![]() |
Köşk'ten Ermenistan maçı açıklaması
Cumhurbaşkanıh Gül, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın Erivan'da oynanacak Türkiye-Ermenistan D maçı için yapılan daveti kabul etti.
Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın, Cumhurbaşkanı Gül'ü Erivan;da oynanacak Türkiye-Ermenistan Dünya Kupası Grup Elemesi Futbol karşılaşmasını izlemek üzere Ermenistan'a davet ettiği hatırlatıldı. Açıklamada şöyle denildi: ''Anılan maç, sportif bir karşılaşmanın ötesinde, önemli fırsatlar sunan bir anlam taşımaktadır. Özellikle Kafkasya bölgesi halklarını endişeye sevk eden gelişmelerin yaşandığı bir dönemde ortaya çıkan bu imkanın tüm taraflarca en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğine inanılmaktadır. Bu maç vesilesiyle yapılacak bir ziyaretin bölgede yeni bir dostluk ikliminin oluşmasına da katkıda bulunabileceği düşünülmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımız bu anlayışla daveti kabul etmiştir. Söz konusu maçın ortak tarihi olan iki halkın yakınlaşmasının önünü tıkayan unsurların ortadan kaldırılmasına ve yeni bir zemin hazırlanmasına vesile teşkil edeceğine inanılmaktadır. Bu ziyaretin iki ülke halklarının birbirlerini daha iyi anlamaları için bir fırsat oluşturacağı ümit edilmektedir.'' samanyoluhaber |
Hayırlı olsun :-*
|
Tabi Hayırlısı olsun.. "bazen şer gibi görünen şeyler hayır, hayır gibi görünen seylerde şer olabilir" ben şahsen bu işi hayırlı olarak görmüyorum Ama Allah izzet sahibidi... Bu işimzide hayr etsin... Allah bazen yanlış insanların elinden iyi işler yaptırırmış bakarsın Serj Sarkisyan'ın eli ile hak bir sonuçlu iş çıkar...Karara kadar olamsın diyodum ama artık syn.Cumhurbaşkanının taktiri bu yönde ise bize dua etmekten ötesi düşmez Allah hayrı nasip etsin...
|
Şaşırılacak bir şey yok aslında.ABD'nin ricasını kıramadı cumhurbaşkanınız..
Azerbaycanlı ırkdaşlarımızın kalbini kırmaya değer miydi, çok tartışılır tabi. |
Ne garip cumhurbaşkanı ermenistana gidine ermenistan tanınıyor ama milli takım gidince tanınyor ?
Çin olimpiyatları yapıldı,on binlerce Türkün katili çine giden heyet her nedense hiç eleştirilmedi ? çine gidenleri eleştirmeyenler ermenistan maçını eleştirmesi bir hayli komik. Azerbeycan'ın huzuru için bu ziyaretin gerçekleşmesi lazım,bazı sorunlar diolog ile çözülür,susarak hiç bir sorun çözülmez. Cumhurbaşkanımız gereken ilk adımı atıyor neyseki,bazı abd uşakları ise gıdıklanıyor bu durum karşısında ;) |
[b]
Alıntı:
dularımız onunla inşallah din kardeşlerimizin içi acımaz...ve bu iş hayr ile selamet ile biter... ve inşallah devletimizin çıkarları zedelenmez... Zaten bu kararı veren Syn.Cumhurbaşkanı karşısındaki çakalların ne düşündüğünü devletimzin üzerinde ne emelleri oldupunu biliyor buna göre devlet stratejimize göre orda bizi temsil eder. saygılarımla.. |
Neden yazık olsun kardeşim.. neden çözümsüzlüğün peşinden koşuyoruz.. neden kindarlığın safında oluyoruz.. Ermeni halkıyla biz asırlarca beraber yaşadık.. Son dönemde çok çirkin katliamlara maruz bırakıldığımzı doğrudur, Hocalı katliamı da doğrudur, Azerbaycan Karabağ'ın hala işgal altında olduğu da doğrudur. Ama onlar da bugün bize soykırım yapıldı diye feryat ediyorlar.. Bu ne anlama gelir. Bu şu anlama gelir Ermeni halkı da katliamdan nefret ediyor. Bizim Ergenekon yapılanmasını Ermenistan Ordusunda düşünün ve Hocalı katliamını o Ergenekon'un yaptığını düşünün, yani Ermen halkı da adam öldürmekten hoşlanmıyor.
Arkadaşlar siz bakmayın medyanın böyle konularda kendini bir anda cenk meydanında hayal edip, milliyetçi kesilmesine, MHP'nin çirkin tavrına (MHP=ÇÖZÜMSÜZLÜK).. Ortada sorunlar var arkadaşlar ve bu sorunlar bir vesileyle görüşmeye başlanarak çözülür.. İlk adımı kimin atacağı öneli değildir, önemli olan adım atmaktır. İnanın karlı çıkan taraf biz olacağız. Ülkemizdeki bu "istemezükçü" havayı dağıtıp Ermesintanla görüşmelere başladığımızda, Karabağ'ı kazandığımızı göreceğiz inşAllah. |
özgün-genc kardeşime... Çok güzel yazmışsın ve güzel kurgulamışsın ama keşke gerçekeler senindediğin gibi olsa hepsi bir zümrenin hatası olsa bu iş öğle değil bu adamların resmi müzesinde bizim vatan toprağımız var ve bu adamlar şuan pusuda o hasretlik çektikleri topra kavuşmak için gün sayıyor...Ben Erzurumluyum dedem anlatıyor Katliyamları senin dediğin gibi değil bu olaylar çifçisinden askerine herkes saldırmış masum köylüme...Senin için rahat ateş düştüğü yeri yakıyor Biz affetmiyoruz ve şerende affetme yekisi bizde çünkü benim 3 dedemi katletiler nenelerimi öldürdüler.. Biz affetmiyoruz bedel ödesinler sonra aff düşünülür kaldılki adamlar hiç pişman değil hala Abd'de orda burda alaeyhimize lobi yapıyolar bu kadar geniş olma bilhasa şehit yakınlarının yanında ..
|
Alıntı:
Ayrıca, Abd ile görüşen (Türkiye'yi abd yalakası yapan), Rsuya ve israille el sıkışan sizin cumhurbaşkanınız/başbakanınız.. |
Alıntı:
|
onlar benim kardeşim değilki niye acıyayım?
Kazak,Özbek,Türkmen,Azeri vs. harici hiçbir ırk benim kardeşim değildir. |
özürdilerim ben sizi müslüman sanmıştım.. pardon...(ilahi kelimetullahın kanunu müslümanlar kardeştir ..)
|
ama kediye yunusa hayvanlara acırken neden müslümanlara acımazsınız bir insana niye acımazsınız ...niye insana acımadan hayvana acırsınız...
|
Kardeşim şehit yakını gibi düşünmem için şehit yakını olmam gerekmez. Şehit yakını olsam da aynı düşünceleri taşıyacağım emin ol. O ruhu taşıyorum ben. Bu söylediklerimin arkasındayım. Fırsatını bulunca biz de onları öldürmüşüz. Orada burada soykıırm diye bağıran Ermeni lobisi, Ermenistan'a zarar veriyor. Ermenistan bunun farkında.. O lobi Ermenistanda oturmuyor, Ermenilerin duygularını taşımıyor. Tıpkı Hrant Dink'in o lobiye kzıdığı ve Ermenistana zarar verdiklerini içlerindeki o kirli Türk kanını (soykırımın kabulu isteği anlamındadır burada o kirli Türk kanı ifadesi) boşaltmalarını istediği gibi.
|
bakın bu insanlar bu ülked sadık millet namını aldıkaren yüksek makamlarda oturdular isyan önce ama gözleri doymadı ... bir sürü masumun kanına girdiler tabi bizimkilerde vuracak mal mal bakmamışlar intikam ve savaş içinde öldürmüşler onlar gibi kahpece değil.onlar bu kankarın hesabını döktükleri kanla vermediler isterse bu lobiyi onlar yapmamış olsun.. ama bakın adamların hala hedefi ağrı, erzurum, kars admların resmi müzesinde harita ve topraklarımız var ayrıca her sene resmi bir şekilde soy kırım saçmalığı ile bize saldırıyorlar.. .
|
Alıntı:
kardesim bosuna nefes tüketme bunlar icin farketmez bugun gelse abd nin mandası oluyoruz deseler bunlar onun bile iyi yönlerini sunar altın kapda bize verirler o yüzden yapılan yorumlara şaşırmamak lazımdır |
Bundan 15 yıl önce.. 1993 yılında.. Demirel Hükümeti’nin Ermenistan politikası konusunda verilen gensoru sırasında Refah Partisi adına Abdullah Gül söz alıyor... Bakınız zabıtlara göre, neler söylüyor:
“Hükümet, bu politikasıyla, geleceğimizi gerçekten ipotek altına almıştır ve öyle ipotek altına almıştır ki, Ermenistan Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanının cenaze merasimine katılma cesaretini göstermiştir. HALİL ORHAN ERGÜDER (İstanbul) Beynelmilel protokol o.. ABDULLAH GÜL (Devamla) ...Sizin nasıl bir uzlaşmacı olduğunuzu, Türkiye’nin menfaatleri söz konusu olduğunda, sizin şahin gibi davranmayacağınızı bildiği için, yüzünüzün ne kadar yumuşak olduğunu bildiği için cesaret bulmuş ve Türkiye’ye gelmiştir. Siz bana bir ülke gösterin ki, kardeşleriniz savaş halinde olacak, kardeşleriniz katledilecek ve onlar katledilirken, ‘Bunun müsebbibi Türkiye’dir’ diye demeçler verecek; o kardeşlerimiz katledilirken, ‘Avrupa’nın haritaları bellidir, yerine oturmuştur; fakat Ortadoğu’nun, Asya’nın haritaları nihai şeklini almamıştır’ diye açıklamalar yapacak; Kars’ın, Ermenistan toprağı olduğunu iddia edecek, bütün bunlardan sonra o adam Türkiye’ye gelecek ve siz de elini sıkacaksınız!..” Evet.. Sayın Gül 15 yıl önce Ermenistan’dan Cumhurbaşkanı’nın değil maç, cenaze için bile Türkiye’ye gelmesini eleştirmiş... Arada değişen bir şey olmadı... Şimdi onun elini sıkmaya Ermenistan’a gidiyor... Alıntı ... |
Alıntı:
|
:)
Bak kardeş siz Kıbrıs konusunda da böyle yapmıştınız. Oysa o meşhur Annan Planı, Kıbrıs'da adil, kalıcı ve bütünleştirici bir sistem için yapılan ilk plan değildi. Bir sürü daha plan yapılmış 2002'ye kadar, ama bu planlar o dönemlerdeki Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC hükümetlerinin beceriksizliği yüzünden aşama katedememiş. Şimdi Ak Parti geldi, Annan Planına çok önem verdi ve ilk kez bir barış planıyla çözüme bu kadar yaklaşıldı yani biz başardık bu işi. Bizi eleştirenler de plan yapmıştı ama onlar çözüme hiç yaklaşamamıştı, madem barış iyi değil, ne diye barış planı yapmışlar defalarca.. Sonraki gelişmeler Avrupa'nın ayıbı, o başka.. Kardeş senin o bizim düşüncelerimiz için dediğin 'Abd Mandası gelse onu da altın tepsiyle sunarlar' sözü Türkiye'de ki çözümsüzlük üreticileri ve devam ettiricelerinin mantığıdır.. Eğer sen haklı olsaydın bugün bu kadar 'çözümsüz' sorunumuz olmazdı. |
Erzurum nekadar türkiye ise izmir ne kadar Türkiye ise Kıbrısta okadar Türkiye... Ordada hata yapıldı ... ..
|
Alıntı:
rikopaşa çözümsüzlükler yumağını açıp ip haline getirme ve vatanı milleti rahatlatma arzusu insanların düşünce yapılarını olumlu yönde değiştirebilir. Ak Parti'nin bugünkü kadroları yıllar önce, o gömleği çıkardıklarını belirtirlerken artık Dünya'ya daha mantıklı bakmayı ilke edinmişlerdir. Gül o konuşmasının sonunda bir çözüm önerisi sunmuş mu? Mesele bu işte.. Ayrıca, biz o içine kapalı düşünce yapısından sıyrıldık artık farklı düşünen insanlarız diyen bir harekete siz ikide bir eski dökümanları sunuyorsunuz, bu çok saçma rikopaşa. Evet haklısın o zaman öyle demiş ama bugün böyle diyoruz, yani anlayacağın sizin ebediyyen yapamayacağınız değişerek gelişmeyi gerçekleştirdik. |
Alıntı:
|
İşte ben demokrasiye saçma ama Alternetifi olmayan çözüm boşuna demiyorum ... 100 deli bu dese 99 akılı şu dese dedlilerin dediği kabul :'(
ama Kıbrıs için neler yapıldığını Kıbrıs Halkı biliyor ve bunu göstergesinde Eski Başkan Rauf Denkdaş, Bu seneki konuşmasında ozamn Hapiste bulunan Syn.54 Hükümet Başbakanı Prof.Dr. Necmettin ERBAKAN'ın hapiste bulunmasını içlerinde bi acı olduğunu kıbrıs fatihini orda hapis olması bize ağır geliyor demişti. ( sözü tam aklıma gelmedi ama velhaışlı kelam bu konuya bu açıdan değindi isteseniz internetten bakın ) Ne imiş hizmet eden sevilirmiş... İkinci bir durum sıyrıldık falan yanlış söz diyeceğin tek söz biz değiştik... DEğişim iyidir insanı ferahlatır.. :D |
Alıntı:
o kanaata nasıl vardın? gene falcılık islerimi |
Alıntı:
%47 ile vardım, yeterli mi?.. |
Alıntı:
yetersiz bu halk size kıbrısı ruma peşkeş cektiginiz icinmi bu oyu verdi sanıyorsun? yoksa halkın dini duygularını istismar ettiginiz icinmi verdi? Laiklige karsı odak oldugunuz mahkemece kanıtlanmısken hala dini istismar etmiyoruz diyemezsiniz |
Alıntı:
|
Alıntı:
Kardeş Din 1400 yıl önce nasıl o halde... YA ATATÜRKÇÜLÜK >:( |
Alıntı:
Denktaş'ı çok seviyorsun anlaşılan ama olsun sana hak veriyorum 16-17 li yaşlarımda aynen senin gibi düşünüyordum ;) Denktaş'a sevginin artması için bir iki cümle de ben kurayım. Zamanında Erbakan ve Abdullah Gül, Kıbrıs'ta İmam Hatip okulları açılsın, Kıbrıs gençliği maneviyat kazansın dedikleri zaman Denktaş bunu reddetti.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Hiçbiri değil kardeş tuturamadın, bu halk bize odun kömür dağıttımız için oy verdi, gerçekten ;). |
Alıntı:
Arkadaş buiş bir avuç toprakla bir iki haritayla olacak iş değil oyun oynamıyoruz burada ! Dış politika değil 15 sene gerekirse her ay değişir !Misal, Rusya gaz alımında bize %50 indirm yapsa senin Rusya'yla politkan bu şekilde mi olur veya başka kapitilasyonlar verse vs uzun iş yani ! ;) |
Alıntı:
Alıntı:
Kars , Ağrı bizim demeseler ne olur , benim için Azerbaycan'a işgal ettikleri toprakları geri vermeleri , soykırım heykelini yıkmalarıdır barış adımları. Tek taraflı barış adımları atmaktan ne anlıyorsunuz anlamıyorum. Yükselen değer Rusya barış adımımı attı , bastı kalayı avrupaya avrupa ne yapabildi "kınama" ... |
Alıntı:
|
Devlet politikası dediğiniz o şeyi biz biz oluşturmadık. O "devlet politikalarını" oluşturan zihniyeti zaten çözümsüzlük üreticileri olarak görüyoruz. "Devlet Politikaları" ileri görüşlü, açık ufuklu, halkları kucaklayıcı değilse ve BÜYÜK TÜRKİYE ye ayak uyduramayacaksa ya da Türkiye'yi büyütemeyecekse, o "devlet politikaları" bugün değiştirilir.
|
Alıntı:
bu yapılanlar nasıl kanınıza dokunmuyor ? zehiri altın kasede sunmaya devam ediyorsunuz kansızlıgı bırakın |
Kardeşlerim Ben A.gül'ün ermenistana gitmesine karşıyım.Zaten adamların bizim aleyhimizde bir çok icraatları var.Adamlar bizi tarihten beri sevmiyorlar.Adamların amacı var türkiyenin dığusu bizim olacak.Sen ne yaparsan yap bu hedeften onları saptıramazsın.Senin yapacağın tekşey ermenistanla ilşkii en düşük seviyede tutumak alışveriş yapmamaktır.
Ermenistanın yöneticilerinden halkına kadar herkesin gönlünde türkiyenin doğusu yatıyor. Adamlara ne yapsan yararlanamazsın.Hatta destek olursun bu ziyaretle Vesselam |
Alıntı:
alp haddi aşmadan söyleyecek birşeyleriniz varsa alalım. Görüldüğü üzere ben hep içi dolu şeyler konuşuyorum sense birkaç kalıbın dışında etrafında dönüp duruyorsun; ben açıklıyorum, sen açıklayamıyorsun. Şeyh şamil mesajını okudum, bu söylediklerini 3 sayfa boyunca tartışıyoruz, bunlara cevaplarımızı verdik. |
Alıntı:
nede olsa bu konuda egitim almıssınız buyur sana 1 sınav sorusu |
All times are GMT +3. The time now is 05:10. |