![]() |
Turan-Türk birliği
Türk birliğine nasıl bakıyorsunuz?
|
Turan-Türk birliği
ab yerine türk birliği mi demek istiyorsun yani bahçelinin dediği şey? bence olmaz neden derseniz biz ab ye niye grmek istiyoruz tamamen ekonomik ve sosyal sebepler müreffeh bir ülke için...biz zaten türki cımhuriyetler içinde en kalkınmışıyız...ayrıca icraat sadece birlik kurmakla olmuyor..bakın başbanımıza kaç ke zgitti türk devletlerine her seferinde de bir uçak dolusu iş adamıyla..en son ortak tv kurmanın temelleri atılımtı...diplomatik anlamda da onların yanında yer alıyoruz zaten...yani birlik kurmak sadece milli duygularımızı kabartacak gibi geliyor bana...
|
Turan-Türk birliği
Türk birliği bence Türkiye'ye ayakbağı olur.Diğer Türk devletleri bizden az gelişmiş ama bu demek değildir ki sırtımızı onlara dönelim. Önemli olan Türkiye cumhuriyeti devleti sınırları içerisinde yaşayan vatandaşların nasıl daha iyi bir yaşam sürerler çabasıdır. Demek istediğim bu konulara duygusal yaklaşmamalıyız. ;)
|
Turan-Türk birliği
bakmasina iyi bakiyoruzda bunun hayata gecirilmesi biraz zor gibi..ayrica bence öyle bir birlik olacaksa lafta olmamali arap birligi varda ne oluyor israil, filistine vuruyor kardesleri ancak kiniyor!..
su andaki sartlarda acikcasi ben biraz zor görüyorum, ab ye alternatif olacaginida sanmiyorum ama elimizdeki gücü arttirmak adina güzel bir bir gelisme olurdu.. Türk devletlerinde hala daha hissedilir bir rusya egemenenligi var önce onlarin bir silkelenmesi lazim.. |
Turan-Türk birliği
Biz Avrupa Birliği'yle zaten birlik filan oluşturamayız kültürel anlamda ve güç birliği anlamında.AB'yi ekonomik çıkarlarımız için istiyoduk ve oda zaten girmememize rağmen oldu görünüyor!
Avrupa ile yapmamız gerekeni yaptık ama onca Haçlı Seferinden sonra, bizim Avrupa'ya yaptığımız akınlardan sonra, Batılıların Çanakkale'ye saldırmalarından sonra zaten Batı ile bir kültürel dostluk ve güç birliği mümkün olamaz bana göre...! Bu bakımdan İslam dünyasının bir kısmı ve Türk Dünyasıyla ilişkiler kurulup güç birliği yapılabilir ve kültürel mirasımız arada köprü yapılabilir... Ayrıca ekonomk olarakta çok işimize gelir çünkü ; Türkmenistan dünyada doğalgazın toplam yüzde 35-40 gibi bir payına sahip ve aynı zamanda Petrol'de çıkarılıyor! Kazakistan ise Petrol konusunda dünyada inanılmaz derecede söz hakkınsa sahip ve yine oradan da doğalgaz hatrı sayılır derecede çıkıyor! Bunun haricinden buradaki halklar tam anlamıyla birbirleriyle bütünlük halinde değiller ve bir ''Abi''ye ihtiyaç duyuyorlar ama biz bütün enerjimizi Batıya sarfettiğimiz için abilik görevini Rusya üstlendi... Eğer istesek Türk Birliği fikriyle çok büyük bir devlet olabilir ve söz hakkına sahip olabilirz ama bunun için biraz sorumluluk ve çalışma gerekiyor! En önemliside Avrupa'ya bağımlı olduğumuz fikrinin kalkması gerekir... |
Turan-Türk birliği
kesinlile karşıyım turan anlayışı değilmiydi benim filisitnli kardeşimle, yemede gaardaşımla yrı koyan şisteme böyle öyle şey... ben bu ülkenin bayrağına bayrağım demiş toprağına vatan demiş bir kürt olarak ta istemem... allah resulü buyuruyor; her kim katı milliyetçilik yaparsa ( bi bakıma ırkçılı ) burnu ile bisliği karıştıran böcek gibidir.. demştir... ben de allah ve resulünün izinden giden ve ümetçiliği hiç bir şeye değişmeyen bir düşüncem var müslümanlar kardeştir... küfür tekmilletir...
|
Turan-Türk birliği
Alıntı:
Katı Milliyetçilik denmesinden sen Turanımı Anlıyorsun.TURAN dan korkma . |
Turan-Türk birliği
Gerçekten de bu ülkede Turancılık deyince yada Türk ile ilgili bşey geçince direk katı milliyetçilik yada faşizm olarak görülüyor ama değil...
|
Turan-Türk birliği
Alıntı:
|
Turan-Türk birliği
Ab ye seçenek ise türk birliğine bende karşıyım.Çünkü bize gerçekten ayakbağı olurlar.Ama son derece yakın ilişkiler kurma taraftarıyım.Özal zamanında Türk dünyasıyla ilişkilerimiz çok iyiydi.Hatta bütün türk cumhuriyetlerini tanıyan ilk ülke türkiye olmuştur.Ama Özaldan sonra bu siyaset unutuldu.Nitekin Türkmenbaşı, İsmail cem'e 'Yüzünüzü biraz da doğuya dönün' diye sitem ettiğini duymuştum.Biz kendi sorunlarımızla ilgilenirken bölgede rusya ve amerika etkin olmaya başladı
Şimdi ise yeniden Türkiye etkin olmaya başladı.Özal dan sonra Türk dünyası ile en çok ilgilenen iktidar biziz. ;) Türkiye ile Türkistan'ın ilişkileri geliştikçe, onlarda kalkındıkça, daha sıkı ticari,siyasi işbirliklerine girileceğine eminim. |
Turan-Türk birliği
Alıntı:
iste özde milliyetcilikle, sözde milliyetcilik arasindaki fark bahceli ile erdogan arasindaki farkdir ;) |
Turan-Türk birliği
Turan şeklinde olmasa da Asya'da şu aralar bir bütünleşme var gibi.ŞAHGAY İşbirliği Teşkilatı'na bütün asya ülkeleri üye (istisnalar olabilir) Ve bu örgütün özelliği,ANti Amerikan söylemler içermesi.
Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev'in sözleri aklıma geldi şimdi TRt'de yayınlanan sınırlar arasında adlı belgeselde aynen şöyle diyordu: - en zengin kültür Asya'dadır.En zengin doğal kaynaklar ASya'dadır.Ve bu coğrafyanın çoğunluğunu Türkler oluşturmaktadır.Ayrıca bu coğrafya birbirine din bağıyla da bağlıdır. AVrupa yüzyılarca birbrini yedikten sonra, en son 2. dünya savaşı'ndan sonra birlik olmaya karar verdi.Birbiriyle bu kadar ortak özellikleri olan bu coğrafya'nın halkları neden birlik olamasın?????.Ancak herşey dönüp dolaşıp ekonomide bitiyor... |
Turan-Türk birliği
Alıntı:
|
Turan-Türk birliği
MHP'nin milliyetçiliğinden yada Turan düşüncelerinden şüphe ediyorum zaten ama ALPARSLAN TÜRKEŞ gibi zeki ve kararlı bir adam olsaydı başlarında çok şey başarırlardı!
TÜRKEŞ zamanında Çeçenistan ve diğer Türk boylarının liderlerine defalarca ziyarette bulunmuştu ama iktidara gelmediği için düşünceleri havada kaldı... Bu konuda en iyi adımlar TURGUT ÖZAL atmıştı.Kendisi zamanında birçok anlaşma imzaladı ve Musul Kerkük konusuna eğildiği zamanda zehirlendi... Orta Asya'da özellikle Türkmenistan ve Kazakistan doğalgaz ve petrol rezervlerinin büyük kısmını elinde bulunduruyor! Bence Orta Asya ile bir TURAN birliği çok mantıklı olur ekonomik açıdan... |
Turan-Türk birliği
rusya gerçeği oldukca turancılığı bir rüya olarak görebilirsiniz. zamanında düşünecektik bunları ufacık bir ileri görüşümüz olsaymış türk cumhuriyetlerinin petrol rezevleri rusyaya değil bize çalışıyor olacaktı
|
Turan-Türk birliği
Alıntı:
|
Turan-Türk birliği
VATAN NE TÜRKİYE'DİR TÜRKLERE NE DE TÜRKİSTAN,VATAN BÜYÜK VE MÜEBBET BİR ÜLKEDİR TURAN! UMUDUN BİTTİĞİ YERDE TÜRKÜN KUDRETİ BAŞLAR EĞİL KULAK VER CEDDİNE, ...
|
Turan-Türk birliği
Turancılık hayalden öte değildir. Bu ülke topraklarında yaşayan farklı ırktaki insanlara hakaret olur. O yüzden birliğe ve kardeşliğe halel getirmemek lazım.
|
Turan-Türk birliği
Alıntı:
|
Turan-Türk birliği
Alıntı:
TÜRK MİLLETİ YETERİNCE KAHRAMANDIR. Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur. inşallah bir gün hep birlikte farkına varırız... |
Turan-Türk birliği
Alıntı:
|
Turan-Türk birliği
Türk Birliği imkansız gibi bir şey bende isterdim Türk Birliği kurulmasını...Ama iş sadece bizle bitmiyor orada bağımsızlığını kazanmış türk devletleri var...Türk devletleri yıllarca sovyet rejimi altında yaşadılar Rusların Türk devletleri üzerinde bizden daha fazla etkisi var.. Hem coğrafik olarak hemde Ekonomik olarak..Biz ne kadar istesekte ekonomik olarak onları yanımıza çekemeyiz.. Coğrafik koşullar zaten imkan vermiyor...
Ortada git gide büyüyen çin var o da bu bölgenin lideri... Türk devletleri ile sürekli enerji anlaşmaları yapıyor..Rusya Çin Bazı türk dev. askeri tatbikatlar yapılıyor.. Nato ya karşı...Yani oradaki devletler sıradan devletler değil...Kimseye kolay kolay yar etmezler... Bunlarıda düşünün.... |
Turan-Türk birliği
loneliness güzel açıklamış ama ona bir ekte ben yapayım...
Şu anda Kazakistan ve diğer Orta Asya Türk devletlerinde halkın yüzde 95'i Rusça konuşuyor! Bunun haricinde Sovyetler döneminde Sosyalizmin getirdiği eşitlik kavramı sayesinde bütün Sovyetler halkının fakir kalması ve aynı statüde olması oradaki halk gruplarını birbirine çok yaklaştırdı ve bugün bir Rus bizden çok daha yakın geliyor onlara! Eğer kurulacak olsaydı en mükemmel zaman Sovyetler'in dağıldığı 80 lerin sonu ve 90 ların başı olurdu. O zamanda Turgut Özal uğraştı ama zehirlendi... Ben tüm kalbimle böyle bir birliği isterim ve güvenirim ama olması pek mümkün değil gibi... |
Turan-Türk birliği
Bölge halkının önemli bir çoğunluğu Rusça'yı konuşur.Ama bu oranın %95 olduğunu sanmıyorum Ancak en çok KAzakistan'da Rusça konuşuluyor
|
Turan-Türk birliği
Ben bunu TRT1 in belgeselinde duymuştum...Yüzde 95 demişti ama yinede yanlıştır belki bilmiyorum...
|
Turan-Türk birliği
Alıntı:
|
Turan-Türk birliği
Alıntı:
bizi biz yapan,milli benliğimizi bize hatırlatan,aziz ceddimizin bize kulağımıza küpe olsun diye bıraktıkları öğütlerdir.küçümsememek gerekir. bence turanı kurmak için yapmamız gereken şey,ilk başta işimizin en iyisi olmaktır.herkes kendi işini yaparsa ve en iyi şekilde yaparsa TURAN zaten kendiliğinden kurulacaktır.zaten en büyük sorunumuz herkesin kendi işini bırakıp başkasının işine karışmasıdır.mesela yök kendi asli görevini bırakıp siyasi parti gibi çalışıyor.işin diğer boyutu ülkemizin siyasetçilerinin elindedir.birde bu davaya gönülvermiş siyasi yapının iktidar olması şarttır. |
Turan-Türk birliği
Alıntı:
ortada dinsel bir mesele de var. bakıyorum diğer konularda "vatan millet sakarya" bu konuda türk birliğine karşı bazı arkadaşlar var hayret... |
Turan-Türk birliği
Kardeş benden alıntı yaptığın yazının son cümlesine bakarsan eğer Türk Birliğini ne kadar istediğimi görürsün ama bazı gerçekler olduğu için oluşamayabilir yazdım...
Yanlış anlamaya gerek yok yani;) |
Turan-Türk birliği
Alıntı:
diğer konularda bana muhalefet oluyorlar. ;D |
Turan-Türk birliği
Alıntı:
|
All times are GMT +3. The time now is 18:10. |