![]() |
Osmanlı Padişahlarının Ölüm Sebepleri
-------------------------------------------------------------------------------- Osman Gazi: Felç Orhan Gazi: Depresyon I. Murat: Şehit edildi (Savaş meydanında şehit olan tek Osmanlı Padişahı). Yıldırım Bayezid: İntihar Çelebi Mehmet: Dizanteri / Zehir / Felç (?) II. Murat: Felç Fatih Sultan Mehmet: Nikris – Şeker –Zehir (?) II. Bayezid: İntihar Yavuz Sultan Selim: Kanser Kanuni Sultan Süleyman: Felç II. Selim: Alkol – Düşme (Topkapı Sarayı’nda hamamda yıkanırken ayağı kaydı düştü). III. Murat: Felç III. Mehmet: Depresyon – Felç I. Ahmet: Tifüs I. Mustafa: (?) Genç Osman (II) : Boğduruldu IV. Murat: Siroz – Nikris (?) İbrahim: Boğduruldu IV. Mehmet: Nikris –Depresyon – Zehir (?) II. Süleyman: İstiska’ II. Ahmet: Verem II. Mustafa: İstiska’ – Prostat III. Ahmet: Zehir (?) I. Mahmut: Felç III. Osman: Felç III. Mustafa: Kalp yetmezliği I. Abdülhamit: Felç III. Selim: Boğduruldu IV. Mustafa: Boğduruldu II. Mahmut: Siroz – Verem Abdülmecit: Verem Abdülaziz: İntihar V. Murat: Şeker II. Abdülhamit: Kalp yetmezliği V. Mehmet (Reşat) : Kalp yetmezliği VI. Mehmet (Vahideddin) : Kalp yetmezliği |
dikkat edersek hiç eceliyle ölen yok ne acayip ya
hemde kendi kardesleri tarafından |
Alıntı:
bu arada hepsi de islama hizmet etmişler. Allah mekanlarını cennet eylesin.. |
Ben bu ölüm sebeplerinin bir kısmına inanmıyorum.
1.ve 2. beyazıt intihar ettiğine inanmıyorum Sultan ABdulaziz'e gelince onun intihar değil suikast sebebiyle öldüğü zaten biliniyor Orhangazi'nin depresyon sonucunda ölmesi bana garip geliyor |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
kesemez
|
II. Selim: Alkol – Düşme (Topkapı Sarayı’nda hamamda yıkanırken ayağı kaydı düştü).
içki mi içiyomuş yani ??? |
Alıntı:
|
Abdulaziz'in ölümü intihar mı cinayet mi?
Zaman, bileklerini keserek intihar ettiği ileri sürülen Sultan Abdülaziz'in kanlı giysilerini ortaya çıkardı. Kıyafetler, cinayet iddiasını güçlendiriyor. resim ölmeden önceki son fotoğrafı saray çalışanları nekadar da laubali http://medya.zaman.com.tr/2005/03/05/abdulaziz.jpg |
Alıntı:
|
|
bu tür karalamalar ecdadımızı bize karşı nefret ettirmek için oluşturuluyor
tarihler tarih kitaplarında yazmaz böyle belgeler lazım |
|
2. Selim gerçekten de içkili birisi sadece Avrupa kaynakları değil saray çevresi de O'na Sarhoş Selim diyorlardı
|
Alıntı:
Saygılarımla... |
şanlı ecdadı karalamak amacıyla uyduruluyor. içkiymiş intiharmış falan. bu kadar dini kurallara riayet eden atalarımızın bunları yapmaları mümkün mü.. değil tabi ki.
|
Sultan 5. (Mehmed) Murad Han'ın ve 2. Selim Han'ın içkiye oldukça düşkün olduğu bilinmektedir. Bilimsel kanıtlardır bunlar.
Saygılarımla... |
Osmanlı Padişahı Asla intihar etmez.
|
evet etmez, iki zat- âlinin intiharı öne sürüldü biri Sultan Abdülaziz Han bir insan iki bileğini kesemez ikincisi Yusuf İzzeddin Efendi onu da Enver Paşa öldürttü bu da çoğunlukla böyle nitelendirilir.
Saygılarımla... |
Alıntı:
|
yapmyın arkadaşlar söylentilere aldırmayalım
osmanlı padişahlarının hepsi birer islam alimi lütfen görmediğimiz şeylere inanmayalım |
Osmanlı padişahlarıyla ilgili doğru bilgileri öğrenmek istiyorsanız www.Turksultans.com a bakmanızı tavsiye ederim ....
|
onlar da insan peygamberler bile hata işleyebiliyorlarsa bir insan neden günah işleyemesin....
bu kadar kör gözlerle osmanlıya sarılmayın.... mükemmeliyetini kaybeden bir ülke yıkılmaya mahkumdur ve nitekim de yıkılmıştır... |
haklısın ...
|
Alıntı:
ve osmanlı devletı su bahsettıgın mukemmelıyetı eskıye oranla kaybetmıs olsada o zamanın sartlarında cok bıle dırendı.. dusunsene cografı kesıflerden sonra akdenızın hıc bı onemı kalmadı..en duyuk gelır kaynagı krıze gırdı.. mıllıyetcılık etkısıyle bunyesındekı tum mılletler ayaklandı bu sırada dıs guclerde kazık atmaya basladı.. dogal sınırlarına ulastı artık gıdebılecegı yer kalmadı.. ordu ısyan edıp savaslardan kactı..adamlar hangıbırıyle ugrassınlar nası ayakta kalsınlar..nıtekım kaldılarda cok uzun bı sure.. |
İNTİHAR SÖYLENTİLERİNE İNANMIYORUM
|
sen öyle zannediyorsun bu yüzden başı örtülü insanlar belli alanların içine mahkum kalmış...
bu yüzden imam hatipliler mağdur durumda.... bu yüzden YAŞ'ta ki atılmalar... bu yüzden cumhurbakanları bu kadar kolay seçiliyor !!!!! madem osmanlı burada osmanlı ailesi nerede.... nasıl ki sen benim yazdıklarımı sadece benim düşüncelerim hatta yanlış olarak görüyorsun ben de senin yazdıklarını duygusal yaklaşılmış olarak farzediyorum.... |
bir devletin başı intahar etmesi enterasan değilmi
bir devletin başı hamamda düşüp ölüyor bir devletin başı sarhoş deniiyor |
Alıntı:
UNUTMAYALIM Kİ BAZILARININ BEĞENMEDİĞİ O PADİŞAHLAR ÜÇ KITAYI YÖNETİYORDU |
Alıntı:
|
BİZLER YAMİNLE SÖYLİYİM SONUNA KADAR TÜRKÜM ELHAMDÜLİLLAH AMA BAZI PİSLİKLER
YÜZÜNDEN BU GÜZEL TARİHİMİZDEN FAYDALANAMAMAK ÇOK İĞRENÇ |
Alıntı:
Alıntı:
Saygılarımla... |
sultan ıbrahıme neden delı dedıklerını bılıorum ustelık sadece bu sebepten degıl daha bırcok olay var benım soylemeye calıstgım bu zamanda bızler tarafından kullanılması..evet bu sıfatları kullananlar var ama bız onlardan olmayalım..osmanlı buyuk bı devlet PADISAHLARIYLA buyuk bır devlet..bu yakıstrmalar gercek dahı olsa hos degıl..
|
Alıntı:
arkadaşım Yüce Kuran da lakap takmanın günah olduğunu söylüyor ama sırf padişahlar diye hatalarına günahlarını örtüp birer alim gibi de bakamayız onlara... liderlik sorumluluk demek güç demek değildir... adamların hatasının olduğunu günah işleyebileceklerini neden kabullenemiyorsunuz benim de anlamadığım nokta bu... |
hatâsı olan birçok padişah var en basiti Sultan Vahideddin hatâsını kabûl etmektedir, Sultan Reşad hatâsını söylememe gerek yoktur umarım ama Enver Paşa'ya yönetimi vermesi....
|
ben anlatamıorum sanırım..tabıkı gunahları hataları vardır..onlarda ınsan cunku..benım anlatmak ıstedıgım benım kendı dedem sarhos olsa bıle yaslı adam saygı gerekır bole lakaplar dogru degıldır derım..bunun gıbı bısey onlara saygı duyuyorum..hepsının yasayıslarını hatalarını yeri geldıgınde yaptıkları haksızlıkları bılıorum..anlatmak ıstedıgım atalarımız ıcın ıster padısah olsun ıster halktan bırı..bu lakapları kullanmak yanlıs gelıo
|
Alıntı:
ama lider isen ve yaşantın göz önünde ise de yaşantına dikkat edeceksin.... demeyeceksin ki astığım astık kestiğim kestik çünkü ölümünün üzerinden yıllarca sonra bile hatırlanabilirsin... |
Alıntı:
|
ışığın parlak kısmına bakarsan hiçbirşey göremezsin....
ama kenarına bakarsan çoğu şeyi görebilirsin.... yükselme dönemine bakıp övünmeyi bilenler neden diğer dönemlerinden bahsedildiğinde parlarlar.... parabol sen cevap veriyorsun genelde ama bunu seinin için yazmıyorum... öylesine yazıyorum... ki bana göre parlak dönemlerinde dahi hatalar yapılmıştır.... |
All times are GMT +3. The time now is 21:08. |