Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   EŞCiNSEL EVLiLiK MÜFRADATA GiRDi ! ! ! (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=43438)

şeyh şamil 10-01-2008 15:27

EŞCiNSEL EVLiLiK MÜFRADATA GiRDi ! ! !

İlköğretim 8. sınıflara yönelik ders kitaplarında eşcinsel evlilikler konusu ele alınıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, ilköğretim 8’inci sınıflarda okutulan ‘halk kültürü’ dersinin müfredatına eşcinsel evlilikleri de aldı. Ders programında, eşcinsel evliliğe törelerin izin vermediği belirtilerek, “Yasal düzenleme mümkün değildir” denildi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın ilköğretim 8’inci sınıflar için hazırladığı halk kültürü dersi müfredatında ‘evlilik’ konusu da yer aldı. Dersin halk hukuku ünitesinde töre, gelenek ve göreneklerle teamüllerin anlatılması istendi. Programda halk bilimi uzmanı Öcal Oğuz’un ‘Çağdaş Kentin Hukuku ve Töre Cinayetleri’ adlı makalesine geniş yer verilerek, bu makalenin öğrencilere aktarılması istendi.

Müfredatta halk bilimi uzmanı Oğuz’un makalesinden alıntılar yapılarak, “Son dönemlerde ‘eşcinsel’ evliliklerin kimi ülkelerde gündeme gelmesine, bunun lehine kimi düzenlemeler yapılmış olmasına rağmen, ülkemizde kamu vicdanı veya ‘töreler’ bunu onaylamadığı için bu konuda bir yasal düzenleme yapılması mümkün değildir” denildi.

Müfredatta halk kültürüne göre kızlar için sorumluluk alma yaşının 14, erkekler içinse 15 olarak algılandığı dile getirilirken “Bunun halk şiirinde ve destanlarda yüzlerce örneği vardır. Yazılı hukuk ise bu yaşı 18 olarak belirlemiştir. Sözlü hukuk da yazılı hukuka çeşitli yaşam biçimi ve kültür değişmeleri sonucu yaklaşmıştır. Bugün kamu vicdanı evlilik için 17-18 yaşı uygun görmektedir” denildi.

Haber5

Duygu'Seli~ 10-01-2008 15:51

Eşcinsellerin evliliğinin hemen bir çok ülkede kabul görüldüğü ama bizim ülkemizde törelere adetlere göre bunun yasallaştırlmasının imkansız olduğundan bahsedilmiş kitaplarda.. Bu durumdanda bir anormallik çıkartmak isteyenlere ayıp diyorum.. Anti parantez() Öcal Oğuz değrli ve bu konularda çok ehil bir yazar..Çok iyi tanımasamda bir çok yorum ve kitabı gerçekten okunmaya değer..Okullarda onun makalelerine yer verilmesi güzel bir haber..Şahsen sevindim..;)

Başlığı görenlerde eşcinsel evliliklerin hükümet tarafından yasalaştırlıp onaylandığını sanacak..Muhalefetliğinize tamam da bu kadarda komik olmayınız..Okullarda sadece bizim kültürümüz değil bir çok ülkenin kültür ve tarihleri işleniyor..Eşcinsellikte kısaca anlatılmış,diğer ülkelerde nasıl karşılandığından bahsedilmiş ve bizim ülkemizde bu adetin niçin ters,yasak ve yasalaştırılamaz olduğu anlatılmış..

Bir kere müfredat demek okunması öğretilmesi mecburi dersler demek..Eşcinsellik ayrı bir ders olarak müfredata mı girmişki bu saçma salak başlık kullanılmış anlamadım ben..Sadece halk kültürü dersinde bu konulardanda bahsedilmiş..Ayrı bir ders olrak müfredata konmamış ki.. Bu başlığı yayınlayanlara bir öğretmen olarak gülüyorum..:) Önce müfredatı öğrensinler,müfredatta yer alması zorunlu dersleri vs öğresnsinler ondan sonra böyle komik ve cehalet içerikli yayınlar yapsınlar.. Devletin işi yok eşcinselliği müfredata sokacak..Yok artık..:smiley1146:

aşk-ı ilahi 10-01-2008 15:58

Lut aleyhisselamın kavmiyle mücadelesi Ankebut suresinin 28-35. ayetleri arasında anlatılır.

Lut kavmi cinsi bir sapıklık olan, şimdilerde eşcinsellik ve homoseksüellik diye tabirler kullanarak insanların gözünde hafifletmeye çalıştıkları erkek erkeğe ilişki gibi ağır bir cürüm işliyorlardı.

Kuran-ı Kerim bu cürmü Daha önce dünyada kimsenin yapmadığı iğrençlik olarak tasvir eder. Hz.Lut, kavminden yaptıkları bu iğrenç işi terk etmelerini isteyince onlar da, Eğer senin dediğin doğru ise, biz yanlış yolda isek, haydi başımıza bela gelsin diye karşılık verdiler. Bunun üzerine de Hz. Lut Allah a dua etti ve Lut kavmine bela geldi. Belayı getiren melekler önce Hz. ibrahim'e uğradılar. Hz. ibrahim meleklere mani olmak istediyse de melekler artık hükmün verilmiş olduğunu, Lut kavminden sadece Hz. Lut ve ailesinin (karısı hariç) kurtulacağını ifade ederler.

Sodom ve Gomore olarak tarihin kaydettiği Lut kavmi, iman etmeyen Hz. Lutun hanımı ile beraber helak olur.

helak olmuş bir kavim...ve gerekçede bu...ahlaksız bir konuyu...tam ahlaki evrimini tamamlamak üzere olan çocuklara gösterilebilecek en son ders bence...her ne kadar kınanmak için bile olsa bence

çilik 10-01-2008 16:23

yavvv bu çocuklar birşeyler öğrenmek yerine daha da sapıklaşıyor okullarda...

Duygu'Seli~ 10-01-2008 16:27

İşin dini boyutunu bizde biliyoruz çok şükür.. Bu konu ders olarak özellikle müfredata alınmış yani başlıktaki gibi başlı başına bir ders falan değil.. Lütfen mantıklı düşünelim..

Okullarda her ülkenin kültürleri,adetleri vs işleniyor..Halk kültürleri dersindede eşcinselliğin diğer ülkelerdeki ve bizim ülkemizdeki konumundan ve ona olan bakış açılarından bahsedilmiş..Çocuklara neden bizim ülkemizde normal karşılanmadığı anlatılmış ne kadar güzel işte..Bu günahmıdır yapmayın Allah aşkına.. Bizim töre ve adetlerimize ve kamu vicdanına ters olduğu için diğer ülkelerdeki gibi yasalaştırılmasının İMKANSIZ olduğu anlatılmış..Bu günahmıdır..? Eşcinsellik övülmemiş,nasıl oluştuğu,ne işe yaradığı anlatılmamış..Sadece diğer bazı ülkelerde bu konu hakkında yapılan yasa ve uygulamalar ile bizim ülkemizdeki konumundan vs bahsedilmiş..

Bunun günahı nedir..? Din derslerinde ona bakılırsa hristiyanlık anlatılıyor..Diğer dinlerin nasıl yaşadığı,kültür ve adetleri analtılıyor..Bizim dinimizinde nasıl oluştuğu,diğer dinlerden farkı anlatılıyor..Bunada karşı duralım o halde.. Bu eşcinsellik olayı sadece müfredatta yer alması zorunlu olan bir dersin içinde kısaca bahsedilmiş bir bilgidir..Müfredat değildir bunu ayırd edin lütfen.. Sırf muhalafet olmak için muhaletlik edilmez..Onunda birm adabı vardır.. Böyle saçma ve gayet doğal bir olayla bakanlığı kötülemekte nasıl bir mantık..?

Necip Fazıl 10-01-2008 16:32

başımıza taş yağacak bu gidişle...

Mu-Alim 10-01-2008 16:32

Türkiye'nn geçmişi ve gelenek görenekleri "eşcinsel evliliğe izin verecek kadar" olgun ve/veya geniş mezhepli olmadığından buna devletin yasal yollarla izin vermesi imkansızdır, diyor kitap ve yazar... Çok doğru bir analiz.

Ancak şu da var ki bu ülkenin geçmişi, gelenekleri görenekleri "başörtüsünü yasaklayacak" kadar da olgun ve/veya geniş mezhepli değildi. Ama devlet başörtüsünü yasal olarak yasakladı.

Ülkenin törelerine bu kadar önem veriliyorsa başörtüsü de bir an önce serbest olmalı; yok mesele ülkenin töreleri değil "her alanda mümkün olan en ileri düzeyde demokrasi" ise çocuklarımıza eşcinsel evlilikten de rahatça bahsedebilmeliyiz ve devlet de her türlü özgürlüğün önünü açmalı...

Türkiye; çelişkiler ülkesi...Türkiye; nabza göre şerbetlerin başkenti!

aşk-ı ilahi 10-01-2008 16:35

Alıntı:

Sırf muhalafet olmak için muhaletlik edilmez..Onunda birm adabı vardır.. Böyle saçma ve gayet doğal bir olayla bakanlığı kötülemekte nasıl bir mantık..?
sırf muhalefet olsun diye karşı çıkmadığımızı anlamamana üzüldüm...en azından kendi adıma...adapsızlık farklı bir konudur duygucum...dini boyutunu her kendini bilen müslüman gibi bilmen tabiki doğal...

zaten benim tepkim...kişiliği tam oturmmaış...gel gitler yaşayan..vede tam inançlı yetiştirilmeyen bir gençlik var elimizde...akıllarının ..öyle veye böyle bu tarz konularla meşgul olması beni rahatsız etti...

bu benim fikrimdir...

Mu-Alim 10-01-2008 16:38

Hem yetişemeyen gençlikten şikayet ediyorsunuz; hem de onları tek yönlü yetiştirelim diyorsunuz... Bırakın insanlar her şeyi bilsin ve kararlarını kendileri versin, ki ileride büyüdüklerinde "ben neden böyleyim" demesin; Türkiye'deki hemen herkesin yaşadığı "travmalar" gibi travmalar yaşamasın...

aşk-ı ilahi 10-01-2008 16:47

Alıntı:

Mu-Alim Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 438529)
Hem yetişemeyen gençlikten şikayet ediyorsunuz; hem de onları tek yönlü yetiştirelim diyorsunuz... Bırakın insanlar her şeyi bilsin ve kararlarını kendileri versin, ki ileride büyüdüklerinde "ben neden böyleyim" demesin; Türkiye'deki hemen herkesin yaşadığı "travmalar" gibi travmalar yaşamasın...

oldu o zaman...siz kendi çocuğunuza her türlü genişliği verin..

bu ülkenin bu tarz insanlarada da ihtiyaç var dimi...

ne saçma bir şey dir bu...bir çocuk iyiyi doğruyu ayırt edemez...ne sunarsan onu alır..

Duygu'Seli~ 10-01-2008 16:51

Ağaç yaşken eğilir tabirini bilirsiniz.. Çocuk ne öğrenirse hamuru yumuşak iken öğrenir..Ne verirseniz alır..Ve çocukken öğrendiği bir çok şeyi unutmaz..
Şimdi eşcinsellikten bahsedilmesine karşı geliyorsunuz.. O halde çocuklara hep güzel olanı,hep olumlu ve iyi şeyleri mi öğretelim.. Yapmayın lütfen..Çocuk iyi olanıda,kötü olanıda bilmeli..

Müfredatta yer alan bir dersin içersinde başka kültürlerden bahsediliyor..Eşcinselliğin nasıl uygulandığı,eşcinsellerin ne için ne şekilde evlendikleri vs anlatılmamamış ki eşcinselliğe teşvik olsun,çocuklar yanlış yönlenip yanlış öğrensin.. Bilakis eşcinselliğe ülke ve millet olarak niçin karşı olduğumuz ve kabul etmediğimiz anlatılmış.. Kamu vicdanımıza ve törelerimize ters olduğundan diğer ülkelerdeki gibi yasalaştırılmasının imkansız olduğundan bahsedilmiş ki bu çok güzel..Neresi eşcinselliğe teşvik ediyor yada çocuklara eşcinselliği sevdiriyor..Ülkemizde ve insanlarımızda niçin kabul edilmediğinin anlatılması mı..?

Sayın Mu-Alim.. Başörtüsü mevzusunu karıştırmayalım bence..Çünkü açılan konuda Ak Parti hükümetinin uyguladığı eğitim poltikası eleştiriliyor..Oysa başörtüsü yasağı hükümetimizin izlemek istediği ve benimsediği bir eğitim poltikası kesinlikle değildir..Sizde gördünüz ki sırf başörtüsü yasağını kaldırdğımız için kaptılma ile karşı karşıya bile kaldık.. Yürürlüğe koyduğumuz başörtüsü özgürlüğü kaldırıldı.. Biz çokça adım attık ama engeller konuldu..Ben inanıyorum bu adımlar devam edecek ve yasak kaldırılacak..

selametle..

Mu-Alim 10-01-2008 16:55

Alıntı:

aşk-ı ilahi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 438536)
oldu o zaman...siz kendi çocuğunuza her türlü genişliği verin..

bu ülkenin bu tarz insanlarada da ihtiyaç var dimi...

ne saçma bir şey dir bu...bir çocuk iyiyi doğruyu ayırt edemez...ne sunarsan onu alır..

Ne iş yaptığınızı bilmiyorum; ama ben bir öğretmenim...Ve evet ben çocuklarımı ( yüzlerce çocuğum var benim. ) her şeyi bilerek, görerek, ayırt ederek karar verebilecekleri bir şekilde yetiştiriyorum. Bu konuda rahat olabilirsiniz.

Çocuk ayırt edemezmiş... Çocukken ayırt edemez dersiniz; büyüyünce de zaten sayenizde "beyninin tek lobu" çalışan bireyler haline gelmişlerdir; ayırt edebilecek kapasiteleri yoktur.

Sonra da "vay benim ülkem neden cahil, vay benim ülkemin insanı neden plajda karı kıza bakıyor, kitap okumak yerine"

Ben çocukları eşcinsel yapalım demedim. Sanırım siz de ayırt etme konusunda çocukken "sen çocuksun, ayırt edemezsin" nidalarına maruz kalmışsınız...

Esra KAÇ 10-01-2008 17:27

Bu şekilde bir evlilik kavramı bizlere tamamen ters bir durum ama çocuklarımızında bu durumu bilmesi ve bu durumun ciddiyetine varmısıda çok önemli.Okullarda bu konunun işlenmeside çok önemli.Çünkü çocuklar o yaşlarda herşeye eğimli,bu durumun ciddiyetini bu yaşlarda kavrarlarsa bu tür olumsuz durumlara karşı bakış açıları daha düzgün olur..Eğitim ailede başlar okulda devam eder.Bu tür konuların okullarda anlatılması bence çok güzel bir yenilik olmuş.

Mu-Alim 10-01-2008 18:02

Duyguseli;

AK Parti'nin başörtüsü ile ilgili izlediği siyasete dair bir şey söylemedim ben, ki başörtüsü ve diğer konulardaki özgürlükçü tutumunu takdir ediyorum mevcut hükümetin. Nasıl ki ilköğretim müfredatında çocukların "çok yönlü" gelişimini hedefledikleri için bu değerli yazarın makalesini aldılar; başörtüsü konusunda da ellerinden geleni yaptıklarına inanıyorum.

Benim şikayetim şöyle geniş bir profil çizerek tüm Türkiye'den yana...Yasağın devam etmesinden dolayı kimseyi suçlayamayız.Benim suçladıklarım bu yasağı yürürlüğe koyanlara...

Ayrıca benimle ilgili söylediklerinizin dışında kalan yorumlarınızı da takdir ettiğimi söylemeliyim; gerçekten bu bakış açısı bizi dünya önünde "saygın" konuma getirebilir ancak.

Aynı beğenim Sn.Esra Özdemir'in o çok değerli yorumu için de geçerli...

Teşekkürler.

tereddütsüz 10-01-2008 18:06

insanların yaratılış gayesini unutmaya başladığı ve bunun artık normal olarak karşılandığı bir dünyaya doğru gidiyoruz.

kabullenebilecek bir durum veya doğal ihtiyaçtan öte bir sapkınlıktır bu.

doğuştan bu sorunla muhatap olanlar içinse tedavi yolu açıktır.

ama insanlar sorunların dolayı değil de sadece farklı olmak için bunu yapmaları, doyumsuzluktan dolayı böyle yollara başvurması ise utandırıcı ve insana yakışmayan bir durumdur.

ama çocuklara bu şekilde eğitim verilerek yanlışın doğrunun açıklanması da çok güzel.

ayrıca müfredata Aleviliğin de din kültürü ve ahlak bilgisi dersinde anlatılarak eklenmesi gerektiğini de düşünüyorum. Bu toplumsal barışa da hizmet edecektir.

Mu-Alim 10-01-2008 18:12

Gittiğimiz yol ile ilgili tespitinizin hiç şüphe yok ki doğru. Ve gittiğimiz bu yoldan sadece siz değil T.C Devleti de haberdar olacak ki çocukları bu konulardan haberdar etmek ve Türkiye Cumhuriyeti'nin bu tip mevzuları "kaldıramayacağını" çocuklara bildirmek için böyle bir çalışma yapmış...

Amacı belli: İlköğretim çağındaki gençlere bu tür olayların varlığını ve vehametini hissettirmek.

Aracı belli: Bunu yaparken çok değerli bir yazarın bir makalesini kullanmış. Bu yapılan şeye "eleştiri" diyebilmeniz için, kitaplarda "Cemil İpekçi'nin sevgilisi ile yaşadıkları"nın anlartılması gerekirdi.

Sonuç Belli: Bu sayede çocuklar eşcinselliğin ne demek olduğunu tam da öğrenmeleri gereken zamanda öğreniyorlar ve haberlerde çok sevdikleri bir ünlünün eşcinsel olduğunu öğrenince o ünlüye imrenmek yerine, neyin ne olduğunu bildikleri için o ünlüye "yazık,tedavi edilmeli..." diyebiliyorlar.

Belli olmayan tek şey: Bu ezbere konuşmak neden?

tereddütsüz 10-01-2008 18:21

Ezbere konuşulan yeri anlayamadım?

Mu-Alim 10-01-2008 18:28

Alıntı:

tereddütsüz Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 438567)
Ezbere konuşulan yeri anlayamadım?

Sadece sizinle ilgili değil. Ezbere konuşmak beğenmediğiniz bir insanın söylediği herhangi doğru bir sözü bile sırf "o insan söyledi" diye buruşturup çöpe atmak, yok saymaktır.

Ben sizin yorumunuzdan ve diğer birkaç kişinin yaptığı yorumdan "ezbere konuşma" çıkardım.

Yani AKP ya da CHP, SP dediğiniz nedir ki? Onların hepsi bugün varlar, yarın yoklar; baki olan ise "hoş bir sada" bırakmak.

Kim yapıyorsa iyiyi, bırakalım yapsın... Şucu bucu olmak, kimseye yarar getirmiyor.

Tereddütsüz;

Bunu size söylemiyorum. Ezbere konuşmaktan buraya geldi mesele...(:

Duygu'Seli~ 10-01-2008 18:40

Sayın saygıdeğer tereddütsüz kardeş..Alevilik olayı konusunda katılmıyorum..Peki neden..? Alevi kardeşlere saygımız var eyvAllah..Ama alevilik bir din değildir ki din kitaplarında yer alsın..Aleviler zaten müslümanız demiyorlar mı..? O halde niye ayrıca yer almasını istiyorlar.. hristiyanlık anlatılıyor,yahudilik budistlik anlatılıyor çünkü hepsi ayrı bir din..Ama alevilik bir din değildir..Din kültürü var olan dinleri işler,onları anlatır..

tereddütsüz 10-01-2008 18:43

Bence anlatılmalı toplumun belli bir kesiminde yaşayan insanların bu yaşayış farklılığı çocuklara anlatılmalı ki önyargı ve anlaşmazlıkların önüne geçilsin.Sonuçta onlar da insan ve biz onları öyle kabul ettirmeliyiz çocuklarımıza.

Duygu'Seli~ 10-01-2008 18:56

İyide kardeşim adı üstünde din kültürü dersi..Kendi dinimizi ve diğer dinleri anlatıyorlar..Alevilik bir mezhp bile değil ki kaldı ki din olsun.. Ayrıca alevi aileler zaten çocuklarını yetiştiriyorlar.. Toplumun belirli kesimlerinde her çeşit inanışta insan var..O halde hepsine ayrı bir ders verelim..Zaten din kültürü dersleri 1 saat(bazıları 2 saat) yer alıyor..Hangi birine yetecek söylermisniz..?

tereddütsüz 10-01-2008 19:02

Kısa bir başlık altında dahi olsa yeter.O kadar Atatürk'e ayrılan kısım biraz daha azaltılırsa daha onun için de yer olur.Zor bir şey değil bu.Herkes anlatılsın demedim. Büyük bir nüfusa sahipler ve bunu okulda da kısa da olsa görmek istemeleri haklarıdır.

aşk-ı ilahi 10-01-2008 19:20

Ben çocukları eşcinsel yapalım demedim. Sanırım siz de ayırt etme konusunda çocukken "sen çocuksun, ayırt edemezsin" nidalarına maruz kalmışsınız...

benim dünya görüşüm sizin gibi açık olmaya bilir..falaca muhafazakar bir kafa yapım var....

neyse...her kes gibi bende görüşümü bildirdim...
:lipsrsealed:

Duygu'Seli~ 10-01-2008 19:23

Hayır hakları değildir efendim.. Bu söylemler nedeniyle alevi düşmanı oalrak niteleyenler olacaktır beni ama ben buna karşıyım..Alevilik bir dind eğildir din derslerinde onada yer ayrılsın..Bir mezhep bile değildir..Özgürlükçü tutumunuza eyvAllah ama onlar için yapacaksak o halde diğer inançlar içinde aynı şeyleri yapalım..Ülkemiz vatandaşlarından farklı inanış ve düşünceye sahip onlarca kesim var..Alevilere yapıp onlara yapmyalım olur mu..? Alevilerin ne özelliği var..Diğer inançlardakilerde benim vatandaşım alevilerde..Niye bir kesime yapılsında diğer kesime yapılmasın..Sizin özgürlükçü düşüncenizle bu kısım bağdaşıyor mu acaba..? Bu düşünce kabul edilemez..Kabul edilirse aynı izin diğer inanç ve mezheplerede uygulanmalıdır..Ülkemizde de bir çok çeşit inanç var olduğuna göre buda imkansız malesef....?

Mu-Alim 10-01-2008 22:33

Alıntı:

aşk-ı ilahi Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 438609)

benim dünya görüşüm sizin gibi açık olmaya bilir..falaca muhafazakar bir kafa yapım var....

neyse...her kes gibi bende görüşümü bildirdim...:lipsrsealed:

Orada duralım lütfen...

Şimdi suratını bile görmediğiniz bir insanı "mezhebi geniş" olmakla suçluyorsunuz. Siz beni tanımıyorsunuz, ben de sizi tanımıyorum...

Yani burada tartışalım, fikirlerimizi açalım önümüze; ama lütfen dayanaksız konuşmayın.

Ben çocukların her şeyden haberi olmalı diyorum; siz bana "mezhebi geniş" diyorsunuz...

Ve boş yere dargınlık, kırgınlık oluyor...

Güzel güzel tartışalım, olur mu? ;)

Beritan 10-01-2008 22:37

artık buna bile şaşıramıyorsam gerçekten gidişat kötü....Allah yardımcımız olsun

aşk-ı ilahi 10-01-2008 23:44

Alıntı:

Mu-Alim Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 438688)
Orada duralım lütfen...

Şimdi suratını bile görmediğiniz bir insanı "mezhebi geniş" olmakla suçluyorsunuz. Siz beni tanımıyorsunuz, ben de sizi tanımıyorum...

Yani burada tartışalım, fikirlerimizi açalım önümüze; ama lütfen dayanaksız konuşmayın.

Ben çocukların her şeyden haberi olmalı diyorum; siz bana "mezhebi geniş" diyorsunuz...

Ve boş yere dargınlık, kırgınlık oluyor...

Güzel güzel tartışalım, olur mu? ;)

aaaa....estf...asla mezhebi geniş demem tanımadığım birine....yanlış anlaşıldıysam özür dilerim...

beni tanıyanlar her daim bu kadar sıkı olma ...biraz fikirlerini esnet derler....katıyımdır yani...bu asla size genişsiniz demem anlamına gelmez..

burda her kes fikirlerini açıklıyo..bende açıkladım ama...belkide el atma gereken en son konuya....içimden geçenleride tam yazamadım....kimse hakaret etme lüksüne sahip değil....

Mu-Alim 10-01-2008 23:49

Teşekkürler, çok iyisiniz...

aşk-ı ilahi 10-01-2008 23:52

Alıntı:

Mu-Alim Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 438714)
Teşekkürler, çok iyisiniz...

rica ederim...yanlışlığı düzelttiğimize sevindim...

Mu-Alim 10-01-2008 23:53

Çok mutlu oldum şimdi birden...Tartışmak denen şeyin çok güzel bir şey olduğunu görmek isteyenlerin okuması gereken bir konu başlığı oldu...Teşekkürler tekrar...(:

Katil 10-02-2008 00:15

Görüyorumki konu fazlasıyla başlığından ve amacından uzaklaşmış!

Tartıştığınız konuların yerinin burası ile bağdaşmadığını belirterek mesajlarınıza çeki düzen vermenizi istirham ediyorum!

İllede tartışacaksanız gidip amacına uygun bir konuda seviyeli bir üslub ile tartışın!

Konuya gelince:

Alıntı:

şeyh şamil Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 438482)
Milli Eğitim Bakanlığı, ilköğretim 8’inci sınıflarda okutulan ‘halk kültürü’ dersinin müfredatına eşcinsel evlilikleri de aldı. Ders programında, eşcinsel evliliğe törelerin izin vermediği belirtilerek, “Yasal düzenleme mümkün değildir” denildi.

Bu ne talihsiz vede saçma bir yazıdır böyle!

Milli eğitim bakanlığının bu denli iç ve sığ bir yorumu kitaplara eklemesini şiddetle kınıyorum!

Ne demek töreler izin vermediği için yasal düzenleme mümkün değildir!

Töre kavramının gittikçe anlamını yitirdiği ülkemizde yarın birgün böyle birşeyi yasal düzenlemeye alabilirsin öylemi!

Töremi kaldı Türkiye'de!

Töre kavramı anlamını yitirmez diyerek Deniz Baykal'cılık yapmak isteyen kardeşlerimize:

15 yıl önce bu tarz konular konuşulamazdı bile!

Şimdi yasal olarak düzenleme yapılabilirmi yapılamazmı noktasına gelmişiz!

15 yıl sonra nolacak peki!

Töre izin vermiyormuş!

Törenin her izin vermediğini kitaba işliyormusun sen!

Olaylara bu kadar tozpembe yaklaşmak fazla iyimserlik olur! Dikkat etmişseniz büyük bir yıkıcı erozyona doğru sürükleniyoruz!

Önce eşcinsel hakları savunuculuğu gibi zırvalar çıktı. Ardından eşcinsel kulüb resmi olarak mümkün kılındı!

Şimdide henüz tam bir kişiliği olmayan, %70-80 gibi büyük bir kesiminin farklı idoller, heyecanlar, arayışlar içerisinde bulunduğu çocuklara bu tarz ahlaksız eylemleri devlet eliyle ders olarak okut!

Henüz eşcinselliğin anlamını dahi bilmeyen çocuklara bakın böyle böyle yapıyolar diye rehberlik et!

Tabir-i caizse "Eşşeğin aklına karpuz kabuğu sok!"

Yarın bizi ne bekliyor acaba diye düşünmemek elde değil!

Kendinize gelin ey insanlar. Kendinize!

Mu-Alim 10-02-2008 00:28

Uzun uzun yazmışsın Katil; ama emin ol hiçbir şey anlamamışsın konudan da Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığından da...Atmışsın beşe, sürmüşsün yokuşa...

bir kere hep "töreler izin vermediği için..." tezinde yoğunlaşmışsın; ama farkında değilsin ki "izin vermek" deyimini MEB değil, haberin alındığı kanal/site ya da konuyu açan arkadaş kullanmış. Bunun MEB ile hiçbir alakası yok. Bahsedilen yazarın kitapta kullandığı ifade "Bizim ülkemiz için bu konular uygunsuzdur" iken sen "töre izin vermiyor, verse hemen yapacağız." anlamışsın...Ona göre konuşmuşsun.

Ayrıca kitapta "eşcinselliğin tarifi" yapılıyor gibi anlamışsın; ama kitapta güdülen amaç "eşcinsel ilişkinin zararlarını anlatmak ve bizim kültürümüze ters olduğunu gençlere aşılamak."

Boşa yormuşsun kendini ey insan!

Katil 10-02-2008 00:36

Sanırım siz haberi yorumlamakta dar kalıplarda kalmışsınız!

Haberin yorum olduğunu bende biliyorum! Fakat dikkat ederseniz törelere uygun olmadığı BELİRTİLMİŞ!

Yasal düzenleme mümkün değildir DENİLMİŞ!

Bu tarz ifadelerde kelimelerin en ince ayrıntılarının bile hesaplandığını tahmin etmemişsiniz!

Ayrıca küçümservari yorumunuz size kalsın!

Ben bişeyleri izah etmeye çalışarak fiziksel anlamda kendimi yormuş olabilirim!

Ancak sizin anlamaya çalışmak için beyninizi hiç yormadığınız aşina!

Mu-Alim 10-02-2008 00:40

Üstad bak dolu bir adamsın belli, ama böyle hakaret ederek boşalıyorsun vallahi...

Adam çıkmış "bize uygun değildir; kimse bundan dolayı yasal bir düzenleme filan da beklemesin" diyor; sen bunu "ne yani bize uygun olsa yasal düzenleme yapacak mısın" diyorsun! Şaşılacak şey!

Yani kimin neyi nasıl yaptığı ortadayken böyle ihtilafa düşülmesi garip...

Öğretmenler öğretmen olsun; aileler aile...Çocuklar da akıllı olur; kimse endişelenmesin!

Katil 10-02-2008 00:49

Yanılıyorsunuz. Hiçkimseye dolu filan değilim!

Siz sadece iki kelimeme takılıp kaldınız. Bense yorumumun özünde geçmişten geleceğe bir değerlendirme yaptım!

Bugün çıkmış yasal olarak olmaz diye ders kitaplarında daha ergenliğe yeni adımını atmış, (özür dileyerek söylüyorum) büyük bir kesiminin aklının fikrinin cinsel arayışta vede cinsellikte olduğu bir kesime bu tarz ifadeleri ders olarak okutuyorsun! (Böyle olmayanları tenzih ederim.)

Henüz daha bu tarz kelimelere tamamıyle yabancı olan, bu konulara büyük merak vede ilgi duyan çocukların aklına karpuz kabuğu sokmaktır bu!

Vede büyük bir yıkımın ayak sesleridir!

Ne denli yozlaşmaya yüz tuttuğumuzun en bariz göstergelerindendir!

Mu-Alim 10-02-2008 00:52

Dolu derken kapasiteli, kaliteli anlamında kullanmıştım...Sinir küpü alamında değil...

Üstad işte bir ince noktayı kaçırıyorsun; o kitaplarda eşcinselliğin zararından bahsediliyor.Çocuk okulda öğretmeninden zararlı olduğunu öğrenmezse gidip msnde bizzat bir eşcinselden yararlı olduğunu öğreniyor. Ya da nette video kanalında eşcinsellerle karşılaşıyor...Ve acı sona gidiyor...

Çocukların böyle bir çağda bu tip olaylarla karşılaşmasını kaçınılmaz gören MEB de çocuklar kötü insanlardan görüp duymasın diye öğretmenlere zararlarını anlattırıyor...

Duygu'Seli~ 10-02-2008 00:58

Abartılacak ve geleceğimiz çocuklar adına korkulacak hiç bir şey göremiyorum..Bende eğitmenim.. Eşcinsellik başlı başına bir ders olarak işletilmiyor dikkat edin.. Dersin adı ne.. Halk kültürü.. Çeşitli halkların kültürleri anlatılıyor.. Bazı halkların eşcinsellik anlayışları konu içersinde yer alıyor..Ne deniyor..? Şu şu ülkelerde bu gibi anlayışlar yaygındır,normal karşılanır ancak bizim ülkemizde hem kamu vicdanına hemde töre anlayışımıza terstir,kanunlaştırılamaz.. Burda eşcinsellik övülüyor mu..? Ordaki çocuk elbette eşcinselliği bilmiyor..Onlar sormadan hocada aptal değil anlatacaktır elbette anlamını..Anlamını anlatıp neden ülkemizde bunun yasak olduğu açıklanan bir kavram bu..!! Ben bir derste bir makale içersinde kısaca yüzeysel olarak anlatılan bu olayda bir beis görmüyorum..Emin olun en az sizin kadar müslümanız bizde..Biliyoruz dini gerekleri..Abartmayın..Ben bu gün 4 yaşındaki yiğenime bunları anlatırım anlatıyorum..Çocuk iyi olanıda kötü olanıda bilecek.. Ayrıca bu konu 8. sınıfa giden gençlere anlatılıyor anasınıfı yada ilkokul çocğuklarına değil..Yani ergenlik çağına ermiş çocuklara..Ya dinimizde bile cinsellik küçük yaşta anlatılmalı deniliyor..Herşey anlatılmalı deniliyor..Bunda kötü olan nedir..?

Katil 10-02-2008 01:05

Siz ise dahada ince birkaç ayrıntıyı kaçırıyorsunuz.

1- Hepimiz o yaşlardan geçtik, sitede geçenler var.

Takdir edersinizki o dönemlerde yasaklar göze hoş gelir. Yasak merak uyandırır. Buda insanı çeker. Ne derece zararlarından bahsedilsede çocuğun içerisinde buna eğilim oluşur!

En açık örneği olarak sigara kullanımını gösterebilirim!

2- Dersin gösterildiği sınıfa çok dikkat etmenizi öneririm. Lise son değil. Eski tabiri ile ortaokul son! Tam kişilik ve cinsel arayışlarının en yoğun olduğu yıllar!

Madem gösterceksin git lise sonda göster! Üniversitede göster!

O kelimelerin anlamını bilmeyen kişi (büyük ihtimalle en çok ilgi duyduğu alan olduğundan) hemen gidip bunun tam olarak ne olduğunu araştırmaya başlayacaktır.

Kısaca yine dediğim noktaya geldi:

Karpuz kabuğunu biz sokmuş olduk!

Duygu'Seli~ 10-02-2008 02:07

Şimdi yasak merak uyandırır bunu anladık..Ama bu dersin içerisindeki makalede ''bu yasaktır çocuklar aman yapmayın şöyledir böyledir'' denmiyor ki..?Bakın bende eğitmenim çocuğa yasak olan şeyi nasıl anlatılır örnekle açıklayalım..

Küçük çocuğun biri gitti sobaya dokunmak istedi..Dokunursa eli feci şekilde yanacak.. Ben o çocuğa '' Ahmet yada Mehmet gel bakayım buraya,birdaha elleme oraya cızz,elin yanar geç otur bakayım sana ceza verecem vs diye sert şekilde korumak istedim..Çocuk ne yapar..Geri çekilir ama kimse olmadan sobaya yaklaşmanın yolunu arar..''Acaba ellesem ne olur,ne var onun içinde..'' diye bir çok meraklı soru işareti belirir kafasında..

Oysa ben sobaya dokunacağı sırada yanına gidip elini sobaya dokundurmadan ısısına doğru yaklaştırsam ve ''bak Ahmetçim bu sobaya elin değerse yanarsın..Gördünmü yakınlaşınca ne kadar sıcak..Hadi güzelim biz burdan uzaklaşalım canımız yanmasın..'' vs diye güzel ve yumuşak şekilde anlatırsak çocuk ne yapar..? ANLAR..!!

Şimdi okullarda bu dersler dayakla mı anlatılıyor..? Ona bakarsanız din kültürü dersinde günah olan şeylerden bahsediliyor..Misal dinimizde eşcinsellik günah..Bu ders bizim din kültürü dersinde verilmiş olsaydı günah ve haram olduğundan bahsedilseydi yine aynı şeyleri mi söyliyecektiniz..?Çocuklara bunlar anlatılmasın ilgilerini çekiyor mu diyecektiniz..O halde din kültüründe anlatılan dinimiz yasak ve günahlarınıda lisede öğretelim..Niye..? Eee yasakalr ilgilerini çeker ya..Belki dinden çıkarlar değil mi..?

Bir ders içersinde sadece bir makale vesilesiyle diğer kültürlerde yaşanan eşcinsellikten bahsedilmiş..Bizim ülkemizle kıyaslanmış bu kültürler..Bizde neden yasak olduğu anlatılmış,onlarda neden yasak olmadığı..Bu dersler içersinde sadece eşcinsellik yok ki kardeşim..Diğer kültürlerdeki insanların geçmişten günümüze gelen dini inançları anlatılıyor mesela..Putlara tapanlar,ateşe tapanlar onların dini ayin ve törenleri,kültür ve yaşantılarına etkileri anlatılmıyor mu..?Bizde işledik bunları..Bunlarında bizim kültürümüzde olmadığı anlatılıyor..Bunlarında bizim kültürümüzde neden olmadığı onlarda neden önem verildiği vs anlatılıyor..Geçmişte Türklerinde bu gibii ayinleri olduğu anlatılıyor mesela tarih ve din derslerinde..Bu onları kötüye yanlış olana teşvik etmekmidir..Yada hükümet, bakanlık özellikle mi yapıyor bunu..? Sizin söylemleriniz bunu gösteriyor..Olay çok basit ama çok abarttınız..

Katil 10-02-2008 02:25

İşte sorunda burda!

Bu ülkedeki tek eğitmen siz değilsiniz!

Ve emin olunuzki her eğitmen sizin kadar sağduyulu da değil!

Artı olarak söyleme gereksinimi hissediyorum! Bu öyle elin yanar bak sıcak şeklinde somut olarak anlatılabilecek bir konuda değil!

Bir yasağın nasıl anlatılması gerektiğini en az bizde sizin kadar biliriz!

Ama biz ekstradan nasıl anlatıldığını da biliriz!

Siz söylemeyene kadar unutmuştum bile hangi derste verildiğini! Sorunuza cevap veriyorum:

EVET! Bu ders bırakın din kültürünü, "İslam ahlakı" diye bir ders olsa ve o çağdaki çocuklara bunlardan bahsedilecek olsa ilk karşı çıkacak kişi ben olurum! (imam hatip okurken vardı böyle bir dersimiz.)

Ne denli dikkat ettiniz bilemem ama mesajlarımı incelerseniz din vurgusu yapmadığımı görürsünüz!

Olayı saptırma gayreti görüyorum! Konunun ne putperestlikle nede bahsettiğiniz diğer eylemlerle uzaktan yakından ilişiği yok!

Bu konuyu öncelikle din değil, ahlaken ele almak gerekir ve sonuç bunun yanlış olduğudur!

Din şurda kalsın!

All times are GMT +3. The time now is 06:42.