Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Genelkurmay'dan yayın yasağı geldi .... (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=44302)

Gölge 10-15-2008 20:50

Genelkurmay'dan yayın yasağı geldi ....

Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesi, Taraf gazetesinin haberlerini kaynak olarak da gösterilerek kullanılmasına yasak getirdi .....

Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesi, Taraf Gazetesi'nde 14 Ekim 2008 tarihinde yayınlanan ve bilahare diğer basın yayın organları tarafından da kaynak gösterilerek kamuoyuna aktarılan haberlerle ilgili olarak, soruşturma tamamlanana kadar ''yayın yasağı'' konulmasına karar verdi.

haber7

Beylerbeyi 10-15-2008 20:54

yazıklar olsun.

Üç mevsim 10-15-2008 20:55

oha !!!

akgençlk 10-15-2008 21:04

Askeri mahkemenin böyle bir yetkisi nasıl olabilir ki... Bu yasağı ancak genel mahkemeler getirebilir diye düşünüyorum. Artık bu iş iyice şirazesinden çıktı.

Beylerbeyi 10-15-2008 21:10

askeriyeyi tasfiye etsek, tüm komutanların işine son versek, askeri okulları, hastaneleri, kışlaları özelleştirsek, savunmamızı tamamen gönüllü insanlardan kursak, israile abd ye askeriye vasıtasıyla milyarlarca dolar akıtmazsak dünyanın refah seviyesi yüksek ülkelerinden biri olurduk.

Allahaşkına hangi ülkede ülke parasının yarısı askere kalan yarısı ülkenin tüm ihtiyaçlarının karşılanması için kullanılıyor? yani ülkemizde askerin aldığı para ülkemizde yola, eğitime, sağlığa, çalışan maaşlarına, kamu binalarına vs. harcanan parayla eşdeğer. askeriye türkiyede çok şaşalı bir hayat sürüyor. her dedikleri oluyor. Allah bu beladan ülkemizi en kısa zamanda kurtarır inşallah.

Üç mevsim 10-15-2008 21:16

Alıntı:

akgençlk Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 443689)
Askeri mahkemenin böyle bir yetkisi nasıl olabilir ki... Bu yasağı ancak genel mahkemeler getirebilir diye düşünüyorum. Artık bu iş iyice şirazesinden çıktı.

Genelkurmay Askeri Mahkemesi, basın yayın kuruluşlarının Taraf Gazetesi'nin haberlerini yayınlamasını yasaklıyor. Aynı şeyi ben de düşünüyorum. Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nin böyle bir kararı alabilmesi nasıl mümkün olabilir.

Eşref 10-15-2008 21:36

Genelkurmay'ın Taraf Gazetesinin iddialarını yalanlaması beklenirken, onlar hem sessiz kaldı hem de ses çıkaranları sessizliğe gömdü.

S€SSİZ_CıGLıK 10-15-2008 21:45

:):):):):):)

Beylerbeyi 10-15-2008 21:47

gülüyoruz ağlanacak halimize

Eşref 10-15-2008 21:52

Alıntı:

S€SSİZ_CıGLıK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 443705)
:):):):):):)

Üye ismin, bu konu için çok manidar duruyor. Dikkatimi çekti.

kemalistgenc 10-15-2008 22:22

teşekkurler tsk emrendin paşam hizmetizteyiz sizi çok seviyoruz bundan cıkar saglamaya çalıaşnlar var tsk yıpratıp amaclarına ulaşmaya çalaısacaklar ama izin vermeyecegiz saygılar tsk

hipermuhafazakar 10-15-2008 23:21

içimizdeki düşmanları takıyyeleyin kemalist diye koruyun bakalım nereye kadar..milleti kendiniz gibi IQ'süz zannetmeyin kansız hainler

kemalistgenc 10-15-2008 23:57

Alıntı:

hipermuhafazakar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 443739)
içimizdeki düşmanları takıyyeleyin kemalist diye koruyun bakalım nereye kadar..milleti kendiniz gibi IQ'süz zannetmeyin kansız hainler

siz kendinize bakın kemalist paşalaro yıprtmayaksınız emredin paşm hizmetinizdeyiz

Feyza 10-16-2008 00:09

Ya nasıl bir üslupla tartışıyorsunuz arkadaşlar?
Kemalistgenç niyetiniz üzüm yemekse eğer buyrun konuyu uzun uzun konuşalım, yok eğer bağcıyı dövmekse lütfen bizi yormayın biz sizi döveriz çünkü ( işin şakası tabi. :) ). Bu siyaset üstü bir konu milli mesele. Bu konuda da kutuplaşmaya gidilmez. Haksızmıyım?

M-U-R-A-T bey sabahtan beri yorumlarınızı okuyorum bazen dozunu aşıyor, bu kadarda değil. Lütfen biraz dikkat.

Kurum değil kurumun içindekiler suçludur. Suçluların yanına bırakılmayacağından hiç şüphem yok. Birilerinin istediğide bu zaten kurumlara güvenin azalması ve iç çatışma ortamı hazırlanması. Bir taşla bir kaç kuş vurma peşinde olan insanlara bu kadar prim vermek doğru değil.

kemalistgenc 10-16-2008 00:13

Alıntı:

Feyza Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 443762)
Ya nasıl bir üslupla tartışıyorsunuz arkadaşlar?
Kemalistgenç niyetiniz üzüm yemekse eğer buyrun konuyu uzun uzun konuşalım, yok eğer bağcıyı dövmekse lütfen bizi yormayın biz sizi döveriz çünkü ( işin şakası tabi. :) ). Bu siyaset üstü bir konu milli mesele. Bu konuda da kutuplaşmaya gidilmez. Haksızmıyım?

M-U-R-A-T bey sabahtan beri yorumlarınızı okuyorum bazen dozunu aşıyor, bu kadarda değil. Lütfen biraz dikkat.

Kurum değil kurumun içindekiler suçludur. Suçluların yanına bırakılmayacağından hiç şüphem yok. Birilerinin istediğide bu zaten kurumlara güvenin azalması ve iç çatışma ortamı hazırlanması. Bir taşla bir kaç kuş vurma peşinde olan insanlara bu kadar prim vermek doğru değil.

tsk yıpratnların karsısındayım izin vermem senin ordun yıptattıgın acaba ordu dincilerin jalini dusnemiyorum

Beritan 10-16-2008 00:14

enteresan:thinking1qs1:

kemalistgenc 10-16-2008 00:20

Alıntı:

Ümmü_seleme Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 443768)
enteresan:thinking1qs1:

enterasn olan nedir

Beritan 10-16-2008 00:22

Alıntı:

kemalistgenc Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 443772)
enterasn olan nedir

sanane :)

Feyza 10-16-2008 00:22

Alıntı:

kemalistgenc Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 443767)
tsk yıpratnların karsısındayım izin vermem senin ordun yıptattıgın acaba ordu dincilerin jalini dusnemiyorum

Bakın kutuplaşmada tam budur. Hepimizin meselesi milli bir mesele ve birileri bizi kutuplara ayırmış. Dinci, Sağcı, Solcu, Kemalist, Laik, Kürt, Türk. İstediklerined eulaşmak üzereler. Milli bir konuda bile birlik olamıyoruz. Birbirimizi suçlama çabası içerisindeyiz.

Ak Parti dinci değil merkezi bir partidir, diğer konudada bahsettiğim gibi kişilerin söylemlerini (genel anlamda sadece forum içinde değil) partiye maal etmeyin icraate bakın. Bu güne kadar hangi konuda radikal eylemler yapıldı. Yasa çıkarıpta herkes başını kapatıcak aksi taktirde hapis yatacakmı dedik? Yoksa herkes tatil yerine hacca gidecek diyemi kanun çıkardık. Bunları geçelim bunlar gerçekten saçma tartışmalar vakit öldürmekten başka bir işe yaramaz.

Ben Genelkurmayın yalanlamadığı ama Bir takım haber kanallarında yayınlanan görüntüler hakkında konuşalım derim. Ben TSK daki her paşa ya güvenmek istiyorum fakat belgeler var ortada, çelişkili sözler var. Bunlara ne diyicez?

kemalistgenc 10-16-2008 00:26

Alıntı:

Feyza Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 443774)
Bakın kutuplaşmada tam budur. Hepimizin meselesi milli bir mesele ve birileri bizi kutuplara ayırmış. Dinci, Sağcı, Solcu, Kemalist, Laik, Kürt, Türk. İstediklerined eulaşmak üzereler. Milli bir konuda bile birlik olamıyoruz. Birbirimizi suçlama çabası içerisindeyiz.

Ak Parti dinci değil merkezi bir partidir, diğer konudada bahsettim kişilerin yorumunu partiye maal etmeyin icraate bakın. Bu güne kadar hangi konuda radikal eylemler yapıldı. Yasa çıkarıpta herkes başını kapatıcak aksi taktirde hapis yatacakmı dedik? Yoksa herkes tatil yerine hacca gidecek diyemi kanun çıkardık. Bunları geçelim bunlar gerçekten saçma tartışmalar vakit öldürmekten başka bir işe yaramaz.

Ben Genelkurmayın yalanlamadığı ama Bir takım haber kanallarında yayınlanan görüntüler hakkında konuşalım derim. Ben TSK daki her paşa ya güvenmek istiyorum fakat belgeler var ortada, çelişkili sözler var. Bunlara ne diyicez?

bu çelisklili sozler nerden yayınlanıyor vakit=asker duşamnı kesinlikle sevmez tarafın ne oldugu bellidir...burdaki birçokm kisi ATATURK sevmez..başınız kapatın meslesine gelince laiklik var bunu zaten yapmasınız biz boyle degildik akp geldiktens onra insanları niye bölünde bu kadar acaba tsk bile anlaşamıyorum eleimizden glese kendi oldumuzu bir kaşık suda bogacagız

Beritan 10-16-2008 00:27

Alıntı:

kemalistgenc Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 443775)
yonetmek bilmeyen bir yonetiden cevap bu senin seviyesi gosterir amip kafalı:shades:

sana cevap bile istemiyorum...kötüsözdür...sahibindir...ya sana kızmaıyorm bile:)...sadece acıyorum;)

kemalistgenc 10-16-2008 00:28

Alıntı:

Ümmü_seleme Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 443778)
sana cevap bile istemiyorum...kötüsözdür...sahibindir...ya sana kızmaıyorm bile:)...sadece acıyorum;)

bende sana acıyorum hem şahsıma hakaret er sonra acıyorum seni kınıyorum

Feyza 10-16-2008 00:30

Kemalistgenç sanırım yabancı bir ülkede yaşıyorsunuz? Türkçeyi çok iyi konuşamıyorsunuz çünkü ( tamamiyle iyi niyeti bir sorudur)

kemalistgenc 10-16-2008 00:31

Alıntı:

Feyza Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 443782)
Kemalistgenç sanırım yabancı bir ülkede yaşıyorsunuz? Türkçeyi çok iyi konuşamıyorsunuz çünkü ( tamamiyle iyi niyeti bir sorudur)

soruma tam cevap veriniz ben sizin sorunuza cevap verdim

Feyza 10-16-2008 00:37

Alıntı:

kemalistgenc Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 443777)
bu çelisklili sozler nerden yayınlanıyor vakit=asker duşamnı kesinlikle sevmez tarafın ne oldugu bellidir...burdaki birçokm kisi ATATURK sevmez..başınız kapatın meslesine gelince laiklik var bunu zaten yapmasınız biz boyle degildik akp geldiktens onra insanları niye bölünde bu kadar acaba tsk bile anlaşamıyorum eleimizden glese kendi oldumuzu bir kaşık suda bogacagız

Çelişkili sözlerden kastım paşaların yaptığı açıklamalardı. Atatürk'ü inanın sizden daha iyi seviyoruz ama bir fark var tapmıyoruz.... Eğer yapmak istesek inanın siz değil şahınız bile engel olamaz ama bunu öncelikle biz istemeyiz. Şu an Türkiye ile İran arasında çokta fark yok. Orada zorla başlar kapatılıyor, burada açılıyor tek farkımız Eğitimli kadın sayısı orada daha yüksek.
Bu kutuplaşmaların Ak Parti döneminde yaşandığını iddia etmek büyük nankörlük olur. Ak Parti döneminde birlik beraberlik sağlanması için herkes elinden geleni yaptığı için başımız beladan kurtulmadı çünkü birlik beraberlik birilerinin işine gelmiyor. Kutuplaşmalar bozuluyor o yüzden Hükümeti karalama kampanyaları son gaz sürdürülüyor. bknz. ERGENEKON

Feyza 10-16-2008 00:39

Alıntı:

kemalistgenc Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 443783)
soruma tam cevap veriniz ben sizin sorunuza cevap verdim

Hangi sorunuz?

kemalistgenc 10-16-2008 00:42

Alıntı:

Feyza Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 443785)
Hangi sorunuz?

mili duygular şğphe faln dedinizya bende cevapladınız asol macınız tsk yıprtmak ve kemlaist pşaları bitirmktir bunud tarfa vakit yapıyor yukarıda yazdıgım yorumumu ciddi cevap istiyorum

Feyza 10-16-2008 00:51

Alıntı:

kemalistgenc Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 443786)
mili duygular şğphe faln dedinizya bende cevapladınız asol macınız tsk yıprtmak ve kemlaist pşaları bitirmktir bunud tarfa vakit yapıyor yukarıda yazdıgım yorumumu ciddi cevap istiyorum

Ben yorumunuza yorum yaparak karşılık verdim. Yorumunuz içinde bana yöneltilmiş bir soru yoktu.

Bu çok saçma bir iddia, Orduya asker gönderiyoruz 15 ay boyunca evlatlarımız namlu ucunda analar babalarda yüreği ağzında gün sayıyor. Ordumuza değil, sadece Vatanımıza canımız fedadır. Ordu içinde Vatana ihanet edenler varsa gereken yapılmalıdır. Aynı kural diğer kurumlar içinde geçerlidir.

Geçenlerde Başbakanımız bir açıklama yaptı ordu yıpranmasın diye. "Suçlu değil, çözüm arama zamanı" diye bir söz sarf etti. Başbakanımızın o sözüne katılmadığımı forum içinde yorumumda yazdım. Suçlu varsa eğer bulunmalı, aksi olursa suça göz yumulursa eğer ozaman TSK da görev yaparak şehit olan o kadar askerimizin kemikleri sızlar. Kemikleri sızlayacaklar arasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'te var.

Ayrıca yazdıklarınızı anlamakta gerçekten zorluk çekiyorum.

Feyza 10-16-2008 01:00

Neyse geç oldu çıkmam gerek. Tartışma adabına uyduğunuz, üsluba dikkat ettiğiniz taktirde her zaman buradayım, Fikir alışverişinde bulunur birbirimizi anlamaya çalışırız. :) Hayırlı geceler.

kemalistgenc 10-16-2008 01:16

Alıntı:

Feyza Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 443788)
Neyse geç oldu çıkmam gerek. Tartışma adabına uyduğunuz, üsluba dikkat ettiğiniz taktirde her zaman buradayım, Fikir alışverişinde bulunur birbirimizi anlamaya çalışırız. :) Hayırlı geceler.

anladım feyza hanım hayır geceler

Üç mevsim 10-16-2008 18:50

İşte Yasak Açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesi, ''Taraf Gazetesi'nde 14 Ekim 2008 tarihinde yayınlanan ve bilahare diğer basın yayın organları tarafından da kaynak gösterilerek kamuoyuna aktarılan ve esasen çarpıtılmış ve doğrulatılmamış bilgilerle habere esas yapılan askeri sır niteliğindeki gizli bilgi ve belgelerin asker şahıslarca temin edilip basın yayın organlarına sızdırılması olayı hakkında yapılan soruşturma'' ile ilgili olarak ''yayın yapma yasağı'' kararı aldı.

http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/69076.jpg

Alınan bilgiye göre, Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığının talebi üzerine Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesinin aldığı ''yayın yapma yasağı''na ilişkin kararda şöyle denildi:

''Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığınca yapılan soruşturmanın devletin güvenliğine ait belgelere ilişkin olarak sürdürülmesi nedeniyle yakalanan kişi veya şüphelilerin müdafilerinin soruşturma dosyasının içeriğini incelemesi veya belgelerden örnek almasının soruşturmanın amacını tehlikeye düşürebileceği kanaatine varıldığından, 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun 153/(2)nci maddesi uyarınca 'yakalanan kişinin veya şüphelinin ifadesini içeren tutanak ile bilirkişi raporları ve adı geçenlerin hazır bulunmaya yetkili oldukları diğer işlemlere ilişkin tutanaklar' hariç olmak üzere, müdafilerin soruşturma dosyasını inceleme ve belgelerden örnek alma yetkilerinin kısıtlanmasına,

Genelkurmay Başkanlığınca basın ve yayın organlarına verilenler hariç olmak üzere soruşturma kapsamındaki PKK terör örgütü mensuplarının anlık istihbarat görüntüleri ve PKK ya karşı icra edilen harekata ait gizli nitelikteki bilgileri içeren her türlü belge ve dijital kayıtların yayımlanmasının, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 329ncu maddesinde belirtilen devletin güvenliğine ilişkin bilgileri açıklamak suçuna vücut verebilme ihtimali ve 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun 157nci maddesinde düzenlenen soruşturmanın gizliliğini ihlal etme ihtimali bulunduğundan, söz konusu soruşturma ile ilgili olarak tüm yazılı ve görsel basın ve medya kuruluşlarının bu konudaki bilgi edinme, yayma, eleştirme, yorumlama faaliyetlerinin kısıtlanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 13 ve 28'nci maddeleri ile 5187 sayılı Basın Kanununun, 3/2'nci maddesi uyarınca soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yapma yasağı konulmasına.

Soruşturma dosyasının karar ile birlikte Genelkurmay Askeri Savcılığına iadesine,

353 Sayılı Kanunun 202nci maddesi uyarınca itirazı kabil olmak üzere oy birliğiyle karar verildi.''

16 Ekim 2008
haber7

Necip Fazıl 10-16-2008 18:53

baktılar adamların yazıları doğru çıkıyor susturmayı deniyorlar nereye kadar böyle orduyu temizlemek şart... :angry::@

kemalistgenc 10-18-2008 22:50

Alıntı:

Meçhul Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 444097)
baktılar adamların yazıları doğru çıkıyor susturmayı deniyorlar nereye kadar böyle orduyu temizlemek şart... :angry::@

tarar ırkcı bir gazetedit yalan haber hepsi bını sayın başbakan söyledii dikkatinizi cekerim

All times are GMT +3. The time now is 17:24.