Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Tartışıyorum (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=121)
-   -   Türkiye de Türbanlı Sayısı (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=8080)

loneliness 09-12-2007 16:54

Türkiye de Türbanlı Sayısı

Bu gün Emre AKÖZ ün yazısı üzerine bu anketi hazırladım....Akpartiforum ne düşünüyor bu konuda

Emre AKÖZ ün bugünkü yazısının bir bölümü

''Ve işte benim komplo teorim...
Tarhan Erdem'in röportajından sonra emin oldum: O soru soruldu.
(Doğrudan olmasa da dolaylı yollarla... Bunun teknikleri vardır.) Türbanlı sayısında azalma olduğu görüldü. Ancak Tarhan Erdem ideolojik, politik (ya da ekonomik ?) kaygılarla gerçeği açıklamıyor. (Erdem gibi somut verilere önem veren bir kişinin türbanlı oranını merak etmemesi mümkün değildir.)
Böyle düşünüyorum... Çünkü eğer türbanın arttığı saptansaydı, bunu davul zurna ile ilan ederlerdi. Böylece AKP'yi gönül rahatlığıyla suçlayabilirlerdi.
Öte yandan, özellikle AKP döneminde türbanın azaldığını saptamak... Hele bunu Tarhan Erdem'in söylemesi tam bir deprem
yaratır.
Yok şeriat geliyormuş... Yok Milli Görüşçü mahalle baskısı alttan alta çalışıyormuş... Bütün bu kurgular çöküverir.
Özetle: Türban azalıyor!
Görüşümün değişmesi için; bağımsız, ciddi, güvenilir kuruluşların yaptığı en az 3 araştırmanın tersini göstermesi gerek.
Not: Tarhan Erdem'e yönelttiğim tüm eleştiriler, anket gurusu olarak TV'lerde boy gösteren Prof. Yılmaz Esmer için de geçerli. Sen gel onca araştırma yap ama türban oranını merak etme! Ne biçim bilim adamlığı bu?
''

Meftun 09-12-2007 19:41

emre aköz güzel yazmış bence...yalnız türbanlı sayısının azalması veya artmasından daha çok bilinçli olması önemli yani herkes başörtüsü bağlasa ne olur bağlamasa ne olur...onların istedikleri dinlerine sıkı sıkı bağlı olsa da cahil olmaları böylelikle kandırabilirler.....ayrıca sanki başıaçık olan hiç dindar insan yok mu? bu tartışmalar bana abesle iştigal geliyor.....

Sukût-u_Hayal 09-12-2007 20:11

yaşadığım yerde gittikçe azalıyor... ama türkiye genelinde arttığını düşünüyorum ve buna seviniyorum....

murat kurt 09-12-2007 21:26

sıkma baş ne demek ya baş örtüsü demek zor mu geliyor? neden baş örtülülere hıncal uluç tarzı isim söylüyorsunuz ak partisini isiminizin önüne koymuşsunuz heralde ak partilisiniz hiç başbakanın sıkmabaş dediğini duydunuz mu dikkatli konuşalım baş örtüsü baş örtüsüdür ne türbandır onun adı ne de sıkmabaştır!

mavera, 09-12-2007 21:32

Alıntı:

murat kurt Nickli Üyeden Alıntı
sıkma baş ne demek ya baş örtüsü demek zor mu geliyor? neden baş örtülülere hıncal uluç tarzı isim söylüyorsunuz ak partisini isiminizin önüne koymuşsunuz heralde ak partilisiniz hiç başbakanın sıkmabaş dediğini duydunuz mu dikkatli konuşalım baş örtüsü baş örtüsüdür ne türbandır onun adı ne ne de sıkmabaştır!

arkadasa katiliyorum..gerci diger arkadas onu kötü niyetle söylememistir ama sikma bas teriminden nefret ediyorum....
ayni sekilde türban da bana cok itici geliyor..güzelim basörtüsü dururken gerci terimlere o kadar takilmam ama insanlar artik terimler üzerinden gönderme yapma geregi duyuyor..
konuya gelecek olursak bana görede türkiye de kapanan bayan sayisi azaliyor buna karsin bilinclenme fazlasiyla artiyor..
yani eskisi gibi ailemden gördüm, annem takiyordu, babam zorladi gibi nedenlerle kapananlardan cok...dinimin ve inancimin geregi diyerek bilincli olarak kapananlarin sayisi artiyor..
bana görede sadece bas örtüsünü takmakla is bitmiyor asil ondan sonra is basliyor..önemli olanda onu takmak degil, onu tasiyabilmektir ;)..

Evrem 09-13-2007 17:53

artsa nolcak ki sanki çok mu qüzel kapalılar onları qörnce kapanmak istemiyrm kapalılar ßöLe diyip qeneLlemee yapıyolar yasık yha...

Feride 09-13-2007 19:15

Alıntı:

murat kurt Nickli Üyeden Alıntı
sıkma baş ne demek ya baş örtüsü demek zor mu geliyor? neden baş örtülülere hıncal uluç tarzı isim söylüyorsunuz ak partisini isiminizin önüne koymuşsunuz heralde ak partilisiniz hiç başbakanın sıkmabaş dediğini duydunuz mu dikkatli konuşalım baş örtüsü baş örtüsüdür ne türbandır onun adı ne de sıkmabaştır!

katılıyorum. ya ayrıca artsa neolur. gayet de güzel olur. bu tartışmalar can sıkıcı fazlasıyla..

çilik 09-14-2007 00:27

Alıntı:

EvReM Nickli Üyeden Alıntı
artsa nolcak ki sanki çok mu qüzel kapalılar onları qörnce kapanmak istemiyrm kapalılar ßöLe diyip qeneLlemee yapıyolar yasık yha...

ya kzım sen ne diyosun yaaa genelleme yappppmaa tamam mı istisnalar kaideyi değiştirmezmiş.ayrıca insan ne görmek istiyo sa onu görürmüş... pekala sen iyi temiz kapalıları görmek istersen kapanmak ta istersin biraz geniş açıyla bakın...

flower 09-14-2007 00:28

artıyor ama bılıncsız kapalı sayısıda artıyor

Evrem 09-14-2007 00:35

Alıntı:

çilik Nickli Üyeden Alıntı
Alıntı:

ya kzım sen ne diyosun yaaa genelleme yappppmaa tamam mı istisnalar kaideyi değiştirmezmiş.ayrıca insan ne görmek istiyo sa onu görürmüş... pekala sen iyi temiz kapalıları görmek istersen kapanmak ta istersin biraz geniş açıyla bakın...

pfff...sana yine ßi$iy demiyorm ßenm yasdıqımı qüseL oku anLarsın tmm=S

çilik 09-14-2007 00:47

pardon yaaa yazın gerçekten anlaşılmıyo özür dilerim hakkını helal et

Evrem 09-14-2007 00:49

önemLi deiL helal oLsun :)

ZAksu 09-14-2007 01:39

Arkadaşlar aradki çürük elmalar hakkıyle örtünemeyenler kendi sorunlarııdır arıca genelleme yapanların da kendi sorunblarıdır tüm kapalıların hakkında konuşup gıybet etmiş ve bir ksmına da iftira etmiş oluyorlar.Ama örtünmek ALLAH ın Kur'an -ı Kerimde kesin emridir ve çevresel etmenler buna engel ya da bahane olmamalıdır.Hayırlı ramazanlar...

EpiVaTeS 09-14-2007 01:41

Artıyor ALLAHın izni ile dahada artacak Dünyada azalmayan aksin e çoğalan tekdin İslam.... ve ALLAH Katında Makbul olan tek din de İslam ALLAH ım Beni İslam yolundan ve Onun Güzel Peygamberi Hz Muhammed SAV min yolundan aayırmasın....

Ravza_Ruveyda 09-14-2007 01:54

Allah'ın izni ile artıyor ve dahada artacak ;)

EpiVaTeS 09-14-2007 01:57

Amin....

Sukût-u_Hayal 09-14-2007 05:01

Alıntı:

flower Nickli Üyeden Alıntı
artıyor ama bılıncsız kapalı sayısıda artıyor

evet sana katılıyorum .. bilinçsiz ve neden kapandığını bilmeyen aile zoru ile kapananlar artıyor ...

ZAksu 09-16-2007 01:48

Bir arkadaşım demişti ki kapalıların sayısı arttıkça sanki kalite azalıyo inş. kalite de artar bilinçli örtünenler de RABB'imin izniyle

merwe 09-16-2007 14:44

inş...

zeynep_akcin 09-16-2007 21:51

bence ne yazıkki azalıyor :( :(......benim olduğum sınıfta 35 40 tane kız arkdaşım var ve sadece 2 kişi kapalıyız üniversitelerdeki öğrencilerin değişik şehirlerden geldiğini düşünürsek, bu tüm üledeki durumuda gösteriyo bence :(......ama inşallah yanılıyorumdur,inşallah bu yazdıklarımdan dolayı utanırım..... :(

loneliness 09-16-2007 21:59

Alıntı:

zeynep_akcin Nickli Üyeden Alıntı
bence ne yazıkki azalıyor :( :(......benim olduğum sınıfta 35 40 tane kız arkdaşım var ve sadece 2 kişi kapalıyız üniversitelerdeki öğrencilerin değişik şehirlerden geldiğini düşünürsek, bu tüm üledeki durumuda gösteriyo bence :(......ama inşallah yanılıyorumdur,inşallah bu yazdıklarımdan dolayı utanırım..... :(

Yanılmıyorsun bu bana göre çok doğru.. Artık aileler kız çocuklarını ileride zorluk çekmemesi için başını örtmesi konusunda gerekli eğitim ve bilgiyi vermiyorlar....

Unutmayalım başörtüsü sorunu türkiyede yaklaşık 10 yaşında.. zamanında çocuk yaşta olan gençler sıkıntı çekmemesi için başörtüsü konusunda gereken destek verilmedi... Şimdi o gençler doğaldır ki yasal baskılar yüzünden başörtüsü kullanmıyorlar...

Birileride bundan büyük övünç duyuyorlar işte türkiyede başörtüsü azalıyor falan diye...
Nasıl azaltıldığını herkez biliyor ne yazıkki....

mucurlu 09-16-2007 22:28

türbanli sayisinin artmasi hic bir seyi degistirmez,önemli olan bilincli ve kariyer sahibi türbanlilarin artmasi.Köyünde türban takanlara kimsenin itirazi yok. Bakin üniversite kapisina dayanan kizlarimiz nasilda ürküttü fincanci katirlarini.Bahaneleride hazir " Basörtüsü ve türban ayni sey degil" Sanki o kizlar baslarina anadolu üsülü yemeni baglasalar alacaklardi üniversiteye. Ama Allah büyüktür o kizlarimizin bir cogu avrupa üniversitelerinde tamamladi kariyerlerini. Hemde yabanci dil sahibi oldular. :))

alcen 09-16-2007 22:52

daha önceleri ülkemizde türban veya başörtüsü gibi sorunlar yoktu.bunlar misyoner taktikleri.Osmanlı Devleti'nin yıkılmasının sebeplerinden birini oluşturan misyoner çalışmalarının en bariz özelliğini,bir ingiliz ajan olan Hampher şöyle açıklıyor:"Orta halli aileler için yaptığımız okullarda çocuklar eğitmeliyiz.O bölgelerde çok sayıda kilise inşa etmeliyiz.İçki,kumar,fuhuşu öyle yoğunluşturmalıyız ki,genç nesil İslam'dan tamamen yüz çevirsin.""Müslümanların ırkçı,milliyetçi duyguları kamçılanacak,din alimleri ile halk arasındaki karşılıklı sevgi,saygı,dosthane ilişkiler bozulacak(alimlere iftira etmek gibi)kafirlerle cihadın vacip olduğu inancı sarsıntıya uğratılacak.""Hazret-i Peygamber'in dinden maksadı sadece İslam dini değildir.Yahudi ve hıristiyan ve diğer dinlerin takipçileri de müslümandır.'zihniyetini yerleştirmek..."Yani küfrü hoş görmek ve göstermek.Küfre kucak açmak.Bu küfrü hoşgörü ve diyalog çalışmalarının kaynağının nereden geldiğini görüyorsunuz değil mi?Müslümanları küfre teşvik etmek ne büyük nankörlüktür."İslam'ı karıştırıcı bir din olarak tanıtmak."Şu an öyle yapmadılar mı?İslam'ı terör dini gibi göstermeye çalışmıyorlar mı?"Ailelere nüfus ederek aile içi ilişkiler,sömürü kültürüne göre düzenlenecek.""Müslüman kadınların tesettürden vazgeçmesi için olağanüstü çaba sarfetmekç"Ve daha nice fitne ve fesat yayıcı taktikler ajanmisyonerler ve onların kuklaları tarafından İslam ülkelerinde tadbik edilmiştir.Binaenaleyh Türkler'i yıkmak için bu sinsi ve iğrenç taktikler gizli gizli kullanılmıştır.Günümüzde de şiddetle kullanılmaya devam edilmektedir.yani türbanla savaş daha bitecek gibi görünmüyor.

Whitecloud 09-16-2007 23:36

Alıntı:

kusura bakma ama.bu tamamen bi kaçış yolu!sen o güzel kapalı olmayanlar gibi olmak zorunda deilsin ki!eğer kapanmayı düşünpte onları görnce vazgeçen bi insansan zaten dini kurallarını biliosun demektir.sen napıcan milleti sen güzelce kapanırsın ve dierlerinn de senn gibi olması için dua edersin..

alegria 09-17-2007 00:16

konuya gelecek olursak bana görede türkiye de kapanan bayan sayisi azaliyor buna karsin bilinclenme fazlasiyla artiyor..

Buna maalesef katılamayacağım. Bana kalırsa Türkiye'de kapanan bayan sayısı artıyor;ama ne yazık ki bilinçlenme bir hayli azalıyor. Eğer kapanmak sadece saçını göstermemekse evet artıyor ki anlamı bu olmadığına göre...........

gülsima 09-29-2007 17:34

önemli olan niçin kapandığını Rabbinin bunu neden emrettiğini bilip öle örtünmek zaten bunu bildikten sonra ortada hiç bi sorun kalmaz.sorun toplumdaki bilgisizlik insanlar o kuran ayetlerini bilinçli bi şekilde okusa hikmetlerini öğrense insanlar böyle olmaz yani tüm sorun cahillikkkkkk başka hiç bişe deil.bunu bilipte çevrem hoş karşılamıyo,geleceğimi düşünüyorum diyipte kapanmayanlarada inanmıyorum o insan bilse hiç bişe dinlemez ahiretini düşünür ve dininin buyruklarını yerine getirir.ve eğer benim inancımın gerektirdiği şekilde yaşamamı engelliyosa imanımı zedeliyosa o gelecek yerin dibine batsın

All times are GMT +3. The time now is 23:19.