Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Konya'da yurt binası çöktü- 17 ölü (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=38368)

Hüdaverdi 08-01-2008 07:45

Konya'da yurt binası çöktü- 17 ölü

http://resim.samanyoluhaber.com//hab...1/1/111112.jpg

Konya'nın TAŞKENT ilçesine bağlı Balcılar Beldesi'nde üç katlı bir öğrenci yurdu tüp patlama sonucu çöktü

SON AÇIKLAMA..
Konya Valisi Osman Aydın : Ölü sayısı 13'e çıktı...

Konya'nın Taşkent ilçesine bağlı Balcılar beldesinde bir vakfa ait kız öğrenci yurdunda meydana gelen göçükten 1 ceset daha çıkarılırken, ölü sayısı 13'e yükseldi.

Konya Valisi Osman Aydın, A.A muhabirine yaptığı açıklamada, son olarak enkazdan bir öğrencinin cesedinin daha çıkarıldığını ve ölü sayısının 13'e çıktığını söyledi.

Yaralı sayısının 20 civarında olduğunu belirten Aydın, yurtta 40-45 öğrenci kaldığı bilgisini aldıklarını halen enkaz altında 10-15 öğrencinin bulunabileceğini kaydetti.

Medikal kurtarma timlerinin enkaz altında 2 öğrenciyle irtibat kurduğunu belirten Aydın, ''kurtarma timleri öğrencilerle konuştu. 2 Öğrencinin kurtarılması için çalışmalar sürüyor'' dedi.

HASTANELERDE SON DURUM

Konya'nın Taşkent ilçesine bağlı balcılar beldesinde bir vakfa ait kız öğrenci yurdunda meydana gelen göçükte yaralananlardan 5 kız öğrenci Konya Numune Hastanesi'ne getirildi.

A.A muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ünzile Semerci, Asude Akdere, Meryem Özbağrıaçık, Teslime Akcan ve Cennet Takman isimli yaralı öğrenciler özel araçlar ve ambulansla taşınarak Konya Numune Hastanesi'nde getirildi.

Yetkililer, Teslime Akcan'ın durumunun ağır olduğunu ve ameliyata alındığını, diğer yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirdi.

Konya'nın Taşkent ilçesine bağlı Balcılar Beldesi'nde üç katlı bir öğrenci yurdunun çökmesi sonucu ilk belirlemelere göre 11 kişi öldü, 3'ü ağır 26 kişi de yaralandı. Olay yerine gelen sivil savunma ekiplerinin enkaz altında kalanları kurtarma çalışmaları sürüyor. Balcılar Belde Belediye Başkanı Mehmet Demirgül, çökmenin tüp patlaması sonucu meydana geldiğini tahmin ettiklerini belirtti.

Göçüğün yaşandığı beldeye Konya merkezden de çok sayıda itfaiye ve kurtarma ekipleri gönderildi. Konya Valisi Osman Aydın, Balcılar Beldesi'nde üç katlı binanın sabah saat 05.00 sıralarında meydana geldiğini, sivil savunma ekiplerinin enkazda kurtarma çalışmaları yapmaya devam ettiğini dile getirdi. Kendisinin de olayın yaşandığı beldeye doğru yola çıktığını aktaran Vali Aydın, yaralıların Hadim Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığını, durumu ağır olanların ise Konya'daki hastanelere sevk edildiklerini anlattı.

Konya Acil Hizmetler Şube Müdürü Galip Şef, enkaz altında kalan 11 öğrencinin hayatını kaybettiğini, 26 kişinin de yaralandığını bildirdi. Şef, kurtarma çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Balcılar Belde Belediye Başkanı Mehmet Demirgül, yurt binasının belde dışında müstakil halde bulunduğunu kaydetti.

Hüdaverdi 08-01-2008 08:03

Konya'da Kız Öğrenci Yurdu Çöktü,8 ölü!!!

3 öğrenci daha kurtarıldı,inşaAllah sayı artmaz.

kefenci85 08-01-2008 09:57

Bu göçükte Hayatını kaybedenlere ALLAH'tan Rahmet Yakınlarına da başsağlığı diliyorum.bu arada yaralı olan kardeşlerimizede Yüce Rabbimden acil şifalar diliyorum...

suayip_caliskan 08-01-2008 09:58

ALLAH ÖLENLERİN MEKANINI CENNET EYLESİN YARALILARADA ACİL ŞİFALAR VERSİN sabah sabh verilen en kötü haberdi

kardelen007 08-01-2008 12:04

Konya'da yurt binası çöktü- 13 ölü

Babam haberi verdiğinde çok üzüldüm ya...İnşallah artmaz ölü sayısı...Mekanları cennet olsun,ailelerine sabır versin Rabbim....

HASKIZ 08-01-2008 12:12

Ölenlere Rahmet,yaralılara acil şifa,yakınlarına sabır versin Rabbim...

Deniz.Feneri 08-01-2008 12:16

Allah ölenlerin mekanını cennet eylesin kalanlara tez zamanda şifalar versin inşallah

Sukût-u_Hayal 08-01-2008 13:05

Haberi yeni duydum çok üzüldüm ... :( Rabbim ölenlere rahmet eylesin, yaralılara acil şifalar versin .... :'(

EpiVaTeS 08-01-2008 13:08

˙·٠٠•● Hayatını Kaybedenlere ALLAH tan Rahmet Yakınlarına Başsağlığı Yaralananlarada acil şifalar diliyorum˙·٠٠•●••٠·˙

cartman 08-01-2008 13:37

Ölenlere Allah'tan Rahmet ailelerine başsağlıgı dilerim..Onlar gibi Allahın yolunda aşk ile ölmek isteyen herkese nasip olur insAllah

Hıfz-ı lisan 08-01-2008 14:32

Allah Rahmet eylesin.. :(

Abrek 08-01-2008 15:56

Konya'daki facianın bilançosu ağır oldu

Konya'nın Taşkent ilçesine bağlı Balcılar beldesinde yurt binasının çökmesi sonucunda hayatını kaybedenlerden 1'inin isminin Elif Tuğyan olduğu, 16 kişinin kimlik tespit çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

Abrek 08-01-2008 16:13

Konya'daki facianın bilançosu ağır oldu

bir ölü daha çıkarıldıldı ölü sayısı 17 oldu :(

zeynepsude 08-01-2008 16:29

HABERİ SABAH ÖGRENDİM COK UZULDUM VEFAT EDEN KARDESLERİMİZE ALLAHTAN RAHMET ACILI AİLESİNE SABIR DİLERİM

suskun_prenses 08-01-2008 16:36

Allah sabır versin yakınlarına benide çok üzdü bu haber :'(

Fasl-ı Gül 08-01-2008 16:54

Rabbim ölen kardeşlerimize rahmet etsin, yakınlarına sabırlar versin.. Milletimizi bu tür afetlerden muhafaza eylesin ve tekrar yaşatmasın...

FERM@N 08-01-2008 18:06

Rabbim onların günahlarını af ; yakınlarınada sabır buyurur inşAllah...

YavuzSultanSelim 08-01-2008 18:07

Allah rahmet eylesin... Elimizden başka birşey gelmiyor

murat kurt 08-01-2008 18:08

Canım memleketimin binaları hep mi çökecek

politikaci 08-01-2008 19:40

Chp forumdakilerde neler yazmış. yobazlar ölsün insan bile değil gözümde diye.. sinir ettiler bugün beni

ölenlerin mekanı cennet olsun..

idamin 08-01-2008 20:34

Başta, bu olayda yaşamını yitiren Şehit Kardeşlerimize ALLAh tan rahmet diliyorum. İnşallah biz inançlı kardeşlerimize şefaat ederler. Evet ŞEHİT diyorum çünkü kardeşlerimiz namaza kalkmışlardı.

Az önce haberleri izlerken Yurt Sorumlulularının suçlu olduklarını, kaçak bina olduğunu, Türkiyenin bu insanlar yüzünden geri kaldığını ve ekonomik düzeyi düşük olan yerlerde faaliyet gösterdiklerini söylerek, BU MÜBAREK YERLERİ KARALAMA KAMPANYASI BAŞLATILMIŞTIR.

Mübarek diyorum Çünkü : Allah kelamını öğrenenlerin ve öğretenlerin bulunduğu bir yer bana göre Mübarektir.

Burası kime veya hangi gruba ait olursa olsun rica ediyorum bu vehim olayın sonucunda kardeşlerimize dua etmek yerine Birtakım Kanallarda başlatılan karalama kampanyalarına inanmayalım.

Beritan 08-01-2008 20:53

haberi ilk duyduğumda şok oldun...Allah makamlarını cennet etsin....
günahlarına kefaret olsun....yaşları çok küçükmüş günahlarıda yoktur ama
:)

Hüdaverdi 08-01-2008 21:13

Bu kadarına da pes artık!

Konya'nın Taşkent ilçesi Ballıca beldesinde yaşanan acı olayın ardından bir kısım çevrelerin irtica yaygarası çıkartmak istemesi tepkiyle karşılandı.

16 kişinin hayatını kaybettiği tüm ülkeyi acıya boğan hadise kimi 'büyük gazetelerin' internet sitelerinde yayınlanan haber ve yorumlar tüyleri diken diken etti. Kimi "Cemaatin kaçak kursu 17 can aldı" başlığını kullanırken , ANKA Haber Ajansı "Resmi kayıtlarda bulunmayan Kur'an kursu, din eğitimi almak isteyen 15 masum öğrenciye mezar olurken, bu tür kursların "öğrenci yurdu" kisvesi altında kaçak açıldığı gerçeğini de gündeme getirdi." haberini servise koydu.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, patlama sonucu yıkılan Kur'an Kursu altında irtica arayanların yanlış yolda olduğunu söyledi. Yıldız, "Bu çocuklar kuran kursunda değil de jimnastik kursunda olsalardı yine aynı şekilde mi yaklaşacaklardı. Burada yaşanan bir acı var, hepimizin üzerine düşen bu ailelerin acısını paylaşmaktır. İrtica söylentisi ile acılarına acı katmak doğru değildir." dedi. Namaza kalkmanın da hiçbir şekilde suç olmadığına vurgu yapan Yıldız, "O pencereden bakarsan namaza kalkanlar kurtuldu uyuyanlar hayatını kaybetti. Her ne olursa olsun kimse bu acı olaydan farklı anlamlar çıkartmasın. Bundan sonra yapılacak olan bu tür yerlerin teknik bakından da denetlenmesidir." şeklinde konuştu.

16 öğrencinin hayatını kaybetmesinin üzücü bir olay olduğunun altını çizen Yıldız, ölenlere rahmet dilerken aile yakınlarına başsağlığı temennisinde bulundu. Bu olayın asıl suçlularının 1999 yılında Kur'an kurslarına yaş sınırlaması getirenler olduğunu ifade eden Yıldız, resmi yollardan çocuğuna eğitim veremeyenler gayri resmi olarak bu ihtiyacı gidermek zorunda kaldığını ifade etti. "Siz kanun koyarak belirli yaşlardaki çocukların camilere kurslara gelmesine engel olursanız bu çocuklar başka yerlere gidecektir." diyen Yıldız, bir an evvel bu yasağın kaldırılması gerektiğine dikkat çekti. Misyonerlik, satanizmden yakınanların, çocukların kuran öğrenmesine karşı çıkmalarının anlaşılır bir durum olmadığını dile getirdi.

Mükremin Albayrak, İstanbul
samanyoluhaber

BaDe_EsNa 08-01-2008 21:17

mekanların cennet olsun inşaallah çok üzüldüm :( Rabbim yakınlarına sabır versin

Deniz.Feneri 08-01-2008 23:03

Medya acıda bile irtica aradı
Konya'nın Taşkent ilçesi Balcılar beldesinde yaşanan acı olayın ardından bir kısım çevrelerin irtica yaygarası çıkartmak istemesi tepkiyle karşılandı.

Merve, yaşadığı dehşeti anlattı

Gaz patlaması, yurdu yerle bir etti

Yurt, 2000 yılında Milli Eğitim'in izniyle açılmış

16 kişinin hayatını kaybettiği tüm ülkeyi acıya boğan hadise kimi 'büyük gazetelerin' internet sitelerinde yayınlanan haber ve yorumlar tüyleri diken diken etti. Kimi "Cemaatin kaçak kursu 17 can aldı" başlığını kullanırken , ANKA Haber Ajansı "Resmi kayıtlarda bulunmayan Kur'an kursu, din eğitimi almak isteyen 15 masum öğrenciye mezar olurken, bu tür kursların "öğrenci yurdu" kisvesi altında kaçak açıldığı gerçeğini de gündeme getirdi." haberini servise koydu.

Diyanet-Sen Genel Başkanı Ahmet Yıldız, patlama sonucu yıkılan Kur'an Kursu altında irtica arayanların yanlış yolda olduğunu söyledi. Yıldız, "Bu çocuklar kuran kursunda değil de jimnastik kursunda olsalardı yine aynı şekilde mi yaklaşacaklardı. Burada yaşanan bir acı var, hepimizin üzerine düşen bu ailelerin acısını paylaşmaktır. İrtica söylentisi ile acılarına acı katmak doğru değildir." dedi. Namaza kalkmanın da hiçbir şekilde suç olmadığına vurgu yapan Yıldız, "'O pencereden bakarsan namaza kalkanlar kurtuldu uyuyanlar hayatını kaybetti' diyenler çıkabilir. Bu yorumda yanlış. Her ne olursa olsun kimse bu acı olaydan farklı anlamlar çıkartmasın. Bundan sonra yapılacak olan bu tür yerlerin teknik bakından da denetlenmesidir." şeklinde konuştu.

16 öğrencinin hayatını kaybetmesinin üzücü bir olay olduğunun altını çizen Yıldız, ölenlere rahmet dilerken aile yakınlarına başsağlığı temennisinde bulundu. Bu olayın asıl suçlularının 1999 yılında Kur'an kurslarına yaş sınırlaması getirenler olduğunu ifade eden Yıldız, resmi yollardan çocuğuna eğitim veremeyenler gayri resmi olarak bu ihtiyacı gidermek zorunda kaldığını ifade etti. "Siz kanun koyarak belirli yaşlardaki çocukların camilere kurslara gelmesine engel olursanız bu çocuklar başka yerlere gidecektir." diyen Yıldız, bir an evvel bu yasağın kaldırılması gerektiğine dikkat çekti. Misyonerlik, satanizmden yakınanların, çocukların kuran öğrenmesine karşı çıkmalarının anlaşılır bir durum olmadığını dile getirdi.

Mükremin Albayrak, İstanbul

BaDe_EsNa 08-01-2008 23:08

güzel cevap vermiş :-* artık nerden ne bulacaklarını nereye saldıracaklarını şaşırdılar >:(

Deniz.Feneri 08-01-2008 23:09

jimnastik kursunda olsaydılar acı haber diye duyuracaklardı kimi feryat yazacaktı medya değil mi kafasına göre hareket ediyor

Akşam 08-01-2008 23:09

Suçu Allah'a atmayalım. Suçlu, bu ahırdan bozma dandik binayı görmezden gelenlerindir.

Dağ başında fakir fukara insanların çocuğunu, beyin yıkama adına alarak uyduruk binalarda yakarak,yıkarak ölümüne sebep olanlardan hesap sorulsun.

BaDe_EsNa 08-01-2008 23:10

beyin yıkama?

Akşam 08-01-2008 23:15

Evet, beyin yıkama.
Aileleri daha çocuklarını kimlere emanet ettiğini bile bilmiyor. Hiçbiri u binayı görmemiş bile.
Muhtemelen aracılar vasııtası ile toplanan kuzucuklar bunlar.

Binaya göz yumuluyor. Ahırdan bozma, köpek bağlasan durmaz bir bina.
Fakir insanların çocuklarını bir tas çorba uğruna yolladıkları bir kurum(!). Kaçak göçek,sahibinin bile belli olmadığı bir yer. Zaten bu kazadan sonra ortaya asla çıkamaz. Muhtemelen de yurt dışına kaçacaktır. (Batı veya Amerikaya)

BaDe_EsNa 08-01-2008 23:17

yani insanlar kendi istek ve arzularıyla oraya gitmeyi tercih etmiş olamazlar mı
neye göre beyin yıkama ya da ne beyin yıkaması

Akşam 08-01-2008 23:19

13 yaşındaki çocuk neyi bilsin tanısın ki istek veya arzu duysun? Nereye çeksen oraya gider o yaşdaki çocuk.

TV de bir kızı izledim. Bakışları o kadar ifadesiz ve donuktu ki...

(Size 13 yaş çocuk gelmeyebilir bilemem ama bana göre çocuktur.)

cartman 08-01-2008 23:23

Alıntı:

Akşam Nickli Üyeden Alıntı
Evet, beyin yıkama.
Aileleri daha çocuklarını kimlere emanet ettiğini bile bilmiyor. Hiçbiri u binayı görmemiş bile.

Fakir insanların çocuklarını bir tas çorba uğruna yolladıkları bir kurum(!). Kaçak göçek,sahibinin bile belli olmadığı bir yer. Zaten bu kazadan sonra ortaya asla çıkamaz. Muhtemelen de yurt dışına kaçacaktır. (Batı veya Amerikaya)

Cocuklar tup patlamasından hayatını kaybediyor binanın cokmesınden degil..Gidip gormus gibi tasvir etme ukalıgında bulunmusunda onuda kör zihniyetine baglıyorum ;) Cocuklarını nereye gonderceklerını sana mı sorcaklar ? İngilizce kursuna gonderırken cocuguna danısmıyorda Kuran kursuna gonderırken mı danısması gerekiyor ;)

BaDe_EsNa 08-01-2008 23:26

o zaman şöyle diyelim ailesi çocuğunun din eğitimi almasını istiyorsa ve oraya gönderiyorsa buna karışamazsınız evet bu bir çocuk ve nereye yönlendirirsen oraya döner aileleri kuran-ı kerimi öğrensinler onu anlasınlar dinlerini iyi öğrensinler istiyorlarsa buna bilgi edinmeleri denir beyin yıkama değil

Akşam 08-01-2008 23:28

Böyle dandik, ahırdan bozma yerlere göndermelerini, devletin önlemesi gerekiyordu.
Önleyemedi, suçu Allaha attı. Aynı hızlandırılmış tren(! ne demekse) katliamında olduğu gibi. Hatırlayınız o zaman ne demişti bakan: Allahın hikmeti..
Suçu Allaha attı yani.

Gölcük depreminde bazı dindar yazarların yazılarını hatırlayın:

‘‘Gölcük'te (yıkılan donanma üssünde) ölen komutanlar deprem sırasında içki içip fuhuş yapıyordu, askerler onlara hizmet ediyordu. Allah onların cezasını verdi...’’

‘‘Depremin nedeni içki, zina, fuhuş ve kumardır. Ölenler fuhuşçu ve kumarcılardır. Allah onları uyardı.’’

İş bu kadarla da kalmadı. Türbanlı kızlar üniversite kapısında pankart açtılar:

‘‘7,4 yetmedi mi.’’

Aynı mantalite ile soruyorum. Burada yaşanan ne peki?

Acım büyük, kırıcı olduysam affola. Ciğerim yanıyor çünkü.

BaDe_EsNa 08-01-2008 23:31

biraz objektif düşünebilseniz keşke
aslında evet devlet bunu önlemeli nasıl ki fen derslerinin dil tarih derslerinin açılması için okullar açıyor aynı bu şekilde din derslerinin görülebileceği kuran-ı hadisi kelamı tefsiri öğreten eğitim öğretim kurumları da açmalı
sanırım sizin de tam manasıyla demek istediğiniz bu olsa gerek

Hıfz-ı lisan 08-01-2008 23:40

O bina ben kendimi bildim bileli işlev görüyor..Eğer ciddi manada olsaydı orada yaşayan biride herhalde bunu söyler yıkılma tehlikesi olduğunu belirtirdi..Olacağın önüne geçilmiyor o kişiler orada nefeslerine son vereceklermiş ve oda oldu.Kişinin nerede son nefesini vereceği belli değil midir* Neden konuyu devlete bağlayalım ki inançlı insnalar olarak.Herşeyi Allah a atmak değil bu geleni sabır ile kabullenmek :) Bizimde acımız var ancak bunu isyan ile dile getirmiyor dua edip,birdaha böyle üzücü bir olayla karşılaşmamak temennisi ile bitiriyoruz.. :)

saçlarıyağmurlukız 08-01-2008 23:41

Alıntı:

cartman Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Akşam Nickli Üyeden Alıntı
Evet, beyin yıkama.

Cocuklar tup patlamasından hayatını kaybediyor binanın cokmesınden degil..Gidip gormus gibi tasvir etme ukalıgında bulunmusunda onuda kör zihniyetine baglıyorum ;) Cocuklarını nereye gonderceklerını sana mı sorcaklar ? İngilizce kursuna gonderırken cocuguna danısmıyorda Kuran kursuna gonderırken mı danısması gerekiyor ;)

kesinlikle katılıyorum..çocuk bu ya..aklı fikri yerinde olsaydı çocuk denmez ve ülkemizde de reşit olma yaşı 18 olmazdı..değil mi? çocukken öğrenmeyecek de ne zaman öğrenecek dinini merak ediyorum..okullarda kafasını saçma sapan fikirlerle hocalar karıştırdıktan sonra mı? darwini savunan hocalar hala maymun atalarımız derken mi? ne zaman söyler misiniz? ya da tv de aşklı meşkli lise dizilerini seyrederken mi öğrenecek dininde bunların kesinlikle yasak olduğunu? sizce ne zaman?

cartman 08-01-2008 23:42

Yaradanı suclu olarak gostermek tabiri bile cok tehlikelidir bir mumın ıcın...Konusurken o kadar cok carptırıyorsun ki hangisini duzeltecegımı sasırıyorum..Oncelikle sunu aklına yaz her insan tedbiri almak zorundadır sonra takdir de Allahtandır..Yazdıgın olayların hicbirinde yetkililer aklından gecırdıgın niyetle bir acıklama yapmamıslardır..

Hıfz-ı lisan 08-01-2008 23:44

Siz şimdi ölmemek için kursa gitmeyinde dersiniz.. :)

All times are GMT +3. The time now is 10:25.