![]() |
Hürriyet'ten Emin Çölaşan kovuldu...
Eleştiri ile çamur atmanın aynı şey olduğunu sanan Hürriyet gazetesinin köşe yazarı Emin Çölaşan'ın yazılarına son verildi. Hürriyet, eleştirileri göğüslemek için ilginç bir adım attı.
Hürriyet'te Emin Çölaşan depremi Hürriyet'in kıdemli yazarlarından Emin Çölaşan'ın yazılarına son verildi. Haberi önce Kanaltürk Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Özkan ekrandan duyurdu. Haber7 Tuncay Özkan'ın verdiği bilgiye göre, Çölaşan kendisini cepten telefonla aradı ve yazılarına son verildiğini açıkladı. Haber7 Emin Çölaşan'ın Hürriyet'ten ilk ayrılması veya ayrılma girişimi değil. Star Gazetesi'nin Cem Uzan'da olduğu dönemde büyük bir transfer ücretinde anlaşan Emin Çölaşan, gazetedeki arkadaşları ile vedalaşmaya başlamıştı. Tam bu dönemde Çukurova Elektriğe el konulması ile başlayan gelişmeler üzerine Emin Çölaşan, Aydın Doğan ve Ertuğrul Özkök ile görüştü ve Hürriyet'te kalma konusunda anlaştı. Haber7 YILMAZ ÖZDİL OPERASYONU Sabah gazetesinden temmuz ayında ayrılan muhalif yazar Yılmaz Özdil, geçtiğimiz günlerde Hürriyet gazetesinde yazılarına başladı. Öğrenildiğine göre, Yılmaz Özdil'in Hürriyet kadrosuna katılması, Emin Çölaşan operasyonunun bir parçası idi. "Hükümete muhalif yazarların kovulduğu" yolundaki iddiaları dindirmek için yapılan bir operasyon idi. Haber7'nin görüşlerine başvurduğu Hürriyet yönetimine yakın çevreler, "Emin Çölaşan'ın uzaklaştırılması operasyonu bizim için sürpriz sayılmadı" ifadesini kullandılar. Çölaşan'ın gidişi Özkök'ün yazısından belliydi Yılmaz Özdil'in Hürriyet'e geçmesi kulislerde gazetenin "üç sert muhalif yazarı oldu" şeklinde değerlendirildi. Çünkü Bekir Coşkun ve Emin Çölaşan'la birlikte Yılmaz Özdil de hükümeti eleştiren yazılarıyla tanınıyordu. Özkök'ün bugünkü yazısı ise Hürriyet'in içine girdiği değişimi gösteren en somut kanıt olarak göze çarptı. Özkök, Bekir Coşkun ve Yılmaz Özdil'den övgüyle söz ederken, gazetenin üçüncü muhalifi Emin Çölaşan'ın adını bile anmadı. İşte Ertuğrul Özkök'ün Hürriyet'te yayınlanan yazısı: Bekir Coşkun'unki allah vergisi GEÇEN pazar günü Bodrum'un Gümüşlük mevkiinde ünlü bir ressamın atölyesindeydim. Bir dostumla birlikte ressam Ali Atmaca'ya gitmiştik. Atmaca'nın Gümüşlük'te mütevazı bir evi var. Evin arka tarafında bir atölyesi bulunuyor. İşte o atölyede oturup sohbet ediyorduk. Paris yıllarımda Komet, Mehmet Güleryüz, Utku Varlık iyi arkadaşlarımdı. Zaman zaman onların çalışma mekánlarında oturur, şarap içerdik. Bu atmosferi özlemişim. * * * Böyle yerlerde keskin bir gözlemci haline gelirim. Sanatçının kişiliğini anlamama yardım edecek en küçük ayrıntıları tararım. Yan tarafta küçük bir CD çalar duruyor. Yanında üst üste konmuş CD'ler. En üstte cazcılar var. Altında Wagner'in "Tanhauser"i. Bunlar bana yeterince bilgi veriyor. Ama en altta kafamı karıştıran iki CD görüyorum. Aşık Mahsuni'nin CD'si. "Paris'te yaşadığım 17 yıl boyunca caz müziği dinledim. Ama size bir şey söyleyeyim. Resim yaparken beni en çok etkileyen müzik Aşık Mahzuni'nki" diyor. Arkasından ekliyor: "Resim yaparken beni çok etkileyen bir şey daha var. Bekir Coşkun'un yazıları. Ondaki şiirsellik beni çok etkiliyor. Bazen akşamları aklım bir şeye takılıyor. Ertesi gün bakıyorum, Bekir Coşkun'un yazısında o temalar işlenmiş." Herhalde yazarlığın gerçek gücü budur diye düşündüm. Yazdıklarının ve üslubunun, bir sanat dalının ruhuna sızması. İşte bu yüzden diyorum ki, Türkiye'de eleştirinin, muhalifliğin en güçlü seslerinden biri Bekir Coşkun'dur. Bir yazar kolay kolay başka bir yazara hayran olmaz. Bense çok kolay onun hayranıyım. Yazısındaki ince zeká, üslubundaki edebi tat, kavram yaratmadaki muazzam kabiliyeti ve mizah gücü... Bunların hepsi aynı insanda bir araya geldi mi, bilin ki Allah vergisidir. Böyle durumlarda size, Allah'tan sadece kıskançlığınızı; gıpta ile hayranlık arasında tutma gücü vermesini dilemek kalır. Hürriyet işte bu güçlü sesleri ile her gün halkın karşısına çıkıyor. * * * Şimdi ailemize yeni bir arkadaşımız daha katıldı. Bir başka İzmirli... Yılmaz Özdil, gazetelerin daha çok mutfak tarafında çalışmış bir arkadaşımızdı. Bir buçuk yıldan beri mesleğini köşe yazarı olarak sürdürüyor. Bu meslekte çok az insanın, bu kadar kısa sürede böylesine büyük başarıya ulaşma şansı olmuştur. Diyorum ki, onunki de Allah vergisi. Benim çok inanmadığım bir mesleki inanış vardır. Bazılarımız, gazetecinin ille de muhalif olması gerektiğine inanır. Ben buna inanmamakla kalmam, bir de aksini yaparım. Ama bu arkadaşlarımızı gördükçe, yazarların muhalif olmak için yaratıldığına inanasım geliyor. Negatif duyguyu pozitife çevirmek, insanın en üst hallerinden biri olmalı diye düşünüyorum. * * * Samimiyetle, duyguyla, bilgiyle, mizahla, tarafsızlıkla yapılan muhalefet, çifte su verilmiş çelik gibi oluyor. Ona kimsenin itirazı kalmıyor. Ama hakaret, iftira, takıntı, lakap takma, haksızlık gibi şeyleri muhaliflik gibi sunmaya kalktığınız zaman iş değişiyor. Onları okudukça şunu düşünüyorum: Bu tavır özünde iktidara muhalif değil, tam aksine müttefik bir tavırdır. Ki o da takıyyenin bir başka türüdür. İşte bu duygularla Yılmaz Özdil'e aramıza hoş geldin diyorum. Onun yeri burasıdır... Yani doğru yeri bulmuştur... |
sonunda doğru olanı yapabilmişler helal olsun hürriyete ...
zaten onun gibi bir adam nasıl gazetecilik yapabiliyordu anlamıyorum... |
doğru olanı yapablmelerine sevndm doğrusu...
|
EMİN ÇÖLAŞAN HÜRRiYET'TEN KOVULDU.....
Hürriyet Gazetesi'nde iktidarı hedef alan yazılarıyla tanınan Emin Çölşan'ın yazılarına son verildi.
Emin Çölaşan, Hürriyet'ten kovulduğu haberini Kanal Türk Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Özkan'ı cep telefonundan arayarak açıkladı. Bunun üzerine Tuncay Özkan, Emin Çölaşan'la ilgili haberi Kanal Türk'te canlı yayında tüm Türkiye'ye duyurdu. www.internethaber.com/news_detail.php?id=99468 İNANMADIM HÜRRİYET GAZETESİNİN İNTERNET SİTESİNE BAKTIM. GAZETENİN YAZARLAR LİSTESİNDEN EMİN ÇÖLAŞAN' IN İSMİNİ KALDIRMIŞLAR. İŞTE İLAHİ ADALET BİR KEZ DAHA TECELLİ ETTİ... VATANA MİLLETE HAYIRLI UĞURLU OLSUN... |
Bu arada Çölaşan'ın Hürriyet Gazetesi'ndeki görevine son verilmesine çok sert tepki gösterne Bekir Coşkun'un da istifasını sunduğu iddia edildi
Hürriyet Gazetesin'de Emin Çölaşan'ın işine son verilmesinin ardından Gazetenin en önemli muhalif yazarlarından Bekir Coşkun'un olaya tepki göstererek istifa ettiği medya kulislerine bomba gibi düştü. Hürriyet koridorlarından gelen iddialara göre Ertuğrul Özkök'ün, Bekir Coşkun'u istifadan vazgeçirmeye çalıştığı fakat Coşkun'un istifasında kararlı olduğu söyleniyor. http://www.kanalturk.com.tr/24785/em...n-verildi.html EVET ARKADAŞLAR BİRİ DAHA GİDİYOR GALİBA. BU GECE UYUMADIĞIM İÇİN KENDİMİ ÇOK ŞANSLI HİSSEDİYORUM. |
Melih Gökçek'e kötü haber... ;D
|
isabet olmuş
|
http://www.akpartiforum.com/index.php?topic=9211.0
arkadaşlar aynı başlık daha öne açılmıştı başlık açarken daha dikkatli olalım |
Yakında kanaltürkte program yapar...
|
arkdaşlar ne kadar kıymetli adammış tüm basın ondan bahsediyor.....
bu arada çölaşanın kovulması da akparti ye ihale edildi..... SUÇLU YİNE AKPARTİ OLDU.. |
Alıntı:
|
Ankaralı dönersiz kalacak iyimi... ;D
|
Ynt: Hürriyet'ten Emin Çölaşan kovuldu...
Adam olacaklar....
Medyayı susturan tek başbakan olarak ta tarihe geçecek liderimiz inşAllah.. |
Hürriyet'te deprem, Emin Çölaşan kovuldu
Çölaşan'ın işine son verildiğinin duyulması üzerine gazetenin İstanbul Haber Merkezi ile Ankara bürosuna çok sayıda tepki telefonu geldi. Çölaşan'a işine son verildiği dün akşam saatlerinde gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök tarafından bildirildi. Çölaşan, her dönem muhalif yazılarıyla tanınıyordu. Emin Çölaşan, AK Parti döneminden önceki en sert muhalefetini ise Turgut Özal iktidarı döneminde yapmıştı.
|
ohhhhhhh cigerlerimin yagı eridi iyi olmus
|
Kovulması güzel ama tam da yazdığı yazının ertesinde böyle bir ortamda kovulması, Ak Parti'ye malediliyor.ŞU gazate manşetlerine bir baksanıza.Bir hafta sonra falan kovulsaydı daha güzel olurdu
|
HA HA HA :)
Bu adam da NİHAYET ölümlü OLDUĞUNU hatıladı
Sen de bir FANİSİN Çölaşan.. O buz dağın ve Buzdan sarayın ERİYORMU yoksa En güzeli Özkök'ün 44 numara ayakkabı izini POPOSUNDA taşıyacak olması En son ki yazısı , afedersiniz fuhuş dergilerin de dahi olmayacak üslubla yazmış Her türlü küfürü o.ç gibi daha nicelerini olduğu gibi sansür dahi yapmadan yazmış Bu adam gazeteyi fuhuş dergisinden ayırt edemeyecek kadar BAYİNSİZ Şimdi iş bulma kurumuna başvursun |
isabet oldu demiştim ;)
|
bende melih gökçek gibi yas ilan ediyorm çalışanlara izin veriyorm .... :D:D:D:D
melih bey bayraklrı yarıya indirecekmiş bende evdeki perdeleri aralıyorm :D:D |
kimileri vardır suratlarına tükürürsünüz yağmur yağdı zanneder şükür çeker..çölaşan da kırk kapıdan kovulsa sefaletinden,rezaletinden hiçbir şey yitirmez arkadaşlar...ordan kovulduysa ne olmuş,yarın bir incir kabuğu programı yapar kanaltürkte,yine siyah sahalara döner,meraklanmayın...
|
Gökçek: Çölaşan'a üzüldüm, bir hafta yas ilan ettik
Hürriyet Gazetesi yazarlarından Emin Çölaşan'ın gazetedeki yazılarına son verilmesi üzerine bir değerlendirme yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, kararı duyunca çok üzüldüğünü söyledi. Gökçek, "Ankara'daki amblemli bayrakları yarıya indirdik. Bir hafta süreyle yas ilan ettik" dedi. Büyükşehir Belediye Meclis üyelerini Kesikköprü Barajı'na götürerek Ankara'ya su taşıyacak proje hakkında bilgi veren Melih Gökçek, basın mensuplarının Emin Çölaşan'ın Hürriyet'teki işine son verilmesi hakkındaki düşüncelerini sorması üzerine, kazandığı tazminatları işaret ederek "Çocuklar topsuz, vatandaş dönersiz kaldı. Ben de gelir kaybına uğradım. Emin Çölaşan'a emekliliğinde başarılar dilerim" karşılığını verdi. :'( :'( |
bu ne güzel bir gün :D
|
Bunu ak partiye yaranmak için yapılmış bi hareket gibi yorumlayanlar olabilir.Keşke siyasetin soğudu zamanda işten kovsalardı.
|
Hürriyet'ten Emin Çölaşan kovuldu... Çölaşan'ın işten çıkarılmasına tepki
DSP Kurucu Genel Başkanı Rahşan Ecevit ve gazeteci meslek örgütleri, Hürriyet yazarı Emin Çölaşan’ın işten çıkarılmasına tepki gösterdi. TGC'den de benzer bir açıklama geldi.
Çölaşan'ın işten çıkarılmasına tepki Rahşan Ecevit, “Ülkemiz bir şeriat devleti olma yolunda adım adım ilerlerken önündeki en büyük engel olan düşünce ve basın özgürlüğünün önünü kesmek için ilk adım atılmıştır” görüşünü savundu. Gazeteci örgütleri ise “Bu bir iş feshinin de ötesinde basın ve ifade özgürlüğünün, bu özgürlüklere herkesten çok sahip çıkması gereken medya kuruluşlarınca ayaklar altına alınmasının bir örneğini oluşturmaktadır” dedi. Rahşan Ecevit yazılı açıklamasında, Çölaşan’ın işten çıkarılmasını “basın özgürlüğüne indirilen büyük bir darbe” olarak niteledi. ABD ve AB’nin, Türkiye’nin bir şeriat devleti olmasını istediğini ve “İslam ülkelerinin başını çekersiniz” diye Türkiye’nin teşvik edildiğini savunan Ecevit, “Düşünce ve anlatım özgürlüğünün işten, aştan, odun ve kömürden önce geldiğini halkımızın anlayacağı günler uzak değildir. Boşuna dememişler; bir musibet bin nasihatten iyidir” dedi. GAZETECİLERDEN KINAMA Türkiye Gazeteciler Sendikası, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Diplomasi Muhabir Derneği, Ekonomi Muhabirleri Derneği, Foto Muhabirleri Derneği, Profesyonel Haber Kameramanları Derneği, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Ankara Temsilciliği, Avrupa Gazeteciler Birliği Türkiye Temsilciliği ve Haber-Sen, Çölaşan’ın işten çıkarılmasıyla ilgili ortak yazılı açıklama yaptı. Ortak açıklamada, Çölaşan’ın “keyfi bir kararla” işten çıkarılmasına tepki gösterilerek, nedenleri ve sonuçlarının endişeyle izlendiği belirtildi. “Medya sahiplerinin ticari kaygıları ne yazık ki onları hükümetlerin esiri haline getirmektedir” denilen açıklamada, medyanın bir yandan devlet kontrolünde bir yandan da tek bir işveren egemenliği altına girme eğiliminin basın özgürlüğü açısından ciddi bir tehdit olduğu ifade edildi. Açıklamada şunlar vurgulandı: “Basın emekçilerinin halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkını kullanmaları için üzerlerine düşen kamusal görevi yerine getirirken sadece devlete karşı değil belki ondan daha çok medya sahiplerine karşı bağımsızlığının yasalarla ve sendikal örgütlülükle güvence altına alınması ihtiyacının aciliyetini ortaya koymaktadır.” TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: ''ÇÖLAŞAN'IN HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIMIZI BİLDİRİYORUZ'' Türkiye Gazeteciler Cemiyetinden (TGC) yapılan açıklamada, ''Türk basınının önemli yazarlarından Emin Çölaşan'ın muhalif yazıları nedeniyle işine son verilmesini içimize sindiremiyoruz. Kendisinin her zaman yanında olacağımızı bildiriyoruz'' denildi. TGC Yönetim Kurulu tarafından yapılan yazılı açıklamada, uzlaşma, hoşgörü gibi mesajların çokça verildiği bugünlerde böyle bir uygulamanın iktidar-basın ilişkilerinde gelecek döneme ilişkin endişeleri artırdığı kaydedildi. Açıklamada, şu görüşlere yer verildi: ''Türk basınının önemli yazarlarından Emin Çölaşan'ın muhalif yazıları nedeniyle işine son verilmesini içimize sindiremiyoruz. Kendisinin her zaman yanında olacağımızı bildiriyoruz. Basın özgürlüğünün, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu başta iktidar olmak üzere medya dahil tüm kesimlere bir kere daha hatırlatıyor, bu tür girişimlerin son bulması için herkesin üzerine düşen görevi titizlikle yerine getirmesini bekliyoruz.'' |
Çölaşanın muhalif yazılarından dolayı işine son verilmedi
Ahlaksız yazıları iftiraları yalan ve asılsız yazılarından dolayı artık bardağı taşıran SON damlayı da DÜN kü yazısında yazdı İBDA-C gibi bir illlegal örgütün yayınlarını köşesine taşıyarak orada ki ağıza alınmayacak küfürleri tek satır bile sansürlemeden aynen olduğu gibi sayfasına taşımışAfedersiniz FUHUŞ dergilerinde dahi yayınlanamayacak olan bir yazı kaleme almış. Ve ŞUTLANMIŞTIR Gayet NORMAL bir durum yani... Hiç tereddüt geçirmeyin. |
eee ne yapsın aydın doğan'ada hak vermek lazım!onun yüzünden açılan milyarlarca ytl lik tazminat davaları banada açılsa kovarım tabiki!şimdi çölaşan alsın bir gazete iş ilanlarına baksın!!!!!!!!!!!!!!!!arkadaşlar bizlerde yardımcı olalım adama yazıktır.çevrenizde eleman arayan olursa vasıflı vasıfsız haberin... :P
|
Alıntı:
çölaşanınn kovulmasının bu kadar tartışılmasının sebebi çukuova grubu ile doğan arasında yaşanan büyük kavga. çukurova grubu çölaşanın kovulmasını fırsat bilip doğanı yıpratmayı amaçlıyor.. bunu da başarmışa benziyorlar.. hürriyete inanılmaz bir tepki doğdu... |
Emin Çölaşan'ın Hürriyet'ten ayrılmasını sadece bir gazete manşet yaptı. Zaten Çölaşan'ın da o gazeteye geçmesi bekleniyor.
Ulusalcı çizgide yayın yapan Karamehmet Grubu'na ait Tercuman Gazetesi, http://gazete.netgazete.com/ShowPape...?news=tercuman |
Bence Hürriyet birilerinin baskısı yüzünden bu adama yıllarca katlandı baksanıza işten çıkarıldığını duyan rahşan bile bu olayı sindirememiş.Demek ki bu alçak adamın arkasında daha ne karanlık güçler var >:(
|
Alıntı:
|
|
|
Alıntı:
affınıza sığınarak kardeşlerim ohhhhhhhhhhhhhh canıma buz değsin inş |
Alıntı:
|
adam layıkını buldu valla hürriyet doğru olanı yaptı durmadı yola devam etti:D:D
|
Alıntı:
Allah ıslah etsin ne diyelim |
aminnn nerde o günler kıskançlık,çekememezlik ne kadar kötü ya insanları ne hale getiriyor yazık yazık...
|
onun zaten gidecek yeri belli Cumhuriyet gazetesi simdi baslar dogan grubu soyle boyle diye adama sormazlar mı ozaman orada iken niye solemedin die...
|
| All times are GMT +3. The time now is 21:27. |