Siyaset Forum

Siyaset Forum (https://www.siyasetforum.com.tr/index.php)
-   Anketler (https://www.siyasetforum.com.tr/forumdisplay.php?f=123)
-   -   sız amarıkayı ıstıyonuzmu (https://www.siyasetforum.com.tr/showthread.php?t=8885)

CAGLAR 09-18-2007 19:16

sız amarıkayı ıstıyonuzmu

ben ıstemıyom cunkut sıyonıs ısraılle aynıdır amarıka zulumlerı dızboyua actı bunın ıcın amarıkaya hayır

akp4ever 09-18-2007 19:25

abd bütün kötülüklerin başıdır. bu arada israili de unutmamak lazım.. >:(

Kafes 09-18-2007 19:39

istemiyoruz tabi ki nesini isteyelim ki

kim isteyebilir :o

trabzonlu_maniax 09-18-2007 21:35

şiddetle hayır

mavera, 09-18-2007 21:37

ben anlamadim..abd nin neyini isteyecegiz ki abd, ab gibi bir ülkeler toplulugu degilki..he dost olarak istiyormusunuz diye sorarsan tabiki hayir..abd gibi bir dostun varken, düsmana ne hacet ;)

KARAHANLI 09-18-2007 21:40

tek evet diyen benim :o ;D

Parantez 09-18-2007 21:40

Alıntı:

mavera, Nickli Üyeden Alıntı
ben anlamadim..abd nin neyini isteyecegiz ki abd, ab gibi bir ülkeler toplulugu degilki..he dost olarak istiyormusunuz diye sorarsan tabiki hayir..abd gibi bir dostun varken, düsmana ne hacet ;)

;D

Kafes 09-18-2007 21:52

Alıntı:

KARAHANLI Nickli Üyeden Alıntı
tek evet diyen benim :o ;D

niye istedin soyle bakalim ::)

KARAHANLI 09-18-2007 21:54

...

Onlybullet34 09-18-2007 22:15

Tarihimizde Sağ Partiler hep amerikancı gösterildi bazı olaylardan dolayı !Fakat bence bunların hepsi politikadan ibaret .Güçlü bir ülke sırtınızı çevirirseniz tehlikeli sonuçlar gelebilir.Ama ne uzak ne yakın olmayı isterim.Sonuçta ülkeler birbirine hergeçen gün yaklaşıyor.Bir söz vardır "düşmanına yakın ol ki tedbir alabilesin.".Politikada Yakın Ol Samimiyetde Uzak ol derim.

Meftun 09-18-2007 23:08

amerikayı hiçkimse istemez ama STRATEJİK ORTAK!!napalım şartlar gereği geçinmeye çalışıyoruz

kayısıkentli44 09-19-2007 16:16

hayır istemiyorum...

GÜLseven 09-19-2007 16:25

KESİNLİKLE HAYIR

maviinsan 09-20-2007 20:47

Ayıya dayı diyeceğiz.Köprüyi geçene kadar... :(

unnamed 09-20-2007 22:46

kesinlikle hayır onlardan gelcek hayır hiç gelmesin

CAGLAR 09-23-2007 13:14

kesınlıkle hayır dıom

akkurt 09-23-2007 13:31

Alıntı:

KARAHANLI Nickli Üyeden Alıntı
Çok güçlü, öyle bir müttefik; iyi değerlendirildiğinde, çok iyi sonuçlar alınır. Birçok devlet yerimizde olmak ister ABD ile ilişkiler konusunda.

Çıkarcılık konusunda üstüne olmayan devletlerin başında gelen amerika ,eğer bir ülkeden menfaati yoksa bırak o ülkenin yanında olmayı aksine seni ayaklarının altına almaya çalışacaktır.Arkadaşın dediği gibi şerefsiz amerika ile beraber bu gün omuz omuza olsanız bile çıkarların bittiği an,en kısa zamanda bir köpek gibi seni ısırmaya kalkacaktır.Bunu unutmayalım.

KARAHANLI 09-23-2007 13:50

....

SAHILL35 09-23-2007 18:09

AMERİKA VE İSRAİL YIKILMADAN YERYÜZÜNE BARIŞ GELMEZ....

burhan 09-24-2007 21:10

paylasım ıcın tesekkurler

Ak Forest 11-02-2007 20:53

Alıntı:

mavera Nickli Üyeden Alıntı

tamam da Basbakanimiz halen Amerika Dost Müddefikimiz diyor ???

KARAHANLI 11-02-2007 23:43

Alıntı:

ABD, devletler topluluğudur. Her eyâlet aslında bir devlettir. Ancak birleştiler.

tutku 11-03-2007 11:02

pkknin askerlerimizi öldürdüğü bölgeye kürdistan diyen bi devleti istemiyoruz >:(

romakudüs 11-04-2007 16:41

yooooooooooooooooooooooooooook

Beritan 11-04-2007 16:50

kesinlikle istemiyorum

duman 11-06-2007 21:09

Amerikadan öğrenecek çok şey var. Eğer şu anda Türkiye olarak dünyaya gereken dersi veremiyorsak o zaman ders almayı bileceğiz. İstesekte istemesekte. Düşman dahi olsa aklını kullanananlara saygı duyarım. Her ne kadar yüreğm tersini söylesede............

Meftun 11-10-2007 20:58

Alıntı:

atatürkçü Nickli Üyeden Alıntı
tabikide hayır..pkknın arkası zaten amerika.asklerimiz o amerikanın silahıyla öldürülüyor.bunun tek sebebi başbakan ki halen görüşme yapıyor amerikanın katil başkanıyla

hayır arkadaşım başbakanımız da görüşüyor öncesi de görüştü sonrası da görüşecek...çünkü o katil bush küresel sermayenin başı...gerçek bu...

Meftun 11-10-2007 21:04

Alıntı:

dünküler hata yaptı.peki neden bu hata bugünde devam ediyor??

bu hata değil anlatamadım sanırım ülke çıkarlarını düşünüyorsan görüşeceksin..
bak bushla görüştük şimdi tüm dünya ' a tabii haklısın gir senin hakkın' diyor..bush karşı çıksa diyebilirler miydi?ayrıca borsa da abd parası var paralarını çekseler ne olur hepsi birden...biraz gerçekçi olmak lazım..ben de bayılmıyorum o aptal busha ama bunlar da yadsınamaz gerçekler...

Meftun 11-10-2007 21:23

Alıntı:

bushla ne çıkarımız olabilirki.bak ırak halkı gel saddamı devir dedi busha.onlarda çıkarlarını düşünmüşlerdir belkide.peki bush naptı saddam asıldı belki ama geride yüzbinlerce insanı öldürdü.bu mu çıkar söyler misiniz bana lütfen???

bu bizim ülkemizin çıkarı mı ne alakası var???dedim ya küresel sermaye bushun elinde...bağlantılıyız...abd kölesi değiliz bunu asla kabul etmem..ama herşey abdden geçiyor...bu avrupa için bile geçerli....

mavera 11-10-2007 21:31

Alıntı:

peki abdnin elinde ne vardıda bu küresel sermaye onun elinde oluyor???

gecmisi konusmak yerien simdiyi konussak gecmise bakarsak osmanli dünyanin hakimiydi ondan önce bizans...
simdi abd ye hayir diyelim ama alternatifde gösterelim..ne ab, ne abd tam bagimsiz türkiye diye bagiriyoruz güzel söylem ama alternatifi nedir...
ice kapali, tutucu bir türkiye mi olalim ;)

Meftun 11-10-2007 21:33

Alıntı:

Alıntı:

gecmisi konusmak yerien simdiyi konussak gecmise bakarsak osmanli dünyanin hakimiydi ondan önce bizans...
simdi abd ye hayir diyelim ama alternatifde gösterelim..ne ab, ne abd tam bagimsiz türkiye diye bagiriyoruz güzel söylem ama alternatifi nedir...

altına imzamı atıyorum...

mavera 11-10-2007 21:35

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

tabikide içine kapalı türkiye olmayız.abd ye girerek kendimizi kanıtlayacağımıza bilimle teknolojiyle ileri gidip bizi daha iyi tanısınlar bu güzel olmazmıydı

hay agzian saglik bilimle, teknolojiyle ileri gitmeliyiz..ama biz ne yapiyoruz kendi insanlarimiza üvey evlat muamelesi yapiyor onlarin egitim hakkini elinden aliyoruz, onlarin sekillerine bakiyor ona göre muamele ediyoruz, onlari bu ülkeden gitmeye zorlayarak bir nevi beyin göcüne sebeb oluyoruz..
sonrada neden ab ye, abd ye bagimliyiz diye tartisiyoruz..önce tutarli olalim ondan sonra gercekci sonrasi kendiliginden gelir ;)

Meftun 11-10-2007 21:39

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

tabikide içine kapalı türkiye olmayız.abd ye girerek kendimizi kanıtlayacağımıza bilimle teknolojiyle ileri gidip bizi daha iyi tanısınlar bu güzel olmazmıydı

ben de onu diyorum işte müzakere sürecinde ab den bilimsel çalışmalar için fon alıyoruz...arkadaşım çok paramız var da bilime ayırmıyor değiliz...ha ayrıca balık baştan kokarmış...üniversitelerin başında yök olur...yök başkanı da her toplantıyı siyaset üzerine yaparsa durup bi düşünmek lazım hata kimde nerde diye???

Meftun 11-10-2007 21:40

Alıntı:

evet arkadaşım güzel söyledin.onların eğitim hakkını biz elimizden değil aileleri elinden alıyor.

açık konuşalım istersen...18 yaşına gelmiş bireyler kendi kararlarını kendileri verebilir...baba baskısına gerek yoktur...ki aile üniversiteye yollayacak kadar bilinçli ise zaten böyle bi baskı yoktur...

mavera 11-10-2007 21:41

Alıntı:

evet arkadaşım güzel söyledin.onların eğitim hakkını biz elimizden değil aileleri elinden alıyor.

aileleri almiyor, devlet aliyor..devletin görevi bireyim egitim hakkini karsilamaktir bunu yaparken birey gözetmemeli ama bizim devletimiz sekilcilik yaparak kisileri ayiriyor..
yani ayrimcilik yapiyor..hani laik bir ülkeydik laiklik bireyin dinini özgürce yasamasidir o halde kime ne basörtüden kime ne benim sakalimdan, kime ne mini etekten, kime ne uzun sactan, kime ne küpeden...
biraz özgürlükcü olun bu yasakci zihniyetiniz yüzünden habire yerimizde saymaktayiz ;)

Mcht_Ln 11-10-2007 21:43

Onlar uzaya çıkarken siz başörtüsüyle uğraşmasaydınız şimdi biz AB'ye değil AB bize girerdi.

Meftun 11-10-2007 21:48

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

aileleri almiyor, devlet aliyor..devletin görevi bireyim egitim hakkini karsilamaktir bunu yaparken birey gözetmemeli ama bizim devletimiz sekilcilik yaparak kisileri ayiriyor..
yani ayrimcilik yapiyor..hani laik bir ülkeydik laiklik bireyin dinini özgürce yasamasidir o halde kime ne basörtüden kime ne benim sakalimdan, kime ne mini etekten, kime ne uzun sactan, kime ne küpeden...
biraz özgürlükcü olun bu yasakci zihniyetiniz yüzünden habire yerimizde saymaktayiz ;)

ya yapmayın allah aşkına yaa.baş örtüs takıpta müslümanım diyen kaç kişiyi gördüm ben hiç bişey yapamayan.müslümanlık baş örtüsü değildir.bunu hep karıştırırlar.

müslüman başörtüsüzlük de değildir....ha bu arada iyi bakmadığına eminim...ben müslümanım ve başörtülüyüm...herhangi bir siyasi fikirden ya da baba baskısından dolayı değil istediğim için dini sebeplerden başımı örtüyorum...ve sen din adına ne biliyorsun ezberlediğin sloganlar dışında...sana öğretilen sloganlar dışında...

HuRReM 11-10-2007 21:48

Yöneticilerim konunun başlığını düzeltirmisiniz gözüme takılıyor da : )

mavera 11-10-2007 21:49

Alıntı:

Alıntı:

Alıntı:

ya yapmayın allah aşkına yaa.baş örtüs takıpta müslümanım diyen kaç kişiyi gördüm ben hiç bişey yapamayan.müslümanlık baş örtüsü değildir.bunu hep karıştırırlar.

müslümanlik basörtüsü degildir ama, basörtüsü müslümanligin bir geregidir..tabiki sizler icin bir anlam ifade etmeyebilir etmesinide beklemiyorum ama en azindan saygi duyma erdeminde bulunabilirsin..
bana burada benim bilmem kimimde kapali geyigi yapmadan, basörtüsünün senin icin ne ifade ettigini söyleyebilir misin kardes..
bir kac fevri harekeri bütün basörtülülere mal etmek cok yanlis ayni sekilde bir kac kendini bilmez atatürkcünün yaptigini, bütün atatürkcülere mal etmek gibi ;)

ak_mavish 11-10-2007 21:51

niye örttüğümüzü anlamaya çalışmana gerek yokk yorma kendini..SAYGI DUY YETER

All times are GMT +3. The time now is 20:59.