Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Siyaset (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=260)
-   -   Uzlaşmada bir tek CHP yok (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=43370)

Gönülden 09-29-2008 13:31

Uzlaşmada bir tek CHP yok

TBMM Başkanı Toptan'ın önerdiği Anayasa, İçtüzük, AB Uyum Mevzuatı ve bazı önemli kanunlarla ilgili uzlaşma komisyonlarına, AK Parti, MHP ve DTP isim bildirirken, CHP'nin katılmayacağı öğrenildi.

Toptan'ın yeni yasama yılında 4 uzlaşma komisyonu oluşturulmasına ilişkin önerisine AK Parti, MHP ve DTP cevap vererek, her komisyon için ikişer milletvekilinin ismi bildirdi. CHP ise komisyon çalışmalarına katılmayacağını açıkladı.

Bu durumda, her biri 8 kişiden oluşması beklenen, Anayasa, Meclis İçtüzüğü, AB Uyum Mevzuatı ile Siyasi Partiler Kanunu, Seçim Kanunu, Siyasetin Finansmanı ve Siyasi Etik Kanununun da içinde bulunduğu bazı önemli kanunlarla ilgili 4 ayrı komisyonunun 6 üye ile çalışması bekleniyor. Komisyonlarda parti grupları eşit şekilde 2 üye ile temsil edilecek.

KOMİSYON ÜYELERİ...

TBMM Başkanı Toptan'ın çağrısı üzerine AK Parti, MHP ve DTP'nin komisyon üyelikleri için bildirdiği isimler şöyle:

Anayasa Uzlaşma Komisyonu: AK Parti Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, MHP Mersin Milletvekili Behiç Çelik, DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, DTP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani.

TBMM İçtüzüğü Uzlaşma Komisyonu: AK Parti Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, AK Parti Giresun Milletvekili Hasan Sönmez, MHP Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın, MHP Isparta Milletvekili Süleyman Nevzat Korkmaz, DTP Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş, DTP Siirt Milletvekili Osman Özçelik.

AB Uyum Mevzuatı Uzlaşma Komisyonu: AK Parti Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün, AK Parti Karaman Milletvekili Lütfi Elvan, MHP Samsun Milletvekili Osman Çakır, MHP İstanbul Milletvekili Mithat Melen, DTP Batman Milletvekilleri Ayla Akat Ata ve Bengi Yıldız.

Bazı önemli kanunlar için kurulacak Uzlaşma Komisyonu: AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya, MHP Kırşehir Milletvekili Metin Çobanoğlu, MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ve DTP Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak.

(AA)

Necip Fazıl 09-29-2008 13:36

kaçak her yerde kaçak

islam 09-29-2008 14:38

eee... Adamların muhalefet anlaşı... bozmak - kaçma ve sabotaj..

hipermuhafazakar 09-29-2008 14:43

Statüko Partisinden başka birşey boşuna beklemeyin...Kütüğü bozukların iktidarını korumak için orada onlar.

Gönülden 09-29-2008 14:58

CHP'den farklı bir misyon görsem şaşardım zaten....muhalefet her zaman muhalefetir..zaten halk adına bu ülke adına alınacak bir karar varsa herdaim karşısında duran bir CHP vardır

Akl-ı Selim 09-29-2008 19:44

Bu ülkede demokrasi yerleşme sorunu yaşıyor olabilir yerleşen bir değişmezimiz var arkadaslar. Anayasanın ilk yedi maddesine de eklenmelei. Mutlak olarak meclisin muhalefeti CHP dir.
değiştirilmez değiştirilmesi teklif dahi edilemez

Mu-Alim 09-30-2008 01:02

"Uzlaşmada bir tek CHP yok" konu başlığı bir tek bu konuda mı geçerli ki?

"Uzlaşmada her zamanki gibi bir tek CHP yok." denseydi daha iyi olurdu.

Son günlerde Kılıçdaroğlu sayesinde gözümde kazandığınız üç kuruşluk değeri de bu kadar ucuz harcıyorsunuz ya, ne diyeyim ben size...

Duygu'Seli~ 09-30-2008 03:29

Şaşırmadım..:)

kemalsevdalı 09-30-2008 09:26

İŞİN İCİNDE AKP VAR KATILMAZ CHP KUTLUYORUM:evet:

Albatros 09-30-2008 10:56

Alıntı:

kemalsevdalı Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 438187)
İŞİN İCİNDE AKP VAR KATILMAZ CHP KUTLUYORUM:evet:

bende kutluyorum chp'yi..AKP'ye karşı gelip kendini bitirdiği için :)

akgençlk 09-30-2008 13:28

CHP ile uzlaşmanın tek yolu, chp'yi siyaset sahnesinden silmektir...:)

Mu-Alim 09-30-2008 15:10

İsimler üzerinden yapılan siyasetten ve ülkeyi düşünmeksizin Hacivat-Karagöz oynatanlardan ( bu Akp'li de olsa böyle; Chp'li de olsa... ) Allah'a sığınırım...

Duygu'Seli~ 09-30-2008 15:29

Konu chp olunca ve içlerinde adam akıllı bir adam olmayınca Chpnin her adamı üzerinden yorumda yaparım siyasette..Chp'nin başında sayın Baykal gibi ne istediğini bilmeyen ve her halta muhalefet eden biri olunca eleştirmek kaçınılmaz.. Biz yeri geldiğinde muhalefet olmasını yeri geldiğindede destek olmasını biliriz lakin bunlara destek verebileceğimiz hiç bir icraat yok ki adam akıllı saygı duyup alkış tutalım.. :)

Ferhat ARAS 09-30-2008 15:34

Chp yi kutluyorum durumlarindan hiç taviz vermiyorlar hep köstek hep köstek
Bu başarılı ve istikrarlı tutumunuzdan daloyı Tebrikler chp...

Mu-Alim 09-30-2008 16:08

Alıntı:

duyguseli Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 438287)
Konu chp olunca ve içlerinde adam akıllı bir adam olmayınca Chpnin her adamı üzerinden yorumda yaparım siyasette..Chp'nin başında sayın Baykal gibi ne istediğini bilmeyen ve her halta muhalefet eden biri olunca eleştirmek kaçınılmaz.. Biz yeri geldiğinde muhalefet olmasını yeri geldiğindede destek olmasını biliriz lakin bunlara destek verebileceğimiz hiç bir icraat yok ki adam akıllı saygı duyup alkış tutalım.. :)

Benim isimlerden kastım siyasi liderler değil. Sadece birinin adı AKP, diğerininki CHP olduğu için yapılan eleştiriyi kast ediyorum ben. Partideki isimler elbette konuşulacak.

Duygu'Seli~ 09-30-2008 16:14

İsimler üzerinden diyince parti isimleri olarak düşünemedim afedersiniz..Özür dilerim..Kastettğiniz şeyi bende onaylıyorum..

Mu-Alim 09-30-2008 16:18

Evet. "Ezbere siyaset" dönemi kapanalı yıllar oldu...6 yıl oldu. 3 Kasım'da bitti o siyasetin hükmü...

seraptan 10-01-2008 20:47

Cumhuriyet halk partisi her zaman varolacaktır ama akp pislige gömülmeye mahkumdur bu kadar yolsuzluk yapanları kınıyorum

Mu-Alim 10-01-2008 22:26

Alıntı:

seraptan Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 438630)
Cumhuriyet halk partisi her zaman varolacaktır ama akp pislige gömülmeye mahkumdur bu kadar yolsuzluk yapanları kınıyorum

Eğer her zaman var olacaksa, bu CHP'nin değişeceği anlamına gelir. Zira, şu anki kafa yapısıyla sandığın derinlikleri günden güne daha da belirginleşmeye başlıyor CHP için. Ve evet, var olacaksa hep, bu, onların değişmesi demektir. Ve CHP'nin değişmesi de ülke yararınadır ve biz millet olarak çok mutlu olacağız böyle bir değişim üzerine.

AKP gömülecekse, halkı kandırmış demektir. Eğer dün AKP'ye yüzde kırk yedi oy veren bu halk yarın yerel seçimlerde AKP'yi yüzde onda tutacaksa, Allah bu milleti bizim başımızdan eksik etmesin ve Allah AKP'nin belasını versin...

Bekleyip göreceğiz; ama görürken sizin de yanımda olmanızı isterim.Çünkü sizin yukarıdaki iki cümlenizin öznelerini değiştirdiğimiz zaman benim cümlem oluyor...(:

ak kurt 10-06-2008 13:46

yahu arkadaşlar uzlaşılacak parti değil deniyor chp için ama hiç bir parti ile uzlaşma yoluna gidilmiyor bakın başbakan ispanyadan türban için bir şey söyledi bahceli gelin cözelim dedi mhp destek oldu cıkarıl yasa anayasa mahkemesi iptal etti sonra dendiki mhp bizi oyuna getirdi dendi bu şimdi olurmu yakışırmı

AK_Türk 10-06-2008 14:02

Alıntı:

ak kurt Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 440078)
yahu arkadaşlar uzlaşılacak parti değil deniyor chp için ama hiç bir parti ile uzlaşma yoluna gidilmiyor bakın başbakan ispanyadan türban için bir şey söyledi bahceli gelin cözelim dedi mhp destek oldu cıkarıl yasa anayasa mahkemesi iptal etti sonra dendiki mhp bizi oyuna getirdi dendi bu şimdi olurmu yakışırmı

Bence Mhp Basortusu konusunda cok dogru yapiyor chp ile beraber olmayarak

ak kurt 10-06-2008 14:12

başka biriyle olması olmaması önemli değil doğruyla beraber hareket etmesi

All times are GMT +3. The time now is 22:13.