Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Gençler/Gençlik Meydanı (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=285)
-   -   Arkadaşlar güç mü kaybediyoruz? (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=60873)

ufuk_genc 03-20-2009 00:52

Arkadaşlar güç mü kaybediyoruz?

Son günlerde özellikle net üzerinde Ak Partiye karşı müthiş eleştiriler alıyorum...Etrafımda ki Ak Partili sayısı azaldı...Birileri krizi bize tahvil etmeye çalışıyor...Krizin küresel olduğunu kabul eden ama krizde işinden olanlar kriz ile değil ama başka bahanelerle bizi eleştiriyorlar...Ama bir gerçek var oy kaybediyoruz...

sevdesu 03-20-2009 01:11

Alıntı:

ufuk_genc Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 534942)
Son günlerde özellikle net üzerinde Ak Partiye karşı müthiş eleştiriler alıyorum...Etrafımda ki Ak Partili sayısı azaldı...Birileri krizi bize tahvil etmeye çalışıyor...Krizin küresel olduğunu kabul eden ama krizde işinden olanlar kriz ile değil ama başka bahanelerle bizi eleştiriyorlar...Ama bir gerçek var oy kaybediyoruz...

senin etrafındakiler değişmiş galiba sadece. güç kayvetmiyoruz aksine güçlenerek geliyoruz. eğer iki sanat ankete güvenip bunu diyorsanız yanlıyorsunuz..... bu seçim hedef %50 ve üstü ki eminim olacaktır. siz kafanızı takmayın durmak yok yola devam

tayyipci2434 03-20-2009 01:15

1. belli 2. kim..:)

llvll 03-20-2009 02:51

Alıntı:

kardeşim karamsarlığa kapılma kendini üzme...
ızdırabını çekmen sevindirici ama ümitsizliğe sakın düşme..
çünkü düşündüklerinin tam aksine sevdeninde dediği gibi katlana katlana GELİYORUZ!
çevrene bakıp aldanma...çünkü onlar hep konuşur..
biz devletimize zarar gelmemesi için susarız..
29 Mart'ta konuşmak dileğiyle =)

Beritan 03-20-2009 03:08

Alıntı:

bendede azaldı ama büyük şehir belediyesinde halen ak partide iddalılar..;1

ahmetermiş 03-20-2009 03:19

Alıntı:

nerde rüyandamı kaybediyoruz..ak parti şu global krizde dahi eğer yuzde 40 bile oy alsa bu buyuk bir başarıdır...
ülke tarihimizde bütün iktidara gelen partiler iktidarda iken güç kaybetmiştir,ama ak parti yuzde otuzyedilerden,kırk yedilere kadar gelmiştir.
ufuk siteye yeni üye olmuşun ilk konu başlığın,güçmü kaybediyoruz.? ben yeni bi üyenin böyle bir konu ile başlamasını garipsedim..
acaba sen AK partilimisin..?

Sekoloji 03-20-2009 03:37

Başbakan'ımızın Davos çıkışı oyları %10 arttırmıştır.

Beritan 03-20-2009 03:39

Alıntı:

Sekoloji Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 535059)
Başbakan'ımızın Davos çıkışı oyları %10 arttırmıştır.

ne güzel...bi defa daha çıkış yapsa...bi %10 daha ohhh:)

FarukARSLAN. 03-20-2009 03:41

Alıntı:

Arkadaş, iş 'etraf' meselesiyse.. Ben kendi etrafıma bakarak derim ki
BİZ kapatma davasında kaybetmiştik...
Cumhurbaşkanlığı seçiminde o CUMHURİYET MİTİNGLERİNDE kaybetmiştik...
Hatta Abdüllatif Şener ayrıldığında kaybetmiştik...

Ama hiç de öyle olmadı...
Siyaset ve 72 milyonu görüp bilmeden 'etraf' diyemeyiz.

Bu millette iyi görüyor gerçeği, hakkı, adaleti.. Şükürler olsun..

Ama bizim KAYBETMEDİĞİMİZİN, KAYBETMEYECEĞİMİZİN GÖSTERGESİ;

http://sunucu5.kucukresim.com/upload...04-1918938.jpg

İŞTE BU FOTOĞRAFTIR.

Ümitsiz hiç bir şey olmaz.
Ümit olmazsa her şey biter. AMA BU FOTOĞRAFTAKİ KARARLILIK VE AZİM, BANA HER ZAMAN İTİCİ BİR GÜÇ OLMUŞTUR...

KARDEŞİM, PES EDİYORSAN. ÜMİSİZLİĞE DÜŞÜP 'ZAYIFLIYORUM' DİYORSAN; KUSURA BAKMA AMA SENİN YERİN BİZİM YANIMIZ DEĞİL!
YADA SENİN DAVAN BENİM DAVAM DEĞİL.

FarukARSLAN. 03-20-2009 03:44

Alıntı:

Ümmü_Seleme Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 535060)
ne güzel...bi defa daha çıkış yapsa...bi %10 daha ohhh:)

O Davos 22 Temmuzdan beri var...

Ve malesef ki öyle, bir lafıyla bile 2-3 partinin toplam oy derecesi kadar oyu kendi tabanına çekebiliyor başbakanımız.

"Türkiye'nin Lideri" diye demiyoruz boş yere..
O, Allah'ın bir lütfu...

Size zor gelse de, 'ohh' gelse de..
Öyle :)

Beritan 03-20-2009 03:47

Alıntı:

FarukARSLAN. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 535063)
O Davos 22 Temmuzdan beri var...

Ve malesef ki öyle, bir lafıyla bile 2-3 partinin toplam oy derecesi kadar oyu kendi tabanına çekebiliyor başbakanımız.

"Türkiye'nin Lideri" diye demiyoruz boş yere..
O, Allah'ın bir lütfu...

Size zor gelse de, 'ohh' gelse de..
Öyle :)

ya bişi demedik...sadece ondan bile oy geldiğini düşündügü için arkadaşa şaşırdım:)
görecez seçimlerde ne kadar çekmiş ne kadar çekmemiş..
ama milet halen kılıçdar oğlundan korkuyor..
o başa geleceğine ak partiye verin deniliyo..
bunların en başını babam çekiyor...
yani oy oranı gene belli olmayacak ..
çünkü siyeset kapışma meydanı olmuş....icraatler değilde tartışmalarla kara verir olduk...
kim kime ne dedi...:)

Sekoloji 03-20-2009 03:50

Alıntı:

Evet işte.. yandaş medya'nın ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) karşıtları seni %50'lik bi oranla etkilemişler bu oyunlara gelmeyin.

Şuan popüler sitelerde anketlerin çoğunda oynama yapılıyor. Chp önde gösteriliyor bu yalanlar 22 temmuzda ortaya çıktı. Sırf halkı yanıtlmak için.

FarukARSLAN. 03-20-2009 04:09

Alıntı:

Ümmü_Seleme Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 535067)
ya bişi demedik...sadece ondan bile oy geldiğini düşündügü için arkadaşa şaşırdım:)
çünkü siyeset kapışma meydanı olmuş....icraatler değilde tartışmalarla kara verir olduk...

Bizde bir şey demedik efendim..

Millet de kılıçdaroğlundan korkar yada korkmaz. Konuyla bağdaşan yanı yok bunun.
Üstteki 'Davos oylarımızı %10 artırdı' yorumuna verdiğiniz cevapla da alakası yok.

Ama kılıçdaroğlu meselesi ayrı. Tarihte hep bu olmuştur. Muhafazakar partinin en önemli yerde zirvede olduğu yerde 'rakibi' hep CHP olmuştur.

Diğer partilere verilen oylarda hep CHPnin işine yaramıştır.
Yani bunun şimdiyle ve Kılıçdaroğluyla alakası yok...

Biraz iz'an birazda vicdan meselesi.

Yani öznel...
Bu yüzden bana pay düşmüyor bu konuda.
Üstteki mesajınızla da 'alakası' olmuyor (birazcık)

Beritan 03-20-2009 04:12

Alıntı:

FarukARSLAN. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 535092)
Bizde bir şey demedik efendim..

Millet de kılıçdaroğlundan korkar yada korkmaz. Konuyla bağdaşan yanı yok bunun.
Üstteki 'Davos oylarımızı %10 artırdı' yorumuna verdiğiniz cevapla da alakası yok.

Ama kılıçdaroğlu meselesi ayrı. Tarihte hep bu olmuştur. Muhafazakar partinin en önemli yerde zirvede olduğu yerde 'rakibi' hep CHP olmuştur.

Diğer partilere verilen oylarda hep CHPnin işine yaramıştır.
Yani bunun şimdiyle ve Kılıçdaroğluyla alakası yok...

Biraz iz'an birazda vicdan meselesi.

Yani öznel...
Bu yüzden bana pay düşmüyor bu konuda.
Üstteki mesajınızla da 'alakası' olmuyor (birazcık)

alakasız değil..oy oranından bahsetmiş...bende evet oy oranı çoğalabilir çünkü kötünü iyisi diye oy isteniyor;)

Sekoloji 03-20-2009 04:14

Alıntı:

Ümmü_Seleme Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 535067)

Neden şaşırdın Davos çıkışı %10 arttırdı iddaa ediyorum. Filistin olayları patlamak vermiş, Saadet partisi filistin için miting veriyor ve bir çok vatandaşımızı bu çıkışları etkiledi. Saadet partisine destek icin yerel secimlerde oyu sp'den yana kullanacaklardı bi kesim. Ama Allahın bir lütfu ki "One Minute" olayı yaşandı..

Beritan 03-20-2009 04:16

Alıntı:

Sekoloji Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 535101)
Neden şaşırdın Davos çıkışı %10 arttırdı iddaa ediyorum. Filistin olayları patlamak vermiş, Saadet partisi filistin için miting veriyor ve bir çok vatandaşımızı bu çıkışları etkiledi. Saadet partisine destek icin yerel secimlerde oyu sp'den yana kullanacaklardı bi kesim. Ama Allahın bir lütfu ki "One Minute" olayı yaşandı..

iyi şükür et işte...ya olmasaydı:)
neyse ya beni ilgilendirmez...ben seçime bakarım...
hepinize hayırlı geceler..
Saadetle Kalın.

şeysü 03-20-2009 04:17

Bu seçimde de Ak Parti oyunu artıracaktır arkadaşlar, bundan şüpheniz olmasın.

Sekoloji 03-20-2009 04:17

Sanada..

FarukARSLAN. 03-20-2009 04:17

Alıntı:

Ümmü_Seleme Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 535098)
alakasız değil..oy oranından bahsetmiş...bende evet oy oranı çoğalabilir çünkü kötünü iyisi diye oy isteniyor;)

Oy oranından bahsetmiş de 'İstanbulun oy oranı'ndan bahsetmemiş...

--
bende evet oy oranı çoğalabilir çünkü kötünü iyisi diye oy isteniyor

bu cümleyi çözemedim..

Beritan 03-20-2009 04:19

Alıntı:

FarukARSLAN. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 535107)

--

bu cümleyi çözemedim..

ben istanbulda oturuyorum....buda yerel seçim olduğundan istanbuldan bahsederim..:)
onu sen çözdün o kadar saf değilsin:)

Sekoloji 03-20-2009 04:21

Alıntı:

FarukARSLAN. Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 535107)

--

bu cümleyi çözemedim..

Kişiselleştirelim konuyu o halde. Kadir topbaş'ada yarayacaktır.

FarukARSLAN. 03-20-2009 05:04

Alıntı:

Ümmü_Seleme Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 535109)
ben istanbulda oturuyorum....buda yerel seçim olduğundan istanbuldan bahsederim..:)
onu sen çözdün o kadar saf değilsin:)

Yerel seçim, ama başarı yüzdesi İstanbul'un yüzdesiyle başarı belirlenmeyecek.
O babdan idi benim anlayamadığım...

Onu da çözdüm gibi bi şeydi ama cümle çok acayip diye yanlış anlamış olmayayım diye bi şeedim dedim.. (:

FarukARSLAN. 03-20-2009 05:07

Alıntı:

Sekoloji Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 535110)
Kişiselleştirelim konuyu o halde. Kadir topbaş'ada yarayacaktır.

Kadir Başkanın hizmetleri yeter. Yaptıkları yeter...
Başbakanımızın konuşmasının felan alakası olmaz, İstanbul'da artık bi Kadir Topbaş faktörü var. Bunu kabullenelim..

Başbakamız diyordu ya 'ideolojiye değil hizmete oy verin' diye.. İşte o.. Burada Tayyip Erdoğana oy veren 'ideolojiye' oy vermiş gibi bir şey olur.

Ama yaşıyor olduğu için şu İstanbul'un hizmetlerini gördüğü için de HİZMET=KADİR BAŞKAN diye sandığa gider İstanbullu...

Sekoloji 03-20-2009 05:11

Konu rayından çıktı neyse yazarsam uzup gider kapatalım :)

el-EMIN 03-20-2009 05:14

Ak Partinin oylari yüzde 40 (42) in üzerinde olacagina inaniyorum.

Ak partiye yüklenmeler her secim öncesi vardi..gitti gidecek derlerken..baktik yüzde 47.

Bu Secimdede farkli olmuyor..bir fark var..Artik REJIM Elden gidiyor..Seriat geliyor..Cezair olacagiz naaralari yok..

herkes oturdu bizi izliyor..

Lakin bu Küresel KRIZ biraz Ak Partiyi sallayacak gibime geliyor..ister istemez Fatura Belediye baskan Adaylarina cikacak..

Ne olursa olsun..sadece HAYIRLI ne ise o Olsun !

muhabbetle..

FarukARSLAN. 03-20-2009 05:29

Alıntı:

el-EMIN Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 535141)
Ak Partinin oylari yüzde 40 (42) in üzerinde olacagina inaniyorum.

Ak partiye yüklenmeler her secim öncesi vardi..gitti gidecek derlerken..baktik yüzde 47.

Bu Secimdede farkli olmuyor..bir fark var..Artik REJIM Elden gidiyor..Seriat geliyor..Cezair olacagiz naaralari yok..

herkes oturdu bizi izliyor..

Lakin bu Küresel KRIZ biraz Ak Partiyi sallayacak gibime geliyor..ister istemez Fatura Belediye baskan Adaylarina cikacak..

Ne olursa olsun..sadece HAYIRLI ne ise o Olsun !

muhabbetle..

Evet, hayırlısı olsun.
Ancak genel değil yerel seçim bu. Yereldeki başarılar ve önceki dönemle kıyas gerek ilk.

Mesela 2004 yerel seçimlerinde oy oranlarımız;

Belediye başkanlığı olarak: %40.16

Büyükşehirlerde (12-13 il sanırım): %46

Belediye meclisi: %40.32

İl genel meclisi %40.56 .

Yani- ŞU AN 29 MART SEÇİMLERİNE %40-41 derecesindeki bir parti olarak giriyoruz. Mevcut belediyelerimiz Türkiye'nin YÜZDE 40'INI oluşturuyor.

BELEDİYE olarak başarı oranımız bu yani.. Çıtaya ve başarı %40'tan bakmalıyız...

İşte başarının değeri ve tadını böyle daha gerçekçi almış olacağız..

FarukARSLAN. 03-20-2009 07:06

Alıntı:

-fatih- Nickli Üyeden Alıntı (Mesaj 535148)
Evet Ben istanbulda ikamet ediyorum,OY Kaybediyosunuz Sayin akp li arkadaşlar mesele istaNBUlda birçok ilçeyi bu sefer saadet Alicak Büyük şehir sizin yine,,Üsküdar ümraniye sultanbeyli,esenler bagcılar fatih,eyup Ataşehir kartal,sultangazı,v.s. buralari saadet kazanacak, inş

Hayırlısı..
Ancak Üsküdar'da Yılmaz Bayat faktörü ağır basıyor. İftar çadırı geleneğimizi başlatan belediye başkanı olaraktan. Saadet oradan avantajlı görünüyor.
Ancak bizde taze bir kanla giriyoruz Üsküdar'da. Güzel bi çekişme olacak Saadet ile yani..

Bir de Bağcılar'da Başeğmez ismiyle bayağı ağır basıyor Saadet.
Bağcılar belediyemiz çok sağlam ve sağlam hizmetlerde bulundu, özellikle varoş yerlerindeki düşük profil şahsiyetlerin sayısını sonderece azalttı bu bölgeyi çok ferahlattı.. Vesair bir sürü hizmet. Ama Başeğmez'le bu seimde tatlı bir rekabet olacak.

Hayırlısı olsun diyorum...

(Ama diğer saydığın ilçeleri sanmıyorum, gerçekten uzak ihtimal o kadarı. Genel meclis olarak olur ancak;1)

SuperGaZi 08-01-2009 04:37

AK Parti bu ulke için bir sanstir, bunun farkinda olanlar daima sahip cikacakdir. Farkinda olmayanlar ise kafalarini taslara vurduklari zamanlari cabuk unutanlardir.

manahos 08-20-2009 12:11

medya yokmu insanın kafasını bulandırır.ak partimizle çok uğraşıyorlar ama boşuna bizim desteğimiz bitmez.konuyu açan arkadaşımızda dert etmesin benm bulunduğum ilçede ak partili arkaşlarımın sayısı okdar az ki ama belediye seçimlernde yaklaşık %50 oy aldık.insanlar sadece konuşuyor anlayacağın kendileride biliyorlar ak partinin bir şans olduğunu ama söylemek istemiyorlar.

küßra_58 08-24-2009 00:54

arkadaşlar güç kaybediyoruz.küresel krizden bile başbakanımızı sorumlu kılıyolar üstüne üstlük bu kürt açlımı felanda devreye girince oy kaybımız çok oldu ama bunların üstesinde gelicez inanıyorum...

BlueMoon 08-24-2009 08:38

Güç kaybı meselesine kesinlikle katılmıyorum. bilakis demokratik açılım sürecimiz tutarsa oy patlaması bile yapabiliriz genel seçimlerde. fakat şu sarıgül denilen adam parti kuruyormuş. ona verenler de çok olur. oylarımızın bölünmesinden korkuyorum

tikky_men 09-11-2009 10:48

evet oy kaybediyoruz o kesin

tikky_men 09-11-2009 10:49

ama herkes açılım ım sonucunu bekliyo

xhidayet 09-11-2009 11:58

Ben daha sabrediyor ve gözlemliyorum...
Bakalım daha ne kadar sabredeceğim..ve daha sonra yorum yazacağım.

All times are GMT +3. The time now is 15:13.