Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Anketler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=123)
-   -   SIZCE TURKIYE AVRUPA BIRLIGINE GIRSINMI (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=6373)

CAGLAR 08-29-2007 23:54

SIZCE TURKIYE AVRUPA BIRLIGINE GIRSINMI

DOGRU OLANI YAPINIZ

Mcht_Ln 08-29-2007 23:55

Girmeli..

Başlığı resimlere açmışsın. :)

serkan yücel 08-30-2007 00:00

Bencede girmeli girilmesi türkiye açısından iyi görüyorum

dildade 08-30-2007 00:01

bende girmeli diyorum :)

EpiVaTeS 08-30-2007 00:07

gireceksek Lider olalim yoksa girmesekte olur benim için...

tuğba61 08-30-2007 00:24

girilmelii..

AkSa- 34 08-30-2007 00:34

öncelikle bizi ab'ye almayacaklar.Cunku hacli seferlerinden beri kilise kurumu hep kin yaymis, yuzyillar yani nesiller boyunca kin kandan kana gecmis.
Buradaki sagci hiristiyan partilerin dedikleri de zaten bu,bizlerin kesinlikle avrupa kulturunde yerimiz olmadigi yalanini tekrar edip duruyolar.
Ama sunu biliyolar ama gormuyolar,yunanistanla kulturel acidan tek farkmiz din.
yani din bence onemli bir sebep.
arti olarak eger burda turklerin avrupa uzerindeki kulturel etkilerini yazmak istesem yer kalmaz.
Ama bizsiz yapamicaklarinida cok iyi biliyolar,bunun icinde imtiyazli ortaklik diye bir sacmalik cikardilar.
Birde eger biz uretmezsek,marka olmazsak.Ister ab'de olalim,ister uzayda olalim gelisemeyiz.Zenginlesemeyiz...
Kore'ye bakin...
adamlar her konuda markalar...
Bizim en basidi bir otomobilimiz bile yok...
Ab benim icin bir bahce gibi,girersiniz ama ac cikarsiniz...
cunku agzinizi kullanmayi bilmeden nasil yersiniz???

vuslat_19 08-31-2007 08:12

şahsen ben ab li olmak istemiyorum ama türkiyenin yararına olucaksa girsin tabi

CAGLAR 09-19-2007 21:17

HAYIRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR RRR

TÜRK EVLADI 09-20-2007 03:42

AB'ye girmek istememizin amacı refah düzeyini yükseltmek ve ekonomiyi güçlendirmekti ama zaten ekonomimiz Avrupa ile bir bütün haline geldi ve ilişkiler en ileri düzeyde olduğu için artık girmeye gerek görmüyorum...

AB'ye girmemizin dinimizi ve kültürümüzü elimizden almasından korkuyorum ayrıca

Kafes 09-20-2007 03:49

ben girmek istemiyorum kalben ama mantiken girmemizi istiyorum cunku cok fazla eksigimiz oldugunu dusunuyorum. Avrupayla ic ice kultur akisi halinde en az bir 30-40 yil yasarsak daha da guclenecegimize inaniyorum. Daha sonra ayrilabiliriz.

Halit ALBAYRAK 09-20-2007 16:03

hayırlısı temennimiz'dir.

CAGLAR 09-22-2007 18:10

BENCE HAYIR DIOM NIYE DIYORSANIZ POLIS BILE ORNEK VERIYOM GOREVINI YAPAMIYOSA AVRUPA BIRLIGINE HAYIRR............................

Orhu_N_utu_Kuran 09-22-2007 23:06

http://img111.imageshack.us/img111/9113/imza1od5.jpg

avrupa birliğini savunan arkadaşlarımız acaba bu fotoğrafı gördüklerinde hiç vicdanları sızlıyormu.

bu ülkenin başbakanı,islamı yok etmeye yeminli bir papa nın heykelinin önünde imza atmaya zorlanıyorsa lanet olsun o birliğe

TÜRK EVLADI 09-22-2007 23:08

Resimler, davranışlar, hareketler senin için bir göstergedir belki ama o resimdeki durumun tamamen mecburiyetten olduğunu ve Tayyip Erdoğan'ın yada bizim o Papa'yı sevmediğimizi eminim biliyosundur!

Bana kalırsa görünürde olanlara değil icraate bak;)

Orhu_N_utu_Kuran 09-22-2007 23:18

sayın başbakanın bu durumdan hoşnut olduğunu düşünmüyorum.ancak kasıtlı olarak yapılan bir şey bu.sonuçta o salon bir meclis falan değil.

kasıtlı olarak,islamın sancaktarlığını yapan bir millete mensup bir başbakan,islamın yok etmeye yeminli bir papanın önünde imza attırılıyor.

kimbilir nasıl peyk oldular.-'sayın başbakanım bu hazzı o kafirlere neden yaşattın?' diye hiç siteminiz olmadımı?

TÜRK EVLADI 09-22-2007 23:20

Tam 70 yıldır Türkiye'nin içinde bulunduğu rezaletten dolayı o adamlar haz duyuyolar!

Ekonominin ve milli birliğin ve beraberliğin içinde bulunduğu rezaletten dolayı keyif alan Batılıların duyduğu hazzı Ak Parti döneminde mi önemsemeye başladın?

Orhu_N_utu_Kuran 09-23-2007 01:26

Alıntı:

TÜRK EVLADI Nickli Üyeden Alıntı
Tam 70 yıldır Türkiye'nin içinde bulunduğu rezaletten dolayı o adamlar haz duyuyolar!

Ekonominin ve milli birliğin ve beraberliğin içinde bulunduğu rezaletten dolayı keyif alan Batılıların duyduğu hazzı Ak Parti döneminde mi önemsemeye başladın?

ben başka bir başbakan hatırlamıyorum,papanın önünde fotoğraf çektirmeye zorlanan.ve bu zorlamaya maalesef boyun büken.veya farkına varmayan.

biz aynı zamanda devlet bahçelinin imf ye yazdığı mektuplardanda haberdarız.ecevitin 1978 de tüm silolarımızdaki tahılı ipotek ettirip uluslararası tefecilerden borç aldığınıda biliriz.ve daha nicelerini de biliriz.

benim bu sitede yazı yazmamın amacı akparti düşmanlığı değildir.gördüğüm kadarıyla bu site sayın başbakana yakın bir site.

siz seçimlerde akpartinin başarısı için katkı yapmışsınızdır.sonuç olarak böyle hassas konularda sayın başbakana uyarıcı olabilirsiniz.

AKmetalci 09-23-2007 01:31

girmeliyiz. aynı ovada aksama kadar koşmanın manası yok

R.T.E. 09-23-2007 03:28

inşallah.

kayısıkentli44 09-23-2007 15:45

inşallah girer...çünkü bizim için hayırlı olur... ;)

SAHILL35 09-23-2007 18:06

TÜRKİYE AVRUPA SEVİYESİNİ YAKALASIN AMA AB'YE GİRMESİN...
NE İŞİMİZ VAR TERÖR DESTEKCİSİ VE PEYGAMBER DÜŞMANI O MEDENİYET İÇİNDE..?

TÜRK EVLADI 09-23-2007 19:36

Alıntı:

SAHILL35 Nickli Üyeden Alıntı
TÜRKİYE AVRUPA SEVİYESİNİ YAKALASIN AMA AB'YE GİRMESİN...
NE İŞİMİZ VAR TERÖR DESTEKCİSİ VE PEYGAMBER DÜŞMANI O MEDENİYET İÇİNDE..?

Tam olarak bende böyle düşünüyorum kardeşim!

Bravo...

akp4ever 09-23-2007 19:38

girse de olur girmese de..ben evet'i seçtim gerçi.. ;)

fbayezit 09-24-2007 17:11

Birçok arkadaş çok yanlıiş düşünüyor..AKPartinin içinde hala analitik düşünemeyenleri görmek beni üzüyor.. AB konusu o kadar detaylı bir konudur ki öyle 2 cevaplı bir anket ile bir yere varamazsınız.. AB'nin açılşımını anne baba sananlar üye ülkeleri 12 tane sananlar yorum yapıyorlar benim moralimi bozan bu oluyor..Bütün TVlerde sokakatan gecenlker AB hakkında yorum yapıyor..Herkes yorum yapma hakkına sahip ama bilmiyorsanız neden degerlendireiyorsunuz anlamıyorum deliye dönüyorum böle olunca...Herkes AB uzmanı bizde.. Öyle insanlarımız var ki her gün her kahvehanede ülke kurtarlıyo..Neyse..

SAHILL35 09-24-2007 18:42

Alıntı:

fbayezit Nickli Üyeden Alıntı
Birçok arkadaş çok yanlıiş düşünüyor..AKPartinin içinde hala analitik düşünemeyenleri görmek beni üzüyor.. AB konusu o kadar detaylı bir konudur ki öyle 2 cevaplı bir anket ile bir yere varamazsınız.. AB'nin açılşımını anne baba sananlar üye ülkeleri 12 tane sananlar yorum yapıyorlar benim moralimi bozan bu oluyor..Bütün TVlerde sokakatan gecenlker AB hakkında yorum yapıyor..Herkes yorum yapma hakkına sahip ama bilmiyorsanız neden degerlendireiyorsunuz anlamıyorum deliye dönüyorum böle olunca...Herkes AB uzmanı bizde.. Öyle insanlarımız var ki her gün her kahvehanede ülke kurtarlıyo..Neyse..

ANALİTİK TARTIŞALIM BUYRUN...

nuh 09-24-2007 21:08

medeniyet nerdeyse ona girmeliyiz kültürümüzden kopmadan

CAGLAR 09-24-2007 22:48

MENFATIMIZE ISE GIRSIN

Ak Forest 11-02-2007 20:45

Son duruma Göre Diger Üyeler gibi Ayni Sartlar Söz Konusu olmadigi icin Kesinlikle Hayir

Maddi Destek yok ,Serbest Dolasim yok yni onlar ellerini Kolarini Sallayarak memleketimize gelecekler bizler ise evde oturacagiz ne anlami kaldi ki??? ??? ???

erenon 11-02-2007 20:51

kemal dervişin türkiyeden ayrılırken meclise yaptığı veda konuşması kulaklara küpe olmalı" ab ye girmezsekte olur olmaz ,ab ye mutlaka girmeliyiz ama mutlaka aksi halde meriç nehri türkiye için demir perde olur"

tutku 11-03-2007 11:05

bnce girilmeli

akrebin kıskacı 11-03-2007 18:02

LÜTFEN BURAYA DİKKAT...

AZİZLER MESELE AB'YE GİRMEK YAHUT GİRMEMEK DEĞİL...GİRERSEK NEDEN GİRMELİYİZ??GİRMEZSEK NEDEN GİRMEMEMLİYİZ??MESELE TÜRKİYE'NİN HER KONUDA ÇAĞDAŞ STANDARTLARI YAKALAMASIDIR.KABUL ETMEK GEREKİR Kİ AB ÜLKELERİ GENEL OLARAK BİZDEN ÇOK DAHA İYİ ÜLKELER..BUNLARIN SEVİYESİNE ULAŞMAK İÇİN NE GEREKİYORSA YAPILMALIDIR...UNUTULMAMASI GEREKEN EN ÖNEMLİ NOKTA AB MESELESİ BİR HÜKUMET POLİTİKASI DEĞİL.BİR DEVLET POLİTİKASIDIR...BU AK PARTİ İKTİDARA GELDİĞİNDE BAŞLAMADI SENELER ÖNCE BAŞLADI...AK PARTİ BU YOLDA BAYAĞI MESAFELER KATEDİNCE BUNU BECEREMEYENLER KORKU TACİRLİĞİNE SOYUNDU...YOK EFENDİM KIBRIS ELDEN GİDİYORMUŞ...YOK EFENDİM DİNİMİZ ELDEN GİDİYORMUŞ...BİZ BÜTÜN BU MUKADDES ŞEYLERİN NE ZAMAN ELDEN GÖTÜRÜLMEYE ÇALIŞILDIĞINI GAYET İYİ BİLİYORUZ...İŞLERİNE GELİNCE AK PARTİ ''ŞERİAT'' GETİRİYOR OLUR,İŞLERİNE GELİNCE AK PARTİ ZAMANINDA ''DİN ELDEN GİDİYOR''OLUR...BU NE AKIL TUTULMASIDIR...BU NE AKIL ÇIKMAZIDIR...BU NASIL BİR MANTIKTIR...EL-İNSAF!!!
UNUTULMAMASI GEREKEN BİR NOKTA DA AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKELERİYLE EKONOMİK OLARAK İLİŞKİLERİMİZDİR...SİZ BU BİRLİĞE SIRT DÖNERSENİZ O EKONOMİK GELİRLERİ NEREDEN KARŞILAYACAKSINIZ...KARŞI ÇIKANLAR BİR ANTİ-TEZLE KARŞI ÇIKMALILAR...BİZ AB STANDARTLARINI YAKALAMAK İÇİN MENFAATLERİNİMİZ DOĞRULTUSUNDA İLŞKİLERİMİZİ ÜST DÜZEYDE TUTMALIYIZ...SONRASI BİZE KALMIŞ GİRERİZ VEYA GİRMEYİZ...
MUHABBETLE...

akrebin kıskacı 11-03-2007 18:05

...

...

romakudüs 11-03-2007 20:28

avrupa birliğine giralim girmesine ama kendi etnik birliğimizi kurarsak daha güçlü olavcağımızı düşünüyorum türk birliği hiçde fena olmazdı büyük bir nüfus ve nüfuz gücümüz olurdu hemde yıllarca sovyet etkisinde kalan ırkdaşlarımızı ve dindaşlarımızı yozlaşmaktan kurtarmış olurduk

scheriff30 11-05-2007 13:13

aslında bizim avrupa birliğine girmemiz avrupa için bir kazanım bunu avrupalıda biliyor fakat böyle bir oluşuma giremezsek bence bizde özümüze türki devletlere yönelip türk paktı kurmamız gerektiği kanatindeyım.

Meftun 11-10-2007 21:12

BAZI MHPLİLER GİBİ VATAN MİLLET SAKARYA DEYİP GİRMEYELİM DİYENLERİ VE BAZI SOLCULAR GİBİ BU BAŞARIYI AKPARTİ SAĞLADI GİRMEYELİM DİYENLERİ ANLAYAMIYORUM...ŞU ANDA BİLE SIRF MÜZAKERE YAPIYORUZ DİYE AB FONLARINDAN YARARLANIYORUZ KARŞILIKSIZ...BİLİMSEL ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ AB DESTEKLİ...ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMLARI UYGULUYORUZ VS VS...YANİ BİZ ABYİ EKONOMİK ŞARTLARDAN DOLAYI İSTİYORUZ...KEYİF İÇİN DEĞİL...

erenon 11-10-2007 21:15

Alıntı:

ak_saliha Nickli Üyeden Alıntı
BAZI MHPLİLER GİBİ VATAN MİLLET SAKARYA DEYİP GİRMEYELİM DİYENLERİ VE BAZI SOLCULAR GİBİ BU BAŞARIYI AKPARTİ SAĞLADI GİRMEYELİM DİYENLERİ ANLAYAMIYORUM...ŞU ANDA BİLE SIRF MÜZAKERE YAPIYORUZ DİYE AB FONLARINDAN YARARLANIYORUZ KARŞILIKSIZ...BİLİMSEL ÇALIŞMALAR YAPIYORUZ AB DESTEKLİ...ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMLARI UYGULUYORUZ VS VS...YANİ BİZ ABYİ EKONOMİK ŞARTLARDAN DOLAYI İSTİYORUZ...KEYİF İÇİN DEĞİL...

sonuna kadar katılıyorum bu fikre ;kim ab ye girmeyelim diyorsa ya rantı kesilecektir yada milli kültürüne güvenmiyordur

erenon 11-10-2007 21:18

Alıntı:

atatürkçü Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

erenon Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

sonuna kadar katılıyorum bu fikre ;kim ab ye girmeyelim diyorsa ya rantı kesilecektir yada milli kültürüne güvenmiyordur

milli kültürüme,türkiyeme,atatürküme güveniyorum ama recep tayyip erdoğana ve ab ye güvenmiyorum

ozaman rantınız kesilcek siz birinci sınıfa giriyorsunuz

Meftun 11-10-2007 21:18

Alıntı:

atatürkçü Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

erenon Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

milli kültürüme,türkiyeme,atatürküme güveniyorum ama recep tayyip erdoğana ve ab ye güvenmiyorum

BU CEVAP DEĞİL Kİ...NEDEN?...ABYE BEN DE İHTİYATLI YAKLAŞIYORUM AMA GELİŞMEK İÇİN KENDİ KABUĞUMUZA ÇEKİLEMEYİZ...

Mcht_Ln 11-10-2007 21:21

Baykal olsa AB bizim herşeyimiz, babamız olurdu demi?Mucx.. ;)

All times are GMT +3. The time now is 23:40.