Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Anketler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=123)
-   -   AK Parti Olmasa Hangi Partiye Oy Verirdik ? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=44319)

FarukARSLAN. 10-16-2008 05:14

AK Parti Olmasa Hangi Partiye Oy Verirdik ?

Aslında halk arasında geniş hasbihal yapınca AK Parti'nin her kesimden oy aldığını görürüz. Seçim sonuçlarının bunun bi göstergesi olmasının yanı sıra mesela 'hala CHPliyim ama AK Parti'ye oy verdim' (yahut başka bi partiliyken...) gibi sözleri sıklıkla duyarız..

Yani forumda da öyle düşünen bir çok kişinin olduğunu varsayaraktan böyle bir anket açmak istedim.

Belediye seçimleri de yaklaşıyorken böyle bir parti olmaması durumunda Türkiye açısından oluşan tabloyu görebilme açısından ...

akgençlk 10-16-2008 19:03

Tabiki Saadet..

Beylerbeyi 10-16-2008 19:45

saadet

aknesill 10-16-2008 19:56

bbp.. o da belki.. olmazsa bağımsız aday olurdum :)

aşk-ı ilahi 10-16-2008 20:00

saadetliyyiiimm....

Üç mevsim 10-16-2008 20:15

Çok düşündürücü bir soru !

Beylerbeyi 10-16-2008 20:19

Alıntı:

ozgun_genc Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 444156)
Çok düşündürücü bir soru !

fazla düşünme de oyunu kullan.

5 saadet 1 mhp 1 bbp :=)

hangisine versen belli olacak ona göre :)

EniGma 10-16-2008 20:23

düşünmeye gerek yok Saadet Partisi tabiki...
Belki bizim partimize karşı bazı sert davranışlar içerisine girmiş olsalarda
Saadet derim...
Ama şu anda Ak Parti var...
Varsayımlarla hareket etmeyi hiç sevmem....
Şu anda Ak Parti yerli yerinde ve bende partimi değiştirmeyi düşünmüyorum...

Üç mevsim 10-16-2008 20:33

Ak Parti olmasa yeni oluşumlara gider, yeni ufuklara yelken açardık.. Şimdilik bu kadar Murat ama ben düşünmeye devam edeyim. Saadet Partisi diyenler de gıcık olsun biraz :hihi2:

sabırlı 10-16-2008 21:21

AKparti olsada olmasa da saadet partisi

_SoN_ 10-16-2008 21:31

Alıntı:

sabırlı Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 444184)
AKparti olsada olmasa da saadet partisi

çok açıklayıcı bir cevap olmuş :)

ben AKPARTİ olmasa kendi partimi kurardım :)

Efkâr-ı Mütemadi 10-16-2008 21:38

Alıntı:

_SoN_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 444186)

heheh :):)

Saadet olurdu heralde..

cihan_rte_24 10-16-2008 22:39

akp olmasa..tayyip erdoğan hangisine yakın durursa ona veririm..oda saadet olurdu heralde..

FarukARSLAN. 10-16-2008 23:26

Alıntı:

_SoN_ Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 444186)

Heheh.. bizde sana oy verirdik (:

begüm 10-17-2008 00:31

ya saadet...ya da mhp..

MILLI DAVA 10-17-2008 00:41

Alıntı:

cihan_rte_24 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 444220)
akp olmasa..tayyip erdoğan hangisine yakın durursa ona veririm..oda saadet olurdu heralde..

Yanlisin var kardesim Tayip erdogan Erbakan hoca nin Talebesi idi gecmisinizi inkar etmeyin;)

Mu-Alim 10-17-2008 01:36

Anket sadece Ak Parti'ye oy verenler için düzenlenmiş...Bunun yerine seçeneklerden bir tanesi de "Ak Parti'ye zaten oy vermedim/vermiyorum." olsa imiş, daha samimi olurdu bence...

Dedikten sonra, ben bugünün şartlarında Ak Parti'ye oy veririm; ama bugün Ak Parti diye bir parti olmasaydı, oyum ÖDP'nin olurdu.

muhacir 10-17-2008 12:36

Ak Parti yokken de Sayın Necmettin Erbakan'ın olduğu partiye oy vermiştim... Ak Parti varken de Sayın Erbakan'ın olduğu partiye o verdim.

Sayın Erbakan hocam neredeyse nereye işaret ederse o tarafa oy vermeye de devam edeceğim.

Adı selamet olur, refah olur, saadet olur hiç farketmez.

Allah hocamıza hayırlı, uzun ömürler versin.

aksoy 10-17-2008 13:01

Aslında hiçbiri seçeneğini koymanız daha sağlıklı olurdu....
geçmişte bu partilere de oy verdip boyumuzun ölçüsünü almadık mı ?....

rikopasa 10-17-2008 17:15

eeee siz saadet gömleğini çıkartmamışsınız hala ... bende inanmıştım Sn Başbakanımıza.
demekki bir tek o çıkarttı :)

Saltuk Buğra Han 10-17-2008 17:30

Saadet partisi ömründe göremeyeceği bir oyu almış 54.55 %
Bu işte bir gariplik var.

muhacir 10-17-2008 17:36

Alıntı:

Hun_Yabgu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 444478)
Saadet partisi ömründe göremeyeceği bir oyu almış 54.55 %
Bu işte bir gariplik var.

Soru şu:

AK PARTİ OLMASAYDI HANGİ PARTİYE OY VERİRDİNİZ....

yorumunuz da bu doğrultuda olursa o zaman doğruyu görmüş olacaksınız:)

Saltuk Buğra Han 10-17-2008 17:46

Alıntı:

muhacir Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 444482)
Soru şu:

AK PARTİ OLMASAYDI HANGİ PARTİYE OY VERİRDİNİZ....

yorumunuz da bu doğrultuda olursa o zaman doğruyu görmüş olacaksınız:)

Görüyorum arkadaşım görüyorumda şunu demek istiyorum.Bunu ciddi bir anket olarak varsayıp , akpartinin başına bir şey gelmiş olduğunu düşünürsek demekki saadet partisi tulum çıkarmış olacak ve ömründe görmediği oyu alacak.Çünkü sağlıklı zamanlarında bile bu kadar çok ,hatta bunun yarısını bile alabilmiş değillerdi.Bunu demek istiyorum.

muhacir 10-17-2008 17:53

Alıntı:

Hun_Yabgu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 444485)
Görüyorum arkadaşım görüyorumda şunu demek istiyorum.Bunu ciddi bir anket olarak varsayıp , akpartinin başına bir şey gelmiş olduğunu düşünürsek demekki saadet partisi tulum çıkarmış olacak ve ömründe görmediği oyu alacak.Çünkü sağlıklı zamanlarında bile bu kadar çok ,hatta bunun yarısını bile alabilmiş değillerdi.Bunu demek istiyorum.

Hayır yine yanlışsınız.

Ak partinin başına bir şey gelse bile ve bu forumdaki oranda saadet partisi oy almış olsa bile nasıl tulum çıkarmış olsun ki.

Akp 47 oy aldı..

forumdaki oran tam olarak sandığa yansımış olsa bile 47'nin yarısı 23,5 + 2 de kendi oyu desek 25 civarı eder.

Tulum olur mu bu oyla?

Tüm seçmenlerin yüzde 54'ü değil, akp kapatılırse akpden saadete oy vereceklerin yüzde 54 ü yukardaki oran.

Okey?

Saltuk Buğra Han 10-17-2008 18:09

Alıntı:

muhacir Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 444492)
Hayır yine yanlışsınız.

Ak partinin başına bir şey gelse bile ve bu forumdaki oranda saadet partisi oy almış olsa bile nasıl tulum çıkarmış olsun ki.

Akp 47 oy aldı..

forumdaki oran tam olarak sandığa yansımış olsa bile 47'nin yarısı 23,5 + 2 de kendi oyu desek 25 civarı eder.

Tulum olur mu bu oyla?

Tüm seçmenlerin yüzde 54'ü değil, akp kapatılırse akpden saadete oy vereceklerin yüzde 54 ü yukardaki oran.

Okey?

Ya sen anlatamıyorsun yada ben anlamıyorum.
Arkadaşım 14-15 kişi yukarda oy kullanmış ve oranı % 55 çıkmış,daha bunu niye ikiye bölüp dörde katlıyorsun.Yukarda yapılan anketin gerçekten ciddi olduğunu düşünürsek dediğim gibi saadet partisi muazzam bir oy potansiyeline ulaşıyor.
Anlaşamayacağız galiba.

muhacir 10-17-2008 18:22

Alıntı:

Hun_Yabgu Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 444511)
Ya sen anlatamıyorsun yada ben anlamıyorum.
Arkadaşım 14-15 kişi yukarda oy kullanmış ve oranı % 55 çıkmış,daha bunu niye ikiye bölüp dörde katlıyorsun.Yukarda yapılan anketin gerçekten ciddi olduğunu düşünürsek dediğim gibi saadet partisi muazzam bir oy potansiyeline ulaşıyor.
Anlaşamayacağız galiba.

Tabiki anlaşamayız.

Burada eğer soru: BUGÜN SEÇİM OLSA KİME OY VERİRDİNİZ dense ve akp de başka partiler de olsa ve saadet yüzde 54 oy almış olsaydı sizin yazdıklarınız ve anladığınız doğru olurdu.

Ama soru öyle değil.

AKP olmasaydı.... şeklinde.

YAni akp'nin oyları üzerinden hesap yapman gerekir.

Eeee akpnin son oyu da 47 ise onun %54'ünü almak gerekir.

Bu sefer izah edebildim mi?

ahmetermiş 10-18-2008 02:02

Büyük Birlik Partisi (BBP) olurdum..ama asıl istediğim yeni bır parti olurdu seçeneklerin arasından bbp yı seçtım.yazık olmasın dıye..
sadet partisine vermem..partisini korumayı başaramayanlarla yan yana olmam,eğer ak partisinide kapatsalardı hakkımı tayyı erdoğana helal etmezdim.
nasılki onlar kapatmak isteyeceklerse biz de kapattırmayacağız,öyle ve ya böyle,nızam kapandı,selamet kapandı,refah kapandı,fazilet kapandı,eeeeeeee bu kadarda olmaz canım,bunca oyları sokağa süpürttüremessiniz,bana partisini kapattırmayan dik duran lider lazım.

Ateşdağlı 10-18-2008 02:05

İki seçimden bu yana AK Partiye oy verdim. Ak Parti olmasaydı Doğru Dürüst Avuca sığar bir parti olmadığı için Oyum Boşa giderdi sanırım.

FarukARSLAN. 10-18-2008 02:43

Alıntı:

rikopasa Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 444465)
eeee siz saadet gömleğini çıkartmamışsınız hala ... bende inanmıştım Sn Başbakanımıza.
demekki bir tek o çıkarttı :)

O gömlekle bir sorununuz vardı galiba ?

FarukARSLAN. 10-18-2008 02:49

Alıntı:

muhacir Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 444518)
Tabiki anlaşamayız.

Burada eğer soru: BUGÜN SEÇİM OLSA KİME OY VERİRDİNİZ dense ve akp de başka partiler de olsa ve saadet yüzde 54 oy almış olsaydı sizin yazdıklarınız ve anladığınız doğru olurdu.

Ama soru öyle değil.

AKP olmasaydı.... şeklinde.

YAni akp'nin oyları üzerinden hesap yapman gerekir.

Eeee akpnin son oyu da 47 ise onun %54'ünü almak gerekir.

Bu sefer izah edebildim mi?

Bence yanılan siz olmuşsunuz. Soru aslında geneli kapsıyor, ama AK Parti %47'lik bir oy oranına sahip olduğu için onun oyu nereye gider gibi gözüküyor otomatikmen.

Saadet'in oy oranının yüksek olması şaşırtıcı da gelebilir. Bu da normal. Bunda polemik yapıcak bi yan görmüyorum..

muhacir 10-19-2008 01:57

Faruk bey:

Tamam.... Ben kapattım o konuyu.

MehmetMert 10-19-2008 11:06

oy kullanmadım

Görüşüm, bu tür anketler toplumun kafasını karıştırır arkadaşlar. Akgençlik olarak ben şunu yazmayı düşünüyorum, benim partim hala ayakta ve yoluna devam ediyor. Allah korusun başına bir hal gelecek olursa bu sorudan önce partimin devamı niteliğinde bir parti nasıl oluştururum onu düşünürdüm. parti kurmaya vakit kalmadan seçim olacak olursa işte o vakit bu anketi düşünürdüm. Konuyu açan kardeşime saygı .

meleken 10-19-2008 21:36

akpden giderse gider İNADINA SOL İNADINA CHP

FarukARSLAN. 10-19-2008 23:02

Alıntı:

meleken Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 445629)
akpden giderse gider İNADINA SOL İNADINA CHP

İnadına muhalefet, inadına ayak bağı..
diyosun yani :cool:

FarukARSLAN. 10-19-2008 23:08

Alıntı:

MehmetMert Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 445443)
oy kullanmadım

Görüşüm, bu tür anketler toplumun kafasını karıştırır arkadaşlar. Akgençlik olarak ben şunu yazmayı düşünüyorum, benim partim hala ayakta ve yoluna devam ediyor. Allah korusun başına bir hal gelecek olursa bu sorudan önce partimin devamı niteliğinde bir parti nasıl oluştururum onu düşünürdüm. parti kurmaya vakit kalmadan seçim olacak olursa işte o vakit bu anketi düşünürdüm. Konuyu açan kardeşime saygı .

Bende görüşüne saygılıyım. Ama böyle anketler haberlerde gazetelerde olursa toplumun kafasını karıştırır. Forum içi muhabbet geleneğinden bir soru yada ayrı bir siyasi pencereden bakma fırsatı olur türünden bakarsanız sorun olmaz diye düşünüyorum ..
Yani benim partim ayakta yoluna da devam ediyor derken benim de görüşümü dillendirmiş oluyorsunuz ..
Belirttiğim gibi yine de görüşüne saygılıyım..

meleken 10-19-2008 23:33

Alıntı:

farukarslan. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 445679)
inadına muhalefet, inadına ayak bağı..
diyosun yani :cool:

hayır inadına muhalefet demiyorum chp ikdidara yürüyecegiz akp kalcı degil inadıan sol inadına chp diyorum

FarukARSLAN. 10-20-2008 00:05

Alıntı:

meleken Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 445687)
hayır inadına muhalefet demiyorum chp ikdidara yürüyecegiz akp kalcı degil inadıan sol inadına chp diyorum

İktidara yürümek..

cehepe'nin lugatında var mıydı böyle kelimeler?

Varmışsa bile yine yanlış olurdu; iktidara yeni umut, yeni oluşum içinde olanlar yürür. Önceden iktidar olup koltuğunu kaybeden artık yürüme ayaklarında olmaz!

Kafa değişmeden inadına dünya liderliği desen kaç yazar..
(ki AK Parti varken cehepenin iktidar olması düm dünyanın iktidarı olması kadar zor-imkansız-) ...

Lâle_ 10-20-2008 19:36

Büyük Birlik Partisi (BBP)

Hakan Özkan 10-20-2008 19:40

Alıntı:

meleken Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 445687)

Kalıntı haline gelmek nedir milletin gözünde bilirmisin bilmiyorum. Vizyonun dar bileşkelerine teslim olmuş kendinden başka düşünceye yaşam hakkı vermeyen , kendi doğrsunun kutsayıp bütün bir hayatını o fanus içinde geçiren bir canlılın ve partinin sizce koca farklılıklar ile kültürel zenginliğe gark olan milleti kucaklamasına imkan veriyormusunuz gülmenin bir zamanı olur ama bu söyleme nasıl karşılık verilir bilmiyorum. yeryüzünde tek parti chp olsa kendi insani hislerini kullanıp sadece bu partiye nazar etmesi karşısında bile tedirgin olurum .

CUMHURİYET_ 10-21-2008 13:37

AK Parti olsa da olmazsa da oyum CHP'ye.

CHP'nin laik demokratik Türkiye savunucusu olduğunu düşünüyorum.

All times are GMT +3. The time now is 01:12.