![]() |
AKP'den, şaraplı Sisi'li festival
AKP'den, şaraplı Sisi'li festival
16 Ekim 2008 12:57 AKP'nin düzenlediği festivalde, 28 Şubat'ın başrol oyuncusu Sisi ve yanından hiç ayrılmayan Nurseli İdiz vardı. AKP'li Başkan: "Bu ülkede yaşayan kadınlarımız, Cumhuriyet kadınıdır" Ankara’nın şarabı ile ünlü Kalecik ilçesinde, AKP’li belediyenin düzenlediği festival şaşırttı. Kalecik Belediye Başkanı AKP’li Orhan Benli’nin organize ettiği festivale, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınıp serbest bırakılan ‘’Sisi’’ lakaplı, Seyhan Soylu da davet edildi. Başkan Orhan Benli, festivalin sonunda da Sisi’ye teşekkür plaketi verdi. 4. Uluslararası Kalecik Karası Üzüm Festivali’ne katılan Sisi, festivale ‘’Gözaltı arkadaşı’’ Nurseli İdiz ile birlikte katıldı ve ikili hazırladıkları “Cumhuriyet Kadınları” isimli eseri de festival kapsamında sergiledi. CUMHURİYET KADINLARI AKP’li Belediye Başkanı Orhan Benli, festival konusunda Gazeteport’un sorularını yanıtladı ve ‘’Biz din, cinsiyet e ırk ayrımı yapmıyoruz. Ergenekon olayı ve gözaltı konusu henüz ortada yokken, bu festivalde ‘Cumhuriyet Kadınları’ projesinin sahnelenmesi için anlaşma yaptık. Festivale sanatçılarımız Doğuş ve Ege’yi davet ettik. Onların menajeri de Seyhan Soylu’ymuş’’ dedi ve şunları söyledi: ‘’Festival için bu sanatçılar için görüşülürken organizatör olan Bayan Sisi ve onunla ortak projesi olan Nurseli İdiz de, bu programa dahil edilmiş. Sisi ve Nurseli İdiz’in Ergenekon ile gözaltına alınmaları ardından bu durum şimdi başka yönlere çekilmek isteniyor. Gösteri sonrası teşekkür amacıyla, Sisi ve Nurseli İdiz hanım kısa süre yanımda oturdu. Ben işime bakıyorum. Kaldı ki bu ülkede yaşayanlar, Cumhuriyetin kadınları değil mi ? Biz misafirperveriz. Biz dünya vatandaşıyız. Etnik, siyasi ve din ayrımı yapmadan bu konuya baktık. 4 yıldır uluslararası boyutta gerçekleşen festivalin bu konu nedeniyle gölgelenmeye çalışılması son derece üzücü. Ayrıca biz sadece Sisi ve Nurseli İdiz’e değil. yerli ve yabancı çok sayıda konuğa da teşekkür plaketi verdik” 6 MİLYON ŞİŞE ŞARAP Kalecik’te doğan 45 yaşındaki Benli, evli ve 4 çocuk babası. Daha önce Kalecik’te mahalle muhtarlığı yapan Benli, AKP kurucu ilçe başkanı da oldu. 28 Mart 2004 yerel seçimlerinde AKP'den Kalecik Belediye Başkanı seçildi. Kalecik’te Türkiye'nin en önemli kırmızı şaraplık üzüm çeşitlerinden olan ‘’Kalecik Karası’’ adlı üzüm üretiliyor. Bu şarabın patent hakkı da Kalecik Belediyesinde bulunuyor. Aralarında Doluca, Kavaklıdere ve Sevilen gibi ünlü markaların da bulunduğu çok sayıda şarap firması, Kalecik Karası adıyla şarap üretiyor. Belediye Başkanı Orhan Benli, ilçelerinde 6 bin dönümde üzüm yetiştirildiğini belirterek üretim potansiyelinin de yıllık 6 milyon şişe olduğunu vurguladı. Benli, üretim alanını 30 bin dönüme çıkartacaklarını da kaydetti. (Gazeteport - Yavuz Alatan) Haber 5 http://www.haber5.com/haber.php?haber_id=335543 |
haber5 in işi gücü böyle şeyleri yazmak. bir kez Allah aşkına 6 yıldır tek bir kez hükümetin yaptığı olumlu bir işi yazsınlar. gündem ne olursa olsun farketmez hep aynı haber. iyice sıkıyorsunuz milleti. gazeteyi okuyanlar günlük bunalıma giriyor.
aslında bu haber -eğer gerçekse- üzerinde durulması bir haber. hangi partiden olursa olsun dinimizin yasakladığı bir içecegi zıkkımlamak hoş değil. fakat haber haber5 ten çıkınca insan artık otomatiğe bağlanmış olarak takmıyor olayı. |
ilginç isimler....
gerçeği bilmeden hiç bir şekilde yorum yapmayacağım... |
sayin engima eger bu haberin dogruysa elbette haber yapacaktir buna ister olumlu olsun ister olumlu olsun heralde haber 5 dogan Medyasi ile karistirdin, eger hatirlarsan akp gencligi bir zamanlar yine böyle bir party düzenledi istersen bir arastir degisen bir sey oldumu ?, akp taraftarindan elestiri yerine savunma geldi
|
|
|
Yazıklar olsun tek kelimeyle
|
tek kelime ile yazıklar olsun o zaman
biz sisi ve nurseli ile aynı safta bulunmak çok kötü bir şey... |
gerçi ben onları kabul etmiyorum ama...
|
Alıntı:
|
Benim merak ettigim Vakit,Zaman,Yeni Safak niye bu habere yer vermiyor hele Basta vakit olmak üzere
|
git onlara sor
|
|
insanların kişisel tercihleri beni ilgilendirmez içen içer içmeyen içmez.AK PARTİ yi destekleyenlerin hepsi içki içmez ya da diger partililerin hepsi içki içer diye bi kaide de yok..
|
Bu da olmus:
İçkili yemek can yakacak AKP Rize Merkez İlçe Teşkilat Başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin, Rize Öğretmenevi'ndeki içkili yemeği, partide sıkıntı yarattı. AKP Rize Merkez İlçe Teşkilat Başkanı Mustafa Kul ile yönetim kurulu üyeleri Hüseyin Er, Yunus Ketenci ve 4 arkadaşı önceki gün Rize Öğretmenevi'ne gitti. AKP'liler, yemeğin yanında kırmızı şarap, rakı ve bira içtiler. Fotoğraflarının çekilmesine sinirlenen AKP'liler, gazetecilere müdahale etti. Gerginlik, araya girenler tarafından engellendi ve AKP'li yöneticiler sakinleştirildi. AKP Rize İl Başkanı Hasan Karal da, içkili yemekten bilgisi olduğunu ancak yorum yapmak istemediğini söyledi. Hasan Karal, 'Olay il teşkilatımızda büyük bir rahatsızlık yarattı. Ben de il başkanı olarak gerekeni yapıp konuyu genel merkeze taşıyacağım. Verilecek olan kararı da uygulayacağım' dedi. Mustafa BAYRAK / RİZE http://www.aksam.com.tr/arsiv/aksam/...m/gundem2.html |
Yadırgamanın bir anlamı yok sayın ak partili arkadaşlar..Her kesimden oy almış olan bir iktidar partisinin doğal olarak da her kesime hitap etmesi gerekmiyormu.
Bu çok normal bir şey olması gerekir diye düşünüyorum. |
Alıntı:
|
Hiçbir zaman bir kişinin yaptığı iyi ya da kötü bir şeyi bağlı bulunduğu kuruma mal etmedim, etmem, edenden de haz almam; onda kötü niyet ararım... Bu yapılan Adanalıların "Adanalıyık, Allah'ın adamıyık!" deyişine çok benziyor. Bir insanı ne yaparsa yapsın etiketine göre yargılamak yanlıştır.
Dikkat çeken bir diğer nokta da şu ki Ak Parti Saadet tarafından her zaman insanları dinsizleştirmekle suçlanırken, CHP tarafından hemen her yerde şeriat rejimini ülkeye getirmekle suçlanır. Dünyanın hiçbir yerinde ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinde iki zıt muhalefetin iktidar ile ilgili birbirine bu denli zıt iddiaları ortaya attığı görülmemiştir! Bu da demek oluyor ki aslında Ak Parti'nin kimseye bir şey yaptığı yoktur; tek suçu iyi niyetli ve tüm insanları kucaklama azminde olmasıdır. Olaylara bakarken pencereniz ne kadar küçük ise o kadar küçük görürsünüz; atın artık at gözlüklerini! Siz insansınız! |
1.Bir kisinin yaptigi Tüm Partiye mal edilmemesi sadece akp icinmi gecerli ?
2. Chp nin akp yi Seriyati getirmekle suclamasi saten baslica sasma bir durum 3. chp nin akp yi seriyati getirmekle suclamasi saten anlasmali Horoz dövüsünün geregidir yoksa akp kim seryati getirmek kim, hele akp nin karma ve gömleksiz olmasini ayriza icki alemlerinide katacak olursak Chp nin akp yi seriyati getirmekle suclamasi horoz dövüsünü ispatlamakta Kalp gözü acik olanlar farkinda bunun |
1. Hayır tabi ki, herkes için geçerli. Zaten herkes için geçerli olduğunu düşündüğümü göstermek için Adanalı örneğini verdim. Dolayısıyla gereksiz bir soru.
2. Aynı şeyi yapmaya devam ediyorsunuz. Şu anda karşımda bir CHP'li olsaydı Ak Parti'nin deniz kenarındaki lokantalara getirdiği içki yasaklarından, belediyelere bağlı lokantalara koyduğu içki yasağından, Ak Parti'nin başörtüsü ile ilgili düzenleme getirme çabalarından bahsediyor olurdu ve şu anda sizin söylediğinizin tam aksi yönde bir savunma geliştirerek Ak Parti'nin Fethullah Gülen'in emir ve komutası eşliğinde ülkeye şeriatı güle oynaya getireceğini iddia ediyor olurdu. Bundan sonraki cevabınızda da muhtemelen Fethullah Gülen ile ilgili konuşacaksınız. Dolayısıyla bu soru da hiç tatmin edici ve mantıklı değil. 3. Bakınız cevap 2. |
Alıntı:
1. gec o ayaklari akp liler genelde bir partili hata yaptiginda tüm partiyi elestirirken siz kendi partiniz söz konusu oldugunda bir kisinin yaptigi tüm partiliye mal edilmemeli diyorsunuz yada bizden bunu bekliyorsunuz, eger sizin dediginiz gibi olacaksa görelim sayin basbakanin tavrini da ona göre de mal etmiyelim partinize degilmi soruyorum gerek artvin teskilatindaki alem gerek simdiki yapilan rezalet konusunda nasil bir tavir bekliyoruz basbakan dan ?# 2. bu sorunun cevabini vermistim Horoz dövüsünün geregidir 3. Fetulah gülen :shades: o mu seriyati getirecekmis seriyati getirecegini iddia edenin aklindan sasarim,. malum hoca biraksinda seriyati getirmeyi Dostlarina zulmü bitirmesine ikna etsin o kadar da hatiri vardir heralde |
1. Hala aynı şeyi tekrarlıyorsunuz. "Siz Akpliler" diyerek hiç tanımadığınız birisini de hemen "ezberinizdeki" kurumun içine sokuyorsunuz. Ben benim; hiçbir parti ya da kuruma kiraya vermedim beynimi...Kim ne düşünür, kim ne tavır sergiler, umrumda değil; beni ilgilendiren şahsımdır.
2. Bkz. önceki mesaj cevap 2. 3. CHPliler de "şeriat gelmeyecek" diyenlerin aklından şüphe ediyor. Zaten bu ülke ne çektiyse herkesin birbirinin aklından şüphe etmesinden ve sizin de şu anda yaptığınız gibi herkesin en çok kendisini akıllı görmesinden çekti, çekiyor... |
Alıntı:
1.Ya kardesim ne yapim ben senin sahsini ?, benim konum genel akp, sen benden o hareketi partiye mal etmememi bekliyorsun o zaman görelim akp nin buna gösterecegi tepkiyi 2. anlama kitligin var heralde o cevabi ben verdim sana 3. Banane kardesim chp liler ne düsünüyor ayriza haklilar Diyalogcu Kafa yapisiyla gelmeeez Seriyat, elbette aklindan sasarim Seriyat Papazlarin kuyrugunda dolasarak,Allah in kudretini unutarak Amerika güclü ince ayaklarla halledelim kafa yapsiyla gelmeeez , o kafa yapisiyla gelse gelse Büyük israil gelir |
Tamam abi, anlama kıtlığım var benim...
|
Bir belediye başkanının yaptığı töreni bütün AKP ye yamamak yanlış. Bu yanlışa kanal5 sürekli düşüyor. Bir taraf anti laik diyor. Bir taraf böyle diyor. Ya bu AKP nerede. Evet bunlar böyle konuştuğu sürece birşeyi anlıyoruz AKP tam ortada 70 milyonun partisi. Bunu anlamak için iki uç noktaya bakmak yeter.
|
Alıntı:
|
Bir Belediye Baskaninin Tüm Partiye maledilmemesi icin o parti bu olayla kayitsiz kalmamali ,eger o Parti bu olaya kayitsiz kaliyorsa mal edilmesi dogaldir
|
Gerçekten üzücü...belediye başkanları, il başkanları, üyeler vs. herkes yaptığı her harekete çok dikkat etmek zorunda.
SİSİ gibi, NURSELİ İDİZ gibi isimleri ergenekonla birlikte anılan, 28 şubat zorbalığı dönemiyle birlikte anılan birilerinin akpli bir başkanın düzenlediği etkinlikte ne işi olabilir? Bu ne kadar acaip bir şeydir/ Yazık...çok yazık... |
Alıntı:
|
All times are GMT +3. The time now is 04:29. |