Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   ‘Hadise’yi seçen AKP’liler günaha giriyor’ (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=50807)

Eşref 01-03-2009 18:14

‘Hadise’yi seçen AKP’liler günaha giriyor’

http://www.hurriyet.com.tr/_np/9285/7069285.jpg

MHP Giresun İl Başkanı İsmail Yılmaz, Eurovision şarkı yarışmasında Türkiye’yi temsil edecek olan Hadise’nin, Türk kültüründen uzak olduğunu belirterek, AKP’nin de bu şarkıcıyı tercih etmesiyle günaha girdiğini söyledi. Yılmaz, TRT’nin Kürtçe yayına başlamasını da eleştirerek, bunun ülkenin bölünmesine zemin hazırlayabileceğini ileri sürdü.

Hadise ve Kürtçe yayın konularıyla ilgili yazılı bir açıklama yapan MHP'li İsmail Yılmaz, şu görüşlere yer verdi:

“Şarkıda Türk kültüründen hiçbir iz yoktur. Tamamen erotik figürler ile göbek şov hakimdir. Şarkı sonunda da şarkıyı söyleyen bayan kendini iki zenci erkeğin kollarına bırakmaktadır. AKP’ye oy vermiş mütedeyyin kardeşlerimize seslenmek istiyorum. Tamamen batı taklidi ve inanç kültürümüzle hiçbir alakası olmayan bu parça, nasıl olur da müslüman Türk milletini ve ülkemizi temsil edebilir? Türk kültürü bu mudur? Ülkemizi temsil edecek bu parçaya razı olan AKP’li dostlarım, bu parçanın ülkemizi temsil etmesine razı olmayın. Eğer oluyorsanız inancımıza göre günaha girmiş olursunuz. Sizleri bir kardeş olarak uyarmayı görev biliyorum.”

Hurriyet.com.tr

ishakyilmaz 01-03-2009 18:29

Açıkçası sayın vekilin samimiyetsizlikten hayli uzak çağrısını bizler samimi kalplerimizle tasdik ediyoruz.Lakin çok iyi biliyorum ki bu ülkede bazı insanlar sırf reklam veyahut laf olsun diye bazen dindarca eylem ve söylemlerde bulunmaktadırlar.21.yy girerken bu kadar TÜRKİYE'nin imajını lekeleyen toplum olmamıştı,daha önceki yıllarda...Bozuk düzenin gerektirdiği gibi,her türlü yanlışa sarılmış,bu yönde başarıyı aramaktayız.Şahsen hadise imajı ile gelecek hiç bir başarıyı istemiyorum,aksine kınıyorum.Rezillikten öteye geçmeyen bu durumun benim yani Türkiye adına yapılması,oldukça vahimkardır.Osmanlı döneminde ülke; dini,gelenek ve görenekleri doğrultusunda temsil edilirken,günümüzde ne hale geldiğimizi ibretle izlemekteyiz.Kısacası muhalefetin bu tür konularda kendilerini doğru göstermelerini reklam etmelerine rağmen,değindikleri konunun gerçekliği için tebrik ediyorum.

Eşref 01-03-2009 18:32

Allah'ım, şu oy nelere kadir! Chp çarşafa büründü, Mhp hoca kesildi. Daha bakalım neler göreceğiz.

aşk-ı ilahi 01-03-2009 18:42

Alıntı:

Ali Boran Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 488844)
Filistin kan revan içerisindeyken böyle boş ve gereksiz şeylerle uğraşmayalım.

Vesselam

aslında haklısınız..ama bunlarda bu zamanda insanın sinirini bozmaya bayılıyolar...yaw bir oy için ..pinokyo olucaklar..doğruları olsa gam yemem...laf olsun diye söylüyolar..

ama şuda varki çok şaşrdım...şarkı dinlemek haram..helede görsel olarak tamamen haram..bunu asla inkar edemeyiz..

ama bunu şimdiye kadar hiç siyasetçilerden duymamıştım...

bizim bu siyasetçiler seneye topluca hacca giderler her halde...:w:

Duygu'Seli~ 01-03-2009 18:49

Helal olsun katılıyorum..Yalnız şuna katılmıyorum.. ''seçim yanlış'' demesine..Yani ister Hadise ister farklı bir sanatçı olsun.. Bunlara oy vermek yerine ihh ve deniz feneri gibi kuruluşlara mesaj gönderip yardımda bulunmak daha hayırldır..
Resmen gençlerimize kötü örnek oluyorlar..
Vücutlarını teşhir ederek iyi halt ettiklerini sanıyorlar..Bu kız benim yaşımda ama sanki kocamış kadın gibi..Makyaj,giyim ve hareketler..
Bizim kültürümüzle uzaktan yakından alakaları yok.. Hepsi batı özentisinden ibaret.. Kültürümüzüde yozlaştıryorlar..Birde üstüne destek bekliyorlar.. breh breh breh.. Aklı selim ve değerlerine,dinine,kültürüne bağlı hiç bir Türk vatandaşı bunlara oy verme gafletine düşmez..Düşmemeli..Düşersede Hak'ın gözündende düşmeyi göze almalı..
Hiç bir şekilde destek vermiyorum..Kazanmalarınıda istemiyorum..Böyle bir şekilde birinci olmak bana gurur vermiyor..Bilakis çok utanıyorum.. Ülkemizin adı daha haysiyetli yarışmalar ve başarılarla da duyurulabilir..
Mhp'li İsmail beyi açılımında samimi ise gönülden tebrik ve takdir ediyorum..
Herşeyide reklam olarak nitelendirmek istemiyorum..

Beylerbeyi 01-03-2009 19:00

MHP li vekile kesinlikle katılıyorum. farklı bir partiden diye, partinin genel ideolojisi bizimkiyle zıttır diye adamların yapmış oldukları güzel işleri görmezden gelemeyiz!!

ben her olayı birbirinden bağımsız değerlendiririm. eğer biri güzel bir iş yapmış, yerinde bir söz söylemişse mensubu olduğu partiye bakmam.

TRT, partimizin kontrolünde. genel müdür ibrahim şahin göreve geldiğinden itibaren ne yazık ki akıl almaz icraatlarda bulundu. TRT oldu sana magazin kanalı. tarkanı sibel canı, hadiseyi, cartı curtu getirip milyonlarca dolar ödediler. magazin programları önemli bir yer tutmaya başladı. dini programlar ortadan kaldırıldı veya TRT 4 e aktarıldı. hükümet olarak TRT konusunda yaptığımız işlere hiçbir anlam veremiyorum.

Hadise'ye gelince, rezillikleri sürekli magazinlerde yer ediyor. müstehcen şarkıları, başının kıçının açık oluşuyla kesinlikle türk kültürünü yansıtmıyor. şarkı söylediğinde hadiseyi adam akıllı bir elbiseyle göremedim. göbeği orası burası sürekli açık. göbeği açık kaç türk kızı var?

bana göre eurovizyon da alacağımız dereceden çok türk kültürünü yansıtan, insan gibi giyinen, hayvanlar gibi orasının burasının açık olmadığı, adam gibi adam sanatçıları temsilcimiz olarak göndersek daha güzel olurdu.

ben olsaydım Mevlevi hareketleri eşliğinde, o güzelim ney sesiyle güzel bir musikiyle ülkemizi temsil ederdim.

Esra KAÇ 01-03-2009 19:05

"MHP Giresun İl Başkanı İsmail Yılmaz, Eurovision şarkı yarışmasında Türkiye’yi temsil edecek olan Hadise’nin, Türk kültüründen uzak olduğunu belirterek, AKP’nin de bu şarkıcıyı tercih etmesiyle günaha girdiğini söyledi. Yılmaz, TRT’nin Kürtçe yayına başlamasını da eleştirerek, bunun ülkenin bölünmesine zemin hazırlayabileceğini ileri sürdü." Bu görüşe hiçmi hiç katılmıyorum.Bizler yeniliklere ve yeni görüşlere açık bir toplum olmalıyız.Hadise'nin hem şarkısı çok güzel hemde kendisi sahneye çok yakışmış.Bu kişiler bu yorumları yaparken sanmıyorum ki bunun günah yada başka türlü bir duruma yol açtığını düşünerek bu şekilde konuşsunlar.Onların şuan için tek amacı oy toplamak ve bunu nasıl yapacaklarını şaşırdıkları için saçmalamaya başladılar.Bu yarışmayı kazanmak bizler için ve Türkiyemiz için çok gizel sonuçları meydana götürecektir.

ishakyilmaz 01-03-2009 19:15

Alıntı:

Esra özdemir Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 488872)
"MHP Giresun İl Başkanı İsmail Yılmaz, Eurovision şarkı yarışmasında Türkiye’yi temsil edecek olan Hadise’nin, Türk kültüründen uzak olduğunu belirterek, AKP’nin de bu şarkıcıyı tercih etmesiyle günaha girdiğini söyledi. Yılmaz, TRT’nin Kürtçe yayına başlamasını da eleştirerek, bunun ülkenin bölünmesine zemin hazırlayabileceğini ileri sürdü." Bu görüşe hiçmi hiç katılmıyorum.Bizler yeniliklere ve yeni görüşlere açık bir toplum olmalıyız.Hadise'nin hem şarkısı çok güzel hemde kendisi sahneye çok yakışmış.Bu kişiler bu yorumları yaparken sanmıyorum ki bunun günah yada başka türlü bir duruma yol açtığını düşünerek bu şekilde konuşsunlar.Onların şuan için tek amacı oy toplamak ve bunu nasıl yapacaklarını şaşırdıkları için saçmalamaya başladılar.Bu yarışmayı kazanmak bizler için ve Türkiyemiz için çok gizel sonuçları meydana götürecektir.

Bozuk düzende ve dünya konjektüründe haklı olabilirsin.Lakin bu olaya bu bakış açısı ile bakarsak genel olarak hiç bir zaman başarılı olamayız.Başarı yanlışlarla kazanılacaksa,ne kadar başarılı olduğu tartışılır.!?

Beylerbeyi 01-03-2009 19:18

Alıntı:

.Hadise'nin hem şarkısı çok güzel hemde kendisi sahneye çok yakışmış.

ilginç bir yorum.

şahsen ben, hadisenin %90 açık olan vücudunu görünce midem bulanıyor. müstehcen şarkılarının da kültürümüzü yansıttığıını düşünmüyorum.

Efkâr-ı Mütemadi 01-03-2009 19:58

Bizim kültürümüz o kadar da düzgün değil artık, herkeste bir batılılaşma isteği var.Bu özellikle benim yaşıtlarımda, yani yeni jenerasyonda çok daha bariz.Ben İstanbul'da yaşıyorum ve çevremde ben ve ailem dahil olmak üzere Türk kültürünü hakkını vererek insanlar yok denecek kadar az. Bence suçlu Hadise ya da Trt değil. Suçlu biziz ki kendi benliğimizi koruyamıyoruz.Batılıların yapmış oldukları herşeyi güzel sanarak onların ahlakını giyimini almaya çalışıyoruz. Bunun sonucunda da batılıyla anadolu arasına sıkışmış ne yapmak istediklerini bilmeyen nesiller ortaya çıkacak.. Bunun güzel bir örneği işte bu da..

bilgi müdavimi 01-03-2009 21:07

Doğru söylüyor.Ama günah mı,sevap mı ALLAH bilir.Doğru söylediği nokta ise şarkının TÜRKÇE olmaması.

Eşref 01-03-2009 22:02

Arkadaşlar, konuyu ne kadar abartmışsınız böyle. Eurovision, kültürlerin tanıtıldığı bir etkinlik değil. Sıradan, basit bir şarkı yarışması.

Bu yarışmada pek çok ülke katılıyor. Peki, içinizde eurovision'u izleyip, herhangi bir ülkenin dili veya kültürü hakkında fikir sahbi olan biri var mı? Yok! Olamazda. Çünkü bu kültürel bir yarışma değil.

Deniyor ki parça Türkçe olsaymış. Türkçe olunca insanlar Türkçe mi öğrenecek? Şarkıcı Türk kültürüne uygun biri olsaydı deniyor. Kültürümüze uygun olunca, izleyenler Türk kültürünü mü öğrenecek? Bu iş bu kadar kolay mı?

Ama biz o kadar kolaya kaçan bir toplumuz ki; ne teknoloji üretiriz, ne kültürümüzü dünyaya tanıtacak etkinliklerde bulunuruz ama bir şarkıdan neler neler bekleriz. Kültürünü, dilini tüm dünyaya tanıtan ülkeler, bunu eurovision sahnelerinde başarmadı.

Eğer sizler hala eurovision sahnesindeki kişi, kılık kıyafetiyle Türk kültürünü yanlış tanıtır diyorsanız, eurovision'da aşağıdaki saçma sapan kıyafet ve şarkılarla birincilik kazananların ülkesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

http://web.ard.de/galerie/bilderpool...er/lordi_1.jpg

Yoksa Finlandiya'nın dilini, kültürünü yukardaki eurovision birincisinden mi öğrendiniz?

GüLeR_YüZLüM 01-03-2009 22:23

esref abi resimle beni korkuttun eurovision yarismasi artik basit bir sarki yarismasindan ibaret bence türkiyeninde katilmasi cok sacma gidip sarki söylüyorlar oralarini buralarini aciyorlar ama ülkeler hep komsulara veriyor ve üstüne birde sinir oluyoruz yok bu bu ülkeye soykirim yaptida gidiyor hala ona oy veriyor diyerek artik ne sarkiya bakiliyor nede kilik kiyafete zavallilar bosuna oralarini buralarini aciyorlar

ALPEREN4425 01-04-2009 00:05

Alıntı:

M--U--R--A--T Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 488861)
MHP li vekile kesinlikle katılıyorum. farklı bir partiden diye, partinin genel ideolojisi bizimkiyle zıttır diye adamların yapmış oldukları güzel işleri görmezden gelemeyiz!!

ben her olayı birbirinden bağımsız değerlendiririm. eğer biri güzel bir iş yapmış, yerinde bir söz söylemişse mensubu olduğu partiye bakmam.

TRT, partimizin kontrolünde. genel müdür ibrahim şahin göreve geldiğinden itibaren ne yazık ki akıl almaz icraatlarda bulundu. TRT oldu sana magazin kanalı. tarkanı sibel canı, hadiseyi, cartı curtu getirip milyonlarca dolar ödediler. magazin programları önemli bir yer tutmaya başladı. dini programlar ortadan kaldırıldı veya TRT 4 e aktarıldı. hükümet olarak TRT konusunda yaptığımız işlere hiçbir anlam veremiyorum.

Hadise'ye gelince, rezillikleri sürekli magazinlerde yer ediyor. müstehcen şarkıları, başının kıçının açık oluşuyla kesinlikle türk kültürünü yansıtmıyor. şarkı söylediğinde hadiseyi adam akıllı bir elbiseyle göremedim. göbeği orası burası sürekli açık. göbeği açık kaç türk kızı var?

bana göre eurovizyon da alacağımız dereceden çok türk kültürünü yansıtan, insan gibi giyinen, hayvanlar gibi orasının burasının açık olmadığı, adam gibi adam sanatçıları temsilcimiz olarak göndersek daha güzel olurdu.

ben olsaydım Mevlevi hareketleri eşliğinde, o güzelim ney sesiyle güzel bir musikiyle ülkemizi temsil ederdim.

Murat KArdeş Chp AKP'ye o kadar muhalefet ettiki AKP li arkadaşlarda haklı olarak her söylenen şeye reflekssif olarak tepki gösterir oldu. Her söyleneni muhalefet olarak algılamaya başladı.

İşte bu yüzden doğru yapılan şeylerede tepki göstererek yanlışa düşüyorlar. Bakın adam ne güzel anlatmış işte. Türk ve İslam kültürüyle bağdaşmayan bir durum sözkonusu.
Eleştirsen bir türlü eleştirmesen bir türlü. Bu eleştiriye gösterilen tepkiye anlam veremiyorum. Hani bir söz vardır; Söylesem tesiri yok,sussam gönül razı değil.
Bu sitede bir eleştiri yapacak olursam işte bu durum ortaya çıkıyor.

Erhan KARACA 01-04-2009 00:09

yha bu adam harbi saçmalııyor. giresun'da bi görersem bunu bişey soracam ona..

aşk-ı ilahi 01-04-2009 00:09

Alıntı:

yahu anlayamadım...yorumunuz gerçekten bumu..

iktidar partisi olduğunuz içinmi bu yorum...inşaalah sebep budur..

amacına her ne kadar bende inanmasamda...doğru bir tesbit..

hadisenin ..güzelliği veya şarkısını anlatmamış...günah demiş...

parabol 01-04-2009 00:19

Kimsenin namus bekçiliği kimseye düşmez.Yapılan günahdır değildir bilemeyeceğim ama bunun tasası da kimseye düşmedi karar merciliği de...Herkes kendi günahlarının derdine düşsün tabi yüzleşecek cesareti varsa.

Hadiseyi ,şarkısını beğenmeyebilirsiniz temsil etmesini de istemeyebilirsiniz ama hakkında bu şekilde konuşup yaftalamak müslümaığa ne kadar yaraşır? Kimin cennetlik kimin cehennemlik olduğunu söylemek müslümanlığa ne kadar yaraşır?

Bugüne kadar hangi eurovision temsilcisi bizi gerçek kültürümüzle temsil etti?Hangisi daha kapalıydı da hadiseye bu kadar ağır yüklenildi anlayamadım.

reyAKbay 01-04-2009 00:22

Nedir yani ''yanlış tanıtılıyor'' mantalitesi??Birileri çıkar şarkısını söyler.Tabiki ülkesini de en iyi şekilde temsil etmesi koşulu vazgeçilmezdir ama bunu kılık kıyafetle sınırlandırmak bana göre çok saçma.Ülkemi,sahnedeki kişiye göre kıyaslasalar ne olacak ?? Akıllarda bu imajla kalsa ne olacak?TÜh tüh tüh yazık oldu bu kılık kıyafetlerle ''bunlar nasıl islam ülkesi'' diye düşünecekler şimdi,izleyenler bizim ülkemizi hep HADİSElerle dolu olduğunu düşünecekler hatta bizi manşetlere taşıyacaklar bu halımızle..Tabiki ironi yapıyorum.Yok mu hadiseler gibi?Hatta az mı? Bu mantıkta olan çok insanın olduğunu düşünüyorum.Bana çok basit,gereksiz ve en önemlisi karanlık bir düşünce olarak geliyor bunların hepsi.Bırakın artık bunları,benım gibi düşünenler artık bu saçmalıklar içinde saçma sapan şeyleri duymak istemıyor.KİMSE KİMSENİN haddi olmayan şeylerine karışmasın.Ne tesettrümüze dokunulsun,ne de bu gereksiz boş muhabbetlere girilsin istiyorum.Herkesin yaşadığı kendine ağır...Bırakın artık bunlarla uğraşmayı ve klişe bir söz ama bakınız ki kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz...Kınanacak ve görüş verilmesi gereken,istişare gerektiren o kadar konumuz var ki buna gelene kadar.........

aşk-ı ilahi 01-04-2009 00:29

ne alaka ya...namus bekçiliği filan..

banane...hadiseden ..banane kıyafetinden...banane şarkısından..beğenen izler destekler ..beğenmeyen izlemez...

hepsi birbirinden ...beter...al birini vur ötekine...

benim tepkim...söyleyen kişi dinle alakalı söylemiş...

ortada bir haram var....ve asla hayır denemez...budur...

başka yönlere çekilmesin..

mc_metin_055 01-04-2009 03:16

ben hadise tarafındayım sonucta ülkemizi temsil edecek neyin tartısmasını yapıyosunuz!!! anlamadım ,vermicek olan vermesin oy verenlere saygı duyalım iyi bi sonuc cıkacagına eminim...

Esra KAÇ 01-04-2009 12:02

Bu konunun bu kadar uzatılmasına gerek bile yok.Orada anlatmaya çalıştığım şudur;sonuçta bu bayan Türkiye adına bu yarışmaya katılıyor.Bunu biz bile bu kadar eleştirirsek diğerleri neler yapmaz.Biz kendimize önce sahip çıkmalıyız.Kendimiz adına yapılmak istenenlere bu denli yorumlarda bulunursak bizler hiçbirşeyi elde edemeyiz.

ishakyilmaz 01-04-2009 12:43

Kiminiz yanlış,çoğumuz doğru ve haklı bulduğumuz bu konuda,konunun gereksiz ve vakit harcandığını düşünen arkadaşların yorumlarınıda okudum.Lakin ne konu gereksiz,nede biz mantalite dışı bir konuyu tartışıyoruz.Konu açık ve net,anlamak istemeyenler için elbette oldukça gereksiz ve zor.Yanlış bulanların tezi,Belçika doğumlu Hadisenin,Türkiye'yi ne kadar tanıdığı ve bildiği meçhul bir şahsın,(şarkısı güzel ve başarılı olabilir)fakat sahne önünde Türk bayrakları eşliğinde sergilediği çirkin ve nahoş görüntülerin Türkiye ile hiçbir bağlantısının olduğunu kimse savunmasın.Bizler,bizleri bu şekilde birilerinin temsil etmesini asla ve asla uygun bulmuyoruz.Şunuda unutmayalım ki;yarışmayı Avrupalılar düzenliyor,yani bir nevi kendimizi onlara beğendirme girişimlerinde bulunmaktayız..! O yüzden Avrupalıların yaşam ve şekil biçimlerini almaya gerek yok,alacaksak ilim ve irfanlarını alın,demişler büyüklerimiz..! Bugün bu tavrın doğruluğunu savunup,yanlışta ısrar ve idrak buyuranlar,unutmasınlar ki,yarın başlarına her türlü müsibet gelebilmektedir..!Yanlış deyip geçersek,yanlışlar bizi geçer de haberimiz olmaz:)

Eşref 01-04-2009 13:20

Konuyla pek alakalı görünmeyebilir ama eğer bu sözleri Mhp değilde Ak Partimiz söyleseydi, "Hadise ve şarkısı günahtır" deseydi ve Hadise'ye onay çıkmasaydı, acaba ülkemde neler olurdu? "Helal olsun, günahtan döndünüz" mü derlerdi bize? ;)

Partimize ve tüm çalışanlarına Allah sabır ve güç versin.

ankara_bjk 01-04-2009 13:33

:D:D:D:D

Saltuk Buğra Han 01-04-2009 15:06

Boşuna strese girmeyin arkadaşlar.Ben suçluyu buldum.
Suç ne hadisede ,ne Akpartide, nede onu seçenlerde.
Suç onu yetiştiren ailededir.Eğer aileler evlatlarına gerekli dini ve de milli eğitim ve terbiyeyi göstermedikleri sürece daha bir çok hadise olur.
Keşke aileler bu hadiselere ,hadise ismi vereceklerine,Yüce peygamberimizin hadislerini kafalarına soksalardı,sanırım bu yarı çıplak kızlar bu gün vede gelecekte göbeklerini gösterme yerine din ve millet için hayırlı birer nefer olurlardı.

Duygu'Seli~ 01-04-2009 17:26

Öncelikle olayı gündeme getiren kişiyi suçlamak çok yersiz..Çünkü bu olay her sene gündemimize griyor..Dolayısıyla Mhpli yöneticiyi suçlu bulmuyorum..!!

Bazı arkadaşlar kültür yarışması olmadığını şarkı yarışması olduğunu öne sürmüşler..İyide bizim kültürümüzde böyle şarkı yarışmaları mevcut mu..?Helede kendi dilimizde değilde,başka bir dilde..Varsa buyursunlar ispat etsinler..

Benim kültürümde,benim gelenek ve değerlerimde en önemlisi benim inancımda böyle ahlaksızca yarışmalar yoktur..Ülkemizin adı daha ahlaklı yarışma ve başarılarlada pekala duyrulabilir..

Kendi dilimizde şarkı söylense,giyimide kendi kültürmüzle uyuşsa bir derece..EyvAllah diyeceğiz..Ama bu vasıfların hiç biri mevcut değil bu şarkıcı müsvettesinde..Ne kılık kıyafetinin nede okuduğu şarkının bizim ülkemizle,değerlerimizle uzaktan yakından alakası yokken nasıl olurda ülkemizi temsil ediyor diyebilirsiniz..?Şarkıyı türkçe okusa,kılık kıyafeti adam gibi olsa tamam dersiniz ülkemizi temsil ediyor..Ama bu ne rezalet..Bizim gençlerimize nasılda aşılıyorlar batı ahlaksızlıklarını..Bu şarkıcı müsvettesinde Türklerde olabilecek hiç bir vasıf yokken nasıl olurda benim Canım ülkemi temsil ettirirler..? Lanet olsun..!!

Benim ülkem daha asil,daha ahlaklı daha adına ve geçmişine yaraşır başarı ve yarışmalarla temsil edilmeli..Her sene ülkelerin birbirlerine yolladıkları taraflı ve objektif olmayan oylarla yapılan bir yarışmada neyi yada kimi temsil ediyoruz..?

Bazı arkadaşlarda namus bekçiliği yaptığımızı öne sürüp hadise'nin avukatlığını yapmış..Biz hiç kimse için cennetlik yada cehennemlik ibaresini kullanmadık..? Hiç kimseninde namus bekçiliğini yapmıyoruz..Biz değer ve inançlarımızın bekçiliğini yapıyoruz..!! Müslüman bildiklerini anlatmak ve öğretmekle mesuldür unutmayın..Ben dinime ters düşen doğru bildiklerimi anlatıyorum diye '' namus bekçiliği'' mi yapmış oluyorum..? Bu kadının vücudunu teşhir ederek,bir iki erotik dans figürü sergileyerek yaptığı ahlaksızlık dinimizde varmıdır..?Dinen geçtim arkadaşlar..Bizim kültürümüzde,değerlerimizde varmıdır..? Bunu hiç kimse bana ispat edemez..Hemde hiçkimse..!!!! Ve bunu savunduğum içinde kimse beni birilerinin bekçiliğini yapmakla itham edemez..Ben bekçiyim evet tekrar ediyorum..İnanç,değer ve kültürlerimizin bekçisi..

Bu kızın herşeyi batıdan çakma..Giyimi,şarkısı,saçları vs..ülkemizi hangi vasıfla temsil edecek pardon..?Madem ülkelerin temsil edildiği bir yarışma,niçin ben burda ülkemiz adını taşıyan hiç bir belirti göremiyorum..Görebilen var mı arkadaşlar..?

Bizim ülkemizin değeri ingilizce bir şarkıyla mı ölçülüp biçilecek..?Ülkemizin değeri vücudunu teşhir eden bir genç kızla mı ölçülecek..? Bu kız kazanırsa gurur mu duyacaksınız..? Hangi gurur..? Yada nasıl bir gurur..?

Ülkemin adının daha adına yaraşır ve ahlaklı,içinde batı özentisi olmayan yarışma ve başarılarla temsil edilmesini istiyorum..

Ülkemin gençlerinin böyle yarışmalarla beyinlerinin yıkanmasını,kendilerine böyle ahlaksızlıkları örnek almasını hazmedemiyorum..!!

Ülkem adına hiç bir kültürel ve görsel değer taşımayan bir şarkı ve şarkıcı müsvettesiyle gurur değil UTANÇ duyuyorum..!!

Benim ülkem batı özentisi dolu bir genç kız ve yabancı seslendirdiği şarkısıyla tanıtılmak istenecek kadar küçük olmamalı..

Benim ülkem kardeşleri ateş altındayken,can verirken böyle adi işlerle uğraşmalalı..

Benim ülkem '' binlerce insan katldilirken bizler bu yarışmada eğlenemeyiz'' diye tepkisini dile getirip yarışmadan çekilebilecek kadar cesur ve vefalı olmalı..

Benim ülkem adına yaraşır,geçmişine yaraşır başarılarla göz önünde olmalı..

Benim ülkemin gençleri batıya özendirilmemeli..Batı gençlerini kendisine imrendirmeli..

Bir başarı elde etmek istiyorsanız eğer o başarı hem size hemde çevrenize fayda sağlamalıdır..Bu yarışmadaki başarı bize ne gibi bir fayda sağlıyacak..? (''ülkenin adını duyuruyoruz işte'' kısmını geçelim) Bunun dışında var mı bir getirisi ülkemize..? Şimdiye kadar hiç oldu mu peki..?
Vicdanınızla oturup iyi bir muhasebe yapın şimdi..Bu kız hangi vasıfla temsil ediyor ülkemizi..Bu kız kazanırsa ülkemiz ne kazanacak..İtibar mı..? Milyon dolarlar mı..? Yoksa boş ve yersiz bir gurur mu..?:(

Ben vicdanıma sordum..Cevabınıda verdi bana.. ''Bunun ne sana nede ülkene faydası yok..Sen bundan sakın ola gurur duyma gafletine düşüp Hak'ında gözünden düşme..Bilakis Utan,haya ve dua et..Etki bu utancın farkında olmayanlarda farkına varabilsinler..''

Dua ediyorum..Allah ıslah etsin..;;)

ishakyilmaz 01-04-2009 17:31

Alıntı:

duyguseli Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 489297)
Öncelikle olayı gündeme getiren kişiyi suçlamak çok yersiz..Çünkü bu olay her sene gündemimize griyor..Dolayısıyla Mhpli yöneticiyi suçlu bulmuyorum..!!

Bazı arkadaşlar kültür yarışması olmadığını şarkı yarışması olduğunu öne sürmüşler..İyide bizim kültürümüzde böyle şarkı yarışmaları mevcut mu..?Helede kendi dilimizde değilde,başka bir dilde..Varsa buyursunlar ispat etsinler..

Benim kültürümde,benim gelenek ve değerlerimde en önemlisi benim inancımda böyle ahlaksızca yarışmalar yoktur..Ülkemizin adı daha ahlaklı yarışma ve başarılarlada pekala duyrulabilir..

Kendi dilimizde şarkı söylense,giyimide kendi kültürmüzle uyuşsa bir derece..EyvAllah diyeceğiz..Ama bu vasıfların hiç biri mevcut değil bu şarkıcı müsvettesinde..Ne kılık kıyafetinin nede okuduğu şarkının bizim ülkemizle,değerlerimizle uzaktan yakından alakası yokken nasıl olurda ülkemizi temsil ediyor diyebilirsiniz..?Şarkıyı türkçe okusa,kılık kıyafeti adam gibi olsa tamam dersiniz ülkemizi temsil ediyor..Ama bu ne rezalet..Bizim gençlerimize nasılda aşılıyorlar batı ahlaksızlıklarını..Bu şarkıcı müsvettesinde Türklerde olabilecek hiç bir vasıf yokken nasıl olurda benim Canım ülkemi temsil ettirirler..? Lanet olsun..!!

Benim ülkem daha asil,daha ahlaklı daha adına ve geçmişine yaraşır başarı ve yarışmalarla temsil edilmeli..Her sene ülkelerin birbirlerine yolladıkları taraflı ve objektif olmayan oylarla yapılan bir yarışmada neyi yada kimi temsil ediyoruz..?

Bazı arkadaşlarda namus bekçiliği yaptığımızı öne sürüp hadise'nin avukatlığını yapmış..Biz hiç kimse için cennetlik yada cehennemlik ibaresini kullanmadık..? Hiç kimseninde namus bekçiliğini yapmıyoruz..Biz değer ve inançlarımızın bekçiliğini yapıyoruz..!! Müslüman bildiklerini anlatmak ve öğretmekle mesuldür unutmayın..Ben dinime ters düşen doğru bildiklerimi anlatıyorum diye '' namus bekçiliği'' mi yapmış oluyorum..? Bu kadının vücudunu teşhir ederek,bir iki erotik dans figürü sergileyerek yaptığı ahlaksızlık dinimizde varmıdır..?Dinen geçtim arkadaşlar..Bizim kültürümüzde,değerlerimizde varmıdır..? Bunu hiç kimse bana ispat edemez..Hemde hiçkimse..!!!! Ve bunu savunduğum içinde kimse beni birilerinin bekçiliğini yapmakla itham edemez..Ben bekçiyim evet tekrar ediyorum..İnanç,değer ve kültürlerimizin bekçisi..

Bu kızın herşeyi batıdan çakma..Giyimi,şarkısı,saçları vs..ülkemizi hangi vasıfla temsil edecek pardon..?Madem ülkelerin temsil edildiği bir yarışma,niçin ben burda ülkemiz adını taşıyan hiç bir belirti göremiyorum..Görebilen var mı arkadaşlar..?

Bizim ülkemizin değeri ingilizce bir şarkıyla mı ölçülüp biçilecek..?Ülkemizin değeri vücudunu teşhir eden bir genç kızla mı ölçülecek..? Bu kız kazanırsa gurur mu duyacaksınız..? Hangi gurur..? Yada nasıl bir gurur..?

Ülkemin adının daha adına yaraşır ve ahlaklı,içinde batı özentisi olmayan yarışma ve başarılarla temsil edilmesini istiyorum..

Ülkemin gençlerinin böyle yarışmalarla beyinlerinin yıkanmasını,kendilerine böyle ahlaksızlıkları örnek almasını hazmedemiyorum..!!

Ülkem adına hiç bir kültürel ve görsel değer taşımayan bir şarkı ve şarkıcı müsvettesiyle gurur değil UTANÇ duyuyorum..!!

Benim ülkem batı özentisi dolu bir genç kız ve yabancı seslendirdiği şarkısıyla tanıtılmak istenecek kadar küçük olmamalı..

Benim ülkem kardeşleri ateş altındayken,can verirken böyle adi işlerle uğraşmalalı..

Benim ülkem '' binlerce insan katldilirken bizler bu yarışmada eğlenemeyiz'' diye tepkisini dile getirip yarışmadan çekilebilecek kadar cesur ve vefalı olmalı..

Benim ülkem adına yaraşır,geçmişine yaraşır başarılarla göz önünde olmalı..

Benim ülkemin gençleri batıya özendirilmemeli..Batı gençlerini kendisine imrendirmeli..

Bir başarı elde etmek istiyorsanız eğer o başarı hem size hemde çevrenize fayda sağlamalıdır..Bu yarışmadaki başarı bize ne gibi bir fayda sağlıyacak..? (''ülkenin adını duyuruyoruz işte'' kısmını geçelim) Bunun dışında var mı bir getirisi ülkemize..? Şimdiye kadar hiç oldu mu peki..?
Vicdanınızla oturup iyi bir muhasebe yapın şimdi..Bu kız hangi vasıfla temsil ediyor ülkemizi..Bu kız kazanırsa ülkemiz ne kazanacak..İtibar mı..? Milyon dolarlar mı..? Yoksa boş ve yersiz bir gurur mu..?:(

Ben vicdanıma sordum..Cevabınıda verdi bana.. ''Bunun ne sana nede ülkene faydası yok..Sen bundan sakın ola gurur duyma gafletine düşüp Hak'ında gözünden düşme..Bilakis Utan,haya ve dua et..Etki bu utancın farkında olmayanlarda farkına varabilsinler..''

Dua ediyorum..Allah ıslah etsin..;;)

Fazla söze gerek yok..;;)

Erhan KARACA 01-04-2009 17:40

MHP Giresun İl Başkanı İsmail Yılmaz tamamen gündeme gelmek için apıyor bunları.. madem o kadar türkiye'yi yanlıstmadıgını düşünüyor giresun türkiyenin en çok alkol tüketen ili neden ilinde alkol tüketimine karşı açıklama yapmıyor..

ishakyilmaz 01-04-2009 17:45

Alıntı:

Erhan KARACA Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 489303)
MHP Giresun İl Başkanı İsmail Yılmaz tamamen gündeme gelmek için apıyor bunları.. madem o kadar türkiye'yi yanlıstmadıgını düşünüyor giresun türkiyenin en çok alkol tüketen ili neden ilinde alkol tüketimine karşı açıklama yapmıyor..

;;)Doğru tespitlerinin arkasındayız.

Üç mevsim 01-04-2009 17:47

“Şarkıda Türk kültüründen hiçbir iz yoktur. Tamamen erotik figürler ile göbek şov hakimdir. Şarkı sonunda da şarkıyı söyleyen bayan kendini iki zenci erkeğin kollarına bırakmaktadır.

Bazen açık konuşmak lazım arkadaşlar; eğer meseleye İslam penceresinden bakıyorsak ki öyle bakmalıyız bu bayanın o yaptıklarının caiz olmadığı hususu su götürmez bir gerçektir. Bir müslümanın bunu inkar etmesi dininin hükümleriyle çelişir. Meseleri doğru zeminlerde ele alamazsak sıhhatli sonuçlara ulaşamayız. Hadise ne ilk ne son, toplumumuz maalesef uzun yıllardır büyük dejenerasyon içinde; haliyle bunun yansımalarıyla sürekli karşılaşıyoruz. O klibin reklamından içeriği anlaşılıyor...

Müzik denen mefhum çoktandır kendini kaybetmeye başladı ve alenen kadın teşhiri ile şehvi duygulara hitap etme amacına büründü. Bu bataklık; Türk Medyası'nın büyük çoğunluğunu elinde bulunduran masonik medyanın ürettiği sivrisineklerle Ülke Gençliği'nin ahlakını ve maneviyatını zehirlemeye çalışmaya devam ediyor.

Bir keresinde başbakan -'medyaya sansür uyguluyor' diyorlar ne yapmışız her gün gazetelerinizde yayınladığınız çıplak footğrafları mı kaldırtmışız - diyerek konuya değindiğinde ertesi gün adilik yaparak Başbakan'ı ve o teşhir fotoğraflarını yanyana koymuşlardı...

Önce kendimizden başlayacağız arkadaşlar. Dirilişin inşasına önce yüreklerimizden başlayacağız. Önce biz kendi kalplerimizi temizleyeceğiz.. Biz bunun için mücadele verdiğimizde Allah (c.c.) bu toprakların hakettiği ahlak ve maneviyatı bizlere, bu ülkeye, bu coğrafyaya ve bu medeniyete eskiden olduğundan daha güçlü bir şekilde tekrar nasip edecektir...

Erhan KARACA 01-04-2009 17:50

türkiyeyi yansıtmadıgı dogru olabilir zamane şartlarında Türkiyenin reklam yapıp prim kazanmasını istiyorsak hadise dogru seçim..

Duygu'Seli~ 01-04-2009 18:01

Türkiye büyük çoğunluğu müslüman bir ülke..Ama müslüman olmayan vatandaşımızda yok mu..? Elbette var.. Ben islami yönünü bıraktım bir köşeye arkadaşlar..O yönü zaten katidir tartışılmaz..

Ama vicdanen iyi bir analiz yapın lütfen.. Bu kadın Türkiye'yi temsil edebilecek ne gibi vasıflara sahip..? Bu yarışma ülkeleri temsil ediyor değil mi..? Her ülke kendi ülkesini temsil etmekle görevli.. Peki bu kadının neresiyle temsil edileceğiz.. İngilizce bir şarkıyla mı..? :şaşkın:
Yoksa erotik dans figürleriyle en çokta erkeklerin yüreğini hoplatarak mı..?
Bu kadın kazanırsa biz ne kazanacağız..? Ülke milyon dolarlara mı sahip olacak..? Yoksa kendi kültür ve değerleriyle alakası olmayan bir kızla yarışmayı kazandığı için itibarımı yükselecek..?

Adam gibi bir kıyafet giyinse,birde şarkısnı Türkçe söylese bir derece diyecem(yine desteklemiyorumda)

Batı özentisi..Batıya kendimizi batının malzemeleriyle mi kanıtlayacağız Allah aşkına..? Batının kültürüyle mi kanıtlayıp gururlanacağız..? Batı özentisiyle mi gençlere vatan millet sevgisi aşılayacağız..? Ne geldiyse başımıza zaten batıya olan özentiden gelmedi mi..?

Böyle bir şekilde prim kazanmak yerin dibine batsın.. Böyle şekilde ülkenin adını duyurmak varsın olmasın..

Duygu'Seli~ 01-04-2009 18:08

Bunlara verdiğimiz desteği Türkçe şarkı olimpiyatları için verseydik bakın o zaman prim nasıl oluyordu..?:) Kendi değerlerimizle dünyayay açılacağımız yerde batının çakma kültür ve değerleriyle onların arasında kendimize yer etmeye çalışıyoruz ne yazık ki.. Ülkesini tanıtmak isteyen bir kere ingilizce şarkı seçmez.. Hangi birnizin mantığı alıyor bunu..? Benimki almıyor işte..Bende problem mi var acaba..?;)

Duygu'Seli~ 01-04-2009 18:13

Alıntı:

yalçın Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 489333)
Ama vicdanen iyi bir analiz yapın lütfen.. Bu kadın Türkiye'yi temsil edebilecek ne gibi vasıflara sahip..? Bu yarışma ülkeleri temsil ediyor değil mi..? Her ülke kendi ülkesini temsil etmekle görevli.. Peki bu kadının neresiyle temsil edileceğiz.. İngilizce bir şarkıyla mı..? :şaşkın:

Duygu hanım mesele sizin ve bizim zaviyemizde bu noktada diri, neyin ne şekilde içra edilmesine dair mutlak doğrularımız ile meseleye bireysel yanaşabiliriz . Sorun bizim duygu ve düşüncelerimizden hatta kültürümüzden uzak insanların da kendilerince temsil hazırlıkları içerinde olabilme özgürlüğünün olup olmaması, bunun yanında böyle bir figür ve hazırlık ile Türkiye ninde temsil edilmesine olan inaçlarını yok saymama, bir kısım insanlar temsili bu sahnede görüp bunu içra etmelerine söylenecek şeyler bizleri bağlar ama onları irdelemez değilmi .

Yapmayın Allah aşkına Yalçın abi.. İslami değerleri bir köşeye bıraktım dedim sizlere..Hadi geçtik orası tartışılmaz zaten.. İngilizce bir şarkıyla ve en çokta erkeklere hitap eden bir giyim tarzıyla ve ülkemizden hiç bir değer taşımayan bir hanımlamı temsil olunacağız..?Batı malzemeleriyle batının gözüne girecez..(!) Batının kendi değerleriyle batıyı etkileyecez..;)
Ne kadar gurur verici değil mi..?(!);ı:

Beylerbeyi 01-04-2009 18:22

hadiseyi savunan arkadaşların savunma gerekçesi TRT galiba. Partimizin kontrolündeki devlet kanalının böyle bir seçim yapmasını eleştirmeleri halinde partimize zarar geleceğini düşündüklerinden hadiseyi savunuyorlar. neymiş efendim? hadise güzel kadınmış ve sahneye çok yakışıyormuş?? hayal kırıklığına uğradım. bu mudur yani yorumunuz? o zaman TV lerde gazetelerde kıçı başı açık ama güzel bir kadını gördüğümüzde övecek miyiz?

TRT rezil bir yayın politikası izliyor. Necdet Sezer şimdiki genel müdürü veto etmişti. partimiz zorladı ve sonunda İbrahim Şahini trt genel müdürü yapmayı başardı. ben çok farklı bekliyordum ama adam fos çıktı. yazıklar olsun ona. magazin programlarına, yayınladığı dizilerdeki açık sahnelere, içkili ortamlarda çekilen sahnelere, iğrenç yabancı filmleri yayınlamalarına, komedi programlarındaki erotik, ahlaksız sözler hep bu adamın sayesinde ekranlara ulaştı. hadisenin iğrenç şarkıları küçük kızların bile diline dolandı. trt DSP nin kontrolündeyken bile daha edepli programlar yapılıyordu. TRT 6 yı çıkardılar şimdi de Kürtleri bozacaklar.

Duygu'Seli~ 01-04-2009 18:22

Alıntı:

yalçın Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 489342)
:paat: yok ya kendimi ifade edemeyeceğim ben, bırakacam bu mesleği bu gidişle , ne yapıyorum ki ben Allah aşkına ,ben bizi temsi ettiğini ifade etmedimki hatta rahatsız olduğumuda defalarca farklı yerlerde ima ettim

Ya bırak abi ya..Hoşgörüyle nereye kadar..Kendi fikrini savunmak diğerleirni hiçe saymak mı oluyor..?Peki onlar aynı hoşgörüyü bize gösteriyor mu..? :kızdım: Sende kıyıdan köşeden ''onlarıda anlamak lazım'' diyosun..Hayır efendim anlamıyorum..Bu yarışma ahlaksızlığın önde gidenidir..Değer ve kültürümüzle çelişkilidir..Kendi dilimizden bile olmayan bir dille nasıl temsil edileceğiz..? Ve bundan hangi yüzle gurur duyacağız..Hem bana hak veriyorum diyor hemde onlarıda bir taraftan savunuyor..Olduu o zaman ben susıyım..:V

Beylerbeyi 01-04-2009 19:17

Alıntı:

yalçın Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 489352)
Murat kardeşim sanırım şeriat sizin oralara çoktan ulaşmış , bazen diyorum ki ideolojik cevrelerin korkusu boşuna değil :) o zaman cıkıp devlet kendini fes etsin yönetim tarzını değiştirsin , hep beraber demokrasi oyunu oynamalayım , demokrasi ve evrensel hukuk ile yönetilmek istiyorsanız bu tarz şeyleri beğenmesekte sorunları devletin kucağına itmemek gerek. Elbette bu görüntü ve sahneler bir çok insanımızın his ve dini dünyasına büyük zararlar veriyor toplumu önü alınmayacak kadar kötü şeylere gebe bırakıyor. Bu noktada iş ailelerin toplumu oluşturan nesle sahip cıkması onu dini noktalarda eğitmesi , zaten böyle tabanda gelişen bir akıl füryası olduğu sürece devlet kendini değiştirmek zorunda kalacaktır , aksi halde böyle şeylere müdahale etme , devleti elinde tutan zinde güçleri harekete gecirecektir. Son olarak toplum önce zihin ve dini yönden kendini geliştirirse bu kıvama ulaştığı an hakettiği gibi yönetilmeye başlar , toplumun zihn ve yapısı bozuk iken tepedekilerin değişmesini beklemek mantıki değil, topluma göre şekil alacak devlet düzeneği bizlerin aksiyonunda gizli inşaALLAH

hocam, hep demokrasi demokrasi diyoruz da neden bu demokrasi mereti hep karşı tarafın ideolojisinin egemen olmasını sağlıyor. bugün Hadisenin ülkemizi temsil etmesini istemeyenlerin sayısı isteyenlerden çoktur sanırım. neden çoğunluğun isteğine uyulmuyor? neden halkımızın %75 i başörtüsüne evet derken devlet hayır diyor? örnekleri çoğaltabiliriz. demokrasi deyip duruyoruz ama bu meret hiç bizden yana olmuyor. dünyada da böyle. demokrasi abidesi gibi kendilerini gösteren Avrupa Birliği ve ABD, Rusya'nın gürcistana saldırında en sert tepkiyi verirken daha vahim durumda olan Filistin'in akıbetini hiç umursamıyorlar. meclisin çoğunluğuna hakim olan, halk tarafından tek başına iktidar olarak seçilen bir partinin icraatlarına birileri dur diyorsa o zaman ülkemizde gerçek manada demokrasiden bahsedemeyiz.

Bakın hocam siz bile, Hadise'ye karşı çıktığım için beni 'şeriatçı' yaptınız. öyleyim veya değilim önemli değil ama tek bir konudaki düşüncem bile sizi bu kanıya götürdü.

Benim demek istediğim, madem özgürlüğün önünde engel olarak duran birçok konuda attığımız adımlar engelleniyor, bari değiştirilmesi elimizde olan alanlarda etkinliğimizi gösterelim. mesela TRT, yıllardır iktidardaki partinin propagandasını yapan bir kurumdur. Hükümet bu kanalı kendi düşüncesine göre istediği gibi kullanabiliyor. biz de iktidardayız neden adam gibi kullanmıyoruz bu kanalı? TRT'yi ben hiçbir zaman böylesine edepsizleşmiş görmedim. Beceremediğimiz konulara bir sözüm yok, malum engeller ortada ama tamamen bizim insiyatifimizde olan alanlarda da gücümüzü koymalıyız.

dilemma 01-04-2009 20:14

Alıntı:

KaraEsref Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 488991)
Arkadaşlar, konuyu ne kadar abartmışsınız böyle. Eurovision, kültürlerin tanıtıldığı bir etkinlik değil. Sıradan, basit bir şarkı yarışması.

Bu yarışmada pek çok ülke katılıyor. Peki, içinizde eurovision'u izleyip, herhangi bir ülkenin dili veya kültürü hakkında fikir sahbi olan biri var mı? Yok! Olamazda. Çünkü bu kültürel bir yarışma değil.

Deniyor ki parça Türkçe olsaymış. Türkçe olunca insanlar Türkçe mi öğrenecek? Şarkıcı Türk kültürüne uygun biri olsaydı deniyor. Kültürümüze uygun olunca, izleyenler Türk kültürünü mü öğrenecek? Bu iş bu kadar kolay mı?

Ama biz o kadar kolaya kaçan bir toplumuz ki; ne teknoloji üretiriz, ne kültürümüzü dünyaya tanıtacak etkinliklerde bulunuruz ama bir şarkıdan neler neler bekleriz. Kültürünü, dilini tüm dünyaya tanıtan ülkeler, bunu eurovision sahnelerinde başarmadı.

Eğer sizler hala eurovision sahnesindeki kişi, kılık kıyafetiyle Türk kültürünü yanlış tanıtır diyorsanız, eurovision'da aşağıdaki saçma sapan kıyafet ve şarkılarla birincilik kazananların ülkesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

http://web.ard.de/galerie/bilderpool...er/lordi_1.jpg

Yoksa Finlandiya'nın dilini, kültürünü yukardaki eurovision birincisinden mi öğrendiniz?

bu mudur? budur!

Efkâr-ı Mütemadi 01-04-2009 20:28

Kardeşlerim bence siz ya çok iyimsersiniz ya da etrafınıza hiç bakmıyorsunuz!
Dışarda hadiseden de vahim halde olan ne kadar geç var.
Ne yazık ki, ülkemiz hadisenin yansıttığı kültüre doğru ilerliyor. Gönül ister ki böyle olmasın.. Herkesi kendiniz gibi zannediyorsunuz bence.

Bu tabiki hadiseyi desteklediğim anlamına gelmiyor.. O seviyesiz yarışmada avrupalılar'a "Bakın Osmanlı torunlarına, bizden farkları kalmamış.." dedirterek atalarımızın kemiklerini sızlatıyoruz sadece. Bu yarışmayla Türkiye'nin adı varsın duyulmasın..

Gökmen 01-04-2009 20:29

Şimdiye kadarki hangi eurovizyon yarışması islamiyete uygun olduki bana söylermisiniz ve çok çalgılı müziklerin hangisi islamiyette var. Ayrıca böyle bir zamanda buna kafa yormak bile ne kadar doğru nekadar uygun olur tartışılmaz bile, tamamiyle bazı kesimlerin oyununa gelmeyin ve gündemin değişmesine izin vermeyin. İSRAİL-1 TÜRKİYE-0 şuanda.:şaşkın:

All times are GMT +3. The time now is 00:31.