![]() |
AKP'li başkana meyhane yasağı
DENİZLİ’nin şarabıyla ünlü Bekilli ilçesinin AKP’li Belediye Başkanı Yaşar Halil Yiğit’e, “izinsiz şarap ürettiği” iddiasıyla Çal Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 10 ay süreyle alkollü içki tüketilen yerlere girmeme cezası verildi. 5 Temmuz 2008’de verilen karara göre; şişe başına 3.28 YTL ÖTV’nin 1.75 YTL’ye çekilmesine katkı koyan Başkan Yiğit, 5 yıl içinde herhangi bir kasti suç işlerse izinsiz şarap üretimi yaptığı için kendisine kesilen 83 bin 320 YTL cezayı ödemek zorunda kalacak.
Aynı zamanda Bekilli Gömce Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı olan Halil Yiğit’in suç işlediği, Tütün Mamulleri ve Alkollü İçkiler Piyasası Düzenleme Kurumu’nun suç duyurusu üzerine ortaya çıktı. Kurum, 26 Nisan 2006’da kooperatifte yaptığı denetimde 170 bin 123 litre şarap olduğunu, kurumdan izin alınmadığını belirledi. 6 GÜN ÖNCE İSTİFA ETTİM Başkan Yiğit, suçun oluştuğu tarihten 6 gün önce istifa ettiğini, el konulan şarapların hangi tarihte üretildiğini bilmediğini söyledi. Bekilli’de bu yılki Kültür, Sanat ve Şarap Festivali’ne vatandaşları şarap tatmaya çağıran Yiğit, festivale damgasını vurmuş; “AK Partili bir belediye başkanı olsam dahi, bölgemin geçim kaynağı yüzde 90 üzüm üreticiliği ve buna dayalı olan şarapçılık. AK Parti ile şarap yan yana gelemeyecek bir şey mi? Ben laik, Atatürkçü bir belediye başkanıyım” demişti. Akşam Gazetesi |
Alıntı:
|
Sözüm Bir sahsin yaptigi Tüm Partiye mal edilmemeli diyenler, daha kac tane var bunun gibileri
|
Akşam gazetesinin bir haberi... Biraz temkinli olmakta fayda var...asparagas, çarpıtma da olabilir, doğru da olabilir.
Aspagaras olma ihtimalini bir kenarda tutarak, doğru olduğunu varsayarak yazarsak: Yazıklar olsun böyle zihniyete, yazıklar olsun böyle siyasetciye! YALAN İSE: Yazıklar olsun böyle medyaya, Yazıklar olsun böyle gazeteliğe!! |
Yahu ne olmuş yani adam şarap üretiyorsa , alkol kullanıyorsa , Atatürk'çüyse ...
Dini duyguları istismar edip bağış toplama adı altında dolandırıcılıkmı yapmış , kendinden 50 yaş küçük kızamı sulanmış , yalandan çürük raporu alıp askerdenmi kaçmış ... ne yapmış bu adam böyle ya vah vah vah ... vallahi yazıklar olsun yani |
Alıntı:
Ve ceza bu sebeple verilmiş. Atatürkçü diye değil. Çarpıtma konusunda uzmansınız sanıyorum. |
Ben zaten habere tepki vermedimki "yazıklar olsun" diyen zihniyete söyledim ki siz söylemişsiniz.
Yani şimdi alkol ürettiği için değilde İZİNSİZ ŞARAP ÜRETTİĞİ içinmi yazıklar olsun dediniz , şarap üretmesinde bir problem yok yani. İyi bunu duyduğuma sevindim. Alıntı:
Sn Muhacir haberi anladım ve zaten bu ülkede birisine Atatürk'çü diye ceza verecek adam daha doğmadı. |
Sayın rikopaşa:
Siz: "Yahu ne olmuş yani adam şarap üretiyorsa , alkol kullanıyorsa , Atatürk'çüyse ..." dediğiniz için yukardaki yazıyı yazdım. Konu anlaşılmıştır umarım. |
Konu zaten anlaşılıktı :) ...
Sizin yazdıklarınızı doğrumu yorumlamışım Sn Muhacir , "yazıklar olsun" lafınızı adam izinsiz şarap ürettiği için söylediniz dimi ? yani şarap üretiyor olması problem değil sizce. |
Alıntı:
1- İzinsiz, kanunsuz iş yapan kimseye tepki gösteririm... (şarap veya başka bir şey farketmez, kanunsuz üretim aynıdır) 2- Ben müslümanım, alkölün haram olduğuna inanırım... Bu sebeple alköl üretenlere de yazıklar olsun derim. Alköl ile insanları zehirleyenlere tepki gösteririm... Evet şarap üretiyor olması problemdir benim için... Kim üretiyorsa üretsin herkes içindir yazdığım da. |
ha şöyle ... rengimiz belli olsun dimi ...
o zaman bana kalkıp cambazlık yapıp "izinsiz üretim için" öyle dedim deme. buradaki herkez o adama izinsiz üretim yaptığı için değil şarap ürettiği için tepki gösterdi / gösterir / gösterecek. söylediklerinizi kamufle edip sunmayın direk söyleyin ... Sen müslümansında biz neyiz peki ... deniz feneri müslüman , sapık sübyancı vakit yazarı müslüman , yalandan çürük alıp askerden kaçan başbakanın oğlu müslüman , müslüman kanı döken amerikadan ağlaya ağlaya vatandaşlık isteyen Fetthullah Gülen müslüman , kamerayı görünce ağlamaya başlayan hoca müslüman , ingiliz uşaklığı yaparak kürt isyanı çıkarıp Musul'u Kerkük'ü kaybetmemize neden olan şeyh sait müslüman ... Bunların yanında evliya kalırım evliya ... |
Arkadaşım illaki polemik mi yapacağız... illaki zorla tartışacak mıyız?
Sen yazında: "Yahu ne olmuş yani adam şarap üretiyorsa , alkol kullanıyorsa , Atatürk'çüyse ... " diye yazmadın mı? Burada şarap ürettiği için ceza almış gibi bir hava yok mu. ben de şarap ürettiği için ceza almamış İZİNSİZ ÜRETİM için ceza almış dedim. Ama sen uzatıyorsun da uzatıyorsun. benim rengim belli: MÜSLÜMANIM. Biz neyiz demişsin... ben ne bileyim? Müslümanım diyorsan, müslümansındır. onu sen söyleyeceksin... Şarapçıları savunacağına bunu kendine sor, bana değil. Daha önce ki yazımda ÇARPITMA KONUSUNDA UZMANSINIZ GALİBA demiştim şimdi POLEMİK KONUSUNDA UZMANSINIZ GALİBAyı da ekliyorum. İyi günler. |
şarapçıları savunduğumu kim söyledi , o nerden çıktı şimdi ... hayır savunurum savunmam konu bu değil. buna göre benim inancımıda sorgulayacak veya paye verecek merciide sen değilsin zaten. şarapçı savunuyor diye kendi müslümanlığımı sorgulamak bana biraz ters gelir ama bakıyorum senin için normal. basit değil o kadar.
ben adam şarap ürettiği için "yazıklar olsun" diyen zihniyeti sorguluyorum. aslında seni bile sorgulamıyorum. adam şarap üreticisi kardeşim neden yazıklar olsunki neden ... adam üretiyor üretim yapıyor. afganistanda da radikal dinci taliban devlet talan etmesin diye haş haş yani eroin tarlalarında bekçilik yapıp tarla sahibinden para almadımı. asıl bunlara yazıklar olsun diyin. bu kadar kapalı gözlüklerle bakmayın çevrenize , sen içmezsin şarabı olur biter , yazıklar olsun demek ne demek ... |
Hadi ya...
Eroin satışı da serbest olsun, bakkalda felan satılsın o zaman. Sen içmezsin olur biter:) |
yani eroinle şarabı aynı kefeye koydun ya ... uçtun gittin ha ... :)
yazıklar olsun be yazıklar olsun ... :) hadi ben çıkıyorum , mesai bitti ... iyi haftasonları ... |
Ey iman edenler! Şarap, kumar, dikili taşlar (putlar), fal ve şans okları birer şeytan işi pisliktir; bunlardan uzak durun ki kurtuluşa eresiniz. Şeytan içki ve kumar yoluyla ancak aranıza düşmanlık ve kin sokmak; sizi, Allah'ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık (bunlardan) vazgeçtiniz değil mi?”(Maide, 5/90-91)
“Resulullah (s.a.v.) hamrla (şarapla) ilgili olarak on kişiye lanet etti: “(Hammaddesinden şarap yapmak maksadıyla) sıkana ve sıktırana, içene ve sâkilik yapana, (imalathâneden müstehlike kadar) taşıyana ve taşıtana, satana ve satın alana, bağışlayana, bunun parasını yiyene.”(Tirmizi) Bu işi sahabe o kadar ciddiye almış ki, içki içmeyi puta tapmakla eş değerde saymışlardır. Bu konuda, Ebu Musa (r.a.) demiştir ki: “Bana göre, ha hamr içmişim, ha Allah'ı bırakarak şu sütuna(lata,menata,uzzaya,ata ile başlayanlara) tapmışım, ikisi de birdir.”(Nesâî, Eşribe 42, (8, 314) Kardeşim az bile demişsin.Ne yazıklar olsun diyorsun.Lanet olsun diyeceksin.Lanet olsun ona.Çünkü efendimiz(sav)lanet etmiş. |
Alıntı:
Alıntı:
Madem yapmazsın, içmezsin, almazsın olur biter buyrun eroin de serbest olsun diyorum ama verecek cevabı olmayanların yaptığı gibi kaçak güreşiyorsun. Eroin ile şarabı aynı kefeye koymamda ne sakınca var. Ben müslümanım. Benim için ikisi de HARAM... İkisinin arasında benim için hiç bir fark yok. Seni bilemem. Bitti. |
Ben anlayamıyorum. Bu millet vekili napsa yaranamazdı ki zaten. Adam şarap üretimini durdursa ya da azaltsa vs. vay şeriat geliyor vay laiklik elden gidiyor vay şu vay bu dersiniz..Adam gelirleri desteklemek için böyle bişey yapmış bu sefer de AK PARTİ li nasıl içki içer diyorsunuz. Bu partiye mensup insanların tümü düzgün dini imanı tam gereklerini yerine getirecek diye bi kural mı var..((içki olayını kişisel olarak dogru bulmuyorum orası ayrı..)) Adam içki içer içmez kime ne hesabını Allah sormayacak mı insanların günahlarını tartışacagınıza oturun da biraz kendi günahlarınızı sevaplarını tartın bence..Herkesin kendi vicdanı..
|
Alıntı:
|
akşam gazatesi:thinking1qs1::lipsrsealed:
|
İçkiye tamamen karşıyım ve kesinlikle meraktan bile olsa ağzıma bir damla koymamışımdır.İçenlerede mümkün olduğunca nasihatim çokdur.
Olay ise A partisi B partisi olayı değil ,farklı bir bakışla bu bir arz talep meselesidir ve bu talep oldukca bugün o kişi olur ,yarın birgün ise başkası olacak ve talep oldukca bu zıkkımı yudumlayanlar adına her zaman bu üretim devam edip sürecektir. Kısacası satan razı içen razı olacaktır. |
Akp den bu Ve artvin sarap olaayinda tepki tepki gelmedigi icin kimse bizi Bir belediye baskaninin yaptigini neden Partiye mal ediyorsunuz diye tepki gelmesi ne tuhaf,
Akp bunun yanlis oldugunu , artvin deki dansöz olayina ve buna tepki gelmedigi icin akp mal ederim ve etmemiz dogaldir |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ya suçlu varsa cezası kesilmediyse konuşun. Hükümet cezasını mı engellemiş ne yapmış yani. Bunla hükümeti niye bir araya getiriyorsunuz.
Adamın alnında mı yazıyor namuslu diye. |
Ya tepki gelse öbür taraftan bağıracaklar laiklik diye. Ya devlet yönetmek çok kolay birşey olsaydı sayın Başbakan bu kadar bir anda yaşlanmazdı.
Alıntı:
|
O zaman ALLAH ın dediğini halife-i ru'yi zemin olarak hayata geçirmeye çalışacaksın.İçki haramdır.Şeytan işi bir pisliktir.ALLAh ın haram gördüğüne tarafsız kalınmaz.Yok etmeye calısacaksın.Ve kimseye karısamayız gibi bir zırvayıda gevelemeyeceksin.
|
Allah`ın dediği olur ama Dinde de zorlama olmaz öneri yapılır uymassa kendi bileceği iştir. Başbakanla o şahıs arasında ya da partililer arasında nasıl bir diyalog geçtiğini bilmiyoruz. Onun için ön yargılı olmamak gerek.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sıkıyorsa git de yasak et o zaman içkiyi ,şarapcılar kovalasın seni kapıkule sınır kapısına kadar.Beyaz bayrak açarsın sonra. |
Haddini bileceksin Türkücü.Biz senin temsil ettiğin güruhuda biliyoruz.Bildiğinden doğru düzgün ayık gezen yok.
|
Yahu bilmiyorsam öğrendim ama senin gibi ukala olmadım tahayasin. Türkiye`de uyarıp da yasak etmek kolay mı sanıyorsun. Tek sen yoksun bu ülkede o partide hükümet zaten laiklik laiklik diye partinin üstüne geliyorlar bir de öye yapsınlar kapatsınlar sonra da sizin gibilerin işine yarasın.
|
Alıntı:
|
Böğürme işini boz köpekler yapıyor pardon boz kurtlar.Onlar iyi bilir bu işi.Genelde tutmazuk tuttururuk prensibi işler onlarda.Oruç tutmayanları dövüp arka kapıdan çıkarken bir güzel tüttürürler cigaraları.Çırpınırdın karadeniz bakıp türkün... efkarlandım.Şerefe doldur şişenin dibi gözüksün.Neyse anladın sen...orta asya kaçkını kardeşim
|
İşte senin müslümanlığın bu kadar.Sadece lafta kalır.Aynen geçtiğimiz aylarda sahte hoca ve adına melle denen iblis gibi elinize Kuran alıp zavallı halkı kandırmaya çalışan soysuzlar gibi.Onlara çok benziyorsun.
İkincisi evet orta asya kaçkını olmakla şeref duyarım , dağ kaçkını olmaktan milyon kere iyidir. |
Arkadraşlar, lütfen.
Birbirinizin müslümanlığına vs. söz söylemeyin. Böyle tartışma olur mu yahu... Hiç yakışıyor mu? |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sayın arkadaşımız: Alıntı:
Katılıyorum. Bir ülkede şeriat kuralları uygulanmıyor diye haram işlemek vicdanlarımızda serbest mi olsun? Günah işlemek kalbimizde, vicdanımızda, yüreğimizde, beynimizde serbest mi olsun? Tabiki hayır. Ülkede şeriat uygulanmayabilir hiç farketmez. Müslüman şeriatı devletten önce kendinde uygulayacak, nefsinde uygulayacak, kalbinde uygulayacak. Allah hesabı ahirete bırakacak mantığıyla bakarsak bu işin sonu gelmez... Hesab da önce kalbimizde, beynimizde, vicdanımızda olacak. Olmazsa suç oranları artar, her türlü anarşi doğan, her türlü kötülük yeryüzünde çoğalır. |
Tamam ben de diyorum ki o kendi hesabını kendisiyle görsün bize ne oluyor ki..Herkesin kendi aklı var fikri var vicdanı var kimsenin vicdanını yargılama hakkımız yok, benim görüşüm..Tabi bu onun günah işlemesini tasvip ettiğim anlamına gelmiyor..Sanki ben de içki içen biriymişim gibi yazmışsınız..
|
Alıntı:
Siz ne dersiniz? bu mantık doğru olur mu? |
All times are GMT +3. The time now is 21:13. |