Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Hayata Dair Anketler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=322)
-   -   Kadınmı daha zekidir erkekmi??????? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=47136)

ÜMİT-AK 11-18-2008 00:01

Kadınmı daha zekidir erkekmi???????

Ben yorumu sizlere bırakıyorum...;1

Eşref 11-18-2008 00:50

Zekayı cinsiyete bağlamak ne kadar doğru bilmiyorum ama bayanların daha zeki olduğu kanaatindeyim.

Beritan 11-18-2008 00:56

Alıntı:

KaraEsref Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 457864)
Zekayı cinsiyete bağlamak ne kadar doğru bilmiyorum ama bayanların daha zeki olduğu kanaatindeyim.

+ veremiyorum ama vermem gerektiği kanaatindeyim..;1
tabiki kadınlar zeki bu inatirazı olan eminim yoktur:V

GüLeR_YüZLüM 11-18-2008 01:07

her iki tarafinda zeki olduklari bölümler vardir ama bence erkekler daha zeki :D

akgençlk 11-18-2008 01:29

Genel olarak iki cinsiyeti ele aldığımızda tabiki erkekler daha zekidir. Bu yaradılış icabı böyledir diye düşünüyorum. Yani kadınların erkeklerden daha zeki olduğunu söylemek eşyanın tabiatına aykırıdır. Örneğin, hemen hemen tüm seçkin bilim adamları ve mucitler hep erkektir. Ama bir de şöyle birşey var: Akıl ne yaştadır ne cinsiyette.. Akıl daima baştadır.

Duygu'Seli~ 11-18-2008 02:13

Yaratılış icabı Allah, akıl verdiği herkese eşit vermiştir..
İnsanı üreten Yaradan bütün vasıflarıyla mükemmel üretmiştir..Sorun üretimde değil kullanımdadır..Kullanım hatası nedeniyle kimi insan aklını kullanmak yerine kendisini kullandırır.. Zeka konusuna gelince..Zeka akıldan sonra gelir.. Yani her aklı başında olan insan zekasını kullanabilir.. Bu kadın yada erkek diye ayrılmamalıdır.. Allah kadın ve erkekte akıl konusunda ayrım yapmamıştır.. Yapı itibariyle erkekler kadınlardan biraz daha kuvvetlidir o kadar..Bu manevi yapı olsun fiziki yapı olsun aynıdır..Yani sadece bu kısımda daha öndelerdir o kadar.. İstisnai durumlarda vardır tabi.. ;;)
Arkadaşların bir çoğu duygusal davranıp kendi cinslerini savunmuşlar..;1
Bence zeki insan erkeğinde kadınında eşit derecede akla sahip olduğunu,sadece bazılarının kullanmakta hata ettiklerini bilir..;1

Allah zekamızı hayır işlerde kullanmayı nasip etsin inşAllah..
selametle..

Gölge 11-18-2008 02:15

Bence kadınlar mı daha zekidir yoksa erkekler mi diye tartışacağımıza akıllı insan kimdir onu tartışsak nasıl olur acaba ???

ÜMİT-AK 11-18-2008 10:23

yorumlar için teşkkürler arkadaşlar

dilemma 11-18-2008 23:39

hayra kullanılmadığı sürece kimin daha zeki olduğunun önemi var mı?
şerre kullanılan zeka cehennemin giriş anahtarı gibi.

(bilim adamları mucitler genelde erkeklerden cıkmıs diyen arkadasa : hala okula gönderilmeyen kız cocuklarının oldugu; hala okuma bilmeyen insanların olduğu bir ülkede yaşıyoruz. erkek egemen dünya muhabbetine bakarsanız doğru cevab bulacaksınız :) )

Allahın verdiği lütfu hayra mı kullanıyoruz şerre mi buna bakmak lazım..

unnamed 11-23-2008 14:21

tabi ki ERKEK 'ler bakınız trafik:D

Duygu'Seli~ 11-23-2008 16:46

Alıntı:

unnamed Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 460356)
tabi ki ERKEK 'ler bakınız trafik:D

O zekilik mi oluyor..? :)

Necip Fazıl 11-23-2008 17:02

belki erkekler belkide kadınlar soruyu bilmek bize ne kazandıracak acaba çok merak ediyorum ;1

bence herkez eşit zekayla yaratılmıştır fakat kullanımda hatalar olabilir... :saygılar:

ishakyilmaz 11-23-2008 17:06

[sıze=3]bence bu kadar basitte indirgemeyelim konuları.özelikle kadın-erkek polemiklerinde.çünkü her cins kendini savunur[/sıze]

Necip Fazıl 11-23-2008 17:08

Alıntı:

ishakyilmaz Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 460477)
[sıze=3]bence bu kadar basitte indirgemeyelim konuları.özelikle kadın-erkek polemiklerinde.çünkü her cins kendini savunur[/sıze]

kesinlikle :güzel: :saygılar:

Ak_Kelebek 11-23-2008 18:29

Bu konuda eşit davranmak gerekli diye düşünüyorum ve her iki cins de kendine göre zekidir. ;)

Esra KAÇ 11-23-2008 19:01

Bence erkekler daha zeki.Mesela okul yıllarından örnek verecek olursam bayanların çoğu dersleri çok iyi dinlediklerine rağmen çokta ders çalışarak sınavlarda başarılı olabiliyorlardı ,erkekler ise sadece dinleyerek hatta bazıları dersleri bile dinlemediklier halde çok çok başarılı olabiliyorlar.

sertkaya 11-23-2008 19:09

başkanım dogru söylüyor erkekler zeki tabiki...

politikaci 11-23-2008 19:18

Kadınların ve erkeklerin zekasını üst üste koyup karşılaştırıp görürüz ;)

seva 11-25-2008 18:21

kadın beceriklidir kadın anadır kadın sırdaştır arkadaştır kanaatkardır kadın idare edendir kocasını adam edendir :D erkekleride doğuran büyüten yediren giydiren temizleyen kadındır namusdur dayak yiyen itilen kakılan küsümsenen vede böyle kim daha zeki diye ortaya bi laf atılıp aklından şüphe edilen kadın

FarukARSLAN. 11-25-2008 18:32

Alıntı:

seva Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 461589)
kadın beceriklidir kadın anadır kadın sırdaştır arkadaştır kanaatkardır kadın idare edendir kocasını adam edendir :D erkekleride doğuran büyüten yediren giydiren temizleyen kadındır namusdur dayak yiyen itilen kakılan küsümsenen vede böyle kim daha zeki diye ortaya bi laf atılıp aklından şüphe edilen kadın

Eee bu erkekler niye var peki :D

Feride 11-25-2008 18:33

esasında ben bu tarz kıyaslamaları pek doğru bulmuyorum fakat yapılan bir araştırma var ne kadar doğru bilemiyorum.

17-18 yaşlarındaki 100 bin kişiye uygulanan testlerle erkeklerin mi yoksa bayanların mı daha zeki olduğu sorusuna yanıt arandı. Sonuçlara göre erkeğin IQ su kadından 4 puan yüksek. Araştırmacı Rushton bunun nedenlerinin taş devrine kadar uzandığı iddiasında....

Erkeklerin daha zeki olmasının sebeplerinin taş devrine kadar geriye gittiğini söyleyen Rushton, "Kadınlar eş seçerken kendilerinden daha zeki erkekleri tercih ediyor. Bu nedenle de nesiller ilerledikçe erkekler daha zeki oluyor" dedi. Ayrıca erkek beyninin kadınınkinden daha ağır olduğunu belirten Rushton, "Bu da erkek beyninde daha fazla nöron var demektir. Nöronlar da bilgi akışını hızlandırarak daha zeki olmayı sağlar" diye konuştu.

FarukARSLAN. 11-25-2008 18:37

Alıntı:

ishakyilmaz Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 460477)

yoo burda erkekler bile kızları savunuyor
anlamadım gitti :D

seva 11-25-2008 18:43

Alıntı:

FarukARSLAN. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 461600)
Eee bu erkekler niye var peki :D

erkek reisdir evine para getirendir eşini mutlu edendir eşi varken diğer yandanda gönül eğlendirendir :yehoo:

FarukARSLAN. 11-25-2008 18:45

Alıntı:

seva Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 461617)
erkek reisdir evine para getirendir eşini mutlu edendir eşi varken diğer yandanda gönül eğlendirendir :yehoo:

Hımmm.. vay beh :hihi2:

seva 11-25-2008 18:54

Alıntı:

FarukARSLAN. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 461619)
Hımmm.. vay beh :hihi2:

yani anlıyacağın zekasını kulanabilen zekidir kadın erkek farketmez

FarukARSLAN. 11-25-2008 19:10

Alıntı:

seva Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 461630)
yani anlıyacağın zekasını kulanabilen zekidir kadın erkek farketmez

Ama en zekisi erkeklerdir. Yani fark eder :w:

Dikkat ederseniz gelmiş geçmiş dünya bilginlerinin neredeyse hepsi erkektir. Hatta bilim adamı diyoruz bilim kadını değil :hihi2: (gerçi 3-5 feministin itirzıyla artık bilim insanı deniliyor ama işte kadın yine yok. İstisnalarda kaideyi bozmuyor) :karizmatik:

politikaci 11-25-2008 19:15

Türkiye'de öyle erkekler ve bayanlar varki,zihinsel engellilerden daha fena..

Kendimize bakalım,ortalama sonuç bize veya başkalarına yarar sağlayamıyacaktır

Eşref 11-25-2008 19:31

Gereksiz polemiğe girmeyelim arkadaşlar. Mesajlar silinmiştir.

Beritan 11-25-2008 20:26

neler oluyor burda yahu:şaşkın:

seva 11-26-2008 02:29

Alıntı:

FarukARSLAN. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 461644)
Ama en zekisi erkeklerdir. Yani fark eder :w:

Dikkat ederseniz gelmiş geçmiş dünya bilginlerinin neredeyse hepsi erkektir. Hatta bilim adamı diyoruz bilim kadını değil :hihi2: (gerçi 3-5 feministin itirzıyla artık bilim insanı deniliyor ama işte kadın yine yok. İstisnalarda kaideyi bozmuyor) :karizmatik:

unuttun galiba kadınlara fırsat verilmiyor kadınlar hep ezilen itilen olursa tabi kadınların zekası hep geride kalmıştır.... :P:

FarukARSLAN. 11-26-2008 13:51

Alıntı:

seva Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 461907)
unuttun galiba kadınlara fırsat verilmiyor kadınlar hep ezilen itilen olursa tabi kadınların zekası hep geride kalmıştır.... :P:

Kadınlara fırsat her zaman ve her yerde (gereksizde olsa) veriliyor.! Hatta bazı platformlarda 'gereksizce' diye görülüp silinen iki karşı cinsin mesajından kız olanın ki yeniden onaylanıyor ama diğeri yine silik..

Neyse.

Ezilen, itilen; ben sadece lafta gördüm erkeklerin kadınları ezip itelemesini.. Ama son tespitinize diğer kelimelerinize bakmadan onay veriyorum; zekaları hep geride kalmıştır. :w:

FarukARSLAN. 11-26-2008 13:52

Alıntı:

politikaci Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 461649)

.... ;)

seva 11-26-2008 13:57

Alıntı:

FarukARSLAN. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 462049)
Kadınlara fırsat her zaman ve her yerde (gereksizde olsa) veriliyor.! Hatta bazı platformlarda 'gereksizce' diye görülüp silinen iki karşı cinsin mesajından kız olanın ki yeniden onaylanıyor ama diğeri yine silik..

Neyse.

Ezilen, itilen; ben sadece lafta gördüm erkeklerin kadınları ezip itelemesini.. Ama son tespitinize diğer kelimelerinize bakmadan onay veriyorum; zekaları hep geride kalmıştır. :w:

kendi ağzınızla diyorsunuz hep geride kalmışlık var sonuçda şuda var her başarılı erkeğin arkasında kadın vardır :w::P:

seva 11-26-2008 14:04

Alıntı:

politikaci Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 461649)

Kendimize bakalım,ortalama sonuç bize veya başkalarına yarar sağlayamıyacaktır

onlara zihinsel engelli denmez engellilere hakaret olur onlar bi nevi kendilerini bilmezler :güzel:

politikaci 11-26-2008 16:58

..........

Necip Fazıl 11-26-2008 17:07

kadınlar daha zekidir diyen veya erkekler daha zekidir diyenin zeka problemi vardır bence...

tekrar söylüyorum herkesin zekası eşittir fakat herkes zekasını tam olarak kullanamayabilir...

örneğin kadın erkek zekasını tartışanlar gibi...

;1

seva 11-26-2008 17:38

Alıntı:

Meçhul Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 462181)
kadınlar daha zekidir diyen veya erkekler daha zekidir diyenin zeka problemi vardır bence...

tekrar söylüyorum herkesin zekası eşittir fakat herkes zekasını tam olarak kullanamayabilir...

örneğin kadın erkek zekasını tartışanlar gibi...

;1

zekasını kulanabilen herkez zekalıdır bu erkek kadın farketmez...

Necip Fazıl 11-26-2008 17:40

Alıntı:

seva Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 462225)
zekasını kulanabilen herkez zekalıdır bu erkek kadın farketmez...

bende aksi bişey demedim ki zaten... ;1

Feyza 11-28-2008 01:18

Önceden olsa kadın derdim ama artık onların zeki olduğunu düşünmüyorum (istisnalar hariç tabi :karizmatik:) Zeki olan insan kendini güvenceye alır, atacağı adımın alacağı kararın öncesini ve sonrasını düşünür aynı hataları defalarca yapmaz. Taşıma suyla değirmen dönmez, böyle aklı evvel insanlara nasihat etmekte fayda etmiyor :paat: iki tane o zaman akıllanırlar... :hihi2:

All times are GMT +3. The time now is 15:13.