![]() |
Kimi zaman ''YTL''Şimdi de ''TL''Peki Siz Türk Lirasını Beğendiniz mi?
Ak parti Hükümetinin öncülüğünde,Merkez Bankasının katkısıyla süreç içerisinde Türk parasında yapılan değişimlerden malumünüz vardır.Öncelikle 6sıfırın atılması ve YTL ibaresinin getirilmesi,ve 2009 da da TL İbaresi ve parada ki değişimleri olumlu buluyor musunuz?
|
görmek daha nasip olmadı :D
2 gece önce rüyamda yeni 200 TL gördüm. gayet güzeldi ;D hatta yanımda biri vardı, ona seslenip euro'ya ne kadar da benziyor diyordum. yeni paralar ülkemize hayırlı olsun. :güzel: |
Aynen Murat Kardeşim.TL gerçekten kulanışlı olmakla birlikte ölçülerinde yapılan değişiklikler neticisinde daha ufak ve gösterişli oldu.Rabbim bu paraların helalini nasip etsin cümlemize..!
|
|
|
|
|
amin.. bu yeni para baya karlı bisey bizim arkadaş bursu çekti 200 TL ile foto çektirmek 1TL die bağırıodu.. ii para yapar inş.
|
|
http://i.iha.com.tr/i//2008/10/03/or...1003_26704.jpg
Yalnız 100TL nin arka yüzünde benim ismim yazıyordu,yapılan bu değişikliğe sevinmedim.İSHAKPAŞA SARAYI/AĞRI |
Sıfırların atılması tabii ki yararlı bi adım da yeni TLler çok ufak ya (: 100 50 ve 10 liralar elime geçti de herbirinin boyutu farklı. Ama 10 TL daha küçük :w:
|
hepsini gördüm. Boyutlarının farklı olması körler için yapılmış olan bişeymiş. Euroya benziyorlar ama hoş görünüyolar :)
|
Evet boyutlarından da anlayabilmeleri için ve 10 20 vs. yazan rakamlarda kabartma stiliyle işlenmiş paraya. O da görme engelliler için önemli bir ayrıntı ...
Ve sanırım paralarda ilk defa gülen bir Mustafa Kemal tablosu çıkıyor karşımıza.. |
az önce kardeşim 10 tl getirdi. çok ufak :) ama çok tatlı. eski 5 ytl ile kıyasladım da yeni 10 tl yi. baya fark var arada.
|
Paranınde ne çok beğeneni varmış..:)
|
Beğendim TL'Yİ vatan millete hayırlı olsun inşaAllah ..... |
Güncelleme.
|
Bende beğendim. Özellikle üzerinde FATMA ALİYE'nin resminin olması daha bir hoşuma gitti..
|
Güncelleme.
|
walla bn Beğendim :)
|
Kesinlikle çok hoş ama paralar şimdiden eskimeye başladı TarihSever'in dediği gibi. Niye böyle davranılıyor bizim paralarımıza ya, birazcık özen gösterelim :(
|
çok güzeller bncede..bende çok beğendim.hem şekil hemde boyut olarak çok hoş olmuş:)
|
cüzdan da kayboluyolar yaff :w: biraz daha büyük olabilirlerdi... ;;)
|
Abi cikletten çıkmış gibi görünüyor, elime ilk aldığımda banka şaka yapıyor zannettim. Biraz daha büyük olabilirdi.
|
All times are GMT +3. The time now is 19:57. |