![]() |
Ahmet Kaya Şarkıları / Simge (Kasım 2008)
http://www.ahmetkaya.com/simge.jpg
Albüm Ahmet Kaya anısına yapılmıştır. Toplam 11 şarkı yer almaktadır. Ahmet Kaya ile beraber Simge Korkarım şarkısında düet yapıyor.. Yusuf Hayaloğlu da Ayrılığın Hediyesi şarkısında şiir seslendiriyor.. http://www.ahmetkaya.com/kasim.jpg Ben Altı yaşındayken başladım, yani babamın bana Altı yaşındayken bir bağlama almasıyla başladı, aslında problem esas ordan başladı, belkide bu konuda en fazla suçlu babamdı. yani iyi şarkı söyleyen çocukken iyi şarkı söyleyen insandım ama pek fazla iyi kafa tutan bir insan değildim açıkçası. Kimlik sorunu yalnızca insanın milliyeti yada milleti ile ilgili değildir, yani kişilik sorunu ilk önce insanın ben varmıyım yokmuyum diye başlar. Yani hayatın içinde varsanız hayat için birşey yapıyorsanız bunun çok ağır bedelleri vardır, bu benim için de geçerli, işte bu ülkenin yöneticileri için de geçerlidir, bakkalı için de, eczacısı için de geçerlidir, ama sanatçı halkın sesi halkın gözüdür, yani çağın tanığıdır, ve çağın bire bir tanığıdır, bütün cinayetlerin tanığıdır, görür ve anlatır, halk görür anlatamaz halk susar. Sanatçının işi gördüğünü anlatmaktır korkmadan anlatmaktır yiğitçe anlatmaktır. Ben o zaman aslında önemli bir şeyler açıklamak adına değil, Kürt asıllı bir insan olarak bir kaset yaptığımı ve bir tek Kürtçe kaset yaptığımı değil, bir kaset yaptığımı ve Kürtçe bir şarkı söylediğimi, çok iyi bir niyetle söyledim, orda yani ben bu kadar tepkinin geleceğini aslında bilmiyordum tahmin bile etmiyordum. Ve, Kürtler Ve Türkler 1500 senedir binlerce yıldan beri birlikte yaşayan bu halkın gerçekten kardeş olduğuna inanıyorum, yani bunu böyle istediğim için, Kürt asıllı olduğum için, böyle bir şarkıyı söylemek istediğim için yaptım. Yani işte madem sen işte Kürtçe bilmiyorsun bu Kürtçe’yi nasıl söyleyeceksin diye sordular? Yani bunun cevaı çok kolay, Türkiye’de bugün Portekizce İspanyolca İngilizce Şarkıcılar nasıl söylüyorsa bende böyle söyleyeceğim yani. Ben her yerde şunu söylüyorum; ben yaşamın hiç bir döneminde hiç bir aşamasında, orda büyüdüğüm orda yerleştiğim orda yediğim orda içtiğim, birlikte hayatı paylaştığım insanlara şerefsiz demedim, ve bunu demeyecek kadar koskocaman dev asa bir yüreğimin olduğunuda herkes çok iyi bilir. Hiçbir yanlış adım atmamış bir Ahmet Kaya’nın yanlızca Kürdüm dediği için başına bu kadar felaketlerin gelmesi doğalmıydı! Beni Annemden Beni Kardeşlerimden Beni Ailemden Beni Ülkemden Beni Dostlarımdan Beni Çocuklarımdan Beni Eşimden Ve en yakınımdaki insanlardan ayırmak için bir sebepmiydi gerçekten bu! Onları vicdanlarıyla ve yürekleriyle baş başa bırakıyorum. O kadar kenar mahalle, şehrin varoşlarından şehrin damarlarından çıkıp Istanbul şehrinin Bizans’ın ortasına gelen bir Ahmet Kaya olarak bugün böyle bu tür sürgün işlerinde yaşamayı hazmedemiyorum açıkçası. Ya intikamcı duygulardan arınmış ve gerçekten Türkiye’de iç barış isteyen, artık insanların kıçının dibinde yani bombaların patlamasını istemeyen, artık turistlerin rahatlıkla gittiği, insanların artık ben köyüme gidip köyümün çeşmesinden bir bardak su içmek istiyorum, oraya gitmek istiyorum diyen insanı rahatlıkla bugün gidebileceği bir Türkiye yaratmak için kolları bir kere sıvadım. Doğru, Namuslu Bir İnsan Olarak yaşamanın tek bir koşulu tek bir şartı vardır; Hiç bir zaman, Sanat, Şöhret, Para, Pul, Ar, Namus, Herşey ama Herşey İnsanın Kültürel anlamdaki Siyasal anlamdaki Ulusal Anlamdaki Kişiliğinden çok daha önemli DEĞİLDİR.. Daha önce söylediğim bir şey vardı, yani meraklısına duyurulur; Benim kefenim arka cebimde duruyor, hiç sırtımıda duvarlara yaslamadan dolaşıyorum, sırtım açık, bir şarkıda söylediğim gibi Beni Bir Çocuk Bile Vurabilir, boynuna bakıldığı an ensesi görünecek kadar şeffaf bir insanım… Ahmet KAYA.. |
Kardeşim Bu Vatan haininin reklamını burada gıcıklığınamı yapıyorsun. :kızdım:
|
Bencede ayrıca bu şekilde bir reklam yasak sanıyorum
|
Alıntı:
|
Aslında Ahmet Kayanın Sivastopol Marşı, Kurtuluş Savaşı Destanı gibi seslendirdiği parçalarda vardır.. Şahsen ben kulağıma hoş gelen her şeyi dinlerim. İsmi önemli değil. Ahmet Kayanın bazı parçaları da çok hoşuma gider..
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
ergenekon üyelerine yönelik operasyonlarda ele geçirilen belge ve dokümanlarda birbirinden ilginç bilgiler yer alıyor. işçi partisi binasında bulunan dokümanlar arasında terör örgütü pkk'nın siyasi kanadı olarak faaliyet gösteren ernk'ya ait bir raporda örgüte yardım eden sanatçıların isimleri ve yapılan yardımın miktarları kayda alınmış. belgede, ibrahim tatlıses'in 1997'ye kadar ernk'ya 1,5 milyon dolar para yardımında bulunduğu ve yaralı teröristleri tedavi ettirdiği aktarılıyor.
iddianamede terör örgütünün sanatçı camiası ile olan ilişkileri 'arenadaki sanat ve gladio sanatçılar' başlıklı raporlarda yer alıyor. belgelerde bazı sanatçıların terör örgütü pkk'ya yardım ettiğini gösteren dokümanlar ortaya çıktı. işçi partisi genel başkanı doğu perinçek'in irtibatlı olduğu tespit edilen terör örgütü pkk'nın siyasi kanadı ernk'nın hazırladığı bir rapor yine işçi partisi binasında yapılan aramalarda ele geçirildi. rapora göre paris'te hayatını kaybeden sanatçı ahmet kaya, ernk'ya 500 bin alman markı yardımda bulundu. ibrahim tatlıses'in ise hem bağış hem de fiili yardımlarda bulunduğu belirtiliyor. raporda şöyle deniliyor: "bilinen isimlerden ahmet kaya ve ibrahim tatlıses gibi sanatçılara halk içerisinde büyük sempati duyulmaktadır. ahmet kaya ile ilişkilerimiz çok iyi olmasına karşın bu şahıs kapitalizmin güdümünde olması nedeni ile sadece partimize bağış niteliğinde konserler vermiş, süreç içerisinde 1992-1993-1994 yıllarındaki toplam yardım miktarı 500 bin markı bulmuştur. oysa ki ibrahim tatlıses kuru sözcüklerden ibaret olmayıp, icraatları, gerek yaptığı bağışlar ile gerekse de fiili birtakım yardımlarıyla oldukça göz dolduruyor." 01.08.2008/ zaman |
Bu konunun derhal kaldırılmasını talep ediyorum.
|
Arkadaşlar;
Ben ne yaptığımı çok iyi biliyorum. Lütfen Ahmet Kaya'yı düzgün bir şekilde tanımadan böyle kırıcı yorumlar yapmayın.. |
Tamam yah, yollayayım benim parçaları dinleyin;ı:
ne kavga ediyorsunuz ;D |
Alıntı:
|
Alıntı:
Fakat seninde beni ve Ahmet Kaya'yı anlamanı istiyorum. Ahmet Kaya ile ilgili kuşkularına cevaplar verebilirim. Buyur sor istersen.. |
Alıntı:
ergenekon üyelerine yönelik operasyonlarda ele geçirilen belge ve dokümanlarda birbirinden ilginç bilgiler yer alıyor. işçi partisi binasında bulunan dokümanlar arasında terör örgütü pkk'nın siyasi kanadı olarak faaliyet gösteren ernk'ya ait bir raporda örgüte yardım eden sanatçıların isimleri ve yapılan yardımın miktarları kayda alınmış. belgede, ibrahim tatlıses'in 1997'ye kadar ernk'ya 1,5 milyon dolar para yardımında bulunduğu ve yaralı teröristleri tedavi ettirdiği aktarılıyor. iddianamede terör örgütünün sanatçı camiası ile olan ilişkileri 'arenadaki sanat ve gladio sanatçılar' başlıklı raporlarda yer alıyor. belgelerde bazı sanatçıların terör örgütü pkk'ya yardım ettiğini gösteren dokümanlar ortaya çıktı. işçi partisi genel başkanı doğu perinçek'in irtibatlı olduğu tespit edilen terör örgütü pkk'nın siyasi kanadı ernk'nın hazırladığı bir rapor yine işçi partisi binasında yapılan aramalarda ele geçirildi. rapora göre paris'te hayatını kaybeden sanatçı ahmet kaya, ernk'ya 500 bin alman markı yardımda bulundu. ibrahim tatlıses'in ise hem bağış hem de fiili yardımlarda bulunduğu belirtiliyor. raporda şöyle deniliyor: "bilinen isimlerden ahmet kaya ve ibrahim tatlıses gibi sanatçılara halk içerisinde büyük sempati duyulmaktadır. ahmet kaya ile ilişkilerimiz çok iyi olmasına karşın bu şahıs kapitalizmin güdümünde olması nedeni ile sadece partimize bağış niteliğinde konserler vermiş, süreç içerisinde 1992-1993-1994 yıllarındaki toplam yardım miktarı 500 bin markı bulmuştur. oysa ki ibrahim tatlıses kuru sözcüklerden ibaret olmayıp, icraatları, gerek yaptığı bağışlar ile gerekse de fiili birtakım yardımlarıyla oldukça göz dolduruyor." |
Alıntı:
|
Alıntı:
Kürt iş adamlarının listeside bunların elinde değilmiydi? Bunlara suikast hazırlanmıyormuydu birçok insana? Bu iddia gerçekse eğer ıspatlanmalıdır, öyle değilmi? |
Alıntı:
|
Benim bilgisayarımda Ahmet Kaya ile Mustafa Yıldızdoğan klasörleri yanyana duruyor. AK parti'nin bilgisayarında da öyle. Daha bugün Başbakan Kürt Sorunu dedi. Okuyalım lütfen:
"Diyarbakırda ne söylemişiz?" "Başbakan 2005'te Diyarbakır'da bir konuşma yaptı diyorlar. Bu konuşmayı istedim. İstişare yaptık. Ne dedik orada. İlla her soruna bir ad koymak gerekmez. Ama illa bir ad koyacaksak Kürt sorunu bu milletin sorunudur. Ortak sorundur. Cünkü güneş herkesi ısıtır. Yağmur herkes için rahmettir. Millet olmak işte budur. Kürt sorunu ne olacak diyenlere diyorum ki o sorun herkesten önce benim sorunumdur. Bu memleketin başka bir meselesini sorsalar derim di o mesele herkesten önce benim meselemdir. Söylediklerimiz bunlardır. Bugün de aynı noktadayız Farklı bir şey mi söylüyorum. Biz yoldan geçerken aklımıza geleni söylemiyoruz. Bizim siyaset anlayışımızda böyle bir şey yok. Bu omurgasızlığın gereği olur. Bizde omurgasızlık yok. Çünkü biz vatandaşlarımızı kategorilere ayırmadık. Tayyip Erdoğan devletçi diyorlar, önce millet, fert. sonra devlet. Devletin imkanlarını bütün illerimize sunduysak yanlış mı yaptık. Sıkıntı burada. Bunlar devletin, milletin hizmetinde olmasını istemiyorlar da onun için. Çünkü oradan nemalanıyorlar. Mama var orada mama." Arkadaşlar burası AkPartiForum, burada AK Parti ilkeleri geçerlidir. Onun için burada AK Parti'nin Kürt Sorununa bakışı, yaklaşımı geçerlidir. Despotik yaklaşımların yapılacağı yer burası değildir. AK Parti felsefesi, vatan sevgisi ve vatan hainliği ölçümü yapanların zihniyetiyle bağdaştırılmasın. Burada özgürlükçülük ve demokratik yaklaşım esas olmalıdır. |
Alıntı:
Abdullah Öcalan ve PKK bayrağı önünde Terör örgütü sempatizanlarını PKK şarkıları ile coşturmasını mı? neyini anlıyıcam? |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sana sev demiyorumki ben. Bu sana kalmış bir şey. Bâki Selam |
Alıntı:
Avladıkça diyor bi çok yerinde.. ''Avladıkça dağlarımız yeşerecek'' bu yeşermeden kasıtta asker kamuflajının yeşil olmasıdır.. Ama diğer manada ağladıkça dağlarımız yeşerecek dedi deyip manasıda gözyaşları o otları yeşertecek manasında denildiği olabilir.. Ama değil açıkça avladıkça diyor bu belli yani.. Diyeceğim o ki, ilk Ahmet Kaya ile ikincisi arasında çok fark var.. Kurtuluş Savaşı destanı ve Sivastopol Marşını mesela mükkemmel de yorumlamıştır ''ilk'' Ahmet Kaya olarak.. İkincisi o malum olanı işte. Bir çok parçası hoşuma gider yine de ama tamamen savunulacak biri değil ve savunurum diyene de gülerim .. |
Alıntı:
Kürt Sorunundan değil! Ak PArti'nin parti politikasını uygulamalarını bende çok iyi biliyorum sınırsız özgürlük diye bir şey yoktur, herşeyin fazlası zarar olduğu gibi özgürlüğünde fazlası zarardır ve sınırları vardır. Başbakanımızın sözlerinide diğer başlıkta ele aldım sözünüz varsa eğer konu ile ilgili buyrun konuşun ve bu video ya bir yorumda siz yapın http://www.youtube.com/watch?v=tU6H_Gsfe64 |
Türkiye gündeminin değişmez maddeleri konusunda, yurt dışına çıkmak zorunda kalan Ahmet Kaya'nın 28 Şubat sürecinde yaptığı açıklamaları...
Yoğun eleştirilere maruz kalan, dahası hedef gösterildiği ülkesinden Paris’e gitmek zorunda kalan ve yadellerde hayatını kaybeden Ahmet Kaya’nın alışılmadık açıklamaları çıktı ortaya. Ahmet Kaya, o günlerde R. Tayyip Erdoğan’a verilen cezadan, Refah Partisi’nin kapatılmasına, başörtüsü yasağından demokrasiye kadar pek çok konuda ilginç açıklamalar yapıyor. İşte Ahmet kaya’nın 28 Şubat sürecinin en azılı günlerinde Gazeteci Muharrem Coşkun’a verdiği çarpıcı röportaj... AHMET KAYA: Şiir okumakla sistem yıkılmaz! “Ben tam demokrat ve tam bağımsız, insan haklarına saygılı sanatın ve düşüncenin suç olarak görülmediği, herkesin inançlarına saygılı ve herkesin karnının doyduğu bir ülke özlüyorum. Bunun altına imzasını atabilecek herkesle her zaman ve her zeminde bir arada bulunurum” |
Kürdüz ölene kadar şarksısında Pkk bayrağı altında ''Vallahi apoyu özeldik''diyebilecek kadar alçalmış birisinin bu forumda isminin dahi anılması çok rahatsız edici bir durumdur forum yönetimine ricamdır. Lütfen...
|
Kürdüz ölene kadar, vallahi biz Apo'yu özledik şarkısı neden söylendi?
Biliyorsunuz o senelerde Abdullah Öcalan yakalanmıştı. Ve sürekli barıştan dem vuruyordu, bütün herkesle barışmak için elimden gelen herşeyi yapmaya hazırım diyordu. Ahmet Kaya, Apo'nun bu yaklaşımından yola çıkarak Vallahi biz barışı özledik, vallahi biz Apo'yu özledik dedi. Yani Ahmet Kaya Apo'nun barış isteyen tarafını özlediğini söylüyordu ve çoğu kez PKK'ya silah bırakma çağrısı yapıyordu... Ayrıca Ahmet Kaya, Devlet Apo'ya ne kadar saygı gösteriyorsa bende o kadar saygı gösteriyorum demişti.. Lütfen bunları çarpıtmayın. Saygıyla |
Türkiye gündeminin değişmez maddeleri konusunda, yurt dışına çıkmak zorunda kalan Ahmet Kaya'nın 28 Şubat sürecinde yaptığı açıklamaları...
Yoğun eleştirilere maruz kalan, dahası hedef gösterildiği ülkesinden Paris’e gitmek zorunda kalan ve yadellerde hayatını kaybeden Ahmet Kaya’nın alışılmadık açıklamaları çıktı ortaya. Ahmet Kaya, o günlerde R. Tayyip Erdoğan’a verilen cezadan, Refah Partisi’nin kapatılmasına, başörtüsü yasağından demokrasiye kadar pek çok konuda ilginç açıklamalar yapıyor. İşte Ahmet kaya’nın 28 Şubat sürecinin en azılı günlerinde Gazeteci Muharrem Coşkun’a verdiği çarpıcı röportaj... AHMET KAYA: Şiir okumakla sistem yıkılmaz! “Ben tam demokrat ve tam bağımsız, insan haklarına saygılı sanatın ve düşüncenin suç olarak görülmediği, herkesin inançlarına saygılı ve herkesin karnının doyduğu bir ülke özlüyorum. Bunun altına imzasını atabilecek herkesle her zaman ve her zeminde bir arada bulunurum” RÖPORTAJ: MUHARREM COŞKUN Türkiye’de protest müziğin temsilcilerindensiniz. Müziğinizde kullandığınız protest mesajları dinleyicilerinizin doğru algıladığını söyleyebilir misiniz? -Yaptığım müziğin en kolay ve yalın ifadesi şudur.Ben hissettiğim şarkıları yapıyorum.. Bu müziğin protest ya da özgün diye kategorize edilmesi beni değil, bu isimleri bulanları ilgilendirir. Yaşadığım ülke, bu ülkenin toplumsal-siyasal-kültürel gidişatı ve bu gidişatın birey olarak bana yansıması ne ise, benim şarkılarıma yansıttığım da odur. Kimseye bir mesaj vermek istemiyorum. Duygularımı, şarkılarımı dinleyen insanlarla paylaşmak istiyorum. Hepsi bu… Şarkılarınızda rejimin eksikliklerini ve insanların sosyal eşitliğine yönelik mesajlar veriyorsunuz. Türkiye’de rejim, kendisini koruma kollama adına kuralları kendisi koymuş durumda. Mesajlarınızla neyi değiştirmeyi düşünüyorsunuz? -Dünyanın her yerinde sistemler kendi varlıklarını koruma adına kendi yasalarını yaparlar. Buna rağmen bütün sistemler kendi muhaliflerini yaratabilir. Çünkü tüm insanlığın mutlu olabileceği bir sistem henüz hiçbir yerde uygulanmadı. Ben tam demokrat ve tam bağımsız, insan haklarına saygılı sanatın ve düşüncenin suç olarak görülmediği, herkesin inançlarına saygılı ve herkesin karnının doyduğu bir ülke özlüyorum. Bunun altına imzasını atabilecek herkesle her zaman ve her zeminde bir arada olurum. Şarkılarımın içindeki duyguyla ülkede iyiye gitmeyen her şeyi değiştirmek istiyorum. Yaklaşık iki yıldır siyaset ve toplum mühendisleri toplumu belirsiz bir yöne çevirme telaşında. Bu sebeple Türkiye’nin kanunlar çerçevesinde kurulmuş en büyük siyasal gücü olan Refah Partisi(RP), siyasetin dışına itildi. Sosyal içerikli müzikler üreten birisi olarak bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz? -Bizim gibi ülkelerde korunmak ve yaşatılmak zorunda olan demokratik hak ve özgürlükler herkese kağıt üzerinde de olsa örgütlenme hakkı veriyor olsa da; Merkez dışı politikalar, ya da rutin deyimle radikal ve muhalif anlayışlar merkezi otoriteyi her zaman ürkütür. Gerçek demokrasilerde bütün düşünce ve inanç biçimleri bir bahçede açan değişik renklerdeki güllerdir bence… Bu güllerin hiçbirinin rengini soldurmamak lazım. Geçtiğimiz günlerde Ziya Gökalp’in bir şiirini okuduğu için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayip Erdoğan’a hapis cezası verildi. Sanat alanında yaşadığımız bu kısırlık ve şiire mahkumiyet çelişkisi nasıl izah edilebilir? -Bu konudaki düşüncelerimi daha önce çeşitli yerlerde ifade ettim. Milli Gazete okurlarına şunu söyleyebilirim; İnsanların ya da toplumların en güçlü silahları onların sanatçıları, şairleri, yazarları ve düşünce adamlarıdır. Kendi gücüne inanan ve güvenen sistemler sanattan ve düşünceden korkmazlar, korkmamalıdır… Bir insanın bir şairden alıntıladığı birkaç dizelik şiir hiçbir sistemi yıkmaz. Nerede olursa olsun ve kim olursa olsun, şiir okuyan bir insan yargılanmamalıdır. Ben buna da muhalefet ederim. DÜŞÜNEN KUŞAK TEHLİKEDE Yaptığınız birçok çalışmada toplumsal içerikli albümler ortaya çıkardığınızı biliyoruz. Albümlerinize ismini veren müzikler ön plana çıkmadığı halde, neden özellikle daha çok hafif sözlü şarkılarınız ön plana çıkıyor ve bunlar sıkça medyada yer alıyor? Bunun bir nedeni olabilir mi? -Bunun nedeni şu olabilir. Toplum olarak basit formasyonda, kolay anlaşılabilir ve bir o kadar da kolay tüketilebilir olanlara yöneltiliyoruz. Çünkü düşünceden korkan bir toplumuz. İnsanların düşüncesini, sorgulamasını, irdelemesini tehlike olarak gören mantık, adeta tek elden bunu topluma pompalıyor gibi... Basit içeriksiz ve kötü olan şarkıları eleştirdiğim zaman “Ahmet Kaya gene başkaldırıyor” diyorlar. “Fasso nejdat” bir halk tipolojisidir ve içimizden birisidir. Bu şarkının sözleri dörtlükler biçiminde yazıldığı için, melodisi de ritmik ve biraz da tekdüzedir. Kolay akılda kalan bir formu vardır. “Saza niye gelmedin” şarkısının melodik yapısı ve içeriği de halkın kolayca benimseyebileceği bir formdadır. Sözün özü şu ki; Biz tam bir tüketim toplumu haline getirildik. Bunun şarkılara yansıması sizin sorunuzun da içerdiği gibi ‘Çabuk tüket, hızla eskit, üzerinde düşünme ve derhal yenisine yönel’ mantığıdır. Kendi gençliğime dönüp baktığım zaman içim sızlıyor. Bu yeni yetişen, içerisinde kendi çocuklarımızın da olduğu bu kuşak hangi değerleri edinecek? Hayatı hangi birikimleriyle sorgulayacaklar? Her birimiz için bedeli ne olduysa oldu ama, biz düşünen kuşaktık.” BAŞÖRÜTÜSÜNE BASKI İLKELLİKTİR Yıllardır süren, son zamanlarda da artan başörtülü öğrenci ve çalışanlara yapılan uygulamaları toplumsak olaylara duyarlı bir sanatçı olarak, insan hakları açısından nasıl değerlendiriyorsunuz? İçerisinde başörtülü oldukları için haksızlığa uğramış insanların da bulunduğu toplumsal içerikli klipler yapmayı düşünür müsünüz? -Globalleşen bir dünyada, ekonomik ve kültürel sistemlerin birbirinin içine geçtiği ve hatta bütünleştiği, bilginin elimizin altında olduğu bir dünyada, hala insanların biçimle uğraşmasını inanılmaz ilkel buluyorum. İnsanların kılığını kıyafetini, tektipleştirebilirsiniz, fakat beyinleri ve düşüncelerini nasıl değiştireceksiniz? Ben toplumsal hoşgörünün birçok şeyin devası olabileceğine inanan bir insanım. Klip çekme olayına gelince… Önemli olan ‘söz’lerin olması… Böyle bir çalışmaya her zaman hazırım. Ben zaten Türkiye’de irtica sorunu olduğunu sanmıyorum. Sorunun ekonomiden kaynaklandığını düşünüyorum. Muharrem Coşkun -31 Mayıs 1998- Milli Gazete belgehaber.com- ÖZEL |
Alıntı:
|
Alıntı:
Şimdi benim yorumuma ekleyeceğiniz birşey yoksa bende link vereyim: Tam bir Osmanlı yüreğiyle okuduğu parça -Sivastopol Marşı: http://www.youtube.com/watch?v=9gE6QPI3xNg Tam bir Bayrak sevdalılığıyla - Kurtuluş Savaşı Destanı: http://www.youtube.com/watch?v=eq9cw...eature=related ** Yorumumda da belirttiğim gibi Ahmet kayayı 'ilk' ve 'ikinci' diye kategoriye ayırırız. İlkine toz kondurmam kabulümdür. Ama ikincisi arkasında durulacak biri değildir. Ama normal müziklerini yine ayrı tutarım. Hakiki bir kürttür bu bir gerçek. Sorunumuz kürt Türk laz çerkezle de değil çok şükür.. Ama bu linkini verdiğim şarkıları yorumlarken de kürttü.. İşte bu yüzden ben Ahmet Kaya olayının arkasında çok karanlık perdeler olduğunu düşünüyorum. Saf bi mantıkla bu kadar alçalamaz insan diyorum. Ama alçalmış işte! diyenin üstüne de laf eklemem bu da gerçek.. |
hiçbir kimse terör örgütü lideri ve 35000 şehitin sorumlusu olarak barışı istediğini savunamaz bu bir. ikincisi ise O günlerde devlet dediğiniz ergenekon tarafından yönetiliyordu. onların saygısı apoya büyüktü tabi
Forum yönetiminin hala müdahale etmemiş olması gayet üzüntü verici |
Alıntı:
|
Alıntı:
Katılıyorum. Bu kürtlüğün asıl baş ağrıttığı zamanlara bakabilmek için İsmet İnönü zamanını iyi kavramak gerekir diye düşünüyorum.. Yani bi kısa araştırma dahi yeterli olacaktır.. Kim haksız yere ezilse çıkar hakkını arar bu normal olan bir şey. Ama Ahmet Kaya'nın takiyye yapmış olduğu da açık bir gerçek.. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
EY TORUNLAR
Ey torunlar Bize sordunuz mu biz kimleriz? Alevi, Sünni, Kürt, Türk, Kardeşçe yatan elleriz. Sanmayın ki yeryuzunde kalanlarımız düşman olacak, Sanmayın ki bu vatan için ölen bizler ayrı ayrı Toprak olacak, Bizler bu topraklar için şimdi burdayız, Sanmayın ki birer faniyiz, Acıdayız kordayız, Sizler böyle davrandıkça Bizler burda zordayız, Kavga devam ederse Bir gün yine ordayız, Bir gün sizde gelip buradan bir görseniz Ülkeyi dört bir koldan sevgiyle örtseniz Bizler işte o zaman huzur ile uyuruz. Bunları her kesim ile paylaşır dururum Şarapneller patlarken gözlerimin önünde Ayrım yoktur ülkemin yarınında dününde Vatan için seve seve canımızı verdikte Kahrolan yine biziz halimizi gördükçe Sanmayın ki rahat uyuruz bu kavgalar sürdükçe, İstemem mezarda ne bir anıt ne bir taş Sizler birlikte olun vatan için hemi kardeş Neden böyle ağlarız bilirmisiniz mezarda Sizleri böyle gördükçe yaralarımız azarda Yine destanlar yazarız yattığımız mezarda Alevi Sunni nedir Nereden çıktı bu kavga Sevmesini bilseniz inan biter bu dava Vatanıma zarardır puslu ürkek bu hava Bizler yine birliğiz Barışta hem savaşta Kopartmak istiyorlar sizi bu yarışta Kürt Türk Alevi Sunni Bu ütopyada bu mezarlar seçilmez Birlik olup haykırdık Bütün dünya duysun diye Cesetlerimiz geçilir de Çanakkale geçilmez Bizler birlikte öldük Sizler neden kavgada O gün birlik tohumları ektik Bu gün neden biçilmez Sizler Birlik oldukça Çanakkale'ler değil Edirne'den Ardahan'a Ülkemin bir karış toprağı geçilmez..! Ahmet KAYA http://img519.imageshack.us/img519/1121/97364782fz0.jpg |
Alıntı:
Alıntı:
Şimdi askerlerimizi şehit eden, onca bebeği beşiğinde katleden eli kanlı öcalan var bir yanda. Bir yanda da bu pkk ile bağlantılı bir ergenekon örgütü.. Hatta artık ortaya açık açık dökülmüş oldu ki pkk dahi ergenekonun bir alt yapısı.. Şimdi bu ergenekonla pkk arasında fark oluşturur mu? Hayır. Peki ergenekonu savunan, hatta avukatıyım diyen bir baykal ile zaman zaman pkklığını ortaya çıkaran ahmet kaya arasında ne fark var ? Yada şöyle sorayım: Fark var mı ? ... |
Alıntı:
|
Şimdi çıkmam gerekiyor, yine gelirim İnşaallah.
|
Ahmet Kaya'ya yapılan haksızlıklar umurunuzda olmuyor nedense...
Hep ön yargılarla yazıyorsunuz.. Neyse, siz nasıl istiyorsanız öyle düşünün öyle yazın. Ben hem Ahmet Kaya'yı hem şarkılarını çok seviyorum.. Selametle |
Alıntı:
Profilden Feyza'nın son mesajları size yardımcı olur Hayırlı geceler. Bu böyle yarım kalmıyacak!... |
All times are GMT +3. The time now is 02:54. |