Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Hayata Dair Anketler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=322)
-   -   Ailenizde haremlik selamlık varmı? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=41729)

Beritan 08-25-2008 02:21

Ailenizde haremlik selamlık varmı?

ailenizde haremlik selamlık varmı?
işte merak ettiğim bir konu daha... :)
lütfen sadece oy kullanmayın yorumda yapın ::)

Duygu'Seli~ 08-25-2008 02:26

Nasıl yani.. :o

Beritan 08-25-2008 02:28

Alıntı:

duyguseli Nickli Üyeden Alıntı

erkek bayan ayrımı varmı...sakın bilmiyorum deme herşey ortaya çıkar :D

Hüdaverdi 08-25-2008 17:18

hayır yok 'malesef'
Dedemin tarafında var bir tek.
Ama konu garip baya,şimdi ne idüğü belirsizlerin gözlerini kamaştırabilir :-*

isimsiz 08-25-2008 17:46

ne yazıkki bizdede yok ama aslında olması lazım ama inşALLAH ileride kendi evimde yapmak isterim haremlik selamlık en güzeli en islama uygunu o. :-*

parabol 08-25-2008 17:52

Alıntı:

Bence de nasıl yani :-\

parabol 08-25-2008 17:53

Alıntı:

Ümmü_seleme Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Elbette ki yok..nerde yaşıyoruz hangi yılda yaşıyoruz...

İlerde de olmasına izin vermeyeceğim bir durum!!

isimsiz 08-25-2008 17:56

Alıntı:

yalçın Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

milli_mücahide Nickli Üyeden Alıntı
ne yazıkki bizdede yok ama aslında olması lazım ama inşAllah ileride kendi evimde yapmak isterim haremlik selamlık en güzeli en islama uygunu o. :-*

Ne güzel , hoş gelmişşiniz , sosyal boyutların iç içe geçtiği sokaklar ve calışma yerlerinin bedenleri küçülttüğü bir atmosferde bazı noktalarda din noktalı yaşamları yaşatmaya kalksak bile çoğu zaman sözde modern dayatılar bir çok şeyi kendine benzetmede geçikmiyor , bazen kesin cizgiler bile cizsek hayata geçiş noklarımızı aksatmaya yetiyor. :)

hoşbuldum çok haklısınız biz ne kadar uğraşsakta taviz vermek zorunda kalıyoruz. :-*

isimsiz 08-25-2008 17:57

Alıntı:

parabol Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Alıntı:

güzel kardeşim devirle ne alakası var bayan erkek ayrımının bu islami bir kural islam devirlere göre değişmez :-*

parabol 08-25-2008 17:58

Alıntı:

yalçın Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Sizler izin vermeyin efendim :)yalnız sizdeki engin hoşgörü zihni ,aksi bir yaşamı benimsemiş ise onuda hazmetecek kadar geniş evrensel bir dile hakim olduğunu bilmek bile güzel :)

Tabiki kimin ne şekilde yaşadığı beni ilgilendirmez yorumda yapmam..Sadece benim hayat anlayışıma ters...

parabol 08-25-2008 18:00

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

güzel kardeşim devirle ne alakası var bayan erkek ayrımının bu islami bir kural islam devirlere göre değişmez :-*

Devir derken şunu demek istiyorum artık bayanlar olarak karma okullara gidiyoruz çalışma hayatında ister istemez erkeklerleyiz....tutupta elin adamlarıyla birlikte çalışırken ailemin erkekleriyle mi haremlik selamlık olacağım biraz saçma kaçmıyormu..Diyorsanız ki ben okumuyorum çalışmıyorum evimden çıkmıyorum o zaman tabiki bir şey diyemem..

politikaci 08-25-2008 18:02

nasıl haremlik selamlık neki o :o

Hüdaverdi 08-25-2008 18:03

Alıntı:

politikaci Nickli Üyeden Alıntı

Gs taraftarı ile fb taraftarı aynı yerde durur mu ? Durmaz,bu yüzden ayrı ayrı yerlerde durular,harem selamlıkta böyledir :P ;D

aşk-ı ilahi 08-25-2008 18:05

arkadaşlar ...haremlik selamlık...

aslında dini bir vazifedir...yani sakınmak ..mahremiyete dikkat etmek demektir...

siz etmiyor olabilirsiniz ..saçma demeyelim lütfen...

aşk-ı ilahi 08-25-2008 18:05

Alıntı:

Hüdaverdi Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Gs taraftarı ile fb taraftarı aynı yerde durur mu ? Durmaz,bu yüzden ayrı ayrı yerlerde durular,harem selamlıkta böyledir :P ;D

:D :D :D

çok güzel bir yaklaşım ya....

isimsiz 08-25-2008 18:06

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Devir derken şunu demek istiyorum artık bayanlar olarak karma okullara gidiyoruz çalışma hayatında ister istemez erkeklerleyiz....tutupta elin adamlarıyla birlikte çalışırken ailemin erkekleriyle mi haremlik selamlık olacağım biraz saçma kaçmıyormu..Diyorsanız ki ben okumuyorum çalışmıyorum evimden çıkmıyorum o zaman tabiki bir şey diyemem..

birkere ailenizin erkekleriyle haremlik selamlık oturmayacaksınız yabancı erkeklerle oturacaksınız. bende okuyorum ve rabbimin izniyle çalışacağım ama çalışma hayatımda olsun üniversite okurken olsun erkeklerle munasebetime dikkat edip eve gelen yabancı erkeklerlerde eşimi bir odada oturtup bayanlarlada kendim bir odada oturmayı düşünüyorum ve ben bu devirde yaşıyorum. neyse güzel kardeşim herkesin bakış açısı farklı tabiki bunu uygulamak zorunda değilsiniz şu an benim ailemde uygulamıyor ama bu durumu çağdışı devire uygunsuz gösteremeyiz yapanada yapmayanada sonsuz saygılıyım sizede sonsuz saygılıyım. SAYGILARIMLA... :-*

politikaci 08-25-2008 18:06

hee...babama sorarsanız var.ama sıkı değil.ne amcalarım ne dayım bunu yapmazlar.Yani bazen şıkkını işaretliyorum.ama bazendende az birşey işte.yok gibi

Hüdaverdi 08-25-2008 18:09

Alıntı:

aşk-ı ilahi Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Alıntı:

:D :D :D

çok güzel bir yaklaşım ya....

Örneklerle anlatmak daha güzel oluyor ;D

eddie 08-25-2008 18:17

anlamadım.. aileden kastımız akrabalarsa elbette var..ama yakın akrabalar arasında olduğu söylenemez..
bildiğimiz çekirdek aileyse niye olsun ki? gerçi bizim aile kalablık.. öff yeter yav bıktık dırdırınızdan deyip beyler ayrılabiliyor birköşeye ama.. :D

parabol 08-25-2008 18:20

Alıntı:

aşk-ı ilahi Nickli Üyeden Alıntı
arkadaşlar ...haremlik selamlık...

aslında dini bir vazifedir...yani sakınmak ..mahremiyete dikkat etmek demektir...

siz etmiyor olabilirsiniz ..saçma demeyelim lütfen...

Benim saçma dediğim durum farklı bir durumdu arkadaşımda açıklamasını yaptı dikkatli oku istiyorsan.....

Ben de erkeklerle hatta sadece erkeklerle değil bayanlarlada hayli mesafeliyimdir kendimide sakınırım bunun için ayrı odalarda olmamız gerekmiyor...

Beritan 08-30-2008 00:44

güncelleme ::)

Ruh-i zar 08-30-2008 00:53

ailemin içinde niye olsun ki :-\
eve misafir geldiğinde oluyo ister istemaz ama
akrabalarımızla çok içli dışlı olduğumuz için böyle bişiy yok :-\

Eşref 08-30-2008 01:11

Eğer kalabalık isek haremlik selamlık olur. Ama aile akraba içinde veya 3-4 kişilik bir komşu geldiğinde haremlik selamlık olmuyor.

Duygu'Seli~ 08-30-2008 01:48

Alıntı:

Alıntı:

??? Haremlik seramlık bilmem..Saygı vardır bizde.. Birlikte oturur güler konuşuruz.. Dertleşiriz..Ama laubali ve gereksiz bir ortam asla olmaz..Eniştemler,ablamlar,annem,babam,abilerim,ab lalarım,yengelerim vs.. Çok kalabalık bir aileyiz zaten..9 çocuk dile kolay.. ??? Birde yiğenler..Ohoo.. :D yani kuralına göre haremlik selamlık değil ama yinede ondan aşağı kalır yanı yok.. yerine göre mesafeli yerine göre samimiyet vardır.. :) Onun dışında aile dışı akrabalar ve yakınlarlada mesafeliyiz tabi.. Bu haremlik selamlık olayı insanına görede değişiyor aslında..Yani bir insanda yabancılara karşı haya olmalı..Ne bileyim karşılıklı konuşurken vs bunu gösterebilmeli..Öyle işte canım.. :) ::)

bilgi müdavimi 08-30-2008 01:52

Ailemde bazı kesim haremlik selamlık,bazısı değil.Abimin kız arkadaşı arap ve 2008 araplarının herşeyi gösteriş.En iyi din,islam Türkiyede yaşanıyor.Şeriatı o yüzden tastiklemiyorum.İsteyen istediği dini yaşasın diyiyorum.Adamlar dini ülke kuralı sanıyorlar,Türkiyeye gelince sanki islam yokmuş gibi davranılıyor ve başörtülerini,çarşaflarını açıp açık saçık geziyorlar.

Duygu'Seli~ 08-30-2008 01:55

Ya aile içinde haremlike olmaz ki ama.. :o Ben yine anlamadım pek.. :-\

bilgi müdavimi 08-30-2008 01:57

Alıntı:

Ailenizde derken,aileniz misafirlerle haremlik selamlık mı anlamını da çıkarabiliriz.Örneğin ben bu anlamı çıkarttım.

Üç mevsim 08-30-2008 02:00

Ümmü Seleme, ailenizde haremlik selamlık var mı deyince anlaşılamadı demek istediğiniz gibime geliyor. Bizde genelde olur. Mesela bir komşu aile geldiğinde komşu ailenin bey bireyleri bir odada, hanım bireyleri bir odada sohbet ederler. Bu Müslüman Türk ailesi geleneğidir aynı zamanda.

bilgi müdavimi 08-30-2008 02:03

Alıntı:

ozgun_genc Nickli Üyeden Alıntı
Ümmü Seleme, ailenizde haremlik selamlık var mı deyince anlaşılamadı demek istediğiniz gibime geliyor. Biz de genelde olur. Mesela bir komşu aile geldiğinde komşu ailenin bey bireyleri bir odada, hanım bireyleri bir odada sohbet ederler. Bu Müslüman Türk ailesi geleneğidir aynı zamanda.

Bizde böyle birşey bazen olur.Ailem komşu geldiğinde birlikte oturur.Bence bu gelenek değildir.Ne alaka anlamadım.Gelenek yemekle ilgili olur,bayramla,el öpmeyle ilgili olur,tarihle ilgili olur.Aile oturması farklı birşeydir.Bence hep birlikte oturulmalıdır.Anca beraber kanca beraber.

Duygu'Seli~ 08-30-2008 02:05

Alıntı:

bilgi müdavimi Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

Ailenizde derken,aileniz misafirlerle haremlik selamlık mı anlamını da çıkarabiliriz.Örneğin ben bu anlamı çıkarttım.

Ya tabiki efendim..Misafirlerle bir arada olduğumuzda hanımlar ayrı erkekler ayrı oturup sohbet eder..Ki zaten erkelerle bir arada oturulup ne konuşulabilri ki.. ;D Yani bazılarının değimiyle anti sosyal vs denilebilr bu duruma ama hanım hanıma oturmak en doğru olanı..Diğer türlü hoş değildir..Ama geldikleri zamanda bir hoşgeldin deriz hep birlikte erkek bayan karışık oalrak..Buda saygı ve misafirperverlikten olan bir şey..Çok samimi aile dostları oldumu yine karşılarına çıkar bir hal hatır sorarız..Ama dediğim gibi oturup hasbihal ederken hanım hanıma olur..Erkeklerle oturulmaz ya.. ;D

bilgi müdavimi 08-30-2008 02:15

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

Ya tabiki efendim..Misafirlerle bir arada olduğumuzda hanımlar ayrı erkekler ayrı oturup sohbet eder..Ki zaten erkelerle bir arada oturulup ne konuşulabilri ki.. ;D Yani bazılarının değimiyle anti sosyal vs denilebilr bu duruma ama hanım hanıma oturmak en doğru olanı..Diğer türlü hoş değildir..Ama geldikleri zamanda bir hoşgeldin deriz hep birlikte erkek bayan karışık oalrak..Buda saygı ve misafirperverlikten olan bir şey..Çok samimi aile dostları oldumu yine karşılarına çıkar bir hal hatır sorarız..Ama dediğim gibi oturup hasbihal ederken hanım hanıma olur..Erkeklerle oturulmaz ya.. ;D

Ama aile dostuysa bence oturulur.Dün ailece oturdular...Komşu dost ailelerimiz var.Bence toplam oturulması bölünüp oturulmaktan daha eğlenceli.Muhabbet artar.

Duygu'Seli~ 08-30-2008 02:18

Ne artması..Ben babamın yanında annemle bile rahat rahat her şeyi konuşamam..Birde yakın aileler ile mi konuşucam.. ;) Tamam hoşgeldin der bir iki dakika hal hatır sorarız..Ama birlikte oturupta sohbet etmek zevkli bile değil.. ;D Erkelerle sohbet edilmez.. 8) :D

bilgi müdavimi 08-30-2008 02:21

Alıntı:

Ne artması..Ben babamın yanında annemle bile rahat rahat her şeyi konuşamam..Birde yakın aileler ile mi konuşucam.. ;) Tamam hoşgeldin der bir iki dakika hal hatır sorarız..Ama birlikte oturupta sohbet etmek zevkli bile değil.. ;D Erkelerle sohbet edilmez.. 8) :D

Ay aşk olsun..(Kız ağzıyla:d) :)
Biz muhabbet edilmeyecek cinsmiyiz ayol... :) :D :D
Hayır evlendiğinizde eşinizinyanında dost ailenizle konuşabilrsiniz ama,baba yanında muhabbet azalır doğru orası. :)

Duygu'Seli~ 08-30-2008 02:23

Allah'ım buda başladı yine evlilik falan.. :D Büyüde gel..Sen daha küçüksün..Büyüyüp il olacaksın Musti.. :D

KAmusal mışş 08-30-2008 02:30

Alıntı:

Alıntı:

;D ;D
Açıklama mükemmel.

Bizde var gibi.
Akrabalık derecesine göre değişiyo tabi ama genel olarak var diyebilirim.

bilgi müdavimi 08-30-2008 02:31

Alıntı:

Allah'ım buda başladı yine evlilik falan.. :D Büyüde gel..Sen daha küçüksün..Büyüyüp il olacaksın Musti.. :D

Evlilenmeyi isterdim şu anda. :) Hayat paylaşmak evlenmekle eş değerdir.Ben küçük değilim,1.71 boyundayım.Biraz büyüyeyim bari...:)))Ama kariyer yapmadan evlenmeyi istemem.

Bu arada il değil,kıt a olmak bir imtihandır.

Duygu'Seli~ 08-30-2008 02:45

http://www.ismetiyye.com/Smileys/default/grin.gifhttp://www.ismetiyye.com/Smileys/default/grin.gif
http://www.ismetiyye.com/Smileys/default/2funny.gifhttp://www.ismetiyye.com/Smileys/default/2funny.gif

murat kurt 08-30-2008 02:52

Aile içinde yok aile dışında elbette var

Eşref 08-30-2008 12:38

Alıntı:

Alıntı:

Evlilenmeyi isterdim şu anda. :) Hayat paylaşmak evlenmekle eş değerdir.Ben küçük değilim,1.71 boyundayım.Biraz büyüyeyim bari...:)))Ama kariyer yapmadan evlenmeyi istemem.

Bu arada il değil,kıt a olmak bir imtihandır.

Güldürdün beni kardeşim. :D Yeni nesil gençliği işte. :-X

Hıfz-ı lisan 08-30-2008 16:06

İslam açısından en uygunu muhakkak budur ancak aynı düşüncede olmayıp yanlış anlamaya mahâl vermemek için en uygunu sanırım gelen misafire sormak..Nasıl rahat oluruz derlerse ona göre hareket etmek(ederiz ::) ) :)

All times are GMT +3. The time now is 13:20.