven hükumete karşı olanlara karşı kullanılmış bir silahtı diyebilirim. Biraz onları geriplana itmek istediler. Tepkilerini savuşturmak istediler |
Alıntı:
|
bugün birilerinin begenisi icin muhtira veren birinin yarin birilerine yaranmak icin darbe yapmayacagina kim bana garanti verir!
muhtiranin, darbeden farki nedir herhalde o muhtiranin ülkemize actigi zararlardan bihaberiz, o halde o muhtira verildiginde genelkurmay baskani olan birine ne kadar güvenebilirim! |
Alıntı:
Askere neyi nasıl yapacaklarını söylüyordu ve TSK böyle bir prestij kaybına asla gelemezdi....Bize müdehale etmeyin mesajı verdi... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
bak ne güzel diyorsun onlar asker o zaman asker niye iki tane sivil toplum örgütünden cekiniyorda halkin cogunluguna uyari veriyor!..
onlarin asker olmasi demokrasiyi benimsemedikleri anlamina mi geliyor! |
İlahi okuyan çocuklar,daha doğrusu bebeleri laikliğe karşı tehlike olarak gören paşa değilmiyi ???
|
Arkadaşlar ben anlatmak istemediğimi anlatamadım sanırım... O muhtıra falan oyundu...
Orda yazılanların hiçbiri gerçek anlamda yazılmamıştı... |
Söylediğim yine epey sapti ben kimsenin beğenisi kazanmak için oldu demiyorum....Çekindi de demiyorum....
Kötü niyetliler provagatörler ayrı ama gerçekten Ak Parti den samimiş duygularla kuşku duyanlar vardı (örnek annem) bunun yanında bu kuşkuları suistimal edenlerde vardı.... Muhtıra ile kuşku duyanlara güvence, bunu kullananlara biz varız burda çenenizi kapayın mesajı verildi.... Bunun yanında Akparti sende adımlarını temkinli at izlemedeyiz dendi.... |
muhterem paşamızın yaptığı açıklama da çıkan karardan duyduğu hoşnutsuzluğu belirtiyor...partinin kapanmasını nasıl can-ı gönülden istediği anlaşılıyor(ben öyle anladım) yani o kadar demokrat
|
Alıntı:
Muhtira oyun olabilir ama muhtiranin demokrasiye verdigi zarar, ekonomiye verdigi zarar, yargiyi yönlendirmesi, 367 krizini tetiklemesi hic oyun degildir.. Benim icin demokrasi herseyden önce gelir onlar asker o halde demokrasi bir kere cignense birsey olmaz mantigini kabul etmiyorum! |
Alıntı:
Darbe yanlılarına da Merak etmeyin biz varız mesajı verildi.. Bakın gerektiğinde uyarı da yaparız muhtura da veririz :-* |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
nasil ki ya orayada harekat olur mu diye askerin isine karismak haddimize degilse, siyasete karismakta askerin haddi degildir! |
Adam elli kere dedi zaten medyaya açıklama yapmak istemiyorum diye hala ağzına mikrofonları sokuyolar :D
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Eğer istiyor olsa darbe yapar geçerdi onun için sorun mu?? |
Alıntı: