![]() |
Mart 2009'da Ak Parti'nin Oy Oranı Ne Olur?
Yaşanan tüm gelişmeleri göz önünde bulundurduğumuzda Ak Parti'nin yerel seçimlerdeki oy oranının hangi yüzde aralığında olacağını düşünüyorsunuz? Nedenleriyle birlikte lütfen belirtelim...
|
Ben %30-40 seçeneğini iaretledim. Nedeni ise kısaca son zamanlarda yaşanan gelişmeler. Nedenlerin ayrıntısını öğrenmek isteyenler Bkz. Forum Köşe Yazarlığı-->Siyasetin Ligi ve Puan Durumu... ( Reklam oldu biraz, idare edin...)
|
%40 , 50 arasıda kalır. Üstat %40 dan aşağıya düşmez yani.
|
selamünaleyküm
Elbette %50 yi geccez
arkadaşımız son günlerdeki gelişmeler demiş rahat ol kardeş güneş balcıkla sıvanmazz |
Alıntı:
|
Ben de Ak Parti'nin oyunun yerel seçimlerde artmayacağı ama çok da azalmayacağı; yani yüzde otuz - yüzde kırk gibi bir oran bekliyorum.
Çünkü Ak Parti son seçimden bu yana merkezden sağa doğru kaymaya başladı. Henüz bu kayma gözle görülecek kadar keskin değil; ama görmek isteyen görüyor. |
Bir arkadaşımız %10'dan daha az seçeneğini işaretlemiş. Belli ki Ak Parti'ye gıcık oluyor. Yoksa Ak Parti'nin yüzden ondan daha az oy alacağını söylemek "gıcık olmaktan" başka bir gerekçe ile açıklanamaz sanırım.
|
Son dönemlerdeki olumsuz gelişmeler yüzünden partimiz çok yıprandı bana göre..Bunun sonucunda hem ekonomik yönden hemde manevi yönden büyük darbeler aldık.. Eli vicdanında olan ve gerçekleri idrak edebilen her birey yine AK PARTİ diyecektir inanıyorum..Ama ordan burdan duyduğu laflarla dolan bir çok kişi şimdiden oy verdiği partiden vazgeçmiş durumda.. Kimisi zamları bahane ediyor,kimisi ekonomik çöküntüden bahsediyor,kimi açım diyor kimi işsizim vs..
Ben yine iktidar olacağımızı düşünüyorum..Çünkü diğer partilere bakıldığında hiçbirinin Ak Parti kadar tatmin edici yönleri yok..Ak Parti gibi ilkleri ve ciddi icraatleri de pek yok..Hiç bir karşı görüşteki partili bana geçmişteki partilerin Ak Parti'den daha fazla icraat yaptığını kanıtlayamaz..Kanıtlayacak varsa hodri meydan diyorum..:) Ülkenin akıbeti için en hayırlı parti AK PARTİ diye düşünüyorum.. Umarım daha güçlü bir şekilde yine iktidar oluruz.. |
Duyguseli başlarken çok doğru şeyler söylemiş. Ak Parti yıprandı. Son dönemde yaşananları bir kenara bıraksak da yıprandı parti. Türkiye gibi bir ülkede üst üste ikinci iktidarını yaşayıp, seçmenin yarısından oy alıp, bir sonraki seçimde de seçmenin üçte ikisinin oyunu almak çok zor.
Ak Parti, Türkiye'yi AB'ye sokmuş, tüm reformları gerçekleştirmiş, ekonomisi dünyada tavan yapmış vs. vs. olsaydı da hiçbir şey "yüzünü eskitmeye" benzemez. Bunlar öz eleştiridir. Oturup düşünmek lazım... |
"Eli vicdanında olan ve gerçekleri idrak edebilen her birey yine AK PARTİ diyecektir "
eee oy vermeyenler ... Vicdansızmı bu nasıl siyaset??? ( AKP Oy vermeyen vidansızdır)... Tek gerçek AKP mi ?:V |
Kapatma Davası..Başörtü Meselesi..Cumhurbaşkanlığı Seçim Sıkıntısı Bunlar Hep AKP'ye Oy Getiren Olaylar Oldu..İzlediği Siyasetten Ödün Vermezse ALLAH'ın İzniyle Martta %50'den fazla oy alacaktır
|
" Kapatma Davası.. :anlastik:Başörtü Meselesi.. Cumhurbaşkanlığı Seçimi Sıkıntısı Bunlar Hep AKP'ye Oy Getiren Olaylar Oldu.. " |
Alıntı:
|
Alıntı:
Benim demek istediğim bize oy vermeyenler değil islam..Dikkat et lütfen.. Bu olaylar yüzünden daha önce oy veripte şimdi vermeyenler için söyledim..Sonunda eklemişim zaten..Birçok seçmen ekonomik sıkıntıları bahane ediyor ama eli vicdanında aklı selim Ak Partililer ekonomik nedenin hükümetin başarısızlığından olmadığını bilir ve yine destek veriri demek istedim.. |
Alıntı:
|
Kemalsevdalı konuşma üslubunu düzelt.
|
Alıntı:
|
çokta tın .)) Kıskananlar çatlasın ..
|
Gerçekçi olmak gerekirse yine 40 ile 50 arası olacaktır... Ben oy kaybedileceğini düşünmüyorum. Bu gün kesinlikle Akpartiye oy vermeyeceğim diyen çoğu kişi, seçim zamanı yine Akpartiye verecektir. Çünkü başka alternatifi yok.. Akpartiye vermezsen kime vereceksin???? Bu çok büyük bir soru işareti...
|
Chp ve Akp kavgalari birbirlerinden farki olmayip sadece birbirlerine Tencerenin Dibi Kara Seninki Benimkinden kara Misali sonucu cikmistir
ayriza Deniz Baykal in Cankaya Belediye Baskania actigi sorusturmayi Basbakanimizin Saban Disli ve Diger akp li yolcuzluk yapanlara göstermesini beklerdim en azindan göreve sahibe garistigi icin uzaklastirmasi uygun olurdu ,bu hareketle yolcuzluk yapma niyetinde olan kisilere gözdagi verilmis olurdu, Bana kalirsa oy orani yüzde 30 altinda olacak |
Kemalsevdalı; senin yaşın on mu on bir mi? Zira yaşın daha büyük olsa en fazla yolsuzluk iddialarının AKP döneminde olduğunu söyleyemezsin; çünkü ANASOL-MHP hükümetini görmüşsündür.
Ha yok sen de kimileri gibi bakar körlerdensen bir şey diyemeyeceğim. Böyle devam et... Çünkü "görenedir görene; köre ne ki köre ne!" Ak Parti'nin oyunun düşeceğini yineliyorum. Ama şurada düşer deyip de adamakıllı bir tane gerekçe gösteren yok. Yazık! Bu Baykalist muhalefet mantığını bırakın. Muhalefeti ülke için yapın... |
Biz gerekçemiizi belirttik hocam..:)
Son dönemdeki olumsuz gelişmeler yüzünden patlak veren ekonomik sıkıntılar ve hemen sonrasındaki zamlar Ak Parti'ye oy vermiş bir çok kişinin fikrini değiştirdi..Zamların sebebini olumsuz gelişmeler ve ekonomik sıkıntı diye düşünmeyip hükümetin değiştiğini ileri sürenler hayli çok görüyorum çevrede..Yazık ki işin gerçek boyutunu düşünmeyip yada bilmeyip duygusal yaklaşanlar çok fazla..Azalma olsada yine yeniden iktidar olacağımıza inancım tamdır.. hayırlısı olsun.. |
Alıntı:
|
Kendi adima yerel secimlerde partime oy vermeyecegim o yüzden maximum yüzde ellide kaliriz diye düsünüyorum... |
Ben sadece yerel seçimlerden bahsetmiyorum ki..On yerde belirttim.. Yerel seçimlerdede genel seçimlerdede düşüncem aynı yönde.. ;;) Rahat olun siz..
|
duydu seli bide bişi diyim ...yazınla alakalı...
Halkında ekonomiye göre veya sosyal karışılıklara karşı yön değiştirmesi doğal değil mi ?... Zaten akp o oyları Sosyal karışık ortamdan ve ekonomik çöküntünün getirdiği arayıştan toplamadımı... Bu çok doğal... Değil mi ?... Ayrıca YErel idarelerde.. Oylar partiye değil kişilere verilir... bence ...İnşallah inacılı, çalışkan çalmayan çırpmayan kadrolarla dolar... Tüm mahali idareler... |
Demek istedigim yerel secimler bir gösterge olmayacakk
genel secimlerde en yüksek orani yakalriz ama belediyer konusnda ayni fikirde deigilim |
Alıntı:
Şimdi benim ifade etmek istediklerimi nedense anlamıyorsun islam.. Halk elbette hükümeti eleştirebilir,beklentileri olabilir..Beklentilerini karşılayamadığı takdirdede ''ben buna birdaha oy vermem'' pekala diyebilir.. Ama ben ne diyorum..? Hükümetin icraatleri göreve geldiği dönemden itibaren çok alkış aldı,desteklendi beğenildi vs. Ama son dönemlerde yaşanan olumsuz gelişmeler piyasaları altüst etti..Altüst olan piyasalar ekonomik dengeyi bozdu ve hükümet mecburen zamlara yöneldi.. Ülkemizdeki en ufak siyasal bir gelişmede piyasada nasıl dengesizlikler olduğuna hepiniz şahitsiniz.. Ama bütün bu gelişmeleri hükümete mal etmek isteyenler var.. Bunlardan bir çoğuda bu konular hakkında bilgi sahibi olmayan duygusal davranan Ak Partili seçmenlerimiz.. Bu gelişmeler hükümete mal edilemez..O yüzden diyorum ki aklı selim bir Ak Partili,eli vicdanında hareket eden bir Ak Partili bu olumsuzlukları partisine yüklemez,destek olur..;;) |
Alıntı:
|
çok büyük ihtimalle %40-50 .
|
Anketin başlatıcısı olarak şu ana kadar olan sonuçlar ile ilgili bir yorum yapılacak olursa;
İçinde bulunduğumuz ortamdan dolayı tabi ki çok yüksek çıkar seçeneklerini işaretleyenlerin sayısı fazla. ( Horoz-çöplük misali. (: ) Bir de Ak Parti'ye sırf gıcık olanlar var ki bunlar da hiçbir gerekçe göstermeden sadece ankette olumsuz sonuç çıksın diye en düşük seçeneği işaretleyenler... Yani ankette "hiç oy alamazlar" seçeneği olsaydı o da boş kalmazdı... |
Alıntı:
|
seçenekler arasında %10 da var :)
yeni doğan bir bebek bile akpartinin %10 un altında oy almayacagını bilir, seçeneklerde ne arıyor bu oran anlayamadım. |
Alıntı:
|
Alıntı:
bunun, siyaset bilgisiyle alakası var :) eğer siyaset yaptığını zannediyor ama gerçekte beceremiyorsan elbette şıkların arasına %10 un altında seçenegini de koyacaksın :) |
Bak kardesim Kahin olmak veya olmamak ama sunu bilmelisin ki Yüce Mevlanin ne yapacagini bilemessin,saten bu düsünce yapinisi Amerika güclü ne yapalim, Savas mi acalim Düsünseniz de gösteriyor, Nasil olsa biz birinciyiz diyerek simarmamak gerekir,
|
Alıntı:
kardeşim sözlerimi çarpıtma. ne şımarması? ak partinin oy oranı %10 un altında olacak demek hele hele bunu 2009 seçimleri için kullanmak bal gibi siyasetten zerre kadar anlamamaktır. bunun şımarıklıkla ne ilgisi var? ayrıca şurda ne demişsin anlayamadım: "saten bu düsünce yapinisi Amerika güclü ne yapalim, Savas mi acalim Düsünseniz de gösteriyor" maşallah daldan dala zıplıyorsun |
bak kardesim Takdiri Ilahinin yüzde 50 lere cikardigi gibi 0 lara indirmesini de bilir bunu hic unutma,yukarida belirtmis oldugum diger konu ise Yüce Mevlanin ne yapabilecegini unuttugunuzu belirtmek icin yazdim tabiki anlayana,ä
örnegin nasil Yüce Mevlanin oylarinizi 0 lara indirebileceginizi unutuyorsaniz digerindede Amerika nasil güclü ise Yüce Mevlanin O güclü dediginizi Civrisinege Benzete bilezeginizi de unutuyorsunuz |
Alıntı:
|
% de 10 dan daha az diyenler Uganda'dan mı foruma giriyor acebaa..:D
|
All times are GMT +3. The time now is 01:08. |