Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Haberler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=120)
-   -   Ahmet Kaya'yı Linç Edenlerin Listesi (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=55535)

Üç mevsim 02-11-2009 02:01

Ahmet Kaya'yı Linç Edenlerin Listesi

Ahmet Kaya'yı linç edenlerin listesi

Kamuoyuna sadece birkaç isim yansıdı o geceye dair. Ahmet Kaya'nın linç edildiği gecenin görüntüleri çıktı. Lince katılanlar arasında ilginç isimler de var.

http://www.internethaber.com/images/news/50742.jpg

Ünlü müzisyen Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya Balçiçek Pamir'in programına katıldı. Balçiçek Pamir programında Kaya'nın "linç edildiği" o gecenin görüntülerini yayınladı ve linç kampanyasına katılanların isimlerini teker teker saydı. Gülten Kaya da o isimleri doğruladı.

AHMET KAYA NASIL LİNÇ EDİLMİŞTİ?

12 Şubat 1999'da Magazin Gazetecilere Derneği'nin ödül törenine katılan Ahmet Kaya sahneye çıkıp önce ödülünü aldı. Ardından da yakında Kürtçe bir klip çekeceğini söyledi. Ve sahnedeki Kaya çatal bıçak yağmuruna tutuldu. Eşi Gülten Kaya o geceyi şöyle anlatmıştı:

SÜNNETSİZ PEZEVENK

"Serdar Ortaç sahnede okuduğu şarkı sözünü bir anda değiştirerek, “Bu devirde kimse sultan değil padişah değil. Atatürk yolunda Türkiye! Bu vatan bizim, ellerin değil!” diyordu. Bu şarkı üzerine iyice gerildi ortam. Şenay Düdek Ahmet’e, “Sünnetsiz pezevenk” diye bağırıyordu. Sonra Ercan Saatçi, Tuncay Önder, Erdal Acar ve onun bir grup adamı vardı provokasyon grubunun içinde.

REHA MUHTAR 10. YIL MARŞINI OKUTTU

Bir başkası, Reha Muhtar çıkıp memleket bölündüğü için memleketim şarkısını okutuyor. Birden 10. Yıl marşı sahne alıyor. Herkes hezeyan içinde. Zaten grup psikolojisi böyledir, insanlar katılmak zorunda da hissediyor kendilerini..."

Ahmet Kaya bu saldırıların hemen ardından Türkiye'yi terk edip Fransa'ya yerleşti ve orada hayata gözlerini yumdu.

Gülten Kaya 12 Şubat 199'da Ahmet Kaya'nın başına gelenleri hep anlattı ama o geceden dışarıya yansıyan isim sadece Reha Muhtar, Şenay Düdek ve Serdar Ortaç oldu. Bir de Ahmet Kaya'ya atılan çatalların önüne kendini siper eden Mehmet Aslantuğ'un ismi duyuldu. Gülten Kaya isimleri teker teker saymaktan hep imtina etti.

O GECE 10. YIL MARŞINI SÖYLEYENLER

Balçiçek Pamir o gecenin videosunu yayımladı ve isimleri şöyle saydı: "Kimler var kimler ben görüntülerden şöyle görüyorum, İbrahim Tatlıses, Mahsun kırmızıgül, Ajda Pekkan, Kadir inanır, Edip Akbayram, Mustafa Topaloğlu, Özcan Deniz var ve bu isimlerin hepsi de 10. yıl marşını ayakta söyleyen isimler."

LİNÇ EDENLER ARASINDA KÜRTLER DE VARDI

Gülten Kaya ise Pamir'i doğruladı: "Evet ve işte bunlar linç gösterisine katılanlar. Hiçbirisinde bir sağduyu yok çünkü ülke gerçeklerinden uzaklar bu ülkede Kürtler var mı, Kürtçe var mı bu bir dil midir bunlara hiç kafa yormamışlar ki bu insanlar eğer gelişmiş bir algıları olsa bir tanesi kalkacak ve habire delikanlılık kitapları yazıyorlar kalkıp diyecek ki bira dakika evet bu ülkede kardeş bir halk var onların bir dili var onların bir kültürü var ne dedi bu insan Kürtçe bir şarkı söyleyeceğim ve buna klip çekeceğim dedi. Ama ben en çok Kürk kökenli şarkıcıların tepkisine şaşırdım. O toprağa ait insanlar sonuçta...
Görüntülerde Erdal Acar Ahmet Kaya'ya bir el hareketi yapıyor ve Ahmet Kaya da ona sarılıyormuş gibi görülüyor. Gülten Kaya "Ahmet onun kulağına hak ettiği cevabı verdi" diye anlatıyor.

internethaber
10 Şubat 2009

islam 02-11-2009 02:21

Ahmet Kaya sempatizanı olan biri değilim... Fakat haklı olan yanları olan birini silip atmak bana akıl karı gelmiyor, "İnanca Saygı, Düşünceya Özgürlük" Diyen bir Ahmat KaYA... CHP zihniytinden daha zarasızdır bence...
O gece olanları dün gibi hatırlıyorum ve anımsıyorum... Ben Kürdüm Ve Hakkım olan dil ile Konuşacağım ve bunun ile şarkı yapıp klip çekeceğim diyen biri taşlanıyordu... yazıklar olsun sanatçıyım diyip taşlayanlara ... Sanatcı hasastır. Yıkıcı değil...
"Atatürk yolunda Türkiye! Bu vatan bizim, ellerin değil!”Birilerini ötekileştirenlere söylüyorum... Bu vatan bizim... Bu vatan Kürdün, Bu vatan Türk'ün bu vatan, Bu vatan için bir saniye bile kalbi atmış ve kanını akıtmış her kesin... Biz Biriz Biz Türkiyeyiz... Ve Yıkılmayız...

FarukARSLAN. 02-11-2009 02:45

Şimdi yine MHPvari yorum yapanlar olup katılmayacaklar ancak ben Ahmet Kaya'yı her zaman sevmiş her zaman benimsemişimdir..
Çok zaman da dinlerim..

Çok ezdik tarihte Kürtleri.. Çok hor gördük.. Hatta daha da ötesi yok saydık..(hatta biz değildi onlar -IK -İK diyorum ama o devirdekiler bizim görüşümüz, anlayışımızdaki Türk sıfatını yansıtmayanlar idi..) Biz de zamanında 'ümmet' olarak onlar gibi yine bu ülke hududları içerisinde gözyaşı döktük 'bu mudur hak, hukuk' diye.. Onlarında o zamanları olmuş bunu inkar edemeyiz. Ahmet Kaya'nın da bi Sivastopol Marşı, bi Kurtuluş Savaşı Destanı seslendirmelerini dinedikçe 'daha ne olsun' demekten kendimi alamıyorum...

Gayrısı fesatlık geliyor bana...
Şoven milliyetçiliği...

Üç mevsim 02-11-2009 02:47

Alıntı:

islam Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 508986)
Ahmet Kaya sempatizanı olan biri değilim... Fakat haklı olan yanları olan birini silip atmak bana akıl karı gelmiyor, "İnanca Saygı, Düşünceya Özgürlük" Diyen bir Ahmat KaYA... CHP zihniytinden daha zarasızdır bence...
O gece olanları dün gibi hatırlıyorum ve anımsıyorum... Ben Kürdüm Ve Hakkım olan dil ile Konuşacağım ve bunun ile şarkı yapıp klip çekeceğim diyen biri taşlanıyordu... yazıklar olsun sanatçıyım diyip taşlayanlara ... Sanatcı hasastır. Yıkıcı değil...
"Atatürk yolunda Türkiye! Bu vatan bizim, ellerin değil!”Birilerini ötekileştirenlere söylüyorum... Bu vatan bizim... Bu vatan Kürdün, Bu vatan Türk'ün bu vatan, Bu vatan için bir saniye bile kalbi atmış ve kanını akıtmış her kesin... Biz Biriz Biz Türkiyeyiz... Ve Yıkılmayız...

Aynen öyle...

Vatan hainliği yaftası o kadar ucuz bir mefhum değil. Ahmet Kaya hatalarıyla, doğrularıyla vatansever bir insandır. Son dönemde PKK ile arasına mesafe koyduğu biliniyor ama bazı faşizan baskılar ona bu ülkeyi dar etti. Oysa bu ülkede yaşamaya ve bu ülkede ölmeye hepimiz kadar onun da hakkı vardı..

redyellow 02-11-2009 10:24

Ahmet Kaya'nın linç edilme sebebi kürtçe şarkı istemesi, kürtçe klip cekeceğim demesi, pkklı olması vs. değildir.

Ahmet Kaya'nın linç edilmesinin tek bir sebebi vardır:

Ahmet kayanın linç sebebi başörtüsüne, başörtülülere destek vermesidir.

http://islamifikir.com/index.php/ahm...nusma-videosu/

Burda Ahmet kayanın o konuşması var, dinlemek isteyen tıklayabilir.

**

Konuyla İlgili Hasan Karakaya'nın bir yazısı:

Alıntı:

AHMET KAYA VE BAŞÖRTÜSÜ!

Malûm, Ahmet Kaya; kartel medyası için de "iyi bir sanatçı" idi... Özellikle "protest müzik"te üstüne yoktu!..

Ama, ne zaman ki; "Annemin örtüsüne kimse karışamaz ve el uzatamaz" dedi, "geri sayım" başladı!..

Hele hatırlayın 1998 Eylül ayını...

Ayseli Göksoy başta olmak üzere kendilerinin demokrat ve laik olduğunu ileri süren birçok milletvekilinin Türkiye'deki insanlar arasına nifak tohumları serptiğini belirten Ahmet Kaya, Göksoy'un, "Bu ülkede hiç kimse inançlarından ötürü bir baskıya maruz kalmıyor.

Başörtülü öğrenciler siyasi maksatla örtünüylorlar" şeklindeki sözlerini şöyle cevaplamıştı:

"Bu ülkede asıl sizin düşüncenizde olanlar ikilik çıkartıyorlar. Kimse bölücülük yapmasın. Ben, Türkiye'de demokrasi, insan hak ve hürriyetleri konusunda asgari müştereklerde nasıl buluşuruz, bunun sağlanması gerektiğini söylüyorum. Kimse inançlarından dolayı baskı görmüyorsa, bilim öğrenmek için üniversiteye gelen öğrenciler niçin coplanıyorlar? Neden saçlarından tutularak sürükleniyorlar?

Müslüman bir ailenin çocuğuyum... Hiç kimse de annemin başörtüsüne el uzatamaz!.. Türkiye'de başörtüsüne karşı sürdürülen yasaklama alanı yavaş yavaş genişletiliyor... Bu yasaklamanın sokaklarda dolaşmaya kadar bile vardırılacağı endişesini taşıyorum... Bunu bildiğim için, "Annemin başörtüsüne kimse karışamaz ve el uzatamaz, bu yapılırsa gerekli önlemleri alırım" dedim...

"Halkı yüzde 99 Müslüman olan bir ülkede Müslümanlara karşı uygulanan bu baskıların haklılığını ve yasallığını kimse savunamaz. Sayın Ayseli Göksoy'a sesleniyorum; "Ben, inanca saygıyı, düşünceye özgürlüğü savunuyorum. Siz neden savunmuyorsunuz? Sizler Meclis'te sohbet etmekten başka bir iş yapmıyorsunuz. Sokak anneleri ile başörtülü öğrenciler, saçlarından tutularak coplanıyorlar, siz ise sadece seyrediyorsunuz. Televizyonlardaki bu görüntüler sizi rahatsız etmiyor mu? Sizin attığınız bu nutuklar milleti bıktırdı. Buna bir son verin. Bu görüntüler sizi rahatsız etmiyorsa sohbetlerinize devam edin ve televizyonlarınızı çekirdeklerinizi çıtlatarak seyretmeyi sürdürün. Sizler rahatınıza bakın, hiçbir şeye karışmayın. Bu ülkenin bölünmesine bizler izin vermeyiz."
http://www.tevhidhaber.com/news_detail.php?id=28566

BU ülkeye zarar verenlere bakmak gerekirse ahmet kayaya değil ahmet kayayı linç edenlere bakmak gerekir.

FarukARSLAN. 02-13-2009 00:23

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 509051)
Ahmet Kaya'nın linç edilme sebebi kürtçe şarkı istemesi, kürtçe klip cekeceğim demesi, pkklı olması vs. değildir.

Ahmet Kaya'nın linç edilmesinin tek bir sebebi vardır:

Ahmet kayanın linç sebebi başörtüsüne, başörtülülere destek vermesidir.

http://islamifikir.com/index.php/ahm...nusma-videosu/

Burda Ahmet kayanın o konuşması var, dinlemek isteyen tıklayabilir.

**

Konuyla İlgili Hasan Karakaya'nın bir yazısı:

http://www.tevhidhaber.com/news_detail.php?id=28566

BU ülkeye zarar verenlere bakmak gerekirse ahmet kayaya değil ahmet kayayı linç edenlere bakmak gerekir.

Hımm.. Güzel oldu bu paylaşımınız şahsım için..
Çok teşekkürler...

genç_TÜRK 02-13-2009 00:27

kürdü lazı çerkezi bir ağacın dalları
o ağacın adı TÜRK daha çoktur kolları
ağaca balta vuran ermeninin dölleri...

halk ozanı OZAN ARİF!

ozan üstat ne de güzel demiş...arkadaşlar bakınız..kürt de bir TÜRKtür...öncelikle bunu kabul etmek gerekir..ahmet kaya kürdisten isteyen bi adamdı..yani o TÜRK olamazdı..ve TÜRK olmadığı için dolayısıyla kürt de değildi o!!!kendini kürt sanan bi herifti!!zaten onu kürtler de linç etti..yani dolayısıyla herşey ortada...:)

Üç mevsim 02-13-2009 02:50

Alıntı:

genç_TÜRK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 510521)

halk ozanı OZAN ARİF!

ozan üstat ne de güzel demiş...arkadaşlar bakınız..kürt de bir TÜRKtür...öncelikle bunu kabul etmek gerekir..ahmet kaya kürdisten isteyen bi adamdı..yani o TÜRK olamazdı..ve TÜRK olmadığı için dolayısıyla kürt de değildi o!!!kendini kürt sanan bi herifti!!zaten onu kürtler de linç etti..yani dolayısıyla herşey ortada...:)

Kürt olan bir vatandaşın Kürt olma hakkı yok yani...

redyellow 02-13-2009 10:19

Alıntı:

genç_TÜRK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 510521)

halk ozanı OZAN ARİF!

KÜRT DE BİR TÜRKDÜR, ÖNCELİKLE BUNU KABUL ETMEK GEREKİR diyorsunuz...

Ben Türk'üm ve bu yazdığınızı kabul etmiyorum, şimdi ben hain mi oldum?

Böyle saçma sapan şey olur mu?

Kürt kürtdür, Türk türkdür kardeşim.

Bir insanı sen illa şusun denmez.

Bu faşizm olur, dayatma olur, yobazlık olur.

İşte bu kafa kürt kardeşlerimizin arasına nifak soktu ve bu pkk denen melanet çıktı ortaya.

Pkk denen melanetin en büyük besin kaynağı "kürt yoktur", "kürtler de türkdür" gibi saçma sapan fikirlerdir.

nasıl ki türk varsa aynı şekilde kürt de vardır, çerkez de vardır, ingiliz de vardır, arap da vardır. vardır vardır vardır...

Ve bunların hiç birisinin bir diğerine üstünlüğü yoktur, üstünlük sadece Allaha takvadadır.

Irk mühim değildir, Mühim olan insan olmakdır.

H

genç_TÜRK 02-13-2009 12:13

bni yanlış anladınız...zaten bunu kabul etmeyen kürtler genellikle pkk ya giriyor...ancak gerçek kürtler TÜRK olduğunu kabul edenlerdir ...tabi ki kürt kürt , TÜRK de TÜRK tür..
bu arada red-yellow kardeş çok yanlış düşünüyosun...pkk ya giren kürtler TÜRK olduğunu kabul etmeyenlerdir...faşizm ile MİLLİYETÇİLİĞİ de birbirine karıştırma!..benim dediğim TÜRK milliyetçiliği, ATATÜRK milliyetçiliğidir!..sen ise TÜRK milliyetçiliğine faşizm diyosun!!!sana diyecek söz bulamıyorum..yazıklar olsun!!!

*AZRA* 02-13-2009 12:16

yazık oldu:(

redyellow 02-13-2009 12:32

Alıntı:

genç_TÜRK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 510772)
bni yanlış anladınız...zaten bunu kabul etmeyen kürtler genellikle pkk ya giriyor...ancak gerçek kürtler TÜRK olduğunu kabul edenlerdir ...

Alıntı:

tabi ki kürt kürt , TÜRK de TÜRK tür..
GERÇEK KÜRTLER TÜRK OLDUĞUNU KABUL EDENLERDİR....

Bu sizin sözünüz...

Ve hemen peşinden de kürt kürt, türk de türkdür diyorsun.

Çelişkiler içerisindesin.

Kürt kürt ise... gerçek kürt niye kendini türk kabul etsin?

Alıntı:

bu arada red-yellow kardeş çok yanlış düşünüyosun...pkk ya giren kürtler TÜRK olduğunu kabul etmeyenlerdir...
Bende onu söylüyorum işte....

Bir insana sen illaki türksün dersen, illaki türk olacaksın diey dayatırsan o da gider işte böyle onu istismar edenlerin oyununa düşerek başka şeylere girer.

Ben de bunu yapmayın diyorum, adam kürdüm diyorsa kürtdür, ona illa türk olduğunu kabul etmenin anlamı var mı?

Bunu zorlamak pkknın ekmeğine yağ sürer.

Alıntı:

faşizm ile MİLLİYETÇİLİĞİ de birbirine karıştırma!..benim dediğim TÜRK milliyetçiliği, ATATÜRK milliyetçiliğidir!..sen ise TÜRK milliyetçiliğine faşizm diyosun!!!sana diyecek söz bulamıyorum..yazıklar olsun!!!
Konuyu hiç boşuna başka yerlere çekme....

Türk milliyetçiliği diye bir tek kelimem, cümlem yok...

Ben bir insana illaki sen türksün, illaki sen kürtsün, illaki sen ingilizsin denmesinin, dayatma yapılmasının yanlış olduğunu söylüyorum.

böyle yapmak faşizmdir.

Ve Ben dayatmaya, faşizme karşı çıkıyorum.

Hiç boşuna başka yerlere çekmeyin.

genç_TÜRK 02-18-2009 17:49

AHMET KAYA MASUM BİR KÜRT DEİLDİR , O BİR PKK LI DIR!..İŞTE O SAVUNDUĞUNUZ AHMET KAYA NIN GERÇEK YÜZÜ..

O BİR SANATÇI MI HAİN Mİ?

Yıl 1999. Almanya’nın Münih Kenti’nde ‘Barış, Demokrasi ve Özgürlük Festivali’ İsimli etkinlikte Abdullah Öcalan posterinin altında on binlerce pkk yanlısına-ki (elde taşınan pankart ve bayraklar onu gösteriyor) konser veren bugün için öldüğü iddia edilen Ahmet Kaya’nın şok görüntüleri Türkiyede ilk kez yayınlanıyor.
“DOST APO’YU ÖZLEDİK!”

Kaya kendisini izlemeye gelen kalabalığa “Kürdüz Biz” isimli şarkısını seslendirirken “barışı özledik” sözlerini değiştirerek “o dostu özledik” ve tekrarında ise “Apo’yu özledik!” diyor.
Şarkının sözlerini “Apo’yu özledik” şeklinde değiştirdikten sonra dinleyicilerinden zafer işaretleri ve “biji serok apo” sloganları atarak alkış alması onun 3 defa daha aynı sözlerle aynı şarkıyı tekrarlamasını sağlıyor.

SANATI BİZİ İLGİLENDİRİR DİYENLERİN BU GÖRÜNTÜLERDEN VE BU ŞARKISINDAN HABERİ YOK!
Iste o konser deki şarkı kayiti:
Ahmet Kaya-Almanya Konseri
Kürdüz ölene kadar
Vallahi biz dostu özledik
Kürdüz ölene kadar
Vallahi barisi özledik
Kürdüz sonuna kadar
Vallahi APO ’yu (Terörist başı Abdullah Öcalan) özledik
Kürdüz sonuna kadar
Vallahi biz dostu özledik
ŞARKI ARASINDA KIŞKIRTAN KONUŞMASI
“Yasamak,tek basina birsey degil.Yasamak,kari koca olarak yasamak birsey degil.Yasamak,iki kisiyle yasamak da birsey degil.Yasamak,onurunla,namusunla,ulusal kimliginle,halkinla yasamaktir.Onurlu yasamaktir,serefli yasamaktir.
Biz bedeli ne olursa olsun yasamimizin hiçbir zerresinde ne Türkiye ne de Türk düsmanligi yaptik.Ama biz hayatimizin basladigi noktadan bu güne kadar geçen süre içerisinde bagimsiz,demokratik bir ülkenin dürüst Kürtleri olarak yasamak istedik.
Artik savas naralarinin yerine baris naralarinin alanlari doldurdugu bu zamanda,çok dogru seyler yapmaya yüz tutmus su anlarimizda sakin olaki akliniza söyle birsey gelmesin. Acaba buralardan uzaklara mi gidiyor? Yok öyle birsey…
Baris ve baris yanlisi insanlar onurun ve namusun dimdik silahidir.O yüzden biz askla,sevdayla,kavgayla büyüdük.Bu yüzden sakin ola ki barisi teslimiyet gibi düsünenler böyle bir gaflete düsmesinler.Biz sevdayi da biliriz,kavgayi da biliriz.”
AHMET KAYA NASIL BİTTİ!
Şubat 1999’da Magazin Gazetecileri Derneği’nin (MGD) ödül töreninde “Artık Kürtçe okuyacağım. Kürtçe klip çekeceğim. Bu klibi yayınlmayanlar Kürt halkına hesap vermek zorunda kalacak’ şeklindeki sözleri nedeniyle “Halkı din, dil, ırk ayrımı gözeterek kin ve düşmanlığa açıkça tahrik ettiği’ iddiasıyla bir günlüğüne cezaevine giren Ahmet Kaya, yurtdışına çıktı ve bir daha geri dönmedi. Birçok davadan yargılanan ve mahkumiyeti bulunan Kaya’nın seyir defterinden bazı notlar şöyle:
• MGD’de yaptığı konuşma nedeniyle 6.5 yıldan 13.5 yıla kadar hapis istemiyle yargılanıp beraat etti.
• Temmuz 1999’da Münih’te verdiği bir konserde “Arabamı şerefsizlerin memleketinde bıraktım’ dedi…
• Frankurt’ta PKK’yı öven konuşması nedeniyle İstanbul 3 No’lu DGM’de 10 Mart 2000’de hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarıldı.
• 1993’te Almanya’da Abdullah Öcalan’ın posteri önünde konser verdiği gerekçesiyle 3 yıl 9 ay ağır hapis cezasına mahkum oldu.
• Kasım 1993’te Berlin’de verdiği konserde “Dağdaki adamın paraya ihtiyacı var’ dediği için yasadışı terör örgütüne yardım ve yataklık etmekten 4.5 yıl ağır hapisle cezalandırıldı.
• Nisan 1999’da, Almanya’daki konserinde, “Beni de İmralı’ya o saygı değer şahsın yanına koyun’ dediği için hakkında soruşturma açıldı.
• Mart 1999’da Hollanda’nın Rotterdam kentinde verdiği konserde Öcalan’ı kastederek, “Vallah bir dostu özledik. Kürdüz ölene kadar. Barışı özledik. Vatansızlıktan üşüdük’ diyen Kaya, Haziran 1999’da Hamburg’daki konserde, “Türkiye’yi çok seviyorum. Andım var Dersim Dağı’nın tepesine ev kuracağım. Bu savaşı durduracağız’ diye konuşuyordu.
• Fransa’da verdiği konserde aldığı 4.5 milyar lira ile PKK krizine yol açtı. PKK’lılar ‘örgütün adını kullanıp lüks içinde yaşıyor’ diye bu kezde Kaya’ya tepki göstermişlerdi.
TÜRK MEDYASINDA İLK KEZ

1999 Yılında Almanya’da düzenlenen konserin organizatörlerinden biri de olan Medya tv de gösterilen bu görüntüler zamanla hasır altı edilmişti. O dönemde Konserden haberdar olan Hürriyet ve Milliyet gazeteleri Avrupa temsilcileri haberi “ Ahmet KAYA hangi dostu özledi” şeklinde haberi vermiş ve Kaya’nın sadece “DOST” Demesini eleştirmişlerdi Açık açık “APO” kelimesinden ise bihaberdiler.Şimdi teknoloji ilerledi, aradan 7 yıl geçti Türkiye internetle tanıştı insanların haber kaynakları internete taşındı .Dolayısıyla geleneksel medya yerini net medyasına bıraktı…Bu haberde o farkın ürünü işte…

Herkesin aklı var fikri var,zaten aklından zoru yoksa,içinde birazcık vatan sevgisi varsa ne demek istenildiğini anlar…

ishakyilmaz 02-18-2009 18:01

Birey sapık ideolojilerin kölesi olmadan önce insan olmasını başarması gerekir.İnsanlar ve hayvanlar arasındaki farklara girmeyeceğim,bilen bilir..! Bu nedenle linç olayı veyahut insanları bazı sebeplerden dolayı kınamak insanlığa sığmaz.Yorum yapmadan önce insanın temelinde bu olmalı ilk önce.Ahmet Kaya'yı insanlar neden seviyor? tabiki güçlü sesi ve müziği için.Siz bunun üzerinden prim sağlamaya çalışırsanız karalama kampanyaları revaşta zaten büyük bir başarı ile başarırsınız.Ya başka taraflara eğip bükmenin kimseye faydası olmaz,bu tür yaygaralar ile ülkemizin ne hallere düştüğünü hepimiz çok iyi gördük.Hamdolsun AK Parti ile birlikte bir nebze nefes almaya başladı,gölge etmesinler başka ihsan istemeyiz,bırakın bu ülkeyi gerçek sahipleri yönetsin.Bu tür provake eylemler ile kimsenin esamesi eser kalmaz..!Geçmiş bir konu ama kıssadan hissemi belirtmek istedim.

FarukARSLAN. 02-18-2009 18:07

Alıntı:

ishakyilmaz Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 514506)
Birey sapık ideolojilerin kölesi olmadan önce insan olmasını başarması gerekir.İnsanlar ve hayvanlar arasındaki farklara girmeyeceğim,bilen bilir..! Bu nedenle linç olayı veyahut insanları bazı sebeplerden dolayı kınamak insanlığa sığmaz.Yorum yapmadan önce insanın temelinde bu olmalı ilk önce.Ahmet Kaya'yı insanlar neden seviyor? tabiki güçlü sesi ve müziği için.Siz bunun üzerinden prim sağlamaya çalışırsanız karalama kampanyaları revaşta zaten büyük bir başarı ile başarırsınız.Ya başka taraflara eğip bükmenin kimseye faydası olmaz,bu tür yaygaralar ile ülkemizin ne hallere düştüğünü hepimiz çok iyi gördük.Hamdolsun AK Parti ile birlikte bir nebze nefes almaya başladı,gölge etmesinler başka ihsan istemeyiz,bırakın bu ülkeyi gerçek sahipleri yönetsin.Bu tür provake eylemler ile kimsenin esamesi eser kalmaz..!Geçmiş bir konu ama kıssadan hissemi belirtmek istedim.

Evet, ayrıca o günün şartlarına bakmadan bu tavırlara bakmak çok yanlış oluyor.
Mesela bi Edip Akbayram faktörü de var.. Ona kimse bir şey demiyor Ancak Ahmet Kaya kürt diye kürdüm dedi diye eziyoruz..

Bu kadar ayrımcı olmamalıyız bence...

genç_TÜRK 02-18-2009 18:10

ya o günün şartıymış..neden bahsediyosunuz ya ALLAH ALLAH..adam resmen ''biz apoyu özledik'' falan diyo..yukardakileri tamamen okuyun..ve TÜRKİYEde bazı çevrelerin ısrarla göstermekten kaçındığı gerçeğiahmet kaya gerçeğini görün..LÜTFEN!..ülkemiz için...

FarukARSLAN. 02-18-2009 18:19

Alıntı:

genç_TÜRK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 514510)
ya o günün şartıymış..neden bahsediyosunuz ya ALLAH ALLAH..adam resmen ''biz apoyu özledik'' falan diyo..yukardakileri tamamen okuyun..ve TÜRKİYEde bazı çevrelerin ısrarla göstermekten kaçındığı gerçeğiahmet kaya gerçeğini görün..LÜTFEN!..ülkemiz için...

MHP'li gibi konuşuyorsunuz. Ne demek yani Türkiye için?..
Ülke böyle basit şeylere mi kalmış yahu?..
Onca adam var aydın geçinen sanatçı geçinen her bir hareketi haince iken siz gelip burda bilmem ne gerçeklerinden bahsediyorsunuz..

Bu kadar basit olmayalım Allah aşkına yaa..

genç_TÜRK 02-18-2009 18:30

faruk kardeş ne sölediğinin farkında bile deilsin..size laf anlatmaya çalışanda kabahat..bu arada bilgin olsun ben mhp li falan deil has ve has BÜYÜK BİRLİK PARTİliyim...siz neden hala ahmet kayayı savunmanın peşindesiniz..bnce bu siteye acilen başbakanımızın el atması lazım..çünkü siz ahmet kayanın ''apoyu özledik'' demesini savunarak bnce gerçek ak partili gibi düşünmüyosunuz..faruk kardeş bak tekrar tekrar sölüyorum sana..üstteki yazıyı iyice oku ve ondan sonra yorum yap..ahmet kaya masum bir KÜRT kardeşimiz deildi..ahmet kaya PKK lı bir adamdı..zaten bunu da yukarıdaki yazıyı okursan rahatça anlayabileceğini düşünüyorum..yine anlamamakta ısrar edersen sana diyecek tek sözüm var:YÜCE RABBİM sana akıl fikir versin!..

ishakyilmaz 02-18-2009 18:41

Alıntı:

genç_TÜRK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 514530)
faruk kardeş ne sölediğinin farkında bile deilsin..size laf anlatmaya çalışanda kabahat..bu arada bilgin olsun ben mhp li falan deil has ve has BÜYÜK BİRLİK PARTİliyim...siz neden hala ahmet kayayı savunmanın peşindesiniz..bnce bu siteye acilen başbakanımızın el atması lazım..çünkü siz ahmet kayanın ''apoyu özledik'' demesini savunarak bnce gerçek ak partili gibi düşünmüyosunuz..faruk kardeş bak tekrar tekrar sölüyorum sana..üstteki yazıyı iyice oku ve ondan sonra yorum yap..ahmet kaya masum bir KÜRT kardeşimiz deildi..ahmet kaya PKK lı bir adamdı..zaten bunu da yukarıdaki yazıyı okursan rahatça anlayabileceğini düşünüyorum..yine anlamamakta ısrar edersen sana diyecek tek sözüm var:YÜCE RABBİM sana akıl fikir versin!..

Aynı lafları sabaha kadar konuşup tartışabiliriz,lakin aynı duyguları paylaşmadığımız sürece birbirimizi hiçbir zaman anlayamayız..!Bu noktada seninde bizlerle hakkaniyet duyguları içinde aynı duyguları taşıdığını düşünüyorum.Bir kaç yorumundan öyle anlaşılıyor.Lakin buradaki anlamsızlığı büyütüyorsun bence,bizler burada açık bir şekilde birilerini ve eylemlerini satmaya çalışmıyoruz;genel olarak ülkemiz ve milletimizin hayrına birşeyler söylemeye çaba sarf ediyoruz.Türkiye'ye büyük acılar çektiren,ülkemizde gözü olanların temelinde yattarak çıkardığı bu tür provakatif eylemleri tartışmayı bırakalım,ortak akıl ile hareket etmeye çalışalım.Hiç birimiz Ahmet Kayanın beyninde değildik,olamayızda..!O yüzden ismimiz gibi emin olmadığımız konularda kesin konuşmaktan sakınalım,hem kul hakkını iyi bilirsiniz,bence üzerinize sakın almayınız,bedeli çok ağır..!

Özgür Çağrı 02-18-2009 18:57

Ortamı daha fazla germeye gerek yok

Türkiye basit ve arsız Şovenlere Kendisini Türk Milliyetçisi sanan aşağılık insanlara kalmamıştır..

Ahmet Kaya Namusuyla Onuruyla Kürdüm dedi.. Orada onu taşlayanlar müfteridir Ahlaksızdır

Türkiyede Ahmet Kaya gibi sanatçı ahlakı olan bir kişi daha gelmez. Ne mutlu onaki halkı için Milleti için mücadele etti.. Keşke yaşasaydıda trt 6 yı görseydi

Unutmayın

Bu ülkede bir zamanlar

- Kürt demek yasaktı
-Herkes Türktür gibi saçma sapan asimilasyon gibi alçak bir politika vardı
- Kürtçe şarkılar dinlemek yasaktı
- Kamyonun arkasına Türkoğlu yazan binlerce kamyoncu vardı ama kamyonunun arkasına Kürdoglu yazan kamyoncularda linç edildi Türkiyede

ama günümüzde AK PARTİNİN devrimleriyle Türkiye Cumhuriyeti Halkı önünde Şerefli Namuslu Hoşgörülü Demokratik bir devlet olma yönünde ilerliyor

Unutmayınız Pkk nın ortaya çıkış sebebi 12 eylül ve sonrasındaki Zulümdür . Doğulu arkadaşlar varsa onlar daha iyi anlatır biz sadece kitaplardan gazetelerden okuduklarımız kadar anlatabiliriz..

FarukARSLAN. 02-18-2009 19:07

Alıntı:

genç_TÜRK Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 514530)

Bne MHPlisin demedim MHPli gibi konuşuyorsun dedim.
Hangi partili olursan olursun bu beni alakadar etmez yani bu konuda.

Sen Ahmet Kaya'nın Kurtuluş Savaşı Destanı parçasını seslendirmesini de dinleyin.. Yada Sivastopol Marşı'nı..
Sonra gel olur mu?..

Dikkat ediyorum da her mesajında illa birilerine ya hain ya hain değildir diyorsun. Yani bu senin nitelemelerinle olmaz ki..

Benim o verdiğin yazıyı okumama da gerek yok, zaten yıllardır linç ediliyor Ahmet Kaya. Ama şimdi PKK konserlerine katılan tek sanatçımız değildir ki Ahmet Kaya, işte benim sitemim buraya.. Neden diğerleri hala el üstünde tutuluyor da bu hala hain diye geçiyor?.. Yada PKKlı diye lanse ediliyor?..

Kaldı ki o konser zamanında neredeyse bütün kürtler MASUM değildi diyebiliriz.. Çünkü zamane şartları baskı uyguluyor idi, e tabii ki senin adına bi yerlerde mahkum olmuş HAİNde olsa onlara ÖZlem duyarsın..

Biraz 'empati' gerek bu konularda.. Direkt olarak atup tutmanın lüzmu yok...

Dağdakiçoban 02-18-2009 19:10

Hafıza-i beşer nisayn ile malüldür..Demişler Olaylar unutuluyor.Mesele sadece Ahmet Kayanın Kürtçe şarkı söyleme isteğinden zuhur etmiş gibi hatırlanıyor.Olay hiçde öyle değil.! Öyle ki ülkemizde Roberhatemo,hayko çepkin gibi ermeni,Linet ,safarad gibi musevi kökenli sanatçılarımız vardır.Hatta Safaradın albümünde 7 tane ibranice şarkı vardır.
Ahmet Kayanın eşi her kanala çıkıp ırkçı bir tutuma kurban gittiğini söylesede, işin aslı Ahmet kayanın bir şarkısında " Geliyor P.ç T.C Askeri" şeklinde söleri olan bir şarkı söylemesiydi.Ne hikmetse mahir çayan,Deniz Gezmiş türünden Teröristleri kahraman ilan etmeye meraklı medya Ahmet kayayıda mazlum kahraman ilan etti..Anlaşılır gibi değil..

FarukARSLAN. 02-18-2009 19:39

Alıntı:

Dağdakiçoban Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 514557)
Hafıza-i beşer nisayn ile malüldür..Demişler Olaylar unutuluyor.Mesele sadece Ahmet Kayanın Kürtçe şarkı söyleme isteğinden zuhur etmiş gibi hatırlanıyor.Olay hiçde öyle değil.! Öyle ki ülkemizde Roberhatemo,hayko çepkin gibi ermeni,Linet ,safarad gibi musevi kökenli sanatçılarımız vardır.Hatta Safaradın albümünde 7 tane ibranice şarkı vardır.
Ahmet Kayanın eşi her kanala çıkıp ırkçı bir tutuma kurban gittiğini söylesede, işin aslı Ahmet kayanın bir şarkısında " Geliyor P.ç T.C Askeri" şeklinde söleri olan bir şarkı söylemesiydi.Ne hikmetse mahir çayan,Deniz Gezmiş türünden Teröristleri kahraman ilan etmeye meraklı medya Ahmet kayayıda mazlum kahraman ilan etti..Anlaşılır gibi değil..

Medyanın kahraman felan ilan ettiği yok Ahmet Kaya'yı.. Aksine medya baskısı yüzünden böyle linç ediliyor..

Mesela dediğiniz tabir hangi parçasında diyor bilmiyorum ancak Ağladıkça parçasında 'avladıkça' dediğini de biliyoruz. Ama bunu biliyor ve bir şeyleri savunuyor isek bizimde var bi bildiğimiz kardeş..

Gaddarlaşmanın lüzmu yok ki.
O zamanın baskılarını bilmeden, araştırmadan hiç bir kürde, laza çerkese vs. baskı yapmamalıyız.
Bne bunu bilir bunu söylerim..

ak61 02-18-2009 19:47

Alıntı:

redyellow Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 510784)
GERÇEK KÜRTLER TÜRK OLDUĞUNU KABUL EDENLERDİR....

Bu sizin sözünüz...

Ve hemen peşinden de kürt kürt, türk de türkdür diyorsun.

Çelişkiler içerisindesin.

Kürt kürt ise... gerçek kürt niye kendini türk kabul etsin?

Bende onu söylüyorum işte....

Bir insana sen illaki türksün dersen, illaki türk olacaksın diey dayatırsan o da gider işte böyle onu istismar edenlerin oyununa düşerek başka şeylere girer.

Ben de bunu yapmayın diyorum, adam kürdüm diyorsa kürtdür, ona illa türk olduğunu kabul etmenin anlamı var mı?

Bunu zorlamak pkknın ekmeğine yağ sürer.

Konuyu hiç boşuna başka yerlere çekme....

Türk milliyetçiliği diye bir tek kelimem, cümlem yok...

Ben bir insana illaki sen türksün, illaki sen kürtsün, illaki sen ingilizsin denmesinin, dayatma yapılmasının yanlış olduğunu söylüyorum.

böyle yapmak faşizmdir.

Ve Ben dayatmaya, faşizme karşı çıkıyorum.

Hiç boşuna başka yerlere çekmeyin.

Aslında siz yanlış anlamışsınız biraz,
Arkadaşın anlatmak istediği milliyetçilik Atatürk Milliyetçiliğidir.
Atatürk Türklere hitap ederken sadece Türk Irkına Türk demiyordu. Ne Mutlu Türk olana değilde Türk'üm diyene demek arasında dağlar kadar fark var.
Kürt de Cerkezde Lazda bir yerde Türktür, yani tek bir kimlikte toplanmıştır Türkiye Cumhuriyeti.
Ordaki Türk kavramı millet kavramının da üstündedir.Tüm Türkiye halkına hitap eder.

Ahmet Kaya'ya gelince,
Dinlemem! Tanımam! Duymam! Sevmem!
Vatan Hainidir. Bunu inkar eden de utanacak haldedir.
Milliyetçiliği sadece Mhp ye yorararak, Ahmet Kaya'yı eleştirmek sadece Mhp ideolojisi gibi zırvaları söylemek ise büyük acizliktir.

Yetkili Notu: Görüşlerimizi savunabilirsiniz ancak aksini iddia edene hakaret edemezsiniz

turancı_71 02-18-2009 20:25

Alıntı:

@korfez Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 514552)
Türkiyede Ahmet Kaya gibi sanatçı ahlakı olan bir kişi daha gelmez. Ne mutlu onaki halkı için Milleti için mücadele etti.. Keşke yaşasaydıda trt 6 yı görseydi

Arkadaşım sana soruyorum sen hangi halk ve hangı milletten bahsedıyorsuN ?
ve ne mücadelesine girmiş bu vatan haini bi açıklada bizde bilelim?

Ertuğrul ÖZGÜL 02-18-2009 21:06

ahmet kaya ölmedi dağa çıktı diyenlerde yok değil ben duymuştum

genç_TÜRK 02-18-2009 21:33

Alıntı:

ak61 Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 514567)
Aslında siz yanlış anlamışsınız biraz,
Arkadaşın anlatmak istediği milliyetçilik Atatürk Milliyetçiliğidir.
Atatürk Türklere hitap ederken sadece Türk Irkına Türk demiyordu. Ne Mutlu Türk olana değilde Türk'üm diyene demek arasında dağlar kadar fark var.
Kürt de Cerkezde Lazda bir yerde Türktür, yani tek bir kimlikte toplanmıştır Türkiye Cumhuriyeti.
Ordaki Türk kavramı millet kavramının da üstündedir.Tüm Türkiye halkına hitap eder.

Ahmet Kaya'ya gelince,
Dinlemem! Tanımam! Duymam! Sevmem!
Vatan Hainidir. Bunu inkar eden de utanacak haldedir.
Milliyetçiliği sadece Mhp ye yorararak, Ahmet Kaya'yı eleştirmek sadece Mhp ideolojisi gibi zırvaları söylemek ise büyük acizliktir.

ağzına sağlık kardeşim benim..:karizmatik::);;)

Dağdakiçoban 02-18-2009 21:42

Alıntı:

FarukARSLAN. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 514561)
Medyanın kahraman felan ilan ettiği yok Ahmet Kaya'yı.. Aksine medya baskısı yüzünden böyle linç ediliyor..

Mesela dediğiniz tabir hangi parçasında diyor bilmiyorum ancak Ağladıkça parçasında 'avladıkça' dediğini de biliyoruz. Ama bunu biliyor ve bir şeyleri savunuyor isek bizimde var bi bildiğimiz kardeş..

Gaddarlaşmanın lüzmu yok ki.
O zamanın baskılarını bilmeden, araştırmadan hiç bir kürde, laza çerkese vs. baskı yapmamalıyız.
Bne bunu bilir bunu söylerim..

kardeş güzel söylemişsinde ;İtarzlarım şunlar..! Öncelikle olay şuan yanlış işleniyor..Yukarda söylediğim şarkı sözü yüzünden birçok yerde Türk bayraklı mitingler yapılmıştı.İnfial haliydi.Bunun üzerine çıkıp sert bir açıklama yapması üzerine bu olay yaşandı..Kaldı ki. 1960 da Türkiye de darbe oldu mu? oldu. 1961 .de 61 Anayasası çıkarıldı mı? çıkarıldı..!61 Anayasasında Kürtçe serbest miydi? Serbestti.! Ahmet kaya Niçin o Yıllarda Tüm albümblerini Türkçe çıkarmış? Niçin Kürtçe serbestken kürtçe 1 şarkısı bile yok ? Sebep açık ,Üzüm yemek değil bağcıyı dövmek..Bizler bu ülkede öyle kirli zamanlar gördük ki.Bugün sadece PKK biliniyor.80 öncesi dönemi bir göz önüne getirin Kawa,tekoşin,kuk,alarızgari vs. Bir sürü özgür kürdistan vaad eden örgüt söz konusydu.PKK ilk kurulduğunda bu örgütlerin liderlerini öldürdüğünde Bugün Diyarbakırda Apo için yürüyen aynı kişiler O günlerde de Apo karşıtı yürüyüşler yapıyordu.Ahmet kayada bu akımlardan Yani nerede suistimal varsa orada o vardı.Gaddarlık falan yaptığımız yok sadece "dündürdür bugün bugündür anlayışı ile Bu toprağın sevgi ile yoğrulmuş kültürüne ve 1000 yıllık kardeşlik hukukumuza hançer indirmiş yanar döner kişiliklere tavrımız elbette olacaktır.Yoksa salt herhangi bir dilde veya lehçede şarkı söylemeye kalkıpda engellenen kardeşimiz varsa desteğimiz ona sonsuzdur..

ALPEREN4425 02-19-2009 01:12

Kendimi PKK sitesinde gibi hissettim bir an. Bir PKKlının bu kadar savunulacağını rüyamda görsem inanmazdım. Yav siz neyin davasını güdüyorsunuz. Adam bi kere Kürt değil Türk. Adamı herkes Diyarbakırlı bilir ama Malatya'lı . Adam sanatını ihanet için kullanan bir yılandan başkası değil. Kürt olmayan birisinin Kürtler için bu denli aşağılık eylemler yapması size hala birşeyler anlatmıyormu. Aponun posteri önünde konser vermesi size ne ifade ediyor. Niye bu tepkiyi sadece Ahmet Kaya ya verdiğimizi sanıyorsunuz ki. Biz Apo posteri önünde konser veren Ferhat Tunç'u da biliriz Haluk Levent'ide. Ve daha nicelerini. Bunların hepsi yazılıdır bu halkın hesap defterinde. İhanete bu denli çanak tutulacağı , ihanetin bu denli alkışlanacağı aklıma gelmezdi.

Bakın arkadaşlar Kürtlerin haklarını savunmak başka şeydir, PKK propagandası yapmak başka şeydir. Ahmet kaya PKK propagandası yapmıştır. At izini it izine karıştırıp bu milletin aklını bulandırmayın.

FarukARSLAN. 02-19-2009 01:57

Alıntı:

Dağdakiçoban Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 514675)

kardeş güzel söylemişsinde ;İtarzlarım şunlar..! Öncelikle olay şuan yanlış işleniyor..Yukarda söylediğim şarkı sözü yüzünden birçok yerde Türk bayraklı mitingler yapılmıştı.İnfial haliydi.Bunun üzerine çıkıp sert bir açıklama yapması üzerine bu olay yaşandı..Kaldı ki. 1960 da Türkiye de darbe oldu mu? oldu. 1961 .de 61 Anayasası çıkarıldı mı? çıkarıldı..!61 Anayasasında Kürtçe serbest miydi? Serbestti.! Ahmet kaya Niçin o Yıllarda Tüm albümblerini Türkçe çıkarmış? Niçin Kürtçe serbestken kürtçe 1 şarkısı bile yok ?.

Valla, aşırı milliyetçiliğin kör kuyusu bu sanırım. Hangi 1960'lardan bahsediyorsunuz siz?.. O yıllarda Ahmet Kaya kaç albüm çıkarmış da kürtçe yapmamış?..

Yahu kardeşim komik olmayın, benim bildiğim Ahmet Kaya'nın doğum tarihi 1957'DİR! Adam 3-4 yaşında albüm çıkarmışta Kürtçe değil Türkçe mi olmuş?..

Ne demeli bilmiyorum ki...

islam 02-19-2009 02:19

Evet...
Ahmet Kaya Ölmedi ?
Dağa çıktı.. Hatta Öcalan yerine liderliği konuşuluyor :D::D:D
yaw komik olmayın Özgürlükten yana bir Demokrat fırtına idi dindi...
Ve ÖLDÜ :evet:

FarukARSLAN. 02-19-2009 02:24

Valla yaa..
Bakar mısınız her biri bi vatan kurtarıcı edasında, öyle bi zihne yerleşmiş ki hainlik olguları.. Adam hain gözüyle bakmamayı denese ölecek bitecek memleket gidecek gibi..

Şoven milliyetçiliği işte..

balbal 02-19-2009 02:29

Alıntı:

islam Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 514838)
Evet...
Ahmet Kaya Ölmedi ?
Dağa çıktı.. Hatta Öcalan yerine liderliği konuşuluyor :D::D:D
yaw komik olmayın Özgürlükten yana bir Demokrat fırtına idi dindi...
Ve ÖLDÜ :evet:

Ne güzel dünya be, Kürd isteyince özgürlük savaşçısı olur, Türk isteyince faşist... Askere kurşun sıkarak özgürlük aranmaz. Kurşun sıkana da gül atılmaz. pkk paçavraları önünde konser vermek ne bu ülkenin iyiliğini isteyen Kürdlerin hakkını savunmaktır ne de pkklıların haklı olduğunu gösterir. Sen gözü kanlı terör örgütünü destekleyeceksin sonra da adın 'demokrat' olacak. öyle üç kuruşa demokrasiye karnı tok artık bu milletin. size göre vatan haini olamaybilir, saygı duyarım. lakin o bir özgürlük savaşçısıydı, demokrasi savaşçısıydı manasına gelen kelimeler sarf etmek düşüncesizliktir.

islam 02-19-2009 02:35

Adam Öldü !!!
Ama ADı Hala Yaşıyor !!!
Sizler Sağ olun !!!

balbal 02-19-2009 02:38

Alıntı:

islam Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 514848)
Adam Öldü !!!
Ama ADı Hala Yaşıyor !!!
Sizler Sağ olun !!!

Bizim kadar siz de lazımsınız bu ülkeye.
Kavramlar zıtlarıyla mana bulurlar.
Sizler de sağ olun!..

FarukARSLAN. 02-19-2009 02:39

Alıntı:

balbal Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 514844)
Ne güzel dünya be, Kürd isteyince özgürlük savaşçısı olur, Türk isteyince faşist... Askere kurşun sıkarak özgürlük aranmaz. Kurşun sıkana da gül atılmaz. pkk paçavraları önünde konser vermek ne bu ülkenin iyiliğini isteyen Kürdlerin hakkını savunmaktır ne de pkklıların haklı olduğunu gösterir. Sen gözü kanlı terör örgütünü destekleyeceksin sonra da adın 'demokrat' olacak. öyle üç kuruşa demokrasiye karnı tok artık bu milletin. size göre vatan haini olamaybilir, saygı duyarım. lakin o bir özgürlük savaşçısıydı, demokrasi savaşçısıydı manasına gelen kelimeler sarf etmek düşüncesizliktir.

Ahmet Kaya'nın istediği özgürlük, PKKnın istediği ile alakasız idi. Ahmet Kaya'nın istediği özgürlük, bugün benim dinim konusunda ülkemde istediğim özgürlüklerin bi benzeriydi..
O da bir 'ırk' gömleği giyilmiş haliydi..

Bunu herkes anlayamıyor işte..

Herkes PKK diyor, yahu kardeşim PKKlılara Edip Akbayramda konser verdi niye pna ses çıkaramıyoruz?.. Niye ses çıkarılmıyor?.. Çünkü o laik! Ört bas ediliyor o yönü!.. Ama Ahmet Kaya?.. Dinine bağlı, hatta annemin başından baş örtüsünü çıkaracak ele vururum diyecek türden bir müslüman!
Ve bu aykırılık bizim beynimize farklı yönlerden empoze ettiriliyor. Ve kısmende başarılı..

Kusura bakmayın, ben böyle her şeyde hain vs. yafatasıyla dolaşanlara cahil, bilgisiz gözüyle bakarım..

Bu forumda kürt olmayıpta kürtlüğü bu kadar savunacağım da aklımın ucundan geçmezdi..

Hepimiz kuyruğumuza basılınca haktan hukuktan özgürlükten dem vuruyoruz. Empati yahut diğer ezilenleri görme yetkimizi almışlar eimizden..

Üç mevsim 02-19-2009 02:43

Öyle bol keseden atmak kolay, zamanın dilini iyi okuyalım. Kürt olunmasına da gerek yok, o yıllarda orada yaşansaydı ve zamanın rejiminin o insanlara yaptığı insanlığa sığmaz vahşete, hiçbir suça karşılık gelemeyecek cezalara, mahalleleri inleten işkence seslerine şahit olunsaydı ister istemez devrim türküleri söylenir, o dönem, orada devrimci olarak görülen kişiler için slogan atılabilirdi.

Alıntı:

FarukARSLAN. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 514850)
Kusura bakmayın, ben böyle her şeyde hain vs. yafatasıyla dolaşanlara cahil, bilgisiz gözüyle bakarım..

Alıntı:

Hepimiz kuyruğumuza basılınca haktan hukuktan özgürlükten dem vuruyoruz. Empati yahut diğer ezilenleri görme yetkimizi almışlar eimizden..

Aynen

islam 02-19-2009 02:43

Alıntı:

balbal Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 514849)
Bizim kadar siz de lazımsınız bu ülkeye.
Kavramlar zıtlarıyla mana bulurlar.
Sizler de sağ olun!..

İster zıt değin... İstese Taraf...
Biz özgürlük tarafındayız...

İNSAN HAKLARI VE ÖZGÜR DÜŞÜNCE İLE...
DEVLET, MİLLET !!! ELELE,
MİLLİ GÖRÜŞLE !!!

balbal 02-19-2009 02:51

Alıntı:

Ahmet Kaya'nın istediği özgürlük, PKKnın istediği ile alakasız idi. Ahmet Kaya'nın istediği özgürlük, bugün benim dinim konusunda ülkemde istediğim özgürlüklerin bi benzeriydi..
O da bir 'ırk' gömleği giyilmiş haliydi..

Bunu herkes anlayamıyor işte..

Herkes PKK diyor, yahu kardeşim PKKlılara Edip Akbayramda konser verdi niye pna ses çıkaramıyoruz?.. Niye ses çıkarılmıyor?.. Çünkü o laik! Ört bas ediliyor o yönü!.. Ama Ahmet Kaya?.. Dinine bağlı, hatta annemin başından baş örtüsünü çıkaracak ele vururum diyecek türden bir müslüman!
Ve bu aykırılık bizim beynimize farklı yönlerden empoze ettiriliyor. Ve kısmende başarılı..

Bu forumda kürt olmayıpta kürtlüğü bu kadar savunacağım da aklımın ucundan geçmezdi..

Kürdün hakkını elbette savunuruz. ırkçılık yapmayız ama şarkılarında bile açık açık propaganda yapan (adı yılmaz, ağladıkça vb...) bir kişi kürdlerin hakkını savunamaz. savunur derseniz o halde bölücübaşı da kürdlerin hakkını savunuyor demektir. sapla samanı ayırt etmek lazım. yazıda da dediğim gibi vatan haini kisvesini giydirmeyebilirsiniz. ben yazımda vatan haini dedim mi? demedim. sadece demokrasi ya da özgürlük savaşçısı demek düşüncesizlik olacaktır dedim ki hala da fikrim bu doğrultudadır. edip akbayram dediniz ki o kişiyi de günahım kadar sevmem. tenezzül edip de şarkısını bir dinlemişliğim yoktur. siz meseleyi yanlış algıladınız. kimsenin burda kürdlüğü kötülediği yok. fakat ahmet kayaya kim kürdlüğü temsil etme hakkı vermiş ki kürdlüğü bu kadar savunacağım aklıma gelmezdi diyorsunuz. ahmet kayanın fikirlerini benimsemiş kürdle ak partiye oy veren kürd arasında dağlar kadarr fark vardır ki bunun için diyarbakır için bugün yoğun uğraş veriliyor. bu ülke hakkında iyi zanlara sahip olan herkesi elbette severiz. salt ırkçı değiliz. ama ahmet kayanın kürdleri temsil ettiğini de kabul edecek değiliz. vatan hainidir ya da değildir. bu fikir değişkendir. ama o kişi kürdlerin temsilcisi falan değildir.

balbal 02-19-2009 02:55

Alıntı:

islam Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 514853)
İster zıt değin... İstese Taraf...
Biz özgürlük tarafındayız...

İNSAN HAKLARI VE ÖZGÜR DÜŞÜNCE İLE...
DEVLET, MİLLET !!! ELELE,
MİLLİ GÖRÜŞLE !!!

saygı duyarım...
Biz de HAKKIN VE HALKIN TARAFINDAYIZ....

All times are GMT +3. The time now is 15:24.