Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=121)
-   -   'Türkiye pizzayı yasaklarsa ne olacak?' (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=55102)

ishakyilmaz 02-08-2009 18:50

'Türkiye pizzayı yasaklarsa ne olacak?'

Newsweek dergisi, İtalya'nın Lucca kentinin merkezinde kebapçıların çoğalması üzerine getirilen, “etnik lokanta” yasağına ilişkin tartışmaları “Büyük Kebap Savaşları” başlığı ile haberleştirdi. Dergi, “Türkiye misilleme yapıp pizzayı yasaklarsa ne olacak?” diye yazdı.
http://yenisafak.com.tr/resim/site/p...3737b18fby.jpg
NEW YORK(ANKA)
İtalya'nın Lucca kentinin merkezinde kebapçıların çoğalması üzerine getirilen, “etnik lokanta” yasağının neden olduğu büyük tartışma, Newsweek dergisinde “Büyük Kebap Savaşları” başlıklı bir habere konu oldu. Dergi, “Türkiye misilleme yapıp pizzayı yasaklarsa ne olacak?” diye yazdı.

Newsweek dergisi son sayısında “Büyük Kebap Savaşları” başlığı ile yer verilen haberde ünlü İtalyan besteci Puccini'nin doğduğu, Toscana'daki Lucca kentinin merkezinde etnik lokantalarına yasağı getirilmesinin yarattığı tartışmalara dikkat çekti.
Karşı çıkanların yasağı “mutfak ırkçılığı” olarak nitelendirdiğine işaret eden dergi, yasağın Lucca'nın, “geleneksel ve kültürel kimliği”ni koruyacağını savunan Belediye Başkanı Mauro Favilla'nın kentin, eski sokakları ucuz fast food satıldığı yerlerle dolu Roma'ya benzemesine istemediğini kaydetti. Haberde şöyle denildi: “Halen, Lucca'nın merkezinde sadece dört 'etnik' yemek yeri var. Bunlar son iki yıl açılan Türk kebapçıları. Mesopotamia'yı işleten Hayri Gök, 'Pisa'da 16 kebapçı var. Bu nedenle bizden korkuyorlar' diyor. Yasağı eleştirenler, Lucca'nın çıkışının, ekonomik olarak anlamlı olmadığını söylüyorlar. Uluslararası Otel ve Restoran Derneği Başkanı Avi Rosental da 'Turizm, açıklık ve çeşitlilik demek' dedi. Üstelik, Türkiye misilleme yapıp pizzayı yasaklarsa ne olacak?”

Feyza 02-08-2009 18:57

İyi fikir aslında ya misilleme yapıp pizzayı yasaklamak. Bu fikri bize verdikleri için teşekkürler ama hükümetimiz yasakçı bir zihniyet taşımadığı için uygulamaz. Fakat ben uygularım :hihi2: Pizzaya hayır Kebap, mantı ve benzeri Türk kültürünü yansıtan yemeklere evet. ;D

ishakyilmaz 02-08-2009 19:08

Helal gıda ve yemeklerin hiçbir şekilde yasaklanması veya protesto edilmesi imkansız.İnsanların midelerinden geçen yolu hiç kimse tıkayamaz,aksi takdirde savaş çıkar:w:

Feyza 02-08-2009 19:13

Alıntı:

ishakyilmaz Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 507089)
Helal gıda ve yemeklerin hiçbir şekilde yasaklanması veya protesto edilmesi imkansız.İnsanların midelerinden geçen yolu hiç kimse tıkayamaz,aksi takdirde savaş çıkar:w:

İtalyanlara pizza atalım:hihi2:. Kebaplara yazık onlar bize kalsın.
Sevdim bu savaşı ya, ben varım.... :karizmatik:

ishakyilmaz 02-08-2009 19:17

Alıntı:

Feyza Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 507095)
İtalyanlara pizza atalım:hihi2:. Kebaplara yazık onlar bize kalsın.
Sevdim bu savaşı ya, ben varım.... :karizmatik:

Türk mutfağının damak tadını tadan bir daha tatmak için italyadan değil Afrikadan bile kalkar gelir..!Bize kimse missileme yapamaz;1

Gökmen 02-08-2009 19:18

Evde yaparız hem hamurunuda ince yaparız daha iyi olur, çok kalın oluyor hamuru hemen tıkıyor insanı yahu:w::güzel:

Feyza 02-08-2009 19:22

Alıntı:

ishakyilmaz Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 507097)
Türk mutfağının damak tadını tadan bir daha tatmak için italyadan değil Afrikadan bile kalkar gelir..!Bize kimse missileme yapamaz;1

Ben sizin kadar iyi niyetli değilim ki. Ben misillemenin alasını yaparım. O yasak kalkmazsa bir daha pizza yemiyicem. ( zaten yemiyorum) ;D

genç_TÜRK 02-08-2009 19:28

pizzayı hiç sewmem zatenn..:)

Feyza 02-08-2009 19:29

Alıntı:

genç_TÜRK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 507101)
pizzayı hiç sewmem zatenn..:)

Helal kardeşime +++ yı hakettin. :merhaba:

Tarantula_ 02-12-2009 16:42

:D adamlar hoşgörüden bahsediyorlar ama kebabcıları çekemiyorlar bizim ülkemizde öyle bir durum söz konusu olmaz merak etmesinler....!

böcük 02-12-2009 16:52

valla yasaklasınlar kebabı da acından gebersinler:D
kendilerine yazık görünce kıtlıktan çıkmış gibi yiyen kim acaba:yehoo:
sanki kendi pizzaları bişeye benziyor:P:

Cerrah 02-12-2009 16:54

Alıntı:

Feyza Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 507103)
Helal kardeşime +++ yı hakettin. :merhaba:

Bende sevmem,bende

ishakyilmaz 02-12-2009 17:03

Meşhur pizzalarını tatmadığım için pizza hakında yorum yapamayacağım.Lakin Türk mutfağının pide ve cantığından esinlendikleri görünüyor sanırım..!

Katil 02-12-2009 17:06

Alıntı:

ishakyilmaz Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 507071)

1-yemeksepeti.com işleri yarıya düşer
2-Çoğu zaman aç kalırım.

akmmr 02-12-2009 20:34

Alıntı:

Katil Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 510226)
1-yemeksepeti.com işleri yarıya düşer
2-Çoğu zaman aç kalırım.

walla yemek sepetine bişey olmaz da hergün etli ekmek yiyemiyeceğim iiçin aç kalırım:D:D

gndz82 02-26-2009 20:17

yasak çok saçma pek uzun vadeli olacağını düşünmüyorum.ayrıca bizde olmaz böyle yasaklar.biz onlardan daha medeniyiz.ayrıca ben pizzayı severim.kimse kimsenin yemek zevkine karışmasın,yasaklamasın kardeşimm:)))

Ertuğrul ÖZGÜL 02-26-2009 20:19

yasaklansın pizza bizim değilki zaten

minegül 02-26-2009 22:26

Onlar ne kadar yasaklarlarsa yasaklasınlar kebabı felan. Avrupa bayılıyor Türk lezzetlerine.

O yasağı koyanlar geceleri gizli gizli kebap yemiyorsa ben bişey demiyorum artık:D:D. Çünkü vazgeçemezler. Resmen hayranlar...

All times are GMT +3. The time now is 05:57.