![]() |
AK PARTİ'NİN ÖZELLEŞTİRME POLİTİKASI
Haydi arkadaşlar,
hükümetin özelleştirme politikası hakkında düşüncelerimizi yazalım. Sorgulayalım. |
Arkadaşlar,
anketi cevapladıktan sorna,neden o şık dediğimizide gerekçeleriyle belirtirsek yararlı olacaktır. ;) |
ben özelleştirme politikalarını doğru buluyorum..
şöyle doğru buluyorum açıklayayım... kendim aslen seydişehirliyim.. sizinde bildiğiniz gibi Seydişehi'de Etibank Aleminyum fabrikası var... yaklaşık 30 yılı aşkın zamandır hizmet eden bir fabrika ve bu 30 yılda fabrika hiçbir şekilde elden geçirilmemiş... ve fabrika devletteyken 2500 işçi ile %35 kapasitede çalışıyordu... çoğu işçi makinesi çalışmadığı için sadece imza atmaya gidiyordu fabrikaya ve imza karşılığı 2.000 YTL maaş ve çok büyük miktarda 80-90 bin YTL emekli ikramiyesi... yani bir kere o fabrikaya kapağı atan kişi ihya oluyordu.. tamamen zarardaydı devlet ve kimse buna dur demiyordu... şu an fabrika özelleşti... fabrika işçi çıkarımı yaptı 750 işçi ile %70 kapasiteyle çalışıyor... fabrikada çoğu makine yenilendi... işçiler harıl harıl 3 mesaide çalışıyor ve işçilerin maaşları şu an 800 YTL... varın devletin bu işden ayda sadece işçi maaşından ne kadar kar ettiğini siz hesaplayın... |
kardeş her özelleştirmeden sonra böyle söylemler çıkar açıklanır....
iddialar, iddialar, iddialar... peki herşeye müdahale eden, parti kapatan anayasa mahkemesi... danıştay, sayıştay var bu ülke de neden dur demiyorlar... veya neden AK Parti iktidarı bu kadar çok kazandıran bir firmayı bu kadar ucuza satıyor... veya ihaleye giren diğer firmalar neden daha fazla ödeyipde o firmanın elinden almıyorlar ihale edilen firmayı... bence bunlar sadece asılsız iddialar, milletin kafasını karıştırıp, aklını çelmeye yönelik iddialar.... |
bence %49'UNDAN FAZLASINI SATMAMALIYDI. Ama Onlar bu konulara çok kafa yoruyor ve işlerini biliyor. Saygı duymak lazım...
|
ben,hükümetin özelleştirme politikalarını doğru buluyorum.üstelik,özelleştirilen yerler hala tc toprakları içerisindedir ve başbakanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ve dışişleri bakanımız Abdullah GÜL'ün de sıkça dile getirdiği gibi 'DEVLET, BU ARAZİLERE VEYA ŞİRKETLERE İSTEDİĞİ ZAMAN EL KOYABİLİR'.Böyle bir hakkı vardır.
|
bencede %49 fazla satmamalıydılar sonuçta ilerde basımıza neler gelecek kimse bilmiyor...
satarkende ihaleye giren şirketleri iyice araştırmalıydılar bu ileride çok büyük sorunlar çıkarır diye düşünüyorum... |
Alıntı:
|
Alıntı:
bir satış yapıldımı bunu bozmanın bedeli çok ağırdır.Bir şirketi satarsın,şirketin büyümesi açısından,gelişmesi açısından iyide olabilir bu. Ancak söz hakkını elden bıraktığımız zaman bu şirketi geri alamazsın.%49'una kadar olan kısımları satılmalıydı,illa satmak gerekliyse.AKP bunu yapmadı,ülkenin en büyük şirketlerini,2senelik net karlarına sattı,hemde yabancı şirketlere. Burada ciddi anlamda düşünmeliyiz.Hesap sormalı sorgulamalıyız. SAtılan şirketleri geri nasıl alacağız?Böyle bir alternetif olduğunu söyleyen arkadaş lütfen açıklasın. |
Alıntı:
neden onlar daha fazla ödeyerk o ihaleyi almadı? salaklar mı? yoksa geri zekalılar mı? veya ihale sonrası neden ihaleye rest çekmediler.... |
Alıntı:
tc anayasasında var |
Alıntı:
onun için sonuna kadar destekliyorum neden desteklediğimi de aşağıda yazdım, zira senin bu konuyu gerçekten iyi niyetle açtığını düşünmüştüm.. sen de o zaman neden bu kadar tehlikeli insanları başımıza getirdiğini sor! gerek Abdullah gül, gerek Arınç, Gerek Erdoğan gerekse Şener... bunlar bir zamanlar Erbakan Hocâ'nın yaverleri değil miydi? bunları neden zamanında ayıklayamadı Erbakan Hoca? işinize gelince ağam paşam, işinize gelmeyince siyonist, kafir.. unutmayın ki dinimizdeki en büyük günahların başında iftira vardır.... iftira, gıybet en büyük günahlardandır... ve şu an saadetçilerin yaptığı şey iftiranın alasıdır.... |
Devlet,eğer ortada bir tehdit unsuru varsa,süresiz olarak el koyabilir.
tc anayasasında var [/quote] Değerli arkadaşım, devlet hiçbirşeyi tehdit olarak görmüyor.Örneklerini istersen açıklarız.Senin ekonomin teslim ediliyor.Ülkenin en büyük şirketleri satılıyor.Hemde çok komik rakamlara.Devlet bunu tehdit unsuru görmüyor. Peki ne olması gerekiyor tehdit unsuru olabilmesi için?Arkadaşlar,bir söz söylüyoz ama sadece söylüyoz. Ben diyorum ki: Özelleştirme gerekliyse en fazla %49'u özelleşmeliydi.Yani son söz bizde olmalıydı.Kesinlikle 2senelik karına bir satış yapılmamalıydı. Vesselam bunun neyine itraz ediliyor anlamış değilim. |
anayasanın ilgili maddesini bulursam siteye koyarım.ama bildiğim kadarıyla 'savaş gibi durumlarda geçerli' diye bir madde yok.nerden uydurduysan artık ;D
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
bende haklı buluyorum.bir devletin görevi holding gibi şirket yönetmek değildir.devletin görevi ticaret yapmak değildir.devlet orda durur yönetir.gerektiğinde müdahele etmesinide bilir.bunların büyütülmesinin sebebide ordaki işçieler.maaş yarı yarıya azalacak.öle yattığın yerden maaş alma bitecek.bir kişinin yapacağı işi 20 kişi istihdamı bitecek.20 si 1 adam işini yapamıyordu..sebeb çok özelleştirme için.
|
1 hafta kadar devlet hastahanesinde çalışmıştım ve bir fotokopi makinesinin başında 3 kişi duruyodu ve fotokopi çektirecek çok az sayıda kişi wardı ve bu insanların herbirinin masası vardı... :D devleti kar eder hale getirmek demesi kolay :D
Normalde 500 kişiyle çalışabilecek bir fabrikada devlet sektöründe 3000 2000 kişi çalışır ve bu insanların maaşlarıda gayet yüksektir sen bu işçileri işten çıkarmaya kalksan 50 tane sendika ayağa kalkar basın medya sayesinde devletin adı kirletilir devlet sektöründe herzaman gereksiz alımlar olmuştur , yapılmamış olan bir iş yapılmış gibi gösterilmiştir.. |
Bilmeden konuşmak kolay, ithamda bulunduğunuz partilerin önce icraat raporlarını inceleyiniz.
Türk Telekom Ak Parti iktidarında cumhuriyet tarihinin en büyük özelleştirilmesi Türk Telekom'la gerçekleştirildi. Türk Telekom %55 hissesi 20 yıllığına 7 milyar 050 milyon dolar rakamla kiraya verildi!.. http://www.akicraatlar.com/turkce/icraat.asp?iid=218 |
Ne diyor; kiraya verildi, satıldı diyenler şimdi buyursunlar. Biz de herşey ortada, herşey Türkiye için.. :)
|
Alıntı:
|
arkadaşalr kedi ulaşamadığı ete mundar dermiş...
bu konu başlığı altında ilk yazılan mesajlarda neden özelleştirmenin doğru olduğunu yaşanan bir örnekle verdim... en kolayı nedir biliyor musunuz? kartel medyanın söylediklerini tratmadan tartışmadan ve düşünmeden olduğu gibi buraya taşımakdır... en kolayı budur arkadaşlar! sizin söylemlerinizden öyle bir sonuca varıyorum ki sanki Tayyib erdoğan bu toprakların çocuğu değil, sanki bu adam gecesini gündüzünü bu ülke için harcamıyor... yapmayın arkadaşlar... adamın bir ilk başbakan olduğu fotoğrafa bakın... bir de şimdiki fotoğrafına bakın.... bir insan 5 yılda bu kadar yaşanır mı? iftira etmeyin, doğrusunu araştırın! |
arkadaslar niyeyse insanlar cok tedirgin ulke elden gitti diye nekadar disa donuk bir toplum olmadiigmiz acikca ortada ulkenin bir yere gittigi falan yok aslinda buna karsi cikanlar oturduklari yerden para kazanmayi adet edinmis kisiler.yani devlet baba diyip devlet kurumuna girmeyi marifet sanip sonradan yan gel yat fikrini savunan tembel toplum bunlara karsi cikanlar.
ancak yurtdisindada orneklerini gormekteyiz bir cok kurum ozellestiriliyor ornegin isvicre gibi buyuk ekonomisi gelismis bir ulkenin bile telefon sirketi ingilizlerin ve daha bir cok sey.ancak orada bildigim icin soluyorum cok calismak var turkiye gibi yan gel yat yok.parayi aliyorlar ama emin olun biz muslumaniz dimi haketmedigmizi yememeliyiz ama onlar parayi daha cok hakediyor turkiyede devlet dairelerinde bir kase basmayi bile marifet sayan okadar cok kisi varki vede bundan gurur duyan havalara giren sanki buyuk is yapiyormus gibi. 2.kata sola don orda sunu imzalat oraya gidersin alt katta surayi kase vurdur diye seni yollayanlar sadece kase basip cay iceip arkadaslariyla muhabbet edip devletten maas almayi hayat bicimi haline getirmis insanlar. heeeeee noldu artik bunlar bitiyor.e herkesede bir haller oluyor tabi.nolucak oturudgu yerden adam nasil para kazanicak.kalkinmis toplum olmak istiyorsak calisicaz her kademedeki insanalrin cok calismasi gerekiyor.devlete kapak attim olayi bitti artik aldiklari parayi damlasina kadar haketme donemi basladi he islerine gelmiyorsa bilemicem... saygilar |
%49 u geçmemeliydi. fakat özelleştirilecek kurumun konumuna göre değerlendirilmesi gerekir. en ii çıkar nasıl sağlanacaksa o şekilde karar verilmesi daha uygun olur...
|
Alıntı:
|
açıklamaları çok güzel yapmışsınız arkadaşlar kutlarım...
bende kızıyordum ne diye satıyorlar diye ama burda gayet açık herşey... anlamak isteyen çoktan anlamıştır zaten ben kendi adıma çok teşekkür ederim =) bu konu bana çok bilgi kazandırdı... |
bişe değil merve hanımablacım.görevimiz.milletimizn bazılarının senin kadar duyarlı olamamasıdır.
|
güzel bir yorum gerçekten...
benim kendi adıma kızdığım asıl şey şu ki, her özelleştirmeden sonra yok çok ucuza gitti, yok pahasına satıldı... evet devletimiz biraz küçüldü özelleştirmelerden sonra... ama devletin güçlü olması perifere dağılmasından ziyade santrale yoğunlaşmasıyla sağlanır... şu an devlet tamamıyle santrale yoğunlaşmış durumda... zira gerek iç siyasette gerek dış siyasi konjonktürde başarılı olabilmek için öncelikle merkezinizin sağlam olması gereklidir... tamam Atatürk ilke ve inkilablarında DEVLETÇİLİK vardır... ama devletçilik gerek görüldüğü durumlarda yapılmalıdır.. yani eğer ülkemizde ilk cep telefonu piyasaya çıktığı zaman GSM operatörleri özel sektör tafaından kurulmasaydı, devletin bu duruma el atıp Devletçilik ilkesi gereğince kurulması gerekirdi.. ancak GSM'ler piyasaya çıkınca Turkcell ve Telsim olaya eol attı ve devletin bu tarz bir yatırıma girmesine gerek kalmadı... ayrıca rekabet ortamını gerçek manada sağlanabilmesi için devletin ticaret yapmaması gerekir... rekabet ancak böyle gerçekleşir... ayrıca elden çıkarılan kurumların elden çıkmadan önceki ve elden çıktıktan sonraki dinamizimleri göz önünde bulundurulduğu zaman ÖZELLEŞTİRME'nin ne kadar faydalı olduğu görülecektir... |
Alıntı:
mesela sen TCDD'nin iyi bir hizmet verdiğine inanıyor musun? mesela TCDD özelleşirse ülkemizin ulaşım problemi neredeyse kökünden hallolur... ben tren yolculuklarını sevdiğim halde şu an trene binmiyorum.. NEDEN? çünkü 1- adam akıllı hizmet yok... 2- sürekli rötar yapıyor... 3- bilmem kaç yıllık vagonlarla çalışıyor... daha bir sürü sebep sayabilirim... yani özelleştirmelerin asıl sebebi bu! yıllarca devlet elinde köhnelenmiş, ilk açıldığı günden bu yana hiç yenileme, restore çalışması yapılmamış, ve restorasyonu yenisini yapmakdan daha pahalıya mal olacak olan devlet kurumlarının dinamizmini arttırmak bundan vatandaşımızın daha iyi hizmet almasını sağlamak, ayrıca oraların özelleşmesinden kaynaklanan gelirlede ülkeye diğer ülkelerden borç almadan daha iyi yatırım yapabilmek... ayrıca eğer biz merkezi sağlam tutarsak, gediklerini sağlam bir şekilde tamamlarsak yani herşeyi ile güçlü bir devlet olabilirsek o zaman yeni bir telekom yapabiliriz, yeni bir petkim, yeni bir etibank bunları merkezi sağlam olan bir devlet çok rahat bir şekilde yapabilir... daha önce aldığı borçların faizini ödemek için sürekli dışardan borç alan, görüntüsü ile aciz bir devlet zaten öyle yada böyle batmaya, başkalarının kuklası olmaya mecburdur.... biz önce borçlarımızı ödeyerek aciz bir devlet olmakdan kurtulalım, zaten ardından hepsini yeniden daha iyi bir teknoloji ile yaparız.. ama öncelikle sürünmekten kalkmalıyız... ayrıca ben desem ki ''ben kendimi çok iyi pazarlarım'' iyi niyetli birisi buradan kendini çok iyi reklam ediyor, kendisini çok iyi tanıtıyor anlamı çıkarır.. kötü niyetli birisinin ise ne mana çıkaracağı hepinizin malumudur... |
arkadaşlar zaman gösterir yapılanların sonucunu.önümüzü görmeden n kadar konuşursak konuşalım bişe değişmez.yararını görcez ilerde tahminime göre.
|
Öncelikle Özelleştirmelerin Kesinlikle Doğru Olduğu Kanısındayım.Neden Diye Sorarsanız Eğer;
Bizim Türkiye miz 3 lü Koalisyon Döneminde Neden Geriledi.Borc Batağına Sürüklendi..50 Yıl Geriye Neden Gittik? Yolsuzluklar Yüzünden.. Peki Bu Yolsuzluklar Nerden Yapılıyordu, KAynağı Neydi? işte Olayı Çözen Nokta Burası Ak PArti Hükümetinin ÖZelliştirdiği Kurumlar Üzerinden Yolsuzluk Yapılıyordu. Siz Bakmayın Türkiyeyi Satıyorlar,Yabancılar Herşeyimizi Aldı Demelerine..Kimse Türkiye yi Sırtına Vurup Gitmiyor.....GİDEMEZDE.... Bunların Karşı Çıktığı Nokta Yolsuzluk Yapabileceği, Devleti Dolandırabileceği,HAksız yere Miras Edinebileceği Yer Kalmamasındandır... Örneğin Eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın... Hangi Suçla Yargılanıyor.Haksız Yere MAl Mülk Edinmek Yolsuzluk Yapmak...Peki Koray Aydın Hangi Partiden Mhp den.....Peki Mhp 3 lü Koalisyondamıydı; EVET...Peki mhp şimdi ne diye oy istiyor ;Ak Parti Türkiye'yi Satıyor Vatan Elden Gidiyor Diye...Halkımızın Bunlara Kanmaması LAzım... Türkiyeyi Satıyorlar diyerek Halkımızdan Oy isteyen Partiler ASlında ;Yolsuzluk Yapacak Yer Kalmıyor Diye Oy İstemeleri LAzım..Yani Gerçekleri Söylemeleri... Selam ve Saygılarımla KAstamonu/Tosya |
arkadaşım o yolsuzlukları ortaya çıkartanları sadettin tantanı mesut yılmaz tasfiye etti...
haa sence yolsuzlukla mücadele şekli SATMAKMIDIR? |
Özelleştirme İFadesi Satmakmıdır Sence_?
|
hisseler satılırsa satmaktır...peki o zaman akp demekki yolsuzlukla hkuksal olarak mücadele edemiyor gücü yetmiyor kolayı seçiyor...
|
Oldu KArdeş..Hep Yolsuzluk Yapalım,DEvleti Dolandırmaya Çalışalım Diyosun Öyle mi Yolun Açık Ola..Ama Bilki Gittiğin Yol Doğru Yol Değil...
|
arkadaşlar üzüntüyle görüyorum ki konular hep başlık altından çıkıyor....
hemen farklı yerlere çekiliyor... biz burada 'tencere dibin kara, seninki benden kara yarışması yamıyoruz'' biz burada özelleştirmeler doğru mu yanlış mı? doğruysa neden doğru? yanlışsa neden yanlış? bunun tartışmasını yapıyoruz... lütfen yazacağımız yazılar başlıkla doğru orantılı olsun!!! |
SEKA'nın özelleştirilmesine karşı çıkan Baykal'a eleştiri
Bir Türk iş adamının, Çin'de fabrika kurmak istediğinde karşılaştığı kolaylıkları anlatan, Türk iş adamının işlemlerinin bir gün gibi kısa bir süre içinde fazlasıyla tamamlandığını belirten Unakıtan, "Bunları komünist ülke Çin yapıyor. Bizim komünistler de ne yapıyor. Bunları toplayıp göndereceksin Çin'e" diye konuştu. ;D Unakıtan, SEKA'nın özelleştirilmesine karşı çıkan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı da eleştirdi. SEKA'nın 1930'lu yıllarda yapılan makineleri nedeniyle verimli üretim yapamadığını ve 800 işçisinin yüksek maaşla çalışmak durumunda olduğunu dile getiren Unakıtan, "Çıkıp da 'SEKA'yı kapattırmam. Kapattırmam' demenin ne alemi var? Bunlar gelecek de ülkeyi kalkındıracaklar. Büyük söylemeyeyim ama AK Parti'nin alternatifi yok" şeklinde konuştu. Unakıtan, işbaşına geldiklerinde devletin maaşları ödemek için borçlanmak zorunda olduğunu belirterek, artık devletin 'iki yakasının biraraya geldiğini' belirtti. "Elimize ateş topu bıraktılar" diyen Unakıtan, sadece faizlerin tahminlerden daha iyi durumda oluşması nedeniyle 10 katrilyon lira tasarruf sağladıklarını sözlerine ekledi. |
***AK Parti iktidarından önce Özelleştirme İdaresi'nin kendi masraflarını bile karşılayamaz durumdaydı
***AK Parti iktidarıyla özelleştirmede hamle yılları başladı. ***Geçmiş yıllarda yapılan özelleştirmelerde mağdur olan 11 bin 250 kişi yeniden işe başladı ***Zarar eden kurumların kamburu devletin sırtından kalktı ***Rekor fiyatlarla özelleştirme yapıldı |
KİT’LER ve ÖZELLEŞTİRME
Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT), faaliyette bulundukları sektörlerde tekel veya belirleyici konumdadır. Kamu mülkiyetinin avantajlarını kullanarak riski olmayan bir ortamda çalışmaları piyasa mekanizmasının işleyişini bozmaktadır. Siyasi müdahaleler sonucu ekonomik rasyonelliğini yitirerek kamuya yük haline gelen KİT’lerin özelleştirilmesi kaçınılmaz hale gelmiştir. Özelleştirmenin temel amacı, ekonomide serbest piyasanın daha iyi işlemesi için gerekli koşulların oluşumunu sağlamak, etkinlik ve verimliliği artırmaktır. Piyasa ekonomisinde kamunun iktisadi rolü, piyasa mekanizmasının iyi çalışması için gerekli düzenleyici ve denetleyici mekanizmaları oluşturmaktır |
Onbinlerce kişiye iş imkanı
Türk Telekom yeni yatırımları ile onlinlerce kişiye iş kapısı açacak Telekom, altyapıya 4 yılda 3.4 milyar dolar yatırım yapacak. Proje 101 bin kişiye iş imkanı sağlayacak. İlk etapta temmuzda 12 bin kişi işbaşı yapacak TÜRK Telekom, 4 yılda toplam 3 milyar 420 milyon dolarlık yatırım yaparak 101 bin kişiye istihdam sağlayacak. Türk Telekom yönetimi, kurumun 2007-2010 dönemini kapsayan yatırım programını bir basın toplantısıyla açıkladı. 1 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM Buna göre Türk Telekom ilk etapta 1 milyar dolarlık yatırımla bakır şebekeyi fiber optik şebekeye dönüştürecek. Sadece bu proje için farklı illerde 12 bin kişi çalışacak. 81 ili kapsayan bu proje, 25 ayrı iş grubundan 17 firmaya paylaştırılarak sözleşmeler imzalandı. Proje temmuz ayı itibariyle başlayacak. 101 BİN KİŞİYE İŞ İMKANI Telekom, iletişim altyapısının yenilenmesi, tüm bölgelerde kırsal şebekelerin dönüşümü ve sistem bakımının yapılmasına yönelik projeler ile birlikte 4 yılda 3.4 milyar dolarlık yatırım yapacak. Yatırımlarda yıllık ortalama yüzde 155 artış sağlayacak olan Türk Telekom söz konusu projelerde şirket içinde ve dışında bireysel olarak 101 bin, aileleriyle birlikte yaklaşık yarım milyon kişiye iş olanağı yaratacak. Türk Telekom’un yapacağı yatırımlar arasında ADSL hat kapasitesinin bu yıl sonunda 4.5 milyondan 7 milyona çıkarılması da var. Bunun için 180-200 milyon YTL yatırım yapılacak. Bilgi teknolojilerine (IT) yapılacak yatırım ise 100 milyon YTL’nin üzerinde olacak. |
All times are GMT +3. The time now is 05:24. |