![]() |
Bira içene kırbaç cezası !
http://www.taraflihaber.com/news_images/253382963.jpg Bira içene kırbaç cezası! Malezya'da daha önce görülmeyen cezalar veriliyor. Bira içen iki kişi kırbaçla cezalandırılacak. Malezya'da şeriat mahkemeleri, çok kültürlü ülkede daha önce görülmeyen cezalar vermeye başladı. Geçen yıl ayrı barlarda bira içerken yakalanan 38 yaşındaki Muhammed Nasır Muhammed ile 22 yaşındaki kadın garson Noorazah Baharuddin, 6’şar kırbaç darbesi ve 1400’er dolar para cezasına çarptırıldı. Şeriat mahkemesi kırbaç cezasının onları utandırmak için verildiğini ve herhangi bir cezaevinde yerine getirilebileceğini bildirdi. Singapur’da sürekli oturma izni bulunan part-time model 32 yaşındaki Kartika Sari Dewi Shukarno da alkol içmekten suçlu bulundu. Onun cezası ise 4 Mayıs’ta açıklanacak. Çoğunluğu Müslüman olan Malezya’da alkol satışı serbest taraflihaber |
Yannıs ya hangı cagda yasıyoruz ya
|
güzel bir uygulama... :saygılar: |
Güzel bir uygulama olur mu ya lütfenn
|
Alıntı:
|
sorgulama degıl yanlış anlama sakın :)ama bu dusuncede oldugumuz ıcın bunu koyuyorlar bazı antı gorusler:D
|
Bence olması gereken bu, insanlar bu dünya kanununa göre yargılandığı zaman hapis yatıyor ve çoğunun bu hapis cezası yüzünden hayatı kararıyor gençliği elinden uçup gidiyor ve hiçbir caydırıcılığıda yok,ALLAH c.c katında bu cezanın bir önemide yok ayrıca bu dünyada aldığı ceza yetmediği gibi ahirettede cezalandırılıyor, şeriat kanununa göre cezalandırılmadığı için. Şeriat kanununda ise bu dünyada cezasını çekiyor ve ahirette bunun hesabını vermekten kurtuluyor. (+)
|
Dınımızde pekı boyle ıckı ıcmeyın dıyor ama kırbaclayın cezasını verın dıyor mu arkadasım. zaten onu ıcen obur dunya butun hesabını vercegını bılıyor..
|
Çok tasvip etmediğim bir yöntem sebebi ise islamın çokta güzl anlatılmadığı cahaletin hüküm sürdüğü bir ortamda şeriat ugulamak çokmu mantıklı acaba ben şahsen ugulansın isterim fakat cahil kişiler tarafından değil önce o insalar islami konularda eğitilecek Peygamber Efendimiz(sav) böylemi anlatıyodu acaba iyice düşünmek lazım buarada hem içki serbest hem ceza var buda ayrı bir muamma...
|
Alıntı:
Türkçeyi doğru kullanalım.. v yerine w olmasın. Ve üste ki mesajınız da ''yannış'' gibi bir tabriiniz var. Kelamları doğru kullanalım = YANLIŞa yanlış demesini bilelim.. |
bir dahaki sefere emin ol iyi olur
|
Alıntı:
İslamiyet ve kuran-ı kerim yaşadığın çağa göre değiştirilemez bu hıristiyanların incil,i değiştirmesin benzer o zaman ve bizimde onlardan bir farkımız kalmaz. Ayrıca dinimizde, kuran-ı kerim,de yahudi toplumu ile arkadaşlık kurmayın onlara güvenmeyin ve size onlardan kötülük geleceğini hissettiğinizde onları helak edin deniyor, o zaman siz bunada vahşet dersiniz ve kuran-ı kerim herşeyi açık seçik ayan beyan söylüyor yaparsın veya yapmazsın onu ALLAH c.c hesabını veren kişinin gene kendisi olur. Ben şeriat,a karşı bir insan değilim ama gerektiği gibi yapılması taraftarıyım arkadaşın,da dediği gibi cahil ve ne yaptığını bilmeyen insanlar tarafından yapılan bir şerit zati şeriatlıkdan çıkar. |
Müslümanım diyen biri, bira içerse İslamiyet buna ceza öngörüyor, bu kırbaç da olabilir ama kesin bilmiyorum.
|
Suudi Arabistan Başmüftüsü Şeyh Abdülaziz El Şeyh, 10 yaşındaki kızların evlenebileceğini, onların küçük olduğunu düşünmenin kızlara haksızlık olacağını öne sürmüş.
E tamam işte kızınız olursa 10 yaşında istemeye gelenlerede verirsiniz artık. Aklınızı başınıza alın arkadaşlar , hangi çağda yaşıyoruz. Yeri gelince Kur'an ı güncel zamana göre yorumlamak gerekir derler diğer yandan böyle ilkelliklere insanlık dışı uygulamalarada eyvallah denir. "Burada kırbaçlanınca diğer dünyada ceza çekmiyormuşmuş" ... Akla bak akla ... Al işte Yahudiler bombalıyor utanç verici insanlık dışı katliamlar yapıyor ama senin petrol milyarderi müslüman araplarından çıt yok. Ama ne o , iki bira içti diye kırbaça yatırıyorlar insanları. Gücü yetiyorsa korusalar ya din kardeşlerini soydaşlarını. İran atıp tutuyordu , yakarım israil'i diyordu , Bin masum öldü bin ... Onun bunun saçıyla uğraşacağına yaksa ya hadi çocuk katili israil'i ... İşte böyle onun bunun içkisiyle uğraşırsan büyük düşünemezsen birgün gelir senin çoluğunu çocuğunu bombalarlar ... Düşünün arkadaşlar düşünün ... O kadarda zor değil. |
Alıntı:
Bu düşüncenizi uygun durumda olsam ayakta alkışlıyacağım ... Aslolan içki veya başka bir şey değildir , aslolan insanın kendisidir. Ne insanlar vardır içkisini içer ama insanlığın yararına çalışır üretir , diğer yandan kimileri vardır bilim adamıdır ama silah endüstrisinde insan öldürmek için yakıp yıkmak için üretilen makinaları icat eder geliştirir. Benim eleştirim ufak şeylerle kafaları oyalamamak ... Şimdi ben bir kızın 10 yaşında evlendirilmeyeceğini bilmiyormuyum , bunu idrak edemiyormuyumda bu müftünün dediklerine ihtiyacım var veya bira içti diye bir insanın kırbaçlanıp kırbaçlanmaması gerektiğini idrak edemiyormuyum yani ... Bumudur Türkiye gençliğinin algısı. Sinirimi mazur görün , bu gibi düşünceler bizi bir yerlere getirmez aksine geriletir. Ülke gençlere emanet ve bu konuda hassas olmak lazım. Düşünün arkadaşlar düşünün ... |
AK Parti ve Müslüman Türk gençliği neyi nasıl algılayacağını çok iyi bilir. Laikçi derslere ihtiyacımız yok !
|
Alıntı:
Sn Özgün Genç , bu konuda laiklik ile ilgili bir tek satırımı gösterebilimisiniz lütfen ... Nedir bu yaftalama , hoşgörüsüzlük anlayamadım ... Konunun laiklikle bağlantısı nedir ? Allah'ın ilk emri nedir ... OKU ... hah işte sende önce oku sonra yorum yap ... Sizin gençliğin neyi nasıl algıladığı ortada ... "Laikçi derslere" gelmeden önce senin alman gereken çoook ders var kardeşim ... Özgün Genç ... Yukarıdaki bu mesajımın neresini beğenmedinde sildin ... Yoksa cevapmı veremiyorsunda kolay yolu bulup elindeki yetkiyide kullanarak mesajımı siliyorsun ... Hadi milleti geçtimde bunu kendine açıklayabiliyormusun kardeşim ? |
Mesajınızın neresinde sorun olduğunu siz biliyorsunuz. Size hiçbir şey ispatlamak zorunda, hiçbir şeyin izahatını yapmak zorunda değiliz. Bilmem neredeki bilmem kimin sözleriyle inançlı insanları töhmet altında bırakma veya kendinizce uyanıklık yaparak laf sokuşturmaya çalışma çabalarınıza da müsaade etmeyiz.
İçki içtiği için yılbaşında bir gence saldırıldığı iftirasını burada mütedeyyin insanları töhmet altında bırakmaya çalışmak için siz getirip buraya yazmadınız mı. Size özel mesajla o olayın aslında ne olduğunu yolladığımda hiç utanmadınız mı? Bıkmadınız mı yalan, çirkef, çarptılmış haberle müslümanları karalamaya çalışma çabalarınızdan.. Her seferinde yalancı damgasıyla mühürlenmekten utnmıyor musunuz? |
Özgün Genç ... "Haddinizi bilin" diyebiliyorsun dimi ? pekiii "aikçi dersler verdiğimi söylüyorsun ama "bunu destekleyen bir tek satır göster" dediğimde gösteremiyor dahasınıda yapıp elindeki yetkiyi kullanıp mesajımı siliyorsun ... Had bilmek böyle birşeymidir .
Kardeşim ben sana daha ne diyeyim ... Bırakalım o zaman kendiniz çalın kendiniz oynayın ... Tahamülsüzlük almış başını gitmiş ... Hoşgörülü olacaksınız , iyi niyetli objektif olacaksınız ... |
aman çok güzel bir uygulama olmuş.malezyalılar ve endonezyalılar islamiyeti en güzel yaşayan milletlerden.büyük ihtimal bu islami kanunun uygulanmasında bir zorluk yaşamayacaklardır.bizde sigara yasağının uygulanmasında zorluk çıkmadığı gibi aksine herkes hoşnut olmuştu.
malezyalıların sorun yaşamayacak olmalarının sebebini söyleyeyim mi:çünkü orada bizdeki gibi islami gördüğü her şeye saldıran bir zihniyet, daha doğrusu bir laik kesim yok.malezyalılaşmak bu olsa gerek.keşke biz de malezyalılaşsak.... |
Alıntı:
keşke o günleri de görebilsek... + :saygılar: |
Alıntı:
Ben burada görüşü fikri tartışıyordum sen kalktın girdin "laikçi derslere ihtiyacımız yok" diye ki ben laiklik ile ilgili tek bir satır bile yazmamışken. Eğer bana bir ithamda bulunuyorsan açıklamak ve ispatlamak durumuındasın aksi taktirde iftiracı durumuna düşersin. Sonuçta atla deve değil bir forum yöneticisisin , kendini fazla kaptırma ... Zaten forumda biraz kan kaybetmiş geldi bana ... Bu yönetimle normaldir ... |
ne kırbaç cezası, ne recm etmek, ne 10 yaşında kızların evlenebilmesi BUNLARIN HİÇBİRİSİ NE KURANI KERİMDE VAR NEDE PEYGAMBERİMİZİN HAYATINDA VAR !!! BEN O KİTAPLARI BAŞTAN SONUNA KADAR OKUDUM.. BUNLARI YAPIYORLARSA EĞER ONLAR MÜSLÜMANLIKTAN ÇIKMIŞLARDIR, ÇÜNKÜ YOK BÖYLE ŞEYLER DİNİMİZDE..BAZILARINA DUYURULUR...
|
Alıntı:
Sizde nasıl kaçacağınızı şaşırırsınızda işte , buradan konuşması kolay nasılsa ... Söyleyin kaçınız gitti malezya ya bakıyım ? |
Zaten forumda biraz kan kaybetmiş geldi bana ... Bu yönetimle normaldir ...[/quote]
sizce nasıl bir kan kaybı var ? Yönetimde beğenmediğiniz nedir acaba kaldı ki size kimsenin bir şey dediği yok kendi görüşünüzü yazdığınız halde... |
Benim insan hakları ve özgürlükler konusundaki tavrım, yetkilerimi ne kadar hassas davranarak kullandığım bilinir. Bizim bu konuda vicdanımız rahattır, endişeniz olmasın.
İyi niyet arayanlar önce kendileri iyi niyetli olacaklar. Şu adreste görülen 21 sayfa (http://www.akpartiforum.com/kartel-basinin-yalan-ve-cirkef-haberler-arsivi-t31620.html) sadece ve sadece sizin de birçok defa gelip bu nezih ortamı bulandırmaya çalıştığınız gibi "yalan, yanlış, çarpıtma ve çirkef" haberleden oluşmaktadır. "Herşeyi bilen", insan hakları, özgürlük ve evrensel değerleri temsil ettiğini iddia ederek kendi halkıyla adeta bir savaş içerisinde olan statükocu, kartel, laikçi faşist medyanın halka tepeden aşağıya küçümseyerek bakan ve siz bilmezsiniz biz size öğreteceğiz tavrını burada onların sözcüsü gibi siz dile getiriyorsunuz. Bunun adı laikçi dersler ve bizim buna ihtiyacımız yok. 1000 insan katledilirken Hamas'ı suçlu görenlerden öğrenceğimiz insan hakkı dersi yok bizim. |
Alıntı:
laik yobazların eline kalmış bir ülkede yaşayacağıma malezyada yaşarım eğer öyle bir imkanım olsa... esaret bağlarında gül olmaktansa, özgürlük dağlarında diken olmak isterim... |
Alıntı:
Yahu zaten rcm ederken kadınları boynuna kadar erkekleri beline kadar gömüyorlar ve eğer taşlanırken kaçarsan affediliyorsun , yani kadın zaten güçsüz ve üzerine boynuna kadar gömüyorlar ... nasıl kaçabilsinki ... burada bile adaletsizlik var ... Adalet'in simgesi bir dinde bu yöntem olmaz olamaz ... Yineliyorum ... Düşünün arkadaşalar düşünün ... |
Alıntı:
şu da var ki; islamda bir kadının recm edilmesi için 4 şahide gerek var 4 şahit olmadan olmaz.bak görüyormusun islam nasıl na insanı affetm peşinde.valla ben islam şeriatini hakkaten istiyorum allah bize o günleri nasip etsin.. |
Çağdışı bir uygulama. Ne demek kırbaçlamak! Adam alkol alıp çevresindekilere zarar vermişse cezalandırılmalı. Ama sırf bira içti diye kırbaçlamak da nesi?
Dinimiz alkolü yasaklamış olabilir. Bu, kul ile Allah arasındadır. Devleti ilgilinedirmez. Derseniz ki "hayır ilgilendirir" o zaman oruç tutmayanı, namaz kılmayanları, komşusu aç iken kendi tok yatanları, yalan söyleyenleri.. hepsini dövelim. Hepsini kırbaçlayalım. Böyle şey olur mu? Kişi; başka kişi ve kurumların özgürlüğüne, şerefine zarar vermediği sürece özgürdür. Dilediğini yapar. İster inanır, ister inanmaz. İster içer, ister içmez. Bu onunla Allah arasındadır. Cezasını da ancak Allah-u Teala verebilir. |
KaraEşref ... +1903
|
Bence böyle bir uygulama olmamalıdır.İçki içmiş olabilir Allah'la kul arasındandır.Ama adamlar herhalde hapishaneye atmaktan üşeniyorlar....
|
Yüce dinimiz İslam dinlerin en yücesi ve en şereflisidir.Sahip olduğu kolaylıklar ve herkese eşit şekilde hitabet etmesi evrenselliğindendir.Zorlamanın olmadığı,adalet,eşitilik,eşit haklar,ve inanç noktasında güzeliklerle dolu olması bireyin yaşantısını zorlaştırmaktan ziyade,adetta kolaylaştırmaktadır.Sözüm ona yukarıda bir arkadaş;hangi çağda yaşıyoruz,böyle şeyler olmamalı gibisinden bir yorum yazdı.Kardeşimiz bilmeli ki,özelikle Türkiye de yaşadığımız için,Türkiye'den yola çıkmak istiyorum.Hiç kimseye inanç noktasında zorlama yapılamaz,herkes özgür bir şekilde yaşayışını sürdürmektedir(inancını yaşamak isteyenler hariç...)bu yüzden sizlerin yaşantılarına kimsenin karıştığı felan yok..!Lakin özgürlüklerinde unutulmamalıdır ki bir çizgisi vardır;yani bir bireyin özgürlüğünün başladığı yerde öteki bireyin özgürlüğü biter.Demek istediğim kişiler sırf özgürlük perdesine dayanarak içki,kumar,zina,v.s toplumsal ahlakın çökertilmesine sebebiyette neden olabilecek bu tarz yaşantılarla başkalarına zarar veremez..!
|
Bu cezanın Türkiyede uygulanacağını düşünürsek şimdiden kulaklarınızı kapatmaya başlayabilirsiniz arkadaşlar.Türkiyede son yıllarda alkol tüketiminin hızla arttığını ve de üzülerek söylemek gerekirki ilgililerin belirlediği üzere bu tüketimin 10-11 li yaşlara kadar indiğini düşünürsek ülkemiz aralarında çocuklarında bulunduğu bir kırbaç ülkesine dönüşeceğinden, Hem atılan kırbaçların seslerinden, hemde kırbaçı yiyen kişinin feryadlarından kulak zarlarınız her an hasar görme ihtimali yüksek olacaktır.
Bana sorarsanız bu olayı burada iki ayrı fikirde düşünüyorum. Öncelikli olarak içki içen o insan ki eğer yaşadığı hayatın kalitesini düşürüp,karaciğer,tansiyon ,ülser,siroz,kalp hastalıkları,enfaktüs,el ve ayaklarında uyuşma ve daha bir çok hastalığa yakalanmaktansa kırbaç yemek onun hayatı açısından çok daha faydalı olacaktır.Ve onun haricinde kendi hayatı dışındakilere de zarar vermesi olasılığı olacağından örneğin yuva yıkması,sağa sola sataşması,trafik kazaları gibi nedenlerden dolayı kırbaç olayı bu sefer her iki tarafada yarayacaktır.Bunun sonucunda Eğer alkolik bir insan ki içkiyi bırakmaya niyetlenmiş ve de bunun tedavisi ancak kırbaçla oluyor ve içkiyi bir daha ömrü boyunca içmiyorsa buna kabulum.Hatta bu şekilde uygulamayı bırak beni ,bırakmaya niyetli bir alkolik bile bunu kabul edip sırtını kırbaça teslim edecektir. Bir başka ve asıl önemli eksiklik ise eğitimdir ki bu konularda yetkililerin çok ,çok daha fazla üzerine eğilmeleri ,kontrolü altında mekanizmaları özelliklede başta televizyon olmak üzere daha iyi kullanarak en azından yeni yetişen nesilleri alkol ve diğer uyşturucu tehlikelerden koruyabilirler.Dediğim gibi eksiklik burada yoksa bağımlı olan bir insanı kurtarabilmek keşke kırbaçla mümkün olabilseydi ama ne yazık ki hayır . |
Sn İshak Yılmaz , insanları bira içtiler diye kırbaçlamışlar ... bira içip sağa sola zarar verdikleri için değil. Eğer sarhoş olup sağa sola zarar vermiş olsalardı sizin söyledikleriniz anlam kazanırdı. Sırf bira içti diye insan kırbaçlanırmı ... evet yine söylüyorum hangi çağda yaşıyoruz.
O çok taktir ettiğiniz araplar gitsin Gazze'de sallasınlar bakalım o kırbaçlarını , izliyoruz arap dünyasını ... soydaşları katledilirken gıkları çıkmıyor ve ne kadarda arkamızdan vurmuş olsalarda yine biz Türk'ler sahip çıkıyoruz ezilene. |
Valla dünya petrol rezervlerinin büyük bir kısmını elinde tutan insanların kendi soydaşlarının katledilmesine bu kadarda kayıtsız kalmalarını ileride tarih yargılayacaktır ve sizin deyişinize göre bu yapılanlar yapanların yanına kar kalacak ... eee ne yapabiliriz siyonist güçler iş başında dimi ... bu düşüncenize katılmıyorum.
|
Milliyetçi zihniyet ile laikçi zihniyet Arab Düşmanlığı konusunda hemfikirdir Yalçın abi... Boşuna uğraşma derim. Ümitsiz vaka..
|
Bende bu uygulamayı çağdaşı bulanlardanım. Alkol alıyor diye kırbaçlamak saçmalık. Hem de alkol satışı serbestken. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu hesabı..
|
sadece başlığı gördüm, yorumları okumadım ama uygulama çok güzel. devlet, bireyin kötü alışkanlıklar edinmesini istemiyor demekki. diğer insanların da bu kötü alışkanlığa başlamasını tasvip etmiyor. kırbacı vuranların ve bu uygulamayı hayata geçirenlerin ellerine, yüreklerine, beyinlerine, cesaretlerine sağlık :)
|
Alıntı:
Peki ne zaman o sınava karışılır? Öğrenci kopya çekiyorsa, çevresindekileri rahatsız ediyorsa; sınavın süresi ne olursa olsun, cezalandırma hakkınız doğar. Yani Allah ile kul arasındaki sınavda, kul yaratılanlara zarar veriyorsa müdahale edebilirsiniz. Eğer amacınız insanların Allah ile olan sınavını kolaylaştırmaksa, yönteminiz sevgi olsun, önümüze sunulan yanlış şıkları azaltmak olsun. Mesela içki satışını yasaklamak gibi. Ama insanları kırbaçlayarak iman sahibi yapamaz bilakis inançlarından soğutup, tamamen uzaklaştırırsınız. |
All times are GMT +3. The time now is 02:31. |