![]() |
AKP'nin Anketinde Saadet Sürprizi
AKP’nin yaptırdığı gizli anket Saadet Partisi’nin seçimlerde baraj sorunu olmadığını ortaya koydu. AKP’nin hazırladığı 1 Temmuz 2007 tarihli Türkiye Geneli Seçim Anket Bildirim Çizelgesi’nde Saadet Partisi yüzde 13,4 alarak 3’üncü parti oldu. Boyuthaber.com adlı haber sitesinin haberine göre Saadet’in bu yükselişi üzerine AKP hemen bir toplantı yaparak, ‘Saadet Partisi’ni nasıl eritiriz’ üzerine görüş alışverişinde bulunmuş. Haberde, AKP’lilerin, Millî Görüşçü hatip ve konuşmacıların ‘radikal’ konuşmalarını basına sızdırma kararı aldıkları belirtiliyor.
“Saadet hızla yükseliyor” Öte yandan Başkent Stratejik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi tarafından yapılan Türkiye Siyasi Eğilimler Araştırması da Saadet Partisi’nin ‘Durdurulamaz’ yükselişini gözler önüne serdi. Türkiye’yi temsil eden 27 ilde yapılan araştırmada 5 bin 400 kişi ile yüz yüze görüşüldü. Bir ve dört Temmuz 2007 tarihleri arasında, Stratejist ve Araştırma Uzmanı Mehmet Murat Pösteki’nin koordinatörlüğünde gerçekleşen araştırmada Saadet Partisi’nin net bir şekilde barajı aşacağı ifade edildi. “AKP kan kaybediyor, Erbakan’a cevap veremiyor” Araştırmada, “Bir önceki araştırmamızdan bu yana AKP’nin oy kaybettiğini görmekteyiz. Bu durumun en büyük etkeni Necmettin Erbakan’ın yaptığı konuşmalardır. AKP kurmaylarının Necmettin Erbakan’ın ithamlarına cevap vermemesi seçmeni ikileme düşürmüştür. Seçmen ‘Susmak kabullenmektir’ sözünden hareketle Necmettin Erbakan’ın haklı olduğunu düşünmektedir. Bu durum AKP’deki Millî Görüş oylarının Saadet Partisi’ne kaymasını sağlamaktadır.” denildi. Erbakan’ın vereceği konferansların ve miting konuşmalarının da etkisiyle seçim yaklaştıkça Saadet’in oylarının daha da artacağı vurgulanan araştırmada, 4 partinin meclise girmesi durumunda AKP’nin 276’yı bulamayacağı ve tek başına iktidar olamayacağı kaydedildi. |
Böyle yazılar insanın hayal dünyasını geliştiriyo Akplilerin Erbakana cevap vermemesinin nedeni ise ona olan saygılarındandır..
|
hımm..bence böle demagoji yaparak milli görüş kaybediyor...
|
Erbakan a en iyi cevap ona kahkahalarla gülmektir :D
|
SAADET PARTİSİ YÜZDE 3 Ü GÖRSÜN ÖPSÜN BAŞINA KOYSUN...AK PARTİ İLE SAADETİN DÜŞÜNCELERİNİN ALAKASI YOK
|
sayın Erbakan çok büyük bi siyasetçiydi...Dikkat edin -idi diyorum...çünkü artık belli bi yaştan sonra bazı kararlar sağlıklı bir şekilde verilemediği için, Ak partiye verilen oy için "cehennem bileti" olarak nitelemeyi marifet bilirler...
|
Saadet Partisi, Davası, İdeolojisi olan bir partidir.. Bu münasebetle, Milli Görüş partileri 40 yıldır var olduğu gibi bundan sonra da -Allah'ın izni ve inayetiyle- hep var olacaktır.. Yeryüzünde Adil Düzeni de Milli Görüş kuracaktır..
|
Gönül isterki CHP nin yerine mecliste Saadet Partisi'ni görelim, ama ne yazık ... 2002 dekinden farklı bir sonuç çıkacağını sanmıyorum.
VesseLam |
ya arkadaşlar ben gerçekten insanlara şaşırıyorum...
aşağı yukarı her liderin seçim meydanlarında yaptığı konuşmaları gerek interneten gerekse tv'den takip etmeye çalışıyorum ve genelde şöyle bir sonuca varıyorum... her lider meydanlarda tek başına iktidar olduklarını söylüyor... Erbakan Hoca bir zamanlar refah partisi'ne oy verenlerin cennete gideceğini söylerken şu an Ak Parti'ye oy verenlerin cehenneme gideceğini söylüyor... haşa böyle giderse yakında peygamber olduğunu itiraf edecek... Haydar Baş'ı dinliyorum o da tek başına iktidar olacağını söylüyor... MHP deseniz onların yaptığı ankette CHP %26 ile birinci MHP %22 ile ikinci Ak Parti %18 ile üçüncü... İşçi partisi lideri meydanlarda miting yapmaya cesareti bile yokken çıkmış iktidar olma hayalleri kuruyor.... ben merkla değil gerçekten sabırla bekliyorum 23 temmuz sabahını ve bu söylenenleri unutmayacağım.. herşey 23 temmuz sabahı belli olacak kimin barajı geçip kimin geçemeyeceği... onun için bu tarz söylemlere sadece gülüyorum... |
Alıntı:
Erbakan hoca SP'ye oy verenler cennete, AKP'ye verenler cehenneme gidecek demedi, demiyor.. Lütfen Hocanın sözlerini çarpıtmayın, bu sürekli yapıyorsunuz.. İnsaf yahu.. |
Alıntı:
Canım kardeşim...daha 3 gün önce bizzat dinledim..."AK partiye verilen oy demek cehenneme alınan bilet demek diyor" aynen bu şekilde, ve diyorki "her tövbe edenin tövbesini kabul ederiz diyor..." Adamlar sanki dinden çıkıyor yahu...Ama katılıyorum şuna ; cehenneme gider demiyor, sadece biletini alır diyor...çarpıtmamak gerek vesselam... |
eğer gerçekten demediyse özür diliyorum
ben kendi kulaklarımla duymadım gazete manşetlerinin yalancısıyım... ama şu da bir gerçekki şu an içi AK Parti iktidarına en sert muhalefeti yapan kişi de Erbakan Hoca ve Saadet partililerdir... hatta hiç unutmam saadet partisine o zamandan beri mesafeliyimdir... 2004 yerel seçimleri sonrası Trabzonda CHP'li belediye başkanı Volkan canalioğlu 300 oy farkla AK Parti'den Trabzon belediyesini kazandıydı... ve ben o zaman Saadet Partisi Gençlik kolları başkanıyla çok samimi arkadaştım... bana o seçimlerden sonra şöyle dedi ''Şükürler olsun Rabbime Trabzonu Ak Parti kazanmadı ya, olsun varsın CHP kazansın, ben bundan gurur duyuyorum'' ben bu söylemlerden sonra gerçekten çok üzüldüm... böyle bir zihniyet olur mu ya? maalesef bu zihniyet sadece Trabzon Saadet Partisi Gençlik Kolları Başkanında yok... neredeyse bütün Saadet Partililerin yaklaışımı böyle... |
ayrıca Cehennem gitmek demekle cehenneme bilet alır demek arasında çok da büyük fark yok açıkcası...
keşke bütün çarpıtmalar böyle olsa arkadaşlar... |
Hocanın İMF'nin TR'yi cehenneme çevirdiğini, bu sebeple AKP'ye verilen her oyun bu manada bu cehenneme alınan bilet olduğunu söylediğini ben ifade ettim.
Hoca bu sözü söylediğinde sinevizyonda İMF'nin Türk ekonomisini cehenneme çevirdiği ile ilgili bir slayt geçiyordu. Burda öldükten sonra gidilen cehennemin kastedilmediğini belki 10 kere söyledim. Erbakan hoca kesinlikle öyle söylemez, böyle söyleyen birisi zaten gerçek bir müslüman olamaz. |
buyrun...
[youtube=425,350]http://www.youtube.com/watch?v=ILU03DeNj0o[/youtube] [youtube=425,350]http://www.youtube.com/watch?v=ntPSdC4-pQw[/youtube] |
Evet, bu videolar da benim sözlerimi gerçekliyor.. Teşekkürler boun..
|
;D Bence bu tartışmalar boşuna 22 Temmuzda herşey belli olacaktır.
Allahın izniyle Ak Parti sandıklardan tek başına ikitdar olarak çıkacaktır. |
Alıntı:
İnşalah...Dualarımız o yolda zaten...%45 alacağız Alnımızın akı ile... |
arkadaşlar fazla değil on dakika önce KON TV'de seçime doğru proğramında Erbakan Hoca vardı ve söylediklerini aynen buraya yazıyorum
''milli görüşün kalesi Konya'dır... Ey Konyalılar eğer ki siz Ak Parti'ye oy verirseniz Konya'nın evliyaları sizleri çarpar... Alaaddin Keykubat, Mevlana sizleri çarpar.... siz ki onların torunlarısıznız, sizki Milli Görüşün kalesinde yaşıyorsunuz ve sizler Milli görüşü tekrar yücelteceksiniz.... Sakın ha sakın AKP'ye oy vermeyin....'' |
ben bunları 10 dakika önce KON TV'de kendi kulaklarımla dinledim arkadaşlar...
sizce bu söylemler doğru mu? |
Alıntı:
akp %27 chp%21 mhp%14... valla bence akp bir daha gelecek ve dtplilerle koalisyon kuracak... |
Alıntı:
demişse yanlış yapmıştır ama erbakan'ın böyle şeyler söylediğine zerre kadar ihtimal vermiyorum. |
saadet misyonunu tamamladı artık sıra akpartide
|
kardeşim yemin ediyorum iftira değil...
eğer bana zerre kadar inanıyorsan o kelimeleri kendi kulaklarımla duydum... eğer sana zerre kadar samimi gelmiyorsam bunu bir iftira olduğunu düşünürsün... |
yaa hani şu anlamda söylemiştir deriz ya mevlananın çocukları hata yapmayın veya işte özalın hemşerileri akıllı olun yapmayın gibi...
o anlamda söylemiştir bence... |
Alıntı:
|
kardeşim ben üniversite okuyorum 6 yıldır...
ve kinayenin ne manaya geldiğini de çok iyi bilirim... eğer kinaye yaptıysa ve ben bile onu bu şekilde anlamışsam(ki yanlış anlamayın burada ben bile yazmam bir büyüklenme değil) köyde okumaz yazma bilmeyen, yıllardır bir işe başlarken besmele çekiyor diye Erbakan Hoca'nın peşinden giden köylü halkı ne anlar.... gerçekten kinaye olsa bile köy halkı veya siyasetten anlamayan vatandaşlarımız ne anlar kinayeden? |
ya arkadaşlar kusura bakmayın
mesajı tekrar okuduğum zaman bireböbürlenme bir kibirlenme seziyorum mesajımda ama derdimi anlatmak için yazdım... lütfen yanlış anlaşılmasın... eğer o şekilde anlaşılıyorsa affınızı rica ediyorum |
Alıntı:
|
evet kardeş 1.5 yıl uzatmalarım var....
|
hayırlısı olsun abi.. bu zaten Allah'ın emri.. insan sınıfta kalmadıkça kemâle eremez... (atasözü)
|
Alıntı:
|
"Uğraşacak bir pusula dolusu parti varken; neden Ak Parti?" diye sorası geliyor insanın..
Beybabam yıllarca Milli Selamet ve Refah Parti'sinde teşkilat başkanlığı yaptı, lakin şu anda gönlüde, aklıda, zihnide Ak Parti diyor. Siyaset bir ahlâk işidir, eleştiri okları yöneltilecekse de ahlâkî anlamda nasipsiz siyasetçilere yöneltilmelidir. Bunlar için de Ak Parti bulunmamaktadır. İnşâallah 13 değil, 23 alırsınız. İnşâallah CHP/MHP gibi partiler yerine siz girersiniz. Muhafazakâr siyaseti bu ülkede hakkıyla bir, yanlış politikalarla dört parti yürütmektedir. Birin paçasından çekme yerine, yanına ulaşmaya çalışmak daha eftaldir. |
Alıntı:
şu an saadet partisinin gündeminde varsa yoksa AK Parti var... peki siz hiç Erdoğan'ın ağzında Saadet partisi kelimesini iyi ya da kötü anlamda duydunuz mu? arkadaşlar Erbakan Hoca'nın uğraşacak başka gündemi, muhalefet edecek başak bir konusu yok mu allah aşkına? |
Muhterem "murselyavuz" kardeşim, aslında bu konuda ilgi çekici bir husus var. Buna üzülmeli mi, sevinmeli mi bilmiyorum. Fakat SP'nin tüm Ak Parti eleştirileri Ak Parti'ye oy kazandırmakta, Ak Parti yıllardır en çok anti laiklik suçlamasına maruz kalmakta, siyasetini sevenler dahi bu yüzden korku ile yaklaşmaktalar, SP'nin bu tavrı ise bu kısım insanlara; Ak Parti gerçekten bu çizgiden kopmuş görüntüsü veriyor, bu da merkez siyasetin oy potansiyelini kazandırıyor. Muhterem Salih Kapusuz hocamız geçen hafta bu hususta bir konuşma yapmıştı.
Niyetleri nedir bilemem lakin, eleştiri yoluyla Ak Parti'ye oy kazandıranlara da bir teşekkür borcumuz vardır. :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
Çünkü hâl-i hazırda iktidar partisi AKP, durum böyle iken Erbakan'ın sözgelimi TKP'Yi eleştirmesi mantık dışı olacaktır. Bununla birlikte geçtiğimiz günlerde Sn. Prof. Oya Akgönenç Hanımefendi, düzenlediği basın toplantısında CHP, GP, AKP, DP, ve MHP'ye yüklendi. "Siyaset ahlak işidir, eleştiri de bu ahlâkı taşımayanlara yöneltilmelidir" sözünüzü destekliyorum. Kanımca, sözgelimi "Başörtüsü %1,5'un sorunudur" demek, yahut milletin geleceğini İMF'ye ipotek ettirmek birer siyasî ahlâksızlıktır ve eleştirilmelidir. |
DOSTLAR ERBAKAN HOCA YA CEVAP VERİLMEMESİNİN SEBEBİ ARKADAŞIN DA DEDİĞİ GİBİ SAYGIDANDIR. VE BENCE MÜSLÜMAN OLAN BİRİ CENNETE VE CEHENNEME KİMİN GİDECEĞİNE ALLAHU TEALANIN KARAR VERECEĞİNE İNANMALI VE HANGİ KONUDA KONUŞURSA KONUŞSUN BUNUN BİLİNCİNDE KONUŞMALIDIR.
|
Muhterem "Diriliş" kardeşim/büyüğüm, başörtüsünden bahsetmişsiniz. Size bu husus üzerine bir sûal yönelteceğim; Ak Parti bu politikasında bir 28 Şubat süreci daha yaşatsaydı hoşunuza gider miydi? Şu an ki politikası ile o süreç arasında seçim yapsanız hangisini seçerdiniz?
Ben Mazlumder üyesiyim, başörtüsü konusunda reşit olmadığım vakitlerden beri çaba sarfediyorum, şu an 21 yaşındayım, bu sorun çözülene kadar da bu konu hakkında elimden geldiğince çalışacağım. "Ak Parti'ye bu hususta güveniyor muyum?" sorusuna gelince cevabım evet olur, ben meslek lisesi mezunuyum, daha bir kaç yıl evvel bu yasa tasarısı üzerinden imam hatipleri rahatlatmaya çalışan Ak Parti'ye neler yaptıklarını unutmayalım. Bir siyasi sergüzeştin içerisindeyiz, santranç misalî herkes bir kurgu ile yol alıyor. İnanın ki bu sorun için en çok Ak Parti düşünüyor, nasıl çözüleceğini, çözülmesi için hangi kriterlerin gerektiğini isterseniz uzun uzun anlatabilirim. |
Bu Cehenneme Bilet kesme olayının büyütülmemesi lazım aslında, söylemiş olsa ne olur, söylememiş olsa ne olur ... Neysi kasdederse etsin. Sipariş üzerine bilet kesilmiyor ötelerde ! VesseLam |
All times are GMT +3. The time now is 19:15. |