Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   TRT ŞEŞ REYTİNG REKORU KIRIYOR! (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=54575)

ishakyilmaz 02-04-2009 14:21

TRT ŞEŞ REYTİNG REKORU KIRIYOR!

ŞEŞ REYTİNG REKORU KIRIYOR!
http://www.cafesiyaset.com/photos/497584317.jpg 04 Şubat 2009 11:49
TRT'nin tabuları yıkarak yayına koyduğu Kürtçe Televizyon, TRT Şeş, reyting rekorları kırıyor. PKK'nın yayın organları TRT Şeş'i taklit peşine düştü..

Sessiz devrim olarak nitelendirilen TRT Şeş, 24 saat Kürtçe yayına başlayalı henüz bir ay olmasına rağmen izlenme rekorları kırıyor.
TRT Şeş'in, Doğu ve Güneydoğu'daki birçok ilde PKK'nın yayın organı olarak bilinen Roj TV'yi geride bırakarak yüzde 70 izlenme oranına ulaştığı belirtildi.
En çok izlenen iller arasında ise Şırnak ilk sırayı alıyor. Son bir ayda Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) günde yapılan 10 başvurudan 7'sinin TRT Şeş'le ilgili olduğunu belirten yetkililer, vatandaşların Kürtçe TV'ye olan ilgilerini yayınlarda anlaşılır bir Kürtçe'nin kullanılmasına bağlıyor.
ROJ TV TAKLİTÇİ OLDU
Roj TV ve diğer PKK yayın organı televizyonlar, TRT Şeş'in güçlü çıkışı üzerine çareyi taklitte buldular. Daha önce sürekli açık oturum tarzında ve propaganda şeklinde süren yayınlar, mecburen değiştirildi. Roj TV'de tıpkı TRT Şeş gibi müzik, eğlence ve yaşam programları yapılmaya çalışılıyor.

Üç mevsim 02-04-2009 14:51

Biz izleyemiyoruz ya. Uydu yayını yapıyor. Gerçi karasal yayın yapsa bile Trabzon'a gelmez, çünkü burda sadece işçi Kürtler var..

ishakyilmaz 02-04-2009 14:54

Alıntı:

özgün genç Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 504375)
Biz izleyemiyoruz ya. Uydu yayını yapıyor. Gerçi karasal yayın yapsa bile Trabzon'a gelmez, çünkü burda sadece işçi Kürtler var..

Ya hele Dizi ve filimlerin kürtçe şive ile montajlanarak oynatılmasını görseniz gülmekten kırılırsınız.:)

Duygu'Seli~ 02-04-2009 15:26

Annemle babama çok kızıyorum bize nasıl kürtçe öğretmediniz diye..Az çok biliyoruz ama daha fazlasını bilmek isterdim..Trt 6 yı çok sık olmsada takip etmeye çalışıyorum.. Öğrenebilmek adına..;1
Hem daha yolun başındalar bence..Bir çok şey tam rayına oturmamış..Bir süre sonra izlenme oranı dahada yükselecektir eminim..

Cerrah 02-04-2009 15:34

inşALLAH iyi bir şekilde yoluna devam eder.Ben Kürt değilim ama TRT 6'nın açılmasına çok sevindim.

çilik 02-04-2009 16:21

Kırar valla bütün rekorları.Bizim sabahtan akşama kadar açık.Ben hiç birşey de anlamıyorum.Babamın sayesinde izliyoruz:)

ishakyilmaz 02-04-2009 16:26

Alıntı:

çilik Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 504422)
Kırar valla bütün rekorları.Bizim sabahtan akşama kadar açık.Ben hiç birşey de anlamıyorum.Babamın sayesinde izliyoruz:)

Öğrenirsin en kısa zamanda.;1

reyAKbay 02-04-2009 16:33

Kürt değilim ama kürtçe müzik dinlemeyi çok seviyorum.Bu yüzden kanalları gezerken muhakkak trt 6 yı açarım.Umarım daim olur...

ishakyilmaz 02-04-2009 16:46

Alıntı:

reyAKbay Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 504431)
Kürt değilim ama kürtçe müzik dinlemeyi çok seviyorum.Bu yüzden kanalları gezerken muhakkak trt 6 yı açarım.Umarım daim olur...

Siz değindiğiniz için paralelik göstersin diye bir noktaya değinmek istiyorum.Yani kürtçe müziği dinlemek için illaki kürt olmak gerekmiyor.Sonuçta batı müziğini dinliyoruz,kaç kişimiz anlıyor?Sanatın dilli olmaz bence.

reyAKbay 02-04-2009 17:12

Alıntı:

ishakyilmaz Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 504437)
Siz değindiğiniz için paralelik göstersin diye bir noktaya değinmek istiyorum.Yani kürtçe müziği dinlemek için illaki kürt olmak gerekmiyor.Sonuçta batı müziğini dinliyoruz,kaç kişimiz anlıyor?Sanatın dilli olmaz bence.

Tabiki öyle ki zaten aksini de iddia etmedim.Batı müziğiyle de kıyaslamadım da siz olayı başka boyuta getirdiniz yine,ne hikmetse hep bana denk geliyor.Neticede saygım sonsuz.

ishakyilmaz 02-04-2009 17:17

Alıntı:

reyAKbay Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 504467)
Tabiki öyle ki zaten aksini de iddia etmedim.Batı müziğiyle de kıyaslamadım da siz olayı başka boyuta getirdiniz yine,ne hikmetse hep bana denk geliyor.Neticede saygım sonsuz.

Ah ah benim bu derinsel üslubum...Beni ne kadar anlamsızlaştırıyor.Sizde hemen aklınıza ilk gelen önyargıdan ziyade biraz derinsel düşünün diyecem ama bunada luzüm yok ki...Demek istediğim siz bir kapıyı açık bıraktınız bende kapattım.Yani kürt değilim ama kürtçe müzik dinliyorum dediniz.Bende kürtçe müzik dinlemek için kürt olmak şart değil.Ve batı müziğini örnek verdim.Bunda anlaşılmayacak birşey görmüyorum ama siz yanlış anlamışsınız:w:

FarukARSLAN. 02-04-2009 17:23

Herkes ne güzel yorumlamış.. Ben izleyince sıkılıyorum yahu :w:
Yani çok hoş bi atılım TRT 6 oraya halel getirmiyorum da..
Ben..
Nebileyim.. :w:
Nadir bakarım televizyona zaten, o da bunla zaman mı kaybedeyim diyorum (: ..

Güzel ülkemize tekrardan hayırlı uğurlu olsun..

reyAKbay 02-04-2009 17:26

Alıntı:

ishakyilmaz Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 504475)
Ah ah benim bu derinsel üslubum...Beni ne kadar anlamsızlaştırıyor.Sizde hemen aklınıza ilk gelen önyargıdan ziyade biraz derinsel düşünün diyecem ama bunada luzüm yok ki...Demek istediğim siz bir kapıyı açık bıraktınız bende kapattım.Yani kürt değilim ama kürtçe müzik dinliyorum dediniz.Bende kürtçe müzik dinlemek için kürt olmak şart değil.Ve batı müziğini örnek verdim.Bunda anlaşılmayacak birşey görmüyorum ama siz yanlış anlamışsınız:w:

Anlaşılmayacak bir durum yok hatta derin düşünülmesi gereken birşey de yok ortada gayet de iyi anladım sizi.Fakat dikkatimi çeken bir tavrınız var.O da batılaşma ya da eksenlerinde takılıp kalmanız.Hiç alakası olmayan bir konuda dahi bu fikrinizi beyan ediyorsunuz,sizin en doğal hakkınızdır düşüncelerinizi dile getirmek ama fazla takılmayın ki dediğiniz derinsel üslubunuz sizi daha da anlamsızlaştırmasın...Siz de rahat edin dolayısıyla...:saygılar:

Efkâr-ı Mütemadi 02-04-2009 17:37

Kürtçe bilmiyorum benim memleketime baya uzak kalıyor daha Türkçeyi bile doğru düzgün konuşmayı beceremiyorum :) Ama çok sevindim Trt 6'nın acılmasına, umarım hayırlara vesile olur.Beyin yıkamaya yönelik faaliyetlerin engellenmesine katkıda bulunur..

ak61 02-04-2009 17:37

Ben Kürtçe yayına karşıyım Arkadaşlar

Milliyetin çok belirgin niteliklerinden biri de dildir. Türk milletindenim diyen insan, her seyden önce ve kesinlikle Türkçe konusmalidir. Türkçe konusmayan bir insan Türk kültürüne, topluguna bagliligini iddia ederse buna inanmak dogru olmaz." Atatürk

Yinede Partimiz bir doğruyu düşünmüştür demek istiyorum. Yani Türk Milleti için inşallah hayırlı olur.

ishakyilmaz 02-04-2009 18:09

Alıntı:

ak61 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 504494)
Ben Kürtçe yayına karşıyım Arkadaşlar

Milliyetin çok belirgin niteliklerinden biri de dildir. Türk milletindenim diyen insan, her seyden önce ve kesinlikle Türkçe konusmalidir. Türkçe konusmayan bir insan Türk kültürüne, topluguna bagliligini iddia ederse buna inanmak dogru olmaz." Atatürk

Yinede Partimiz bir doğruyu düşünmüştür demek istiyorum. Yani Türk Milleti için inşallah hayırlı olur.

Güzel kardeşim yani canından bir parçaya nasıl karşı olabilirsin ki? Unutmayalım ki bizler tek millet,tek devlet,tek yürekkiz..!Farklılıklarımız olabilir,bunları kötü yorumladığımız zaman ortak paydamızda çelişkiye düşebiliriz.Düşüncene saygı duyuyorum ama,yıllardır sussuz bir milletin sussuzluğu gidermek için atılmış bu devrim niteliğindeki adımı yanlış bulmak ne kadar mantıklı...Kürt vatandaşlarımıza kendi kardeşleri yani sizler bizler sahip çıkmadığımız zaman,onlara kimlerin sahip çıktığını ve Türkiye'ye ne gibi zararlar verildiğini çok iyi biliyoruz.!?Bende kürdüm fakat sizin değindiğiniz gibi kültürümden,topluluğuma olan bağlılığım yek paredir.Ve herkes gibi çok iyi bilmekteyim.O yüzden farklılıkları zenginlik olarak kabul edelim.:)

ishakyilmaz 02-04-2009 18:14

Alıntı:

reyAKbay Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 504485)
Anlaşılmayacak bir durum yok hatta derin düşünülmesi gereken birşey de yok ortada gayet de iyi anladım sizi.Fakat dikkatimi çeken bir tavrınız var.O da batılaşma ya da eksenlerinde takılıp kalmanız.Hiç alakası olmayan bir konuda dahi bu fikrinizi beyan ediyorsunuz,sizin en doğal hakkınızdır düşüncelerinizi dile getirmek ama fazla takılmayın ki dediğiniz derinsel üslubunuz sizi daha da anlamsızlaştırmasın...Siz de rahat edin dolayısıyla...:saygılar:

Kusura bakmayın ama konu içinde konu açtınız..!Batılı ekseninde nasıl gidip geldiğimi siz bilemezsiniz,bu konudaki asil fikrimi bildiğiniz hiç sanmıyorum.Hadise olayından sanırım bir gareziniz var şahsıma,bu üslubunuzdan o anlaşılıyor.Ben bu konuda sadece kıyaslama yaptım,siz kalkıp benim batılı ekseninde takılıp kaldığımı söylüyorsunuz?Yani konuyla alakasını hiç anlamadım.Lütfen konu içinde konu açmamakla birlikte,niyet okuyuculuğuda yapmayalım;;)

Gölge 02-04-2009 18:15

Kürtçe bilmediğim için yayını izlesem de birşey anlamıyorum sadece görüntülere bakıyorum ama ülkemizdeki kürt vatandaşlarımızla devlet arasındaki kutuplaşma ve yanlış yönlendirmelere karşı olumlu katkı sağlayacağını umuyorum trt 6 kanalının kürt vatandaşlarımız terör örgütü yanlısı roj tv,med tv ya da kürdistan tv gibi abu subuk milletin beynini yıkayan kanallar izleyeceklerine bu kanalları izlesinler ki uyansınlar artık diye düşünüyorum .....

islam 02-04-2009 18:31

Milliyetin çok belirgin niteliklerinden biri de dildir.
Evet Biz Kürdüz ve Hamd Olsun dilimzde... TRT'e yayınında... Bu büyük bir açılımdır...
Fakat Devlet politikası olarak Geri atılan olumlu bir adımdır...

msucar 02-04-2009 19:26

bir kürt kardeşiniz olarak trt 6 nın açılması çok güzel oldu.iktidarımız çok ii işler yapacaklar.fakat ilk önce bu bölgedeki yerel yönetimleri ele geçirmek şart dilerim öylede olur..

çilik 02-04-2009 19:49

Alıntı:

msucar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 504571)
bir kürt kardeşiniz olarak trt 6 nın açılması çok güzel oldu.iktidarımız çok ii işler yapacaklar.fakat ilk önce bu bölgedeki yerel yönetimleri ele geçirmek şart dilerim öylede olur..

bende katılıyorum.Bunun gerçekleşebilmesi içinde doğu ve güneydoğu halkımızın biraz bilinçlenmesi lazım.

msucar 02-04-2009 19:57

BİLİNÇLENMESİ GEREKECEK KADAR VAKTİMİZ YOK.DÜŞÜNCELERİ O KADAR ÇOK KALIPLAŞMIŞKİ YA DA ONLARA ÖYLE AŞILAMIŞLAR Kİ O DÜŞÜNCELERİ ARTIK O DÜŞÜNCELER DIŞINDA HERŞEY YALAN HERŞEY YANLIŞ...ALLAH ISLAH EYLESİN VE 29 MART GÜNÜ HEPSİNİN OLMASADA BİZİM BAŞA GEÇEBİLECEĞİMİZ KADARINI ŞAŞIRTIP OYUNUN AKPARTİ VERMESİNİ RABBIMDEN DİLİYORUM...

çilik 02-04-2009 19:59

Alıntı:

msucar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 504606)
BİLİNÇLENMESİ GEREKECEK KADAR VAKTİMİZ YOK.DÜŞÜNCELERİ O KADAR ÇOK KALIPLAŞMIŞKİ YA DA ONLARA ÖYLE AŞILAMIŞLAR Kİ O DÜŞÜNCELERİ ARTIK O DÜŞÜNCELER DIŞINDA HERŞEY YALAN HERŞEY YANLIŞ...ALLAH ISLAH EYLESİN VE 29 MART GÜNÜ HEPSİNİN OLMASADA BİZİM BAŞA GEÇEBİLECEĞİMİZ KADARINI ŞAŞIRTIP OYUNUN AKPARTİ VERMESİNİ RABBIMDEN DİLİYORUM...

İnşallah amin.Birde dularımızla allahtan Onları doğru yola ulaştırması için yardım dileyebiliriz sanırım

msucar 02-04-2009 20:02

allahtan tüm güzel şeyleri dileyebiliriz tabikide...

ishakyilmaz 02-04-2009 20:02

Alıntı:

msucar Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 504606)

Bu bir zamanlardı bence..Şimdi kürt vatandaşlarımız oldukça bilinçli ve eğitim yolunda hızlı adımlarla ilerlemektedirler.Görüş ve düşünceleri kalıplaşmış veyahut başkaları tarafından satın alınmış olanların sayısı 4/1..!Hamdolsun büyük çoğunluğu bilinçlenmiş,gerçekleri artık birazda teknolojinin nimetleri ile her geçen gün dahada görmektedirler.O yüzden artık karamsar olmaya gerek yok..İnşALLAH her geçen gün refah ve huzur kat sayımız dahada artacaktır.

reyAKbay 02-04-2009 22:04

Alıntı:

ishakyilmaz Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 504530)
Kusura bakmayın ama konu içinde konu açtınız..!Batılı ekseninde nasıl gidip geldiğimi siz bilemezsiniz,bu konudaki asil fikrimi bildiğiniz hiç sanmıyorum.Hadise olayından sanırım bir gareziniz var şahsıma,bu üslubunuzdan o anlaşılıyor.Ben bu konuda sadece kıyaslama yaptım,siz kalkıp benim batılı ekseninde takılıp kaldığımı söylüyorsunuz?Yani konuyla alakasını hiç anlamadım.Lütfen konu içinde konu açmamakla birlikte,niyet okuyuculuğuda yapmayalım;;)

Başlığı ihlal ettiğim özür dilerim fakat söyleminize karşılık birşeyler karalamak gereği hissettim.Garez konusuna gelince öyle birşey yok asla.Kalkıp 3.şahıslar hakkında sizinle bir münasebetim olamaz heleki buna garez demek çok komik ve yersiz olur.Beni yanlış algılamayınız lütfen öyle bir art niyet asla söz konusu olamaz.Sadece olaylara objektif bakmaktayım, ''şahsa göre muamele yapmadığımı,yapmayacağımı da zamanla anlarsınız umarım...'' Sevgiyle...:gül:

islam 02-05-2009 00:43

Alıntı:

ishakyilmaz Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 504615)
Bu bir zamanlardı bence..Şimdi kürt vatandaşlarımız oldukça bilinçli ve eğitim yolunda hızlı adımlarla ilerlemektedirler.Görüş ve düşünceleri kalıplaşmış veyahut başkaları tarafından satın alınmış olanların sayısı 4/1..!Hamdolsun büyük çoğunluğu bilinçlenmiş,gerçekleri artık birazda teknolojinin nimetleri ile her geçen gün dahada görmektedirler.O yüzden artık karamsar olmaya gerek yok..İnşALLAH her geçen gün refah ve huzur kat sayımız dahada artacaktır.

Yaşım 20 ... Bir Kürt olarak Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşıyım... Bu vatanın evladıyım...Bilinicimiz yerinde Allah İzin verdikçe Dahada Bilinçlenecez... VE üniversiteleride makamlarıda Allah'ın izni ile beraber yönetecez... Biz bu vatanın ANAdolunun iki ikiz kardeş Cocuğuyuz..her zaman iyi ve bir olacağız...

All times are GMT +3. The time now is 15:41.