![]() |
Hitabet, Selaset ve Talakat.. Gönül Sesi...
Yazmak.. Gönlümüze gün gibi doğan inci kelimeleri, sözleri yazmak...
Buyurun yazarak kuvvet bulsun kaleminiz.. Kurallar: -Karşılıklı konuşmak yasaktır. -Beğenilerimizi sözü söyleyen 'Hitabet Ustasına' beğeni vererek gösterebiliriz. |
Bir bardak çay, Kağıt ve kalem; yanımda olmazsa üşüyeceğim kitabım.. Ve böyle bir daire içerisinde düşüncelerim en güçlü anını yaşar. Ve odur ki en çok düşündüğüm şey; metafiziğe meydan okuyan bir terakki.. Terakki ne mansıp ister, ne de zincire vurulmuş bir telakki... |
Başını bilmeden 'sonuna' bakarak hüküm vermek akıllı insanların işi midir? Bir insana, insanlık dışı küfürler edilmiş, Allah'ın verdiği kusur ile alay edilmiş ise bu insanın karşında eli kolu bağlı, boynu bükük bir şekilde 'helallik İstemek' elzemdir. |
Kuyuya düşmeden, zindanlarda yatmadan olmuyor... Onlar, gayz irinine batmış papuçlarını ısırırken, sen "El-Adl" de, ve dur! |
Ve Ağlamak... Sessiz sessiz... Ama yalnız değilsin ki; merhametliler merhametlisi yanında..
|
Sessizliğin sonsuzluğa hasret kaldığı zamanlarda kalbe düşen ışıktır O'na yönelmek...
Konuyu şimdi farkettim. Güzel bir konu. Eyvallah dost |
Bazen bir boşlukta bulurum kendimi.. Ağlamak istesem gözyaşlarım akmaz, bağırmak istesem çıtım çıkmaz, tutunmak istesem kolum tutmaz.. Ey kalbim şimdi söz sende değil midir?
|
Düşünüyorum, O´ndan evvel zaman var mıydı?Hakikatler boşluğa bakan aynalar mıydı?(N.F.K)
|
Her Geceyi Kadir Bil... Her Fırsatı Ganimet Bil... Her Gördüğün Hızır Bil... |
Sev korkma sakın,
Rab sana yakın |
Rabbe Uzanan Eller Yorgun,
Belimizi Büken, Zülüm.. Zülme Göz yumanı gören Basar-ı KEbir... |
Ve şimdi, kelimelerin sürüklediği bir yangına düştü gönlüm..
Gözyaşımda acı bir kelimenin tuzağında sıkışıp kaldı.. İnşirah hangi dakikanın sonunda ey yüreğim?.. F.B. |
...Ya o hasreti,uzak-yakın farketmeyen,O yürek delen hasreti... |
Hasret anlatmam için bulmam gerek,
Ayrılıktan parçalanmış bir yürek.. :gül: |
Bir gün umut,
birgün hülya tükenir Bir gün uyku, bir gün rüya tükenir Her saat dünyaya sarılmak ne ki Bir gün mecal, bir gün dünya tükenir.. |
Kürtçe ve Kürt insanı... Evet, artık önyargılar yıkılıyor. AK Parti'nin çalışmaları sonucu yeni bir dönem başlıyor..
Dışlamalar, hor görmeler bittiği vakit, PKK yandaşlığı da bitecektir İnşaAllah.. Kürtler ve Türkler kardeştir; bu vatanın en asil vatandaşlarıdır. |
Herşey bu kadar kolayken
Herşey neden bu kadar zor |
Ruhumda eritirken her bir kelamı,
Hangi söz beni aşikar eder ki.. |
Ve hangi kelimenin zindanında eriyorsa yüreğim,
Ve hangi harfin mürekkebi yağıyorsa üzerime, Cümle yokluğun içine düşürüyor beni.. F.B. |
Her şeyin en iyisini yapmak... Verilen görev ne olursa olsun, en iyisi için çalışmak... Ve asla pes etmemek...
Kadim Sevgiler.. |
"Hedef_Azim_İstikrar" Başarı için ilk adım, inanmaktır.
|
Sırrın ağırlığıyla çöken yüreğim.. Sana soruyorum.. İki harf bir infilak eder mi??
"Ahh" ile.. |
|
Hangi ırmaktır üzerinde durgunca yol alabileceğimiz,
Hangi limandır sükûnetin yüreğe demirleneceği, Hangi yıldızdır sabahın yakın olduğunu müjdeleyecek?.. . . . . Ve hangi candır..... F.B. |
İnsan yakınlaştıkça yakınlarından ayrı..
Belli ki yakınımız yok Allah'tan gayrı.. |
Nokta kadar ışık varsa İstikrarla yine yürü; karşında Güneşi bulacaksın...
|
Nasıl yakıyorsan bir yüreği gün gelir yanar yüreğin
Nasıl unutuyorsan seveni gün gelir unutulursun birgün...... |
Bitmeyen masalları anlatın.. Çorak düşleri kuşatan hakikatlerin Bir çocuğun elinde yeşermesi gibi, Düşlerin ayazında tırmalanan kelimelerin Dolunay altında aydınlanması.. Çalınması hayallerin, Solması dava çiçeklerinin, Kaderin oyunlarını izlerken Uyanması bebeğin.. Ve nihayet kırılması Yaşanmamış sevdaları yazan Kalemin.. Hangi hikayenin izini sürüyorum ki!... F.B. |
"Yürü hür maviliğin bittiği son hadde kadar
İnsan alemde hayal ettiği müddetçe yaşar!" |
Ben topluluk önünde konuşamam ki.
Bir ile doyarım da bin bana yetmez ki.. |
Arzuladım gülistan,
Baktım ki hep târumar. Pencereye koştum ki; Leyâl içinde leyâl… |
Sanıyorlar ki, biz sussak mesele kalmayacak,
Halbuki biz sussak Tarih susmayacak, Tarih sussa, Hakikat susmayacak. Sezai Karakoç |
Ölüm Ölene bayram bayrama sevinmek var Oh ne güzel bayramda tahta ata binmek var ! (n.f.k) |
Sıkıntılarını sabır ağacına ısmarla sonra ondan şükür meyveleri dökülür.
|
Yıkanlar hatır-ı nâşadımı ya Rab şâd olsun
Benim için "nâmurâd olsun" diyenler bermurâd olsun. Nâilî Ya Rab! Şad olmayan gönlümü yıkanlar varsın şad olsunlar. Benim için "Muradına ermesin" diyenler de varsın muratlarına ersinler! |
Bitmezmi bu sefalet her yanım olmuş ihanet
Her gün yine dert çekerim her yanım olmuş bin dert... |
Aklının mısralarına gönül bestesi yap hüzünlerini yüreğinde demle.
Ateşe su ol söndür suya ateş ol kaynat onu... |
Konuşan cahilleri; kalbi, saldırganlıklarıyla çizik çizik olmuşları ve düşünce fukaralarını dinlemek yerine, hiiç konuşmayan muhterem şahısların yüzlerini izlemek isterim !
|
Erkek için bayan, bayan için de erkek bir hidayet vesilesi olabilir. Evlilik bu bağlam da ciddi önem taşır..
|
Hey dost! Biliyor musun?
Bir Kürt genci, askerde Türkçe bilmeyen annesi ile Kürtçe konuşunca, Pkk olduğu zannına kapılıp askeri ceza evine atılıyor. 2 ay boyunca işkence, 2 ay boyunca soru sual.. Sebep? Kürtçe konuşmuş annesi ile.. Kimin yüreği yansın, kimin göz yaşları aksın..? |
All times are GMT +3. The time now is 16:14. |