![]() |
Sizce ülkemizdeki en hoş şive hangi yörenindir?
Hepsi hoşuma gider, şiveleri öğrenmeyi çok severim. En sempatik olanı Karadeniz sanırım... özellile de kendi memleketim...katamonu şivesi
anlanudunuz muuuu:D |
bence en güzeli ege harbi 10 numara konuşuyorlar.....
|
Ege,,egeliyiz .. :) gerçi bizde şive yok ama olsun :)
|
karadeniz tabik :saygılar:
|
Doğu anadolu valla Herhalde doğuluyum diye kan çekiyor ama çok hoşuma gidiyor..
Heleee gurbann ne disenn:::::) |
Ege ege ege süper :)
|
Alıntı:
Aynen.. Ben Erzurum şivesini de çok seviyorum. Köye her gittiğimde otutur konuşmalarını dinler dinler tebessüm ederdim.. Anadoluda şivenin beraberinde şaka kabiliyeti de yüksek ve çok orijinal. Bu yüzden muhabbetlerine doyum olmuyor |
La nolii laaaa ;1
Bilmim ama doğu şivesi daha güzel diyim. Doğu şivesini sevim, beğenim. Karadeniz şivesi de hoşuma gidi, Ege şivesi de... Hülasa hepsinin ayrı bir güzelliği vardır diyim :) |
Bence hepsi ayrı bi güzel.En azından aksan problemi yok bizde.Yok amerikan ingilizcesi yok ingiliz ingilizcesi ne bu ya :) .Doğuluda olsa egelide olsa karadenizlide olsa hepsini anlıyabiliyoruz..:)
|
geli ve laa gezmeye gidiyog .Kastamonuluyum bende çok hoş şivesi var ya .
|
Tabikide KARADENiZ
|
Bu da soru mu arkadaşım ya bu da soru mu ya... Cevabı belli olan şey sorulur mu ya :hihi2:
|
Ben Tek Türkiye'deki şiwanın konuşmasına gül gül geberiyorum..;D:w:
Laa yürüyün yürüyün gidiyik..daha toğtoru bulacaz.. AYTENN..Yürüyün la gidiyik..ÜGGRETMENİ BULACAZ.. :w::w: Mıhhtarrr..Laaa mıhtar.. :D |
Alıntı:
..... |
Alıntı:
Tamam da yani insan doğu şivesini bu kadar mı çok sever .. :şaşkın: :P: :w: |
Alıntı:
artık tik yaptım kendime bir yere giderken hadi yürüyün gidikkk Diyorum:w::w: |
Ege şivesi üstüne şive tanımam ben :)
|
biraz milliyetçilik yaptım güneydoğu anadolu dedim :=)
ilk kez ben demişim zaten. ula babo ne disen ? vallah men seni seviyem. benim babam de yol ver lo. |
Alıntı:
|
En hoş şive Karadeniz şivesidu.:hihi2:
|
Alıntı:
|
Karadeniz,Ege
|
KARADENİZ :)
|
Hepsi aslında güzel ama doğu şivesini beğeniyorum ;1
|
Her şivenin ayrı bi güzelliği var. Bazı şivelerden bişey anlamasakta yinde çok tatlı konuşuluyor halkımız tarafından.
ama Ankette AKDENİZİ göremedim sanırım AKDENİZİN kendine has bi şivesi yokk.. |
doğulu olduğumdan olsa gerek doğu şivesine bayılıyorum.... köl tökem maşa:)
|
Kastamonuluların şivesi, çok sempatik gelir şahsen bana..
|
Uşaklar cenee fark atmişuk daaa... :karizmatik: :hihi2: KARADENİZ :karizmatik:
|
Konyalı oldugumdan Konya şivesi bana hoş geliyor .
Nörüyon la Furgan gideyonnu ogula :):) |
Kesinlikle Karadeniz:güzel::evet: |
Alıntı:
maçlardaki tezahuratlar zaten bitiriyor :hihi2: karadenizin şivesi daha hoş "celeyur" :evet::P:;1 |
Ülkemin her yerinin şivesi güzel.....
|
Doğu şivesi:)
|
1-bunlara şive değil ağız denir.
2-burada 6 bölge sayılmıştır.(trakya yerine marmarayı sayalım) oysa benim bildiğim Türkiye'de 7 bölge vardır.Peki Akdeniz nerede??Böyle şey olur mu? 3-Türkiye'nin en güzel 'ağzı' pek tabi ki İstanbul ağzıdır.Türkçe en nazenin en hoş en duru üslubuna yılışıksız ve anlaşılır bir şekilde İstanbul ağzında ulaşmaktadır. Üstad'ın dediği gibi İstanbul'un Türkçesi bülbül kokar.Diğer ağızlar ancak rol kesmelerinde kullanılır.Gerisi laf-güzaf! |
Doğulu olduğum için kan çekiyor :w: fakat Artvin,lilerin şiveside çok hoşum gidiyor farklı bir şiveleri var karadeniz değil tam yada bana öyle geliyor tam koyu cinsinden onlarınki ve çok hoş :)
|
Ben Trabzonlyum ama açık söyLemek gerekirse objektif oLarak baktım fakat gerçekten Karadeniz gibi tatlı şive yok :)
|
Karadeniz Alemde Tekiz :karizmatik: |
Alıntı:
:karizmatik::karizmatik: Kesinlikle. :) |
Uşağum en cüzel şive bizde varda kabul edun buni .en cüzel çay doğuş çay:D
|
Karadeniz tabikide ;D
|
All times are GMT +3. The time now is 15:42. |