Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   ♥ Oku Beni Ey Kitap! ♥ (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=347)
-   -   Safahat Okuyoruz (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=44564)

Fasl-ı Gül 10-19-2008 15:14

Safahat Okuyoruz

Dostlar;

Sizlerin de destekleriyle yeni bir çalışmaya başlama niyetindeyiz.. SAFAHAT OKUYALIM diyoruz BERABER..

Geçmişimizi öğrenmek için, tarihimizi öğrenmek için, İstiklal şairimizi tanımak için, bizden önce yaşananları okuyup geleceğimizi daha sağlam adımlarla inşa etmek için SAFAHAT OKUYALIM diyoruz.

Tahrip edilen kelimelerimizi küllendikleri ortamdan kurtarmak, sığlaşmış düşünceleri derinliğine kavuştumak için okuyalım diyoruz. Ben de varım diyorsanız ele ele verip yola çıkacağız.

Safahatın aslını takip ederek -latinize edilmiş halini-, her hafta bir bölüm üzerine düşünmek, okuduklarımızdan zihnimizde uyanan fikirleri paylaşarak daha derin düşüncelere ulaşmak istiyoruz. Düzenli bir çalışma olması için hepimizin aynı cehd ile gayret etmesi gerekiyor. Desteklerinizi bekliyoruz...

"Oku, şâyed sana bir hisli yürek lâzımsa;
Oku, zîrâ onu yazdım iki söz yazdımsa"

çilik 10-19-2008 17:20

Zaten BEn düşünüyordum Okulumuzun KÜtüphanesinden temin edip en kısa zamanda başlayacağım!!!

Fasl-ı Gül 10-19-2008 17:33

çilik kardeşim, Safahat'ın elinizde bulunması güzel bir başlangıç olacaktır. Konuyu sitede açmamızın amacı, -kuvvetle muhtemel- bu başlık altında paylaşacağımız ilgili kısımları birlikte mütalaa etmektir. Her hafta belki bir şiir, belki şiirin bir bölümü olmak üzere beraberce yol olmak maksadıyla aynı bölüm üzerinde i'mal-i fikir yapmak amacındayız. Konunun gelişmesine yönelik müsbet ya da menfi görüşlere açığız.

İlgin için teşekkürler güzel kardeşim
:gül::çiçek:

çilik 10-19-2008 17:35

Alıntı:

dirilis.f Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 445552)
çilik kardeşim, Safahat'ın elinizde bulunması güzel bir başlangıç olacaktır. Konuyu sitede açmamızın amacı, -kuvvetle muhtemel- bu başlık altında paylaşacağımız ilgili kısımları birlikte mütalaa etmektir. Her hafta belki bir şiir, belki şiirin bir bölümü olmak üzere beraberce yol olmak maksadıyla aynı bölüm üzerinde i'mal-i fikir yapmak amacındayız. Konunun gelişmesine yönelik müsbet ya da menfi görüşlere açığız.

İlgin için teşekkürler güzel kardeşim :gül::çiçek:

Ben Teşekkür ederim Elimden geldiğince yardım etmeye çalışacağım.Allah Sizi Başımızdan Eksik etmesin GErçekten ÇOK güzel KONUlara Değiniyorsunuz.:saygılar:

yolcu44 10-19-2008 17:36

Oldukça verimli bir akım olacağına inanıyorum. Sathi bir bakıştan, derinliğe talip bir bakışa doğru yolculuğa geçmiş oluruz bu sayede. Fikir için, düşünce için ne kadar teşekkür edilirse azdır. Üyelerin katılımını mutlaka bekliyoruz; oldukça faydalı olacağına emin olabilirler. Sağlam bir kuşatma olması dileği ile...

Kadim Sevgiler...

Efkâr-ı Mütemadi 10-19-2008 19:29

Sükutun Çığlıkları ne oldu?

yolcu44 10-19-2008 19:33

Alıntı:

eva Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 445606)
Sükutun Çığlıkları ne oldu?

O da devam ediyor. Bu konu sadece safahat üzerine. Kitap okuma etkinliği farklı bir kulvarda devam ediyor. ;1

Efkâr-ı Mütemadi 10-19-2008 19:39

Alıntı:

[,,::Prizma::,,] Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 445610)
O da devam ediyor. Bu konu sadece safahat üzerine. Kitap okuma etkinliği farklı bir kulvarda devam ediyor. ;1

Sağolun teşekkürler ;1

yolcu44 10-20-2008 00:24

Rica eder, ben teşekkür ederim ilginiz için :)

Fasl-ı Gül 10-23-2008 00:33

Kıymetli Arkadaşlar,

Bir insanı tanımadan, onun düşünce ufuklarına girme gayreti göstermeden hakkında hüküm vermek doğru olmaz. Bir şahıs etrafında düşünce olukları var edebilmek için, O'nun bize ulaşan ürünlerini okumak, anlamaya çalışmak zorundayız.
Mehmet Akif Ersoy, İstiklal şairimiz, kimi zaman "Ya Rab, bu uğursuz gecenin yok mu sabahı" diye inleyen, kimi zaman da "iş bitti.. Sebâtın sonu yoktur!" deme; yılma/ Ey millet-i merhûme (rahmete layık olan), sakın ye'se kapılma" diyerek haykıran mütefekkir.

Mehmet Akif Ersoy'u beraber tanımak niyetiyle yola revan olduk. Sizlerin de desteğiyle daha iyiye ulaşmayı hedefliyoruz... Düşüncelerinizi kelimelere döküp paylaşmanızı bekliyoruz.

selamlar

Zişân 10-24-2008 21:21

www.binsafahat.com adlı sitede böyle bir kampanya başlatmıştı.
gayet güzel noktalara gelindi.
Burda da böyle bir konu açılması sevindirici..
katılım olması temennisiyle..
açan arkadaşın yüreğine sağlık.. :)

Efkâr-ı Mütemadi 10-25-2008 00:26

pazartesi kitap elime ulaşmış olucak inşallah.

çilik 10-25-2008 13:48

Evet Kitap şuanda elimde İnşallah okumaya başlayacağım..:)

Fasl-ı Gül 10-25-2008 15:21

Sevgili Dostlar,

Ellerinize ulaşan kitaplar Sükûtun Çığlıkları ise bu konuyla ilgili paylaşımlarınızı buradan aktarmanız daha güzel olacaktır. Eğer elinize ulaşan kitaplar Safahat ise hatamızı mazur görün inşallah. Kitaplarınız bu vesile ile hayırlı olsun inşallah.
selamlar

çilik 10-25-2008 15:31

bİr yanlışlık oldu galiba ben safahatı kendim temin ettim ondan bahsediyorum
saygılar...

Fasl-ı Gül 10-25-2008 16:05

Sevgili çilik;

Yanlış anlamamızı maruz görün :)

Safahat'ı temin etmeniz büyük bir adım oldu inşallah, ilginiz için çok teşekkürler. Düzenli okumalara yakında başlayacağız inşallah. Sesimizin duyulması için biraz daha zamana ihtiyaç var zannımca..

Eva kardeşim, gayretleriniz için teşekkür ederim, beraber okumalarımızın bereketli geçmesi için yorulacağız hepimiz inşallah. Safahat grubumuzu kurunca Zişan kardeşimizin belirttiği siteye de akpartiforum olarak kayıtlanırız inşallah.

selamlar

çilik 10-25-2008 16:07

Alıntı:

dirilis.f Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 448191)
Sevgili çilik;

Yanlış anlamamızı maruz görün :)

Safahat'ı temin etmeniz büyük bir adım oldu inşallah, ilginiz için çok teşekkürler. Düzenli okumalara yakında başlayacağız inşallah. Sesimizin duyulması için biraz daha zamana ihtiyaç var zannımca..

Eva kardeşim, gayretleriniz için teşekkür ederim, beraber okumalarımızın bereketli geçmesi için yorulacağız hepimiz inşallah. Safahat grubumuzu kurunca Zişan kardeşimizin belirttiği siteye de akpartiforum olarak kayıtlanırız inşallah.

selamlar

Est. Olur mu ablacım..:)
İnşallah herşey çok güzel olacak....Sizin sayenizde çok büyük adımlar atıyoruz . ALLAH razı olsun...

çilik 10-28-2008 18:25

Evet safahat'ın yarısındayım..Şimdilik beğendiğim Bölümleri buradan paylaşmak istedim..:)
Öncelikle şunu söylemeliyim ki M.Akif gerçekten geleceği görmüş tabiri caizse..
Resmen şuan ki durumumuzu anlatıyor..

Sahipsiz olan memleketin batması haktır;
Sen sahip olursan vatan batmayacaktır.
Feryadı bırak kendine gel,Çünkü zaman dar...
Uğraş ki telafi edilecek bunca zarar var..

çilik 10-28-2008 18:31

Ey yar-ı aziz -i-güsarım
Mahvoldu,Huda bilir,kararım
Sarsıldı olanca ıstırabım
Bi-zar peyinde ruh-ı zarım
Gittin beni kimsesiz bıraktın
Yaktın beni hasretinle yaktın!

Fasl-ı Gül 10-28-2008 19:15

Sevgili kardeşim,

Bizlerden önce okumaya başlamışsın, mübarek olsun :) Rabbim azmini daim eylesin, zihnine kuvvet versin. :gül:

İnşallah bizlerle beraber Safahat okuma meylinde olan kardeşlerimizin sayısı arttıkça başlığımız da bereketlenecek. Sonra da belirlediğimiz bölümleri beraberce mütalaa etme imkanını haiz olacağız. Her satır üzerine düşündükçe farklı manaların dünyamıza açıldığını farkedeceğiz. Böylece beraber okumanın tadını da hücrelerimizde hissetmiş olacağız..

selamlar

Akl-ı Selim 11-10-2008 12:08

Bu kısmı yeni görüyorum .Safahata da devam o zaman .......................................çılgınlar gibi okuycaz bu gidişle.

Akl-ı Selim 11-10-2008 12:23

Alıntı:

yalçın Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 454374)
Hocam artık kızıyorum size bakıyorum ben yokken hiç uğramıyorsunuz buraya , akşamlarıda artık sizi göremez olduk hasret noktalarımızı hangi koordinatta tamamlıyacaz bilmiyorum , bu iş için çok kosturduk ama payımıza düşenlere bakınca gerilmemek imkansız .:)

Hasret rüzgarlarının bana ulaştıracağı en nadide çiçek kokusu yalçın abim. senin yerin hep apayrı oldu olmaya da devam edecek...Ama bu ara dengeleri kurma zamanı anlarsın ya demir tavında dövülür.senin özünden alacağım o kadar kıymetli bal verken sende yakanı bırakırım sanma.........

Fasl-ı Gül 11-10-2008 22:31

Alıntı:

Müjdat Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 454373)
Bu kısmı yeni görüyorum .Safahata da devam o zaman .......................................çılgınlar gibi okuycaz bu gidişle.

Bu bölümü biraz ihmal ettik aslında. İnşallah en yakın zamanda Safahat'ın "Birinci Kitap"ından Fatih Camii şiiri ile başlangıç yapacağız okumalarımıza. İlgili şiiri "Safahat Okumaları"(farklı bir başlık da olabilir) başlığı altında toplayıp beraberce mütalaa ile şiirin derinliklerine dalma gayretine düşüneceğiz inşallah. Okumalarımız "çılgınca" değil "bilinçli" olarak devam edecek inşallah...;1
Şu günlerde sınavlarımızın yoğunluğu doayısıyla biraz geç kalmış olsak da telafi etmeye çalışacağız biiznillah.. En yakın zamanda başlayabilmek niyetiyle..

selamlar

Akl-ı Selim 11-11-2008 17:10

Okumalarımız "çılgınca" değil "bilinçli" olarak devam edecek inşallah...;1

Değiştiriyorum okumalarımız "bilinçli çılgınca" sürecek...............SAfahat benim yarıyı geçmiş durumdaydı biraz ara vermştim yola devam o zaman. n f k NIN ÇİLE ve akifi ayrı birer sıraYLA OKUMAKATAN ZİYADE OKUMALARA EŞLİK OLARAK TAKİP EDİYORUM ÇOK HOŞ OLUYO.ARKADAŞLARA TAVSİYEM OLABİLİR DEĞERLENDİRİRLERSE.........

Fasl-ı Gül 10-02-2009 16:51

Sevgili arkdaşlar,

Başlayıpta yol alamadığımız, bizim oraların tabiriyle "ardı karanlık gelen" konuları aydınlatmak için "Safahat okumaları"mıza devam ediyoruz.. Safahat Okumaları konusuna bekliyoruz tüm üyelerimizi.. Fatih Camii şiirini paylaşmıştık ve sonra yolda kalmışız. Şimdi devam ediyoruz..

Safahat üzerine okuma yapmaya, düşünmeye, kelimelerini anlamaya sizleri de bekliyoruz..

Asım'ın nesli miyiz?..

All times are GMT +3. The time now is 06:50.