![]() |
AK Parti Olmasa Hangi Partiye Oy Verirdik ?
Aslında halk arasında geniş hasbihal yapınca AK Parti'nin her kesimden oy aldığını görürüz. Seçim sonuçlarının bunun bi göstergesi olmasının yanı sıra mesela 'hala CHPliyim ama AK Parti'ye oy verdim' (yahut başka bi partiliyken...) gibi sözleri sıklıkla duyarız..
Yani forumda da öyle düşünen bir çok kişinin olduğunu varsayaraktan böyle bir anket açmak istedim. Belediye seçimleri de yaklaşıyorken böyle bir parti olmaması durumunda Türkiye açısından oluşan tabloyu görebilme açısından ... |
Tabiki Saadet..
|
saadet
|
bbp.. o da belki.. olmazsa bağımsız aday olurdum :)
|
saadetliyyiiimm....
|
Çok düşündürücü bir soru !
|
Alıntı:
fazla düşünme de oyunu kullan. 5 saadet 1 mhp 1 bbp :=) hangisine versen belli olacak ona göre :) |
düşünmeye gerek yok Saadet Partisi tabiki...
Belki bizim partimize karşı bazı sert davranışlar içerisine girmiş olsalarda Saadet derim... Ama şu anda Ak Parti var... Varsayımlarla hareket etmeyi hiç sevmem.... Şu anda Ak Parti yerli yerinde ve bende partimi değiştirmeyi düşünmüyorum... |
Ak Parti olmasa yeni oluşumlara gider, yeni ufuklara yelken açardık.. Şimdilik bu kadar Murat ama ben düşünmeye devam edeyim. Saadet Partisi diyenler de gıcık olsun biraz :hihi2:
|
AKparti olsada olmasa da saadet partisi
|
Alıntı:
ben AKPARTİ olmasa kendi partimi kurardım :) |
Alıntı:
Saadet olurdu heralde.. |
akp olmasa..tayyip erdoğan hangisine yakın durursa ona veririm..oda saadet olurdu heralde..
|
Alıntı:
Heheh.. bizde sana oy verirdik (: |
ya saadet...ya da mhp..
|
Alıntı:
|
Anket sadece Ak Parti'ye oy verenler için düzenlenmiş...Bunun yerine seçeneklerden bir tanesi de "Ak Parti'ye zaten oy vermedim/vermiyorum." olsa imiş, daha samimi olurdu bence...
Dedikten sonra, ben bugünün şartlarında Ak Parti'ye oy veririm; ama bugün Ak Parti diye bir parti olmasaydı, oyum ÖDP'nin olurdu. |
Ak Parti yokken de Sayın Necmettin Erbakan'ın olduğu partiye oy vermiştim... Ak Parti varken de Sayın Erbakan'ın olduğu partiye o verdim.
Sayın Erbakan hocam neredeyse nereye işaret ederse o tarafa oy vermeye de devam edeceğim. Adı selamet olur, refah olur, saadet olur hiç farketmez. Allah hocamıza hayırlı, uzun ömürler versin. |
Aslında hiçbiri seçeneğini koymanız daha sağlıklı olurdu....
geçmişte bu partilere de oy verdip boyumuzun ölçüsünü almadık mı ?.... |
eeee siz saadet gömleğini çıkartmamışsınız hala ... bende inanmıştım Sn Başbakanımıza.
demekki bir tek o çıkarttı :) |
Saadet partisi ömründe göremeyeceği bir oyu almış 54.55 %
Bu işte bir gariplik var. |
Alıntı:
Soru şu: AK PARTİ OLMASAYDI HANGİ PARTİYE OY VERİRDİNİZ.... yorumunuz da bu doğrultuda olursa o zaman doğruyu görmüş olacaksınız:) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Ak partinin başına bir şey gelse bile ve bu forumdaki oranda saadet partisi oy almış olsa bile nasıl tulum çıkarmış olsun ki. Akp 47 oy aldı.. forumdaki oran tam olarak sandığa yansımış olsa bile 47'nin yarısı 23,5 + 2 de kendi oyu desek 25 civarı eder. Tulum olur mu bu oyla? Tüm seçmenlerin yüzde 54'ü değil, akp kapatılırse akpden saadete oy vereceklerin yüzde 54 ü yukardaki oran. Okey? |
Alıntı:
Arkadaşım 14-15 kişi yukarda oy kullanmış ve oranı % 55 çıkmış,daha bunu niye ikiye bölüp dörde katlıyorsun.Yukarda yapılan anketin gerçekten ciddi olduğunu düşünürsek dediğim gibi saadet partisi muazzam bir oy potansiyeline ulaşıyor. Anlaşamayacağız galiba. |
Alıntı:
Tabiki anlaşamayız. Burada eğer soru: BUGÜN SEÇİM OLSA KİME OY VERİRDİNİZ dense ve akp de başka partiler de olsa ve saadet yüzde 54 oy almış olsaydı sizin yazdıklarınız ve anladığınız doğru olurdu. Ama soru öyle değil. AKP olmasaydı.... şeklinde. YAni akp'nin oyları üzerinden hesap yapman gerekir. Eeee akpnin son oyu da 47 ise onun %54'ünü almak gerekir. Bu sefer izah edebildim mi? |
Büyük Birlik Partisi (BBP) olurdum..ama asıl istediğim yeni bır parti olurdu seçeneklerin arasından bbp yı seçtım.yazık olmasın dıye..
sadet partisine vermem..partisini korumayı başaramayanlarla yan yana olmam,eğer ak partisinide kapatsalardı hakkımı tayyı erdoğana helal etmezdim. nasılki onlar kapatmak isteyeceklerse biz de kapattırmayacağız,öyle ve ya böyle,nızam kapandı,selamet kapandı,refah kapandı,fazilet kapandı,eeeeeeee bu kadarda olmaz canım,bunca oyları sokağa süpürttüremessiniz,bana partisini kapattırmayan dik duran lider lazım. |
İki seçimden bu yana AK Partiye oy verdim. Ak Parti olmasaydı Doğru Dürüst Avuca sığar bir parti olmadığı için Oyum Boşa giderdi sanırım.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bence yanılan siz olmuşsunuz. Soru aslında geneli kapsıyor, ama AK Parti %47'lik bir oy oranına sahip olduğu için onun oyu nereye gider gibi gözüküyor otomatikmen. Saadet'in oy oranının yüksek olması şaşırtıcı da gelebilir. Bu da normal. Bunda polemik yapıcak bi yan görmüyorum.. |
Faruk bey:
Tamam.... Ben kapattım o konuyu. |
oy kullanmadım
Görüşüm, bu tür anketler toplumun kafasını karıştırır arkadaşlar. Akgençlik olarak ben şunu yazmayı düşünüyorum, benim partim hala ayakta ve yoluna devam ediyor. Allah korusun başına bir hal gelecek olursa bu sorudan önce partimin devamı niteliğinde bir parti nasıl oluştururum onu düşünürdüm. parti kurmaya vakit kalmadan seçim olacak olursa işte o vakit bu anketi düşünürdüm. Konuyu açan kardeşime saygı . |
akpden giderse gider İNADINA SOL İNADINA CHP
|
Alıntı:
diyosun yani :cool: |
Alıntı:
Bende görüşüne saygılıyım. Ama böyle anketler haberlerde gazetelerde olursa toplumun kafasını karıştırır. Forum içi muhabbet geleneğinden bir soru yada ayrı bir siyasi pencereden bakma fırsatı olur türünden bakarsanız sorun olmaz diye düşünüyorum .. Yani benim partim ayakta yoluna da devam ediyor derken benim de görüşümü dillendirmiş oluyorsunuz .. Belirttiğim gibi yine de görüşüne saygılıyım.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
İktidara yürümek.. cehepe'nin lugatında var mıydı böyle kelimeler? Varmışsa bile yine yanlış olurdu; iktidara yeni umut, yeni oluşum içinde olanlar yürür. Önceden iktidar olup koltuğunu kaybeden artık yürüme ayaklarında olmaz! Kafa değişmeden inadına dünya liderliği desen kaç yazar.. (ki AK Parti varken cehepenin iktidar olması düm dünyanın iktidarı olması kadar zor-imkansız-) ... |
Büyük Birlik Partisi (BBP)
|
Alıntı:
Kalıntı haline gelmek nedir milletin gözünde bilirmisin bilmiyorum. Vizyonun dar bileşkelerine teslim olmuş kendinden başka düşünceye yaşam hakkı vermeyen , kendi doğrsunun kutsayıp bütün bir hayatını o fanus içinde geçiren bir canlılın ve partinin sizce koca farklılıklar ile kültürel zenginliğe gark olan milleti kucaklamasına imkan veriyormusunuz gülmenin bir zamanı olur ama bu söyleme nasıl karşılık verilir bilmiyorum. yeryüzünde tek parti chp olsa kendi insani hislerini kullanıp sadece bu partiye nazar etmesi karşısında bile tedirgin olurum . |
AK Parti olsa da olmazsa da oyum CHP'ye.
CHP'nin laik demokratik Türkiye savunucusu olduğunu düşünüyorum. |
All times are GMT +3. The time now is 01:12. |