![]() |
Türk alfabesine X, W ve Q eklensin
Türk alfabesine X, W ve Q eklensin
DTP Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak, farklı dil ve lehçelerde kullanılan harflerin, Türk harflerine eklenmesi amacıyla kanun teklifi verdi. Kışanak, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Türk Harflerinin Kabul ve Tatbiki Hakkında Kanunda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifini TBMM Başkanlığına sunduğunu belirtti. Teklifinin gerekçesini anlatan Kışanak, DTP olarak Kürt dili önündeki yasakların giderilmesi için, hem Anayasa hem de yasalardaki engellerin kaldırılmasını istediklerini söyledi. W,Q, X KULLANMAK SUÇ OLMAYACAK Kışanak'ın kanun teklifine göre, farklı dil ve lehçelerde kullanılan harflerin Türk alfabesine eklenmesi öngörülüyor. Böylece, Kürtçe ve diğer dillerde kullanımı yaygın olan harflerin kullanılması, suç teşkil etmeyecek. Teklifteki diğer bir değişiklik önerisi de çocuklara anadilde isim verilmesi ve bu isimlerin kullanılan dilin harflerinin kullanılması isteniyor. Bu değişiklikle, Çocuklara konulacak farklı dil ve lehçelerdeki harflerden oluşan isimler, nüfus cüzdanı, tapu kayıtları ve senetleri, evlenme cüzdanları, askeri hüviyet ve terhis cüzdanlarında kullanılması öngörülüyor. KİMSENİN TÜRK ALFABESİNİ DEĞİŞTİRME HAKKI YOK DTP Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak, verdiği kanun teklifiyle Kürt alfabesinin serbest kullanımının amaçlandığını belirterek, “Kimsenin Türk alfabesini değiştirmeye hakkı yok; Türk alfabesi 29 harf kalacaktır” dedi. Kışanak yaptığı açıklamada, Türk Harflerinin Kabul ve Tatbiki Hakkında Kanunda değişiklik yapılmasına ilişkin verdiği kanun teklifinin, bazı basın ve yayın organlarında “29 alfabeden oluşan Türk harflerine, yeni harflerin ekleneceği” şeklinde yanlış algılandığını belirtti. Kanun teklifinde 29 harften oluşan Türk alfabesinde herhangi bir değişiklik talebi olmadığını kaydeden Kışanak, resmi evrak ile günlük işlerde, Türk alfabesinin yanı sıra farklı dil ve lehçelerdeki harflerin kullanılmasını öngördüklerini bildirdi. TEKLİFİM YANLIŞ ANLAŞILDI Kışanak, şöyle devam etti: “Teklifim, yanlış anlaşıldı. Amaç, Kürt alfabesinin serbest kullanımını sağlamak. Türk alfabesi ile Kürt alfabesi ayrı. Birbirinden ayrı olan bu alfabelerin birleştirilerek değil, ayrı ayrı kullanılması için teklif verdik. TRT-6 gibi kurumlarda Kürtçe alfabe nasıl kullanılıyorsa diğer kurumlarda da kullanmak mümkün. Teklifimizde, sadece Kürtçe değil, diğer farklı dil ve lehçelerin de kullanılması öngörülüyor. Genel olarak hangi dil kullanılıyorsa o dilin alfabesinin kullanılmasına imkan tanınmalı. Kimsenin Türk alfabesini değiştirmeye hakkı yok. Türk alfabesi 29 harf kalacaktır.” http://ozturkler.com/images/ozturkler.gif |
Bir kere haberin temeli sakat, yanlış. Böyle birşey yok. Kürtçe TV'yi PKK'lılar değil. Kürtler, dolayısyla bu ülke almış oldu. PKK, karşı çıkıyordu hatırlarsak :güzel:
|
başlık hatalı olmuş..o başlığı koymayacaktım ama yanlışlıkla koymuşum..kusura bakma..
|
başlığı düzelttim özgün genç..şimdi konu hakkında yorum yaparsan sevinirim..
|
Estağfurullah kardeş..
Konuyu tam okuyup ondan sonra yorum yapmam daha isabetli olur. Şimdi çıkıyorum. |
TRT ŞEŞ devletin kürt vatandaşlarımızı pkk'nın etkilememesi için açtığı bir kanaldır. Bu kanal'a bir pkk bir de cehepe karşı çıkıyor. Cehepe neden karşı çıkıyorsa artık ??
|
Latin Alfabesi Nerden Türk Alfabesi oluyor ben bunu Anlamış değilim !!!
He o diğer harfler( x,w,Q ) konursa ne olur ? bence Sakıncası yok !!! Zaten Klavyelerimizde yerini almakta !!!! |
Alıntı:
Ama böyle bir Kürt Alfabesini Kabul Etmiyorum... Bizim Yılarca Kullandığız Alfabe Arap Alfabesidir ? Mustafa Kemal Türkiye Cumhuriyetinin Resmi Alfabesi Olarak Latin Alfabesini onaylamıştır ! Türk Alfabesini değil Kardeşim :hmm |
tamam işte latin alfabesi TÜRK alfabesidir diyorum ben de..
ayrıca kürt alfabesi değişirse değişsin o beni ilgilendirmez..:S |
Alıntı:
Ama Ben Latin Alfabesi Türk Alfabesi Değildir !!! diyorum... Latin Alfabesi Türkiye Cumhuriyetinin Resmi Alfabesidir... Ayrıca Biz Kürtleri Üç beş Çapulcunu sözü ilgilendirmiyor !!! |
Ben Türk alfabesinde Q W X karşıyım. Kürt vatandaşlarıda kullanmayıversin . Türk demek Türkçe demektir. Türkçe'de QWX yeri yoktur. Bu vatan'ı dtplinin lafı bölemez. Ben bu vatan'ın Türklüğüne sahip çıkıyorum. Zira Muhafazakarlık bunu emreder. Bu emir Mehmet Akif sözünde yatar. "SAHİPSİZ KALMIŞ BİR VATANIN BATMASI HAKTIR SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR." Ben sahip çıkıyorum.... Çıkacağım. Bu millete gerekmeyen bu harfler yeni mi geldi akıllara dtp'nin bozgunculuğudur bu; gelmeyelim oyuna.... UNUTMAYALIM Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK Şöyle diyordu ; Bu vatan geçmişte Türk'tü bugünde Türk Yarında Türk olacaktır. TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR. NE MUTLU TÜRKÜM DİYANLERİDİR.
|
Alıntı:
çok haklısın kardeşim!..:evet::güzel: |
Alıntı:
Dtp bölüyor ; halkı eziyor yok ediyor. Allah c.c onların sonunu getirsin. Bu vatan bizim bizim Ne Mutlu Türküm diyenlerin... |
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!..
|
DTP'ye PKK'ye Nekadar karşı isem Faşizan söylemlere ve bunları söyene ve söyletenede karşıyım... Latin Alfabesi Nerden Türk Alfabesi oluyor ben bunu Hala Anlamış değilim !!! Latin Alfabesi Türkiye Cumhuriyetinin Resmi Alfabesidir... Ayrıca Biz Kürtleri Üç beş Çapulcunu sözü ilgilendirmiyor !!! Ama Bu vatan Bu Vatan Uğruna Kanını Ve Canı Vermiş Herkezindir ? Birileri Bizleri Etimolojik olarak ayrıştırmaya kalkarsa İşte sorun ozaman Doğar ? Çanakkale Ruhuda İSlamın Veriği Anlaşın Kalkanıda ozaman çıkar ortaya ? saygılarım ile .. Alıntı:
Ne Mutlu Kürdüm Diyene.... Birilerinin gazı ile Bu vatan ne kimseye kalmaz ... Bu Vatan, Bu vatan ve devlet için ÇAnakkale'de, Erzurum'da, SarıKamış'ta Uğruna ölenlerindir... |
Bende Sana Peygamberden bir Hadisi Aktarayım...
Aşırı Milliyetçilik Yapan Burnu ile Pisliği Karıştıran Böcek Gibidir !!! Hz.Muhammed |
ben kürtleri iyi insanlar sanardım..seni görünce bu düşüncemden dolayı pişman oldum..artık kürtlerden de nefret ediyorum..hepiniz böyle misiniz!!!
|
Bende Sana Peygamberden bir Hadisi Aktarayım...
Aşırı Milliyetçilik Yapan Burnu ile Pisliği Karıştıran Böcek Gibidir !!! Hz.Muhammed söz Yerinde Ağırdır... O sözlerin Yerinde Güzel konumuzla Alaksı YOK !!! Ben Bir Paşa Asker Torunuyum... Dedem CElali Hasan ... Biz Bu Vatanın Evladıyız.. Üç Beş Kuru söze paça bırakmayız... |
TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR....Ne mutlu türküm diyene.
gereksiz bir öneri dtpnin işi gücü bölücülük başka ne yaparlarki |
Alıntı:
Güzel kardeşim yazılarınızla lütfen karşı tarafa hakaret etmeyin ne olursa olsun bunu kimse haketmiyor daha ılımlı olalım rica ediyorum. Söylemlerinizle karşı tarafın hakkkını gasp ediyorsunuz bu bir insana özelliklede bir müslümana asla yakışmayan bir durum. Selametle inşallah.. |
Bu Vatanı Kuran Biziz Bu Vatan Allah Nidaları İle Kuruldu !!! Lozan'da olanlar ortada biz... Bu vatanın Evladıyız... Bu vatanı Bölende... Bölmeye Çalışanlarda Ortada... Biz Yine Söylüyorum Çapulçulara Meydan Bırakmayız... |
TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR...hazmedemeyen çeker gider biz neden şöyle olsun böyle olsun demiyoruz.
|
başkasına hakaret edecek kadar zavallı klavye kahramı pehhhh...kahramanmış..
yetkililer bu konuya neden bakmaz anlamış değilim.. bu konunun kime yararı var!! ne terörü..sen kendini ne sanıyosun.. karşındakini ne kadar tanıyosun... terörist kelimesi gibi adi bir ithamla yargılayacak ne var ortada.. hem konu zaten saçma..kimse türk alpabesini tabiki değiştiremez.. ben trt şeş açılana kadar kürtçe yazıyı bile bilmezdim. eğer devlet bana bunu gösterdiyse ben KÜRTÇE lisanı elbette öğreneceğim.. kişileri yargılamak .o kadar adice söz söylemek...ancak o söylenen kelimeleri BEN BUYUM demekle eş değerdir... allah sizlei ve her türlü ırkçı söylemde bulunanları ıslah etsin |
Alıntı:
çekemeyen dağa çıkar..veya çıkıyor..yaw bu ülkede huzuru bozan kişiler işte bu söylemlerle kendilerini savunmaya çalışan zavallılar... |
Alıntı:
|
o zaman türk dünyasının kabul ettiği harflerin hepsi kabul edilsin yumuşak K falan var mesela
|
Alıntı:
ve bu söz ne atatürke nede başka bi lidere söylenen söz değildir.. allahın peygamber bu sözü ..başkalarını ırkı ,dini ve mezhebi yüzünden aşağılayanlara söylemiştir.. bu szü farklı yönlere çekmek..istediğiniz aşikar. atatürk ne mutlu türküm diyene demiştir.. dememiştirki...sadece türkler insandır.. sizin ve diğer arkadaşın yazısından ben bunu anladım. sadece türkler varmış gibi.. aynı yahuddi anlayısşı gibi(bu sözün altında bişey aramayın sadece onlarda yahudilerden başkasını insan görmezler o yönden) sen türksün ne mutlu türküm diyene dersin.. bende yıllarca okulda bunu dedim.. ama ben kürdüm..ve bu ülkeyi senden bile belki çok severim..bunu nasıl tartabilirsin. kürtsen dağa çık bu nasıl mantıktır.. .....ben ne mutlu kürdüm desem ..... ırkçı ve terörist mi olurum.. hayır... ben nasıl türkiyeliyim gururluyum diyorsam.. kürdüm gururluyumda derim... |
Alıntı:
bence sen bbp lide olamazsın..muhsin başkandan asla bu tarz söylemler duymadım... ben akp li değilim...ama zannetmemki bi akpli kardeşim kalkıp senin mesajlarına hak versin... verirlerse pes... |
Alıntı:
|
haklısın!..
|
Alıntı:
tam tersini yapalım.. sizce kürtler ırkçımı.. el cevap:evet.. bu durumda nasıl siz kürtlere ırkçı derseniz...aynı cevabı duymadan gocunmamalısınız.. .....ve ben kendi adıma..asla bir insanın milliyetini bu kadar aşağılama hakkını kendimde bulmuyorum..ben kürdüm..türk vatandaşıyım..ülkemi seviyorum.bu bana yetiyo..çevremdekinin ırkı beni bağlamaz..insan mı ...bitti!! ama maaşaalah siz 2 kendini bilmez ukala...pek bi saydınız..acıdım valla zavallılık bu resmen..paronoya olmuşsunuz...size bir şey denmeden bile hakaret diyebiliyosunuz.. |
daha yazmayacam yoksa sizinle konuştukça edebimiz ahlakımı zayıflatacam.hala konuşuyorlar
TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR. |
İnsanların kardeşliği mukadestir. Bu bayrak bu güneş bu ata hepimizin. Ama ülkemizin her türlü değerine sahip çıkmakda görevimiz. Lütfen konu kilitlensin. Çünkü bir dtp tüm Türkiye'de bölücülük yaptığı gibi adının geçtiği her yerde insanları ayrıştırıyor. Türkiye Türklerindir. Türküm diyenlerindir. Bu vatanın canından çok sevenlerindir. Türküm diyen herkes Türk'tür. Ulu önder Atatürk böyle demiştir. Bu rası anadoludur. Burad ırkçılık işlemez. Bu topraklara ırkçılık ekemessiniz. Ekmek isteyene cevabı bu halkın vereceğini kimse unutmasın.
|
valla bu oaly şaka gibi ..
biri çıksın şaka desin. yaw ırkçılık yapan kim...ben kürdüm demek ırkçılıkmı? anladığınız bumu. her kürde terörist deme hakkını kim size veriyor. asla terörü savunamam..dinim el vermez. ırkçı olamam ..imanım izin vermez. ama ÜLKEMİ SEVİYORUM... bu vatan...bu vatan için savaşanların... bu vatanı satmayıp..bu vatan için fedakarlık yapanlarındır. türkiye cumhuriyeti..içindeki etnik kökenlerle bir bütündür.. ne kadar türkünse...o kadar kürdün...çerkezin..abazanın..lazındır.. eğer bu ayrıma grilirse işin içinden çıkılmaz.. bence artık bırakın hakaret vari düşünmeyi.. evet karşınızda terörist söylemli biri bulunsa amenna..!! bu forumda bir kürt olarak bir kaç konuda ben bile birilerini bu söylemle itham etmiştim..daha önceden..(kürt bi kardeşim) ama bu konuda tamamen gözünüz kapalı.. ilk aşta can gözünüzü açın.. eminm gönül gözünüz açılır sonradan |
İkincisi kimse Toplumun saygı duyduğu milli manevi şahsiyetlere olaylara hakaret tarzı konuşma yapmaması için sizleri üzülerek uyarıyorum. Çünkü Bulunduğunuz site muhafazakar bir sitedir. Muhafazakarlık düne sahip çıkmaktır. Varolana sahip çıkmaktır. Kürt'ü Türk'ü kardeş görmektir. Sevemek sevilmektir. Kimimiz alevi kimimiz sünni fakat hepimiz Türkiyeliyiz. Bizi birleştirenler aşkına Allah .cc. konuyu burada kapatalım kimse cevasp yazmasın. Lütfen kimse ayrıştırılmasın...
|
Alıntı:
bende lazım diye ayrımcılık yapmadım yapmamda. türklüğümüze dil uzatanlarada her zaman cevap veririm adam çıkacak türklüğe türkiyeye atatürke ve sayre bu ülkenin mabetlerine dil uzatacak karşı koymayacakmıyım.herkes olayı iyi anlasın o şerefsiz partinin ortaya attığı hiç bir fikirde bu ülkenin menfatlerine yarayacak bişey yok.bu ülkenin ismi TÜRKİYE CUMHURİYETİ konuştuğu dilde türkçedir herkes istesede istemesede kabul edecek Yetkili Notu: Forumun seviyesini muhafaza etmek hepimizin görevi |
Alıntı:
Yuh be ArkAMDAN NELER SÖYLEMİŞSİN... Kötüsöz Söz Sahibinindir... Hani Kürtler Kardeşindi... Alıntı:
Bu neyaman Çelişki... Bak BEn şimdi KAlkıyorum buraya Benim Mustafa Kemal'e ettiğim bir hakareti koy helal olsun.... Sen Mustafa Kemal'i nerden bileceksin Sen Anlamazsın Mustafa Kemal'i olsa olsa Mustafa Kemali Kullan zihniyetten öteye geçemezsin... Sen, Giovanni Gentil'i, Benito Mussolini'i, Adolf Hitleri'i Tanırsın... Onlardan öteye gidemezsin... Bırak mustafa KEmal'i Sen Irkçılığının Oranını Ayarlayamayan kendine hakim olamayan kişilik sorunlusu bir birisin... ettiği hakaretleri ÜZerime dahi Alınmıyorum... Bu vatan Bizim, Senin Eline verecen silahi Yollayacan Hırat'a Orhan Pamuk'a siz değilminiz Etimolojlik kavramlar üzerinde siyaset yapıp dosta düşman bizi rezil eden ... Siz Ne anlarsınız Mustafa KEmal'den... Siz Boş bulduğunuz alanda Milliyetçilik naraları atarsınız... Ama Biz Dindar ve Bu vatanın bağımsız bütünlüğü korumaktan çekinmeyecek insanlar hiç bir yere gitmeyecek... Biz gidelimde Nacizane Vatanımız Size mi ? Kalsın... Mustafa KEmal " diyorki; Vatan Toprağı KutsalDır... KAderine Terk Edilemez " Bu vatanı sizemi bırakalım ? Bu saatten Sonra sizin bu hakretlerinize Göz yuman Forum yönetiminede Sesleniyorum... Bu konuda Tarafsız değil.... Taraf olun Ükenin Faşizimde ÇEktiklerini Hatırlayın ... Bu hususta Kürtlerden Nefret Ediyorum diyen Onlarca Hakareti kendine yakıştıran .... |
Türkiye Türklerindir ne demek? Bu vatan için kürtler savaşmadı mı. Ne mutlu türküm DİYENE.. Türk olana değil. Arkadaşlar lütfen gereksiz yere kalbimizi kırmayalım birbirimizin. Çünkü ben de Türk değilim, ama Türkiye Cumhuriyetinde yaşıyorum.. Abartmayalım bazı şeyleri olduğu gibi kabullenmemiz gerek. Ayrıca kürt diye arkadasımıza pis terörist demen hiç hoş değil arkadaşım. Her kürt terörist mi oluyor ya da Atatürkçüyüm diye geçinenleri görmüyor musunuz?
|
Bu DTP milletvekilleri Gereksiz işlerden sorumlu devlet bakanlığı yapıyorlar.CHPde koalisyon ortakları....
Tabi sadece Gereksiz İşlerden ssorumlu devlet bakanlığının...) |
Alıntı:
|
All times are GMT +3. The time now is 10:56. |