![]() |
Ailenizde haremlik selamlık varmı?
ailenizde haremlik selamlık varmı?
işte merak ettiğim bir konu daha... :) lütfen sadece oy kullanmayın yorumda yapın ::) |
Nasıl yani.. :o
|
Alıntı:
|
hayır yok 'malesef'
Dedemin tarafında var bir tek. Ama konu garip baya,şimdi ne idüğü belirsizlerin gözlerini kamaştırabilir :-* |
ne yazıkki bizdede yok ama aslında olması lazım ama inşALLAH ileride kendi evimde yapmak isterim haremlik selamlık en güzeli en islama uygunu o. :-*
|
Alıntı:
|
Alıntı:
İlerde de olmasına izin vermeyeceğim bir durum!! |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Tabiki kimin ne şekilde yaşadığı beni ilgilendirmez yorumda yapmam..Sadece benim hayat anlayışıma ters... |
Alıntı:
|
nasıl haremlik selamlık neki o :o
|
Alıntı:
|
arkadaşlar ...haremlik selamlık...
aslında dini bir vazifedir...yani sakınmak ..mahremiyete dikkat etmek demektir... siz etmiyor olabilirsiniz ..saçma demeyelim lütfen... |
Alıntı:
çok güzel bir yaklaşım ya.... |
Alıntı:
|
hee...babama sorarsanız var.ama sıkı değil.ne amcalarım ne dayım bunu yapmazlar.Yani bazen şıkkını işaretliyorum.ama bazendende az birşey işte.yok gibi
|
Alıntı:
|
anlamadım.. aileden kastımız akrabalarsa elbette var..ama yakın akrabalar arasında olduğu söylenemez..
bildiğimiz çekirdek aileyse niye olsun ki? gerçi bizim aile kalablık.. öff yeter yav bıktık dırdırınızdan deyip beyler ayrılabiliyor birköşeye ama.. :D |
Alıntı:
Ben de erkeklerle hatta sadece erkeklerle değil bayanlarlada hayli mesafeliyimdir kendimide sakınırım bunun için ayrı odalarda olmamız gerekmiyor... |
güncelleme ::)
|
ailemin içinde niye olsun ki :-\
eve misafir geldiğinde oluyo ister istemaz ama akrabalarımızla çok içli dışlı olduğumuz için böyle bişiy yok :-\ |
Eğer kalabalık isek haremlik selamlık olur. Ama aile akraba içinde veya 3-4 kişilik bir komşu geldiğinde haremlik selamlık olmuyor.
|
Alıntı:
|
Ailemde bazı kesim haremlik selamlık,bazısı değil.Abimin kız arkadaşı arap ve 2008 araplarının herşeyi gösteriş.En iyi din,islam Türkiyede yaşanıyor.Şeriatı o yüzden tastiklemiyorum.İsteyen istediği dini yaşasın diyiyorum.Adamlar dini ülke kuralı sanıyorlar,Türkiyeye gelince sanki islam yokmuş gibi davranılıyor ve başörtülerini,çarşaflarını açıp açık saçık geziyorlar.
|
Ya aile içinde haremlike olmaz ki ama.. :o Ben yine anlamadım pek.. :-\
|
Alıntı:
|
Ümmü Seleme, ailenizde haremlik selamlık var mı deyince anlaşılamadı demek istediğiniz gibime geliyor. Bizde genelde olur. Mesela bir komşu aile geldiğinde komşu ailenin bey bireyleri bir odada, hanım bireyleri bir odada sohbet ederler. Bu Müslüman Türk ailesi geleneğidir aynı zamanda.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ne artması..Ben babamın yanında annemle bile rahat rahat her şeyi konuşamam..Birde yakın aileler ile mi konuşucam.. ;) Tamam hoşgeldin der bir iki dakika hal hatır sorarız..Ama birlikte oturupta sohbet etmek zevkli bile değil.. ;D Erkelerle sohbet edilmez.. 8) :D
|
Alıntı:
Biz muhabbet edilmeyecek cinsmiyiz ayol... :) :D :D Hayır evlendiğinizde eşinizinyanında dost ailenizle konuşabilrsiniz ama,baba yanında muhabbet azalır doğru orası. :) |
Allah'ım buda başladı yine evlilik falan.. :D Büyüde gel..Sen daha küçüksün..Büyüyüp il olacaksın Musti.. :D
|
Alıntı:
Açıklama mükemmel. Bizde var gibi. Akrabalık derecesine göre değişiyo tabi ama genel olarak var diyebilirim. |
Alıntı:
Bu arada il değil,kıt a olmak bir imtihandır. |
|
Aile içinde yok aile dışında elbette var
|
Alıntı:
|
İslam açısından en uygunu muhakkak budur ancak aynı düşüncede olmayıp yanlış anlamaya mahâl vermemek için en uygunu sanırım gelen misafire sormak..Nasıl rahat oluruz derlerse ona göre hareket etmek(ederiz ::) ) :)
|
All times are GMT +3. The time now is 13:20. |